Uporabnik: Geslo:
To je bilo zadnjič!
Da sem se udeležil manipulativnega referenduma. Tudi bi molčal in bi sprejel dejstvo, kot tako, vendar ker sem posredno prejel sporočilo "prijatelja" v katerem mi sporoča "izgubili ste luzerji", sam pa menim, da smo kot narod vsi izgubili, moram vseeno nekaj dodati.

Če bi imeli naši politiki jajca, bi poprosili jezikoslovce, da jim pomagajo oblikovati referendumsko vprašanje tako, da bi moral biti odgovor ZA, za spremembo, ne pa da pomeni ZA, potrditev že veljavnega. To je čisti nesmisel!

Prav tako bi moral biti pogoj uspešnosti referenduma vezan na udeležbo najmanj 50% volilnega telesa. Pozitiven rezultat referenduma bi moral biti priznan, če je glas ZA bil podprt z več kot polovico oddanih glasovnic.

Če bi to storili in če bi resnično štela zdrava pamet, potem bi bilo prav, da pade družinski zakonik, ki je že bil sprejet v Državnem zboru. To pomeni da se lahko odločitev poslancev razveljavi z absolutno zbrano zahtevo najmanj 25% od volilnega telesa!

Ali je pošteno, da se od nekoga, ki se strinja z odločitvijo poslancev, glede DZ, zahteva, da mora kot bedak iti na volišče, kjer ga čaka dobesedno butasto in zavajajoče vprašanje vprašanje, tako kot je bilo zastavljeno tudi v tem primeru. Pošteno je, da gredo na referendum tisti, ki hočejo spremeniti obstoječe stanje, četudi s tem spreminjajo voljo poslancev. Ni pa pošteno, da moramo volivci z referendumom potrjevati odločitev poslancev. Kako so potem lahko poslanci neodvisni v svojem odločanju, če jih s trikom lahko ukane zgolj 12% absolutno dobljenih glasov proti DZ. Takšna logika in zahteva je skrajno bedasta in neresna, kaže pa tudi nespoštovanje do poslancev.

Končujem pa s sporočilom papeža iz Mehike, ki se mi zdi izjemno pomembno, "da se naj kristjani vrnejo k veri in jo razumejo kot skromnost in ponižnost in ne napuh".
To je skromna cerkev, ki spoštuje tako posameznika kot sleherno družino, v besedi in z vzgledom!

Oddano: 25.03.2012 ob 22:32:37
RTV Kategorija: Politika
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 369 | Ocena 2.5 od 31 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Res je skromna :)
Kognit
pred 121 tedni
2.
Ja, za mali avtobus vernikov.
Cerberus
pred 121 tedni
3.
narod je zmagal, harddopperji ste zgubl
rest in peace stari
spohan
pred 121 tedni
4.
Me ne čudi. Je prišla soseda od maše in referenduma za njo. Sicer simpatična in glupa, se mi je pohvalila, da je 90x obkrožila proti. Nisem bil tam, ker se v tematiko ne spoznam in se me niti ne tiče. Je pa bil še en, ki je volil in priznal, da nima pojma za kaj je šlo.
Kouvran
pred 121 tedni
5.
@3 - Pa ne pozabi svojih besed: Narod je zmagal.
Amsel
pred 121 tedni
6.
Zopet si napisal odličen blog. Zelo lepo si argumentirano navedel pasti, zanke in nepravilnosti, kako bi stvar morala potekati. Mene sicer ni bilo na volišču, me ta tematika ne zanima, sem neopredeljen, si ne belim glave z družinskim zakonikom in tudi v nobeno razpravo se nisem vključeval.

Samo eno vprašanje, ki sem ga že ob 19. 50 navedel na MMC portalu, pa nanj na žalost nisem dobil odgovora: Ali je ta nocojšni rezultat referenduma dober ali slab za Slovenijo ?

Lep pozdrav, za blog pa čista 5-ka.
Senna-Maze 28
pred 121 tedni
7.
Saj, Kouvran, ravno za to gre pri skoraj vseh referendumih. Ni mi vseeno, da niti v takšni zadevi - torej uporabi instrumenta referenduma - ravnamo hinavsko in potuhnjeno, v stilu, kdo bo koga nategnil.
Ja, Slovenci in demokratična pravila, to je nekaj takega, kot če bi dejal, da se v tej državi sploh ne krade in politiki govore zgolj in samo resnico, kot v onem ameriškem filmu z Jimom Carreyem.
Amsel
pred 121 tedni
8.
Ampak, veš dogaja se mi počasi to, kar nisem poznal, postajam depresiven. Jutri imam razgovor s šefom o tem kaj naj bi delal še 10 mesecev, preden grem v penzijo. Prišel sem na idejo, da bi nekaj storil, da rešim državo (poleg upokojitve seveda), da šefu predlagam aneks k pogodbi o delu na domu in bom prišparal državi za potne stroške. Bom videl, kako bo reagiral. Lep pozdrav.
Amsel
pred 121 tedni
9.
@6 Pozabil sem odgovoriti na tvoje vprašanje (kaj hočeš depresija). Glede na DZ sva popolnoma na istem, tudi mene ne tangira. Vendar sem zelo (zelo, zelo, zelo) občutljiv na aspekt enakosti in spoštovanja temeljnih pravic. In če se le enemu posamezniku zgodi krivica, je prizadeto (po teoriji kaosa, recimo) slej kot prej celotno človeštvo, kaj šele zgolj en narod. Upam, da sem ti odgovoril.
Amsel
pred 121 tedni
10.
Referendumi so vedno loterija. Najbrž bi res imeli večjo težo, če bi bila za njihov uspeh predvidena vsaj 50-odstotna udeležba. Ampak po drugi strani le ni tako slabo, da lahko vsi državljani neposredno sodelujejo pri takih odločanjih - in to pišem celo zdaj, ko sem z rezultatom nezadovoljen - ker je dobro, da državljani o teh rečeh od časa do časa malo razmislijo in da nimajo občutka, da jim nekdo od zgoraj vsiljuje zakone.
hm85
pred 121 tedni
11.
Včasih čutim dolžnost, da oddam svoj glas.
branka22
pred 121 tedni
12.
hm85, mislim da na stvari enako gledava. Mogoče bi še enkrat rad poudaril, kaj je zame ključno:
- najprej, da se spoštuje poslance (če gre za naknadni zakonodajni referendum), teoretično lahko na referendumski dan zruši sleherni zakon pijanska klapa iz lokalnega bifeja (hipotetično, ker vsi ostali ugotovijo, da to ni njihov interes in ne gredo na volišče)
- da se ima odgovoren odnos do obravnavane problematike,
To pomeni, da se lahko legitimna odločitev o neki zadevi, o kateri je meritorno (ali bi vsaj moral) odločal Državni zbor, spremeni z izraženo voljo ljudske odločitve in pri tem doseči vsaj 50% udeležbo in od teh vsaj polovica za (kar pomeni minimalno absolutnih 25% glasov ZA SPREMEMBE. Sedaj pa se je dogajala perverznost, vprašanje se je glasilo: "Ali ste za to, da se uveljavi Družinski..."

Korektno bi bilo le eno vprašanje: Ali ste za to, da se razveljavi Družinski...". Pri tem me sploh ne zanimajo nobene pravne nebuloze (to ni namenjeno tebi), kajti tudi pravo mora biti v službi zdrave pameti in ne obratno.

In sedaj hipoteza: Slovenci tako slabo obvladamo semantiko in sintakso svojega jezila, da ga nismo zmožni uporabljati kot instrument medsebojnega komuniciranja v vodenju in upravljanju oblastnih nalog." LP
Amsel
pred 121 tedni
13.
No, nekaj smo pa le dobili za teh pet milijonov, videli smo kdo so pravi antikristi in še koliko jih je.
AlMehor
pred 121 tedni
14.
@13 kar se mene tiče, si današnji zmagovalec med podajalci mnenj o zadevi. LP
Amsel
pred 121 tedni
15.
in potem preberem na eni zelo zanimivi strani:

"Pa smo dobili še en dokaz o neobstoju boga."
mah
pred 121 tedni
16.
kje? (p.s., Ti je Cerbi priznala glede Amarilis?)
Amsel
pred 121 tedni
17.
na fejst bukovi.

/je, je.. jutri moja dva peljem pred preiskovalno komisijo/
mah
pred 121 tedni
18.
@17 pa prizanesljiva bodi. Meni je pa zabavno to, da so s priimkom PRIMC same težave, najprej je nastradal samo Prešern, sedaj pa kar ves narod.
Cerberus
pred 121 tedni
19.
Moral bi biti predpisan % udeležbe, vsaj 50%, sicer se rezultati ne bi šteli za veljavne. Tako pa je "večina" ,prej ko ne nagovorjena od duhovnikov, "odločila". Nesmisel, to ne odraža resničnega stanja.
Svit Valovnik
pred 121 tedni
20.
176. člena ne bi smelo biti, pa bi "zmagal" ZA ....
buldožer
pred 121 tedni
21.
@19 - oprosti, nisem razumel kakšen je tvoj pogled. Sam izhajam predvsem iz tega, da referendumi ne smejo biti predmet igračkanja z ljudmi in da le velja premislek o tem, da naknadni zakonodajni referendum spreminja odločitev poslancev. In navsezadnje, referendumska odločitev mora biti, ne zgolj legalna, kar sedaj že je, temveč tudi legitimna. Zakaj? Če tudi obstaja zgolj hipotetična možnost, vendar ta obstaja, da imamo referendum katerega se udeleži manj ljudi, od števila poslancev ki so zakon sprejeli, potem nekaj ni v redu.
Amsel
pred 121 tedni
22.
Kaj češ, trenirkarji so odpovedali sodelovanje...
Naš družinski trenirkar (hčerin fant - Zokijev pristaš) je rekel, da ne bo šel na referendum, čeprav ni čisto razumel, zakaj se gre, ampak nekako ne more prebaviti, da se imata lahko dva moška rada.

Ostali smo seveda šli obkrožiti PROTI.
Črtomir
pred 121 tedni
23.
Če pustim zdaj referendum in se osredotočim na zadnji citat.
Se popolnoma strinjam. Če bi cerkev želela dejansko, da sledimo Jezusu, potem na naši zenlji ne bi bilo takih cerkva, še manj pa vatikana in vsega bednega blišča tam.
Zame je trenutno oltar moja cvetoča marelica. In če bo BOG (narava) dobrohotna, mi bo dala kup sočnih sadežev in to je to. Še malo, pa dobim nov oltar v obliki cvetoče češnje! in tako dalje.
Upam, da razumete. Ne rabim 10 tonskega zvona, ki me vabi k čaščenju boga v zlato odeto cerkev!
In ko mi bo papež dajal zgled, mu bom sledil. Prej pa ne.
In to velja za vse religije (vsaj večje).
Volcano
pred 121 tedni
24.
Zakon se je začel sesuvati, ko so začele prejšnji teden krožiti po internetu še drugačne informacije o Zakoniku kot jih je propagirala vlada KGB, Turek, Stanovnik, Kućan..., kot npr. ta kot je napisal tudi Buldožer o členu 176, ki bi imel katastrofalne posledice.
Mislim, da Slovenci nismo tako homofobni kot nas skušajo prikazati levaki.
Črtomir
pred 121 tedni
25.
@23.
In ko bodo ljudje dojeli, da so najbolj razkošne zgradbe BANKE zgrajene iz njihovega denarja, ne bodo več nosili denarja tem požrešnim in uničevalskim ustanovam, ampak bodo doma gledali kupček kako raste in potem kupovali samo stvari, ki jih rabijo, ne pa z norim kupovanjem podpirali nebrzdanega potrošništva.
Črtomir
pred 121 tedni
26.
Črtomir - tvoji komentarji so varni!
Amsel
pred 121 tedni
27.
Ah, Črtomir, ali ni fajn to zatišje, ki je nastalo?
Cerberus
pred 121 tedni
28.
@20 Tudi sama sem prepričana, da ta člen ni bil ustrezen, vendar bi ga bilo lažje popraviti, kot pa izvesti (neodgovorno) referendum z vsemi stroški vred in zamrzniti za najmanj 12 mesecev to polje problemov.
Cerberus
pred 121 tedni
29.
Etika, mi, vi in komunizem!

Komunizem je aziatska pošast, v kateri so delovali izurjeni suroveži in primitivci, ki so se dvignili iz hlapov vinskih steklenic preden so zaželi masovno zverinsko pobijati. Komunisti so brezdelneži in zavistneži sposobnih, za vse kar so si ti s poštenim delom prislužili. Pobili in izgnali so intelektualce in izobražence iz domovine, da so se ti bili primorani razseliti po svetu, če so si hoteli ohraniti življenje. Prisvojili so si njihovo imetje in pod krinko enakosti kradli kot srake, dokler niso sami postali buržuji. Lažejo ti v obraz in ti pri tem gledajo v oči. So vrednostno otopeli in sprevrženi ljudje, nimajo ne doslednosti in ne moralnih vrednot pri javnem delovanju. Nasilje in zahrbtno delovanje sta njihova glavna aduta moči. So nosilci izrojenosti vseh totalitarističnih sistemov skupaj. Menjavajo identifikacije po dnevne politiki in lastnih koristih. Svojo odprtost družbe so izkazovali s prenatrpanimi zapori od Poljanskega nasipa, Golega otoka in do Sremske Mitrovice. Do drugače mislečih so izključevalni, surovi, nasilni in zahrbtni. Lagali so, da delo naredili človeka, v resnici pa so ponaredili njegovo človeškost znotraj totalne mobilizacije in so človeku odvzeli svobodo. V kulturnem pogledu so izpod človeške ravni, saj so politično normirali vsakršno kulturno delovanje. Normirali so človekovo mišljenje. Ukvarjajo se z gospodarskim kriminalom in korupcijo, so specialci za kršenje socialnih pravic, so brezobzirni do naravnega okolja in celo življenje lenarijo v lastni kloaki sprevženih vrednot. Delovanje komunističnih strank bi morali prepovedati z zakonom, ker so zoper dostojanstvo človeka in njegovo humano vrednost.
Tatjana Malec
pred 120 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Vsi blogi avtorja

201320142015
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Top 5 vpisov
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Zadnji komentarji
Zadnje slikeVse


Št. registriranih uporabnikov: 139629
Forum avtorjev: 15517 Forum teme: 33319 // Odgovorov: 1805285
Blog avtorjev: 3283 // Blogov: 68100 // Komentarjev: 947449
Avtorji fotografij: 22051 // Slik: 177838 // Videov: 20364 // Potopisov: 785
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane