Višje kazni
Amandma glede kaznovanja udeležencev v prometu : Kazen mora biti odvisna od višine bruto osebnega dohodka in vrednosti premoženja kršitelja zakona. In to naraščajoče.

Delavec s 1000 Evrov bruto plače od danes naprej plača kazen v višini 300 Evrov in dobi tri kazenske točke, ker je vozil v naselju ( kjer je omejitev 50 km/h ) - 61 kilometrov na uro. Ministrica Kresalova, s skoraj 6000 Evri bruto plače naj plača 6 krat višjo kazen = 1800 Evrov. Tajkuni, ki so težki nekaj milijonov Evrov, kot Janković na primer, naj plačajo namesto 300 Evrov - 20 krat več = 6000 Evrov.
Javno je treba obveščati voznike ( davkoplačevalce ), koliko kazni so plačali policaji na mesec ( verjetno samo bedaki verjamejo, da oni ne kršijo predpisov ) in koliko kazni so plačali ministri ter prime - minister in ostale posvečene kaste. Nekje sem prebral, da se po 42. členu v novem zakonu, za prekršek s 300 Evri in 3 kazenskimi točkami kaznuje voznik, ki svojega premika ne nakaže z utripalkami ( žmigavci ). To, da so delavci z mizernimi plačami raztreseni med vožnjo po cestah, ko ne vedo kako preživeti mesec - razumem. Prej imenovane kaste, pa naj za raztresenost, ko nimajo nobenih eksistenčnih problemov - plačajo dvakratno višino kazni že prej omenjenih naraščajočih zneskov ( 3600 in 12000 Evrov ) - glede na bruto plačo in vrednost premoženja.
Sem socialist ali komunist ali tiran ali nedemokrat ?
Ne, samo realist in kolikor toliko pošten nebedak, ki mu je povsem jasno, da si kaste polnijo proračun. Kako veselo bodo šele sedaj nezmotljivi policaji, ki nikoli ne kršijo cestno prometnih predpisov - ob povišici plač, ki so jo dobili - zavzeto polnili erar. Seveda ne že danes ali jutri. Bi bilo preveč očitno. Skoraj bi pozabil. Voznik ministrice ( ali podobne kaste ), ki divja 166 kilometrov na uro po avtocesti naj plača samo polovico kazni. Ostalo polovico ministrica, ki se ji ni zdelo čudno, da prehitevajo vse normalne voznike, ki so vozili maksimalno 130 na uro. Ker ni tako neumna, da se ji to ne bi zdelo čudno, potem to pomeni, da je sama ukazala vozniku divjati, ker se ji je mudilo po nakupih. Seveda, polovico kazni glede na višino bruto plače ali vrednost premoženja.

Pobrano na netu : Zakaj mislite, da država še vedno ni prodala Falcona? Zato, da bodo lahko bežali, če pride do takih demonstracij kot v Grčiji.

Predlagam pa tudi uvoz vozila za slovenske policaje in ministrico - na spodnji slikci. Gre dovolj hitro, da bodo lahko ustavljali prestrašene voznike, ki bodo vozili po polžje!

Resnico varujejo bataljoni laži.
Stalin




Oddano: 01.07.2011 ob 19:16:22
RTV Kategorija: Ljudje
Kategorije:
Politika
Zaznamki:
Politika, Denar, Ministri, Policija, Blond strokovnjaki
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 680 | Ocena 4.3 od 12 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Hahahaha, 166 km/h na avtocesti sploh ni divjanje. Takih je na AC kolikor hočeš, vsake toliko časa kdo švigne mimo. Za to dobiš 200 EUR in tri kazenske točke, podobno kot če greš v naselju 60 km/h. Če pa upoštevaš še toleranco merilnikov hitrosti, ti pravzaprav za 166 km/h niti ne morejo dati te kazni, ampak za eno številko nižjo - 120 EUR in nobene kazenske točke. Velja tudi za reveže, ne samo za Kresalovo :-)
Helianthus
pred 359 tedni
2.
(... spet jaz :) zakaj pa ne bi enostavno upoštevali predpisov in se ne zgovarjali na Kresalovo ?! :)))
suzibluzi
pred 359 tedni
3.
Mene bolj muči vožnja skozi rumeno, sedaj ko ni več zelene utripajoče luči. Takrat si se lahko pravočasno ustavil, ker si vedel, da sledi rumena. Sedaj pa pri 50km/h in par metrov pred semaforjem nimaš šanse, da se ustaviš. Ne smeš pa kao skozi rumeno v nobenem primeru. Kako tu ne kršiti zakona, mi ni jasno. Saj nisem Harry Potter.
Helianthus
pred 359 tedni
4.
suzibluzi, itak. Vsi ti blogi in razburjanja o polnjenju proračuna bi popolnoma odpadli, če bi ljudje čisto enostavno začeli dosledno upoštevati prometne predpise.
Helianthus
pred 359 tedni
5.
1. Dobil sem stavo, da se boš ravno ti oglasil. Če pomeni divjanje, ko pelješ 61 km/h v naselju ( za kar je kazen 300 Evrov in 3 kazenske točke - 60 na uro pa ni, za to dobiš kazen 100 Evrov in nič kazenskih točk ), ti lahko rečem samo to, da te je zahebala tvoja policajska logika ali pa občudovanje blondinke. Hahahahaha.
marijanL
pred 359 tedni
6.
marijanL, očitno nisi prebral, kaj sem napisal...
Helianthus
pred 359 tedni
7.
2 in 4.
Čudno, da vaju ne zanima kako policaji in razne kaste vozijo po predpisih. Ali sta tako naivna ali pe je suzin sopotnik v življenju polcaj ( al pa sama ) ali pa oba ? In kot je zdaj v družbi moderno, verjetno padata na čare blondinke.
Hahaha,
marijanL
pred 359 tedni
8.
6. Seveda sem. Ker pa ti ni jasen moj odgovor - te kot policaja izključim. Si le oboževalec ali pa LDSovec Katarince.
marijanL
pred 359 tedni
9.
marijanL, meni se zdi zelo enakovredno, če v naselju namesto 50 pelješ 60, ali pa če na avtocesti namesto 130 pelješ 160. Kazni so podobne. No, saj so bile vedno, ne vem, kaj te sploh muči. Tudi pod Janšo smo imeli tak sistem. Malo se ti temni pred očmi zaradi jeze in potem ne razmišljaš logično.
Helianthus
pred 359 tedni
10.
9. Očitno ne bereš mojih že pred nekaj dnevi komentarjev. In nič me ne muči. Stanuješ v butalah ?

NPU ( Nacionalni Prometni Urad ) mi je sporočil, da me bo na podlagi prijave PPB ( Policijske Postaje Butale ) kazensko ovadil zaradi širjenja neresnic oz. nerazumevanja tega, da je lahko zaradi enega km/h prekoračitve dovoljene hitrosti v naselju ( kjer lahko vozim 50 km/h ) kazen za 200 Evrov večja, kajti : " V kolikor povozite pešca pri hitrosti 60 km/h bo ta - po dosedaj zbranih statističnih podatkih revije Ciciban - utrpel kvečjemu zlom noge ali pa zlom obeh nog. Pri hitrosti 61 km/h na uro pa ga povozite do smrti. Torej je še kako pomembno, da buljite v števec in pazite ne tisti kilometer hitrosti.

S policijsko Kresalko - NPU - LDS - Butalskimi pozdravi !
marijanL
pred 359 tedni
11.
valjda da vem da policaji in kaste (hehe) (ker pač lahko?!) tudi kršijo prometne predpise. vseeno pa ti policaj nič ne more, če voziš po predpisih ... je to res tako težko?! sicer pa, sem naravna blondinka, zato me je verjetno malo težje razumeti :)))))
suzibluzi
pred 359 tedni
12.
marijanL, tisti en sam kilometer na uro razlike in toliko višja kazen je bil v zakonu vedno. Pač lestvica ni zvezna, ampak stopenjska. A se ti ne zdi, da če pod Janšo tega niso spreminjali, da je to potem v redu (glede na to, da vem, da je zate v redu vse, kar Janša naredi)?
Helianthus
pred 359 tedni
13.
suzibluzi, blondinke niso nič v primerjavi z besnimi ljudmi, ko gre za razsodnost.
Helianthus
pred 359 tedni
14.
11. Naravna ? Dvomim. Kdor se strinja s tem, da lahko razne kaste - vključno s polcaji nekaznovano krši predpise - je zelo pobarvan z umetno blond barvo. Hahahaha.
marijanL
pred 359 tedni
15.
kdo pa je rekel, da se strinjam s tem?! prosim, ne si po svoje razlagati komentarjev ...
suzibluzi
pred 359 tedni
16.
marijanL, kdo je pa rekel, da lahko kdorkoli krši predpise? To si želiš ti, jaz ne. Sem pa prej lepo povedal, tisto "divjanje" po avtocesti stane 200 EUR in 3 kazenske točke. Za reveže in za kaste, za vse enako! A je sploh kdo preveril, če jih je Kresalkin šofer plačal. Dvomim, da jih ni.
Helianthus
pred 359 tedni
17.
12. Vem, da je bil že prej, ampak prej pač nisem sodeloval tukaj, sem pa nekje drugje napisal podobno kot danes ali pred dnevi. Nekoč je bil tudi Hitler živ. Kaj hočeš s tem povedati ? Sicer pa svojo inteligentnost dokazuješ z izjavo, da je zame vse v redu kar naredi Janša. Od kje ti tako pametna informacija nebesnega človeka, ki je baje razsoden - pa ne vidi prst pred nosom ?
marijanL
pred 359 tedni
18.
16. Ti očitno imaš probleme s funkcionalno pismenostjo. Kdaj in kje sem si želel, da lahko kdorkoli krši predpise ?
Fantina - očitno že izgubljaš kompas. Pa saj ti ne zamerim. mi pač nisi dorasel. :-)
marijanL
pred 359 tedni
19.
pri vsem tem človek edino takrat ravna inteligentno, če se drži predpisov, ne samo zdaj, ko so kazni višje, ampak tudi prej. če je nekje prepovedano parkirati in ti redar (ali policist) napiše kazen, se bo vsak 'pravi' Slovenec razburjal na vse pretege, češ, samo za minutko sem moral skočiti na banko; samo za sekundo sem moral ne-vem-kaj vse. tipično, res ! tisto sekundo naj si vtakne v rit :)
suzibluzi
pred 359 tedni
20.
marijanL, glej, tole z nezveznimi lestvicami je vedno šit, tisti ki so na meji, nastradajo. Recimo - upokojenec ki ima 500 EUR (številke niso resnične, samo kot primer dajem) recimo da ni več upravičen do nekega dodatka, ki ga včasih dajo tistim, ki imajo malo denarja. Tisti, ki pa ima recimo 499 EUR pokojnine, pa še dobi 100 EUR dodatka. Če greš računat, vidiš, da je drugi dobil potem efektivno pokojnino okrog 508 EUR, prvi pa čeprav ima sicer višjo, je dobil manj. Isto velja za otroški dodatek in še marsikaj drugega. V vseh takih primerih bi se moralo iti po neki zvezni formuli, pa to ni nikoli tako. Edina formula v zakonih, ki sem jo opazil, da je nekako pravilno naračunana in je zvezna, je dohodninska lestvica.
Helianthus
pred 359 tedni
21.
marijanL:

Kdaj in kje sem si želel, da lahko kdorkoli krši predpise ?


No... vsi ti tvoji blogi in komentarji ne bi imeli nobenega smisla, če ne bi šlo ravno za to - da si želiš še naprej kršiti predpise. Ker - kdorkoli se ravna po njih, ne bo nikoli plačal nič in so potem lahko kazni tudi v milijonih evrov, pa se ne bo poznalo čisto nič.
Helianthus
pred 359 tedni
22.
19. To je res. Zviševanje kazni pa bo učinkovito za nekaj mesecv ali pa leto dni, ker je izterjava kazni neučinkovita. Kazen je vzgojna, če jo moraš plačati takoj in ne po dveh ali treh letih ali pa sploh nikoli.
marijanL
pred 359 tedni
23.
na kuturi voznikov je treba delati, ne pa da so vsi nestrpni in ti j**** mater kadar koli lahko
suzibluzi
pred 359 tedni
24.
21. Sem prav vedel kaj boš napisal. Ne spadam med reveže in po amandmaju, ki sem ga predlagal, bi plačal tudi jaz kar precej več kot oni. Kar je edino prav. Ni logike, da oskubiš za krštev delavca, ki ima 1000 Evrov bruto, za 300 Evrov - bogatejše pa za enaki znesek. V tem je smisel. Nikjer pa nisem napisal, da zagovarjam kršitev predpisov.
marijanL
pred 359 tedni
25.
Dejstvo ostaja,bogataši bodo še zmeraj lahko kršili pravila ,prvič zato ker imajo dovolj denarja ,drugič pa zato ker imajo privilegije in zveze tudi pri policajih.Ostali Slovenci pa bodo(bomo) res primorani počasi gledati na vsak prekršek saj jim najmanša prometna kazen (+10 km v naselju kar ni težko preseči) lahko takoj odščipne polovico plače tako ,da bo to iz nas posledično naredilo popolne bogaboječe in ponižne državljane (ovce) kajti neupoštevanje zakonov lahko počasi privede tudi do bakrota ,če ne celo propada.
Super, vsepovsod smo prvi v Evropi,le po plačah krepko zaostajamo,ko bi bila naša vlada še pri tem tako dosledna.
mušica
pred 359 tedni
26.
torej, dva bi kršila isti predpis, plačala pa bi različno? to je smiselno?
suzibluzi
pred 359 tedni
27.
25 - bogati se še bolj bojijo za vsak cent :))))
suzibluzi
pred 359 tedni
28.
23. Ravno tukaj pa je problem. Razni strokovnjaki na prometno vzgojo že od vrtca naprej opozarjajo že nič koliko let. Me zanima, kaj bodo tile strokovnjaki - na čelu s Helianthusom naredili, ko bodo prišli na 500 ali 1000 Evrov kazni ( namesto 300 ) in bodo polni zapori ?
marijanL
pred 359 tedni
29.
20. In spet se mi zdi, da se pogovarjam z nekom drugim kot oni dan. Pozabljaš ali pa ne bereš komentarjev. Tako sem napidsal : No. Naj pojasnim neukim. Sam bi za prekoračitev hitrosti v naselju do 5 kilometrov na uro predpisal 50 Evrov kazni. Od 6 do 10 pa 100 Evrov. Za vsak nadalje prekoračen kilometer hitrosti ( 61, 62, 63 itd. ) pa po 10 Evrov. Enako učinkovito do voznikov - neučinkovito za polnjenje proračuna, ko za vožnjo 60 na uro dobiš 100 Evrov kazni brez kazenskih točk - za 61 na uro pa 300 Evrov in 3 kazenske točke. Kdor tukaj ne vidi diskrepance - je ali slep ali Kresalkin navijač, ker je lepa in pametna. Zame je pofarbana nesposobna odvetnica, ki o prometu pojma nima.
marijanL
pred 359 tedni
30.
25. 5
marijanL
pred 359 tedni
31.
Eno vprašanje - zakaj v tujini spoštujemo predpise in smo še posebej pozorni, doma pa ne!?

...lahko - moj mali odgovor - ker je tam red! Policaji ne čakajo, da bi kasirali ampak resnično nadzorujejo promet!

Kaj se dogaja pri nas - oglobijo male prekrškarje, ki v resnici nikogar ne ogrožajoj, le na trenutno stanje so peljali par kilometrov prehitro.


...divjakov, mladih, za katere se sprašuješ od kod jim avto, če ti voziš starega, manjšega - nkoli n zasačijo!
milojka
pred 359 tedni
32.
26 in 27. Seveda. Ker bogatejši imajo boljše avtomobile in v povprečju so tudi bolj izobraženi ter bi morali vedeti kako se obnašati v prometu. Bojijo se za vsak cent ? Si hotela reči za vsak milijonček ? Hahaha.
marijanL
pred 359 tedni
33.
31. Me prav zanima komentar suzi in helija.

5
marijanL
pred 359 tedni
34.
marijanL, matr imaš ti težave s kulti osebnosti. Če bi ti svojemu Janšeti podelil dosmrtni mandat in maršalski naziv, še ne pomeni, da smo tudi ostali vsekani na osebnosti. Meni je Kresalka totalno mimo, ni mi niti lepa, nič. Pač en izmed politično nastavljenih ministrov, ki večinoma nimajo pojma o ničemer. Saj tako je bilo z vsemi ministri v vseh vladah. Nanjo se spravljaš pa krneki, saj je zakon skoraj isti kot tudi pod Janševo vlado, le kazni so nekoliko višje. Nič posebnega.
Helianthus
pred 359 tedni
35.
milojka, to se mi zdi pa smešno - od kje ti informacija, da oglobijo le majhne prekrškarje, divjakov pa nikoli ne najdejo?
Helianthus
pred 359 tedni
36.
34. Janša ni moj - je od Urške. Sam pa tudi imam sopotnico v življenju od katere sem. Tko, da se razumeva. Glede janše pa sem že napisal Vodebu - podelil je še čistilkam na štasbih TO - status veterana, ker so se jim verjetno zapletle metle med noge in so padle po tleh ter bile v smrtni nevarnosti zaradi napada JNA, pa čeprav je vsak štab stražilo po 5 do 10 teritorialcev. Oprosti, ampak tvoje zagovarjanje debilnosti, ko iz 60 na 61 na uro povišaš kazen za 200 Evrov in 3 kazenske točke zame ne pomeni nič drugega kot polnjenje proračuna in kdor tako debilnost zagovarja ( če ni neumen polcaj ), pol je pa fen blondinke Kresalove.
marijanL
pred 359 tedni
37.
35. Če lahko namest nje. Če bi samo divjake kaznovali - potem je pol policajev preveč. Največ se v proračun nateče ravno od majhnih in večinoma srednjih.
marijanL
pred 359 tedni
38.
marijanL, kdo je rekel, da zagovarjam tak način izračunavanja kazni????? Jaz samo pravim, da je tako vedno bilo. In kot sem že rekel, še marsikje bi bilo treba uvesti zveznost pri izračunu. Še najmanj je to pomembno pri kaznih, ki jih ni obvezno plačevati, saj se je temu zelo preprosti možno izogniti - voziš po predpisih, pa je.
Helianthus
pred 359 tedni
39.
Največ se v proračun nateče ravno od majhnih in večinoma srednjih.

Pa kaj te tako moti ta proračun??? V proračun se ne bi natekel niti evro prihodka, tudi če bi bile kazni milijonske - če bi samo ljudje vozili po predpisih. V naselju 50 km/h in pika. In potem ni nobenega problema. Tudi če začasno malo zasanjaš in pelješ 52 ali 53, ti za to ne morejo dati kazni, ker velja še merilna toleranca.
Helianthus
pred 359 tedni
40.
V bistvu so kazni za prometne prekrške ena izmed redkih postavk v proračunu, ki bi se ji bilo možno izogniti, tore jih ljudje plačujejo prostovoljno, hahahahahahaha!
Helianthus
pred 359 tedni
41.
Heli a morda stojijo na "stranskih" cestah?...ne vedno skriti za "ovinkiH" na točkah, kjer pričakujejo, da bo nekdo naredil prekršek.

...mojega sina so ustavili na izhodu iz tovarne in trdili, da je prevozil rdečo luč!...pa kašna policija je to, ki želi zgolj kasirat? Delavci, ki se praktično šele vključujejo v promet?
milojka
pred 359 tedni
42.
38. Ludje niso roboti ali pa nezmotljivi. Ko bo tehnologija napredovala, da bo avtomobil sam peljal in odčital prometne znake, potem nam sploh ne bo treba na števec gledati. Še vedno pa bo lahko tudi tak avtomobil zabluzil in bo prišlo do nesreče s smrtnim izzidom. Zakaj torej trdim, da je Kresalka blondinka ?
Ker je pred časom izjavila, da je njen cilj nič mrtvih na slovenskih cestah. Samo bedaki ali konji se ne bi smejali taki izjavi. In pa rdeči mediji, ki tako absurdne izjave objavijo.
marijanL
pred 359 tedni
43.

Komunistična policija v totalitarni državi.

Welcome North Korea.
Ewie
pred 359 tedni
44.
39. Merilna toleranca ? Ta pa je dobra. Kje v zakonu pa to piše ?
marijanL
pred 359 tedni
45.
40. Postvka v proračunu ? Vzamem nazaj prejšnjo mojo ugotovitev, da nisi policaj.
marijanL
pred 359 tedni
46.
Heli resno vprašanje - se samo delaš neupredeljen in bučke luščiš ali si na strani sedanje vlade?


...se mi zdi, da me imaš za neuko, neumno, in nasploh manjvredno od tebe, ker si bolj pameten (kar je res), se ne zavedaš (veroveden!), da lahko živimo tudi drugačni? ..najraje bi komentar zbrisala...pa ga ne bom!...
milojka
pred 359 tedni
47.
milojka, to z rdečo lučjo se je pa zgodilo tudi meni pred kakimi dvajsetimi leti. Takrat se je policaj enostavno lagal in nisem imel kaj. Odvisno od policajev, po mojem, eni so ok, eni si barabe. Enkrat sem recimo plačal, ker sem šel v enosmerno v napačno smer. Na kolesu, hahaha!
Helianthus
pred 359 tedni
48.
47. Meni se je pa nekoč zgodilo, da mi je pameten policaj rekel, da bom pihal, ker sumi, da sem vinjen. Odgovoril sem mu, da je pač on bedak, ker sem spil samo 20 pirov - vina še povohal nisem.
Nekje slišan štos, ki je precej blizu resnice.
marijanL
pred 359 tedni
49.
marijanL, vsak instrument ima določen merilni pogrešek in na to se je možno sklicevati.
Helianthus
pred 359 tedni
50.
Se mi kar smilite nekateri. Pa tko fajn ga je bilo pritisniti skozi naselje, ker je še večji filing, kot na odprtem, a ne. Itak, da so kazni previsoke, kaznovanje nepravično in policaji inkasanti, ampak če vozite po predpisih ni panike.
Ob vsakem zločinu raja zahteva najvišjo možno kazen, po vsakem sojenju se raja buni, da je kazen premajhna, ko pa pridemo na področje prometa in dela na črno, pa vsi zamenjajo ploščo in bi radi čim manjše kazni. Le čemu?
Sapp
pred 359 tedni
51.
Mi je žal, da pride tako!
POLICIJO potrebujemo in večina, je zelo prijaznih razumevajočih - človeških!
milojka
pred 359 tedni
52.
Odgovoril sem mu, da je pač on bedak, ...

HAHAHAHAHAHA! Ni čudno, da imaš probleme s policaji. Jaz sem bil raje tiho, kljub temu, da je policaj direktno lagal, raje sem si mislil svoje, kasneje napisal pritožbo na tisto, kar sem dobil od sodnika za prekrške in potem je bila zadeva rešena v moj prid.
Helianthus
pred 359 tedni
53.
milojka, tudi moje izkušnje s policaji so v veliki večini zelo dobre.
Helianthus
pred 359 tedni
54.
49. Misliš da ne vem ? Ne piše pa tega v zakonu. In tega ne vedo vsi navadni državljani. Oziroma, večina njih ne ve. In za kaj takega dokazovati je treba imeti keš in odvetnike.
marijanL
pred 359 tedni
55.
In tega ne vedo vsi navadni državljani.

Res je. A v pravu velja pravilo - neznanje škodi. Vsak ima zase odgovornost, da se uči in pozanima o pomembnih stvareh.
Helianthus
pred 359 tedni
56.
50. Usmiljenja vreden si sam. Očitno govoriš iz lastnih izkušenj, ko si ga pritiskal skoz naselje. Sam po naselju vedno zmanjšam na okol 50, če pa je kretenski poklcaj z radarjem koj za znakom je povsem normalno da bom prletu k njemu s 60 ali bog ne daj 61 kilometri na uro. Tako, kot se nastavljajo ob cestninskih postajah avtocest. Ne bluzi.
marijanL
pred 359 tedni
57.
55. Ne. V pravu velja pravilo, da te nepoznavanje zakona ne odvezuje sankcij za njegovo kršenje.
marijanL
pred 359 tedni
58.
52. Štos ni moj. Pa vseeno. Seveda je bedak nekdo, ki te obtoži, da si vinjen - vina pa še povohal nisi. Pravilno : Ste pod vplivom alkohola. Joj, s kom se jaz tukaj ukvarjam.
marijanL
pred 359 tedni
59.
marijanL, skratka... ti pelješ skozi naselje 50 na uro, to je običajno več sto metrov, včasih več kilometrov. In ti je težko par deset metrov prej upočasniti tako, da bi imel 50 že pri znaku? A misliš, da bi se ti res toliko poznalo na času vožnje, če bi to storil? Ma... na vsak način hočeš ti vsaj malo kršiti zakone in pri tem ostati nekaznovan. Ti, ti, ti!
Helianthus
pred 359 tedni
60.
marijanL, če je nekdo bedak, še ni nujno, da mu moraš to povedati direkt v faco. Kdor to naredi policaju, je pač bedak tudi sam, ker bi moral vedeti, da bo zašel v težave.
Helianthus
pred 359 tedni
61.
Matejov zakon je število žrtev skoraj prepolovil pa če se razpočimo...pa preden kdo omeni vinjete, tudi na AC kjer bi se po vsaki logiki morala močno poslabšati prometna varnost se je število žrtev zmanjšalo. Kazni za male prekrške so sicer previsoke, za alkohol, hitro vožnjo v naselju (kdor jo primerja z AC očitno nima prav dolgo izpita ali ga sploh nima in ne loči vključevnja v promet z 0kmh in vključevanja s 100kmh s pospeševalnega pasu), vožnje v nasprotno smer po AC,...pa so še prenizke. Za večino teh dosmrtni odvzem dovoljenja in zaporna kazen. Marijan nekateri imamo bajto tudi zraven table za naselje in tudi mi se moramo vključevati v promet, tudi mi imamo otroke,...tako da prosim da nas tretiraš podobno kot tiste kateri imajo bajto 100m naprej od table.
Bobr
pred 359 tedni
62.
Iz SSKJ:

vínjen -a -o prid. (ȋ) ki se mu zaradi zaužite alkoholne pijače zmanjša sposobnost normalnega, razsodnega mišljenja, ravnanja: vinjen človek; najti koga vinjenega; malo vinjen; bil je vinjen, ne pa pijan / biti v vinjenem stanju vinjen

Vinjen torej ne pomeni pijan od vina. Pomeni čisto samo pijan. Tisti policaj torej ni bil bedak, ampak je še odlično obvladal slovenščino, ker zna najti za isto stvar več različnih lepih slovenskih izrazov.
Helianthus
pred 359 tedni
63.
Zelo zanimiva razprava!
Zelo rada bi ostala z vami, ampak, moram spat, ker grem jutri na roko nabirat borovnice, da bomo imeli popoldne piknik.
...to je moja realnost - pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal!

A ni življenje lepo! ....samo sprejeti moraš takšnega, kot se ti ponuja!

Se tu poslovim - lepo spite, lepo sanjajte in naj bo vaše jutro navdihujoče!..heli, še vedno me učiš - hvala.
milojka
pred 359 tedni
64.
59. Nisem govoril za naselja, ki jih poznam in vem kje je znak. Tam ne priletim s 60 ali več že takoj mimo znaka. Če po pravici povem,znaka 50 pred naselji, ki jih poznam še pogledam ne. Ga sploh več ne registriram, ker vem že na pamet kje se začne cona 50.
marijanL
pred 359 tedni
65.
60. Pozabljaš, da je to bil štos nekje slišan. Sicer pa. Lahko si privoščim reči polcaju v fris, da je bedak. Mam dost dnarja za plačat kazen na sodišču. Hahahaa.
marijanL
pred 359 tedni
66.
marijanL, lepo, da imaš dovolj denarja za take hobije. Jaz ga nimam... Mogoče tudi zato raje vozim po pravilih. Je ceneje.
Helianthus
pred 359 tedni
67.
62. Če SSKJ - Slovensko Skupnost Komunistične partije - šteješ za neko Slovensko jezikovno avtoriteto v vseh primerih - bog ti pomagaj. O Toporišiću pa sploh ne bi izgubljal besed. Je pa vsakemu bedaku, ki ni Toporitić in podobni njemu jasno, da je je vinjen izpeljanka od prevelikega uživanja vina. Pa še bi lahko našteval jezične nesmisle ljudi, ki žvijo od tega, da stvari komplicirajo ali si jih izmišljujejo samo, da lahko opravičijo svojo plačo oz. to, zakaj naj bi jih davkoplačevalci plačevali.,
marijanL
pred 359 tedni
68.
SSKJ so sestavljali večji strokovnjaki od mene, zato jim zaupam. Lahko pa malo počakamo, mogoče Janša izda svojo različico. Tisti boš najbrž bolj verjel.
Helianthus
pred 359 tedni
69.
66. Kljub krizi - zaenkrat še. Pa ne mislit, da sem kakšen minister s 6000 Evri bruto na plečih davkoplačevalcev. Še manj pa lopovski tajkun. :-)
marijanL
pred 359 tedni
70.
68. Pa kaj si fiksiran s tem Janšo ? Logično pa je, da si zaradi preveč uživanja vina - vinjen. Ker pa je Slovenija vinorodna dežela je po tvoje in po strokovnjakih mnenju to besedo treba uporabiti za vse ostale pijače, ki jih nekdo prekomerno zaužije ? Tako bi recimo bili nekateri : pirjeni ( pivo ), šnopsnjeni ( šnops ) , whisknjeni ( whiskey ), konjaknjeni , ker so spili preveč konjaka. Za SSKJ nebedake je edini primeren izraz alkoholizirani. Tudi vinjeni potemtakem ni primeren izraz za alkoholiziranega voznika v prometu.
marijanL
pred 359 tedni
71.
@Helianthus ,če bi nonstop ne omenjal Janšo ,bi ti človek še verjel ,da je tvoje mnenje verodostojno ter zgolj mišljenje osebne narave ,tako pa se bojim ,da je najbrž vse kaj drugega oziroma je politično obremenjeno ter najbrž posledično slepa podpora vsem ukrepom te vlade.
mušica
pred 359 tedni
72.
61. Marijan nekateri imamo bajto tudi zraven table za naselje in tudi mi se moramo vključevati v promet, tudi mi imamo otroke,...tako da prosim da nas tretiraš podobno kot tiste kateri imajo bajto 100m naprej od table.


Ko zagledam bajto itak že avtomatsko znižam hitrost. Govorim glede bedasto postavljenih prometnih znakov, ko je do prve bajte še 500 metrov ali celo kilometer. In za tako postavljenim znakom najdeš največ kresnjenih inkasantov.
marijanL
pred 359 tedni
73.
71. :-)
marijanL
pred 359 tedni
74.
5+
brugge
pred 359 tedni
75.

mušica, saj Helianthus ni edini, ki tako slepo podpira to zadnjo (vsaj upam, drugače Slovenije ne bo več)
komunajzarsko vlado......
Ewie
pred 359 tedni
76.
In zakaj vežeš na bruto plačo? V tem primeru bi bili reveži priviligirani, saj je neto tisto, kar dobiš na koncu, ne bruto.

Sploh pa je dovolj uravnilovke. Naj raje vsak plača enak znesek.
marsal
pred 359 tedni
77.
marsal, to se pa strinjam. Kazni za vse enake. Davki pa proporcionalni, brez progresive.
Helianthus
pred 359 tedni
78.
76. SDRoknrol.
77. Zate sem bil ziher, da se boš javu. Hahahaha.
marijanL
pred 359 tedni
79.
Tudi jaz sem bil zihr :-)
Helianthus
pred 359 tedni
80.
79. Hahaha. Temu pa ne morem oporekati.
marijanL
pred 359 tedni
81.
@31Eno vprašanje - zakaj v tujini spoštujemo predpise in smo še posebej pozorni, doma pa ne!?......he, he, he..... še nikoli bila v Italiji, Grčiji, Turčiji....?
Kaj se dogaja pri nas - oglobijo male prekrškarje, ki v resnici nikogar ne ogrožajoj, le na trenutno stanje so peljali par kilometrov prehitro..... ne, sej nas pa ni tak včasih koga nalomi/razlomi, drugače pa je čisto prijazen fant.....

Prometne kulture se bo potrebno lotiti drugače, ne pa s kaznimi. Problem je, da ljudje ne znajo voziti in se ne zavedajo, kako nevarni so.
Stanislav Sivec
pred 359 tedni
82.
81. Po mojem - vsaj 5 do 10 odstotkov državljanov Slovenije sploh vozniškega ne bi smeli imeti. Kakor tudi 10 do 15 odstotkov državljanov Italije ali Hrvaške, da o Bosni in Srbiji ne izgubljamo besed in časa. In kot sem že v enem prejšnjem komentarju - pod temle mojim blogom- napisal : Prometna vzgoja se začne že v vrtcu in naprej. Samo to zagotavlja določen uspeh. Kazni - še posebej astronomske -že ne.

Vidim, da si držal besedo. Lp.
marijanL
pred 359 tedni
83.
marijanL: veš da sem si danes prav zares prebrala zgibanko o novih predpisih ... uf, res so visoke kazni... to še vedno ne spremeni mojega mnenja ... ampak je res tole, da ta zadeva samo po žepu udari, malo manj pa po glavi (miselnosti) voznikov, pri čemer bi bilo treba začeti in to je tudi srž (džazna beseda) problema pri nas 'balkancih' . žal.
suzibluzi
pred 359 tedni
84.
enako je bilo pri cigaretih, ko so začeli s tistimi zlobnimi napisi kako kajenje ubija spermije in podobno :), sedaj nekaj sanjajo, da bi na škatle začeli dajat fotke posledic kajenja ... nekaj tudi poskušajo z zviševanjem cen cigaret ... učinka ni. enako je v prometu, pravila so, da se kršijo reče Janez in vzame kredit da lahko odplača kazen :)
suzibluzi
pred 359 tedni
85.
@82, delam ogromen projekt, ki v Slo seveda zaenkrat nima podpore, zunanji potencialni investitorji pa so za. Koristil bo tudi kulturi v prometu. Nadaljevanje sledi.

Glede prometa je rešitev samo ena; Kot si povedal, se začne v vrtcih, nadaljuje pa doma, v šoli, na cesti ob cesti.... Toda, kaj pomaga vrtec, ko otroci gledajo butaste tastare!? Od koga bodo povzeli vzorce? Potrebno je zgraditi hipodrom za vožnjo, potem pa iti gor in gas, ter seveda učiti, se igrati, ne pa ukazovati in siliti, da je avto ne samo užitek, ampak zelo nevarno orožje, če ga ne obvladaš! Simulacije trkov, adrenalin.... ampak ne na cesti. Na avtodromu.

Vse kronične prekrškarje pa na prisilno delo v travmatološko kliniko, kakšen center za rehabilitacijo invalidov, ali na Center za sestavljanje pokojnikov po prometnih nesrečah. Naj čistijo tla in vidijo, kaj naredijo norci na cestah.

Visoke kazni sprožajo samo dodatno agresijo.
Stanislav Sivec
pred 359 tedni
86.
85. Toda, kaj pomaga vrtec, ko otroci gledajo butaste tastare!?

Še kako res, vendar to ni razlog, da kapituliramo in podpiramo astronomske kazni.

Ostalo pa : 5


marijanL
pred 359 tedni
87.
marijanL, ravno to je razlog. Za butaste tastare ga ni drugega zdravila.
Helianthus
pred 359 tedni
88.
87. Ne edini. In ne najvažnejši.
marijanL
pred 359 tedni
89.
marijanL, se ne strinjam. Za butaste ta stare to je EDINO in zato tudi najvažnejše zdravilo. Mi lahko poveš še kakšen drug način? Vsaka ti čast, če ga najdeš.
Helianthus
pred 359 tedni
90.
@88 in 89, bojim se, da kljub temu, da prisila grožnje ni najboljša metoda, ampak denar je edino univerzalno sredstvo, ki trezni človeka. Tako reveža, kot bogataša. Ni denarja ni bencina, ni vina, ni ljubezni, ni možnosti pritožbe, ker jo je potrebno plačat (taxa, odvetnik, pa poštnina...)..... Deluje! Edino.
Stanislav Sivec
pred 359 tedni
91.
Če se policaji nebi šli inkasanstva bi še razumel. ko človek poskuša voziti po predpisih se mnogokrat znajde v dilemi kaj je prav. Nekateri znaki so postavljeni totalno nelogično in butasto. Ob tem pa še naletiš na voznika ki namesto 90 na uro od posranosti vozi 50!!!
MIRNČAN
pred 359 tedni
92.
5
Wajdouc
pred 358 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3



Št. registriranih uporabnikov: 177762
Forum avtorjev: 15867 Forum teme: 34397 // Odgovorov: 1871339
Blog avtorjev: 3586 // Blogov: 86085 // Komentarjev: 1236169
Avtorji fotografij: 26079 // Slik: 220468 // Videov: 18403 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "