Uporabnik: Geslo:
Namen bloga ni spodbujanje sovraštva po 63. členu ustave RS. Namen bloga je pokazati, kako daleč so sledilci J***izma pripravljeni iti za dosego svojih ciljev. Komentarji bodo moderirani, da ne bo prišlo do prerekanja.


Hvala za razumevanje.

Nevenka Fišer Ja, najprej je komunajzarje potrebno tujcem ovajat, če pa ne bo to pomagalo, pa jih pobijamo, kot leta 1943, pa naprej.

Tim Bek saj ni point v kandidatih ampak v bolnih zblojenih glavah volilcev in rdeči se pač množijo kot podgane ....te podgane volijo .... začaran krog, v drugih bivših komunističnih režimih so hkrati s padlim komunizmon tudi takoj likvidirali rdečo gamad in zato nimajo problemov, mi smo edini v evropi ki nismo prav postopali in zato imamo edini problem s podganami

Boštjan Rebec Bo treba primt za orožje in postrelit to golazen udbovsko v Sloveniji. Smo postali tlačani v svoji lastni državi. Prekleta golazen komunistična s kučanom na čelu.
Kristjan Glažar Ana Ana Popovski spoki v makedonijo budala zmesana

Svebor Daniel Stampalija Bomo uporabl zastavo z zvezdo, na trugo ti jo bomo dali Tomaž(inka)

Krista Gartner No sedaj se pa vidi kaj so pripravljali do volitev! Prašiči murgelski!
itn.

Sposojena definicija

Janšizem se je razvil koncem 20. stoletja iz že prej nastalih političnih gibanj, kot so fašizem, komunizem, nacionalizem in idiotizem. Iz starih -izmov je janšizem prevzel predvsem diktatorski in avtokratski način vladanja, čaščenje kulta osebnosti, množična, dobro načrtovana in organizirana zborovanja s strankarsko ikonografijo ter zavračanje vseh ostalih političnih opcij - s tem pa tudi same demokracije.
Ustanovitelj gibanja je Ivan Janez Janša, sin domobranskega očeta (domobranci so med vojno sodelovali s fašističnim in nacističnim okupatorjem). Tako se je Ivan že v mladih letih imel priliko seznaniti z različnimi vrstami totalitarizma. Ivan se je po zmagi komunizma nad fašizmom v 2. svetovni vojni, priključil komunistični partiji Jugoslavije, iz katere pa je bil pozneje izključen zaradi svojega ekstremizma. Ivan je namreč diplomiral iz vojaške doktrine komunizma, kar da slutiti, da mu je militarizem (še en –izem) že od nekdaj bil pri srcu.
Ko so se konec prejšnjega tisočletja začeli demokratični procesi v deželah vzhodne Evrope (tudi v njegovi rodni Jugoslaviji) in ko je razpadla komunistična stranka ter njen podmladek ZSMS (kateremu je nekaj časa sam predsedoval), se je Ivan odločil, da bo ustanovil (pravzaprav prevzel Jožetu Pučniku) stranko, v kateri bi lahko združil vse elemente zgoraj naštetih ideologij, ki so mu bile vedno blizu. Sprva je stranko hotel poimenovati levo-fašistična stranka Slovenije, ker pa mu je naziv deloval preveč »obrabljeno«, se je odločil za kratico SDS - Slovenska domobranska stranka, čeprav je kasneje še večkrat uporabljal izraz "levi-fašisti". Pozdrav starorimskih imperatorjev (AVE) so janšisti vzeli za svojega, ustanovitelja Ivana pa povzdignili v carja (kar je prav tako izpeljanka iz rimskega »cesar«).
Čas nastajanja nove države ter stranke je Janša podrobno opisal v svojem knjižnem prvencu Premiki. Knjiga je bila prevedena v več tujih jezikov (na nemško govorečem področju jo najdemo pod naslovom Mein Kampf), izšla pa je tudi v Argentini, kjer ima janšizem dosti privržencev še iz časov 2. svetovne vojne.
Po koncu svoje politične kariere (ko so ga stranke tako njegove pozicije, kakor tudi opozicije odstranile z oblasti), se je Janša posvetil širjenju janšizma po svetu, kjer je na mnogih univerzah predaval teorijo janšizma , vse do leta 2013, ko so ga, zaradi prejemanja podkupnin v orožarski aferi Patria, zaprli.

Odličen dodatek WAGRE

Janšizem je militantna oblika neo-klerofašizma (slengovsko: katolibanstva), prilagojena na politične razmere sodobne samostojne Slovenije. Zavzema se za popolno prevlado borbenega katolicizma, ki korenini v 30-ih in 40-ih letih 20. stoletja, v slovenskem prostoru, slednjega popolno politično in ekonomsko podrejenost interesom ZDA in EU, neoliberalno razgradnjo socialne države ter stekli, a anahronističen anti-komunizem, pri čemer se s strani janšizma pod ''komunizmom'' razume vse in vsakogar, kar nasprotuje prej omenjenim tendencam janšizma, ne glede na dejansko politično ali drugo nazorsko opredelitev.
Janšizem je avtoritarna ideologija, ki prisega na kult nezamenljivega vodje, agresivno konfrontacijo s konkurenčnimi ideologijami ter tudi s preveč samostojnimi tendencami znotraj lastnega tabora.

18. september 2014 | Komentarji (20)

TM pred 133. tedni

Na resnično avtobiografsko izpoved prof. dr. Aleksandra Bajta nima nihče pravice polagati znakov, s katerimi opozarjaja, da knjiga predstavlja prepovedano branje, ker ne živimo več v umski bedi totalitarizma. Takšno kršenje avtorskih pravic ima znake kaznivega dejanja. Direktiva EU in Zakon o avtorski pravici ščiti avtorsko delo vsakega posameznika. Za taka ekscesna dejanja, kot je zgornja ponižujoča in žaljiva slika čez avtorjevo delo, bo treba obvestiti Bajtove potomce, da bodo od vas Emonec zahtevali svoje moralno zadoščenje, odškodnino in umik takih ponižujočih objav!

Take človeške packarije delajo samo moralno zavrženi ljudje. Velika sramota je napadati nekoga, ki ni več živ in se ne more braniti. Podlost na višku, vsaka moralna vrednota je izven takega početja. S kakšno pravico umeščate pod svoje škornje delo, ki ga niste vi Emonec ustvarili, ga intelektualno in zgodovinsko ne razumete, mu niste dorasli in si lastite pravico svinjati z njim s potvarjanjem dejstev in podtikanjem neresnic. Ali vas res ni sram? Zgodovinar dr. Janko Pletersky vam tudi ni dal dovoljenja, da bi njegove morebitne prispevke reproducirali na tak način in se tako primitivno izživljali nad akademikom.

Akademiki, čeprav morda nazorsko različni, nikoli ne padejo na takšno nizko raven. Oprostite, v vaši kleti je gotovo velika zmrzovalna skrinja z osmimi predali, ki jih lahko do vrha napolnite na zalogo s takšnimi pisarijami. Pa ne pozabite vmes dati kakšen oguljen svinjski rep.

Emonec,kaj sploh vi delate na MMC? Ali mislite tu preživeti stara leta z razpihovanji fanatizma, zaostrovanjem, žaljenjem instopnjevanjem konfliktov. Jaz se te igre z vami ne grem.

Ko stvari ne gredo v njeno smer.

TM pred 133. tedni

Želim povedati, da Emončevo pisanje ne izhaja od ene in iste osebe. Na delu je cela ekipa različno jezikovno in tematsko usposobljenih oseb, vključenih v propagando zagovarjanja uveljavljanih polresnic. Zgornji komentar sem podala izključno zato, da se vidi, kako se različno obravnavajo resnice in polpretekle laži. Tega je morje ... Ni moj namen, da bi posegala v zgodovinsko stroko. Morda bi bilo dovolj, da s prstom pokažem, kje je tisto gnezdo, ki razgibano polpreteklost z raznovrstnimi epizodami, hoče okrasiti ali očrtniti s črno - belimi zgodbami, izmišljotinami in ponaredki. Ljudje se pa ne borimo tako kot je treba proti podlosti vztrajanja na nečem, kar vsi vemo, da bi nas moralo presuniti s svojimi podobami tragičnih in krvavih dogokov, ki so se resnično dogajali in jih nekateri hočejo še naprej zamolčevati, prekrojevati, zanikovati, napihovati, interpretirati z zlorabami in povzročanjem krivic prizadetim. Cerkljanska tragedija je zgoljen primer, kako je mogoče spolitizirati tragedijo, ki ima svoje povsem drugačno ozadje.

Tematike sem se dotaknila tudi zato, ker občutim, kako me nekateri zahrbtneži hočejo vnaprej diskreditirati za knjigo, ki še ni zagledala knjižnih polic in sploh ne vedo, kaj je v njej zapisano. Utemeljeno domnevam, da to izhaja iz starega gnezda, kjer se kotijo ideološka obračunavanja. Emonec je le eden izmed teh tragičnih osebkov!

Ko te daje preganjavica.

ZA KONEC: TM "šlepanje" na Črnih bratih in očetu se bo moralo nehati.

Treba je ločiti med ponosom in koristjo.

Očetu pa naj bo končno dan mir. Tisti mir, ki ga ravno ti rušiš z vsakodnevnim omenjanjem. Skromen, kot je bil - vsaj tako praviš - si ga je verjetno zaslužil, tvoje sklicevanje nanj, pa mu ga ruši. Kot si sama priznala, mu je trpljenje poplačala italijanska vlada.

Zato, daj mu mir.
18. avgust 2014 | Zaznamki: publicistka, pesnica, borka, za, izkrivljeno, resnico | Komentarji (6)
Ljudje ovajajo na različne načine, to je eden izmed njih

Kazenski pregon!

Vem kdo si in tudi kje stanuješ! Te je našel moj odvetnik, ker imam tvojega nadlegovanja dovolj. Boš kazensko preganjana, ker me blatiš po blogih. Jasno! Zapomni si, da nisi nedotakljiva!

10. avgust 2014 | Komentarji (21)
Ko TM, napiše blog o ovaduštvu.

"Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more preživeti izdaje od znotraj. Sovražnik na vratih je manj pomemben, je znan in nosi svoj prapor javno. Toda izdajalec se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjen šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. Izdajalec ne zgleda kot izdajalec, govori s tonom ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritoži se nad podlost ki globoko leži v vseh ljudeh. Razkroji dušo naroda, dela tajno neznano v noči ogrozi stebre mesta. Okuži politično telo, da se ta ne more več upreti. Morilca se je manj bati. Izdajalec je kuga."

Cicero
8. avgust 2014 | Zaznamki: oxymoron | Komentarji (10)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 84 85 86
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201420152016
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 146602
Forum avtorjev: 15634 Forum teme: 33568 // Odgovorov: 1823589
Blog avtorjev: 3390 // Blogov: 72701 // Komentarjev: 1023004
Avtorji fotografij: 22989 // Slik: 191128 // Videov: 20277 // Potopisov: 785
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane