Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Mariborski gledališčniki v Romuniji slavili z Višnjevim vrtom Predstava Višnjev vrt v režiji Gaborja Tompe in v izvedbi SNG Maribor je prepričala žirijo vodilnih romunskih gledaliških strokovnjakov mednarodnega gledališkega festivala Fest(in) on the Boulevard.
Vujović namesto Mlakarja vpoklical Nejca Cehteta Selektor rokometašev Slovenije Veselin Vujović je na reprezentančni zbor pred začetkom kvalifikacij za EP 2018 namesto poškodovanega Žiga Mlakarja vpoklical Nejca Cehteta.
Foto: Kip golega Trumpa prodan za 20.000 evrov Skulpturo, ki v naravni velikosti upodablja ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, je dražbeni hiši Julien uspelo prodati za nekaj več kot 20 tisoč evrov.
Ranko Stojić spet v Olimpiji, tokrat v vlogi podpredsednika " Potrebovali smo pogumno odločitev ," je predsednik nogometašev Olimpije Milan Mandarić pospremil presenetljivo novico, da se v klub vrača Ranko Stojić, tokrat v vlogi podpredsednika.
Jezni prebežniki požgali pisarne azilne službe na Lezbosu Na grškem otoku Lezbos so prebežniki med protestom zaradi slabih razmer v begunskem centru Moria zažgali sedem začasnih pisarn azilne službe, v požaru pa ni bil poškodovan nihče.
Mogočna gora, ki prijazno vabi, kliče, izziva in tudi kaznuje Letos mineva 90 let od velikega alpinističnega podviga. Mira Marko Debelak je kot prva v navezi preplezala 900-metrsko severno steno mogočnega Špika, ki je med najslavnejšimi v Julijcih.
Nagradna igra: z MMC-jem na koncert The Bohemians 17. novembra v ljubljansko Halo Tivoli prihaja eden najodmevnejših Queen tribute bandov zadnjih let - v sklopu turneje se bodo pri nas ustavili The Bohemians.
Umrl ameriški mirovni aktivist in vodja protivojnega gibanja Tom Hayden V Kaliforniji je umrl ameriški mirovni aktivist Tom Hayden, ki je bil v šestdesetih letih prejšnjega stoletja na čelu gibanja proti vietnamski vojni. Umrl je v starosti 76 let.
David Urankar na polno priganjal povsem novega porscheja V dobi, ko so naši avtomobili veliko močnejši, hitrejši in včasih celo "prepametni" za moderni promet, razmere in stanje na cestah, je pomembno, da se zavedamo, kaj naše vozilo sploh zmore.
Insajderski namigi: uporabni nasveti za liffovske popotnike Verjetno marsikdo potrebuje pomoč pri krmarjenju med približno stotimi filmi, kolikor se jih bo v zgolj dvanajstih dnevih zavrtelo na 27. ljubljanskem filmskem festivalu Liffe.
Kaja Julija Hrovat: Smisel mode je ujeti občutek, ki človeku naredi dan "Tujina me je naučila živeti, se spopasti s svojo identiteto in še veliko neopisljivih življenjskih izkušenj in znanj. Mislim, da bi vsak vsaj za pol leta moral izkusiti tujino."
Komu letos zlata žoga? Kandidati kapljajo na vsaki dve uri. Revija France Football, ki letos zadnjič in ekskluzivno podeljuje zlato žogo, najvišje priznanje za nogometne dosežke, razkriva vseh trideset kandidatov za nagrado - po pet na vsaki dve uri.
Naj lipicanski žrebiček je Pluto, naj kobila Slavina Najlepši lipicanski žrebiček je Pluto Valdamora III., ki igrivo mladost preživlja na kmetiji rejca Milojka Strajnarja v Gorenjah pri Divači, nedaleč od Kobilarne Lipica.
Podražitev dizla in 95-oktanskega bencina Regulirani pogonski gorivi se bosta opolnoči podražili. Cena dizelskega goriva se bo zvišala za 2,5 centa, na 1,149 evra, cena 95-oktanskega bencina pa za 1,9 centa, na 1,245 evra za liter.
Trump priznava, da zaostaja, a se ne predaja Tabor Donalda Trumpa se je spustil na realna tla in prvič priznal, da republikanski predsedniški kandidat pičla dva tedna pred volitvami res zaostaja za demokratsko tekmico Hillary Clinton.
Izsiljevalska programska oprema čedalje bolj "in" med spletnimi kriminalci Zaradi visokega deleža ljudi, ki se odločijo spletnim izsiljevalcem, ki jim z zlonamerno kodo preprečijo dostop do podatkov na računalniku, plačati, to postaje vse bolj mikaven posel.
Humanitarne organizacije: Brezplačno kosilo vsem socialno ogroženim otrokom Skupina humanitarnih organizacij se zavzema za to, da država plača kosilo vsem otrokom iz socialno ogroženih družin. Zakonodaja zdaj to omogoča družinam s prvega dohodkovnega razreda.
Foto: Sveže zamisli s slovenskega modnega prizorišča V Cankarjevem domu se izteka teden mode, ki ob modno brv poleg modnih insajderjev vsakič privabi estradnike in medijske osebnosti.
"Special one" postaja tarča posmeha Na Old Trafford je bil pripeljan kot rešitelj rdečih vragov, po silnih prestopih v poletnem prestopnem roku pa je njegov točkovni izkupiček enak tistemu Davida Moyesa. To je Jose Mourinho.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo