Tisti, ki pri sestavljanju koalicije prehitevajo, so pokazali svoj pravi obraz; namesto, da bi delovali državotvorno, z željo, da dobimo močno, operativno in stabilno vlado, izključujejo in rešujejo sebe. Pa povejte, kaj je bolj pomembno: zgolj njihovi interesi ali Slovenija?

Prepričan sem, da bo v drugem polčasu tega cirkusa večina izmed njih doumela, da ni več šale. Če se to ne bo zgodilo, razparcelirana koalicija levosredinskih strank ne bo dolgega veka, zelo hitro bo prišlo do predčasnih volitev, in takrat bo sledila kazen: bistveno manj glasov kot so jih v skupnem seštevku dobili sedaj.
Naj povem kar naravnost: po političnem prepričanju sem levičar, sram me je, da levosredinski pol ni državotvoren; trenutno deluje zgolj kot združba politikantov. Žalostno.

Se levosredinske stranke zavedajo kaj so jim na volitvah sporočili volivci? Bodo še kar naprej kot noji držale glave v pesek?

Dejstva so taka, pa če so nam všeč ali ne: SDS je zmagala v vseh volilnih enotah in v večini volilnih okrajih. Če smo demokrati, je voljo volivcev potrebno upoštevati. Kdor tega ne upošteva, vidi zgolj svoje interese ter si to razlaga kakor pač to njemu paše. Eno so želje, drugo pa dejstva. Sedaj ne gre niti za leve niti za desne; gre za Slovenijo! Volivci so nam nekaj sporočili. Če jih ne bomo upoštevali, bo levica na naslednjih predčasnih volitvah izgubila še več.

Napad Gregorja Golobiča na dr. Ernesta Petriča, ki se zavzema za stabilno koalicijo, je navadno pobalinstvo. Izreče ga lahko le nekdo, ki nima osnovne politične kulture. Golobičeva nedostojna reakcija je odraz nekoga, ki so mu popustili živci, verjetno ga je strah, da bo izgubil, kar ne želi izgubiti. Očitno mu ni pomembna Slovenija, ampak zgolj osebni interesi, ki jih v spremenjenih razmerah ne bo mogel več nemoteno uresničevati. Ta propadli politik nima med ljudmi nobene verodostojnosti, levo sredino v javnosti zgolj sramoti, zato bi mu moral nekdo, ki je znotraj vrha tega političnega pola povedati, da deluje kontraproduktivno.

Slovenija se nahaja pred težkim obdobjem. Potrebujemo politike z državniško zavestjo; v enem in drugem političnem polu bo potrebno iskati tiste stične točke, ki omogočajo udejanjanje konstruktivne politike, ki je v interesu vseh državljanov. Čas politikantov mora postati preteklost! Če se to ne bo zgodilo, bodo posledice nepopravljive.
9. junij 2018 | Zaznamki: Politika | Komentarji (10)
branka22


Draga Branka, bila si med nami nekaj posebnega, vsi smo te imeli radi. Tvoje pesmi ter čudovite fotografije, ki si jih delila z nami, so nam lepšale čas. Tudi osebno sem te imel priložnost spoznati. Bila si dragocena prijateljica. Hvala ti za vse. Počivaj v miru v večnem objemu Lepote, ki si jo tako cenila.

Avtorica fotografije: branka22
4. junij 2018 | Zaznamki: V slovo | Komentarji (15)


Prihaja čas treznih glav. Potrebujemo državotvorno in stabilno vlado. Nedržavotvorni voditelji strank in politični diletanti bodo padli na izpitu. Poenostavljeno seštevanje glasov na levici (levi sredini) je zelo varljivo. Razparcelirana levica stabilne vlade ne more zagotoviti. Zelo hitro se lahko zgodi, da pride do predčasnih volitev. Takrat bodo tiste strake, ki so sedaj dosegle manj od 15%, dosegle bistveno nižji rezultat!
Komur to še ni jasno, bo mu postalo jasno, ko bo zanj prepozno.

Stare zamere, izključevanje in vse to, kar kdo pri komu zavrača, se bo moralo (začasno) odložiti v predal. Slovenija potrebuje državotvorno, učinkovito, stabilno, vsaj štiriletno koalicijo! Prepričan sem, da se večina voditeljev strank tega zaveda. Torej, veselo na delo!
4. junij 2018 | Zaznamki: Politika, Vlada | Komentarji (1)


Obstaja več teorij humanizma: antropocentrizem, antropoteizem, antropo subjektivizem, idr., vendar so vse zgolj teoretska zavest o humanizmu. Pravi, elementarni humanizem pa je predteoretska zavest. Človek ni do sočloveka sočuten zato, ker se je tega naučil s pomočjo teorij, marveč zato, ker to tako čuti. Ko izgubi to elementarno notranje čustvo, se odtuji od sočlovega in hkrati tudi od svoje lastne človeške, generične bitnosti, ki človeško vrsto razločuje od drugih živalskih vrst, ki večinoma delujejo zgolj nagonsko. Nekoč je med književniki in nekaterimi slovenskimi filozofi potekala zanimiva razprava o tej temi. Zanimivo je spremljati in proučevati, kako se te različne teorije o humanizmu, oziroma njihova teoretska zavest, odražajo v slovenski literaturi ter v zavesti slovenskega človeka. Kdor to proučuje, mu je marsikaj jasno.

Danes, pa se v nekaterih slovenskih medijih na žalost objavljajo preveč posplošena "razmišljanja" o tej temi, ki med ne dovolj poučenimi bralci povzročajo zmedo ter napačno doumevanje in razumevanje tega zelo pomembnega področja človekove zavesti. Nekatera tovrstna "razmišljanja" so na žalost zgolj prefinjena manipulacija z bralci, ker se na ta način želi zagotoviti uspešna agitacija v korist določenim političnim ciljem, kar pa lahko pripelje do udejanjanja ter celo v institucionalizacijo fašizma.

Ksenofobija je najboljše gnojilo za doseganje tega cilja. Strah je seme, ki zaliva rast plevela. Na koncu to pleve zaduši tudi idejne akterje, kar je edino pravično. Kar sadiš, boš tudi žel. Upam, da smo se iz zgodovine kaj naučili. Če pa se nismo nič naučili, pa bo prav, da kot človeška vrsta izginemo s tega planeta, ker smo očitno neozdravljiva bakterija epidemije, ki je pravkar ponovno na pohodu. Upam, da se motim.

Naj zaključim s svojo pesmijo:

epidemija

ostra žica je prerezala vrat Evrope
iz zareze odteka duša razsvetljenstva
obcestni jarek je poln strohnelih možganov
strah žari iz oči slepih
smrt brusi koso
žetev ponorelih koscev odmeva
ljudje padajo pod rezili
ideoloških kamikaz
otroške oči začudeno strmijo
v živo sliko apokalipse
Picassova Guernica je onemela
Hafis in Efrem Sirski sta ugasnila v temi
razcepljenega sveta
Koran in Sveto pismo sta zlorabljena
od farizejev zla
na eni in drugi strani pa nekdo veselo
pobira plen za bogastvo pekla
raj je rezerviran za režiserje
krvavih oltarjev
Zemljo iztirjajo
iz tirnice nemočnega sonca
epidemija ubija njegovo svetlobo

Borut Petrovič Vernikov
23. maj 2018 | Zaznamki: Esej | Komentarji (13)

Besedna zveza "islamistično zlo" se v medijih uporablja preveč posplošeno, pred volitvami pa je pričakovati, da se bo to še stopnjevalo, zato bi bilo prav, da bi se razločevalo med sunitsko, šiitsko in haridžitsko vejo islama, ter kaj pomeni sufizem oziroma mistični islam kot četrta veja islama. Še posebej pa je potrebno poznati razliko med izvornim islamom in ekstremističnim islamom. Prav bi bilo, če bi tisti, ki v medijih uporabljajo to sintagmo, vedeli, o čem pišejo in govorijo, da ne bi prihajalo do dezinformacij, posploševanj in manipulacij.

Nekatere stranke, predvsem pa SDS ter njeni najvidnejši predstavniki ter gosti kot je Manfred Weber, vodja poslanske skupine ELS, strašijo z islamizmom, ki baje, kot je bilo slišati na politični konvenciji SDS, ogroža krščansko Slovenijo ter Evropo. S to pritlehno politiko javnost zavajajo, ker računajo na glasove tistih volivcev, ki teh razlik ne poznajo. Vse kaže, da jih tudi sami ne poznajo, zato bom povedal kar naravnost: v Sloveniji, kakor tudi ponekod drugje v Evropi, ni o tem dobro poučenih politikov, obstajajo zgolj politikanti ter idioti, ki s politiko strahu do tujcev pridobivajo poceni glasove za svojo oblast ter finančne koristi in privilegije, ki jim jih oblast zagotavlja. Tisti, ki ste jim na volilni konvenciji ploskali smešite sami sebe! Žalostno vas je bilo gledati!

Borut Petrovič Vernikov
12. maj 2018 | Zaznamki: Politika, Manipulacija | Komentarji (6)

Slovenski begunci s soške fronte, Goriški muzej


Manfred Weber, vodja poslanske skupine ELS je na volilni konferenci SDS dejal, da se Evropa mora obraniti pred begunci zato, ker je krščanska. Po njegovem mnenju se z zaprtjem evropskih mej brani krščanstvo. To je navadna, pritlikava laž, saj je prava resnica to, da je bil sam Jezus Kristus begunec! Manipulacija s krščanstvom je zato nedopustna in za kristjane žaljiva. Prav bi bilo, da se politične stranke, ki pravijo, da branijo krščanstvo, hkrati pa ustvarjajo strah pred begunci, poglobijo v izvorno krščanstvo ter resničnemu nauku begunca Jezusa Kristusa; pa tudi besedam, ki jih je o tem izrekel papež Frančišek, bi morale resno prisluhniti. Tega seveda ne bodo naredile, ker bi potem izgubile možnost manipuliranja z ljudmi, od katerih si zaradi strahu pred begunci na volitvah obetajo glasove. Vse to spominja na Hitlerjevo propagando, ki je ustvarila strah pred Judi! Mimogrede, tudi Jezus Kristus je bil Jud.

Zato ponovno opozarjam: antihumanistične stranke, ki širijo sovražni govor proti beguncem, si ne zaslužijo, da bi bile v slovenskem parlamentu! Najbolj gnusna nevarnost ne prihaja od zunaj, ampak iz domačih logov! Vsi tisti, ki jih boste volili, ste sramota za Slovenijo!

Borut Petrovič Vernikov
11. maj 2018 | Zaznamki: Volitve, Begunci | Komentarji (9)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 184509
Forum avtorjev: 15868 Forum teme: 34419 // Odgovorov: 1872514
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86317 // Komentarjev: 1238153
Avtorji fotografij: 26164 // Slik: 221462 // Videov: 18399 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "