Na temo članka pod gornjim naslovom objavljenega tu na MMC-ju. Članek s podpisom K.S. je kot običajno kopija vesti Ameriških MSM (Mainstream medijev). Nič z lastno glavo. Le blebet v slogu;
Trumpov svetovalec za nacionalno varnost Herbert Raymond McMaster je medtem v Münchnu dejal, da bo vedno težje skriti dokaze o "vmešavanju v naš demokratični proces". Pojasnil je, da so vedno bolj usposobljeni pri iskanju izvora te "subverzije". Ocenil je še, da so se vsi ruski napori, da bi se polariziralo Zahod in države eno proti drugi, izrazili v tem, da se je Zahod sedaj združil v svoji politiki proti Rusiji in ruskem vmešavanju.
Torej če niste vedeli, za zmago ali poraz na Ameriških volitvah so vedno krivi Rusi in nihče drug! Da so naši ljudje že davno prerasli te vrste norosti vam povedo komentarji na tisti članek.
Za razsvetlitev Vas, ki morda še verjamete v tovrstna nakladanja, ker ob pomankanju časa po delu, otrocih, in vsemu drugemu še verjamete našim CopyPast novinarskim mojstrom plačanih iz (RTV prispevek/beri davek) naših žepov torej tale “prisrčen” komentar najden na THE CORBETT REPORT na intervju Jamesla Woosley-ja (bivšega direktorja CIA) za Fox News
Video;
21. februar 2018 | Kategorije: Politika | RTV Kategorija: Politika | Zaznamki: Ameriške norosti | Komentarji (7)
Tole se običajno veže na zgodbico o bogatinu, cesarju, kralju in revežu, tlačanu, prostaku karkoli, ki se mu tisti prvi obveže izpolniti eno željo, ker mu je ta drugi rešil življenje. O zrnu žita in šahovnici. Tu naj bo to kocka sladkorja mere 1cm3 in šahovnica s svojimi 64 polji. Namen vsega pa spoznanje o neskončnem pohlepu in končnem svetu tega planeta. Problem bo; na prvo polje šahovnice postaviti kocko sladkorja, na vseko naslednje dva krat toliko kot na prejšnje. In imamo tako na; prvem polju eno kocko, na drugem dve, tretjem štiri, četrtem 8, petem 16, …. na enajstem 1024 kock (za liter prostornine), na 21 polju miljon in 48.576 kock (en kubični meter, ravno za EU paleto), na enaintridesetem polju stoji miljarda in nekaj theh kock (1.073.741.824 čez 1 Km3). Takrat ta kocka sladkorja že pokrije rimsko Emono ali pade med Tivoli in Ljubljanico, sega pa do višine Krvavškega smučišča. Na enainštirideseto polje šahovnice postavljamo triljon sladkornih kock (skupni dolg vseh držav je 65 triljonov $). Nekje tam za šestinpedeseto polje šahovnice potrebujemo prostornino kocke v katero zlahka postavimo naš planet Zemljo. Pa v tej štoriji
menjajmo število polj z leti in tisto podvojitev z željo po 100% rasti. Tudi v tem primeru ob prvi kockici zemlji vzete materije (nafte, železa, bakra, vode, kisika ….) bomo po 57 letih tam – z glavo ob zid. Tudi če pristanemo na 10% rasti (še kako realna postavka razvoja Kitajske zadnjih nekaj desetletij se tistih 57 let samo podeseteri. Na dobo od Kolumba do Trampa. In če bi trošili le linearno vsako leto enako količino pridemo do istega; konec, ende, šluss, …..
Zakaj sem tole začel. Ker se mi ob tem vidi tisto priseganje, da je 100 in nekaj delovnih mest, ki jih lahko prinese Magna z lakirnico avto pločevine nič vredno napram uničenju vseh potrebnih hektarov plodne zemle, tisočev litrov čiste vode, zraka …
Nisem prepričan , da je potrebno več ko desetletje do spoznanja (tudi v elitnih norih glavah politike in oblasti), da tako ne bo šlo. Da rast ni več mogoča. Več, da bo moral vsak, prav vsak omejiti želje po več bogastva, več dobrin, več zemlje na skrajni minimum. Saj tisto kar je več kot nam je potrebno krademo vsemu življenju za nami. Še več, da bi že danes morali živeti veliko skromneje.
 
Velike razprave; So klimatske spremembe ali ne ? Se ozračje segreva ali ne ? Tam kjer je doma prava znanost ni dileme. Ostale plačuje velika energetska industrija za dobiček do kraja. Ne govori se več o klimatskih spremembah ampak o naglih in nepovratnih spremembah, ki so že presegle obseg okvir tistega okolja v katerem je človek kot vrsta nastal.
Tudi sam nisem vedel, se nisem zavedal. Težko pade spoznanje, da je prav lahko čas za ukrepanje zamujen. Takile članki me učijo. Ne v množičnih medijih tega ni.
The Story of Climate Change (April 2017)
Climate Expert Jim Hansen explains the Climate Crisis (March 2017)
In kruta dejstva:

1 Pol miljona dokaj stabilnih klimatskih let, 4 ledene dobe in medsebojna odvisnost temperatur količine metana in CO2 v atmosferi (raziskave ledu - Antarktika)

2 80.000 let znakov človeške civilizacije, ki od industrijske revolucije naglo spreminja podobo sveta in življenskega prostora v neznano !

3 od časa mojega življenja dalje je onesnaženje z CO2 (produktom gorenja) izšlo daleč izven okvirja prejšnjih pol miljona let

4 Živimo ker atmosfera tega planeta vsebuje 20,9% kisika O2. Ob morju. Do višin
visokih planin kjer koncentracija kisika pade pod mejo potrebno našemu telesu. In našemu vdihu konkurirajo vsi dimniki, izpuhi, požari pa še nastajajoča rja tega sveta. Tako tenak ovoj - 10000 korakov nič več!

5 Ogreva se naše ozračje, še hitreje se ogreva ozračje nad severnim in južnim tečajem, še hitreje od teh se ogrevajo vode morij, jezer, rek. Arktični led se topi. Hitreje in hitreje. Vsaka stopinja °C višja temperatura vode pomeni 7% hitrejše izhlapevanje. Hrana orkanom, in tudi toplogredni element. Če ni snega je odbite svetlobe sonca manj itd. Ko se dviga temperatura morij se zmanjšuje možnost vezave CO2 v morjih. Večno zmrznjena tla severa (termafrost) ob taljenju sproščajo metan. Tudi toplogredni plin. Kot verižna reakcija ! Se boste še vozili v kovinski pločevini barvani v Magni na Dravskem polju ?

6 Kaj pa razmere doma ? Povprečna letna temperatura raste.

7 Zimske temerature rasetejo še hitrehe od povprečja.

8 Tudi če gre za isti dan leta je očitno da se klima spreminja.

9 Število dni v letu pod snežno odejo je manjše, število vročih dni se povečuje, mrzlih pod -10°C skorajda ni več.

10 Najvišje, najnižje, jutranje, večerne, opoldanske povprečne letne temperature vse gre navzgor. Tiste jutranje in najnižje še hitreje. Noč ne uspe več ohladiti ozračja.

11 So stvari v tem našem koncu ki gredo dol? Ja dnevi oblačnosti in količina padavin. Ko pridejo, pridejo z nalivi, točo, neurjem in poplavami. Še enkrat torej vprašanje. Vas v bodočnost vodi "razvoj" in pločevina ki jo farba Magna. Kaj pa če je mati zemlja že vložila zahtevek za razvezo !? Kajti narava stavi zadnja !!
 
*vse podatke za tvorbo diagramov najdete na portalu
Arso arhiv podatkov
** 1.12.2017 na mestih kjer se je pojavi;
This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.
zamenjal povezavo na iste ali podobne vsebine.
Ni zraslo na mojem zelniku. Tole je le nekakšen kratek povzetek članka avtorja Charles Hugh Smith – a "The 5 Steps to World Domination". Do tu me je vodil današnji izbor člankov v "The Automatic Earth."
 
Avtor v članku pravi, da je mogoče zavzeti svet brez uporabe vojaške sile. Vse kar potrebujete je nekaj cenenega denarja.…
 
You don't need an army to achieve World Domination; all you need is enough cheap credit to buy up everything that generates the highest value and/or income.”


Tistih pet korakov do nadvlade pa je;
 
1. Vse kar je vrednega spremeniti v blago s katerim se lahko trguje na borzi: zemljišča, najemi na kopnem, možnosti nakupa zemljišč, hiš, zgradb, prostorov, vode, vodnih pravic, do zračnih poti, ladij, letal, politične moči, delnic v družbah, državnih obveznic, občinskih obveznic, podjetniških obveznic, študentskih posojil, še vse kar je vključeno v instrumente, ki temeljijo na dolgovih, prihodkih od mestnih parkirnih mest, elektrike, programske opreme, oglaševanja, trženja , medijev, še hrano, energijo, zavarovanja, zlato, kovine, kredite, obrestne menjave in nenazadnje finančne instrumente, blagovne in premoženske pravice skratka vse kar je mogoče.
 
To je seveda prvi a najodločilnejši korak. Da je na trgu mogoče kupiti vse s papirnatim (fiat money) denarjem, brez realne tržne vrednosti, ki ga bankirji centralnih bank lahko ustvajajo iz nič. Iz lufta takorekoč.
 
"You see the dynamic, right? Create credit-currency out of thin air, and then use this "free money" to buy up the real world. Quite a trick, isn't it?"
 
Sedaj bo laže razumeti naslednja dva koraka;
 
2. Omogočiti privatnim bankam, da same kreirajo nov denar (iz lufta) v obliki emisije novih posojil
 
3. Ustanovitev centralnih bank s skorajda neomejeno pristojnostjo kreiranja novega denarja, (spet iz lufta) za podporo/pokritje početja privatnih bank,
 
4. Izničiti sposobnost lokalnih gospodarstev za samostojno organiziranje zadovoljevanja lokalnih potreb tako vzpostaviti odvisnost od kreditov bančnega sistema.
 
5. V zadnjem petem koraku sledi le še odkup vsega realnega bogastva sposobnega ustvarjanja novega bogastva – nakup v zameno za iz lufta ustvarjeni papirnat denar.
 
Tako se realno bogastvo seli po piramidi navzgor v posest one mafijsko organizirane ozke skupine že danes nesramno bogatih ljudi. Ti iz vsake od kriz izstopijo bogatejši.


Jaz bi dodal le vprašanji. Zakaj je ponarejanje denarja nemoralno in zavrženo dejanje ? In drugo zakaj je ponarejanje denarja kaznivo dejanje ? Na prvo bi odgovoril; Ker predstavlja krajo tistega, kar so drugi drugim za življenje potrebnega in koristnega ustvarjali v znoju z namenom menjave za tisto, kar je za življenje potrebnega in koristnega njim. Na drugo; ker predstavlja konkurenco tistim, ki nas premeteno kradejo z vsiljevanjem ideje, da lahko papir (bankovec za 5€ npr.) s podpisom guvernerja centralne banke predstavlja vrednost kruha in masla, ki vas preživi.
Prej ali slej je usoda papirnatega denarja ….
29. avgust 2017 | Zaznamki: NWO, -, nov, svetovni, red | Komentarji (4)
V zadnjem občinskem glasilu (tistem zastonkarskem za naše davke, namenjenemu poveličevanju uspehov občinske uprave) sem našel;
Tam lahko berete; "Začetek gradnje sega v leto 2008, toda kmalu je bila zaradi neutemelje pritožbe zaustavljena. Trajalo je kar pet let, da so na višji stopnji sodišča ugotovila neutemeljenost pritožbe in nam vrnilo gradbeno dovoljenje." Tako privi Žiga Drofenik. Danes so ta stanovanja (12 če ste pozorni na oznake) že naprodaj.

Po naslednjih cenah;

Ponudnik in investitor sta podjetlji Lanel d.o.o in Sloving d.o.o.
Kar je pravzaprav vseeno, saj gre za isti naslov, istega direktorja in istega lastnika, če ne drugače pa posredno. Saj vrste zakaj! Da bo breme morebitnih tožb, nepoplačila kreditov "investitorja" nosil le prazen žakel d.o.o.!
Takole sem to nepremičnino v gradnji zabeležil in na tem portalu objavil sam; 

in jo opremil z besedilom; kot je takrat to pravil ljudski glas.
Takole pa je tiste čase beležil to stric google;

Potem se je gradnja nenadoma nadaljevala;

Pod "vrnjenim" novim gradbenim dovoljenjem;

Za osem stanovanj (ne dvanajst zato se štiri skrivajo tam v "dupleksu"), tik ob cestišču, brez prostora za otroški ringa raj. Kot napisano ob "regionalni" cesti Češnjica Škofja Loka, ki je pravzaprav zelo prometna pot do industrijskih Železnikov, smučišč na Starem vrhu soriški planini in navsezadne vez tega dela dežele z Promorskim koncem preko Petrovega Brda. Še več; če nekatremi ne prija hrup prometa s cestišča tolažba za one, ki bi morda kupili stanovanja na senčni strani. Po planu vas tam čaka krak nove obvoznice;
Škofja
Loka - Vizualizacija severne obvoznice na podlagi idejnega projekta Taka pa je slika te "idilične lokacije" v času, ko je "investitor" čakal na uporabno dovoljenje, ki za tak kaliber od "investitorja" ne bo problem.;

Pa še nekaj naslovov z linki, da bolje spoznate "investitorja".
Dva stanovalca skoraj 
ubil ogljikov monoksid
http://www.slovenskenovice.si/crni-scena
rij/doma/dva-stanovalca-skoraj-ubil-oglj
ikov-monoksid

Luksuzna hiša na črno sredi krajinskega parka na Rožniku
(Hiti tedna) Obstali tudi ciprski projekti v Ljubljani
Resnično upam, da tam ne bo človeških žrtev, tako kot Hoja po zapuščeni zgradbi usodna za 18-letnega fanta.
Velja pregovor "riba smrdi pri glavi !".
Kakšen je prevod naslova tega prispeva (in njegov pomen) v italjanski jezik pa tudi veste.
18. julij 2017 | Zaznamki: Naša, stvar, -, Cosa, Nostra, nepremičnine, novogradnja, Škofja, Loka | Komentarji (4)
Dogodki zadnjih dni; Sirija, Asad, sarin, in nato Trumpov napad s Tomahavki na letalsko oporišče Sirske vojske. Le nekaj dni za tem z materjo vseh bomb v Afganistanu.  Takoj za tem smo čakali na napad na Severno korejo. Kajti Amerika tista sila, ki za orožje že leta letno zapravlja več kot ostali svet je vendar ogrožena. Sedaj še žlasti, ko se je je njenim sovražnikom pridružil še nov smrtno nevarni sovražnik z imenom RESNICA. O tem sem izvedel na YouTube v kasnih nočnih urah ob spremljanju govora Mike Pompea Trampovega novega direktorja CIA-e pred občinstvom in v organizaciji CSIS.
Da bo vsem jasno za kakšni organizaciji gre;
 
CSIS Center for Strategic and International Studies is a bipartisan, nonprofit policy research organization dedicated to providing strategic insights and policy solutions to help decision-makers chart a course toward a better world.
The CIA is an independent agency responsible for providing national security intelligence to senior US policymakers. 
 
No tistim, ki nam je bliže resnica kot puhle besede samo - hvale, je že davno jasno, da je CSIS tista, ki usmerja zunanjo politiko, CIA pa tista, ki s svojimi "produkti" (vojni udari, umori tujih politikov, orožjem, teroristi, dejanji terorja, ...) odpira pot
PENTAGONU. Da bi spoznali kdo v ZDA stoji za pomenom pojma "Deep state" (po naše "stricih iz ozadja" si na strani CSIS oglejte tisto o financah in upravi te organizacije. Vam bo vse jasno.
 

K vsebini;
CIA Chief: WikiLeaks is a 'Hostile' Intelligence Service
Naslednji dan so domala vsi glavni svetovni mediji objavili vest pod istim naslovom in vsebino;

Thu, Apr 13
New CIA Director Mike Pompeo blasted WikLeaks creator, Julian
Assange saying he uses intelligence information to make a name for
himself and that WikiLeaks is a 'hostile' intelligence service that
seeks to undermine democratic governments. 
Poudarki iz tega govora:
 
WikiLeaks walks like a hostile intelligence service and talks like a hostile intelligence service and has encouraged its followers to find jobs at the CIA in order to obtain intelligence. It directed Chelsea Manning in her theft of specific secret information.
Bottom line is that it became harder for U.S. intelligence to keep Americans safe.
 
Third, we have to recognize that we can no longer allow Assange and his colleagues the latitude to use free speech values against us. To give them the space to crush us with misappropriated secrets is a perversion of what our great Constitution stands for. It ends now.
 
MR. HAMRE: Director, thank you for saying what we all wanted to hear.

Trije resnični heroji tega sveta Edward Snowden, Julian Assange in Bradley Manning in vsi tisti neznani žvižgači, ki jim morala ne dopušča biti tiho. Kaj so nam razkrili; izživljanja nad ujetniki v Abu Greib-u, Guantamu, neznosno lahkost ubijanja na daljavo, prisluškovanje vsakomur, kjerkoli in z zadnjimi razkritimi mejli tudi to, kako zna strankarska elita izigrati volitve.
 
Statues of Edward Snowden, Julian Assange, Bradley Manning unveiled in Berlin

Pravijo, da je pot v brezno postopna padec vanj pa trenuten. Zato naslednji dve fotografiji in link na 
Operation Northwoods 
Operation Northwoods was a proposed false flag operation against the Cuban government, that originated within the U.S. Department of Defense (DoD) and the Joint Chiefs of Staff (JCS) of the United States government in 1962. The proposals called for the Central Intelligence Agency (CIA) or other U.S. government operatives to commit acts of terrorism against American civilians and military targets, blaming it on the Cuban government, and using it to justify a war against Cuba. The plans detailed in the document included the possible assassination of Cuban émigrés, sinking boats of Cuban refugees on the high seas, hijacking planes, blowing up a U.S. ship, and orchestrating violent terrorism in U.S. cities. The proposals were rejected by the Kennedy administration.


 
Še linki, ki sodijo poleg;
Abu Ghraib Abuse Photos
Bradley Manning sentenced to 35 years in WikiLeaks case - The …

Operation Northwoods - Operation Northwoods.pdf
17. april 2017 | Zaznamki: CIA, Mike, Pompeo, WikLeaks, Julian, Assange, Edward, Snowden, Bradley, Manning | Komentarji (3)
Ne bom začel z slikami Londonskih dogodkov. Tole sliko dečka z imenom Udai vam ponujam v razmislek o tem, kaj je terorizem.  Najdete jo na naslovu;

.
Die 33 stärksten Bilder von 2016
.
Spremlja jo opis, ki pove, da je vezana na pozabljeno vojno v Jemnu;
.
März wegen akuter Unterernährung ins Krankenhaus Al-Sabeen in Sanaa, Jemen,
eingeliefert. Udai starb am 24. März. Hunger ist eine Konsequenz des ...

 

.
K vsebini članka objavljenega v BBC, ki naj pokrije naslov bloga;
.
'Hero' MP Tobias Ellwood tried to save stabbed officer

Tisti z rokami v žepu Tobias Ellwood
.

.
ki se najde v pravem času na pravem mestu, tako kot Richard Gutjahr v Nici. 
Tudi on ima dobre, zelo dobre zveze z Izraelom in Saudi Arabijo.


.
Poglejte še tja na njegov Twitter naslov. Tam boste našli naslednje fotografije in komentarje;
.
Tobias Ellwood MPVerified account @Tobias_Ellwood 14 Oct 2016
Thanks @AdelAljubeir for frank briefing on funeral attack. As partners of #Saudi
able to discuss all issues including Yemen and region.
-
Haidar Sumeri‏ @IraqiSecurity .@Tobias_Ellwood The blood of these Yemeni children are on your hands & the hands of those who support @AdelAljubeir
and #Saudi's genocide.
-
Mark‏ @markedwards001 @Tobias_Ellwood @foreignoffice @AdelAljubeir
British bomb? British war plane? British trained pilots? British target monitors? Shameful.

.
In spodaj še tisto zadnjo o moral !
.
23. marec 2017 | Zaznamki: London, teror, islam, Tobias, Ellwood, dček, Udai | Komentarji (4)
1 2 3 4 5
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1Št. registriranih uporabnikov: 166679
Forum avtorjev: 15864 Forum teme: 34354 // Odgovorov: 1868588
Blog avtorjev: 3580 // Blogov: 85440 // Komentarjev: 1229468
Avtorji fotografij: 25672 // Slik: 218691 // Videov: 18656 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "