Ogrožene vrste
ogrožene vrste, živali, okolje
Ošpice - lažni preplah?
Po vsej letošnji medijski reklami za cepljenje in povzročanju strahu pred epidemijo ošpic (beri: nenevarna otroška bolezen, ki jo je koristno preboleti v otroški dobi, ker to zagotavlja močen imunski sistem) se je izkazalo, da je bila nevarnost milo rečeno precenjena ali celo izmišljena? Kopiram od kolegice tale tekst: "3 Uradni dopisi iz NIJZ dokazujejo njihovo zmoto, da so v Sloveniji izbruhnile OŠPICE! Navajajo, da so znanstvene odgovore prispevali zdravniki - torej stroka. Če stroka pravi, da virusa ni, to pomeni, da je NIJZ zagnal lažni preplah, da se gre za ošpice, lažni preplah na nivoju države, ki se je dotaknil 2 milijonov ljudi, ki ga ni bilo mogoče ustaviti.
Tekst dopisov:
2018-01-09 10:15 GMT+01:00 PR NIJZ
:
Pozdravljeni,
ne gre za cepilni virus, ker oseba ni bila cepljena pred kratkim, pač pa pred 1 letom. Ker virusa niso dokazali, tudi ni možno ugotoviti za kateri genotip virusa ošpic je šlo. Okužba je bila potrjena na podlagi dokaza protiteles.
Lep pozdrav, Služba za komuniciranje /
www.nijz.si - Podatkovni portal NIJZ

"
Mikrobiolog dr. Gorazd J. Pretnar pa je vprašal: "Naj povejo kaj je v cepivih! da jih ljudje zavračajo." Dobesedno smešno pa je, ko imajo tisti ki bi cepili vse po vrsti toliko za povedati čez tiste, ki se sami izobražujemo na to temo, a je v resnici veliko zdravnikov, epidemiologov in imunologov po svetu, ki jasno opozarja na temno stran cepiv!
Osebno me izjemno moti, a ne preseneča izjemna agresivnost in brutalnost, s katero je ozmerjan vsak, ki vsaj malo podvomi v obvezno cepljenje otrok s polivalentimi cepivi.
Ker mi nekdo na blogu emonec Injekcija pameti briše komentarje, bom še tule napisal dva od izbrisanih komentarjev: Kolega Frenk je napisal:
"Kdaj bo v Sloveniji prostovoljno cepljenje kakor je v večini zahodne Evrope. Turčije, Češke, Estonije itd.. Potem bo Slovenija tudi demokratična država. Tako pa nam mediji spet perejo glave z pomočjo farmacevtske industrije iz ozadja."


Kolega Borut pa je napisal:
"A ironija oz. tragikomika je, da tisti, ki zahtevajo obvezno cepljenje, ker se toliko bojijo nalezljivih bolezni, VERJAMEJO (ker to je le vera v mantro, ki si jo neprestano ponavljajo), da lahko le cepiva preprečijo širjenje bolezni. V isti sapi pa se bašejo z mesom in ostalo hrano živalskega izvora, pa procesirano hrano, zaradi česar imajo zmanjšano delovanje imunskega sistema, ki mogoče res ni kos vsem boleznim, vendar hočejo prisilit nas, ki pazimo na svoje zdravje, nismo nič ali skoraj nič bolani, ker imamo močen imunski sistem, da nas bodo cepiva odrešila... Naj najprej začnejo pometat pred svojim pragom, naj poskrbijo, da bodo ljudje razumeli, kako si lahko izboljšajo imunski sistem, itd... Nenazadnje pa kaj je za njih epidemija? Koliko škode naredijo ene ošpice ali druge nalezljive bolezni, napram drugim srčnožilnim bolezni in razno raznimi raki, zaradi katerih ljudje v največji meri obolevajo in umirajo. Je že toliko razširjeno, da bi lahko tudi o tem govorili o epidemiji... Kaj pa naš nacionalni slovenski šport alkoholizem? Tudi ta je že prerasel v pandemijo. In koliko slabega povzroča? Pa naj naredijo cepiva za take. Mislim, dejte ljudje že začet malo razmišljat, bodite open minded in poglejte čez svoje omejene planke, pa boste videli, da je svet dosti lepši, kot si ga predstavljate!"


Odlično povedano! Pri tem zagovorniki obveznega cepljenja trdijo, da smo drugače misleči butalci, ki ne znajo misliti s svojo glavo in verjamemo vsemu, kar je na svetovnem spletu. Kdo tu ne zna razmišljati s svojo glavo in kdo rabi "injekcijo pameti"?

♻ Foto: Ni epidemije
➤ Kako je polemika o cjepivu (vakcini) protiv ospica otkrila nepoznate informacije. LOGIČNO.COM

Oddano: 13.01.2018 ob 08:54:40
RTV Kategorija: Narava
Zaznamki:
ošpice, epidemija, virus, medijska kampanja, NIJZ
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 385 | Ocena 3.0 od 11 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Citat izpred 3 let objavljenega članka v enem naših medijev koristne ošpice:
Koristne ošpice
10.12.14 13:31
Ošpice so nalezljiva otroška bolezen, ki jo je medicina v 60. letih prejšnjega stoletja sklenila izkoreniniti z množičnim cepljenjem. Ne po pojavnosti ne po smrtnosti tedaj ni več veljala za eno izmed hujših bolezni, ampak je po poročanju zdravnikov, ki so se z njo srečevali, postala relativno blaga in so jo otroci v glavnem prebolevali brez zapletov. Ob epidemiji v britanskem Wallesu spomladi 2013 je spletna stan Child Health Safety objavila povzetke iz znanstvenega članka, objavljenega leta 1959 v medicinske časopisu British Medical Journal. Tam so zapisana podrobna pričevanja zdravnikov o tej bolezni desetletje pred uvedbo množičnega cepljenja. V Angliji in Walesu so v prvih treh tednih leta 1959 zabeležili 41.000 primerov obolelih za ošpicami in ocenjeno je bilo, da gre za blago bolezen, v katero se ni smiselno vpletati z zdravili, ker so ta nekoristna. Zadostovalo naj bi 5-7 dni počitka, da se izognemo zapletom, kot sta vnetje srednjega ušesa in pljučnica. Dr. Fry, zdravnik na območju Kenta, je zapisal, da matere poročajo o izboljšanju splošnega zdravstvenega stanja njihovih otrok po prebolelih ošpicah. Med 150 obolelimi, kolikor jih je obravnaval v kratkem času epidemije, je videl dve vnetji srednjega ušesa in eno pljučnico. O zapletih, kakršno je hudo možgansko obolenje SSPE (subaktuni sklerotični panencefalitis), niso poročali.

Od kod hud strah in trdno prepričanje, da gre za izjemno nevarno bolezen? Vzrokov je več, od visoke smrtnost ošpic v 19. in zgodnjem 20. stoletju do izkušenj v zgodnjih kampanjah cepljenja proti ošpicam. Nevrolog in otroški nevrokirurg dr. Russel Blaylock je ošpice preučeval še preden se je po 15 letih kliničnega dela (zaradi vrste resnih stranskih učinkov) odločil, da cepljenje zanj ni sprejemljiva praksa. V tem članku je zapisal: »Pravijo, da če otroci ne bodo cepljeni proti ošpicam, bodo milijoni umrli v epidemiji. To so neumnosti… V svoji praksi se ne morem spomniti enega samega primera resno poškodovanega ali umrlega otroka zaradi ošpic. … Večina smrti, do katerih pride ob izbruhih epidemij, je med otroki, ki ne smejo biti cepljeni, ali med otroki s kroničnimi imunosupresivnimi obolenji«.

Zdravnik dr. Tyson Perez v članku Measles: A Rash of Misinformation – Ošpice: izpuščaj napačnih informacij navaja, da večina otrok popolnoma okreva v nekaj tednih, pri čemer pridobijo vseživljenjsko imunost: »Poročila o zapletih v letih 1985-1992 zajemajo pljučnico (6%), vnetje možganov (0,1%), epileptične napade (0,6-0,7%) in smrt (0,2%). Zapleti so se najpogosteje pojavljali pri otrocih, mlajših od pet let, in pri odraslih, starejših od 20 let. Prav mogoče je, da so pojavljanje zapletov še povečale alopatske intervencije za odpravljanje običajnih simptomov, na primer antipiretična zdravila za zniževanje vročine.«

Cepiva so prinesla nekajletni zamik dovzetnosti in to bolezen prestavila v kasnejše starostno obdobje, ko je prebolevanje težje, hkrati so uničila kolektivno imunost – prenos protiteles z mater na otroka (saj ta deluje le, če je mati v otroštvu ošpice prebolela). Prinesla so tudi nevarne atipične ošpice in stranske učinke, nekateri strokovnjaki pa menijo, da so ošpicam celo preprečila, da bi se podobno kot črne koze in otroška paraliza same umaknile s prizorišča človeških bolezni.
Zgodovina bolezni in zgodovina cepiva..."


doba
pred 4 dnevi
2.
no, dejstvo je, dragi Doba, da je marsikatera bolezen izginila s cepivi, ki je še v času naših babic sejala smrt med otroci.

DA cepiva niso efektivna je navadna laž in če kdo, si smantre ponavljajo anti cepivci....

da pa ošpice niso nevarne? ja niso..za večino...ko pa pride do zapletov pa imamo lahko hude možganske okvare.....

najhuje je, da ti isti ljudje, ki večinamo delajo gonjo proti cepivom, hkrati zdravijo z vodo (oziroma strokovno homeopatija), raznimi števčnimi nizi, čiščenjem karme, in podobnimi mambodžampo magijami.....za bruhat
pa še ne bi bilo tako hudo, če s temi svojimi butalščinami ne bi delali škode med celotnim prebivalstvom.
lo_pa__ta
pred 4 dnevi
3.
@ lo_pa__ta: večinima se strinjam s tvojim komentarjem, a dejstov je, da so lahko enako nevarna tudi cepiva za majhne otroke. Zgoraj preberi moj komentar, napisal sem:
...Večina smrti, do katerih pride ob izbruhih epidemij, je med otroki, ki ne smejo biti cepljeni, ali med otroki s kroničnimi imunosupresivnimi obolenji«.


Ti otroci bi itak podobno zboleli kakšne podobne infekcije ali pa bi jih morali imeti zaprte v karanteni celo življenje.
Kar se tiče opisanih kvazizdravilcev se pa strinjam, a niso vsi anticepilci taki. Tu si nas zopet vse stlačil v isti koš s tistimi, ki jih tudi sami ne maramo. Med anticepilici so v glavnem visoko izobraženi ljudje, tudi zdravniki, biologi, veterinarji in tako dalje, najbolj znana pri nas je diplomirana biologinja itd...Tudi zanimivo večina veganov, ki so na splošno visoko izobražena skupina je večina bolj naklonjena dvomu v obvezno polivalentno cepljenje majhnih otrok. Tudi jaz nisem apriori proti cepljenje (recimo proti steklini ali tetanusu in podobno), ampak proti obveznemu cepljenju proti boleznim, ki niso nujno in za vsakega zelo nevarne, kot so ošpice ali gripa in podobno.
doba
pred 4 dnevi
4.
Še ena zanimivost kroži po spletu: menda tisti okuženi moški na izolski pediatriji na Obali sploh ni imel ošpic, ampak norice? Kdo ve kaj o tem? Tole je napisal Miael Simić:
...ker je ta moški, ki je iskal pomoč v izoli in je otroka en dan prej peljal na pediatrijo, imel norice, ne pa ošpic. podatek iz kopra, od ljudi, ki imajo uvid v situacijo. zato tudi konec epidemije člankov v medijih. NIJZ brez dokaza o virusu zagnal lažni preplah v državi, pri čemer je po krivem, skorajda bi lahko rekli prisilno, cepil 250 ljudi in jih izpostavil možnim zdravstvenim poškodbam zaradi stranskih učinkov. na podlagi najdbe PROTITELES, ki jih je deklica imela zaradi cepljenja proti ošpicam pred 1 letom, so na NIJZ sklenili, da je deklica 4. januarja bila okužena z VIRUSOM OŠPIC, nakar so vsi slovenski mediji zavrteli zvonove, da je državo zajela epidemija itd... na NIJZ pišejo, da virusa NI, pišejo, da je izvid deklice NEZNAČILEN, da VIRUSA NI MOGOČE DOKAZATI in da OSEBA NI KUŽNA. totalna nijz-medijska blamaža, če ne celo kriminalno dejanje. zadeva morda celo zrela za kazensko ovadbo?


Če je to res, vse skupaj meji na kriminal!
doba
pred 4 dnevi
5.
Otroci lažje prebolijo, starejši pa lahko mimogrede škripnejo.
Kouvran
pred 4 dnevi
6.
A je kaka razlika v smrtnosti po preboleli bolezni in po nujnem /obveznem cepljenju?

blaz3k
pred 4 dnevi
7.
Hvala za to. :)
Dajana_B
pred 4 dnevi
8.
Doba,
podpišem. kako dolgo bo še trajalo preden bodo zagovorniki obveznega cepljenja dojeli srž problema in kaj pravzaprav govorimo tisti ki smo za svobodno izbiro, in nas prenehali zmerjati s kemtrailerji, gamad neizobraženo, egoisti in podobno, ko nismo nič od tega, medtem ko s takim načinom samo kažejo kam sami pašejo. sicer ni nič čudnega da večina napada manjšino, ampak lej ga zlomka o gripi si pa niso na jasnem. tam so pa samo 3% precepljeni. razen če vsi, ki se se tako agresivno obnašajo do zagovornikov proste izbire, pašejo v tiste 3%. :)
Radoveden
pred 4 dnevi
9.
Žalostno je to da noben raziskovalni novinar ne bo šel preveriti teh dejstev in da bi to objavili. In spet bo ostalo pri tem da "naj bi" zagovorniki pa spet "vir, vir, vir" drugače ne dvomimo da je bilo vse čisto kot solza.
Radoveden
pred 4 dnevi
10.
doba, a naj začnejo opozarjati na možnost okužbe šele takrat,ko bo že na stotine ljudi zbolelo za ošpicami ?
andromaha
pred 4 dnevi
11.
Mediji so pr i tem pokazali svojo odvisnost od gospodarjev. Očitno gre kljub medicinski inscenaciji za religiozno vprašanje, kjer se ljudje opredeljujejo glede na vsakokratno vero v učinkovitost in smotrnost cepljenja. Bolj ko se srečujejo s treznim, kritičnim spraševanjem, manj razumske, kritične drže so zmožni.

Članek v logicno.com, ki ga navajaš, temelji na francoskih statistikah, ki kažejo - več kot samo zanimivo - enak ali zelo podoben padec smrtnih primerov kot ameriške in to od začetka 20. stol. do petdesetih oz. šestdesetih let (v Franciji še pozneje), ko se je prvo cepivo sploh pojavilo. Več o tem vključno z navedbami virov, študij itd.

O tem, da so k drastičnemu padanju števila mrtvih pripomogle tako splošna in osebna higiena kot primerna prehrana, pa seveda tudi napredek medicine, ki je gotovo preprečil del smrti zaradi komplikacij, verniki seveda nočejo slišati. Vere se ne dokazuje, vera je stvar verovanja, tudi če je število smrti padlo s 5000 / 100.000 na nekaj deset ali še manj (raster grafa je pregrob, da bi se dalo končne številke okoli 1950 natančno razbrati) brez cepiva oz. predno so sploh začeli cepiti. Včasih se delam norce in omenjeni pojav pojasnjujem s strahom, ki ga je virus ošpic (za tega je šlo) zaznal pred prvim srečanjem s cepivom.
velenjcan
pred 4 dnevi
12.
@11

Ti si tabele, napačno predstavljaš. Ti gledaš samo smrtnost in ne obolelost.

Measles deaths are negligible

To start, Dr Humphries belabors the fact that measles deaths declined prior the introduction of the measles vaccine and implies that the vaccine was therefore unnecessary. While measles case-fatality rates were indeed falling in high income countries like the US and UK from the 1900s until the 1960s due to improvements in living conditions and medical care, the disease incidence remained virtually unchanged until the introduction of the vaccine. In fact, almost everyone caught measles before the age of 15 at the time. The vaccine brought about a more than 90% reduction in disease incidence in a matter of a few years:

Looking at rates of disease incidence — rather than mortality, as Dr Humphries does in her book — is important due to possible long term complications in survivors. Before the introduction of the measles vaccine in the US in the 1960s, for example, there were 4 000 cases of measles encephalitis a year (many of which led to irreversible neurological complications such as blindness, deafness and mental disability), 150 000 cases of respiratory complications a year, and 48 000 measles-related hospitalizations per year (which placed huge financial and emotional burdens on families).

If we consider that nutrition and living conditions were not very terribly different in the 1960s compared to today, and take an average of 500 measles deaths a year from that period, the measles vaccine possibly prevented up to 23 500 measles deaths from 1968 until 2014 in the US alone.

Furthermore, it is pity that Dr Humphries does not discuss at all the dramatic role the measles vaccine played in reducing infant mortality and blindness in developing nations in Africa and Asia.
emonec
predvčerajšnjim
13.
poučno. 5
rusilka
predvčerajšnjim
14.
V idealnem svetu bi se starši poučili o boleznih, ki jih preprečujemo s cepljenjem, in izvedeli, da ošpice lahko povzročijo pljučnico in možganske poškodbe, oslovski kašelj zadušitev, mumps gluhost in neplodnost, rdečke pa hude deformacije še nerojenih otrok, če se okuži nosečnica, je v medicinski reviji British Medical Journal zapisal ameriški pediater Paul Offit. Izvedeli bi, da čeprav cepiva niso brez tveganja, koristi zelo jasno prevladajo nad tveganjem. »Če bi bili dobro obveščeni, bi bila odločitev za cepljenje otrok lahka,« piše Offit. A žal ni tako. Splet je poln strani, ki svarijo pred zaroto farmacevtske industrije – ta naj bi bila zaradi dobička pripravljena spregledati hudo škodo, ki jo cepiva povzročajo našim otrokom
emonec
včeraj ob 00:48
15.
V realnem svetu pa imamo tudi to:

US Measles Hoax: CDC, WHO, Merck Documents Prove VACCINATED Are Spreading Virus

Posebno opozarjam na zadnjo aktivno povezavo :“The Emerging Risks of Live Virus & Virus Vectored Vaccines: Vaccine Strain Virus Infection, Shedding & Transmission.”

Tudi med komentarji se najdejo zanimivi uradni linki.
cinik
včeraj ob 09:12
16.
Epidemiološko poročilo NIJZ januar-april 2017 (ali javno objavljen dokaz neučinkovitosti cepiv proti oslovskemu kašlju in ošpicam):
BOLEZNI, PROTI KATERIM OBVEZNO CEPIMO
Od meseca januarja do aprila 2017 je bilo prijavljenih 17 obolenj oslovskega kašlja. Laboratorijsko potrjenih je bilo 12 primerov, nepotrjenih pa 5. Vsi zboleli so bili popolno cepljeni, razen novorojenčka, ki še ni bil cepljen. Osem je bilo osnovnošolcev, štirje srednješolci, eden študent, eden otrok iz vrtca in ena gospa stara 60 let. Zbolela je tudi mamica stara 29 let in njen šest mesečni dojenček, ki še ni bil cepljen, ker je bil veliko bolan. Več primerov obolelih je bilo na območju Idrije (8). En zboleli se na anketo ni odzval.
V januarju in februarju 2017 smo imeli šest primerov potrjenih ošpic. Indeksni primer ošpic, predhodno cepljen proti ošpicam po rednem programu, se je okužil v Avstriji. Dva sekundarna primera sta bila znotraj družinskih članov in trije sekundarni primeri pa znotraj zasebne zdravstvene ustanove. Oba sekundarna primera v družini (dva sorojenca) sta prav tako bila redno cepljena. Od ostalih treh sekundarnih primerov bolezni, eden ni imel zaščite (protitelesa pod zaščitno mejo), eden je bil prav tako popolno cepljen, pri enem pa je bil cepilni status proti ošpicam neznan.
?
NIJZ-pdf
doba
včeraj ob 14:11
17.
doba
včeraj ob 14:13
18.
ringaraja. net

homeopatsko nakladanje, doba. In ti temu verjameš? preberem prve tri odstavke in vidim, da so ljudje ya luno.

Je vaš otrok zbolel za ošpicami? Brez panike, gre za nalezljivo otroško bolezen, ki je lahko za otroka tako nevarna kot vse ostale virusne bolezni. Otrok jo lahko preboli brez težav ali se mu zdravstveno stanje resno zaplete.

Ošpice so lahko nevarna bolezen posebej takrat, če otrok, ki preboleva ošpice, ni deležen ustrezne nege. V takšnem primeru lahko pride do zapletov, kot so bronhitis, pljučnica, encefalitis (vnetje možganov) in tudi smrt.

Gre torej za otroško nalezljivo bolezen, ki si zasluži spoštovanje in posebno skrb, toda hkrati ošpice pomenijo tudi »obisk boginje«, kot jih imenuje sanskrt. Tako ime so v Indiji dobile zato, ker se je splošno zdravstveno stanje otroka potem, ko je ošpice prebolel, običajno bistveno popravilo. ...

obiskala boginja, hahahahahaha

Ljudje pa nasedajo.
emonec
včeraj ob 22:36
19.
Če že opletaš s podatki, naj bodo vsaj pravi

V letu 2016 je bilo sicer prijavljenih 127 primerov oslovskega kašlja, so sporočili z NIJZ, kjer dodajajo, da število prijavljenih primerov iz leta v leto zelo niha. Tako je bilo lani primerov že več, in sicer 206. Največ v Ljubljani (105), Kranju (31), Novi Gorici (27) in Novemu mestu (15).

In koliko je to procentualno gledano na število cepljenih otrok? 0.7% - 1%

http://www.mladina.si/179108/pravica-do-tetanusa/
emonec
včeraj ob 23:32
20.
@12

@11
Ti si tabele, napačno predstavljaš. Ti gledaš samo smrtnost in ne obolelost.
Measles deaths are negligible


Gotovo ni kar tako, kar praviš, čeprav bi lahko citat polinkal.
Kaj pa smrtni primeri zaradi cepljenja, ne kljub njemu?

(cit.)
Using the MedAlerts search engine, which facilitates an online search of the federal Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) database, as of March 3rd, 2016 there have been 7692 serious adverse events Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) in connection with measles vaccine since 1990, with over half of those occurring in children three years old and under. Of these events 397 were deaths (podčrtal vel.) with over half of the deaths occurring in children under three years of age. Adverse events following MMR vaccination reported to VAERS include:

lupus (autoimmune connective tissue disorder);
Guillain-Barre syndrome (inflammation of the nerves);
Encephalitis;
aseptic meningitis (inflammation of the lining of the brain);
deafness;
cardiomyopathy (weakening of the heart muscle);
hypotonic-hyporesponsive episodes (collapse/shock);
convulsions;
subacute sclerosing panencephalitis (SSPE);
ataxia (loss of ability to coordinate muscle movements);
parathesia (numbness, burning, prickling, itching, tingling skins sensation indicating nerve irritation)
Transverse Myelitis
Acute disseminated encephalomyelitis (ADEM)


velenjcan
včeraj ob 23:52
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 165248
Forum avtorjev: 15851 Forum teme: 34310 // Odgovorov: 1866185
Blog avtorjev: 3567 // Blogov: 84896 // Komentarjev: 1220900
Avtorji fotografij: 25517 // Slik: 217408 // Videov: 19273 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "