Sprejemni center za prebežnike v Dobovi se zapira. Foto: BoBo
Sprejemni center za prebežnike v Dobovi se zapira. Foto: BoBo

Podiranje in pospravljanje šotorov ter v nadaljevanju ograje je načrtovano za obdobje med 28. marcem in 20. aprilom. Ministrstvo je v Dobovi za najem šotorov, omrežnino in porabo električne energije, najem in čiščenje kemičnih stranišč, najem sanitarnih zabojnikov, za fizično varovanje, pranje in kemično čiščenje odej, plin za ogrevanje, čiščenje okolice, nabavo čistilno-toaletnega materiala in dezinfekcijskih sredstev ter pripomočkov za čiščenje ter ureditev lokacije v letu 2015 namenilo dobrih 487 tisoč evrov, v letu 2016 dobrih 587 tisoč evrov, v januarju in februarji letos pa slabih 90 tisoč evrov.

Skupni znesek najemnin za zemljišče bo ob koncu najema znašal dobrih 16 tisoč evrov, za najem industrijske hale pa ocenjena vrednost od oktobra 2015 do konca aprila 2017 znaša skoraj 73.000 evrov, so še navedli na ministrstvu.

Centra Šentilj in Lendava po navedbah ministrstva še naprej ostajata v pripravljenosti do konca junija. Stroški za najem in obratovalni stroški so do vključno februarja za Šentilj znašali dobrih 99 tisoč, za Lendavo pa dobrih 180 tisoč evrov.