Uporabnik: Geslo:


“Ti bom že jaz pokazal Evropo” je naslov seriji predstav Beppe Grilla, vodje Gibanja 5 zvezd pred volitvami v Evropski parlament. Bili smo v Padovi in dobili intervju; prvi v Sloveniji! Njegov blog je med najbolj branimi na svetu.
14. april 2014 | RTV Kategorija: Politika | Komentarji (0)
Ravno za čas hude polemike glede imenovanja predsednika KPK in nato odstopa obeh izbranih namestnikov sem bila precej bolna in se nisem bila sposobna odzivati na dogajanja, sem pa spremljala medijska poročanja glede zadeve. Rekla sem si “to je že mimo” in nima se več smisla oglašati. Danes pa me je razburila objava CV-ja gospoda Štefaneca, iz katere je razvidno, da sploh nima nobenih referenc in da je veliko obveznih rubrik preprosto pustil neizpolnjenih, zato sem se odločila, da na kratko spregovorim o svoji izkušnji in za primerjavo objavim svoj CV.

Kot je znano sem se tudi sama po tehtnem premisleku odločila za prijavo na delovno mesto namestnice KPK, saj sem hitro ugotovila, da izpolnjujem vse ohlapne in dokaj nezahtevne pogoje. Razpis se mi je zdel kar nekam preveč „easy“ in sem poklicala na Urad predsednika z namenom, da bi ugotovila ali je to res vse ali bo pred komisijo potrebno pokazati še kakšna specifična znanja zakonodaje oz. ali je potrebno predložiti tudi vizijo dela; v razpisu namreč nič od tega ni bilo navedeno. Odgovorili so mi, da zgolj to kar je navedeno v razpisu, kasneje pa, če bom ustrezala ožjemu izboru bom pozvana s strani komisije, da dopolnim vlogo. Več na ...
28. marec 2014 | Kategorije: Politika | Komentarji (5)
V Sloveniji se je dodobra uveljavila običajna, že kar mesečna praksa, da nas bežno preko medijev zgolj seznanijo z dejstvom o ponovnem zadolževanju vlade. Zakaj nov denar pravzaprav potrebujemo se sploh ne ve in očitno to nikogar niti ne zanima; za nekaj se bo že porabil, kajne? Tako zelo smo se navzeli te razvade, kot da gre za kakšno novo vrhunsko športno disciplino s sloganom: VEČ DOLGA IMAŠ, BOLJ SI NAŠ!

Ker je baje obrestna mera tako nizka, da se nam to “splača prav sedaj”, kaj se ve kdaj bo spet takšna izjemna priložnost, da tega trenutka res ne gre zamuditi…; hitijo razlagati priložnostni ekonomisti. Je predsednici vlade ob čestitki za dobro poslušno in servilno delo predsednik ECB ”zmaj” Mario namignil, da še vedno nismo dovolj globoko v dreku, pardon v dolgovih in naj se še kar malo potrudimo?

Že ve zakaj mu je mala državica na sončni strani alp tako ljubka, da bi jo bilo zanimivo imeti v lasti in jo priložnostno izrabljati kot dopustniško kolonijo; St. Moritz je že pravi dolgčas. Več...
26. marec 2014 | Kategorije: Politika | Komentarji (1)
No, pa smo končno s posredovanjem pooblaščenke prišli do zloglasne “bančne študije”[1], ki jo je na lastno pest že konec 2012 naročil direktor FIHO Štefan Kušar in jo seveda plačal iz namenskih javnih sredstev FIHO. Za to je najel podjetje Timur d.o.o. ki ga zastopa Gregor Mesarič ...več na...
24. marec 2014 | Komentarji (0)
Res sem bila ogorčena, ko sem slišala nezaslišan primer v osnovni šoli v Celju, kjer je direktorica pred vhodom v jedilnico namestila piskajočo napravo, ki zapiska otroku, katerega starš ni poravnal plačila stroškov prehrane. Kaj takega je povsem nedopustno storiti v šoli, a sem se hkrati tudi spraševala, kako je direktorica osnovne šole sploh lahko prišla na to noro kaznovalno in represivno idejo, ki na takšen način stigmatizira nič krivega otroka. Koliko je za to idejo plačala, iz katerega denarja, ko pa ima “očitno izgubo” zaradi neplačnikov? “Gospa” kosilo otrok imenuje nadstandardni program. Ji je občutek dostojnosti in primernosti povsem odpovedal?

Ta ravnateljica zame preprosto ni oseba, ki bi bila primerna za vodenje osnovne šole, sploh ni primerna za vzgojo, še najmanj pa za delo z otroki. Otrokom bi namreč morala biti zgled ter v oporo in pomoč, tudi zaznati njihovo stisko ali stisko družin. Nenazadnje bi vse te lastnosti morala imeti kot odgovorna menedžerka šole, tudi v odnosu do svojih podrejenih učiteljev; kar je z dobro premišljeno pogruntavščino pokazala, da to ni. Minister bi jo nemudoma moral odstaviti, ne pa da na šolo pošilja inšpekcijo; kaj ta sploh lahko še ugotovi, kar ni zdravi pameti že preseglo mejo dopustnega. Gospa ravnateljica bi mogoče bila pravi profil za varnostnico na Dobu, če ji že iščemo nadomestno zaposlitev znotraj javne uprave. A to je eksces, upamo, da edini te vrste in nikoli več.

Problem pa je na žalost veliko globlji, širši in (še) bolj pereč. Že nekaj let poslušamo kako so otroci lačni, kako je potrebno zbirati donacije za topel šolski obrok, ki ga starši ne zmorejo; in ljudje donirajo, ker se jih to dotakne. Ali ni takšno stanje v državi preprosto alarmanten znak, da dosegamo dno dostojnosti in vrednostnega sistema kot družba nasploh? Kako nizko smo padli, v družbi izobilja in potrošništva? Kupujemo več kot potrebujemo, ker nas zasuvajo z raznoraznimi akcijami, kjer naj bi prihranili velike denarje, potem pa se nam blago pokvari in ga zavržemo. Hkrati v tej nakupovalni mrzlici, da si operemo vest, kdaj pa kdaj stisnemo sms, da doniramo za lačne otroke v šolah! Ali bi se lahko ustavili, razmislili in skupaj zakričali “dovolj!”; najprej za osnovne stvari, kot je brezplačna hrana otrokom, nato izpolnjevanje absurdnih zavez NATO. Več na...
9. marec 2014 | Kategorije: Politika | Komentarji (0)
Z veseljem Vam sporočamo, da smo v času od 3. decembra 2013 do konca
januarja 2014 z vašo pomočjo in s pomočjo ponudnikov storitev SMS - donacije
ter medijskimi sponzorji akcije uspeli zbrati:

4.607,48 EUR


za Neodvisno življenje hendikepiranih! Akcija še poteka!
Hvala za neodvisno življenje!


Ponudniki storitev SMS- donacije ASISTENCA5: Telekom (Mobitel), Debitel,
Izimobil, Simobil, Tušmobil, T2 in Telemach.

Medijski sponzorji akcije SMS-donacija ASISTENCA5:
RTV Slovenija, POP TV, TV AS Murska sobota, VTV - Vaša televizija Velenje,
Vaš kanal, SIP TV, TV Koper, NET TV, Radio Koper, Koroški radio, Moj radio,
Radio Štajerski val, Radio Aktual, Radio Salomon, Radio Veseljak, Radio
Odmev, Radio Capris, Radio študent, Radio Modri val, CNVOS, pozitivke.net,
najdi.si
28. februar 2014 | Kategorije: Politika | Komentarji (1)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 81 82 83
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201320142015
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 132405
Forum avtorjev: 15462 Forum teme: 33150 // Odgovorov: 1797856
Blog avtorjev: 3242 // Blogov: 66388 // Komentarjev: 919747
Avtorji fotografij: 21401 // Slik: 173022 // Videov: 20313 // Potopisov: 785
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane