Pred kratkim sem že pisal o R.O.G. Skateparku (krajše za Respect or Go Skatepark). Stvari se odtlej niso drastično spremenile, še vedno isti, tisti, ki jim sede, pridejo, povozijo, veselje, razturijo!

V bistvu je moj glavni namen, da vam posredujem link spodaj, fotoreportažo iz R.O.G.-a, narejeno s strani Siol.net:

Fotoreportaža iz R.O.G. Skatepark.


Se pa sprašujem...v času, ko so klici po revoluciji v Sloveniji (seveda razumljivi in upravičeni) vedno glasnejši, ali ta res mora biti nasilna? Nasilje, če že, se je pogosto upravičeno izkazalo le za zadnji izhod v sili, poglejte le po svetu, saj ne streljajo, s solzilci napadajo mirni protestniki, na nehumani ukaz streljajo pripadniki nekih tako očitno zgrešenih režimov. Osebno mnogo bolj razmišljam o drugačni revoluciji. Pa že mimo revolucije, v mislih imam reevolucijo Slovenije (pa da ne celo sveta). In če "reevolucijo" vodi konstruktivna, pozitivna, nesebična ideja, kjer ni prostora za pohlep, uničenje vsega, brezpredmetno polariziranje, temveč reformacija misli, rekonstrukcija, iz že uničenega vsega sestaviti novo, učiti se, sestaviti vsekakor boljše, pri tem pa ohraniti tisto človeškega dostojanstva, ki vsem pripada in ne bi smelo biti nikomur odvzeto? Reevolucija, kot si jo predstavljam je pojem od ljudi za ljudi. Kaj pa, če je revolucija že? Kaj pa, če si ravno ti tisti, ki bo s svojimi idejami in dejanji Slovenijo pripeljal iz neizhodnega položaja? Nič kaj, to je logični naslednji korak, to si ti! Samo ti in vsi ostali prav tako.

R.O.G. model pa uči, za dosego tega cilja potrebujemo le majhno število iskrenih, složnih strokovnjakov (kot so bili zmožni poenotenja v višji cilj kolesarji, skatearji in bladearji v parku, pač na vseh področjih slovenske družbe) in pa večjo skupino ljudi, ki bodo v zaupanju, da v ozadju ni koristoljubja na njihov račun, upoštevali dobrohotne nasvete strokovnjakov in svet za vse dejansko zgradili. V takšni družbi bi vsakdo lahko gradil na lastnih talentih, s temi pa prispeval k učinkoviti, celoviti in lepši družbi. In sploh ni debate, da bi tu morali reformirat kar celotno družbo, od izobraževanja do dojemanja česarkoli že, nesmislne uniformacije vseh in vsega, potrošništva? Da ne bo vse tako sanjsko, R.O.G. model zahteva trdo delo, a se v končni fazi še kako izplača. In kot tak podaja le teoretsko iztočnico. No ja, za svobodo se vse skupaj vsekakor splača dobro premisliti. In pri tem ne pozabte na ljudi! Nikol! ლ(ಠ益ಠლ)

In trenutno, ko nam vlada 90 ljudi, ki nimajo blage o precej kruti realnosti, se mi zdi, da je klic po padcu tega režima res pravi prvi korak, glede na vse hudo storjeno, me niti ne zanima na kakšen način, sam naj že gre stran to sranje nehumano. V Sloveniji je pač okrog 2000000 pametnejših ljudi. Saj, črede so lepe, a čredni nagon, ki vlada v Sloveniji je utrujajoč in nepotreben.

Mi smo črne ovce, a smo vsaj svobodni. Ko pa pride čas in pademo, pademo brez obžalovanja, ponosni!

Revolucija? Slovenija mnogo bolj potrebuje Reevolucijo. R v njej pa stoji (tudi) za R.O.G. Skatepark!

LP IN ZDRAVO inu SREČNO VSEM pa obiščite nas kaj.

21. februar 2011 | Zaznamki: kultura ekstremnih športov | Komentarji (1)
Blog se nanaša na projekt posebne vrste, ki je neposredno, pa tudi posredno pripomogel k dvigu slovenske kulture na višjo raven. Poleg tega je celo generacijo mladine odrešil muk, ki smo jih morali prenašati sami. O tem sem pred časom tudi že napisal novico pod rubriko "Vaša novica", zato tu ne bom dolgovezil, to novico pa najdete tu - Pred dvajsetimi leti.

Nekaj malega o projektu R.O.G. Skatepark, skrajšano za Respect Or Go Skatepark najdete tudi tu Culture.si - R.O.G. Skatepark. Vnos v slovensko wikipedijo je potreben temeljite nadgradnje, saj jo je tekom časa doživel tudi naš mali-veliki projekt.

Ta nadgradnja je na kratko in jedernato s prijetno, udarno glasbeno podlago že predstavljena tu - Rog Power oz 2-3 milimetre nižje v istem videu.Blog je lame, a njegova vsebina vsekakor ne. Dragi Slovenci in Slovenke, ko boste naslednjič razmišljali o gnilem kapitalizmu in o tem kako je za vse dobro potreben predvsem denar in čakanje na ljudi, ki o vaših dobrohotnih idejah nimajo pojma in imajo zanje še manj posluha, si zapomnite to: "Denar ni vse, le sami veste v čem je smisel vaših prizadevanj, vse se da, če se hoče, le v slogi je moč, v Rogu je moč!"

Vabljeni, pa predvsem (ne)srečna mladina, v našo malo oprijemljivo leseno utopijo.

Najdete nas tudi na lame Facebooku v skupini R.O.G. skatepark.

Power people, power on!

LP

PS: Še nekaj starejših videov z youtuba, res slabe resolucije, a glasba v njih je prav fajn ;)
R.O.G. 1, R.O.G. 2 (proces), R.O.G. 3
6. november 2010 | Zaznamki: "kulturni boj" | Komentarji (6)
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6Št. registriranih uporabnikov: 172781
Forum avtorjev: 15866 Forum teme: 34381 // Odgovorov: 1870095
Blog avtorjev: 3582 // Blogov: 85767 // Komentarjev: 1233558
Avtorji fotografij: 25852 // Slik: 219836 // Videov: 18660 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "