Uporabnik: Geslo:
Videoposnetek za Janeza Janšo, da bo videl, kako (ni) Krkovič zavzema in razvaža orožje iz skladišča v Borovnici. Snemal sem v zgodnjem jutru, ko je bilo že dovolj svetlobe, da sem posnel. Na njih se tudi vidi kako smo vlamljali v zaprta skladišča... Na posnetku ni junakov, ki jih omenja...https://www.facebook.com/photo.php?v=102
04312177351196


Na žalost predpotopni MMC ne podpira videa z FBja. Pa saj ste vsi na FBju, copy-paste
27. junij 2014 | Zaznamki: Janša, Krković, ... | Komentarji (4)


Vsega je kriv Zoran Janković. Dal je narediti podzemno garažo, ki je staro Ljubljano obvarovala avtomobilskega hrupa in smradu, posledično pa je nastal še velik plato, dovolj velik, da se na njem lahko spopadeta dva bataljona. Žal niso podrli platan in zasadili česa drugega, da bi park v resnici zadihal.

No, vsekakor smo dobili plato na Kongresnem trgu, kjer se lahko gremo revolucije in protirevolucije; ko se bomo povsem izčrpali in bodo padli še zadnji junaki, bomo boj lahko nadaljevali v bližnji Židovski stezi, ozki uličici iz nekih drugih časov.

Kar Janković zgradi, recimo Stožice, je vse najprej podvrženo peklenski kritiki, potem pa se to tiho sprejme pod naš nebesni obok. Kajti ljubljanski župan v bistvu postavlja prizorišča za gladiatorske igre. Na Kongresnem trgu, na primer, je Tone Pavček prebral Majniško deklaracijo, ki so jo Slovenci razumeli kot ena nacija; zdaj so prizorišče tako razširili, da je prostora za dve naciji.

Najprej so tam za 8. februar, pravzaprav najpomembnejši slovenski praznik (ki ga je ukinil minister za kulturo!) napovedali t. i. tretjo slovensko vstajo, ki velja za nekakšen upor proti vsemu, zlasti proti sedanji oblasti, ki demonstrira popolno aroganco do ljudstva. Pravzaprav se ljudstva boji, zato se predsednik vlade potika po vseh slovenskih »zakotjih«, da se mu ni treba soočiti z Ljubljano. Vabim ga v naše kraje, le 200 metrov od italijanske meje, ki bi jih moral preteči, če bo kaj nevarnega.

No, ljudstvo je na teritoriju sedanje države pravzaprav nezaželjeno, notranji minister, ki spada bolj v čas kake carske vlade v Rusiji, ga sistematično izrinja z ulic in zaklepa v areste. Zdi se, da Slovenci sploh še niso dojeli, kako globoko brodimo v policijsko državo, ki pa ni muha enodnevnica nekega idiotesa, temveč peklenski, blazen načrt iz neke druge lobanje. Ni čudno, da v Sloveniji primanjkuje bolnišničnih kapacitet za psihiatrijo, na otrocih pa se »špara«.

Skratka, osebka sta se domislila da bi eno ljudsko zborovanje na Kongresnem trgu izrinila z drugim, kajpak bolj »državotvornim«, kar govori o problematičnem stanju duha. Z avtobusi naj bi pripeljali trume »zavednih Slovencev«, navijačev Zbora za republiko; bogvedi, kje jih bodo postrgali, po kleteh, zidanicah, podstrešjih, domovih za ostarele?

Na Kongresnem trgu se skoraj zagotovo ne bo začela državljanska vojna, vendar nam vse skupaj šepeta, da so idiotes sposobni iti do konca. Ker na sodiščih ne proučujejo grščine, jim bomo olajšali delo: idiotes pomeni zasebnik. Bo pa tam treba vgraditi vsaj kako spominsko ploščo ljudskim vstajam, lahko bi rekli tudi puntom, če bi bilo kaj več adrenalina.

Na začetku državljanske vojske v Ameriki sta neodločenost generala Mc Clellana in njegova taktika čakanja tako ujezili predsednika Abrahama Lincolna, da mu je pisal. »Moj dragi Mc Clellan, če ne želite uporabiti armade, bi si jo rad za nekaj časa sposodil.« Vsekakor bi si naši volivci, ki jim je glasove odpeljal nekakšen Mc Clellan, morali vsaj sposoditi oblast.
29. januar 2013 | Zaznamki: B. Jež, Delo | Komentarji (8)
Slovenska demokratska Stranka:Janez Janša je en in edini!

On je drugi takoj za Bogom, našim stvarnikom.

On nas s svojim kristalnim glasom vodi, ker smo izgubljeni.

On je briljantni svetnik in zlati prerok nove dobe.

Samo ob Njem lahko slovenski narod zveličavno poleti v biserno prihodnost.

Ne izrekujmo vnemar Njegovega imena in kaznujmo heretične pošasti, ki blatijo Njegovo svetlo obličje!

Naj bodo Nebesa z nami in Bog v srcih!

Premagajmo hudičeve vojščake!!!
27. januar 2013 | Komentarji (11)
Zločini iz obdobja nacizma ne smejo biti nikoli pozabljeni, je ob 80. obletnici vzpona Adolfa Hitlerja na oblast poudarila Merklova. Nemčija ima po besedah kanclerke odgovornost preprečiti, da bi se takšno "temno poglavje" še kdaj ponovilo.
26. januar 2013 | Komentarji (14)


Spoštovani, ne bom našteval števila prodanih granat in min ter njihove vrednosti. Ne bom navajal dejstev o dogajanju na ekonomsko dobičkonosnem orožarskem področju v času vašega prvega vodenja obrambnega ministrstva. Ne bom citiral in prešteval vaših neštetih izjav, ki so se neštetokrat izkazale za neresnične – bodisi so vas zanikala dejstva bodisi pa sami sebe z drugimi izjavami. Ne bom ponavljal tistega, kar je zapisano na več kot tisoč straneh v obeh knjigah Kaj nam pa morete!, ki sem ju izdal.Je pač tako, da so dejstva vaša šibka točka. Očitno je nesporno, da vam je narava dala sposobnost samega sebe prepričati, da niste trgovali z orožjem.

Zaradi selektivnosti vašega spomina o neštetih obljubah, danih glede dokončnega razjasnjenja vaših orožarskih poslov, vas pa le moram spomniti na nekaj dejstev zadnjih let. Ničkolikokrat ste izjavili, češ, vsi dvomi o mojem poštenju in ravnanju bodo odpravljeni, ko bo moje poročilo o orožju končno javno dostopno. V Odmevih ste nam v začetku leta 2011 tudi grozili, da bomo morali rezervirati celo stožiško dvorano, kjer naj bi nam zadeve dokončno pojasnili – le navedeno poročilo je še treba objaviti. Citirano poročilo sem objavil konec avgusta 2011. V poročilu ni mogoče najti ničesar, česar v minulih letih že ne bi povedali ob neštetih priložnostih. O tem, kako vsebinsko prazno je, pa si na www.orozje.info vsakdo še vedno lahko mnenje ustvari sam.

Gospod Janša, ne morem pomagati, a vedno več nas je, ki vemo, da v vaših pojasnilih o vaši orožarski dejavnosti zeva ogromna in globoka luknja – navkljub vašemu, kot sami pravite, že petnajstletnemu pojasnjevanju. Ali pa prav zato.

Ker ste žal že zamudili priložnost, da argumentirano odgovorite na očitke iz mojih dveh knjig, da odgovorite na vprašanja, ki sem vam jih novembra 2008 zastavil v odprtem pismu, in ker niste držali obljube o vašem nastopu v Stožicah, naj vas spomnim, da nekatere javno nedostopne dokumente še vedno hranijo na obrambnem ministrstvu. Tam si na vse kriplje – tudi s pisanjem laži v uradne dokumente, kot je ugotovila informacijska pooblaščenka – prizadevajo, da bi dokumenti javnosti ostali prikriti še nekaj desetletij.

Želim si, da sami končno dobite dokončno priložnost, da nam razblinite dvome o vašem poštenju, zato vas obveščam, da je od julija 2011 odločitev o javni objavi dokumentacije MORS v rokah vlade.

Ker si Pahorjeva vlada tedaj odločitve o dopustnosti objave očitno ni mogla privoščiti, je zadeva z opravilno številko 9001-22/2011 na vaši mizi. Prosim, izognite se temu, da se boste kdaj pozneje vnovič morali sklicevati na zakonska določila o zaupnosti dokumentov. Ne zamudite priložnosti. Prepričan sem, da bodo drugi člani vlade vašo pobudo po objavi prav vseh dokumentov MORS navdušeno podprli. Zadeva mora le pristati na dnevnem redu seje vlade.

Matjaž Frangež, Ljubljana
25. januar 2013 | Zaznamki: Dnevnik | Komentarji (8)Še eno odprto pismo na katero ne bo odgovora.

Spoštovani,

komisija za preprečevanje korupcije je med drugim ugotovila, da se je vaše premoženje nepojasnjeno povečalo za najmanj 210.000 evrov. Vira teh sredstev komisiji še niste razkrili, dokazno breme pa je v tem primeru na vaši strani.

Naj vas zato spomnim na prodajo od JLA prevzetega in zaseženega orožja ter preprodajo v tujini nabavljenega orožja, ki je večinoma potekala med letoma 1991 in 1993. Takrat ste bili minister za obrambo. Ko je v Sloveniji cvetelo vojno dobičkarstvo, nadzorni mehanizmi niso bili učinkoviti ali pa še niso bili vzpostavljeni. Rojstvo države in bližino vojne je bilo tako mogoče izkoristiti tudi za prodajo orožja, torej za plenjenje države in kopičenje zasebnega bogastva. Na tem mestu ne želim pogrevati sicer nikoli docela pojasnjenih orožarskih afer, niti razpravljati o etiki, še manj o kazenski odgovornosti, kajti postopki, povezani z orožjem, so (razen Patrie) zastarali. Nerešeno pa ostaja bistveno vprašanje: kje je denar od orožja? Odgovor si zaslužijo tudi branilci iz Hrvaške ter BiH, ki so v Sloveniji kupovali orožje – tudi po oderuških cenah.

V zadnjih petih letih sva z novinarskim kolegom temeljito preučila dokumentacijo o trgovini z orožjem, ki sem jo pridobil s pomočjo informacijske pooblaščenke. Napisala sva tri knjige s skupnim naslovom V imenu države (Oprodaja, Preprodaja, Prikrivanje). V trilogiji so objavljeni verodostojni dokumenti in izjave prič, ki kažejo na to, da ste vi nadzorovali gotovinsko prodajo orožja in skrbeli za izkupičke. Jeseni 1994 je uprava za logistiko ministrstva za obrambo preštela količino in vrste na Hrvaško in v BiH prodanega orožja ter ocenila, da je bilo vredno najmanj 140 milijonov takratnih nemških mark. Ko ste vodili ministrstvo, je bil za gotovinsko prodajo orožja operativno zadolžen Varnostni organ MO (Vomo). Njegov direktor je bil Andrej Lovšin, evidence pa je vodil Franci Cimerman, vendar so te pozneje izginile.

V drugi polovici leta 1994 je na Vomu potekala notranja preiskava. Vodja protiobveščevalnega oddelka je priznal, da je Cimerman po Lovšinovem nalogu čez mejo v Avstrijo petkrat peljal poslovni kovček, poln nemških mark. Vodja obveščevalnega oddelka pa je preiskovalcem povedal, da je Vomo do spomladi 1993 iztržil 60 milijonov mark. Denar, ki je ostal v Lovšinovi blagajni, je bil po njegovih besedah izročen vam. Cimerman je na zaslišanjih v državnem zboru trdil, da je vse počel po Lovšinovem nalogu, Lovšin pa je ponavljal, da je o teh stvareh treba vprašati vas.

Takih in podobnih obremenilnih zadev na vaš račun je v trilogiji še veliko, vendar avtorjev niste tožili.

V tretji knjigi je objavljeno tudi vaše poročilo o orožju od maja 1990 do septembra 1993, kjer je zapisanih precej polresnic in zavajajočih podatkov. Prodaje orožja za gotovino pa sploh niste omenili. Nedavno mi je informacijska pooblaščenka omogočila še vpogled v nekatera doslej zaupna poročila komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb o trgovini z orožjem in v posebno analizo dokumentov, ki sta jo spomladi 2008 za DZ pripravila strokovnjaka Mitja Klavora in Bojan Gričar. Pritrdila sta ugotovitvam, da je MO na Hrvaško prodajal orožje po nekajkrat višjih cenah, kot ste jih prikazali v svojem poročilu. Navedli ste tudi znatno manjše količine orožja od dejansko prodanih. Še vedno pa niste argumentirano pojasnili, kam je šel izkupiček, ki je bil kljub pomanjkljivi (uničeni) dokumentaciji ocenjen na več deset milijonov nemških mark.

Iz dokumentacije je razvidno, da je imel uslužbenec MO na Bank für Kärnten und Steiermark v Celovcu odprt račun. Z njega je vplačal nakup avtomobilov za ministrstvo, nakup pištol iz Italije in gradbene storitve podjetja SCT za specialno brigado Moris. Kriminalisti so v devetdesetih letih pozivali tožilstvo, naj pristojni organi v drugih državah omogočijo vpogled v BKS in druge banke ter na bančne račune podružnic slovenskih podjetij v Nemčiji, Švici... zaradi suma pranja denarja od prodaje orožja. Vendar tožilstvo tega ni storilo. Ampak denar je nekam moral iti? V zasebne žepe, v davčne oaze, na druge celine...?

Zakaj ste bili v prvih dneh leta 2007 v Avstraliji? Ali drži, da ste se takrat izmuznili varnostnikoma in obiskali banke v Sydneyju? Kakšne zadolžitve pri domnevno vaših računih v avstralskih bankah imata nekdanji častni generalni konzul Republike Slovenije na Novi Zelandiji Dušan Lajovic in častni konzul Avstralije v Sloveniji Viktor Baraga?

Matej Šurc, Radovljica
24. januar 2013 | Zaznamki: Matej Šurc, Dnevnik | Komentarji (6)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 83 84 85
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201320142015
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 139433
Forum avtorjev: 15516 Forum teme: 33316 // Odgovorov: 1805059
Blog avtorjev: 3275 // Blogov: 68029 // Komentarjev: 946489
Avtorji fotografij: 22031 // Slik: 177672 // Videov: 20361 // Potopisov: 785
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane