Primer iz vsakdanjika naše super extremno samostojne in suverene države, na katero smo vsi izjemno ponosni ... tako zelo POOONOOOSSSSNIIII, da spimo zaviti v zastave z grbom pod glavo ... knededa?Srečko Nesrečkić je bil običajen delavec, katerega so brcnili na cesto in bil je prisiljen odpreti s.p. v Butalah, ker bi drugače crknil od lakote. Vse je še nekako šlo, redno je 10 let plačeval prispevke kot ubogljiv državljan, ki ne mara imeti posla z državnimi vampirji.

Potem je pa zbolel.

Ko je iskal nasveta kako zdaj naprej in kako je z nadomestilom za bolniško, je izvedel, da mu to mora plačati delodajalec za prvih 30 dni .. al' nekaj takega. Potem pa šele pride država na vrsto .. če sploh.

Srečko Nesrečkić, ki je bil sam sebi delodajalec, je imel občutek, da ga je država scufala na 2 dela. V mislih se je pogovarjal s svojim delodajalcem in zahteval denar. Delodajalec se je pa delal norega in mu seveda ni hotel plačati .. vse skupaj je bilo brezizhodno in delodajalca je Srečko Nesrečkić zatožil inšpektoratu.

Prišel je inšpektor, naredil inšpekcijski nadzor, se pogovoril najprej s Srečkom delojemalcem, potem pa še s Srečkom delodajalcem, naredil zapisnik in odredil kazen, katero mora zdaj Srečko delodajalec plačati v zakonitem roku in pritožba na inšpekcijsko odločbo ne zadrži plačila kazni.

Srečko delojemalec je zadovoljen,
delodajalec pa nezadovoljen.
Oba pa sta še bolj brez denarja
kot sta bila prej brez denarja.
Država se jima reži,
kot vampir,
ki se je napil krvi.
A je potem kaj čudnega, če smo taki butli, da dovolimo vse to .. je kaj čudnega, da največji lažnivec, Sveti Veliki NikoliNičKriv .. vzor krščanskega poštenja in ljubezni do bližnjega, naredi klub "upornih" feministk z eno članico in objavi, da se je cela Slovenija pridružila nekemu gibanju iz tujine s to eno zblojeno žensko .. samo zato, da bi kasneje lahko rekel:

"Lejte lupčeki in lubice moje, kam so ns prpelali kumunajzarji .. cela Slovenija se je prdružla lezbičnm klubu! Kwau pa pop pr maš reku o tej pukvarjenost? Pa naš utroc, kjh bojo lezbike uzgajale? Volte mene, daum red naredu!"
anti.janša.press

22. februar 2018 | RTV Kategorija: Krneki | Zaznamki: država | Komentarji (10)
Madona folku se je pa res do konca od*ukalo.

Kaj takega pa ne bi pričakoval nikoli.
Podlost brez primere.

Po internetu kroži natisnjena slika poziva, kjer mati poziva krvodajalce dveh krvnih skupin v akcijo, ker je njen sinko bolan, potrebuje operacijo, zavod za transfuzijo pa naj ne bi imel več na zalogi krvi skupine, katero ima sinko.

Pogledaš pa na spletno stran zavoda za transfuzijo, pa vidiš, da ravno teh krvnih skupin sploh ne potrebujejo, saj nimajo več prostora za skladiščenje in prosijo krvodajalce s to skupino (pravzaprav dveh skupin, ker je ena od obeh 0 - primerna za vse ostale), da preložijo svoj obisk.

Mater eni so pa res samo za zapre za 50 let!
Brez dostopa do interneta.


Resnica, katere pa pri celi zgodbi ljudje sploh ne vedo:
Našo kri za dobre denarje prodajajo v druge države, saj recimo Avstrija ali Nemčija svojim krvodajalcem konkretno plača* in jim ne da samo skodelice čaja, pol kranjske in kos kruha.
*ali pa jo kupuje v revnejših državah
21. februar 2018 | Kategorije: Ljudje | Zaznamki: neverjetno | Komentarji (10)
Brnik.
Letalo.
Polet iz Ljubljane v London.

Prvi razred skoraj prazen, komercialni nabit do zadnjega sedeža.
Po vzletu načičkana dama precej poznih srednjih let, praktično na prehodu v zgodnja pozna leta v komercialnem razredu vstane, se presede v prvi razred in brska po telefonu.

Pristopi stevard: "Gospa ali lahko vidim vašo karto prosim?"
"Seveda. Vendar nisem gospa ampak gospodična!" .. mu da karto.
"Gospodična .." reče stevard ".. vi ste plačali za ekonomski in ne za prvi razred. Prosim, da sedete nazaj na svoj sedež!"
"Jaz sem urejena dama, članica gibanja MiTu, potujem v London na sestanek gibanja in sedela bom na tem sedežu - pazite kaj delate, ker se vam lahko zelo maščujem."

Stevard obupa in gre povedat vodilni stevardesi:
"V prvem razredu sedi neka agresivna ženska, ki ni plačala ta prvi razred - a' greš prosim ti uredit?"
Stevardesa nagovori potnico:
"Gospa .. oprostite .. gospodična - vi ste plačali za ekonomski in ne za prvi razred. Prosim, da sedete nazaj na svoj sedež!"
Ženska ponovi svoj odgovor:
"Jaz sem urejena dama, članica gibanja MiTu, potujem v London na sestanek gibanja in sedela bom na tem sedežu - pazite kaj delate, ker se vam lahko zelo maščujem zaradi sexizma."

Stevardesa obupa in gre po nasvet h kapitanu letala.
"Čakaj .." se zareži kapitan ".. bom takoj uredil. Imam eno tako doma, pa vem kaj je treba." Čez ramo še navrže kopilotu: "Prevzemi za minutko - takoj bom nazaj!"

Kapitan se skloni k urejeni dami, članici društva MiTu, ji nekaj šepne v uho, dama se takoj dvigne in gre nazaj na svoj sedež brez ugovora rekoč: "Hvala kapitan!"

Posadka je nemo opazovala prizor in ni mogla verjeti očem. Ustavijo kapitana, ki se je vračal v pilotsko kabino in ga seveda zaslišijo:
"Pa kaj za vraga si ji rekel, da je takoj ubogala?"

Kapitan se zareži:
"Razložil sem ji, da prvi razred ne leti v London!"
:o)

________________
Obvestilo moderatorjem:
To je vic, šala, the joke, der Vitz - in NI ŽALITEV kogarkoli na tem norem planetu. Torej .. pospravite radirko nazaj v žep, prosim.

20. februar 2018 | Kategorije: Ljudje | Zaznamki: :o) | Komentarji (1)
Ker so upokojencem sramotno dvignili penzije za 2,2%, menim, da je čas, da po več letih ponovno objavim tale moj blog, ker se očitno ni spremenilo popolnoma nič in je tematika še vedno več kot aktualna.

_________repriza bloga____________

Bila je kmetija. Cvetoča in najbolj donosna, da daleč okoli ni bilo take. Gospodar je bil dober, hlapci in dekle pridni, rejeni, lepo oblečeni (imeli so celo zagotovljen cel mesec dopusta, brezplačno šolo za otroke do diplome in zdravstveno varstvo brez omejitev) hlevi polni, v skednju novi stroji, polja neprehodna zaradi gostih in bogatih pridelkov. Lesa iz gozdov polnih divjačine kolikor hočeš. Vsega veliko preveč.

Hlapci in dekle so postali pohlepni. Uprli so se. Hoteli so več in še več. Gospodar je po nekaj letih prepiranja imel vsega dovolj. Spakiral je kovčke ...

... in …

nekega lepega sončnega jutra zbral vse dekle in hlapce v štali ter rekel:

»Grem. Za vedno. Kmetijo z vsem imetjem pa prepuščam vam. Papirji so urejeni. Zbogom!«


Enostavno je odšel. Brez velikih ceremonij in slovesa.Odprtih ust in brez besed je raja gledala v hrbet odhajajočega gospodarja, dokler ni izginil za ovinkom prašne ceste.Šele naslednje jutro je hlapcem i deklam potegnilo kaj se je pravzaprav zgodilo. Bili so gospodarji. Na SVOJEM. Večina jih je takoj tekla v banko po manjša posojila, nekateri pa so hiteli prepisovati imetje na svoje lastno ime, da so lahko dvigovali veliko večja posojila. Ob večerih pa so se dobivali v okoliških gostilnah in bifejih ter se postavljali s svojimi novimi avti, gvanti, urami …Med hlapci in deklami so se začeli razraščati vse hujši prepiri, tudi taki, ki so posegali v obdobja nekaj generacij nazaj in razčiščevali spore dedov in pradedov. Na kmetijo so povsem pozabili. Nanjo so se spomnili le, ko je bilo potrebno kaj ukrasti in prodati, da so bankam vrnili del posojila. Krasti so začeli celo en drugemu. Rodovitna polja je prerasel plevel, v prazne hleve je rinil bršljan – celo podgane so se izselile, saj ni bilo več kaj jesti. Gozdovi prodani in zapiti. Njih novi avti so izgubili svoj blišč, začeli rjaveti, gvanti so spet začeli dobivati luknje na kolenih in komolcih, gospodarskemu poslopju se je udrla streha. Banke in upniki so že davno zaplenili kar je bilo kolikor toliko vrednega.Hlapci in dekle pa so sedeli v gostilni, se spet po toliko letih nalivali z najcenejšo šmarnico in se kregali o tem kateri dedek katerega hlapca je pred precej več kot pol stoletja kaj rekel in zakaj nekaj storil. Hodili so po grobovih in se ubadali s smrtjo dedov in pradedov, da bi dokazali. Kaj že? Nihče več ni mislil na kmetijo. Nihče nikogar poslušal. Važno je bilo le v prepiru dokazati svoj prav: »… kmetijo pa en velik črn q*c gleda! Kaj boš ti meni govoril, hudič umazani!! Kdo pa si ti, da boš meni govoril …. kaj?!« je bilo običajno vpitje pijancev s kmetije.Po dobrega četrt stoletja od nekdaj cvetoče in najbolj občudovane kmetije daleč naokoli ni ostalo nič več. V ruševinah so se začeli zbirati narkomani in klošarji.Nekega večera – pred kakim tednom ali dvema je bilo - je mimo prišel stari gospodar, začuden gledal ruševine in sam pri sebi zamrmral v brado:

»Uboga, uboga štala, kjer je hlapec gospodar!«Opomba: vsaka podobnost z Butalami je zgolj namerna.
19. februar 2018 | Kategorije: Ljudje | Zaznamki: repriza | Komentarji (8)
Uporabniku Nori Profesor se opravičujem, ker bo izdal zaupno informacijo o njem, katero mi je sporočil v os. pismu.

Sporočil mi je namreč, da misli oditi z MMCja. Jaz sem (kot običajno) PROTI. NOČEM, da odide.

NP piše daleč najbolj strokovne bloge na temo "politika tako in drugače".

Prosim, da s podpisi v komentarjih podprete mojo prošnjo:

"Nori Profesor ostani med nami! Ne odidi zaradi dveh abnormalnih bab na MMCju!"

15. februar 2018 | Kategorije: Osebno | Zaznamki: za.vse.na.tem.portalu | Komentarji (31)
Samo povem:

- pomožna vzgojiteljica v vrtcu, ki dela polovični delovni čas (4 ure / dan) dobi neto plačo 200 € na mesec.

- vzgojiteljica v vrtcu s polnim delovnim časom pa malo manj kot 500 € / mesec - neto.

Minimalna plača katero je določila vlada (!!!) pa je 638 € / mes.

Dodatkov, katere so jim črtali ob začetku krize, jim še danes ne izplačujejo.
Ne glede na veliko odgovornost do najmlajših.

Info iz prve roke ...

Ne čudite se stavki, ki je še kako upravičena.

Vlada si pa po nosu vrta, se po riti praska in se potika po raznih "eventih" od OI naprej ...

Potem bodo pa stavkajočim "dvignili" plače za 8,57 € s sloganom
".... da raji zapremo gobce ...."

Pa ne meni zdaj prodajat tiste floskule ".. če ni denarja ..", ker denar JE!! Vendar ga vlada ne zna pravilno uporabiti in ga zapravlja za nebistvene zadeve od vodnega topa za "tuširanje" demonstrantov naprej.

**benti - ti naši politiki niso vredni pljunka v oči .. VSI brez izjem.
14. februar 2018 | Kategorije: Politika | Zaznamki: stavka | Komentarji (48)
1 2
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 166159
Forum avtorjev: 15858 Forum teme: 34339 // Odgovorov: 1867605
Blog avtorjev: 3574 // Blogov: 85250 // Komentarjev: 1225646
Avtorji fotografij: 25621 // Slik: 218029 // Videov: 18653 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "