Yin - Yang
> Moški - Ženska. Moški in ženski princip. Enost v dvojini. Dve plati medalje.
Človek. Človek je skupek moške in ženske duše, vsaka ženska v sebi nosi svoj animus in vsak moški svojo animo.
Ko se v zunanjem svetu srečata dva, moški in ženska, ki se energetsko močno privlačita, se začutita in neredko tudi zaljubita.
V življenju je že tako, da vsak hrepeni po drugemu, po tistemu, ki mu manjka. Moški po Ženski in Ženska po Moškemu.Toda, ker se vsi še razvijamo, ker smo vsi še na poti duhovne rasti, mnogokrat drug drugega zasužnjimo z nerazumevanjem, posesijo, manipulacijo, vse zato, da bi dosegli svoj cilj. Ta cilj je Ljubezen. Toda, ker sami nismo notranje v harmoniji in ravnovesju, tega tudi navzven ne znamo darovati in delujemo po principih egoizma, za lastno korist. Ravno to neskladje notranjega moškega in ženskega aspekta prinese v razmerje nasilje in težave. Ker se ljudje ne slišimo in, ker ali, če nismo notranje usklajeni. V našem svetu vse preveč deluje moški princip in zato je toliko agresije in nasilja. Za pravo pot notranjega ravnovesja pa je potrebna tudi ženska energija, ki je zaenkrat še vedno preveč podcenjena.
Sožitje se ne more ustvariti tam, kjer ima od dveh ljudi vedno le en prvo in zadnjo besedo, ne tam, kjer je samo moški gospodar.<
Je razmišljala Ula.
In, ko je gledala svoje minule ljubezni, je razumela, da moški niso imeli osvobojene svoje notranje ženske. Vse preveč so bili zadrti, zategnjeni, vse preveč so delovali enostransko in nepravično. Ampak najprej do svoje notranje ženske, nato pa so vse to prenesli v odnos z njo. Ula je vedela, da so jo njeni bivši ljubimci imeli radi, in odpustila jim je, ker niso šli skupno pot. Razumela jih je.
Šele nedavno tega je spoznala svojo sorodno dušo in se zaljubila. Vsak dan sta se pogovarjala. In govorila sta o vsem mogočem. Skupaj sta bila tudi večkrat na skype-u.
Šele zdaj je pravzaprav v resnici začutila tisto pravo bližino moškega, ki jo je pomirjala. Dajal ji je občutek varnosti, hkrati pa jo je hrabril naj dela naprej svoje življenjske korake. Zato mu je bila neskončno hvaležna. Spoštovala ga je.
Njuni pogovori nikoli niso bili dolgočasni, nikoli se ji ni zdel brez vezen, vedno ga je bila vesela, tudi, ko sta se srečala.
Bil je večplasten moški, sploh ni bil enostaven. V sebi je nosil širino in globino. Bil je pronicljiv, doumljiv, tenkočuten in domiselen. Znal je biti izredno nežen in pozoren, kot tudi trden in oprijemljiv v svojih stališčih, znal je poslušati in znal je komunicirati na humoren in zabaven način. V njem je odkrila veliko kvalitet.
Z njim se je počutila čisto drugače, kot z drugimi. On je znal z žensko. 
Znal jo je očarati in znal je narediti vtis. Bil je šarmanten in čeden kot le kaj.
Imel je več darov, ki jih je s pridom uporabljal v skupno dobro. In ni bil egoist in to je pri njemu najbolj cenila. Znal je biti tudi romantičen in znal je biti strasten.
Neskončno hvaležna je bila usodi, ki ji ga je pripeljala naproti.
Bila sta on, ona, in onadva. In njuna zveza je postajala vedno bolj čvrsta, vedno bolj sta si zaupala, hkrati pa sta spoštovala tudi osebni prostor drug drugega.
Moški Ulinih sanj, postaven mladenič je bil njena velika želja in hrepenenje. Z njim je odkrivala pravo bližino, ki ni zgolj fizična ampak predvsem duhovna.
Skupaj sta premagovala ovire, se smejala in si stala ob strani.
Vedela je, da takšne ljubezni ne bo več doživela. Vedela je, da je zanjo usoden.
Srečna je bila že samo zaradi dejstva, da je prišel v njeno življenje. Srečna in zaljubljena. Rada je mislila nanj in bila notranje povsem pomirjena, saj je vedela, da jo ima rad.
Prišel je in ji polepšal življenje. Bil je ob njej, v njej. Njena notranja ženska in njen notranji moški, sta z njim našla harmoniijo zunanjih dveh ljudi.
Ula in Rok sta bila uglašena na isto valovno dolžino.
In prej oba nekako osamljena, kljub drugim ljudem, sta skupaj odkrila povsem nov svet. Svet, ki ju je družil in povezoval. Svet poln čustvene topline in naklonjenosti, svet notranjega miru in varnosti, svet domišljije in daljav, svet radosti in smeha.
Dve sorodni duši sta se našli in med njima se je spletla neprecenljiva vez, dragocena in nepozabna. Šele zdaj sta spoznala, da sta se že dolgo iskala in bila v tem svetu, kot dva volka samotarja.
Njuna pot je bila pot srca. Pot Ljubezni, Sožitja in Harmonije. 
Njuna ljubezenska pesem se je razcvetela tudi v roži teles. Drug drugemu sta bila humus in voda, bila sta jezero in labod, bila sta ptica in oblak, bila sta veter in krošnja, čebela in brsteči cvet, zarja in nebesni obod...
Roža njune ljubezni se je počasi razrasla onkraj minljivega, onstran, v sam svet sanj, kjer ni ne dobrega ne zla, kjer je večnost in ni meja...
Avtor zgodbe : Gaja Hren

Oddano: 05.01.2013 ob 18:25:54
RTV Kategorija: Erotična zgodba
Zaznamki:
erotična zgodba, Literarni natečaj
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 229 | Ocena 2.2 od 10 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
lepo
miha jensterle
pred 298 tedni
2.
S tistim, debelim pa ni bil ying-yang Ula? :)
Kouvran
pred 298 tedni
3.
To je sigurn en Kitajc. Al pa dva mrbit.
ricardo_kaka22
pred 298 tedni
4.
takih dedof ni!!!

ker ga je odpeljala...............bougi..
lovro44
pred 298 tedni
5.
prijetno branje za nočne ure. hvala
MihaV
pred 278 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30Št. registriranih uporabnikov: 198257
Forum avtorjev: 15886 Forum teme: 34459 // Odgovorov: 1875714
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87063 // Komentarjev: 1244468
Avtorji fotografij: 26292 // Slik: 222971 // Videov: 18361
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "