Liga prvakov – škandal ali »alles normal«?
V zadnjih dneh sem bil - seveda razumljivo - kar nekajkrat soočen z dokaj enostranskimi telefonskimi pogovori naslednje vrste:

KLICANI: Prosim!
KLICOČI: Hej, kaj je pa zdaj to? Zakaj ne prenašate nogometne Lige prvakov? Kaj se pa greste? (v nadaljevanju včasih sledijo bolj ali manj sočne kletvice na račun javnega zavoda)
KLICANI: Poglejte, stvar je enostavna - za prenose tekmovanja nismo pridobili televizijskih pravic.
KLICOČI: Vi ste navadni (praviloma kletvica in žalitev klicane osebe). Me ne zanimajo vaše pravice. Zakaj nogometne lige prvakov ne morem več gledati pri vas.
KLICANI: Glejte, pravice so pač kupili na drugi (oziroma Prvi) televiziji, v vsaki državi jih praviloma lahko kupi samo eden.
KLIČOČI: Kaj me briga (morda kletvica), zakaj pa jih niste kupili vi? Sram vas bodi, hranite se iz davkoplačevalskega denarja, pa ne morete kupiti niti tega...
KLICANI: Seveda nam je zaradi tega zelo žal in nismo veseli, da Lige prvakov ni več pri nas. Toda na razpisu so drugi (na Prvi) ponudili bistveno več in v kapitalizmu je pač tako. Zakaj so ponudili toliko več, vsaj po naši oceni bistveno preveč, pa vprašajte njih.
KLICOČI: Kaj bom njih spraševal, jaz sprašujem vas, zakaj tega niste kupili...
KLICANI: Jaz vam lahko povem to, da bi bilo brezglavo tekmovanje za Ligo prvakov nesmotrno, saj se iz RTV-prispevka in oglaševalskega denarja financirajo nacionalni in regionalni televizijski ter radijski programi, manjšinski programi, simfonični orkester... ... ...

(pogovor se nadaljuje, nekateri bolj, drugi s klicoče strani manj prijazno, včasih se na klicanega vsujejo vsesplošni očitki na račun RTVS, prejšnjih in novih vodstev, politike, za ene smo nepopravljivi komunisti, za druge novodobni pokristjanjevalci, za nekatere vse oziroma vsi v enem, subjekti in objekti najrazličnejših zarot...)

Jasno, nekateri klici, so povsem normalni in kulturni, ne glede na razumljivo razburjenje, takšnim se v krajšem času da tudi razložiti za kaj gre.

Navsezadnje so za to menda tudi blogi.


Zakaj torej Lige prvakov ni več na RTV Slovenija?

Enostavno - televizijske pravice za Ligo prvakov so bile že lani novembra predmet razpisa in na tem razpisu RTV Slovenija navkljub najboljšim referencam in v primerjavi z zadnjimi leti višji denarni ponudbi, teh pravic ni dobila. Prehitel jo je drugi ponudnik, ki je ponudil bistveno več denarja. Za prodajalca pravic (pooblaščena agencija) in organizatorja tekmovanja (Evropska nogometna zveza - UEFA) je bilo to dovolj. To je seveda njihova pravica.

In kako je lahko relativno majhna televizija na razpisu premagala javno televizijo, ki se financira predvsem iz RTV prispevka?

Na to vprašanje lahko na RTV Slovenija odgovorimo le delno - naša ponudba je bila z skrbno pripravljena z več vidikov - programskega in trženjskega - in usklajena ter potrjena od (tedanjega) vodstva RTV Slovenija, seveda z jasnim namenom, da pravice (spet) pridejo v naše roke. Prav zato je bila tudi bistveno višja od vrednosti pravic, ki smo jih plačali za sezono 2005/2006. Pri tem morda ni odveč pripomniti, da v niti eni sezoni Lige prvakov, vključno s tisto, ko je v njej igral Maribor, iztržek iz oglaševanja niti približno ni pokril stroškov RTV Slovenija s tem tekmovanjem. Pravice so namreč le del skupnih stroškov, kjer imajo precejšen delež video-linije za prenos slike. Drugi del odgovora lahko dajo (uspešnejši) tekmeci. Za višjo ponudbo jim samo čestitamo in želimo vse najboljše. Toda od tu naprej RTV Slovenija ne igra nobene vloge več. Od njihove strokovne in trženjske sposobnosti bo odvisno, ali bodo lahko zadovoljili gledalce in prepričali oglaševalce. Tveganje in odgovornost je v celoti njihova.

Je to škandal?

Vsakdo naj si misli, kar hoče. So ljudje, ki menijo, da cilj posvečuje sredstva. Torej, da je samo po sebi škandal že dejstvo, da Lige prvakov ni na nacionalni televiziji, ne glede na vse okoliščine. So pa seveda tudi drugi, ki menijo, da RTV Slovenija prav zaradi tega, ker ravna z javnimi sredstvi, mora v takšnih razpisih ravnati trezno in se ne sme spuščati v brezglavo tekmovanje z nesmiselnimi vsotami.

Alles normal (vse normalno)?

Z vidika družbenega in ekonomskega reda, v katerem živimo, je seveda vse normalno. S takšnimi championsligaškimi pretresi, ki so se zgodili pri nas, imajo v tujini že precej izkušenj. Prav v sezoni, ko je v Ligi prvakov igral naš Maribor, so Ligo prvakov v Nemčiji prenašali na malem kanalu "tm3", ki je pred tem životaril z vsebinami, namenjenimi predvsem ženskemu občinstvu. "tm3" je pred tem v razpisnem boju z denarjem avstralskega medijskega mogotca Ruperta Murdocha senzacionalno ugnal v kozji rog javnopravni televiziji ARD in ZDF ter še oba komercialna velikana RTL in Sat1. "tm3" je v ritmu Lige prvakov kljub drugačnim napovedim in zatrjevanjem plesal le eno leto - izguba je bila prevelika, odmevnost premajhna. Tekme Lige prvakov je na "tm3" v sezoni 1999/2000 gledalo več kot 50 odstotkov manj gledalcev kot na RTL v sezoni pred tem.

Sodobni svet temelji na konkurenci, zato je prav, da se ta razvija tudi na slovenskem televizijskem tržišču. Navsezadnje naj bi od nje največ koristi imeli prav gledalci. Povsem iskreno jim želim, da bi bili zmagovalci prav oni. Da bi zaradi morebitnega odličnega programa ambicioznih novincev spremembo ponudnika vsebin Lige prvakov kot nekaj pozitivnega zaznali predvsem nogometni navdušenci. Obenem pa tekmecem od srca privoščim občutek odgovornosti, ki so ga s tem prevzeli. Domnevam, da so od vsega začetka vedeli, kaj hočejo, in kako jim bo uspelo.

Oddano: 19.09.2006 ob 19:52:29
RTV Kategorija: Šport
Zaznamki:
TV
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 5898 | Ocena 3.6 od 152 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Gospod Bergant!

Kar dolgo sem razmišljal, po kakšni poti oziroma kako naj se obrnem na vas. Danes pa sem povsem po naključju naletel na vaš blog. Takole; če je Prva, kot trdite, za prenose Lige prvakov ponudila več kot RTVSLO in imajo zdaj oni pravico do prenosov, vse lepo in prav. Prav je, da gledate, kot pravite, na denar, ki ga naročniki namenjamo za RTV naročnino. Mene osebno to, da LP na nacionalni TV ni, niti malo ne moti. Sprejemam več kot 130 TV programov in nekje bom že našel tekme, ki me zanimajo! Razen dveh vaših biserov med komentatorji (Dr. Stare pri atletiki in g. Vilfan pri košarki), ne bom pogrešal niti preostalih, ki so tekme komentirali. Problem vidim v nečem drugem.
To sem jaz, jaz imam možnost izbire. Pa drugi? Ali mogoče mislite, da celotno območje Slovenije lovi signal Prve TV, HTV, ali imajo vsi možnost za kabelski priključek, kjer se da tekme LP spremljati? Po mojem mnenju ne! In vi, kot odgovorni urednik športnega programa na NACIONALNI TELEVIZIJI, bi morali vedeti, pa čeprav mnogi še vedno tiščijo glavo v pesek in govorijo, da je nogomet neka brezvezna "balkanska" igra, da je ta šport, gledano tudi v svetovnem merilu, najpopularnejša športna panoga na svetu!
Govorite o ekonomski računici! Prav. Pa mi razložite, koliko gledalcev je spremljalo prenos prvenstva v streljanju na glinaste golobe in prvenstvo v preskakovanju ovir s konji? Oprostite, ampak če ne znate potržiti LP, kako pa potržite takšni dve, v primerjavi z nogometom, povsem obskurdni zadevi? Se potencialni oglaševalci za takšne prenose tepejo, se kregajo, kdo bo dal več?
Kot urednik ŠP bi vseeno morali vedeti, kaj je prioriteta. Naj vam dam primer; kaj so TV Celje, VTV in RTS Maribor v primerjavi z vami, nacionalno televizijo? Nič. Pa vseeno vsak teden prenašajo (po mojem mnenju) tekme najboljše nogometne lige na svetu - angleško ligo. In tukaj vaša trditev o varčevanju enostavno ne drži vode. Če lahko tako majhne, rekel bom kar lokalne TV postaje, odkupijo prenose angleške lige, vi ne morete LP? Zavedam se, da se tega finančno verjetno ne da primerjati, ampak kaj vaše uredništvo sploh še nudi nogometnim navdušencem? Nič in še enkrat nič. In potem se vsi po vrsti čudijo, ko pol milijona Slovencev ob derbiju Real:Barcelona preklopi na HTV. Je ob vaši politiki do nogometa to sploh čudno?
Zadnje čase je slišati, da vam bo Prva odpeljala še košarko. Kaj bo torej "nacionalki" sploh še ostalo? Zares mi je hudo, ko iz leta v leto vidim vaš slabši odnos do športa, natančneje, do nogometa. Imate pa tudi svetlo točko - smučanje. Ta z nacionalke ne bo izginil nikoli! Kljub poraznim rezultatom naših (z izjemo Tine Maze), boste zanj gotovo vedno našli denar! V to sem prepričan!!
Naj končam - vem, da je vedno najlažje kritizirati, tudi sam sem več kot 10 let delal v medijih in takšne in drugačne kritike so letele tudi na moje delo. Tole je pač moje razmišljanje. In če se boste ob napisanem vsaj za trenutek zamislili, je moj namen dosežen. Pa vprašajte se, kaj bi vaši gledalci raje gledali - Ronaldinha in njemu podobne - ali na drugi strani enega izmed slovenskih smučarjev s štartno številko 70, ki po cca. 10 sekundah odstopi?
konjicek
pred 573 tedni
2.
sam je res čudno k je liga prvakov na prva tv.ne znajo ne tekm izbirati ne komentirati:(
wbla
pred 573 tedni
3.
prva tv bo po vsej vrjetnosti banrotirala s temi prenosi kajti koliko vas je gledalo tekmo PSV-Liverpool ... NIČ jsz osebno sam raje gledal dvoboj Chelsae in Werderja iz Bremna kot pa to drugorazredno tekmo lige prvakov RTV verjetno igra na to najbolj verjetno karto bankrot Prve TV in potem poceni prevzem pravic za LP kot so to v preteklosti naredil že mnoge evropske televizije kajti to je to in osebno upam da se bo to zgodilo kajti nogomet na prvi TV je nula nebi pa škodilo da se RTV zgleduje po HTV-ju ki prenaša vse velike derbije velikih evropskih lig ne bi ji pa škodilo tudi prenašanje angleške lige ki je trenutno najbolj atraktivna
10MeHo10
pred 573 tedni
4.
Hehe, kako samozadovoljni se zdite, g. Bergant. Predvsem v zaključku vašega zapisa se mi zdi, kot da pričakujete, da bo Prvo TV doletela podobna usoda kot nemško "tm3" in jim celo to iz vsega srca privoščite, saj so se po vašem mnenju spustili v neekonomično zadevo, ki se jim ne bo obrestovala z drugim kot z izgubo.

Upam da Prva TV dokaže, da se vsi motijo v svojih pričakovanjih, čeprav, realistično gledano, jim sicer ne bo uspelo, saj je povprečen slovenceljn preveč tradicionalen, plus ko se enkrat navadi na eno stvar (npr. na komentatorje na RTV Slo), mu je zelo težko "preklopiti" na kar koli drugega... Nažalost slovenska mentaliteta omogoča, da ZELO ZELO POVPREČNA televizija, kot je RTV Slo sploh preživi.

Če bi večina Slovencev imela možgane, bi se RTV Slo zagovarjala za mnoge stvari... tako pa deluje naprej (uspešno?)... vendar je to že "offtopic" in debata, ki ne spada sem...

Skratka, sramota za nacionalko...
ejnas
pred 573 tedni
5.
g. Bergant, ali finančno pokrijete smučarske prenose, preskakovanje ovir, NBA posnetke?
Me prav zanima finančno pokritje sredinega prenosa
1.SNL v času LP.
Kot sami vidite vam stvari uhajajo precej iz rok in prosim vas, da si ne zatiskate oči.
Sramota!

Popolnoma razumem besne gledalce, ki vas kličejo.

SATRA
pred 573 tedni
6.
Bomo preživeli tudi brez lige prvakov. Le izbire bomo imeli več (Prva TV, HTV, DSF, TVS). Konec koncev si
tekmo Maribor - Nafta, v sredo 13.9. na TVS ogledalo 6 x več gledalcev !!! kot tekmo lige prvakov ManUtd - Celtic. Istočasno so pelg Prve TV imeli na voljo tudi HTV. Se strinjam, da to ni isti nogomet, podcenjevati domačega pa tudi ni treba. Sicer pa je demokracija in vsak gleda kar izbere.
zamot
pred 573 tedni
7.
Prva bo od 1. oktobra dalje TV 3 Viasat, se pravi lastniki so Skandinavci točneje švedska korporacija ModernTimesGroup, kar pomeni, da jim vsaj štartnega denarja ne manjka...manjka jim pa vsekakor pravih reporterjev...in zaradi tega bo moja malenkost spremljala HTV 2, saj se g. Bergant zdaj nič več ne bo pritoževal zaradi avtorskih pravic, aneda :-)))
Tomaž-za pravega ljubitelja športa ni ovir oz, jih ne bi smelo biti pol pa če gleda fuzbal magari na kitajski CCTV 9 :-)))
Sam sem ravno zaradi tega že pred dobrim desetletjem in več vložil v nakup satelitske vrtljive antene in lahko rečem, da mi nikoli ni žal tudi tolarčka ne, saj skoraj vedno lahko gledam kar hočem in mi je prav vseeno, če pač ni slovenskega komentarja. Sedaj ko je toliko dobrih tekem istočasno se jaz največkrat poslužujem enega španskega kanala, kjer se vklopijo na tisto tekmo kjer je padel gol in ga pokažejo v posnetku...ali pa spremljam HTV 2...
Ker nacionalka izgublja bitko skoraj na celotni "športni fronti" se postavlja vprašanje kaj dela tako število športnih novinarjev...pa vsi dobro vemo, da je že itak vsaj 1000 ljudi preveč, tako, da je zamene to daleč od bilokake kapitalistične logike...
Pa bodi zaenkrat dovolj...važno, da kablaši zdaj več ne zatemnjujejo HTV 2, ORF 1, ARD, ZDF...tako da lahko vsak gleda kar mu paše :-)))
webmaher
pred 573 tedni
8.
Bergant bi si za takšno plačo, ki mu jo mi dajemo, lahko kupil malo več barve za farbanje ljudi. Kdo mu pa verjame vse te kolobocije, ki jih je natrosil o pomanjkanju denarja. Zakaj pa je potem na Japonsko poleg dveh komentatorjev poslal še celotno ekipo. Ker je štedil z našim denarjem. Malo morgen. Če malce preračunavam, je stala pot na japonsko toliko kot pravice za LP.
Jaz bi Bergantu predlagal, da se kar ukine. Pa tudi tistih novic na koncu dnevnika ne potrebujemo,
jast123
pred 573 tedni
9.
Kaj pa prenosi naslednjega evropskega in svetovnega prvenstva!?!? Isti izgovor?
Marta9
pred 572 tedni
10.
Podpišem se pod to ,kar je napisal Iztok..žalostno....
gospa
pred 572 tedni
11.
AlI evroliga v košarki bo na tv SLO. Ali bo samo še kakšno preskakovanje ovir ali še kakšno dresurno jahanje,pa tenis iz Portoroža,večji turnirji so tako predragi.
vtavcar1
pred 572 tedni
12.
G. Bergant
Vse vso vaše pisarjenje o nakupih pravic za prenose lige prvakov in tudi vaše zgovarjanje med SP v Nemčiji je razkrinkano! Danes je kvalifikacijska tekma SLOVENSKE NOGOMETNE REPREZENTANCE v neposrednem prenosu na TV3 (bivša PRVA TV).
Tu ne gre za nikakršno klubsko tekmo, ampak tekmo NACIONALNEGA značaja in vi ste NACIONALNA televizija!
Kje je sedaj vaše primerjanje z Evropo. TO JE ŠKANDAL. Vse tekme reprezentanc so prenašane na njihovih NACIONALNIH TV!
Ko pogledam športne oddaje na RTVSLO se ne morem znebiti občutka da gre tu za zavestno metanje nogometa v isti koš z nekimi tipi, ki plavajo po nekih rekah za svojo zabavo.
TO JE ŠKANDAL!!!
jperica
pred 571 tedni
13.
Komu plačujemo prispevke??NACIONALNA televizija se ne znajde popolnoma nič...ne vem kko ste lahk do zdei izgubili skoraj vsak šport...začelo se je z F1...potem ste izgubili MotoGP...Svetovno prvenstvo 2002....Evroligo par sezon nazaj....pa spisek je še dolg....sedaj ko ste izgubili LP ste pa zadeli bingo...zdei pa probite skenslat smučanje če si upate? Pomoje da vas ni dovolj v hlačah!!LP Jure
Luther
pred 571 tedni
14.
dej kaj vm ni jasn???? kere razloge navajate????? slovenska tekma je na tv3???? ni dost dnarja???? kaj pa pol z njem delate??? kupujete pravice za maše??
cosak
pred 571 tedni
15.
Bom še jaz pristavil svoj piskerček.

To kar se je zgodilo danes oz. se še dogaja v času mojega pisanja je res nezaslišano. Z besedo nezaslišano ne mislim neprenašanja današnje nogometne tekme med Belorusijo in Slevenijo, ampak na studio in posnetek omenjene tekme in kasneje še posnetek tekme med Hrvaško in Anglijo. G. Bergant, se vam je zmešalo ali pa se delate norca iz gledalcev? Vsak, ki si je želel ogledati tekmo med Slovenijo in Belorusijo, si jo je v ŽIVO ogledal na TV3. Koliko mislite, da je bilo gledalcev, ki niso vedeli za rezultat in so si ogledali posnetek tekme na VAŠI (ne naši) televiziji? Po mojem mnenju bore malo. Ali ni škoda denarja za posnetke? Ste to naredili zato, da ste ubogemu Jerkoviču priskrbeli še kakšno drugo delo razen prebiranja športnih novic v dnevno-informativnih oddajah? Zakaj v ŽIVO niste prenašali vsaj 2. polčasa tekme med Hrvaško in Anglijo? Zakaj zvečer ne prenašate kakšne druge teke? Vseeno katere, samo da ni posnetek? Aja... ni denarja za direkten prenos. SRAMOTA!!!

Ko smo že pri direktnih prenosih... V preteklem letu oz. v prejšnji sezoni ste se pritoževali nad slabo gledanostjo NBA lige. Vprašam vas, zakaj dajete tekme v posnetku? Ali vam ni jasno, da ljudje posnetkov ne gledajo oz. je gledanost zelo majhna. Vas že vidim kako mi odgovarjate:"Kdo pa bo gledal tekem ob 2. uri zjutraj!" Verjetno je takih malo, ampak tudi na to so mislili v NBA. Spomnili so se, da bi tekme med vikendi lahko igrali ob 13. uri po ameriškem času. Saj vemo kakšna je časovna razlika med ZDA in Slovenijo, ne?! 6 do 9 ur. Kdaj bi bile torej tekme? Amapak ne, rajši predvajamo posnetke, ker to "želijo" gledalci in sponzorji. Yeah, right!

No in smo pri smučanju! Večni šport na VAŠI televiziji. O.K., ni problema, vendar zakaj ne varčujete tudi tam. Zakaj so potrebni strokovni komentatorji, ki sploh ne znajo komentirati? Ne more biti vsak Tomaž Cerkovnik (R.I.P.). Glede na zanimanje gledalcev in sponzorjev je strokovni komentator v smučanju res nepotreben. Amapk, vi že veste.

Hokej! Vsa čast za prenose SP, ampak ...Ko se je pred dobrim desetletjem v naši deželi igrala Alpska liga, vas je prehitel POP TV. Alpska liga je nato zamrla in interes za hokej je upadel saj razen derbijev med Jesenicami in Olimpijo ni bilo videti ničesar. Recimo da razumem, zakaj ves ta čas niste prenašali DP (pustimo finale prvenstva). Ne razumem pa, zakaj se ne potrudite in vsaj ne poizkusite prenašati tekem Jesenic, sedaj ko igrajo v EBEL ligi.

Ker je nogometna liga prvakov velik strošek in ste z neprenašanjem tega športnega dogotka ogromno prihranili, vas javno sprašujem.... KAM BO ŠEL TA DENAR? Za NLB ligo že vem. Recimo da prenašanje NLB lige stane 1/10 cene prenosov nogometne LP (verjetno sem prenose NLB ocenil preveč radodarno, pa vseeno). Še enkrat ... kam bo šel višek denarja? Si upate to napisati g. Bergant?

Naj se na koncu opravičim, ker sem zašel iz teme. Upam da moj komentar ne bo izbrisan.

P.S. Ravno sedaj vidim, da je bil v Minsku tudi Lavrenčič. Krasno! Naredil je triminutni intervju z Oblakom. Ta je šparovna. Vsaj v paru z Staretom bi lahko komentiral ali pa bi intervju naredil Stare sam. Groza!
Jaka34
pred 571 tedni
16.
Gospod Bergant,

z vami se pa strinjam v samo eni zadevi vašega pisanja. In sicer ko govorite, da se je UEFA odločila pač za tistega ponudnika, ki je dejansko ponudil več. In ker to navajate kot glavni razlog, da pravic niti za LP niti za prenose slovenske reprezentance nimate več, bi si želel, da bi se tovrstna logika prenesla tudi v odnosu do gledalcev.
Namreč jaz kot uporanik internetne televizije plačujem naročnino internetnemu ponudniku, kjer si lahko ogledam tudi vaša oba, vedno bolj skromna programa. Kolikor vem in je tudi logično od tega tudi RTV nekaj dobi. Glede na to, da svoje avtorske pravice zelo dobro poznate (gledalčevih do kvalitetnega programa itak ne), dvomim, da bi dovolili komurkoli od teh internetnih ponudnikov kar tako brezplačno plasirati vaša programa v njihovo ponudbo. Se pravi, poleg obvezne naročnine (eh ja čakam na obljubljeno zmanjšanje mesečne naročnine oz prispevka) še plačujem nekaj tolarjev za vas. Pa dobro, ali se vam ne zdi rahlo nemoralno, da obenem kvasite take neumnosti o nekih kapitalističnih metodah, kjer izgubite, po drugi strani pa kot še nek socialistični dinozaver obirate državljane za prazen nič po nekih socialističnih metodah. Tukaj pa vaše dvoličnosti res ne razumem.
Praktično si nimam več kaj ogledati na vašem tv programu, razen morda kakšne debatne oddaje, pa tudi to ste počasi zapacali z nerazumnim tlačenjem teologov v te oddaje. Kaj ima teolog veze z izvornimi celicami, razen da kvasi o stališču cerve. Po tej logiki bi lahko povabili tudi muftija al kakšno Maričko iz aktiva kmečkih žena da bi kaj povedala o tem. Ne vem, ne vem. Izgubljate kompas in še tisto gledalcev kar ste jih imeli. Upam samo, da e bomo morda res šli kapitalizem in da bomo lahko svobodneje trošili svoj denar tudi za tv programe.
In še morda za konec. če vaša marketing služba ne zna prodati oglasnega prostora za ligo prvakov, potem mislim, da ni denar vložen v prenose LP problem, ampak je problem vaša marketinška služba. Glede na to, kaj sem slišal, kako so tržili vaš Simfonični orkester, ni čudno da je tudi ta propadel. Včasih ste vsaj tam imeli kvalitetne ljudi, ki so znali ta orkester v stari zasedbi odpeljati na dve turneji po ZDA v času hladne vojne. Vidite, če so ljudje sposobni se da tudi nemogoče. Pa veliko sreče.

lp,
DREADLORD
pred 571 tedni
17.
Igor, sem si kar mislil, da ne boš odgovoril! Pomilovanja si vreden, če te tudi toliko ni v hlačah, da bi spisal odgovor.
Jaka34
pred 570 tedni
18.
velika sramota
balin
pred 570 tedni
19.
Tole je zares zanimivo g. Bergant! Slučajno berem tale vaš blog in si ne morem kaj, da ne bi malo pokomentiral!
Res je smešno, ko pravite, da z marketingom ne morete pokriti stroške, ki jih imate z nabavo prenosov lige prvakov, oz. z reklamami ne dobite dovolj sredstev za pokritje plačila pravic, kaj šele ustvarjanje dobička!
Če je vse to res, potem ste vsi skupaj zares nesposobni in za božjo voljo lotite se česa drugega!!!
Kako pa potem neka manjša televizija, v našem primeru Prva TV, sploh preživi? Oni namreč živijo samo od prihodkov, ki jih dobijo z oglaševanjem, nimajo ničesar od naročnine, ki jo plačujemo državljani NACIONALNI TV!!
Po tej vaši logiki je predvajanje lige prvakov nesmiselno, ker ne prinaša dobička, ker ne prinese niti pokritja stroškov!!! SRAM NAJ VAS BO!!! Naj vas ob tej priložnosti spomnim, da ste verjetno edina institucija, ki ji vlaganje v ligo prvakov ne prinaša dobička, ali če bi bili malo samokritični, bi pogledali vase in si priznali da ste totalno nesposobni! Cela Evropa ustvarja dobiček iz lige prvakov, samo vi in vaša televizija bi pa propadli! In nadaljujem, tudi A-kanal bi po vaši logiki moral že zdavnaj propasti, ko se že drugič v štirih letih kupili pravice za tekme SP!!!
Inteligenten človek, za kakršnega se nedvomno imate, bi se moral zavedati, da kadar večina oz. vsi ostali trobijo v en rog, on sam pa v drugega, je nekaj verjetno narobe z njim, ne pa z vsemi ostalimi naenkrat!!!
So tudi izjeme, ki potrjujejo pravilo, vendar v vašem primeru je toliko dejstev, ki govorijo v prid večini, da tudi slepec vidi, da ima tokrat večina prav!
Kar se pa tiče zatemnjevanja drugih televizij v času prenosa lige prvakov, to je pa posebna zgodba in to da kabelski operaterji napišejo, da HTV zahteva zatemnitev je pa resnično patetično, zakaj potem Eurosport lahko predvajajo v vseh državah, ali pa DSF??? Mogoče zato, ker jim je v interesu, da jih vidijo v čimveč državah??? Verjetno tudi vi zahtevate od hrvaških operaterjev, da zatemnijo TV SLO2 v času prenosov slovenske lige, ker verjetno zaradi vaših kvalitetnih prenosov in komentarjev vsak Hrvat raje pogleda tekmo Drava:Bela krajina, kot pa Dinamo:Hajduk, če sta tekmi slučajno ob istem času!!! Pa še potencialnim oglaševalcem lahko rečete naj bodo brez skrbi, saj bo njihova reklama vidna samo na slovenskem ozemlju in niti po naključju ne bo vidna na Hrvaškem oz. kjerkoli drugje v Evropi!!!
Resnično vas je lahko sram?????
rinus
pred 564 tedni
20.
Prenosa povratne tekme 1. predkroga lige prvakov med Tirano in Domžalami na TV Slovenija ne bo, čeprav se je televizija z
lastnikom pravic dogovorila o njem. Naknadno je lastnik sporočil, da producent signala ne dovoli mednarodne distribucije.

Kako to pojasnjujete? Koliko je TVS že plačala za prenos, ki ga ne bo?
marjan_1
pred 530 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Povezave
Zadnji komentarji
Vsi blogi avtorja

201620172018
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Kategorije


Št. registriranih uporabnikov: 163257
Forum avtorjev: 15829 Forum teme: 34242 // Odgovorov: 1862921
Blog avtorjev: 3549 // Blogov: 84273 // Komentarjev: 1207548
Avtorji fotografij: 25317 // Slik: 215469 // Videov: 19258 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "