Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Voznik zletel s poledenele ceste in umrl V prometni nesreči, ki se je zgodila v petek v bližini vasi Zgornje Negonje v občini Rogaška Slatina, je umrl 64-letni voznik osebnega vozila, ki je s ceste zapeljal v globel.
Slovenski dan v Franciji - Ema Klinec 3., Nika Križnar 5., Urša Bogataj 6. Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec se je še drugič letos uvrstila na zmagovalni oder, v francoskem smučarskem središču Premanon je bila tretja.
Na podnebni konferenci COP24 v Katovicah dogovor iščejo v podaljšku V Katovicah se o implementaciji pariškega podnebnega sporazuma pogajajo predstavniki 200 držav, konferenca bi se morala končati že v petek, a odprta ostajajo vprašanja o finančni pomoči državam v ...
Ob 17.00 na MMC TV: Mastnak po novo vrhunsko uvrstitev Tim Mastnak je bil veliki zmagovalec uvodnega paralelnega veleslaloma sezone deskarjev na snegu. Danes je nova tekma, spremljali jo boste lahko na MMC TV!
90 let Hundertwasserja, ki je sanjal o sožitju človeka z naravo Danes bi 90. rojstni dan praznoval avstrijski slikar, arhitekt in grafik Friedensreich Hundertwasser, ki je v množico "racionalnih" hiš s svojimi vijugastimi pročelji in organskimi oblikami vnesel ...
Volilna mora: kandidat zamudil na volišče in po izenačenju izgubil žreb V majhnem mestecu v ZDA je boj za stolček v mestnem svetu odločil met kocke. Še bolj nenavadno je to, da bi se poraženi kandidat izenačenju in posledičnemu žrebu lahko izognil –
Nov protest rumenih jopičev v Parizu: "Želimo več neposredne demokracije!" Kljub obljubam francoskih oblasti o zvišanju minimalne plače in nedavnemu terorističnemu napadu v Strasbourgu so se v Parizu že peti konec tedna začeli zbirati protestniki v rumenih jopičih.
Houellebecq stopi v bran "enemu najboljših ameriških predsednikov", Trumpu? Houellebecq je veliko prahu dvignil z zadnjim romanom Podreditev , v katerem je opisal fiktivno Francijo leta 2022, ko na volitvah za predsednika zmaga zmerni islamist.
Video: Grozljiv padec Gisina v Val Gardeni Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je veliki zmagovalec moškega smuka v Val Gardeni, ki ga je sicer zaznamoval grd padec Švicarja Marca Gisina.
Ukrajinski duhovniki odločajo o samostojni Cerkvi, ki bi se ločila od ruske Vodilni predstavniki ukrajinske Pravoslavne cerkve bodo odločali o ustanovitvi samostojne Cerkve v Ukrajini. Država bi s tem naredila še en korak k zmanjšanju ruskega vpliva v državi.
V Kengurujčkih otroke varovali brez dovoljenj, starše pa zavajali V Zavodu Kengurujčki so dejavnost varovanja otrok opravljali na črno, saj nobena od oseb, ki so skrbele za otroke, ni imela dovoljenja ministrstva, zavod pa naj bi starše zavajal, da je drugače.
Po ZDA tudi Avstralija priznala Zahodni Jeruzalem za prestolnico Izraela Avstralska vlada je priznala Zahodni Jeruzalem za prestolnico Izraela, veleposlaništvo iz Tel Aviva pa bodo preselili šele po vzpostavitvi miru med Palestino in Izraelom.
Sladka pisemca Sestavine: zavitek listnatega testa, vaniljina krema iz 1 litra mleka. Za kuhano testo potrebujemo: 3 dl vode, 50 g sladkorja, 100 g masla, 250 g moke, malo soli, 5 jajc, sladkor v prahu
Dobrodelni tek Božičkov: Tivoli preplavili rdeči noski in Božičkove kape V Ljubljani so se že štirinajsto leto zapored zbrali Božički, ki so na teku oziroma pohodu skozi Tivoli združili dobrodelnost, smeh in rekreacijo.
Klančarjeva za konec do osebnega rekorda V Hangdžovu na Kitajskem je na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih za slovenskimi reprezentanti tudi zadnji nastop.
Menjalnik, zaradi katerega so Evropejci začeli opuščati ročne menjalnike Volkswagen je pred petnajstimi leti je predstavil eno največjih novosti v avtomobilski industriji zadnjega časa, prvi serijski menjalnik z dvojno sklopko DSG, ki je premiero doživel v tedanjem golfu ...
Vučić kosovskim Srbom: Zaščitili vas bomo! Po oblikovanju kosovskih varnostnih sil (KSF) v vojsko je srbski predsednik Aleksandar Vučić sklical nujno sejo Varnostnega sveta ZN-a, kot sponzorja Kosova pa označil ZDA in Združeno kraljestvo.
Drugi zaporedni hat-trick Ovečkina za novo zmago Hokejisti Washingtona so v noči na soboto po kazenskih strelih premagali Carolino (5:6). Blestel je Alex Ovečkin, ki je dosegel hat-trick.
#MMCdebata: "Jasno, da mora biti premikanje migrantov urejeno." "Če deklaracija ni zavezujoča, kot trdijo, kakšen smisel jo ima potem sploh podpisovat oz. obravnavat na državni ravni?"
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
David Mošić
2
14. december 2018 ob 12:55 Če bi država dobro opravljala svojo funkcijo, mi ne bi bili potrebni.
Več novic ...
Kazalo