Včasih na kratko preden zaspim,
zbudi se moj vesoljni spomin.
Misli odidejo tiho za Luno
so na kupu zmečkane,
kot kakšno runo.
 
Počasi sortiram in zlagam na plan,
kaj delal sem danes,
je jutri nov dan.
 
Ko pamet obsije vse traparije,
tiho požegnam vse kozlarije.
Drugič bo bolje, slepim se še jaz,
če nastavim drugemu ta svoj obraz.
 
Misel s kometom podre mi sistem,
težnost sestavi nov svet potem.
Osončje postavi svoja pravila
se kritična masa v luknjo je skrila.
 
Črna luknja je zakon za vse,
je čisto dokončna,
od tam vrneš se ne.
 
Živeti je potrebno naprej in nazaj,
ujeti to misel, da tukaj je raj.
Vse kar ostane za mano na koncu,
ni vredno,
da ležerno bi sedelo na Soncu.
6. junij 2018 | Zaznamki: rima | Komentarji (6)

 
Tole spodaj sem napisal 2012. Spremenilo se ni nič .-(
 
Po levi v križišče počasi pripeljejo rdeči, ki na sredini počakajo na  zelene zaradi pravila desnega. Zeleni sedaj nimajo nikogar več na levi  in hitijo skozi križišče za rumenimi. Med tem črni počasi prehitevajo,  ker imajo prosto desno stran. Za desnimi izpraznijo križišče še levi. Če bi bili rdeči manjših dimenzij, bi morali čakati na razplet referenduma in tako omogočiti vsem ostalim, da švignejo skozi križišče pred njimi.
 
Hitrost korupcije naj bo prilagojena sposobnosti prebarvanih. Lepo je,  če je že pred vključitvijo znano, kdaj in kje se bodo srečali ter kako se bodo razšli. Tako se lahko pravočasno ustrezno razvrstijo. Če bodo zapustili križišče na prvem izvozu, naj ostanejo na skrajno desnem ali levem pasu, če pa ga bodo zapustili na drugem, tretjem ali četrtem, naj se premaknejo na sredinski pas.
 
Vsi, naj se na ustrezni razdalji odmaknejo od skrajno desnega ali levega pasu. Takrat ko preidejo na skrajni pas, so namreč pripravljeni za izključitev. V primeru, da se ne morejo pravočasno izogniti desnemu ali levemu prometnemu pasu in zgrešijo želeni izvoz, naj nikar ne ustavljajo ali vozijo vzvratno. Naj se zberejo in še enkrat odpeljejo barvni krog, v katerem lahko vsem pokažejo sredinec. Pri tem morajo predvsem paziti na to, da ne hodijo blizu sodišč in na uspešno skrivanje osebnih interesov.
 
Rdeči, rumeni, zeleni in črni … levi in desni … saj niste resni.
Pod kamnom je kača .-)
30. maj 2018 | Zaznamki: fikcija | Komentarji (3)
12. maj 2018 | Zaznamki: Music - YouTube | Komentarji (6)
14. april 2018 | Zaznamki: Music - YouTube | Komentarji (4)
Kriva je Excelova tabela ...
15. marec 2018 | Zaznamki: fikcija | Komentarji (3)

Prevelik je, da bi ga razumeli,
premogočen je, da bi ga doumeli,
preveč je skrivnosten, da bi ga ujeli,
preveč je prisoten, da bi ga lahko prijeli.
 
Prebral sem, da je zaskrbljenost predstavnika boga na Zemlji tako velika, da je že sekularizacija družbe nevarnost. Cerkev je ogrožena, ker je premalo krstov in ljudi, ki bi se odločali za duhovniški poklic. Sploh na tej sončni strani pa še posebej zaradi "trdovratnega sovraštva do Cerkve in vernikov".
 
Jaz ne poznam nikogar, ki bi sovražil cerkev. Poznam pa kar nekaj ljudi, ki jim niso bili všeč Zvonovi in pa mešetarjenje z nepremičninami v lasti božjih služabnikov. Oni sami bi morali biti predvsem moralna avtoriteta, po kateri bi se zgledovali verniki. Meni se zdi, da je današnji čas zelo nazorno pokazal, da je tudi v teh cerkvenih ustanovah premalo božje misli in preveč človeške volje. Z lahkoto vsak prebira svete knjige tudi doma in sam izbira med raznimi bogovi, ki naj bi se v naši zgodovini pojavljali našim prednikom. Izbira je dovolj velika.
 
Največji sovražnik smo sami sebi. Pobijajo se med seboj tako verniki kot neverniki. Ne vem kaj je bolje, biti vernik ali ateist. Na koncu o dejanju vsakega posameznika odloča morala in svobodna volja, ki nam zaenkrat še ni bila odvzeta.
 
Na srečo živimo v sekularizaciji in je čas srednjeveških mučilnic mimo, drugače bi kdo zaradi človeške /ne božje užaljenosti/ protestiral. V preteklosti bi zaradi prej omenjenih Zvonov bil kriv, zaradi žalitve verskih čustev.
 
Bog, ki se predstavi v Vesolju in neustavljivi volji do življenja v njem, je ravno nasprotje tistega kar počnemo mi. Mi, ki smo baje najbolj razvita oblika življenja na planetu … menda tudi edina, ki se je sploh razvila v 14 milijard letih. V Vesolju je na stotine milijard galaksij in mi izbranci, ki s 4% - 5% možganov uničujemo našo superiornost.
 
Drugače pa se strinjam. Seveda smo ogroženi vendar ne zaradi premalo duhovnikov in vernikov temveč zaradi premalo varilcev, tesarjev, električarjev … in alfa ljudi z zdravo pametjo.
 
Imam pa en predlog za cerkvene ustanove. Cerkev naj v vseh svojih objektih odpre zastonj šole v katerih se bodo poučevali samo tehnični poklici. Pridobili bodo ljudi, ki ne bodo čisto njihovi … tako kot imajo sami nepremičnine, ki so samo včasih čisto njihove (brez davka).
4. marec 2018 | Zaznamki: razmišljanje | Komentarji (14)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 183568
Forum avtorjev: 15868 Forum teme: 34414 // Odgovorov: 1872274
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86272 // Komentarjev: 1237820
Avtorji fotografij: 26127 // Slik: 221239 // Videov: 18398 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "