Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Izredna seja DZ-ja Poslanci podprli predloge za razpis treh posvetovalnih referendumov. Njihov datum še ni znan.

DZ je na izredni seji sprejel predloge za razpis treh posvetovalnih referendumov – o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, preferenčnem glasu na državnozborskih volitvah in uporabi konoplje. SDS in NSi sta sejo obstruirala.

344

Hrvaška Delni neuradni izidi: HDZ s 60 sedeži v prepričljivem vodstvu. Mu bo uspelo znova sestaviti vlado?

Na hrvaških parlamentarnih volitvah po preštetih 95,54 odstotka glasov kaže na prepričljivo zmago desnosredinskega HDZ-ja, ki naj bi imel v 151-članskem saboru 60 poslancev oziroma 18 več kot levosredinska koalicija s SDP-jem na čelu.

33

Vrh EU-ja Voditelji naj bi podprli sankcije proti Iranu. Strinjajo se z zagotovitvijo zračne obrambe Ukrajini.

Voditelji držav članic EU naj bi obsodili sobotni napad Irana. "Evropski svet ostro in jasno obsoja iranski napad na Izrael ter znova izraža polno solidarnost z Izraelci in zavezanost izraelski varnosti in regionalni stabilnosti," piše v osnutku izjave.

18

Skrb za starejše Lekić Poljšak: Za kakovostno izvajanje storitev nam primanjkuje 3600 zaposlenih

"V nobeni evropski državi si uporabnik s povprečno pokojnino ne more pokriti institucionalnega varstva pa tudi ne takšne oblike storitve pomoči na domu, kot jo imamo," je opozorila predsednica skupščine skupnosti socialnih zavodov Valerija Lekić Poljšak.

Liga prvakov Real Madrid po 11-metrovkah izločil Manchester City, Kimmich popleljal Bayern v polfinale

Bayern je z golom Joshue Kimmicha na povratni tekmi ugnal Arsenal z 1:0 in se uvrstil v polfinale Lige prvakov. Tam se bo pomeril z Realom iz Madrida, ki je po 11-metrovkah izločil Manchester City s 5:4.

105

Novice

Slovenija Poslanci potrdili novelo zakona o zdravniški službi, ki določa naloge zdravnikov v času stavke

DZ je na izredni seji sprejel vladno novelo zakona o zdravniški službi, ki ga je vlada vložila v obravnavo po nujnem postopku. Novela določa naloge, ki jih mora zdravnik izvajati v času stavke.

39

Gospodarstvo Diskriminacija zaposlenih in iskalcev zaposlitev: oglasi za "simpatična dekleta" in "močne fante"

V Sloveniji se še vedno dogaja diskriminacija zaposlenih in iskalcev zaposlitve, denimo sindikalistov, žensk, mladih, tujcev, je bilo mogoče slišati na okrogli mizi Varstvo pred diskriminacijo delavcev, ki je v organizaciji zagovornika načela enakosti.

35

Slovenija Veterinarski higieniki napovedali opozorilno stavko

Veterinarski higieniki Nacionalnega veterinarskega inštituta Veterinarske fakultete so napovedali opozorilno stavko, ki bo potekala od 6. do 11. maja. Zahtevajo dostojno plačilo, opozarjajo na število nadur in pravico do dodatka na pogoje dela.

1

Šport

Večni derbi Maribor s preobratom po petih letih osvojil Stožice

Na preloženi tekmi 26. kroga je v Ljubljani potekal večni derbi dveh različnih polčasov. V prvem je prevladovala Olimpija in ga dobila z 1:0, nato se je slika obrnila in Maribor je najprej izenačil, nato pa izkoristil igralca več za sladko zmago z 2:1.

154

Pariz 2024 Sto dni do začetka olimpijskega praznika v Franciji

Prižig olimpijske bakle naznanja, da je za igre tako rekoč vse pripravljeno, pa čeprav bo ta v Francijo pripotovala šele čez 10 dni. A 100 dni pred začetkom poletnih olimpijskih iger v Parizu so scenariji pripravljeni, rezervni načrti narejeni.

9

Skoki Tepeš uradno novi glavni trener slovenskih skakalk

Vodja panoge za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije, Gorazd Pogorelčnik, je potrdil, da je vlogo glavnega trenerja ženske reprezentance v smučarskih skokih od Zorana Zupančiča prevzel Jurij Tepeš.

47

Odbojka Kamničanke po petih nizih povedle v finalu DP-ja

Mariborčanke so dvakrat vodile na prvi tekmi finala državnega prvenstva v odbojki, a na koncu so Kamničanke po gladko dobljenem petem nizu povedle z 1:0 v zmagah. Končni izid 3:2 (-21, 19, -17, 12, 5) razkriva velika nihanja na obeh straneh.

Kolesarstvo Valižan Williams osvojil Mur de Huy in Valonsko puščico

Mraz, dež, tudi toča in sodra so prinesli eno najtežjih Valonskih puščic, na vznožje zadnjega, četrtega, vzpona na Mur de Huy je prišlo manj kot 30 kolesarjev. Na razvpitem "zidu" se je 200 metrov pred ciljem do zmage kariere izstrelil Stephen Williams.

82
Oglasno sporočilo

Obrnimo otroški svet na bolje

Eurospin v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije zbira sredstva za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin.

Tenis De Minaur pogrenil vrnitev Nadala

Španec Rafael Nadal je v drugem kolu turnirja serije ATP 500 v Barceloni moral priznati premoč četrtemu nosilcu Avstralcu Alexu de Minauru. Zmagal je po skoraj dveh urah s 7:5 in 6:1.

8
Več

Kultura

Beneški bienale Asta Vrečko: Slovenija se je na bienalu pokazala kot država, ki da veliko na kulturo

Uradno odprtje 60. beneškega bienala bo 20. aprila, a so že tri dni prej v okviru predogleda odprli slovenski paviljon. Slovenijo zastopa Nika Špan s projektom, ki ga kurira Vladimir Vidmar.

6

Srečanje na Bledu Odbor pisateljev o Gazi: "Svet ne sme gledati stran, vsi morajo za nečloveška dejanja odgovarjati"

Odbor generalne skupščine pisateljev za mir je imel glede vojne v Gazi pripravljen osnutek resolucije za 90. kongres Mednarodnega PEN-a, ki bo jeseni v Oxfordu, a so na torkovi razpravi ugotovili, da je čas, da se oglasijo že prej.

Razstave Nekaj več kot 40 del, ki popeljejo po prelomnem poglavju v delu Staneta Kregarja

V Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju predstavljajo delo Staneta Kregarja, in sicer dela tistega prelomnega desetletja, ko je slikar storil eno od velikih slogovnih sprememb svoje kariere in iz kubistično stiliziranega realizma prešel v abstrakcijo.

Več

Zabava in slog

Znani Hugh Grant in konglomerat NGN sklenila poravnavo: "Bojim se, da sem se ustrašil"

Igralec Hugh Grant je s časopisno verigo News Group Newspapers sklenil sodno poravnavo. Tabloid Sun je tožil zaradi vdiranja v zasebnost in nezakonitega načina pridobivanja informacij. Poudaril je, da denarja ni želel, sojenje pa bi bilo predrago.

3

Gospodarstvo Ob 60-letnici brniškega letališča želje, da postane letališče prve izbire v regiji

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so praznovali 60-letnico. Zadnje desetletje letališče upravlja Fraport Slovenija, ki je v naložbe doslej vložil več kot 60 milijonov evrov, nove pa napoveduje tudi v prihodnjem desetletju.

1

Poklon ob 25-letnici konca vojne Na Kosovu nastaja kip Tonyja Blaira. Poklanjajo se mu tudi številni Tonibleri, Toniji in Bleri.

Na Kosovu ob 25-letnici Natovega bombardiranja takratne Zvezne republike Jugoslavije postavljajo kip nekdanjemu britanskemu premierju Tonyju Blairu, ki ga zaradi njegove vloge pri omenjenem dogajanju naravnost poveličujejo.

24

Zanimivosti Naključno srečanje: "Risi so se ležerno sprehajali po gozdni cesti in se zabavali na hlodih"

Slovenski državni gozdovi so na družbenem omrežju objavili posnetek treh risov, ki se sprehajajo in igrajo ob gozdni poti. Kot so zapisali, je takšen dogodek "redek celo za gozdarje".

17

Evrovizija Sprememba evrovizijskih pravil: vrstni red nastopov v finalu bo (skoraj povsem) v rokah producentov

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) letos uvaja še eno spremembo na Evroviziji. Pri vrstnem redu nastopajočih v finalu bo namreč imela (še) večjo besedo produkcijska ekipa.

5
Oglasno sporočilo

Gorenje že 74 let poenostavlja življenja

Gorenje, priznana evropska blagovna znamka gospodinjskih aparatov, v letu 2024 praznuje svoj 74. rojstni dan.

Zanimivosti Švedska: "Parkiriščni ovaduhi" lahko zaslužijo po 100 kron za vsak napačno parkiran avtomobil

V švedskem mestu Uppsala je pred dnevi začela delovati posebna aplikacija, ki uporabnikom omogoča, da hitro in preprosto prijavijo napačno parkirane avtomobile redarski službi.

69
Več

Uredniški izbor

Komentar Andraž Zorko: "Han je neke vrste sanacijski upravitelj, a bojim se, da bi bil lahko tudi stečajni"

Čeprav je Matjaž Han lahko ostrejši v izjavah, kot je bila Tanja Fajon, verjetno še vedno premierju in koaliciji ustreza bolj, kot bi jim kateri od novincev, meni analitik Andraž Zorko.

81

Intervju Tariq Ali: Zahod Izraelcem ne želi soditi, oznaka genocid pa je pri tem težava, zato se ji upirajo

Ima Iran pravico do samoobrambe, jo imajo Palestinci? Je to, kar gledamo v Gazi, genocid in ali se lahko regionalni konflikt napihne v kako večjo, svetovno vojno? O tem je v oddaji Marcel govoril britanski novinar, zgodovinar in aktivist Tariq Ali.

68

Intervju Primož Šterbenc: Iranskemu vodstvu nikakor ne ustreza eskalacija razmer ali celo vojna

"Iran je še edina država na Bližnjem vzhodu, ki je dovolj močna, da predstavlja oviro popolni izraelski hegemoniji na Bližnjem vzhodu. Torej ni naključje, da Izrael v zadnjih 20 letih nenehno napihuje, kako ga želi Iran uničiti," pravi Primož Šterbenc.

72

Kongres SD-ja Matjaž Han je novi predsednik SD-ja: Prepričali bomo čim več ljudi, da nam zaupajo

Novi predsednik stranke Socialni demokrati je Matjaž Han, ki je v drugem krogu tesno premagal Milana Brgleza. V nagovoru po zmagi se je zahvalil delegatom in dejal, da je pripravljen socialno demokracijo pripeljati nazaj, da bo nekoč spet vodila vlado.

540
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

86

Eugenija Carl Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Muženiča?

Naša novinarska kolegica Irena Ulčar Cvelbar je včeraj razkrila, da naj bi prvi mož Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič na zaslišanju pred preiskovalno parlamentarno komisijo govoril o vsebini sodbe, ki ne obstaja.

3

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: "Jezus 'ma vas rad!"

Danes pa nekaj o zapletenem, a čudovitem svetu verskih običajev in verovanj. O religiji, skratka …

3

Slavko Jerič Šport otrok: od kletvic do prehitrih tekmovalnih ciljev

Najbolj travmatičen del mojega življenja je bilo opravljanje avtomobilskega izpita. Bolj natančno − ure učenja vožnje z inštruktorjem, ki je bil precej koleričen in je vsako mojo napako pospremil s salvo kletvic.

60
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov