Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Odmevi Han: Žal mi je vsakega, ki odide iz stranke, vesel bom vsakega, ki bo zaradi mene prišel v stranko

Matjaž Han po prevzemu vodstva SD-ja pravi, da stranka ni razklana in da pričakuje, da bodo v preostalih dveh letih uresničili obljube. Zavrnil je očitke o zunanjih vplivih na njegovo kandidaturo. Za zdaj zavrača opcijo koalicije z SDS-om.

2

Intervju Tariq Ali: Zahod Izraelcem ne želi soditi, oznaka genocid pa je pri tem težava, zato se ji upirajo

Ima Iran pravico do samoobrambe, jo imajo Palestinci? Je to, kar gledamo v Gazi, genocid in ali se lahko regionalni konflikt napihne v kako večjo, svetovno vojno? O tem je v oddaji Marcel govoril britanski novinar, zgodovinar in aktivist Tariq Ali.

13

Oddaja Marcel Sekretar Volk: Svet je šel tako na slabše, da nihče niti ne pomisli, da bi šel v ZN

Kako bo iranski napad na Izrael vplival na slovenska razmišljanja o priznanju Palestine? Zakaj je v Sloveniji toliko ruskih vohunov in zakaj Slovenci bolje opravljajo delo ruskih vohunov od samih ruskih vohunov?

10

Po napadu Izrael razmišlja, da bi na Iran izvedel manjše, a silovite napade. V VS-ju pozivi k umiritvi.

Izraelski vojni kabinet je tri ure razpravljal o morebitnih odgovorih na nedavni iranski napad. Po navedbah izraelskih medijev naj bi bila želja odločevalcev, da izvedejo ukrepe, ki bi bili boleči za Iran, a ne bi privedli do širšega konflikta.

267

Intervju Bolje se boriti za zmago v drugi ligi kot za obstanek v prvi

"Oče mi po tekmi rad pridiga, kaj bi moral narediti bolje, ko se vključi še mama, pa se že vprašam, zakaj se sploh vračam domov," je nogometaš Nafte Lun Bončina, najboljši strelec 2. slovenske lige, zabavno povzel "vmešavanje" staršev v njegovo kariero.

Novice

Lestvica UCI Pogačar za nadaljevanje niza v Liegu potrebuje vsaj sedmo mesto

Tadej Pogačar začenja 134. zaporedni teden na vrhu lestvice UCI. Če želi tam tudi ostati in popraviti svoj rekord za še nekaj tednov, mora nedeljski spomenik v Liegu končati na vsaj sedmem mestu.

3

Komentar Andraž Zorko: "Han je neke vrste sanacijski upravitelj, a bojim se, da bi bil lahko tudi stečajni"

Čeprav je Matjaž Han lahko ostrejši v izjavah, kot je bila Tanja Fajon, verjetno še vedno premierju in koaliciji ustreza bolj, kot bi jim kateri od novincev, meni analitik Andraž Zorko.

92

SD bo ponovil dve glasovanji Prednik ponudil odstop, a uživa podporo Matjaža Hana in poslancev

Novi predsednik SD-ja Matjaž Han je v prvi daljši izjavi za medije pojasnil, da se je v soboto zapletlo pri glasovanju za člane predsedstva stranke in člane nadzornega odbora. Obe glasovanji bodo ponovili, kako točno, se še niso odločili.

106

Šport

Liga ABA Cedevita Olimpija z izjemno slabo obrambo doživela polom v Beogradu

Košarkarji Mege so na prvi tekmi četrtfinala Lige ABA odpravili razglašeno Cedevito Olimpijo s 119:98. Izjemni Nikola Đurišić je dosegel 31 točk. Beograjčani so postavili rekord po številu točk na tekmah končnice v Jadranski ligi.

136

V torek žreb za OI Sprejem na Brniku: Fenomenalen teden, v Pariz pa z nasmehom na obrazu

Lepo je bilo videti toliko pristnih čustev slovenskih rokometašic ob uvrstitvi na olimpijske igre. V zgodovino mlade države so se vpisale kot prva ženska reprezentanca z nastopom na OI v ekipnih športih. Nasmejane do ušes so bile tudi ob prihodu domov.

14

Liga prvakov PSG še nikoli ni napredoval po domačem porazu, zato v Barceloni šteje le popoln napad

Nogometaši Barcelone so v najboljšem položaju po prvih tekmah četrtfinala Lige prvakov. V Parizu so si Katalonci priigrali prednost, ki jo bodo skušali ohraniti v torek. Vroče bo na Westfalnu, kjer bo Borussia lovila minimalen zaostanek proti Atleticu.

1

Prva liga Šimundžo po remiju v Šiški žalostijo različna dojemanja pravil v nogometu

Mariborčani niso bili zadovoljni s točko v Ljubljani proti Bravu (1:1). Po razveljavljenih zadetkih Arnela Jakupovića in Maksa Barišića je bilo jasno, da bo veliko polemik o sojenju.

16

Prva liga Boj za obstanek bo po remiju v Kidričevem razburljiv do konca

31. krog Prve lige se je končal z remijem 1:1 na tekmi med Aluminijem in Kalcerjem iz Radomelj. V boju za obstanek sta tako obe ekipi še naprej pri dnu s po 27 točkami. V medsebojnih tekmah je prednost na strani šumarjev.

9
Oglasno sporočilo

Sprostite se v vrtu

Zelene površine so nepogrešljiv zunanji bivalni prostor. Vrtovi in dvorišča so se preoblikovali v zasebne oaze z udobnim pohištvom, zelenimi kotički ter prostori za sprostitev.

Atletika Hellen Obiri in Sisay Lemma zmagovalca bostonskega maratona, Kobe zadovoljen s 17. mestom

Etiopijec Sisay Lemma in Kenijka Hellen Obiri sta zmagovalca 128. bostonskega maratona. Lemma je zmagal s časom 2:06:17, desetim najhitrejšim časom v zgodovini tega maratona, Obiri pa se je veselila druge zaporedne zmage v Bostonu (2:22:37)

4
Več
Mobile

Kultura

Recenzija filma o Amy Winehouse Back to Black

Amy Winehouse je bila unikatna, neverjetno nadarjena umetnica. Njeno prekratko življenje bi si zaslužilo iskreno, sočutno obravnavo, kakršne v življenju ni bila deležna. Zaslužilo bi si več kot Back to Black, revizionistično in banalno melodramo.

15

Film in TV Orožarka pri filmu Rust obsojena na leto in pol zaporne kazni

Sodišče v ameriški zvezni državi Novi Mehiki je orožarko Hannah Gutierrez-Reed obsodilo na 18 mesecev zaporne kazni zaradi uboja snemalke Halyne Hutchins; nesreča, ki se je končala s smrtjo, se je zgodila med snemanjem vesterna Rust leta 2021.

New York Po treh letih se spet odpira "Posoda", zdaj z dodatno zaščito

The Vessel, razgledna struktura sredi newyorške poslovne četrti Hudson Yards, se je po odprtju pred petimi leti hitro tudi zaprla: postala je namreč nesrečna zadnja postaja številnih samomorilcev. Zdaj se bo spet odprla, a bo skoke preprečevala mreža.

2
Več

Zabava in slog

Previsoka najemnina Gostinska ponudba na ankaranskih plažah bi bila lahko okrnjena

Gostinska ponudba na ankaranskih plažah bi bila lahko v letošnji poletni sezoni okrnjena. Na javni razpis občine sta se namreč prijavila le dva gostinca, za dva lokala ponudb ni bilo. Razpis zanju bodo ponovili, pričakovano mesečno najemnino pa znižali.

7

Coachella No Doubt znova skupaj na odru, Olivia Rodrigo gostja presenečenja

Priljubljena skupina iz 90. let No Doubt je na glasbenem festivalu Coachella izvedla dolgo pričakovano združitev. Na odru se jim je pridružila Olivia Rodrigo, ki je bila v vlogi povezovalnega člena z mlajšim delom občinstva.

9

Prerojena soteska Vintgar vabi Prenovljena infrastruktura, strokovno vodenje, redni avtobusni prevozi in nadgradnja krožne poti

Soteska Vintgar, ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot v Sloveniji, v petek znova odpira svoja vrata. Ta dan bo ogled soteske brezplačen.

14

Brezčasnost knjig Knjiga, vrnjena po 105 letih, kazni pa ne bo

V knjižnici Poudre Libraries v Koloradu so bili presenečeni, ko so knjigo, ki je bila izposojena pred 105 leti, dobili nazaj v svoje prostore.

4

Nova britanska veleposlanica v Sloveniji "Izguba vida mi lahko pomaga vzpostaviti stik z ljudmi"

Victoria Harrison, prva slepa britanska veleposlanica v tujini – avgusta bo prevzela funkcijo v Sloveniji – meni, da ji lahko njena invalidnost pomaga pri vzpostavljanju odnosov z vplivnimi ljudmi po vsem svetu. 

Oglasno sporočilo

Gorenje že 74 let poenostavlja življenja

Gorenje, priznana evropska blagovna znamka gospodinjskih aparatov, v letu 2024 praznuje svoj 74. rojstni dan.

Film in TV Hugh Grant po 20 letih ob Renée Zellweger v novih dogodivščinah Bridget Jones

Obujanju filmskih klasik ni videti konca. Z novimi dogodivščinami se vrača kultna junakinja iz 90. Bridget Jones. Znova jo bo upodobila Renée Zellweger, ob njej pa bo nastopil tudi Hugh Grant.

11
Več

Uredniški izbor

Intervju Primož Šterbenc: Iranskemu vodstvu nikakor ne ustreza eskalacija razmer ali celo vojna

"Iran je še edina država na Bližnjem vzhodu, ki je dovolj močna, da predstavlja oviro popolni izraelski hegemoniji na Bližnjem vzhodu. Torej ni naključje, da Izrael v zadnjih 20 letih nenehno napihuje, kako ga želi Iran uničiti," pravi Primož Šterbenc.

69

Kongres SD-ja Matjaž Han je novi predsednik SD-ja: Prepričali bomo čim več ljudi, da nam zaupajo

Novi predsednik stranke Socialni demokrati je Matjaž Han, ki je v drugem krogu tesno premagal Milana Brgleza. V nagovoru po zmagi se je zahvalil delegatom in dejal, da je pripravljen socialno demokracijo pripeljati nazaj, da bo nekoč spet vodila vlado.

535

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Nepremičninsko poročilo "Investitorji so previdnejši kot včasih, ko so gradili kar po 1000 stanovanj"

Ker ni zadostne ponudbe dobrih nepremičnin na dobrih lokacijah, je cena narasla, je za MMC komentirala Stanka Solar, STAN nepremičnine. Ponudbo tako stanovanj kot ustreznih zemljišč je kot veliko težavo izpostavil tudi Branko Potočnik, INSA nepremičnine.

52
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Šport otrok: od kletvic do prehitrih tekmovalnih ciljev

Najbolj travmatičen del mojega življenja je bilo opravljanje avtomobilskega izpita. Bolj natančno − ure učenja vožnje z inštruktorjem, ki je bil precej koleričen in je vsako mojo napako pospremil s salvo kletvic.

59

Anja Zag Golob Podkast Jajca: Teflon

Na mejne prakse se ljubljanski župan mirno požvižga. Zakaj? Ker se lahko. Ljudje ga volijo. Dovolj podpornikov ima, župan je iz teflona.

6

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Prvi april

Danes zelo na kratko, kajti v našem skromnem uredništvu se spopadamo s postpraznično depresijo … Kar pomeni, da smo depresivni vse dneve, razen praznikov. Tako kot je to na Slovenskem navada …

3

Urban Praprotnik Ahilova tetiva in tek

Dokler si tudi sam pred dobrimi sedmimi leti nisem poškodoval ahilove tetive, nisem imel izkušenj z njo. Zato sem bil na začetku celo nekoliko radovedno vesel, ko me je začela boleti.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov