Deček na zgornji fotografiji je varno prispel v atensko pristanišče Pirej. Nekateri njegovi vrstniki niso imeli te sreče. Foto: Reuters
Deček na zgornji fotografiji je varno prispel v atensko pristanišče Pirej. Nekateri njegovi vrstniki niso imeli te sreče. Foto: Reuters

Prenapolnjen čoln se je ponoči prevrnil v bližini grškega otoka Farmakonisi, tako da je v mrzlem morju končalo 29 ljudi. Obalna straža in tamkajšnji ribiči so ob pomoči helikopterja zjutraj izpeljali reševalno akcijo in rešili 15 ljudi, ena oseba pa je še vedno pogrešana.

V torek utonilo 11 beguncev
Dve osebi sta v kritičnem stanju zaradi podhladitve in sta bili odpeljani v bolnišnico na bližnjem otoku. Tokratna nesreča ni prva ta teden, saj je v torek 11 beguncev utonilo ob obali Turčije, ko se je njihov čoln prav tako potopil.

Letos je med prečkanjem Egejskega morja v Grčijo umrlo okoli 700 ljudi, med njimi mnogo otrok, več kot 800.000 pa se jih je v Grčiji izkrcalo na svoji poti v Evropo.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.