Objavljena še ena iz niza študij, ki razkrivajo neverjetno škodljivo genetsko manipulacijo nad pšenico
Te dni je objavljena še ena iz niza študij, ki razkrivajo neverjetno škodljivo genetsko manipulacijo nad prehranskim artiklom, ki ga večina ljudi dnevno uživa, pa se niti ne zavedajo nevarnosti in škodljivosti - to je pšenica oz. pšenična moka. Človek ne more verjeti, da se o tem več ne piše in osvešča, saj so posledice tega zločina nad naravo in prebivalstvom (še posebej naših otrok!!!) zastrašujoče in katastrofalne.

Sodobna pšenična moka sploh ni naravna in taka, kot bi morala biti. Agroživilski lobi je iz naravne pšenice s pomočjo genetskih manipulacij: križanja in umetno izzvanih mutacij* povsem spremenil genom pšenice. Starodavna žita so bila hranljiva, toda moderna pšenica zaradi genetske manipulacije sploh ni več "žito". Zaradi hibridizacije so popolnoma spremenili in zmaličili genetski zapis originalne pšenice, tako da je sodobna pšenica izgubilia več kot 30% hranilne vrednosti v primerjavi z naravno genetsko linijo. Razmerja in ravnotežje hranil, ki ju je mati narava ustvarila v naravni pšenici je porušeno in spremenjeno do te mere, da človeška prebava in fiziologija preprosto ne more tem spremembam slediti tako hitro.

* = moderne sorte pšenice so bile poleg križanja ustvarjene s pomočjo obsevanja semen z radiacijo ali pa so bili njihovi kalčki (embriji) obdelani z mutagenimi kemikalijami, gama žarki ali visokimi dozami X žarkov, s čimer so izzvali željene mutacije. Koliko istočasnih negativnih posledic ima to dejansko, so pozabili povedati (kot običajno). Seveda kljub temu, da je že sama taka pšenica škodljiva in neužitna za nas, jo še dodatno obdelajo in rafinirajo, da izgubi še dodatnih 60% koristnih hranil (razumi to, kdor more, to je idiotizem in kriminal samo po sebi). Trenutno je "vroča" za uporabo v prehrani v Kanadi še genetsko modificirana GM pšenica, ki je tolerantna na glifosfat, to je zloglasna aktiva substanca v MONSANTO-vem herbicidu Roundup. Vse za napredek?

Posledica takšnega "posilstva" nad pšenico in drugimi žiti je hitro naraščanje težav pri potrošnikih, ki uživamo takšna žita. Celiakija, za katero pred desetimi leti večina ljudi ni niti slišala, je vse bolj razširjena. Sprva so menili, da gre za prirojeno bolezen - nezmožnost prebavljanja glutena. Število ljudi, pri katerih se težave zaradi glutena razvijajo v starejših letih, nam daje misliti, da imamo tudi na tem področju opraviti s "kolateralno škodo" vojne za dobiček velikih korporacij, ki usmerjajo razvoj kmetijstva. Dokaz več za to trditev so nove ugotovitve, da pražita, ki jih pridelujejo brez kemije (denimo kamut, enozrnica, dvozrnica in nekatere vrste pire), čeprav vsebujejo celo več glutena kot pšenica, velikemu odstotku obolelih za celiakijo sploh ne povzročajo težav.

Sodobna pšenica je »popolni kronični strup«, pravi dr. William Davis, kardiolog, ki je izdal knjigo o najbolj priljubljeni žitarici na svetu. Davis pravi, da pšenica, ki jo jemo danes ni ista pšenica, ki jo je jedla naša babica: »To je 46 centimetrov visoka rastlina, ki je bila ustvarjena preko genetskega raziskovanja v 60-ih in 70-ih«, je dejal Davis. »Ta stvar ima mnogo novih lastnosti za kateri nam ni nihče povedal, kot na primer, da vsebuje nov protein imenovan gliadin. To ni gluten. Ne govorim o ljudeh, ki so občutljivi na gluten in z celiakijo. Govorim o vseh ostalih, ker smo vsi občutljivi na protein gliadin, ki je opiat. Ta stvar se veže na receptorje opiatov v možganih in pri večini ljudi spodbudi apetit, kar povzroči, da pojemo 440 kalorij več na dan, 365 dni v letu«.

> Gluten Aside – Modern Grain Sucks and Here’s Why
http://www.glutenfreesociety.org/gluten-
free-society-blog/gluten-aside-modern-gr
ain-sucks-and-heres-why/
http://www.marksdailyapple.com/why-grain
s-are-unhealthy/#axzz2cJd1bCMq

Oddano: 18.08.2013 ob 15:46:25
Zaznamki:
genetska manipulacija, pšenica, študija, gluten, gliadin
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 437 | Ocena 4.2 od 10 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Prvo se nauči izrazoslovja. Pri kulturnih rastlinah ni nobenih ras; poznamo le sorte oziroma s tujko kultivarje.
nikoli
pred 277 tedni
2.
5
milojka
pred 277 tedni
3.
5 - marsikateri odgovor je skrit v tvojem zapisu!
Cerberus
pred 277 tedni
4.
Še raziskuj in še objavljaj. Rabimo take informacije. Vsak dan.
Pozdrav
grom-instrela
pred 277 tedni
5.
Hvala, marjan_1, to je moj tekst, k isem ga pred dnevi objavil po spletu na številnih forumih in na FBju;)
Priporočam tudi v branje knjigo, ki je ravno izšla v slovenščini: ŠKODLJIVOST ŽIT- Dr. Dougla Graham.
http://www.knjiznibutik.si/
doba
pred 277 tedni
6.
Poleg vsega so pa tudi tam, kjer še sejejo prava žita tako uničili zemljo z raznimi škropili,
da niso več nič vredna.
andromaha
pred 277 tedni
7.
Ja, drži, tragično pa je, kako se večina ljudi teh grozodejstev sploh ne zaveda, kakor da je to normalno in pravilno!
doba
pred 277 tedni
8.
hvala za tole.

5

LP
Novicasi
pred 277 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6



Št. registriranih uporabnikov: 211166
Forum avtorjev: 15897 Forum teme: 34494 // Odgovorov: 1878436
Blog avtorjev: 3593 // Blogov: 87698 // Komentarjev: 1250680
Avtorji fotografij: 26330 // Slik: 224096 // Videov: 18350
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "