Včeraj mi je odletel hlačni gumb , danes sem ga pa prišil nazaj. Čestital sem si, ker mi je to uspelo, ker po navadi mi ne. Že vtakniti nit v šivanko mi je problem, (seveda, če v svoji razmetani hiši sploh najdem šivalni pribor), pa tudi to se je že zgodilo, da se je odpadli gumb skotalil pod omaro in se mi ga potem ni ljubilo spravljat z omelom ven, raje sem hlače vrgel v smeti in oblekel druge.
In kaj mi je tako hudo napelo hlače, da je popustil šiv in je odletel gumb? (Žal) ne ljubezenski nemir v bližini kakšne ženske, ampak ker se mi je napihnil trebuh po obilnem kosilu, zalitem s pivom.
5. december 2018 | Zaznamki: Obujenke II. | Komentarji (3)
Sicer sem furjast in površen človek, ko se lotim kaj napisat, čeprav samo o pasjih bolhah in mišjih drekcih, sem pa čisto drug, potrpežljiv in natančen, z besedami si dam opravka kot dobro plačan frizer s kodrčki bogate dame, vsako posebej božam in gladim. Ni mi žal časa, tudi več ur se lahko ukvarjam z enim samim stavkom, ko pa na koncu le postavim piko, sem že preveč utrujen, da bi nadaljeval, in ta prvi stavek ostane tudi edini, temeljni kamen veličastnega nenapisanega romana o pasjih bolhah in mišjih drekcih.
1. december 2018 | Zaznamki: Obujenke II. | Komentarji (5)
Ob enajstih sem zaspal, opolnoči sem se pa že zbudil. Mehur me je spomnil, da sem ta večer s prijatelji v gostilni spraznil dve flaši piva in ne samo eno kot ponavadi. Ko sem pa vstal, da bi šel odlit, sem takoj zaznal, da je nekaj narobe. Vrtoglavica, suhota v ustih, šibkost v nogah, mrščavica v prstih rok. Ves čas, ko sem stal pri straniščni školjki, sem imel strašljiv občutek, da stojim na robu nevidnega prepada. Misleč, da sem se le prehitro dvignil iz postelje in so mi zato možgani ostali brez kisika, sem legel nazaj in nekajkrat globoko zajel sapo. A vrtoglavica ni pojenjala, spet sem vstal in šel z mehkimi koleni dol v vežo odklenit hišna vrata - za vsak slučaj, da bi me lažje našli in odpeljali, če bi stvari šle še naprej v napačno smer. Tudi stuširal sem se in obril, oblekel čisto perilo in dnevna oblačila, a potem mi je bilo že malo bolje, pomislil sem, da bi se lahko tudi sam odpeljal v dežurno ambulanto, a sem raje kar oblečen legel na kavč v dnevni sobi, se pokril s plaščem, glavo zahomotal v šal in ugasnil luč.

Šal me je rešil, šal, ki sem ga pred dnevi, ko je zunaj snežilo, posodil prijateljici Vesni, ki je prišla k meni na čaj, da se ne bi prehladila v slabem vremenu. Včeraj mi ga je prinesla nazaj, rekoč da je še vlažen, ker ga je doma oprala, in naj ga dam sušit. Obesil sem ga na stol in šele ko je Vesna odšla, sem opazil, da ni samo opran, ampak tudi odišavljen, ker je pralnemu prašku dodala cvetlično dišeč mehčalec za perilo. In ko sem si ga ponoči ležeč na kavču položil na obraz, mi je bilo kot da sem se sredi hladnega novembra nenadoma znašel na pomladnem travniku, polnem rož. Mirno, spokojno sem spet zaspal in se v poznem jutru čil in spočit predramil v sončen jesenski dan. O nočnih morah in travmah ni bilo več sledu, spolzele so mi izpod vek kot bežen, oddaljen sen.
27. november 2018 | Zaznamki: Obujenke II. | Komentarji (7)
Da imam grozno pošvedrane, zdrajsane in strgane čevlje, ki bi jih moral že zdavnaj zabrisat v smeti, je rekla. Pa da tudi malo preveč govorim o bivši ženi, kar ne gre skupaj z mojimi siceršnjimi izjavami, da živim za sedanjost in ne od preteklosti. Nohte na rokah imam pa začuda lepo postrižene in čiste, kar do neke mere popravi slab vtis zaradi čevljev, saj to bi pa že lahko vedel, da si ženska ustvari prvo in odločilno mnenje o moškem ob pogledu na njegove čevlje in nohte.

Dva minusa in samo en plus, matematika je neusmiljena, pri moji dami sem se sinoči slabo odrezal. Pojutrišnjem, ko se spet dobiva na čaju, bom pa imel že boljše izhodišče - prišel bom z novimi čevlji.
16. november 2018 | Zaznamki: Obujenke II. | Komentarji (3)
… ne boste opazili, da mi kaj manjka in da je z mano kaj narobe, sem normalno razvit in kosmat primerek moške različice homo sapiensa, in kar težko bi verjeli, da sem v otroštvu in zgodnji mladosti hudo zaostajal v psihofizičnem razvoju. Ne samo, da so se vse tri moje mlajše sestre prej naučile voziti z očetovim kolesom kot jaz, tudi spregovoril sem šele pri dveh letih, prvo pivo sem pa spil, ko sem bil že polnoleten, pri devetnajstih. (Pa niti ne do konca, ker mi je bilo pregrenko, in še zdaj namesto piva raje pijem radler, ki je na pol limonada). Kaditi sem sicer začel pravočasno, pri trinajstih, a sem že po prvi cigareti tudi nehal, ker mi je bilo slabo in se mi je vrtelo v glavi. Tudi žvižgati se nisem nikoli naučil, in to me še najbolj boli, v dno moškosti sem prizadet, ker včasih hočem na ta način izrazil občudovanje kakšni ženski, pa tega niti ne zazna, saj skozi na žvižg našobljene ustnice ne spravim drugega kot brezglasni piš zraka.

Se je pa pred dnevi zgodilo obratno in je za mano zažvižgala ženska. Nisem takoj reagiral, ker najprej nisem mislil, da je žvižg namenjen meni, in šele ko je še bolj na glas zažvižgala drugič, sem se obrnil in takrat mi je tudi pomahala in rekla, da sem dober tip in sem ji všeč. In čeprav je bila to dama mojih let (kakšne mlajše me ne občudujejo več), in se že od prej poznava, večkrat sva se že videla in kaj rekla, mi je vseeno ogrela srce. “Hvala, tudi ti si luštna!” sem ji vrnil kompliment.
12. november 2018 | Zaznamki: Obujenke II. | Komentarji (4)
Gospa, s katero se v zadnjih mesecih kar veliko druživa in prijateljujeva, je glede mene svojim dosedanjim ugotovitvam in opažanjem dodala še eno, namreč, da živim »turbulentno« življenje. Nisem komentiral, ker ne vem natančno, kaj ta izraz pomeni. Bom ob priliki pogledal v kakšno knjigo in če se bo izkazalo, da je to nekaj dobrega in v moj prid, bom veselo živel turbulentno še naprej. Če pa ne, se bom pa nad svojim življenjem moral najbrž malo zamisliti in ga spremeniti, da bo manj, ali sploh nič turbulentno.

Res, dobro je imeti koga ob sebi, kakšno gospo, ki mi kaj pove - ker sam nič ne vem in živim samo približno, na pamet, kakor že je in kakor nanese, iz dneva v dan tjavendan.
10. november 2018 | Zaznamki: Obujenke II. | Komentarji (4)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6Št. registriranih uporabnikov: 211048
Forum avtorjev: 15897 Forum teme: 34494 // Odgovorov: 1878382
Blog avtorjev: 3592 // Blogov: 87686 // Komentarjev: 1250594
Avtorji fotografij: 26330 // Slik: 224088 // Videov: 18350
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "