TrumpizemTrumpova prepoved vstopa za državljane sedmih pretežno muslimanskih držav, še posebej iz Sirije in prenehanje sprejemanja beguncev, je navadna diskriminacija ljudi na podlagi njihove narodnosti. Po veljavni ameriški zakonodaji je nezakonita; še več, pomeni nedopustno kršenje njihove ustave, ter Splošne deklaracije o človekovih pravicah, pa ne samo to, hkrati je tudi rušenje ameriške demokracije, to pa vodi v diktaturo Trumpizma!

Se bomo morali res ukvarjati s slaboumno, za Ameriko in svet nevarno, antihumanistično ideologijo, ki je pravkar dobila svoje ime? Amerikanci potrebujejo normalnega predsednika, na katerega bodo lahko ponosni, ne pa prenapeteža, ki lahko povzroči krizo planetarne razsežnosti.
Newyorška zvezna sodnica Ann Donnelly je odredila začasno ustavitev deportacij imetnikov vizuma za ZDA ali beguncev, ki so ostali ujeti na letališčih. To je v tem trenutku svetla točka, ki govori o tem, da v ZDA še vedno delujeta demokracija in pravna država. Vendar vse kaže, da bo novoizvoljeni predsednik poskušal spremeniti institucionalni sistem ZDA tako, da bo ta postal v celoti podrejen njegovim odločitvam. Prve poteze je že naredil. Pravkar je reorganiziral svet za nacionalno varnost. Prvič v zgodovini ZDA se je zgodilo, da je v svet za nacionalno varnost imenoval nekoga za stalnega člana sveta, kar je zelo nevarno. Dosedanji predsedniki so običajno v svet za nacionalno varnost imenovali nekoga iz svojega kabineta zgolj kot začasnega člana. To pa še ni vse, kot stalnega člana sveta za nacionalno varnost je imenoval Steva Bannona, ki je bil pred prihodom v Belo hišo na čelu populistične medijske hiše Breitbart News. Steve Bannon seveda nima prav nobenih izkušenj v mednarodni politiki ali na področju nacionalne varnosti. Kot stalni član sveta za nacionalno varnost je Bannon tako dobil večje pristojnosti od direktorja za obveščevalne dejavnosti in načelnika štaba združenih poveljstev oboroženih sil, kar je noro in povsem nesprejemljivo.

Od ameriškega pravosodja se pričakuje, da bo zaščitilo pridobitve obstoječega, veljavnega institucionalnega sistema ZDA, ter tako preprečilo pohod trumpizma v vse pore ameriške družbe.

Poglejte kaj se dogaja v Beli hiši – obup! V bližnji prihodnosti se lahko zgodi, da bo porušil Kip svobode, ki je simbol ameriškega načina življenja, ter ga nadomestil s kakšnim njegovim simbolom nove ikonografije Trumpizma! ZDA so vendar nastale iz priseljencev, najprej iz Evrope, potem pa še od drugod. Begunci, ekonomski in kasneje politični migranti so tisti, ki so ustvarili Ameriko - kip svobode je postal njihov simbol novega upanja. Bo jih 45. predsednik ZDA ogradil z zidom sramote? Amerikanci zares ne bi smeli dovoliti, da jim predsednik s svojimi rokohitrskimi podpisi nedopustnih odlokov uniči vse, kar so ustvarili v svoji zgodovini! Temu se bi preprosto morali upreti, svobodni svet to od njih tudi pričakuje! Demokrati in republikanci bi zaradi vsega tega, kar se dogaja v Beli hiši, morali stopiti skupaj, ter preprečiti, da bi v bodočnosti prišlo do nepopravljivih posledic za Ameriko in svet. Ve se, da Trump ni republikanec niti demokrat, je zgolj poslovnež in populist, ki je zaradi svojih ambicij postal tudi predsednik ZDA; že njegova dejanja v začetku predsedovanja pa kažejo, da o politiki nima pojma, vse kaže, da nima niti osnovne modrosti, ki je potrebna za odgovorno opravljanje te dolžnosti.
Prva dejanja novega predsednika ZDA kažejo na srhljivo, za Ameriko in svet nevarno politiko, ki v 21. stoletju ne bi smela dobiti možnosti, da se razbohoti in uniči, kar je bilo v zgodovini pridobljeno s krvjo!

Borut Petrovič Vernikov

Oddano: 31.01.2017 ob 17:54:44
Zaznamki:
Politika, Populizem, Antihumanizem
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 326 | Ocena 3.1 od 21 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Kar so hoteli imeti, imajo,
sedaj pa naj čakajo kaj bo,
se pa to dobro končalo ne bo,
morda z odstranitvijo ali predajo,
se stvari bi spremenile,
predno bodo njih ideje celi svet zastrupile.
Eli
pred 76 tedni
2.
Na površju je državljanska vojna, ali bo pljusknila čez meje bomo videli!
borut49
pred 76 tedni
3.
Že nekdanji predsednik Eisenhower je opozarjal na "deep state" oz po naše "vlade v ozadju". Američani
niso prepoznali kaj se dogaja v primeru JFK, še manj kakšna lutka je bil Obama. Lutkarji so izbrali novo lutko
Trumpa , arogantnega populista. Videli bomo koliko in kaj mu bodo lutkarji dovolili.
Skrbi me pa da imajo ti lutkarji vpliv tudi na MMC. Dokaz je brisanje včerajšnjega bloga antimasona. Uganil
sem da ne bo prežiivel 24 ur. In greh je bil: nalepil je video o članih trumpove administracije.
cinik
pred 76 tedni
4.
Borut Petrovič Vernikov
pred 76 tedni
5.
Očitno lahko od njega še marsikaj pričakujemo ٩(͡๏ ̯͡๏)۶
Odličen zapis !
jazbina
pred 76 tedni
6.
1 -

Lapanje v prazno.

Noben, najmanj pa ti, nima pojma kaj nas čaka pod Trumpom.
Vsak lahko piše take činčule bančule in napoveduje "kaj nas čaka",
vendar je to slabše od šlogarce s kofetom. Tam vsaj veš pri čem si.

Že večkrat sem napisal:
Donald je tako nepredvidljiv, da tudi najboljši vidci ne morejo
niti nakazati bodočnosti USA oz. njene zun. politike. Še za
notranjo se ne ve nič.


Primer:
T. kot predsednik napiše predsedniški odlok o XyXyXy
pa ga zjebe ena sodnica v NY. On odlok je v riti ..
T. si ga lahko nalima na zid ovalne pisarne.

Vi tule se pa trudite napovedovat bodočnost?
Pa p**da .. pa kaj vam je?
>:o(
Grommm
pred 76 tedni
7.
@7

Kaj pa veš, mogoče pa je kaj na tem. Vsekakor se bo zgodilo kaj, kar nam ne bo povšeči ali pač bo.... Nima veze, da se razburjaš. Kaj pa če, če, če


:-)

Tudi jaz nisem ne vseved ne Trump in se vsekakor ne bom spremenil

Borut, oprosti, saj komot izbrišeš ne bom užaljen

.-)))

Lp
Eli
pred 76 tedni
8.
Na žalost se je človek rodil 8 stoletij prepozno, takrat so vladali človeki njegovega kova.
blaz3k
pred 76 tedni
9.

Idealen predstavnik predvojne arijske rase, nacizem ni uspel v Nemčiji, kot feniks se je pojavil prek Atlantika.
blaz3k
pred 76 tedni
10.
@ 7 Grommm..

Tebi očitno ni jasno kaj pomeni predsedniški ukaz.
Namestnica državnega tožilca je kršila predsedniški ukaz in dobila odpoved. Amen.
Vsi ambasadorji so dobili opozorilo: ali bodo spoštovali ukaze ali pa bodo odpoklicani.
Zdaj pa lahko grmiš kot hočeš :-))
cinik
pred 76 tedni
11.
Šus.

PS. Z naslado sem prebral tale blog, ker iz njega veje globoka užaljenost nad odločitvami velikega voditeja, Donalda Trumpa. Želim si še več takšnih blogov.
Spletni_krizar
pred 76 tedni
12.
Prepoved vstopa nekaj državljanom iz muslimanskih držav v ZDA še ne bo porušilo ameriške demokracije, saj je to praksa v demokratični Evropi že vse od pričetka begunske krize. Republika Madžarska je prva pričela v Evropi zaustavljati pritok beguncev iz muslimanskih držav. Po težkih obtožbah tovarišev komisarjev iz Evropske komisije na račun oblasti v uradni Budimpešti in izbruhu še hujše begunske krize pa so podobne ukrepe kot Madžarska začele uveljavljati tudi druge demokracije po Evropi kot naprimer Avstrija, Švica in danes tudi podalpska grapa Slovenija s Cmerarjem na čelu.

Brexit se je v Združenem kraljestvu zgodil pretežno zaradi enega izjemno pomembnega vzroka. To so bile ilegalne migracije, odprte meje širom Evropske Unije in porast islamskega prebivalstva v Združenem kraljestvu. Pa zaradi te suverene odločitve prebivalstva na referendumu 23. junija 2016 nista trpela niti demokracija in človekove pravice na otoku.

Donald Trump pa je logično nadaljevanje oz. proizvod trenda, ki se je pričel v Evropi in preselil na drugo stran Atlantika. Za izvolitev Donalda Trumpa kot predsednika je kriva levica v ZDA, ki ni v vsem tem času uspela ponuditi prave alternative neoliberalnemu establishmentu. Namesto rešitev nam je ponujala 8 let Baracka Obame in betežnega starca Bernarda Sandersa, ki je svojo kandidaturo uspešno zakockal ter štafeto predal Hillary Clinton.

Beli anglosaksonski protestant v ZDA se počuti ogoljufanega in ogroženega, ker je izgubil svojo službo, ki so mu jo domači kapitalisti speljali v sosednjo Mehiko ali na Kitajsko. Ilegalni priseljenci iz muslimanskih držav pa mu povzročajo glavobole, ker jih pride v ZDA vsako leto večje število in mu na trgu dela uspešno konkurirajo.

Naj te pomirim Borut. Donald Trump ni Adolf Hitler, ki bi ukinil ameriško demokracijo in šel v osvajalno vojno kot to radi trobi agitacija in propaganda v etabliranih medijih. Ampak ima človek svojevrsten način vladanja, ki izgleda na prvi pogled celo malce grob in nediplomatski. Donald Trump se mora kot politik še veliko naučiti ter izpiliti svoj politični zanat. Donald Trump je kot uspešni poslovnež vajen, da je vedno v centru pozornosti, zato mu javnost očita, da je narcisoiden osebek. Zato se bo človek moral še naučiti, da ne more biti vedno prvi na svetu.

To lahko privede do hudih konfliktov z velesilami kot so Kitajska in Rusija. Ampak mislim, da Donald Trump kot razumen človek ne bo šel v svetovne konflikte, ki bodo samo še izčrpavali Ameriko. Donald Trump ve, da mora narediti Ameriko veliko s tem, da ji vrne ugled po svetu skozi obliko partnerstva in sodelovanja. Donald Trump je javno izjavil, da je Amerika izgubila veliko tega ugleda v svetu z nesmiselnim vojnami in državnimi prevrati, ki so rodile Islamski terorizem.

Neumen in ošaben diktator nebi nikoli priznal napak svoje lastne države. Tako kot jih Adolf Hitler ni priznal. Donald Trump pa je priznal, da so njegovi predhodniki z vojnami in konflikti po svetu ogrozili Ameriko. Česar Adolf Hitler nebi nikoli priznal.
Knez_Kocelj
pred 76 tedni
13.
Joj, koliko cirkusa okrog Trumpa.
Končno imajo ZDA predesdnika, kakršnega si zaslužijo.
Trump je Amerika, pooseblja vse njene slabosti in njeno moč, če hočete tudi zgodovino genocida nad prvotnim prebivalstvom. Nikjer na svetu mi tako očitno, kako so gnili temelji ''demokracije''. Še v Rusiji ne.
Priznam, zmotil sem se, sem mislil da bo Wyatt Earp, pa je Ike Clanton.
Shit happens!
sanpjer
pred 76 tedni
14.
Trump...kdo je že to...?
In kje za hudiča, so že te...ZDA...???!!!
crtomir8
pred 75 tedni
15.
Zakaj, hudiča, se tako derete, ker je Tramp prepovedal muslimanom iz sedmih držav v Ameriko?
In še to za samo nekaj mesecev, dokler se ne spostavi predhodna kontrola.

Ni pa prepovedal ostalim štiridesetim muslimanskim državam vstopa!

In pazite, te države je že prejšnja, Obamina, administracija proglasila za teroristične države!
Ne pa Tramp! V čem je diskriminacija ljudi, če želiš preprečiti vstopu teroristom v državo?

Ob tem se človek vpraša, mislim na sebe, kdo ima interes dovoliti, da bi se lahko teroristi kar preselili v Ameriko, in tam ustanavljali islamsko državo?

Rusi ne protestirajo, Kitajci in celo Indijci tudi ne, zato pa so predstavniki Vatikana popenjeni! Sklep je čisto preprost, ostane le še, Vatikan, ima interes spraviti teroriste še v Ameriko! Le zakaj!

Kar me najbolj jezi, je to, da ne vem, od koga dobijo ti protitrampovski kričači navodila, da morajo kričati, ker Tramp ne dovoli prihoda teroristov še v Ameriko! Večinoma mi bog pošlje razlago, tokat pa me je pustil čisto na cedilu. Mogoče ga je celo gripa napadla. Vsekakor mu želim čimprejšnje okrevanje.
Naš Tito
pred 75 tedni
16.
Če bi bil veren, bi prisegel pri bogu, da nisem trumpist, ker pa nisem, naj dam častno besedo.
Se mi pa zdi umestno omeniti dvoje v tej zvezi:
1. politična čarovnica HC bi pomenila bistveno večje tveganje za veliko, celo svetovno vojno v doglednem času in
2. usklajena in orkestrirana kampanja, da ne rečem gonja MSM in politikov proti Trumpu mi da misliti - ravno usklajenost kaže na to, da so v ozadju interesi, ki jim je Trump očitno trn v peti. Z drugimi besedami, konflikt med vejami korporacij in tiste, ki so Trumpu nasprotne, se mi zdijo mnogo bolj nevarne od Trumpovih - spomnite se samo Ukrajine, Sirije itd.

Še zlasti se mi upira obnašanje evropskih politikov, ki so več kot 50 let lezli v rit Američanom ne glede na to, kdo je bil predsednik, zdaj bi pa na naenkrat odkrivali, da Amerika izkorišča Evropo in podobno - kot da do včeraj niso z veseljem in vnaprejšnjo pokornostjo sodelovali pri tem izkoriščanju.
velenjcan
pred 75 tedni
17.
@16
Kar me najbolj jezi, je to, da ne vem, od koga dobijo ti protitrampovski kričači navodila, da morajo kričati,

Daj no, malo pomisli, sem prepričan, da boš koj ugotovil, kdo je za tem - isti, ki je npr. dosegel, da so 2015 zmanjšali obroke hrane beguncem v Siriji in okolici, in ki jih je opremil z denarjem za pot v Evropo, pa ki je Gelco prepričal, da je množica beguncev v interesu nemškega gospodarstva itd. itd.
Med protitrumpovskimi 'demonstranti' v ZDA je med drugim 56 'nevladnih' organizacij, ki jih podpira SOros. Itd Itd
velenjcan
pred 75 tedni
18.
Borut Petrovič Vernikov
pred 75 tedni
19.
Borut Petrovič Vernikov
pred 75 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 188516
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34425 // Odgovorov: 1873486
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86505 // Komentarjev: 1239820
Avtorji fotografij: 26211 // Slik: 221803 // Videov: 18357
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "