Ne se hecat! 

Slovenija je banana Republika, ki dovoljuje izraelskemu veleposlaniku, da na nacionalki (nocojšnji Odmevi) odkrito grozi morebitnemu našemu priznanju Palestine.  Suverena država bi po takšnem nastopu veleposlaniku pokazala vrata.
Diplomatski škandal brez primere.

Vsakemu odlašanju priznanja za nekaj let bi pomenilo, da bo Palestina v nekaj letih izginila in priznanje ne bi bilo več potrebno.   (poglej karte in dinamiko razseljevanja od leta 1948 pa do danes in ti bo vse jasno).
31. januar 2018 | Zaznamki: diplomatski škandal | Komentarji (12)
V svetu globalnega kapitala velja, da največje donose kapitala prinaša tki. »sveta trojica«, industrija orožja ter farmacevtska(kamor spadajo tudi nedovoljene droge) in »seksualna industrija«.   Marže v teh panogah dosegajo vrtoglave višine.

Danes me je farmacevtka v moji lekarni odslovila, češ da zaradi včeraj izdanega recepta in zaradi današnje stavke ne morem dobiti predpisanih zdravil. Da naj pridem po 13 uri.
Lekarne so gotovo ključni člen v industriji zdravil. So mesto, kjer farmacevtski proizvod dobi končnega potrošnika in so hkrati tudi mesto, kjer denar,  velike količine visoko
oplemenitega  denarja, prično teči nazaj k  proizvajalcu. Stavke farmacevtskih delavcev skoraj ni mogoče drugače razumeti, kot bitke za prerazporeditev deležev marž znotraj te visoko donosne panoge.  Če farmacevtke v lekarnah tako mislijo, imajo do bitke za še večje deleže, vso pravico. Vendar naj problem rešijo s svojimi delodajalci, oz. znotraj panoge in NE na plečih potrošnikov.  

Lekarnarica me je ob odslovitvi prosila za razumevanje.  Sporočam ji, da za njihovo stavko nimam nobenega razumevanja.  Celotna veriga se namreč financira prav iz
mojega – potrošnikovega denarja.  Zato nisem pripravljen na neugodnosti ob nabavi.


Svojega poslanca in vlado opozarjam, da ju bom pozorno opazoval.   Vsako popuščanje lekarniškemu lobiju, oziroma interesom, ki jih stavka v lekarnah zastopa, me bo vzpodbudila, da bom na bližajočih volitvah zagotovo glasoval proti njim. Stavka v lekarnah v tej obliki je moralno sprevrženo dejanje.

Povzeto po Rado
24. januar 2018 | Kategorije: Denar | Zaznamki: visoki dobički, moralna sprevrženost | Komentarji (1)
Današnji VV faktor. 

Brščič, Požar in Mamić  so orkestrirano napali borce, Dražgoše, komunizem ipd.  Klasični repertoar.  Vrhunec pa so dosegli z napadi na slavnostno govornico v Dražgošah, Laro Janković.    Začel je Tino Mamić, ki Laro pozna in ki je zabavna punca in včasih sta se tudi hecala.  Še zdaj se pogovarjata, kadar se srečata.   Ampak, pravi Mamić,  ker je Lara Janković verjetno hči kakega jugooficirja, ji je oče verjetno zapustil kakšnega kalašnikova, ki ga ima zdaj Lara verjetno doma.  In če bi prišlo do kakšne leve revolucije, bi ga Lara (Tina Mamića) verjetno ustrelila v hrbet.

K tej lamentaciji se s svojim besednim rafalom pritegnil Brščič, ki je povedal, da bi njega Lara verjetno ustrelila v čelo. 
 
Opomba avtorja.  Verjetno Lara Jankovič na skrivaj trenira streljanje, da lahko Brščič tako vehementno trdi, da bi ga zadela naravnost v čelo.
19. januar 2018 | Zaznamki: Lara Janković borci, Dražgoše, VV faktor | Komentarji (8)
Nocojšnja oddaja Otvoreno na Hrvaški televiziji  Kot gost je sodeloval urednik Mladine Robert Botteri.

Pa ta človek je . . . . . . (vstavi zmerljivko visoke kategorije).  Človek je ne le pritrdil vsem hrvaškim stališčem, ogenj in žveplo je enostransko stresal nad slovenske politike. 
Enostranskost torej, zamere celemu spektru slovenske politike in totalno pomanjkanje znanja o balkanskih silnicah in o velikohrvaškem ozadju hrvaške politike.  O tem je pisal Balažic v svoji knjigi. O tem je govoril tudi sociolog Jovo Babić.
Poslušajte vsaj od 3:30 do 10:00, ko Jovo pove neprecenljivo bistvo.  Pravzaprav je bil celo preroški - intervju je iz poletja 2014, ko še nismo vedeli, da se bo slovensko hrvaški spor razširil.  Zato ima njegov tekst še toliko večjo težo. Dobro ve o čem govori.

Seveda ima vsak novinar pravico biti kritičen do politikov lastne države, hkrati pa ne sme zanemariti zunanjih okoliščin in ne sme zanemariti objektivnih dejstev.  V tej oddaji je Botteriju, ne le manjkala objektivnost, ampak je nastopal kot agent hrvaške politike. V ospredje svojega poročanja je dal svoje antipatije do slovenskih politikov. Posvem pristransko torej.
4. januar 2018 | Kategorije: Politika | Komentarji (2)
Zdaj ali nikoli!  Če v petek ne pokažemo prašnikov je zadeva izgubljena za vedno. 
Sprašujem se le, kako jih bo Slovenija imela, če jih Cerar nima?
28. december 2017 | Kategorije: Politika | Zaznamki: Jajca, mleko, sol, poper | Komentarji (7)
Na RTVjevem portalu beremo o Dončičevi osebni napaki v napadu pri kateri je bil poškodovan igralec nasprotne ekipe.  S stališča kineziologije in biomehanike ne more biti dvoma, da je šlo pri poškodovanju igralca, ki je tesno sledil Dončiču, za nesrečen slučaj.  Dončič je bil v gibanju naprej in tudi očesni fokus je bil premočrten.  Ni mogel videti kaj se dogaja zadaj.  Je pa, kot vrhunski športnik, brez dvoma čutil nasprotnikovo sledenje.  Njegova desnica je bila zaposlena z žogo, z levico pa je instiktivno preprečeval nasprotnikov dostop do blokade meta.  Pri čemer je Dončičeva levica izgubljala potencial poškodovanja (hotenega, ali nehotenega). Počasni posnetki kažejo dvoje.

- Da je bila Dončičeva levica v gibanju naprej* in navzgor in je z iztegovanjem izgubljala svoj potencial. /Skok je biomehanično možno izvesti le tako, da se iz pokrčenega položaja ekstremitete  izstrelijo v višino./
- Hitrost obrambnega igralca je bila večja in z manj kontrole.  Prav zaradi te nekontroliranosti je v nesrečnem trenutku dohitel Dončičev laket.  
Sodnikovo kaznovanje Dončiča v konkretni akciji kaže na njegovo temeljno nepoznavanje biomehanike.  Čudim se, kako je dobil dostop do pravice sojenja na tej ravni.  Priporočam mu konzultacije na Fakulteti za šport.  Pri prof. Supeju, recimo.

Rado**

* Pri namernih udarcih se napadalčeva ekstremiteta giblje v smeri proti "kasnejšemu poškodovancu".  V konkretnem primeru se je ekstremiteta odmikala in je do kontakta prišlo zaradi tega, ker bila "poškodovančeva" glava hitrejša od Dončičeve odmikajoče se roke.
** Športnik s tekmovalno kariero v judu in karateju, trener karateja in inštruktor borilnih veščin.

Dodatek
Citiram MMC: "Ko so sodniki videli kri na obrazu Pleissa, so pogledali videoposnetek
in spremenili odločitev. Nešportno osebno napako so dosodili Dončiću".   Moja kritika nepoznavanja biomehanike gre torej sodnikom, ki so po ogledu posnetka spremenili odločitev.  Sodniški fiasko je zaradi tega še hujši!
20. december 2017 | Kategorije: Šport | Zaznamki: sodniški fiasko | Komentarji (20)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 166023
Forum avtorjev: 15857 Forum teme: 34335 // Odgovorov: 1867383
Blog avtorjev: 3571 // Blogov: 85191 // Komentarjev: 1225050
Avtorji fotografij: 25600 // Slik: 217908 // Videov: 18653 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "