Uporabnik: Geslo:

TM pred 133. tedni

Na resnično avtobiografsko izpoved prof. dr. Aleksandra Bajta nima nihče pravice polagati znakov, s katerimi opozarjaja, da knjiga predstavlja prepovedano branje, ker ne živimo več v umski bedi totalitarizma. Takšno kršenje avtorskih pravic ima znake kaznivega dejanja. Direktiva EU in Zakon o avtorski pravici ščiti avtorsko delo vsakega posameznika. Za taka ekscesna dejanja, kot je zgornja ponižujoča in žaljiva slika čez avtorjevo delo, bo treba obvestiti Bajtove potomce, da bodo od vas Emonec zahtevali svoje moralno zadoščenje, odškodnino in umik takih ponižujočih objav!

Take človeške packarije delajo samo moralno zavrženi ljudje. Velika sramota je napadati nekoga, ki ni več živ in se ne more braniti. Podlost na višku, vsaka moralna vrednota je izven takega početja. S kakšno pravico umeščate pod svoje škornje delo, ki ga niste vi Emonec ustvarili, ga intelektualno in zgodovinsko ne razumete, mu niste dorasli in si lastite pravico svinjati z njim s potvarjanjem dejstev in podtikanjem neresnic. Ali vas res ni sram? Zgodovinar dr. Janko Pletersky vam tudi ni dal dovoljenja, da bi njegove morebitne prispevke reproducirali na tak način in se tako primitivno izživljali nad akademikom.

Akademiki, čeprav morda nazorsko različni, nikoli ne padejo na takšno nizko raven. Oprostite, v vaši kleti je gotovo velika zmrzovalna skrinja z osmimi predali, ki jih lahko do vrha napolnite na zalogo s takšnimi pisarijami. Pa ne pozabite vmes dati kakšen oguljen svinjski rep.

Emonec,kaj sploh vi delate na MMC? Ali mislite tu preživeti stara leta z razpihovanji fanatizma, zaostrovanjem, žaljenjem instopnjevanjem konfliktov. Jaz se te igre z vami ne grem.

Ko stvari ne gredo v njeno smer.

TM pred 133. tedni

Želim povedati, da Emončevo pisanje ne izhaja od ene in iste osebe. Na delu je cela ekipa različno jezikovno in tematsko usposobljenih oseb, vključenih v propagando zagovarjanja uveljavljanih polresnic. Zgornji komentar sem podala izključno zato, da se vidi, kako se različno obravnavajo resnice in polpretekle laži. Tega je morje ... Ni moj namen, da bi posegala v zgodovinsko stroko. Morda bi bilo dovolj, da s prstom pokažem, kje je tisto gnezdo, ki razgibano polpreteklost z raznovrstnimi epizodami, hoče okrasiti ali očrtniti s črno - belimi zgodbami, izmišljotinami in ponaredki. Ljudje se pa ne borimo tako kot je treba proti podlosti vztrajanja na nečem, kar vsi vemo, da bi nas moralo presuniti s svojimi podobami tragičnih in krvavih dogokov, ki so se resnično dogajali in jih nekateri hočejo še naprej zamolčevati, prekrojevati, zanikovati, napihovati, interpretirati z zlorabami in povzročanjem krivic prizadetim. Cerkljanska tragedija je zgoljen primer, kako je mogoče spolitizirati tragedijo, ki ima svoje povsem drugačno ozadje.

Tematike sem se dotaknila tudi zato, ker občutim, kako me nekateri zahrbtneži hočejo vnaprej diskreditirati za knjigo, ki še ni zagledala knjižnih polic in sploh ne vedo, kaj je v njej zapisano. Utemeljeno domnevam, da to izhaja iz starega gnezda, kjer se kotijo ideološka obračunavanja. Emonec je le eden izmed teh tragičnih osebkov!

Ko te daje preganjavica.

ZA KONEC: TM "šlepanje" na Črnih bratih in očetu se bo moralo nehati.

Treba je ločiti med ponosom in koristjo.

Očetu pa naj bo končno dan mir, tisti mir, ki ga ravno ti rušiš z vsakodnevnim omenjanjem. Skromen, kot je bil - vsaj tako praviš - si ga je verjetno zaslužil, tvoje sklicevanje nanj, pa mu ga ruši. Kot si sama priznala, mu je trpljenje poplačala italijanska vlada.

Zato, daj mu mir.
18. avgust 2014 | Zaznamki: publicistka, pesnica, borka, za, izkrivljeno, resnico | Komentarji (6)
Ljudje ovajajo na različne načine, to je eden izmed njih

Kazenski pregon!

Vem kdo si in tudi kje stanuješ! Te je našel moj odvetnik, ker imam tvojega nadlegovanja dovolj. Boš kazensko preganjana, ker me blatiš po blogih. Jasno! Zapomni si, da nisi nedotakljiva!

10. avgust 2014 | Komentarji (21)
Ko TM, napiše blog o ovaduštvu.

"Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more preživeti izdaje od znotraj. Sovražnik na vratih je manj pomemben, je znan in nosi svoj prapor javno. Toda izdajalec se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjen šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. Izdajalec ne zgleda kot izdajalec, govori s tonom ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritoži se nad podlost ki globoko leži v vseh ljudeh. Razkroji dušo naroda, dela tajno neznano v noči ogrozi stebre mesta. Okuži politično telo, da se ta ne more več upreti. Morilca se je manj bati. Izdajalec je kuga."

Cicero
8. avgust 2014 | Zaznamki: oxymoron | Komentarji (10)
Videoposnetek za Janeza Janšo, da bo videl, kako (ni) Krkovič zavzema in razvaža orožje iz skladišča v Borovnici. Snemal sem v zgodnjem jutru, ko je bilo že dovolj svetlobe, da sem posnel. Na njih se tudi vidi kako smo vlamljali v zaprta skladišča... Na posnetku ni junakov, ki jih omenja...https://www.facebook.com/photo.php?v=102
04312177351196


Na žalost predpotopni MMC ne podpira videa z FBja. Pa saj ste vsi na FBju, copy-paste
27. junij 2014 | Zaznamki: Janša, Krković, ... | Komentarji (4)


Vsega je kriv Zoran Janković. Dal je narediti podzemno garažo, ki je staro Ljubljano obvarovala avtomobilskega hrupa in smradu, posledično pa je nastal še velik plato, dovolj velik, da se na njem lahko spopadeta dva bataljona. Žal niso podrli platan in zasadili česa drugega, da bi park v resnici zadihal.

No, vsekakor smo dobili plato na Kongresnem trgu, kjer se lahko gremo revolucije in protirevolucije; ko se bomo povsem izčrpali in bodo padli še zadnji junaki, bomo boj lahko nadaljevali v bližnji Židovski stezi, ozki uličici iz nekih drugih časov.

Kar Janković zgradi, recimo Stožice, je vse najprej podvrženo peklenski kritiki, potem pa se to tiho sprejme pod naš nebesni obok. Kajti ljubljanski župan v bistvu postavlja prizorišča za gladiatorske igre. Na Kongresnem trgu, na primer, je Tone Pavček prebral Majniško deklaracijo, ki so jo Slovenci razumeli kot ena nacija; zdaj so prizorišče tako razširili, da je prostora za dve naciji.

Najprej so tam za 8. februar, pravzaprav najpomembnejši slovenski praznik (ki ga je ukinil minister za kulturo!) napovedali t. i. tretjo slovensko vstajo, ki velja za nekakšen upor proti vsemu, zlasti proti sedanji oblasti, ki demonstrira popolno aroganco do ljudstva. Pravzaprav se ljudstva boji, zato se predsednik vlade potika po vseh slovenskih »zakotjih«, da se mu ni treba soočiti z Ljubljano. Vabim ga v naše kraje, le 200 metrov od italijanske meje, ki bi jih moral preteči, če bo kaj nevarnega.

No, ljudstvo je na teritoriju sedanje države pravzaprav nezaželjeno, notranji minister, ki spada bolj v čas kake carske vlade v Rusiji, ga sistematično izrinja z ulic in zaklepa v areste. Zdi se, da Slovenci sploh še niso dojeli, kako globoko brodimo v policijsko državo, ki pa ni muha enodnevnica nekega idiotesa, temveč peklenski, blazen načrt iz neke druge lobanje. Ni čudno, da v Sloveniji primanjkuje bolnišničnih kapacitet za psihiatrijo, na otrocih pa se »špara«.

Skratka, osebka sta se domislila da bi eno ljudsko zborovanje na Kongresnem trgu izrinila z drugim, kajpak bolj »državotvornim«, kar govori o problematičnem stanju duha. Z avtobusi naj bi pripeljali trume »zavednih Slovencev«, navijačev Zbora za republiko; bogvedi, kje jih bodo postrgali, po kleteh, zidanicah, podstrešjih, domovih za ostarele?

Na Kongresnem trgu se skoraj zagotovo ne bo začela državljanska vojna, vendar nam vse skupaj šepeta, da so idiotes sposobni iti do konca. Ker na sodiščih ne proučujejo grščine, jim bomo olajšali delo: idiotes pomeni zasebnik. Bo pa tam treba vgraditi vsaj kako spominsko ploščo ljudskim vstajam, lahko bi rekli tudi puntom, če bi bilo kaj več adrenalina.

Na začetku državljanske vojske v Ameriki sta neodločenost generala Mc Clellana in njegova taktika čakanja tako ujezili predsednika Abrahama Lincolna, da mu je pisal. »Moj dragi Mc Clellan, če ne želite uporabiti armade, bi si jo rad za nekaj časa sposodil.« Vsekakor bi si naši volivci, ki jim je glasove odpeljal nekakšen Mc Clellan, morali vsaj sposoditi oblast.
29. januar 2013 | Zaznamki: B. Jež, Delo | Komentarji (8)
Slovenska demokratska Stranka:Janez Janša je en in edini!

On je drugi takoj za Bogom, našim stvarnikom.

On nas s svojim kristalnim glasom vodi, ker smo izgubljeni.

On je briljantni svetnik in zlati prerok nove dobe.

Samo ob Njem lahko slovenski narod zveličavno poleti v biserno prihodnost.

Ne izrekujmo vnemar Njegovega imena in kaznujmo heretične pošasti, ki blatijo Njegovo svetlo obličje!

Naj bodo Nebesa z nami in Bog v srcih!

Premagajmo hudičeve vojščake!!!
27. januar 2013 | Komentarji (11)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 84 85 86
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201320142015
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 141133
Forum avtorjev: 15532 Forum teme: 33350 // Odgovorov: 1807402
Blog avtorjev: 3296 // Blogov: 68277 // Komentarjev: 958014
Avtorji fotografij: 22198 // Slik: 179287 // Videov: 20331 // Potopisov: 785
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane