Vsak dan moraš imeti najmanj štiri obroke: zajtrk, kosilo, večerjo in seks, vendar se samo pri četrtem obroku lahko naješ do sitega.
26. maj 2017 | Zaznamki: Reki, Izreki, Recepti | Komentarji (20)

theatrum absurdum počasi prehaja
v zadnje dejanje
scenaristom režiserjem in igralcem
bo obmolknilo ploskanje naveličanih
tudi tisti v podobi človeških ribic
bodo spregledali
časa se ne da zavrteti nazaj
kdor tega ne vidi bo umrl slep
nekateri si ne upajo spregledati
za njih ni pomoči
strah se jim prikazuje tudi v sanjah
bojijo se lastne sence
z ekranov se sliši blebetanje
pritlikavih pomembnežev
akademikom je pomemben
dodatek za zasluge za narod
dvorni intelektualci so pri koritu nenasitni
praznina se je zažrla v besede
nekaj je v zraku
nekaj težkega je v zraku
anoreksičen proletariat
si bo zaželel pravice hlapca Jerneja
theatrum absurdum počasi prehaja
v zadnje dejanje
25. maj 2017 | Zaznamki: Poezija | Komentarji (5)
Utonil bom v pogledu brez dna
si dejal pred porodom
in glej besede-zvezde so se razlile
po razorani zemlji njihove zavesti
O nevidna hiša dom rojenih
čutim te nekje globoko
v studncu kjer sem voda
Pijejo me žile žejnega drevesa
Nekdo ime vrezuje v molčeče deblo
Nebo miruje
le slutnja čudna slutnja trepeta v dihu...

Ne vem mogoče se trepet odbije
od najtežje skale ki jo v sebi nosiš
mogoče se razlije
po obzorju...
Mogoče v odsevu naše zvezde
nekoč zasije
sij skrivnosten
kakor danes
ko neviden žge nam vroča usta -
mogoče mogoče jih začuti
nekdo ki tava sam
izgubljen v neki daljni temi...
24. maj 2017 | Zaznamki: Poezija | Komentarji (5)Možgani Slovencev so ideološko razdeljeni na povsem ločeno levo in desno polovico, med njima pa ni motoričnega sistema, ki bi senzorjem omogočal koordinacijo v korist naroda kot celote.
22. maj 2017 | Zaznamki: Reki, Izreki | Komentarji (19)

prispel sem
iz večnosti
v trenutek

zvedel
za smrt

spoznal
minljivost

kosci kosijo

vse je smešno
in žalostno hkrati

ne najdeš
miru
21. maj 2017 | Zaznamki: Poezija | Komentarji (15)Večina Slovencev je na beraški palici, pa vseeno molči. Za krožnik kislega zelja in kos klobase se glasuje za »boljši jutri«, ki ga nikoli ne bo. Življenje malega človeka ni vredno niti piškavega groša. Nizke plače in nizke pokojnine, ter vrtički še zagotavljajo preživetje. Gostilna je postala edini parlament, kjer se govori, kar se misli. V parlamentu se poslanci igrajo verbalno demokracijo, ki jim zagotavlja dobro plačano blefiranje. Tisti, ki so pri koritu, se trudijo, da bi ga izpraznili do konca, zavedajo se, da je čas legalne kraje omejen. Pred vsakimi volitvami se pojavijo nove moči, novi obrazi politikov, ki tako spretno lažejo, da preglasijo prejšnje, ki so se v laganju že malo utrudili, ali pa so se nalagali že toliko, da ne čutijo več posebne potrebe po tovrstni inovativnosti.

Najbolj smešno in žalostno hkrati pa je to, da se v medijih daje prednost tistim, ki so v tem početju najbolj sprevrženi.
Nekateri so celo prepričani, da so za slovensko politiko nepogrešljivi, njihov ego je tako velik, da bo, kot se bo to nekoč zgodilo s soncem, požrl naš svet; njihova Resnica je za nekatere postala religiozna dogma. Tako je pač z ovcami, ki nimajo niti toliko pameti, da bi pogledale v zakulisje slovenskega političnega odra. Oblast je za nekatere očitno najbolj cenjena dobrina, za katero se splača lagati, pa četudi na škodo ljudi. Politični nasprotniki so postali politični sovražniki, zato državljanska vojna v Sloveniji še kar naprej traja. Neumen narod pa se opredeljuje za eno ali drugo stran, dokler ga ta neumnost ne bo dokončno pokopala v grob lastne ničevosti. Verjetno si to tudi zasluži.

Slovenska trivialna politika zavestno zamegljuje razliko med tem, kaj je za uspešno družbo bistveno in kaj je nebistveno. Trivialnost naše politike se kaže v reševanju površinskih rešitev, ne pa v odpravljanju vzrokov, ki so našo družbo pripeljali v to dekadentno obdobje, ki mu ni videti konca. Bistvo te trivialne politike je v tem, da se ne zavzema za interese ljudi, za ustvarjanje dejanskih pogojev za višjo kvaliteto življenja državljanov, ker jih razume kot potrošno blago, kot predmet ožemanja, kot pritiklino sistema, zato kontinuirano vzdržuje zaščito priviligiranih slojev, ne glede na njihov dejanski prispevek k razvoju družbe kot celote. Trivialna družba tako postaja družba trivialnih ljudi in trivialnih odnosov, kar se vidi v vseh porah družbe, na vseh nivojih ekonomskega in političnega življenja. Ker mali človek nima nobenega konkretnega vpliva na dejansko odločanje o svoji kvaliteti življenja, se kot plevel razrašča sistem konformizma, ki marsikomu omogoča malo boljšo pozicijo pri praznjenju že itak skoraj praznega korita slovenske revščine. Najbolj žalostno ob vsem tem pa je to, da se slovenska politična srenja, ki bi morala biti servis državljanov, udinja tujim korporacijam, ki v Sloveniji vidijo priložnost za poceni zaslužek.

V slovenskih Butalah so očitno najbolj pametni tisti, ki se izselijo, saj jih v tujini korporacije bistveno boljše plačajo kot pri nas, to pa je mlin na veter vsem, ki se v naši deželi bojijo konkurence zdravega razuma; ta je največji sovražnik butalskih elit. In tako se še kar naprej, iz leta v leto, iz enega volilnega obdobja v drugo volilno obdobje, na našem jalovem odru igra neokusna tragikomedija, dokler ne bo padla zavesa na oči tistih, ki bodo zahtevali katarzo in očiščenje, če seveda zavest Cankarjevega hlapca Jerneja še ni dokončno izumrla.
20. maj 2017 | Zaznamki: Esej | Komentarji (14)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 77 78 79
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201620172018
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 160673
Forum avtorjev: 15809 Forum teme: 34174 // Odgovorov: 1858626
Blog avtorjev: 3540 // Blogov: 83222 // Komentarjev: 1195948
Avtorji fotografij: 25042 // Slik: 214899 // Videov: 19240 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "