Tu že dolgo nisem nič zapisal, saj se mi je zdelo, da bi bilo najbolj iti po svoje. Moje razmišljanje o novem obeležju druge svetovne vojne lahko najdete na tej povezavi:
http://svobodinaproti.blogspot.si/2017/0
7/o-spravi-10-tock.html
13. julij 2017 | RTV Kategorija: Politika | Zaznamki: sprava, spomenik, partizani, domobranci, itd | Komentarji (4)
Pravkar objavljen članek, kateremu je uredništvo MMC v duhu cenzure avtoritarnih režimov odstranilo možnost komentiranja, potem ko prvih pet komentarjev ni bilo ravno naklonjenih gospe Šumi in njenim dovtipom, je pravzaprav znanilec začetka kulturnega marksizma pri nas. Tako kot na zahodu, se tudi pri nas osebje družboslovnih fakultet poigrava z idejo, da Slovenci pač nismo narod, da ni nobenih dokazov da so Slovenci kot narod starejši od 300 let. Da so narodi slabi in da bi bilo bolje da jih sploh ne bi bilo. To je seveda isto osebje ki se poigrava tudi z denarjem davkoplačevalcev. Istih ljudi, ki so potem označeni za ksenofobe in rasiste. Vaš denar, dragi Slovenci jim diši. Da pa ne znate sprejeti dejstva da niste narod temveč skupek proletarcev brez kulture in jezika, to jim pa ni niti malo po godu.
Pred kratkim je izšla tudi knjiga mladega zgodovinarja Jerneja Kosija, ki sem jo po naključju (ali pa tudi ne) zasledil v ospredju na policah lokalne Mladinske Knjige. Zavajujoč naslov "Kako je nastal Slovenski narod" je še posebej pritegnil oko, a kaj ko mlademu Kosiju ni bilo v nikakršnem interesu da bi govoril o začetkih naroda. Knjiga je opisovala zmoto slovenskih zgodovinarjev, ki so videli začetke Slovenstva v priseljevanju Slovanov v naš prostor. To seveda po Kosiju ne drži, saj ni dovolj dokazov da bi ti Slovani lahko bili Slovenci, predniki Slovencev ali v kakršnemkoli smislu povezani z današnjimi Slovenci. Vse lepo in prav, če knjigo začneš s stavkom "Ta knjiga je parodija in šala", a žal ni bilo tako. http://www.pogledi.si/pisma-bralce
v/jerneju-kosiju-v-spominsko-knjigo
 na srečo še obstajajo akademiki, ki ne prisegajo na marksistično revizijo narodne zgodovine v imenu izbrisa koncepta naroda. Knjiga sama po sebi je polna strupenega sovraštva do Slovencev, in ob ljudeh kot sta Kosi in Irena Šumi, se moramo najprej vprašati... zakaj?
Kaj natančno je slovenski narod zagrešil tako slabega, da ga želijo visoko izobraženi družboslovci iztrebiti? Za njihovo interpretacijo naroda se skrivajo nesmrtne besede Haaškega obtoženca in vojnega zločinca Vojislava Šešlja: "Slovenci nemaju istorije." Četudi sledijo marksistični niti in razvoju kulturnega marksizma kakršnega vidimo na zahodu, pa njihove teze držijo le malo vode pri nas. Prvič, ko želijo izbrisati narod iz knjig, nimajo nobenih resničnih argumentov za tako potezo, za razliko od npr. zahodnih marksistov, ki takoj pokažejo na kolonializem in krutost do drugačnih kot razlog zakaj je treba opustiti koncept naroda. Slovenci nismo nikdar nikogar kolonializirali, bili pa smo kolonizirani od Nemcev. Dalje, gospo Šumi moti tretji člen ustave. Če jo moti tretji člen, jo moti tudi država, saj je Slovenija zgrajena na samoodločbi naroda kot eden izmed etnično homogenih jugoslovanskih narodov. Za gospo Šumi etnija najverjetneje ne obstaja, za gospoda Kosija zagotovo ne, saj je po njegovo narod neka umetna inštalacija iz plastelina ki so jo zlobni kapitalisti uspeli inštalirati v glavo nas, ubogih ovčic. Na koncu dneva so ti ljudje, ki nas Slovence označujejo za ksenofobe in rasiste, sami kar precej na istem ko sledijo istemu programu, ki sta mu sledila že nacistična Nemčija in kasneje Beograd: kako iztrebiti in izničiti kulturno bit slovenskega naroda.
Slovenci, eden najbolj zapostavljenih narodov v Evropi, narod nad katerim so velike sile izvajale vse mogoče krutosti in ga naposled prepustile smrti na odpadu zgodovine, se je uprl med Drugo Svetovno vojno ter odšel v Jugoslavijo kot svoboden narod. Nato jo je zapustil in se odločil za samoodločbo. Ponosni bi morali biti, da smo po toliko stoletjih samostojni in živimo v svoji nacionalni državi.
Kdo bi si mislil, da bodo našo samostojnost in naš počitek po tisočletnih okrutnostih poskušali prekiniti ljudje iz naših lastnih vrst? Napad na enega najmanj nacionalističnih narodov, na narod ki čuti povezavo do grude, ne do krvi, narod ki je domoljuben, ne nacionalističen, je narod ki so se ga zavezali uničiti.
Vedno več jih bo in vedno glasnejši bodo. Mediji jih bodo promovirali. Dragi Slovenci, čas je da se še enkrat zoperstavimo uničevalskim silam. Tokrat iz nam lastnih vrst.
Čisto na kratko. Vsako leto enaka zgodba z enakim izzidom; SDS-u kaže na volitvah dobro. V bistvu jim kaže bolje kot našim. Že vem! Poiščimo čimveč starih Janševih afer, pokličite vse režimske novinarje, naj se ta teden še POSEBEJ dobro izkažejo pri Janševi diskreditaciji. Uničimo ga in projekt Najpravičnejša Država 2012 - 2016 se lahko začne!

A naši sovjetski prijatelji pri svojih podvigih pozabljajo, da so tokrat ZARES dokazali svojo nezanesljivost in državo skorajda pahnili v neizogibno uničenje s svojimi obskurnimi in nedemokratičnimi zakoni, neskončnimi aferami in negospodarnim ravnanjem. Vse kar so tokrat uspeli naprtiti Janši je lahko resnično, lahko je delno resnično, lahko pa da je lažno. To niti ni važno. Koalicija verjame, da bo opozicija brez Janše propadla. A to ni nujno res. Mene osebno ne zanima Janša, zanima me opozicijski program in njihova politika. Ustreza mi, zato sem jih pripravljen podpreti, saj alternative ni. Slovenci so po mojem mnenju sprevideli, da se spremembe bližajo in da so potrebne. Mislim, da kljub vsej neumnosti, ki jo premorejo prebivalci naše dežele, so tokrat oblastniki šli predaleč in rezultat BO njihov neizogibni poraz. Z Janšem ali brez Janše.
23. februar 2011 | Kategorije: Politika | Zaznamki: deja, vu, janša, vlada, zares, sd, lds | Komentarji (2)
Kot smo lahko včeraj slišali pri večini slovenskih medijev, je ljubljanski župan vložil predlog za kazenski pregon zoper Mikija Mustra. S tem je pri Ljubljančanih močno priljubljeni "Zoki" še enkrat dokazal, da njegova avtoritarnost in aroganca ne poznata meja.
Miki Muster, legenda slovenskega stripa in risanke se bo moral torej pri svojih 85-ih letih zagovarjati na sodišču zaradi karikature, ki jo je avgusta objavila revija Reporter.
Prepričan sem, da noben slovenski sodnik ni tako nerazumen, da bi Mustra za dejanje risanja karikature obsodil.
Da pa bi lahko v končnem smislu tudi trdoglavi neokomunisti, ki tu objavljajo svoje bloge prišli do istega sklepa kot jaz, sem se odločil, da se bom v vse skupaj še nekoliko poglobil s pomočjo nekaj vprašanj.
1.Kaj je karikatura?
Karikatura je (prosto po wikipediji) vizualno likovno delo, s katerim pretirano in popačeno prikazujemo vizualne lastnosti, neko stanje ali dogodek.
Karikatura lahko
v rokah karikaturista postane močno orožje,
ki poudarja vrline, vendar pa pogosteje odkriva napake. S svojim
pojavljanjem v množičnih občilih posega v družbeno dogajanje, oblikuje
javna mnenja in je nasploh nepogrešljiva spremljevalka našega
vsakdanjika.
Da. Karikatura pogosto odkriva napake. Očitno je, da se je Mustru Jankovićeva aroganca ob gradnji Stožic, pa tudi odnos njegovih izvajalcev do delavcev ni zdela pravilna, zato jo je izpostavil kot napako. In to je bistvo karikature.
V tem blogu sem, kot lahko vidite prvič kritičen do župana Jankovića, zato ne vem, kaj naj pričakujem. Čeprav sem anonimen, ker delujem po bistvenem načelu interneta, pa se mi lahko zgodi, da bo jutri na vrata potrkala policija, češ da sem razžalil in prizadejal psihične bolečine ubogemu "Zokiju". Zato bom previden.
Popolnoma absurdno je nekoga ovaditi zavoljo karikature in čeravno Jankovićeve ovce s karikature blejajo, da je Muster s tem umazal županovo dobro ime, pa jaz trdim, da je županu dobro ime gotovo bolj umazal sin Jure. Ali pa dejstvo, da so delavci Stožice gradili kot navadni sužnji.
2.Komu karikatura ni bila všeč?
Prvi so se o njej že teden po izidu Reporterja razpisali pri Dnevniku, enem najbolj "objektivnih" časopisov na svetu. Potem je škandal sledil še na vest.si, ki pa je še najbolj poznan kot portal brez mere dobrega okusa (spomnim se predvsem, kako je Sarkić, sedaj Pahorjev lakaj neupravičeno lajal na policista in vse skupaj posnel, kako je, ko se je moral Janša zglasiti na sodišču s kamero privoščljivo skakal ob njem in mu govoril nekaj o deja vuju itd...). Na vest.si, katere urednik je Jani Sever, so šli po stari navadi po Ljubljani in spraševali ljudi, kaj si mislijo o karikaturi.
3.Kdo je Jani Sever?
Zvest služabnik tranzicijske levice in nekdanji urednik Mladine. Kot urednik moje najljubše role toaletnega papirja je Jani Sever leta 2004 omogočil objavo Mladine s tole naslovnico: (levo Mustrova karikatura, desno Mladinina naslovnica).

4.Kje je razlika med obema zgornjima podobama?
Razlik je kar precej. Prva je ta, da prva risba niti slučajno ni tako sporna kot druga. Leva podoba je namreč karikatura (Janković ima veliko glavo in majhno telo; osnovna značilnost karikature). Desna podoba je realna. Janševa glava ustreza velikosti telesa, za razliko od Jankovića je oblečen v nacistično uniformo s Hitlerjevim križem na roki in salutira množici zastav NSDAP. Janša ni nikoli poskušal preganjati novinarjev Mladine zaradi takih podob, ta namreč niti ni bila prva, pa tudi zadnja ne.

Ta podoba je iz ene izmed letošnjih številk. Janša je očitno upodobljen kot psihični bolnik. Če pa se Mladininim "bolnikom" ni zdelo, da je ta podoba neokusna, pa se je tako zdelo ženski, ki se na Janšo sicer spravi, kadar se le more. Spomenka Hribar je namreč v zvezi s podobo Mladini napisala protestno pismo. Če se vam taka upodobitev ne zdi bolj žaljiva od Mustrove KARIKATURE, potem oprostite, ampak vi ste bedak.
5.Še zadnje vprašanje: Kdaj je bila v EU neka karikatura nazadnje sporna?

Karikature objavljene v Jyllands-Posten, danskemu časopisu so v smrtno nevarnost spravile urednike in ilustratorje tega časopisa. Nad njih so se seveda spravili muslimanski skrajneži, ki jim ni bila pogodu vizualna podoba preroka Mohameda.
Torej: Mustrova upodobitev Jankovića ni sporna in ni žaljiva, le odseva problematiko njegovega županovanja in odnosa do ljudi. Veliko bolj sporne so gotovo podobe, s kakršnimi revja Mladina prikazuje Janeza Janšo. Janković se ima lahko za razsvetljenega anti-fašista, a dejstvo je, da se obnaša kot skrajnež. Temu najbolj pritrjuje njegova ovadba zoper Mustra.
P.S. Zanimivo je, kako je Jankovićeva osebnost, s kakršno se predstavlja neovčji javnosti močno podobna osebnostim antagonistov v Mustrovih stripih. Vsi so egomanijaki brez kanca razuma za sočloveka, velikokrat so tudi zahrbtneži in kriminalci, ki postavijo znano trojico pred sodišče, ali pa jim grozijo z nasiljem in smrtjo, a Trdonja, Zvitorepec in Lakotnik se na koncu vedno rešijo iz njihovih krempljev. Trdno verjamem, da bo isto na koncu uspelo tudi njihovemu očetu.
P.P.S. Avtor bloga ljubljanskega župana na noben način ne obtožuje, da je kriminalec, ali zahrbtnež ali egomanijak, trdi le, da si ga z dejanji, kakršna je bila ta ovadba, širša javnost sama kot takega vizualizira.
21. december 2010 | Kategorije: Politika | Zaznamki: janković, muster, karikatura, hitler, janša | Komentarji (16)
To ne bo daljše razmišljanje, saj je odgovor na zgornje vprašanje že znan. Da, Slovenija je v času Janševe diktature pod oblastjo okrutnih janševikov in belogardistov trpela strašne muke. Ljudje so umirali od lakote, služb ni bilo, vlada se je vmešavala v vse aspekte javnega življenja, le osamljeni spomeniki ala Mladina, Delo, Dnevnik, Večer, Pop tv so obstali kot svobodni mediji pred stampedom uničenja, ki ga je sprožil zlobni Ivan. The Economist pa pravi, da je šele za časa te vlade prišlo do nastanka nepopolne demokracije. To je ja absurdno! Službe imamo, ljudje niso lačni, afer ni (hovhov), nihče od vladajočih politikov se ne ukvarja z gospodarskimi prevzemi, premier je najboljši v zgodovini te države, vlada je popolna ekipa strokovnjakov, mediji pa so svobodni in objektivni. Še posebej tednik Mladina. Zatorej predlagam, da urednike The Economista najdemo in zapremo. Naj vedo, da je Slovenija trdna demokracija, kjer se cedita mleko in med... lahko bi celo rekli, da je Slovenija neke vrste Silicijeva dolina Evrope. Ni je bolj svobodne dežele na tem svetu!
Komsi, Raf, ivo lola, emonec, recite no še vi kaj!
Pa tudi, če bi Slovenija kdaj postala nepopolna demokracija, se ne bojte! Ker potem bodo oblast v svoje roke spet vzeli tisti, ki so nas rešili že velikokrat poprej. Vstanite in se priklonite, Kučan, Stanovnik, Turek in Zoki! Vi ste naša svetla demokratična prihodnost!
Slika diktatorskega fašističnega morilca nedolžnih in pravega slovenskega Hitlerja!
15. december 2010 | Kategorije: Politika | Zaznamki: demokracija, slovenija, vlada, cinizem, barbika | Komentarji (11)
1 2
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 188334
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34425 // Odgovorov: 1873461
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86496 // Komentarjev: 1239753
Avtorji fotografij: 26209 // Slik: 221795 // Videov: 18357
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "