Ogrožene vrste
ogrožene vrste, živali, okolje
Ošpice - lažni preplah?
Po vsej letošnji medijski reklami za cepljenje in povzročanju strahu pred epidemijo ošpic (beri: nenevarna otroška bolezen, ki jo je koristno preboleti v otroški dobi, ker to zagotavlja močen imunski sistem) se je izkazalo, da je bila nevarnost milo rečeno precenjena ali celo izmišljena? Kopiram od kolegice tale tekst: "3 Uradni dopisi iz NIJZ dokazujejo njihovo zmoto, da so v Sloveniji izbruhnile OŠPICE! Navajajo, da so znanstvene odgovore prispevali zdravniki - torej stroka. Če stroka pravi, da virusa ni, to pomeni, da je NIJZ zagnal lažni preplah, da se gre za ošpice, lažni preplah na nivoju države, ki se je dotaknil 2 milijonov ljudi, ki ga ni bilo mogoče ustaviti.
Tekst dopisov:
2018-01-09 10:15 GMT+01:00 PR NIJZ
:
Pozdravljeni,
ne gre za cepilni virus, ker oseba ni bila cepljena pred kratkim, pač pa pred 1 letom. Ker virusa niso dokazali, tudi ni možno ugotoviti za kateri genotip virusa ošpic je šlo. Okužba je bila potrjena na podlagi dokaza protiteles.
Lep pozdrav, Služba za komuniciranje /
www.nijz.si - Podatkovni portal NIJZ

"
Mikrobiolog dr. Gorazd J. Pretnar pa je vprašal: "Naj povejo kaj je v cepivih! da jih ljudje zavračajo." Dobesedno smešno pa je, ko imajo tisti ki bi cepili vse po vrsti toliko za povedati čez tiste, ki se sami izobražujemo na to temo, a je v resnici veliko zdravnikov, epidemiologov in imunologov po svetu, ki jasno opozarja na temno stran cepiv!
Osebno me izjemno moti, a ne preseneča izjemna agresivnost in brutalnost, s katero je ozmerjan vsak, ki vsaj malo podvomi v obvezno cepljenje otrok s polivalentimi cepivi.
Ker mi nekdo na blogu emonec Injekcija pameti briše komentarje, bom še tule napisal dva od izbrisanih komentarjev: Kolega Frenk je napisal:
"Kdaj bo v Sloveniji prostovoljno cepljenje kakor je v večini zahodne Evrope. Turčije, Češke, Estonije itd.. Potem bo Slovenija tudi demokratična država. Tako pa nam mediji spet perejo glave z pomočjo farmacevtske industrije iz ozadja."


Kolega Borut pa je napisal:
"A ironija oz. tragikomika je, da tisti, ki zahtevajo obvezno cepljenje, ker se toliko bojijo nalezljivih bolezni, VERJAMEJO (ker to je le vera v mantro, ki si jo neprestano ponavljajo), da lahko le cepiva preprečijo širjenje bolezni. V isti sapi pa se bašejo z mesom in ostalo hrano živalskega izvora, pa procesirano hrano, zaradi česar imajo zmanjšano delovanje imunskega sistema, ki mogoče res ni kos vsem boleznim, vendar hočejo prisilit nas, ki pazimo na svoje zdravje, nismo nič ali skoraj nič bolani, ker imamo močen imunski sistem, da nas bodo cepiva odrešila... Naj najprej začnejo pometat pred svojim pragom, naj poskrbijo, da bodo ljudje razumeli, kako si lahko izboljšajo imunski sistem, itd... Nenazadnje pa kaj je za njih epidemija? Koliko škode naredijo ene ošpice ali druge nalezljive bolezni, napram drugim srčnožilnim bolezni in razno raznimi raki, zaradi katerih ljudje v največji meri obolevajo in umirajo. Je že toliko razširjeno, da bi lahko tudi o tem govorili o epidemiji... Kaj pa naš nacionalni slovenski šport alkoholizem? Tudi ta je že prerasel v pandemijo. In koliko slabega povzroča? Pa naj naredijo cepiva za take. Mislim, dejte ljudje že začet malo razmišljat, bodite open minded in poglejte čez svoje omejene planke, pa boste videli, da je svet dosti lepši, kot si ga predstavljate!"


Odlično povedano! Pri tem zagovorniki obveznega cepljenja trdijo, da smo drugače misleči butalci, ki ne znajo misliti s svojo glavo in verjamemo vsemu, kar je na svetovnem spletu. Kdo tu ne zna razmišljati s svojo glavo in kdo rabi "injekcijo pameti"?

♻ Foto: Ni epidemije
➤ Kako je polemika o cjepivu (vakcini) protiv ospica otkrila nepoznate informacije. LOGIČNO.COM

Oddano: 13.01.2018 ob 08:54:40
RTV Kategorija: Narava
Zaznamki:
ošpice, epidemija, virus, medijska kampanja, NIJZ
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 659 | Ocena 2.7 od 13 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Citat izpred 3 let objavljenega članka v enem naših medijev koristne ošpice:
Koristne ošpice
10.12.14 13:31
Ošpice so nalezljiva otroška bolezen, ki jo je medicina v 60. letih prejšnjega stoletja sklenila izkoreniniti z množičnim cepljenjem. Ne po pojavnosti ne po smrtnosti tedaj ni več veljala za eno izmed hujših bolezni, ampak je po poročanju zdravnikov, ki so se z njo srečevali, postala relativno blaga in so jo otroci v glavnem prebolevali brez zapletov. Ob epidemiji v britanskem Wallesu spomladi 2013 je spletna stan Child Health Safety objavila povzetke iz znanstvenega članka, objavljenega leta 1959 v medicinske časopisu British Medical Journal. Tam so zapisana podrobna pričevanja zdravnikov o tej bolezni desetletje pred uvedbo množičnega cepljenja. V Angliji in Walesu so v prvih treh tednih leta 1959 zabeležili 41.000 primerov obolelih za ošpicami in ocenjeno je bilo, da gre za blago bolezen, v katero se ni smiselno vpletati z zdravili, ker so ta nekoristna. Zadostovalo naj bi 5-7 dni počitka, da se izognemo zapletom, kot sta vnetje srednjega ušesa in pljučnica. Dr. Fry, zdravnik na območju Kenta, je zapisal, da matere poročajo o izboljšanju splošnega zdravstvenega stanja njihovih otrok po prebolelih ošpicah. Med 150 obolelimi, kolikor jih je obravnaval v kratkem času epidemije, je videl dve vnetji srednjega ušesa in eno pljučnico. O zapletih, kakršno je hudo možgansko obolenje SSPE (subaktuni sklerotični panencefalitis), niso poročali.

Od kod hud strah in trdno prepričanje, da gre za izjemno nevarno bolezen? Vzrokov je več, od visoke smrtnost ošpic v 19. in zgodnjem 20. stoletju do izkušenj v zgodnjih kampanjah cepljenja proti ošpicam. Nevrolog in otroški nevrokirurg dr. Russel Blaylock je ošpice preučeval še preden se je po 15 letih kliničnega dela (zaradi vrste resnih stranskih učinkov) odločil, da cepljenje zanj ni sprejemljiva praksa. V tem članku je zapisal: »Pravijo, da če otroci ne bodo cepljeni proti ošpicam, bodo milijoni umrli v epidemiji. To so neumnosti… V svoji praksi se ne morem spomniti enega samega primera resno poškodovanega ali umrlega otroka zaradi ošpic. … Večina smrti, do katerih pride ob izbruhih epidemij, je med otroki, ki ne smejo biti cepljeni, ali med otroki s kroničnimi imunosupresivnimi obolenji«.

Zdravnik dr. Tyson Perez v članku Measles: A Rash of Misinformation – Ošpice: izpuščaj napačnih informacij navaja, da večina otrok popolnoma okreva v nekaj tednih, pri čemer pridobijo vseživljenjsko imunost: »Poročila o zapletih v letih 1985-1992 zajemajo pljučnico (6%), vnetje možganov (0,1%), epileptične napade (0,6-0,7%) in smrt (0,2%). Zapleti so se najpogosteje pojavljali pri otrocih, mlajših od pet let, in pri odraslih, starejših od 20 let. Prav mogoče je, da so pojavljanje zapletov še povečale alopatske intervencije za odpravljanje običajnih simptomov, na primer antipiretična zdravila za zniževanje vročine.«

Cepiva so prinesla nekajletni zamik dovzetnosti in to bolezen prestavila v kasnejše starostno obdobje, ko je prebolevanje težje, hkrati so uničila kolektivno imunost – prenos protiteles z mater na otroka (saj ta deluje le, če je mati v otroštvu ošpice prebolela). Prinesla so tudi nevarne atipične ošpice in stranske učinke, nekateri strokovnjaki pa menijo, da so ošpicam celo preprečila, da bi se podobno kot črne koze in otroška paraliza same umaknile s prizorišča človeških bolezni.
Zgodovina bolezni in zgodovina cepiva..."


doba
pred 40 tedni
2.
no, dejstvo je, dragi Doba, da je marsikatera bolezen izginila s cepivi, ki je še v času naših babic sejala smrt med otroci.

DA cepiva niso efektivna je navadna laž in če kdo, si smantre ponavljajo anti cepivci....

da pa ošpice niso nevarne? ja niso..za večino...ko pa pride do zapletov pa imamo lahko hude možganske okvare.....

najhuje je, da ti isti ljudje, ki večinamo delajo gonjo proti cepivom, hkrati zdravijo z vodo (oziroma strokovno homeopatija), raznimi števčnimi nizi, čiščenjem karme, in podobnimi mambodžampo magijami.....za bruhat
pa še ne bi bilo tako hudo, če s temi svojimi butalščinami ne bi delali škode med celotnim prebivalstvom.
Bivši uporabnik
pred 40 tedni
3.
@ lo_pa__ta: večinima se strinjam s tvojim komentarjem, a dejstov je, da so lahko enako nevarna tudi cepiva za majhne otroke. Zgoraj preberi moj komentar, napisal sem:
...Večina smrti, do katerih pride ob izbruhih epidemij, je med otroki, ki ne smejo biti cepljeni, ali med otroki s kroničnimi imunosupresivnimi obolenji«.


Ti otroci bi itak podobno zboleli kakšne podobne infekcije ali pa bi jih morali imeti zaprte v karanteni celo življenje.
Kar se tiče opisanih kvazizdravilcev se pa strinjam, a niso vsi anticepilci taki. Tu si nas zopet vse stlačil v isti koš s tistimi, ki jih tudi sami ne maramo. Med anticepilici so v glavnem visoko izobraženi ljudje, tudi zdravniki, biologi, veterinarji in tako dalje, najbolj znana pri nas je diplomirana biologinja itd...Tudi zanimivo večina veganov, ki so na splošno visoko izobražena skupina je večina bolj naklonjena dvomu v obvezno polivalentno cepljenje majhnih otrok. Tudi jaz nisem apriori proti cepljenje (recimo proti steklini ali tetanusu in podobno), ampak proti obveznemu cepljenju proti boleznim, ki niso nujno in za vsakega zelo nevarne, kot so ošpice ali gripa in podobno.
doba
pred 40 tedni
4.
Še ena zanimivost kroži po spletu: menda tisti okuženi moški na izolski pediatriji na Obali sploh ni imel ošpic, ampak norice? Kdo ve kaj o tem? Tole je napisal Miael Simić:
...ker je ta moški, ki je iskal pomoč v izoli in je otroka en dan prej peljal na pediatrijo, imel norice, ne pa ošpic. podatek iz kopra, od ljudi, ki imajo uvid v situacijo. zato tudi konec epidemije člankov v medijih. NIJZ brez dokaza o virusu zagnal lažni preplah v državi, pri čemer je po krivem, skorajda bi lahko rekli prisilno, cepil 250 ljudi in jih izpostavil možnim zdravstvenim poškodbam zaradi stranskih učinkov. na podlagi najdbe PROTITELES, ki jih je deklica imela zaradi cepljenja proti ošpicam pred 1 letom, so na NIJZ sklenili, da je deklica 4. januarja bila okužena z VIRUSOM OŠPIC, nakar so vsi slovenski mediji zavrteli zvonove, da je državo zajela epidemija itd... na NIJZ pišejo, da virusa NI, pišejo, da je izvid deklice NEZNAČILEN, da VIRUSA NI MOGOČE DOKAZATI in da OSEBA NI KUŽNA. totalna nijz-medijska blamaža, če ne celo kriminalno dejanje. zadeva morda celo zrela za kazensko ovadbo?


Če je to res, vse skupaj meji na kriminal!
doba
pred 40 tedni
5.
Otroci lažje prebolijo, starejši pa lahko mimogrede škripnejo.
Kouvran
pred 40 tedni
6.
A je kaka razlika v smrtnosti po preboleli bolezni in po nujnem /obveznem cepljenju?

blaz3k
pred 40 tedni
7.
Hvala za to. :)
Dajana_B
pred 40 tedni
8.
Doba,
podpišem. kako dolgo bo še trajalo preden bodo zagovorniki obveznega cepljenja dojeli srž problema in kaj pravzaprav govorimo tisti ki smo za svobodno izbiro, in nas prenehali zmerjati s kemtrailerji, gamad neizobraženo, egoisti in podobno, ko nismo nič od tega, medtem ko s takim načinom samo kažejo kam sami pašejo. sicer ni nič čudnega da večina napada manjšino, ampak lej ga zlomka o gripi si pa niso na jasnem. tam so pa samo 3% precepljeni. razen če vsi, ki se se tako agresivno obnašajo do zagovornikov proste izbire, pašejo v tiste 3%. :)
Radoveden
pred 40 tedni
9.
Žalostno je to da noben raziskovalni novinar ne bo šel preveriti teh dejstev in da bi to objavili. In spet bo ostalo pri tem da "naj bi" zagovorniki pa spet "vir, vir, vir" drugače ne dvomimo da je bilo vse čisto kot solza.
Radoveden
pred 40 tedni
10.
doba, a naj začnejo opozarjati na možnost okužbe šele takrat,ko bo že na stotine ljudi zbolelo za ošpicami ?
andromaha
pred 40 tedni
11.
Mediji so pr i tem pokazali svojo odvisnost od gospodarjev. Očitno gre kljub medicinski inscenaciji za religiozno vprašanje, kjer se ljudje opredeljujejo glede na vsakokratno vero v učinkovitost in smotrnost cepljenja. Bolj ko se srečujejo s treznim, kritičnim spraševanjem, manj razumske, kritične drže so zmožni.

Članek v logicno.com, ki ga navajaš, temelji na francoskih statistikah, ki kažejo - več kot samo zanimivo - enak ali zelo podoben padec smrtnih primerov kot ameriške in to od začetka 20. stol. do petdesetih oz. šestdesetih let (v Franciji še pozneje), ko se je prvo cepivo sploh pojavilo. Več o tem vključno z navedbami virov, študij itd.

O tem, da so k drastičnemu padanju števila mrtvih pripomogle tako splošna in osebna higiena kot primerna prehrana, pa seveda tudi napredek medicine, ki je gotovo preprečil del smrti zaradi komplikacij, verniki seveda nočejo slišati. Vere se ne dokazuje, vera je stvar verovanja, tudi če je število smrti padlo s 5000 / 100.000 na nekaj deset ali še manj (raster grafa je pregrob, da bi se dalo končne številke okoli 1950 natančno razbrati) brez cepiva oz. predno so sploh začeli cepiti. Včasih se delam norce in omenjeni pojav pojasnjujem s strahom, ki ga je virus ošpic (za tega je šlo) zaznal pred prvim srečanjem s cepivom.
velenjcan
pred 40 tedni
12.
@11

Ti si tabele, napačno predstavljaš. Ti gledaš samo smrtnost in ne obolelost.

Measles deaths are negligible

To start, Dr Humphries belabors the fact that measles deaths declined prior the introduction of the measles vaccine and implies that the vaccine was therefore unnecessary. While measles case-fatality rates were indeed falling in high income countries like the US and UK from the 1900s until the 1960s due to improvements in living conditions and medical care, the disease incidence remained virtually unchanged until the introduction of the vaccine. In fact, almost everyone caught measles before the age of 15 at the time. The vaccine brought about a more than 90% reduction in disease incidence in a matter of a few years:

Looking at rates of disease incidence — rather than mortality, as Dr Humphries does in her book — is important due to possible long term complications in survivors. Before the introduction of the measles vaccine in the US in the 1960s, for example, there were 4 000 cases of measles encephalitis a year (many of which led to irreversible neurological complications such as blindness, deafness and mental disability), 150 000 cases of respiratory complications a year, and 48 000 measles-related hospitalizations per year (which placed huge financial and emotional burdens on families).

If we consider that nutrition and living conditions were not very terribly different in the 1960s compared to today, and take an average of 500 measles deaths a year from that period, the measles vaccine possibly prevented up to 23 500 measles deaths from 1968 until 2014 in the US alone.

Furthermore, it is pity that Dr Humphries does not discuss at all the dramatic role the measles vaccine played in reducing infant mortality and blindness in developing nations in Africa and Asia.
emonec
pred 40 tedni
13.
poučno. 5
Bivši uporabnik
pred 40 tedni
14.
V idealnem svetu bi se starši poučili o boleznih, ki jih preprečujemo s cepljenjem, in izvedeli, da ošpice lahko povzročijo pljučnico in možganske poškodbe, oslovski kašelj zadušitev, mumps gluhost in neplodnost, rdečke pa hude deformacije še nerojenih otrok, če se okuži nosečnica, je v medicinski reviji British Medical Journal zapisal ameriški pediater Paul Offit. Izvedeli bi, da čeprav cepiva niso brez tveganja, koristi zelo jasno prevladajo nad tveganjem. »Če bi bili dobro obveščeni, bi bila odločitev za cepljenje otrok lahka,« piše Offit. A žal ni tako. Splet je poln strani, ki svarijo pred zaroto farmacevtske industrije – ta naj bi bila zaradi dobička pripravljena spregledati hudo škodo, ki jo cepiva povzročajo našim otrokom
emonec
pred 40 tedni
15.
V realnem svetu pa imamo tudi to:

US Measles Hoax: CDC, WHO, Merck Documents Prove VACCINATED Are Spreading Virus

Posebno opozarjam na zadnjo aktivno povezavo :“The Emerging Risks of Live Virus & Virus Vectored Vaccines: Vaccine Strain Virus Infection, Shedding & Transmission.”

Tudi med komentarji se najdejo zanimivi uradni linki.
cinik
pred 40 tedni
16.
Epidemiološko poročilo NIJZ januar-april 2017 (ali javno objavljen dokaz neučinkovitosti cepiv proti oslovskemu kašlju in ošpicam):
BOLEZNI, PROTI KATERIM OBVEZNO CEPIMO
Od meseca januarja do aprila 2017 je bilo prijavljenih 17 obolenj oslovskega kašlja. Laboratorijsko potrjenih je bilo 12 primerov, nepotrjenih pa 5. Vsi zboleli so bili popolno cepljeni, razen novorojenčka, ki še ni bil cepljen. Osem je bilo osnovnošolcev, štirje srednješolci, eden študent, eden otrok iz vrtca in ena gospa stara 60 let. Zbolela je tudi mamica stara 29 let in njen šest mesečni dojenček, ki še ni bil cepljen, ker je bil veliko bolan. Več primerov obolelih je bilo na območju Idrije (8). En zboleli se na anketo ni odzval.
V januarju in februarju 2017 smo imeli šest primerov potrjenih ošpic. Indeksni primer ošpic, predhodno cepljen proti ošpicam po rednem programu, se je okužil v Avstriji. Dva sekundarna primera sta bila znotraj družinskih članov in trije sekundarni primeri pa znotraj zasebne zdravstvene ustanove. Oba sekundarna primera v družini (dva sorojenca) sta prav tako bila redno cepljena. Od ostalih treh sekundarnih primerov bolezni, eden ni imel zaščite (protitelesa pod zaščitno mejo), eden je bil prav tako popolno cepljen, pri enem pa je bil cepilni status proti ošpicam neznan.
?
NIJZ-pdf
doba
pred 39 tedni
17.
doba
pred 39 tedni
18.
ringaraja. net

homeopatsko nakladanje, doba. In ti temu verjameš? preberem prve tri odstavke in vidim, da so ljudje ya luno.

Je vaš otrok zbolel za ošpicami? Brez panike, gre za nalezljivo otroško bolezen, ki je lahko za otroka tako nevarna kot vse ostale virusne bolezni. Otrok jo lahko preboli brez težav ali se mu zdravstveno stanje resno zaplete.

Ošpice so lahko nevarna bolezen posebej takrat, če otrok, ki preboleva ošpice, ni deležen ustrezne nege. V takšnem primeru lahko pride do zapletov, kot so bronhitis, pljučnica, encefalitis (vnetje možganov) in tudi smrt.

Gre torej za otroško nalezljivo bolezen, ki si zasluži spoštovanje in posebno skrb, toda hkrati ošpice pomenijo tudi »obisk boginje«, kot jih imenuje sanskrt. Tako ime so v Indiji dobile zato, ker se je splošno zdravstveno stanje otroka potem, ko je ošpice prebolel, običajno bistveno popravilo. ...

obiskala boginja, hahahahahaha

Ljudje pa nasedajo.
emonec
pred 39 tedni
19.
Če že opletaš s podatki, naj bodo vsaj pravi

V letu 2016 je bilo sicer prijavljenih 127 primerov oslovskega kašlja, so sporočili z NIJZ, kjer dodajajo, da število prijavljenih primerov iz leta v leto zelo niha. Tako je bilo lani primerov že več, in sicer 206. Največ v Ljubljani (105), Kranju (31), Novi Gorici (27) in Novemu mestu (15).

In koliko je to procentualno gledano na število cepljenih otrok? 0.7% - 1%

http://www.mladina.si/179108/pravica-do-tetanusa/
emonec
pred 39 tedni
20.
@12

@11
Ti si tabele, napačno predstavljaš. Ti gledaš samo smrtnost in ne obolelost.
Measles deaths are negligible


Gotovo ni kar tako, kar praviš, čeprav bi lahko citat polinkal.
Kaj pa smrtni primeri zaradi cepljenja, ne kljub njemu?

(cit.)
Using the MedAlerts search engine, which facilitates an online search of the federal Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) database, as of March 3rd, 2016 there have been 7692 serious adverse events Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) in connection with measles vaccine since 1990, with over half of those occurring in children three years old and under. Of these events 397 were deaths (podčrtal vel.) with over half of the deaths occurring in children under three years of age. Adverse events following MMR vaccination reported to VAERS include:

lupus (autoimmune connective tissue disorder);
Guillain-Barre syndrome (inflammation of the nerves);
Encephalitis;
aseptic meningitis (inflammation of the lining of the brain);
deafness;
cardiomyopathy (weakening of the heart muscle);
hypotonic-hyporesponsive episodes (collapse/shock);
convulsions;
subacute sclerosing panencephalitis (SSPE);
ataxia (loss of ability to coordinate muscle movements);
parathesia (numbness, burning, prickling, itching, tingling skins sensation indicating nerve irritation)
Transverse Myelitis
Acute disseminated encephalomyelitis (ADEM)


velenjcan
pred 39 tedni
21.
velenjčan, sedaj pa res ne vem, a ti misliš, da sem po župi priplaval? Nalepiš verodostojen podatek in očitno ti angleščina dela težave, saj sam podatek pravi, da je od leta 1990 - 2016 za posledicami cepiva proti ošpicam zbolelo 7692 otrok, hahahahahahaha. Tale big pharma, ga res serje, če jim je v skoraj 30ih letih uspelo ogroziti manj kot 8000 otrok. Tole, kar ti počneš, ker misliš, da nekaj veš je tako jalovo, da je najbolje, da se spraviš na BIG CAR INDUSTRY saj je v tridesetih letih zaradi BIG CAR INDUSTRY pomrlo cca. ... podatki na povezavi

http://www.iihs.org/iihs/topics/t/general-statistics/fatalityfacts/overview-of-fatality-facts

Antivaxxerji bi res morali biti cepljeni, cepljeni proti idiotizmom, ki jih širite.

doba, najbolj me veseli, da v primeru rib znanosti zaupaš, v primeru cepiv, ko gre za ljudi, pa znanost kot BIOLOG zavračaš, negiraš in celo blatiš.
emonec
pred 39 tedni
22.
velenjčan, v v skoraj 30ih letih je umrlo 397 otrok zaradi cepiv, hahahahahahaha

Koliko je bilo rešenih?

CEPIVA DELUJEJO, jebat ga.
emonec
pred 39 tedni
23.
Za avstralsko gripo v Angliji priporočajo ibuprofen za zbijanje vročine! Isti vir sicer objavlja članke, kjer lepo pipe, da je ibuprofen smrtno nevaren za moške nad 40 let (izjemno povečana nevarnost za srčno kap!!!)?
Kdor daje bolnemu otroku (ali odraslemu) zdravila proti vročini, dela hudo napako! Več tudi v članku NIKAR ne zbijajte vročine!
doba
pred 39 tedni
24.
Nevarnost ibuprofena

https://www.nhs.uk/news/medication/ibuprofen-like-painkillers-linked-to-an-increased-risk-of-heart-failure/

Dva glavna tipa gripe - A in B.

Virus, ki se je letos pojavil v Anglije je virus A, ki ga imenujemo in je poznan kot, H3N2.

Virus, ki se je razširil po Anglij je podoben virusu, ki je razsajal po Avstraliji pozimi in tudi ta je bil H3N2.

Dr Richard Pebody:"V Avstraliji je razsajal virus H3N2, ki je povzročil umrlkivost in povečano hospitalizacijo ljudi."

Proti gripi in lajšanju težav je priporočljiv počitek, spanje, toplo okolje, jemati paracetamo ali ibuporfen, ter pitje tekočine.

doba, na hitro prevedeno iz angleškega cajtnga.

Ne širi antivaxxerske panike po nepotrebnem. Linke imaš, preberi in se pouči.

Rest, sleep, keeping warm, taking paracetamol or ibuprofen and drinking lots of water are all recommended.
emonec
pred 39 tedni
25.
@ emonec: a sploh prebereš, kaj sem napisal. Nikakor ne ibuprofen za moške nad 40 let in ne zbijat vročine! Kaj ti tu ni jasno?

Beri tole: “Long-term high-dose use of painkillers such as ibuprofen or diclofenac is ‘equally hazardous’ in terms of heart attack risk as use of the drug Vioxx, which was withdrawn due to its potential dangers, researchers said.”
Ibuprofen Can Make You Deaf?
Ibuprofen tudi ubija čustva, so lani dokazali v eni študiji. In tako dalje, je lahko za marsikoga celo bolj nevaren od gripe.
doba
pred 39 tedni
26.
Preberi link v moji objavi in prenehaj sranje trositi okoli z homeopatskih strani.
emonec
pred 39 tedni
27.
Homeopatske strani? -:)))

Za ostale, ki jih zadeva zanima, še en zdravnik, ki dvomi v nujnost cepljenja:
Pasti, skrite v injekciji - Marjana Vončina
doba
pred 39 tedni
28.
V ZDA so pravkar objavili, da cepljenje proti gripi uničuje življenja: Government Vaccine Injury Report Continues to Prove Flu Vaccines are Destroying Lives
doba
pred 39 tedni
29.
Zakaj se" big farma " tako boji homeopatije , da so pripravljeni tudi ubijati ???
Mysterious Holistic Doctor Deaths Are On The Rise
cinik
pred 39 tedni
30.
Okoli 700 zdravnikov letno umre vsako leto v ZDA ali je to tudi delo BIG PHARMA industrije?

Erin Elizaveth je znana po lažnivih zapisih in manipuliranju z ljudmi, saj od tega odlično živi. Njene trditve so razložene tukaj

https://www.snopes.com/holistic-doctor-death-conspiracy/

Ni nobene teorije zarote, ker niso na njenem listu homeopati ampak, kiropraktiki, zdravniki spošne prakse, otroški zdravniki, terapevti, skratka vsi, ki so kakorkoli povezani z medicino.

Zakaj se bojijo homeopatov? Saj se ne, v tem je point. Teoretiki zarote z manipuliranjem, kot doba, to prikažejo, ljudje pa nasedate.
emonec
pred 39 tedni
31.
emonec
velenjčan, v v skoraj 30ih letih je umrlo 397 otrok zaradi cepiv, hahahahahahaha
Koliko je bilo rešenih?
CEPIVA DELUJEJO, jebat ga.


Meni se 400 mrtvih otrok zaradi gonje po profitu ne zdi niti najmanj smešno, mislim si, da tudi njihovim staršem ne. In ne zastavljaj meni vprašanj, na katere ne veš odgovora - razen zatrjevanja proizvajalcev/prodajalcev cepiva ni nobenega dokaza, da cepljeni otroci ne bi preživeli tudi brez cepiva. OČitno ti še ni nikdar padlo v oči, da je tako preverjanje učinkovitosti kot varnosti cepiv prepuščeno proizvajalcem, ki direktno ali indirektno financirajo tudi tozadevne študije ('študije'). Ignoriranje znanstvenih standardov v študijah, prikrivanje neprijetnih podatkov in pritisk na zdravnike so sestavni del vzorca. O tistih cca 10 zdravnikih (nav, po spominu) v ZDA, javnih nasprotnikih cepiv, ki so lani v roku kakega pol leta izgubili življenje v sumljivih nesrečah ali neposrednih napadih z neznanimi storilci, tvoja statistika seveda ne ve nič, bolje: ne sme vedeti.

Da cepiva delujjejo, je več kot očitno , samo ne zmeraj tako, kot bi nas hoteli prepričat - navsezadnje od njih ljudje obolevajo in umirajo. Tako da si izvoli s cepljenjem proti omejenosti postreči kar sam - z dobrim razlogom. Menda ne boš ravno tokrat podvomil v smiselnost cepljenja?
velenjcan
pred 39 tedni
32.
velenjčan

v ZDA je znašalo število otrok od 0 do 4. leta 20.201.362, stopnja precepljenosti pa je na spodnji tabeli za vsako letp posebej in sicer vse od leta 1994

https://www.statista.com/statistics/385577/mmr-vaccination-rate-among-us-children-aged-19-35-months/

Cene cepiv so na tej povezavi ...

https://www.cdc.gov/vaccines/programs/vfc/awardees/vaccine-management/price-list/index.html

... in verjemi mi, da bi bili stroški odpravljanja epidemije ali pandemije veliko večji, da o smrtnih žrtvah ne govorim. Ko imaš na voljo izbirati, vedno izbereš manjše zlo, je res, za rešitev cele populacije.

Naprimer, naša muca je povrgla pet muckov in ker je vedela, da ne bo mogla dveh preživeti, ju je pustila umreti in je ostala s tremi. Na žalost se je zgodilo ponoči, tako, da sem jih zjutraj lahko samo pokopal.

Ne moraliziraj o otrocih, ker je to jalovo in nisi zaradi moraliziranja nič boljši od mene, gre samo zato, da kot antivaxxer rešuješ 397 otrok v 26ih letih, medtem, ko nikoli ne bomo izvedeli koliko bi jih bilo, če se nebi cepili, ker pač cepiva delujejo, kajne.


emonec
pred 39 tedni
33.
@32 emonec...
Zdravila delujejo.... jap, posebno v fomuli Billa Gates-a o Zmanjšanju CO2 = depopulaciji

Na Youtube je cela vrsta intervjujev v katerih Gates precizira kako.

medtem, ko nikoli ne bomo izvedeli koliko bi jih bilo, če se nebi cepili,

Res ne bomo izvedeli koliko je bilo obolelih za stranskimi učinki. Obstoja ena redka analiza oranizacije The
Lancet , nekoliko že zastarana . pa vseeno
o povezvi cepljenja in avtizma

emonec... kdo te plačuje za tvojo ihto in cepetanje "debunking-a"
cinik
pred 39 tedni
34.
@ cinik; to sem ga že jaz vprašal nekoč, pa me je odprijateljil! Človek, ki zagovarja v komentarjih o glifosatu multinacionalko Monsanto in podobne?
doba
pred 39 tedni
35.
@doba

Ti ne samo, da si pokvarjen, še lažnivec si. Ko so se kresala mnenja na tvojih objavah, si moje in Grommmove argumentirane objave brisal, z izgovorom, da so žaljive. Medtem, ko si objave tvojih antivaxxarjev puščal in celo spodbujal njihovo žaljivost na najin račun.
Zato si bil brisan in ne zato, ker me "plačuje" Monsanto, po tvoje. Hinavcev in tistih, ki hlinijo prijateljstvo v svoji bližini nihče ne mara. Meni je nekdo prijatelj v reali in virtuali, tebi očitno ne, pa čeprav sem ti vedno pomagal, kakorkoli.

Na koncu si začel celo politično opredelitev mešati z antivaxxerstvom in vsem ostalim sranjem okoli nas, namesto, da bi se držal dejstev.emonec
pred 39 tedni
36.
@cinik

hahahahahahahahahaha, Andrew Wakefield, hahahahahahahahahahaha

Tip je svoje raziskave o povezavi med cepivi in autismom opravil na 12ih otrokih, Saj nisi resen? Predno se v kaj podaš preveri dejstva in ne neke izmišljene razisakve ven vleči.

Glede na to, da ti je jutuba, vir informacij in da ti angleščina ni problem, domnevam, si preberi spodnji tekst o Gatesu.

https://skeptoid.com/blog/2013/12/16/why-would-bill-gates-want-to-kill-one-billion-people/

V samem tekstu imaš povezave, vire, ...

Za konec. Nihče me ne plačuje, ker moj motiv ni zaslužek. Treba je samo uporabiti mero zdrave pameti, ki jo teoretiki zarote nimate, očitno in lažna dejstva preverjati, tako kot bi ti moral preveriti povezavo med cepivi in autismom.

Wakefield je podatke ponaredil, priredil in izpljunili so ga z več kot 20 letnimi raziskavami. Ampak to je spet zarota BIG PHARMA, kajne?

emonec
pred 39 tedni
37.
https://www.dnevnik.si/1042797863/mnenja/kolumne/dusan-keber-cepljenje-in-zrelost-druzbe


... A če pogledamo z razdalje, izvor antiznanstvenih gibanj proti cepljenju ni le v ponarejeni in umaknjeni raziskavi Andrewa Wakefielda, nevednosti oziroma zavajanju medijev in družbenih omrežij, zato bi rad dopolnil sliko.

https://www.dnevnik.si/1042798569
emonec
pred 39 tedni
38.
https://youtu.be/HMGIbOGu8q0
emonec
pred 39 tedni
39.
@ 36 emonec....

Tvoj ha ha ha ha izpade bebavo posebno ko se lotiš avtorja članka v najstarejši in najbolj znani medicinski
reviji in spregledaš v članku navedene reference, vključno s TO
Sicer pa je tvoj "stil" da "krnekdo" ad hominem popljuva točno eno osebo - kot je v primeru Wigington pri
organizaciji Geoengineering Watch.

Renomiranim organizacijam pa ob bok ponudiš kot debunkerja nekega blogerja ki piše blog na Skeptoid. com.
Njegov "esej" o tolmačenju Bill Gatesa in formule o zniževanju CO2 je najmanj smešen , Da bi zdravstvo
(vkljuno s cepljenjem) in dvig standarda ljudem pomenilo zmanjšanje CO2 je demantirano že na, p primeru
Kitajske. V Kitajski se je zgodilo še nekaj drugega.- poleg zvišanja CO2 oz.onesnaženja zraka. Znižala se je
rodnost. Ne bi špekuliral kakšno vlogo pri tem cepljenje, dejstvo je da ima Kitajska problem z rodnostjo in že
skoraj subvencionira rojstvo drugega otroka. Tudi v Nemčiji že bijejo plat zvona pa ne samo v Nemčiji
O zmanjšanju plodnosti moških pa sigurno nima veze cepljenje ker niso cepljeni z Garadsilom :-)))
Pa še o Gatesu in njegovi fundaciji v Indiji. Zakaj že jih je Indija nagnala ??? Zakaj je med indijskimi kmeti taka
stopnja samomorilnosti ??? GMO semena in Roundup jih ja osrečujejo, knede ??? :-))
Bolano po je tolmačenje o nekem novem virusu , ki je povzročil več kot 40.000 primerov otroške paralize po
cepljenju proti o.p.. Hudič je ,da se je verjetno slučajno pojavil tudi v Siriji in to verjetno slučajno prav po cepljenju. Prej pa otroške paralize sploh niso poznali.
Ne bi pa o drugih debunking temah skeptoida. Človeku se obrne že pri temi o 9/11. Ko bereš njegovo kvaziznanstvenost se človeku ni treba vprašati kdo ga nagrajuje in zakaj.

Pa še o kolumni Kebra v Dnevniku. Čeprav se je Keberposul nekoliko s pepelom in pripisal delno krivdo tudi stroki me je veeno razveselil ko je napisal "Vse to niso naključni pojavi, od nevednosti ima nekdo korist,... "
Nisem vedel da imam za svojo nevednost celo korist - predvidevam plačilo. Nevem le kje se denar nahaja
in od koga dobivam korist ter v kakšni obliki.:-)))

Emonec.... pozdravi tudi Micka Westa :-)))

cinik
pred 39 tedni
40.
Saj si boste več škode naredili s kregom, kot če bi se anti... cepili, pro... pa to opustili.
bin
pred 39 tedni
41.
@cinik

ti še vedno vztrajaš pri Wakefieldu in njegovi ponarejeni in prirejeni raziskavi o autismu, ki jo je opravil na 12ih otrokih in Wigingtonu, ki za svoje delo in RAZISKAVE o chemtrailsih porabi cca $50000 dolarjev letno in jih opravlja na zastarelih in nekalibriranih napravah. Fino! Preveri koliko Wigington zasluži s farbanjem ljudi, da lahko zapravi eno slabšo plačo za to farbo. Boš? Posmeh prihrani zase in za tvoje nebuloze.

Daj mi prosim povej kaj veš o OP, glede na to, da omenjaš Sirijo in pojav le-te, za katerega kriviš cepiva. Upokojenec s toliko časa, da življenje preživlja na netu v iskanju FAKE informacij, bi se ja moral poučiti o določenih stvareh in prenašanju nalezljivih bolezni, je res. Malce sem pobrskal in glej kaj sem našel, ne boš verjel, več vas je, ki nasedate temu sranju o cepivih.

Beri in uporabi mero zdravega razuma, saj ga imaš. Upam, da še vedno.

Trditev št. 1

Podobno masovno cepljenje z živim polio cepivom se je zgodilo med begunci iz Sirije leta 2013, ko je UNICEF kupil 1,7 milijona cepiva za otroško paralizo, navkljub dejstvu, da v Siriji ni bilo nobenega primera otroške paralize od leta 1999 dalje.

Po začetku masovnega cepljenja, so se v Siriji znova pojavili primeri otroške paralize (preko izločkov cepljenih ljudi)


Trditev št. 2

Leta 2014 je UNICEF začel s programom masovnega cepljenja s 500.000 dozami živega oralnega cepiva za otroško paralizo na Filipinih, po tem ko je super orkan opustošil Tacolban z okolico.

To je Organizacija Združenih Narodov naredila kljub dejstvu, da na Filipinih ni bilo nobenega primera otroške paralize od leta 1993.

Ljudje, ki so prejeli cepivo za otroško paralizo z živimi virusi, pa so lahko širili ta virus preko izločkov kot sta blato in urin. Na ta način so na Filipinih širili otroško paralizo, katero naj bi cepivo domnevno preprečevalo.

Očitno nasprotnica VSEH cepiv ne ve kaj je POLIO oz. otroška paraliza, kje se pojavlja in kako se prenaša.

Kaj je res?

http://www.immunize.org/catg.d/p4215.pdf


Otroška paraliza oz. virus otroške paralize, se prenaša s človeka na človeka, zlasti po fekalno-oralni poti. z zaužitjem okužene vode ali hrane. Občasno je prenos tudi oralno-oralni, kar je pomembno zlasti v predelih z slabo higieno.

V obeh primerih, ki jih je navedla Radmila, ki ni zdravnica, kaj šele pediater, to je vojna in naravna nesreča – tsunami, vemo, da najprej trpijo viri čiste pitne vode, da o osebni higijeni ne govorimo.

Ko se virus otroške paralize pojavi je čas od okužbe do nastopa prvih simptomov (inkubacijska doba) od 6 do 20 dni; največji možni razpon je od 3 do 35 dni. Virusni delci pa so v stolici prisotni, še več tednov po začetni okužbi.

Ker vemo, da je cepljenje na horuk nemogoče, se le-to vrši v periodu nekaj dni ali celo tednov. V primeru št. 1 se celo postavlja vprašanje, če so zdravniki iz WHO sploh lahko imeli dostop do prebivalstva na kritičnih območjih, kjer so bili spopadi. V okoliščinah primera št. 2, je več kot jasno, da je vsa pitna voda kontaminirana z vodo, ki je pomešana s človeškimi in živalskimi fekalijami, organskimi in anorganskimi odpadki. Zato se je v obeh primerih WHO odločil za ukrep cepljenja proti otroški paralizi. Ker za otroško paralizo ni zdravil, je edini boj proti tej virusni bolezni, cepljenje.

Sprva so uporabljali inaktivirano Salkovo cepivo, od leta 1961 pa oralno atenuirano (vakcina iz živih mikroorganizmov, ki so izgubili virulenco po naravi ali v laboratoriju z gojitvijo na umetnih gojiščih ali s pasažami v živalih) Sabinovo cepivo. Cepljenje je v Sloveniji leta 1964 postalo obvezno. Od leta 2003 v Sloveniji cepijo otroke vseh starostnih skupin s Salkovim inaktiviranim cepivom.

In za zanimivost:

Zadnja epidemija otroške paralize pri nas je bila leta 1978, ko je obolelo devet otrok iz šestih različnih občin, le-ti so bili nepopolno cepljeni ali necepljeni.

Zanimivo, da trdiš, s svojimi FAKE informacijami, da je Indija Gates Fundacijo brcnila iz Indije, kar seveda ni res. Res je, da je vlada prevzela del financiranja same fundacije pri obveznem ceplejenju otrok v Indiji.

40000 praviš? Točnost ti ni ne vem kakšna vrlina, saj vemo, da je bilo ceplejnih cca 24000 deklic med 10 in 14 let. Kaj se je dogajalo s samim HPV cepivom lahko prebereš tukaj

http://www.politifact.com/global-news/statements/2016/dec/20/blog-posting/anti-vaccination-blog-revives-debunked-hpv-story/

Diskreditiranje piscev na Skeptoidu je nesmiselno. Zakaj? Ker tudi tvoje za lase privlečene FAKE informacije so plod domiščljije teoretikov zarote, se pravi operirajoz lažnimi informacijami.

Dane Wigington ma te rad.
emonec
pred 39 tedni
42.
@bin

Saj ni prepir, le ne prenesem, da nekdo LAŽ prodaja za sveto resnico, kot to počne naivni doba in cinik, ki ga brani.
emonec
pred 39 tedni
43.
Eh, emonec, saj veš, da svet ni črno-bel.
Domnevam da, kot jaz, spadaš v generacijo, ki je v zgodnjem otroštvu prebolela večino otroških bolezni proti katerim danes cepijo. Večinoma brez hujših posledic, čeprav je bilo za blaženje simptomov veliko manj možnosti, pa tudi več je bilo med nami vsaj delno podhranjenih, torej manj telesno odpornih. Kljub temu sem se zavzel za cepljenje svojih otrok in vnukov.
Žal pa je treba povedati tudi to, česar "uradna medicina" ne razglaša, da je danes večina cepiv daleč od principa "oslabljenih virusov". Farmacevti in imunologi so namreč ugotovili, da se naš organizem odziva na določene molekule, ki nastanejo ob razpadu virusa in jih potem "ubijalci" najdejo tudi na živem virusu. Tako nas cepijo s kombinacijo teh "alergenov", brez bojazni, da bi se pri oslabljenem imunskem sistemu razvila bolezen tudi iz oslabljenih virusov. Zato tudi lahko cepijo s kombinacijo proti trem ali celo več boleznim naenkrat.
Slabost takega cepljenja pa se pokaže v manjši trajnosti in zanesljivosti "zaščite", še huje pa je, če se pacientovo telo odzove s pretirano reakcijo na kombinacijo alergenov.

Toliko za nocoj, pa če se boš strinjal ali protivil. ;)
bin
pred 39 tedni
44.
Popravek o številki 40000, moja napaka. Celo zadevo preberi na povezavi.

Če bi BIG PHARMA in cepiva ubijala, kot trdiš, afera Cutter nebi bila zaustavljena in Salkovega cepiva nebi nadomestili z novim - BOLJŠIM. Ni nobene teorije zarote, je samo človeška napaka, saj veš nič ni 100% varno.

https://idsent.wordpress.com/2016/01/09/the-salk-polio-vaccine-tragedy/

Grem spat, ti pa ob jutranji kavi preberi in Wigingtona pozdravi, saj veš, tvoj guru.
emonec
pred 39 tedni
45.
@ cinik: včeraj ob 11:36: bravo glede "debunking tem skeptoida"! Točno to, emonec vse naše vire označuje za nekredibilne, sam pa se sklicuje na vire multinacionalk (ki konorolirajo same sebe!) ali na ta lažni vir, ki je toliko kredibilen kot denimo tisti Observatorij za človekove pravice z enim sedežem v neki londonski kleti. -:))))
doba
pred 39 tedni
46.
doba, dokler boš ti navajal komentarje "kolegov", "prijateljev", ... ki nimajo nobene znanstvene podlage ya verodostojne, lahko jaz uporabim katerekoli vire, je res?

In dosedaj je z moje strain prišlo veliko več, kot s tvoje, kjer v vsakem, ki se deloma ali v celoti strinja s tabo, vidiš zaveznika in se zližeš z njim.

Zadnji primer je cinik. Kar neankrat sta prijatelja. Veliko pove o tebi, tvojem karakterju in znanju.

Tvojih oz. "vaših" virov nisem jaz spodbil, so jih drugi, kot je to bilo v primeru Wakefielda, Blaylocka,, Tysona, ... in vse tiste, ki bi avtisem ydravili z industrijsko varikino.
emonec
pred 39 tedni
47.
doba, sam Autisem se pravilno imenuje Autisem SPECTRUM disorder in v sam spectre autisem je zajeto ogromno število motenj, ki jih v zadnjih letih prištevajo samemu autismu. Res je tudi, da danes vsakemu otroku, ki je asocialen takoj dajo diagnozo autisem. Je pa zanimiva spodnja tabela, ki s cepivi ni v nobeni povezavi.

http://www.mpwhi.com/autism_charts.pdf
emonec
pred 39 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 202689
Forum avtorjev: 15891 Forum teme: 34470 // Odgovorov: 1876638
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87224 // Komentarjev: 1246469
Avtorji fotografij: 26310 // Slik: 223223 // Videov: 18350
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "