Cel svet je šokiran, kaj vse zmore bakrena posoda
Danes vemo, da je voda, ki je bila več kot 16 ur v plastični embalaži, lahko nevarna. Le redki pa vedo, da postane voda v bakreni posodi bolj čista.
Leta 2012 so po spletu okoliščin analizirali onesnaženo vodo, ki je bila cel dan pri sobni temperaturi shranjena v bakrenih loncih. Analiza je pokazala presenetljive rezultate. Število mikrobov je bilo manjše za 97 %, prej škodljiva voda pa se je skoraj povsem očistila. A najbolj neverjetno je bilo, da so v bakreni posodi bile uničene vse bakterije, ki so odporne proti antibiotikom in, ki v bolnišnicah povzročajo vse več težav.
Prva misel je bila, da bi s takimi posodami morali opremiti afriške države, kjer imajo vodo sumljive kvalitete, podrobnejše raziskave, ki so samo potrdile prve izsledke, pa navajajo cel kup razlogov, zakaj bi bakreno posodo morali uporabljati tudi doma. Še več! Stari ayurvedski zapisi omenjajo, da ima baker izredno sposobnost uravnoteženja procesov v telesu in glavi. Povečuje gibalnost, presnovo in fluidnost.
Pred časom smo pisali o koristih srebrne vode ( Pozabljen fenomen srebrne vode ), bakrena voda pa prav nič ne zaostaja, posoda pa je veliko cenejša.
Čeprav znanstveniki vpliv vode, ki stoji v bakreni posodi vsaj 12 ur, še vedno odkrivajo, pa je nekaj stvari znanih:
* bakrena posoda zelo učinkovito uničuje bakterije v vodi
* bakrena voda ureja delovanje ščitnice
* bakrena voda lajša bolečine v oteklih sklepih, kar je posledica artritisa
* upočasnjuje procese staranja
* uravnava krvni pritisk, srčni utrip in celo znižuje nivo holesterola in trigliceridov v krvi
* pospešuje celjenje ran
* baker je dober tonik za jetra, vranico in limfni sistem
* čisti ledvice in prebavni sistem
* stimulira možgane
* pomaga pri absorpciji železa v telesu
Pri shranjevanju vode v bakrene vrče morate upoštevati nekaj nasvetov. Svežo vodo pustite stati čez noč in vrča nikar ne postavljajte v hladilnik. Zelo pomembno je, da posodo redno umivate (najbolje z limoninim sokom).
Še nekaj imejte vseskozi pred očmi: živimo v času, ko namesto zdravja pogosto izberemo udobje. Seveda je veliko enostavneje popiti vodo iz plastenke, kot dan prej razmišljati o tem, kaj boste jutri pili. A učinki na zdravje so lahko zelo koreniti.
27. april 2017 | Zaznamki: prejeto | Komentarji (10)
18. april 2017 | Zaznamki: youtube | Komentarji (8)
Nekateri govorijo grdo čez Zrnca v članku o slovenskem filmu... zame je Zrnec absolutni car! :)

17. april 2017 | Zaznamki: prejeti | Komentarji (3)
Ker smo se je sramovali, hoteli smo "svojo" državo, ki je lepa, samo naša in brez "grdih" južnih bratov. No, če pogledam v tisti čas nihče v resnici ni mislil, da bo Jugoslavija res razpadla, mislim, da je bil to šok za večino ljudi... Potem pa je vsak narod dobil svojo državico, ki je bila veliko slabša od tistega, kar smo imeli. Zakaj? Ja... vibracija je šla samo naprej... sovražili smo Jugoslavijo, potem pa smo začeli sovražiti Slovenijo... naše politike... ki so bili eden slabši od drugega. Ni moglo biti dobrega politika... izbirali smo samo take, ki so se pokvarili tudi, če so na začetku izgledali "v redu".

V zadnjem času se prelaga odgovornost na "grde" Američane, češ, da so oni glavni krivec razpada naše domovine. To, da so delali na razpadu in pomagali politikom, da je vse šlo hitreje je seveda res, a oni ne bi mogli nič, če bi večina ljudi hotela obdržati skupne države. Če se spomnim skupne vibracije v letu 1990, je bilo samo eno: "Ven iz Jugoslavije". Čim prej, že včeraj. Ko bo prišla Slovenija, bo tekel med in mleko, vsi bomo srečni, vse krivice bodo izglajene, postali bomo druga Švica... japajade... kakšna iluzija... Med in mleko je teklo... mogoče eno leto... koliko časa je trajalo navdušenje? Ne dolgo.Potem je prišla depresija. Ta pride vedno po veliki evforiji...

In potem smo hoteli Slovenci krpati svoj spomin na mamo Jugoslavijo z vstopom v EU. Seveda je bilo še slabše... Le kako bi nam EU prinesla lahko karkoli dobrega, saj smo bili na vibraciji apatije, ko smo šli v EU... oz. na vibraciji... ja, saj, če je to Evropa, potem pa to res ne more biti slabo za nas. Drugače je od "divjih" južnih bratov na Jugu. Bolj civilizirano. A res?

Kaj smo dobili v Sloveniji? Svojo državo, svoje pasoše, nesposobne politike, sodstvo, ki ne funkcionira in generira krivice, ograjo na meji, kolone na meji s Hrvaško... Tri četrt prebivalstva je na robu lakote... Aja, imamo svojo državo... ta si prireja dvakrat na leto proslave... To je to.
16. april 2017 | Zaznamki: moje misli | Komentarji (14)
Vlada hoče zaznati želje, kaprice EU in jih uresničiti. Da bi se izognila kazni. In morda dobila nagrado. Pa je ne bo.
Če kdo še dvomi v katero skupino držav sodi Slovenija, bi mu moralo biti po kolonah na mejnih prehodih zadnji vikend jasno. Slovenija ne sodi v skupino privilegirah držav, kamor slovenski politiki mislijo, da sodi, ali si želijo, da bi sodila.
Sodi tja, kamor jo je uvrstila moja analiza v Zablodah postsocializma: med periferne, marginalne in marginalizirane države v neokolonialnem položaju. Med države, s katerimi tisti v središču evropske moči temu primerno tudi ravnajo.
Kdaj bodo slovenski politiki s Cerarjem in Pahorjem na čelu to končno dojeli? Kdaj bodo dojeli, da ugajanje Velikemu Drugemu, ki se velikokrat zdi kot neokusno klečeplazenje in hlapčevstvo, ni prava strategija?

(Vesna V. Godina)
15. april 2017 | Zaznamki: Prejeto | Komentarji (7)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 36 37 38
Zadnje slikeVse
Vsi blogi avtorja

201620172018
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Povezave
Zadnji komentarji
Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 160282
Forum avtorjev: 15801 Forum teme: 34155 // Odgovorov: 1857134
Blog avtorjev: 3537 // Blogov: 82807 // Komentarjev: 1191946
Avtorji fotografij: 25005 // Slik: 213984 // Videov: 19234 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "