Irena Šumi: Naš pravni red verjame v slovensko kri
Pravkar objavljen članek, kateremu je uredništvo MMC v duhu cenzure avtoritarnih režimov odstranilo možnost komentiranja, potem ko prvih pet komentarjev ni bilo ravno naklonjenih gospe Šumi in njenim dovtipom, je pravzaprav znanilec začetka kulturnega marksizma pri nas. Tako kot na zahodu, se tudi pri nas osebje družboslovnih fakultet poigrava z idejo, da Slovenci pač nismo narod, da ni nobenih dokazov da so Slovenci kot narod starejši od 300 let. Da so narodi slabi in da bi bilo bolje da jih sploh ne bi bilo. To je seveda isto osebje ki se poigrava tudi z denarjem davkoplačevalcev. Istih ljudi, ki so potem označeni za ksenofobe in rasiste. Vaš denar, dragi Slovenci jim diši. Da pa ne znate sprejeti dejstva da niste narod temveč skupek proletarcev brez kulture in jezika, to jim pa ni niti malo po godu.
Pred kratkim je izšla tudi knjiga mladega zgodovinarja Jerneja Kosija, ki sem jo po naključju (ali pa tudi ne) zasledil v ospredju na policah lokalne Mladinske Knjige. Zavajujoč naslov "Kako je nastal Slovenski narod" je še posebej pritegnil oko, a kaj ko mlademu Kosiju ni bilo v nikakršnem interesu da bi govoril o začetkih naroda. Knjiga je opisovala zmoto slovenskih zgodovinarjev, ki so videli začetke Slovenstva v priseljevanju Slovanov v naš prostor. To seveda po Kosiju ne drži, saj ni dovolj dokazov da bi ti Slovani lahko bili Slovenci, predniki Slovencev ali v kakršnemkoli smislu povezani z današnjimi Slovenci. Vse lepo in prav, če knjigo začneš s stavkom "Ta knjiga je parodija in šala", a žal ni bilo tako. http://www.pogledi.si/pisma-bralce
v/jerneju-kosiju-v-spominsko-knjigo
 na srečo še obstajajo akademiki, ki ne prisegajo na marksistično revizijo narodne zgodovine v imenu izbrisa koncepta naroda. Knjiga sama po sebi je polna strupenega sovraštva do Slovencev, in ob ljudeh kot sta Kosi in Irena Šumi, se moramo najprej vprašati... zakaj?
Kaj natančno je slovenski narod zagrešil tako slabega, da ga želijo visoko izobraženi družboslovci iztrebiti? Za njihovo interpretacijo naroda se skrivajo nesmrtne besede Haaškega obtoženca in vojnega zločinca Vojislava Šešlja: "Slovenci nemaju istorije." Četudi sledijo marksistični niti in razvoju kulturnega marksizma kakršnega vidimo na zahodu, pa njihove teze držijo le malo vode pri nas. Prvič, ko želijo izbrisati narod iz knjig, nimajo nobenih resničnih argumentov za tako potezo, za razliko od npr. zahodnih marksistov, ki takoj pokažejo na kolonializem in krutost do drugačnih kot razlog zakaj je treba opustiti koncept naroda. Slovenci nismo nikdar nikogar kolonializirali, bili pa smo kolonizirani od Nemcev. Dalje, gospo Šumi moti tretji člen ustave. Če jo moti tretji člen, jo moti tudi država, saj je Slovenija zgrajena na samoodločbi naroda kot eden izmed etnično homogenih jugoslovanskih narodov. Za gospo Šumi etnija najverjetneje ne obstaja, za gospoda Kosija zagotovo ne, saj je po njegovo narod neka umetna inštalacija iz plastelina ki so jo zlobni kapitalisti uspeli inštalirati v glavo nas, ubogih ovčic. Na koncu dneva so ti ljudje, ki nas Slovence označujejo za ksenofobe in rasiste, sami kar precej na istem ko sledijo istemu programu, ki sta mu sledila že nacistična Nemčija in kasneje Beograd: kako iztrebiti in izničiti kulturno bit slovenskega naroda.
Slovenci, eden najbolj zapostavljenih narodov v Evropi, narod nad katerim so velike sile izvajale vse mogoče krutosti in ga naposled prepustile smrti na odpadu zgodovine, se je uprl med Drugo Svetovno vojno ter odšel v Jugoslavijo kot svoboden narod. Nato jo je zapustil in se odločil za samoodločbo. Ponosni bi morali biti, da smo po toliko stoletjih samostojni in živimo v svoji nacionalni državi.
Kdo bi si mislil, da bodo našo samostojnost in naš počitek po tisočletnih okrutnostih poskušali prekiniti ljudje iz naših lastnih vrst? Napad na enega najmanj nacionalističnih narodov, na narod ki čuti povezavo do grude, ne do krvi, narod ki je domoljuben, ne nacionalističen, je narod ki so se ga zavezali uničiti.
Vedno več jih bo in vedno glasnejši bodo. Mediji jih bodo promovirali. Dragi Slovenci, čas je da se še enkrat zoperstavimo uničevalskim silam. Tokrat iz nam lastnih vrst.

Oddano: 20.03.2016 ob 18:45:21
Zaznamki:
slovenci, slovenija, marksizem, sovraštvo, do, slovenstva, komunizem
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 314 | Ocena 3.8 od 15 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Vse v redu in prav, samo še to nam zaupaj, kdo te je nategnil, da so marksisti hoteli izbrisat narod?
velenjcan
pred 121 tedni
2.
marksisti komunisti so Slovencem prvi v zgodovini dali suvereno in neodvisno državo. AVNOJ je mednarodno pravni temelj moderne demokratične slovenske države. leta 91 se je Slovenija lahko osamosvojila ker je bila Socialistična REPUBLIKA z mejami, ustavo, zakoni. To je delo komunistov marksistov. Prvi v zgodovini!

komsomolec
pred 121 tedni
3.
hehe, kaj jih je Šumijeva zdajle razkrinkala :-)))
komsomolec
pred 121 tedni
4.
@ hehet....
Napisal si tudi: "Napad na enega najmanj nacionalističnih narodov, na narod ki čuti povezavo do grude, ne do krvi,....."
Kaj se je zgodilo 1992???????

Pa še iz temeljne ustavne listine:
"Izhajajoč iz volje slovenskega naroda in prebivalcev Republike Slovenije, izražene na plebiscitu o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije dne 23. decembra 1990,

Eh.....
cinik
pred 121 tedni
5.
Naj ti bo, ampak v zgodovini si slab.
Kouvran
pred 121 tedni
6.
˘@4
Tvoji konceptualni deficit je za mmc enostavno preobsežen. Kaj ko bi se vpisal v kako šolo, da ne boš takih klatil?
velenjcan
pred 121 tedni
7.
Seveda so komunisti hoteli izbrisati narod, za komuniste je obstajal samo delavski razred... kakšen narod neki. Obstajal je jugoslovanski narod. Pika.

Ne morem verjeti, da so dali ven možnost komentiranja! Nisem vedela, da se na MMC-ju odvija taka strahotna cenzura in tako strahotno pranje možganov!

Hvala za ta zapis!
Dajana_B
pred 121 tedni
8.
@7
Kje si pa ti živela pred 1990?
velenjcan
pred 121 tedni
9.
@8, saj je povedala, v Avstriji so ji možgane oprali.
Kouvran
pred 121 tedni
10.
Dokler bodo drzavljani bo tudi slovenska kri :)
megatron
pred 121 tedni
11.
"nerazvita razredna razslojenost" itak ce je pa slovenska kri marksisticna, fasisticno pleme je pobegnilo
megatron
pred 121 tedni
12.
@12 Tako daleč je prišlo da marksisti zahtevajo večjo razredno razslojenost. Če to ni farsa potem ne vem kaj je.
hehet
pred 121 tedni
13.
@8 Živela sem v Jugoslaviji. Zakaj misliš, da imamo tako mejo med slovensko in hrvaško državo? Ker so jo naredili komunisti za katere NAROD NI OBSTAJAL!

@Kouvran... v Avstriji so mi oprali možgane? Dajganormir! Avstrijci sploh narod niso... Avstrijci so nastali iz Avstroogrske, ki je bila mešanica narodov na tem območju. Na Dunaju, če se sprehodiš tam mrgoli čeških, slovenskih, slovaških in madžarskih priimkov... vsi pa govorijo nemško. :) Kateri narod je to? Avstrijski? Avstrijski narod ne obstaja. Moji otroci so imeli v šolah in vrtcih tretjino avstrijskih državljanov, tretjino Turkov, ostala tretjina pa so bili Srbi, Hrvati, Bosanci, Arabci itd.

Kaj govorite napamet brezveze, ljudje... Mi vsi smo popolni sužnji ideologije države. To je samo ideologija. To nam je vsiljeno! Od države!

Pa če smo že pri Slovencih... prosim vas, koliko pa je "čistokrvnih" Slovencev? Mogoče ena desetina ljudi, ki živi na tem prostoru. Sicer je pravo čudo, da je slovenski narod preživel. Še leta 1890 (nekaj takega, nisem prepričana za letnico) je v Ljubljani (se pravi v Laibachu) izšel zakon, da morajo ljudje delati in govoriti po uradih v slovenščini. A se zaposleni tega niso držali!!!!! :D

Ne meni govorit o slovenskem narodu, lepo vas prosim. Sem bila na Dunaju, kjer so povsod slovenska imena, slovensko govoriti pa v 10 letih slišala dvakrat ali trikrat, Srbsko pa vsak dan, kjerkoli po Dunaju, kot da tam samo Srbi živijo. To je vse mit. Propaganda! Komunistična propaganda, nacionalistična propaganda, državna propaganda..., propaganda SDS-a... Kakorkoli.

In če imamo sužnje na oblasti, kot je aparatčik Cerar... prosim vas, še to, kar je ostalo od slovenskega naroda bo izginilo.
Dajana_B
pred 120 tedni
14.
@ komunizem je internacionalizem, njegovo delovanje je protinarodno, protislovensko. Že med vojno so nas pobijali, potem po vojni in vse do danes kršijo človekove pravice Slovencem. Kraja premoženja a la nacionalizacija, umori, laži itd itd...

Se strinjam... ampak to spet ne pomeni, da je bilo v komunizmu vse narobe. Res je, da do naroda niso imeli nobenega odnosa in da so bili za "jugoslovanski" narod, posebej še, ker so se bali nacionalistov, ki so seveda nastopili takoj, ko je Jugoslavija propadla.

In še... to sploh ne pomeni, da je bilo v našem komunističnem času vse slabo. In ne pomeni, da je Cerkev rešiteljica naroda. Ali pa kapitalizem.

Bog se usmili... Vse to so samo faze, skozi katere je šel ta narod. Tako kot vsi ostali narodi. Eden tako, drugi drugače. Zdaj moramo iti ven iz EU-ja, če hočemo obstati kot narod. In iti naprej.

Glede umorov in laži... s tem je začela že Cerkev... zdavnaj pred komunizmom... Kaj pa je bilo s pokristjanjevanjem Slovencev? Umori in laži. V imeru vere. Ali pa v imenu ideologije. Slovencev mora končno odpreti oči!
Dajana_B
pred 120 tedni
15.
Izraz "kulturni marksizem" v desničarskih krogih pomeni tkzv. "novo levico": Teorija spola, multi kulti, pogrevanje rasizma, feminizem 3.vala, mikroagresije, politična korektnost in podobno sranje. Z marksizmom vse to nima popolnoma nič, beseda "marksizem" je tu uporabljena slabšalno.

"Novo levičarstvo" izhaja iz ameriških zasebnih univerz, širijo pa jo raznorazne nevladne organizacije. Legebitro, naprimer, med drugim financira Soros. To pomeni, da je zadeva v resnici vse prej kot leva. V bistvu je to nateg, zavajajoče poimenovanje.
mataj-finance
pred 120 tedni
16.
Mataj je dobro napisal.

Za blog pa 1.
Ivo Lola
pred 120 tedni
17.
Strinjam se s Matajem. Pogrešam pa analizo oz. zakaj podpora Sorosa in podobnih, zakaj vsiljene teorije spola
in še česa. Soros podpira tudi migrantstvo predvsem iz arabskih držav.

Blog pa je itak... ne smem napisati.
cinik
pred 120 tedni
18.
Tudi jaz se strinjam z matajem, toda več kot evidentno je, da je kulturni marksizem sedaj živ tudi pri nas in ljudje kot so Irena Šumi ga širijo, MMC ki onemogoča komentarje pa jim daje potuho.
hehet
pred 120 tedni
19.
@13 dajana
Oprosti, ampak postajaš živ dokaz za to, da Grabovoj ne deluje: ali nima šifre za tvoje pravljičarstvo ali pa šifra ne deluje zate/nate. Pa ne se preveč jezit: zelo logično je, da se ti svet upre oz. vsaj ne reagira tako, kot bi ti hotela, če uporabljaš napačno orodje za njegovo spoznavanje in obvladovanje.

@15 mataj
Da je 'kulturni marksizem' ideološka psovka, je jasno. Prva pomoč je najbolj enostavno semantično preverjanje: iz konteksta iztrgaš pojem in mu prilepiš arbitrarno vsebino. Da to nima ne z marksizmom ne s kulturo nobene zveze več, je vseeno, pomembno je, da se mu lahko pripisuje vse mogoče, kar pač nekomu prav pride. Iz (ne)razumljvih razlogov mi ta košta diši po muenchenskih pivnicah z začetka dvajsetih let 20. stol.
velenjcan
pred 120 tedni
20.
@17.cinik
Pogrešam pa analizo oz. zakaj podpora Sorosa in podobnih, zakaj vsiljene teorije spola
in še česa.


Možne razlage za vsiljevanje teorije spola:

- Ženske so boljši potrošniki. Ker so bolj čustvene, so bolj dojemljive za propagando. Zaradi tega je oblast zainteresirana za to, da imajo ženske čimvečjo politično moč. Sedaj, ko je vojskovanje v glavnem samo pritiskanje gumbov, si to lahko mirne duše privošči.

- Divide et impera. Čim bolj so ljudje sprti med sabo po rasnih, ideoloških in spolnih linijah, tem laže jim je vladati.

- Pri celi stvari niso zanemarljivi tudi interesi industrije vibratorjev in podobnega sranja. Čim bolj so ženske zoprne in nastrojene proti moškim, tem več prometa in profita ima. In številke tu nikakor niso zanemarljive. Jacqueline Gold, naprimer, je 16. najbogatejša oseba v Veliki Britaniji in ljubljenka tamkajšnjega političnega establishmenta. Gospa Goldova svojim političnim prijateljem prav gotovo nikoli ne predlaga nič takega, kar bi pripomoglo k boljšim odnosom med spoloma, ampak ravno obratno. Goldova se je pohvalila, da je njeno podjetje lansko leto prodalo 2,5 milijona vibratorjev znamke "Rampant Rabbit" in da na ta način prispeva k spolni enakopravnosti žensk.
mataj-finance
pred 120 tedni
21.
19... kaj pa ima Grabovoj s tem? :D

A to je tako... če se ti z nekom ne strinjaš, potem je tisti, ki "nekaj drugega pove od tebe" idiot? :D

Pa še nekaj... Če smo se učili o tem v šoli pomeni, da je res? :D
Dajana_B
pred 120 tedni
22.
@21
Vidim, da ne razumeš, kaj ti govorim, pa tudi poslušaš ne.

Prvi primer:
@8 Živela sem v Jugoslaviji. Zakaj misliš, da imamo tako mejo med slovensko in hrvaško državo? Ker so jo naredili komunisti za katere NAROD NI OBSTAJAL!
Očitna neinformiranost ali neumnost: mejo proti Hrvaški so v socialistični Jugoslaviji oblikovali na nekaj mestih (Štrigova, Istra), večino meje so prevzeli od predvojne Jugoslavije. Meja je že prej nastajala dalj časa, navsezadnje so bile hrvaške dežele pod ogrsko polovico cesarstva, slovenske in obmorske pod avstrijsko itd..
Da za komuniste narod ni obstajal, je sicer pogosta floskula desničarjev, ampak zato nič manj neresnična. Stranki, za katero naj narod ne bi obstajal, je vendarle uspelo matični domovini priključiti dobršen del (bistveno več, kot so ga izgubili v Istri) ozemlja na zahodu, ki so ga med obema vojnama imeli Italijani. Vzemi kako knjigo v roke, morda Kardeljevo Slovensko narodno vprašanje, ti bo koristilo.

Drugi primer:
@Kouvran... v Avstriji so mi oprali možgane? Dajganormir! Avstrijci sploh narod niso... Avstrijci so nastali iz Avstroogrske, ki je bila mešanica narodov na tem območju. Na Dunaju, če se sprehodiš tam mrgoli čeških, slovenskih, slovaških in madžarskih priimkov... vsi pa govorijo nemško. :) Kateri narod je to? Avstrijski? Avstrijski narod ne obstaja. Moji otroci so imeli v šolah in vrtcih tretjino avstrijskih državljanov, tretjino Turkov, ostala tretjina pa so bili Srbi, Hrvati, Bosanci, Arabci itd.
Avstrijski narod da ne obstaja, ker da je nastal iz Avstroogrske, ki je bila mešanica narodov na tem območju? Po tvoje so prebivalci Avstrije potemtakem še vedno Čehi, Madžari, Hrvati... Kaj pa tisti, ki to niso (in so še vedno v veliki večini)? So to Kelti? Vandali? Iliri? Markomani? Goti? Huni? Nemci? Italijani? Daj ne nori. Malo prej očitaš komunistom, da zanje narod ni obstajal, tule pa ti sama zanikaš obstoj naroda - po moje ne tam ne tu ne veš, kaj govoriš. Edini, ki je do zdaj stresal podobne neumnosti, je bil Haider, ki je Avstrijce označil za Misgeburt, ampak on je vsaj vedel, čemu je provociral.

Jaz bi se na tvojem mestu obrnil na nekoga, da ti razjasni osnovne pojme, da ne boš tarča posmeha.
velenjcan
pred 120 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 188195
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34425 // Odgovorov: 1873434
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86492 // Komentarjev: 1239697
Avtorji fotografij: 26202 // Slik: 221772 // Videov: 18357
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "