Laker's Retro Mirror
THE ONLY NATION-WIDE ALIEN DISCOVERY AGENCY PROUDLY PRESENTS
PODPRITE DOBER NAMEN - Pomagajte nam pri uresničitvi naših ciljev! Društvo Morigenos in njegovo prizadevanje za varstvo delfinov in zdravih morskih ekosistemov je bilo izbrano za slovenskega partnerja akcije #VEDNOPODPIRAJ DOBER NAMEN, ki jo organizira podjetje Coca-Cola. V okviru akcije bodo finančno podprli tri družbeno odgovorne slovenske projekte na področjih športa, okolja in skupnosti. Zelo hvaležni vam bomo, če za društvo Morigenos oddate svoj glas in k sodelovanju preko svojih omrežij povabite tudi prijatelje! Glasujete lahko večkrat, vse do 31. decembra 2018. Vsak glas šteje, saj boste s tem tri projekte z največ prejetimi glasovi pomagali uresničiti. Hvala za vašo podporo!
Glasujete lahko tukaj!
30. november 2018 | Kategorije: GMJ FishBase | RTV Kategorija: Narava | Zaznamki: morigenos, delfini, morje, varstvo delfinov | Komentarji (2)
Vladno koalicijska pogodba predvideva:

- pribitek na vsa nakazila v davčne oaze,

- osebne prihodke iz rent in kapitala pa naj bi vključili v osnovo za odmero dohodnine...

..."Slovenska gospodarska rast je v zadnjem letu prepričljiva in razveseljiva. Kljub ugodnim številkam pa nas čakajo zahtevne reforme, če jo bomo želeli ohraniti, še zlasti na področju davkov in izobraževanja."

Struktura slovenskega gospodarstva se je v zadnjem desetletju korenito spremenila, ocenjuje Janez Škrabec iz Rika:
"Čedalje močnejšo hrbtenico tega gospodarstva sestavljajo mikro, majhna in srednja podjetja. Dobivamo takšno strukturo, kot jo imajo Nemčija, Avstrija, Švica, skandinavske države. Ravno ta struktura nam bo zagotavljala robustnejšo, bolj dolgoročno rast."
Več na povezavi ->> Pa smo tam... začeli smo davnega leta 1991!
31. avgust 2018 | Komentarji (1)
O spremembah Direktive o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu bodo v EU parlamentu odločali: Lojze Peterle, Ivo Vajgl, Tanja Fajon, Igor Šoltes, Romana Tomc, Milan Zver, Patricija Šulin ter zagovornik interesov založnikov Franc Bogovič.

V četrtek, 16.8.2018 sem na elektronske naslove slovenskih poslancev v Evropskem Parlamentu poslal pismo, ki sem ga nato objavil v mojem blogu "Obvezno berilo za politike" na Publishwallu. Objava nosi naslov Nam bodo korporacije 12. septembra ugrabile svobodni internet?.
Še isti dan sem na moj elektronski naslov dobil odgovor Evropskega poslanca Igorja Šoltesa:

SOLTES Igor 13:52 (pred 9 ure)

Spoštovani g. Jezernik!

Najlepša hvala za vaš poziv. Tudi sam sem izjemno kritičen do predloga direktive o avtorskih pravicah. Že dlje časa opozarjam, da je nova zakonodaja pripravljena slabo in ima veliko pomanjkljivosti, zato ji tudi odločno nasprotujem. Res je, Evropa nujno potrebuje dobro in delujočo reformo avtorskega prava, ki bo na pošten način zaščitila avtorje, vendar pa rešitve nikakor ne smejo iti na račun naših temeljnih pravic in svoboščin. Tudi zato je naša poslanska kolegica iz Skupine Zelenih/ESZ ga. Julia Reda, ki pokriva to področje in ki jo omenjate tudi sami, zelo angažirano nastopila pri tem, da bi šle spremembe predloga direktive v pravo smer. Tudi sam aktivno podpiram njena prizadevanja in upam, da bo čim več poslancev podprlo predloge Zelenih.

Vesel sem, da so naše aktivnosti julija obrodile sadove in da je Evropski parlament glasoval proti podelitvi mandata za medinstitucionalna pogajanja z Evropsko komisijo in Svetom. To je bila velika zmaga za svobodo govora, hkrati pa tudi velika zaušnica cenzuri, za katero so si nekateri zelo prizadevali. Sedaj je ključno, da se omogoči široko razpravo o reformi avtorskega prava, ki mora nasloviti vse kontroverznosti, na katere se opozarja, hkrati pa doseči pravo ravnotežje, ki bo po eni strani zaščitilo avtorske pravice in po drugi strani ne omejevalo svobode na spletu.

Naj izpostavim, da še zlasti nasprotujem davku na povezave in vzpostavljanju t. i. samodejnih filtrov, s katerimi se želi uvesti sistematičen in povsem nepotreben nadzor nad objavami in vedenjem uporabnikov spleta. S tem se uvaja cenzuro na internetu, ki bi moral biti odprt in javen prostor, dostopen vsem in vsakomur. Prav tako pa bi takšne spremembe zadušile ustvarjalnost in inovativnost naše družbe ter prinesle številne negativne posledice za področja izobraževanja, znanosti, kulture in novinarstva. Evropski parlament si mora prizadevati za ohranitev svobodnega interneta, vsaka druga rešitev je v posmeh evropski demokraciji.

V vašo vednost vam pošiljam tudi moj odziv po julijskem glasovanju v Evropskem parlamentu: Velika zmaga za ohranitev svobode govora in zaušnica cenzuri

Daljše stališče do predloga direktive pa smo objavili že 12. 6.: Predlog direktive o avtorskih pravicah predstavlja resno grožnjo svobodi izražanja na spletu

Najlepše se vam zahvaljujem za vašo angažiranosti. Brez sodelovanja in angažiranja javnosti, civilne družbe in stroke bi bilo nasprotovanje škodljivemu predlogu direktive o avtorskih pravicah veliko težje dosegljivo.

Lepo vas pozdravljam,

Igor Šoltes
Evropski poslanec

Do današnjega dne je bil to edini odziv! Vsi ostali slovenski Evropski poslanci verjetno čakajo na navodila...
MJ Spletna Galerija - Marko Jezernik / Uradno odprta v soboto, 14.7.2018

Na spletu sem aktiven že kar nekaj časa. Pred kratkim pa sem sprejel odločitev, da na spletu naredim galerijo v kateri bi na malo drugačen način predstavljal svoja dela. Večletna testiranja spletnih strani, kjer je možno predstaviti umetniška dela, so me pripeljala do določenih spoznanj, ki so mi pomagala pri odločanju o tem, kako zastaviti MJ Spletno Galerijo na FB-ju, v kateri bi imel obiskovalec možnost pridobiti čim več aktualnih informacij o mojem delu in seveda tudi možnost kaj izbrati zase.
Seveda sem razmišljal tudi o tistih, ki ne uporabljajo socialnih omrežij in zanje pripravil možnost spremljanja mojega dela. To pa je že druga zgodba, ki ima svoj začetek v 80-tih letih, ko sem imel svoje prve razstave. Minulo delo pač...
-------------------------------
MJ Online Gallery - Marko Jezernik·/ Officially opened on Saturday, 14 July 2018
Presentation of my artworks on FB - Photo Albums: Art Furniture, Art Glass, Cityscape Watercolor /Graz, Izola, Koper, Ljubljana, Maribor, Škofja loka, Piran/, Drawing, Landscape Watercolor, GMJ Interior Design, Acrylic, Oil painting, Collage, Sculptures, Bookmarks, Important exhibitions...
Art works for sale: See Menu
INTERVIEW: Piran, my living room
VIDEO: Galerija Marko Jezernik Piran
LAKERS RETRO MIRROR: Nesuno ti capisce? / Nihče te ne razume?
BEHANCE: Marko Jezernik Art projects
FINE ART AMERICA: Marko Jezernik Artworks for Sale
Saatchi Online Marko Jezernik
24. avgust 2018 | Kategorije: Art marketing&P.. | Kategorije: Kultura | Komentarji (0)
V Sloveniji, je po doseženi samostojnosti "neoliberalizem" postal zapoved in recept na poti do "druge Švice". Prehojena pot in doseženi rezultati od 1991 do danes pa nam to v celoti potrjujejo. Slovenski "politični novorek", je posvojil vse možne oblike neoliberalnega izrazoslovja in jih uspešno inkorporiral v naše vsakdanje življenje.

Slovenska zunanja politika pa je ves ta čas intenzivno delala na uresničitvi zavez iz "Deklaracije o slovenski zunanji politiki", ki jo samostojno vodimo že od osamosvojitve dalje. Leta 2015 je zunanji minister Karl Erjavec najavil prenovo deklaracije o zunanji politiki.

"Prva prioriteta ministrstva je prenova deklaracije o zunanji politiki in sprejem nove strategije zunanje politike do leta 2020. Dosedanja deklaracija o slovenski zunanji politiki je iz leta 1999. Uresničili smo vse zastavljene cilje."Tako zunanji minister Karl Erjavec. Slovenija je 29.3.2004 vstopila v NATO, 1.4.2004 postala članica EU-ja in julija 2010 vstopila v OECD.

Zagotavljanje varnosti, miroljubna politika in blagostanje, so rezultati uspešno doseženih ciljev. Več na povezavi - Zunanja politika za Telebane

V aprilu 2012 sem na RTV SLO MMC začel objavljati Obvezno berilo za politike - NLP - Kratka Zgodovina Neoliberalizma. O tem sem objavil tudi zapis na mojem Wordpress blogu Required Reading for Politicians – NLP – Brief History of Neoliberalism

Jason Hickel / avtor prispevka Kratka zgodovina neoliberalizma / članek začenja z ugotovitvijo, da njegovi študentje jemljejo danes prevladujočo ekonomsko ideologijo neoliberalizma za samoumevno, naravno in neizogibno. Pravi, da to ni povsem presenetljivo, saj je bila večina njih rojena na začetku devetdesetih in je za njih neoliberalizem vse kar poznajo. Pravi, da je Margaret Thatcher leta 1980 morala prepričati ljudi, da ni »nobene druge možnosti« kot ta, da sprejmejo neoliberalizem. Danes je ta predpostavka že »vgrajena«, je vseprisotna v našem življenju in splošno sprejeta, tako med pripadniki desne kot tudi leve politične opcije. Hickel ugotavlja, da ni bilo vedno tako. Po njegovem ima neoliberalizem specifično zgodovino in poznavanje te zgodovine je pomebna protidoza za njegovo hegemonijo, saj kaže, da obstoječa ureditev ni naravna in neizogibna, temveč je nova, da je od nekod prišla in da so jo oblikovali posebni ljudje s posebnimi interesi.... Več na zgornjih povezavah!

Tema je še vedno zanimiva in vredna obravnave... Mogoče bo zanimiva tudi za novo koalicijsko ekipo na čelu Slovenije!
20. avgust 2018 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Zaznamki: neoliberalizem, zunanja politika, SLOVENIJA, obvezno, berilo, za, politike | Komentarji (0)
V Sloveniji pristopamo k reševanju problemov selektivno, z velikim občutkom za posameznika in njegove potrebe! - Država je "Naročitelju Strokovne Literature" podarila knjige, za katere so davkoplačevalci odšteli več kot deset tisočakov.
Obsežen nakup knjig / Neuspela izvršba / Država narobe terjala plačilo / Državno odvetništvo plačalo še sodne stroške

Državni Zbor Republike Slovenije je "Naročitelja Strokovne Literature", najprej pozval, naj naročeno in prejeto "Strokovno Literaturo" vrne, nato pa so mu marca 2012 izdali račun. Ker ga ni plačal, je DZ prek državnega pravobranilstva sprožil izvršbo.Državni odvetniki, oprostite pomota, Državno Odvetništvo / od novembra 2017 dalje /, pa očitno ni imelo več volje za pritožbe in nadaljevanje postopka zaradi nevrnjene "Strokovne Literature". Kot so pojasnili za MMC na Državnem Odvetništvu, se na sodbo okrajnega sodišča niso pritožili. Dotičnemu "Naroćitelju Strokovne Literature" je država poleg vrnjenih zarubljenih sredstev izplačala še 1.419,76 evra za stroške postopka.

"V omenjeni zadevi Državno odvetništvo RS nima odprtih sodnih sporov," so pojasnili.

Rezultat: DZ : "Naročitelj Strokovne Literature" = 0 : 1 / 10.150,73 evra + 1.419,76 evra = -10.570,49 evra v škodo porabe davkoplačevalskega denarja /

Predmet spora: Poceni "Strokovna literatura" za nemoteno in kvalitetno delo v Državnem Zboru RS. Na povezavi: Knjige za izobraževanje poslancev

Vpleteni v primer: Državni zbor Republike Slovenije, Državno Odvetništvo Republike Slovenije, "Naročitelj Strokovne Literature"

Podrobneje o vpletenih, njihovih pristojnostih in moralni podobnosti:

DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE
Državni zbor je nosilec zakonodajne oblasti v Republiki Sloveniji in zato edini organ v državi, ki lahko sprejema zakone. Zakoni se sprejemajo v zakonodajnem postopku, ki vsebuje več faz – od predloga zakona prek vlaganja amandmajev (sprememb in dopolnitev) do glasovanja in razglasitve zakona oziroma do drugih vrst končanja zakonodajnega postopka. Državni zbor sprejema zakone, ki na novo urejajo posamezna družbena področja, lahko pa s sprejetjem novele že veljavnega zakona spremeni ali dopolni ureditev z zakonom že urejenih družbenih razmerij. Zakonodajni postopek urejata Ustava Republike Slovenije in Poslovnik Državnega zbora...

PRISTOJNOSTI IN FUNKCIJE - Državni zbor je najvišji predstavniški in zakonodajni organ v Republiki Sloveniji. Njegova osnovna naloga je opravljanje zakonodajne funkcije oblasti, v okviru katere poslanci sprejemajo najpomembnejše pravne akte države. Poleg te funkcije opravlja Državni zbor volilno in nadzorno funkcijo. Državni zbor je tudi nosilec drugih funkcij, ki jih opravljajo sodobni demokratični parlamenti: predstavlja družbene interese, rešuje interesne konflikte, sprejema ustavo Republike Slovenije, sprejema in nadzira državni proračun in je ustvarjalec ter nosilec legitimnosti...

REPUBLIKA SLOVENIJA / DRŽAVNO ODVETNIŠTVO
Državno odvetništvo Republike Slovenije je bilo ustanovljeno z Zakonom o državnem odvetništvu, ki je pričel veljati 20. 5. 2017, uporabljati pa se je začel 20. 11. 2017. S tem dnem je z delovanjem prenehalo Državno pravobranilstvo Republike Slovenije, Državno odvetništvo pa je prevzelo vse pristojnosti Državnega pravobranilstva, pravice in obveznosti, funkcionarje in javne uslužbence, zaposlene v Državnem pravobranilstvu, finančna sredstva, premično in nepremično premoženje ter dokumentarno in arhivsko gradivo Državnega pravobranilstva.

Državno odvetništvo opravlja strokovne naloge na področju varstva premoženjskih in drugih pravic in interesov države prek pravnega zastopanja pred sodišči in upravnimi organi v Republiki Sloveniji, pred tujimi sodišči in tujimi arbitražami ter pred mednarodnimi sodišči in mednarodnimi arbitražami. Opravlja tudi naloge pravnega svetovanja, mirnega reševanja sporov v predhodnem postopku in druge naloge, določene z Zakonom o državnem odvetništvu ali drugimi zakoni...

"NAROČITELJ STROKOVNE LITERATURE"

Več o "Naročitelju Strokovne Literature" na povezavi: Država Jelinčiču podarila knjige, za katere so davkoplačevalci odšteli več kot deset tisočakov

Po njenih navedbah že dejstvo, da Zmago Jelinčič in člani njegove poslanske skupine niso vrnili knjig, predstavlja "primer neintegritetnega ravnanja pri predstavnikih ljudstva, od katerih je pričakovana najvišja stopnja integritete". KPK zaradi nikoli vrnjenih knjig kritičen do Zmaga Jelinčiča Jelinčič vztraja, da knjig ni treba vrniti

Jelinčič: Zbiratelji spremljajo črni trg Najbolj zagret zbiratelj orožja v Sloveniji je zagotovo poslanec in prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je lastnik okoli 100 kosov različnega orožja. "Najbolj zanimiv primerek je puška na kolesni vžig iz 16. stoletja, narejena v Ljubljani, ki je za zdaj edini znani primerek na svetu," o svoji zbirki pove Jelinčič. Kot zbiratelja ga privlačijo preciznost in točnost delovanja, lepota in funkcionalnost izdelave orožja, inovativnost mehanizmov, moč orožja pa tudi umetniška vrednost izdelka. Spremlja tudi črni trg. Kot pravi, je to dobro za državo, saj pomeni črno orožje morebitno nevarnost, zbiratelji pa ga legalizirajo. SIOL Net: Orožje

STA poroča, da Jelinčič o zadevi ni podal pisnega odgovora, kot so to od njega zahtevali preiskovalci, niti ni odgovoril na pismo, ki mu ga je poslal vodja odbora, in ni podal nikakršnih komentarjev. Zato je odbor ugotovil, da je resno kršil etična pravila PS SE, in odločil, da do konca življenja ne sme vstopiti v prostore SE in PS SE...SIOLNET.si Zmago Jelinčič do konca življenja izključen iz Sveta Evrope

EPILOG: Naredili so vse dosegli niso nič! Rezultat skupnega ukrepanja DZ, najvišjega predstavniškega in zakonodajnega organa, ki predstavlja družbene interese, ki rešuje interesne konflikte, ki sprejema ustavo Republike Slovenije, ki sprejema in nadzira državni proračun in DRŽAVNEGA ODVETNIŠTVA, ki opravlja strokovne naloge na področju varstva premoženjskih in drugih pravic in interesov države prek pravnega zastopanja pred sodišči in upravnimi organi v Republiki Sloveniji, pred tujimi sodišči in tujimi arbitražami ter pred mednarodnimi sodišči in mednarodnimi arbitražami., je znan: -10.570,49 evra v škodo porabe davkoplačevalskega denarja.
Komentar KPK-ja: "Primer neintegritetnega ravnanja pri predstavnikih ljudstva, od katerih je pričakovana najvišja stopnja integritete"
Komentar "Naročitelja Strokovne Literature": Knjig ni treba vrniti - Predsednik SNS-a je ocenil, da "KPK kaže nepoznavanje slovenskega jezika in tudi nepoznavanje prava". Vztraja namreč, da si iz knjižnice niso izposodili nobenih knjig, ki bi jih morali vrniti, pač pa so knjige kupili v skladu z zakonom oz. z namenom izobraževanja poslancev SNS-a.

KORISTEN PREDLOG - GLAS LJUDSTVA!

Vodstvu RTV SLO in urednikom portala RTV SLO MMC predlagam, da z 20.avgustom 2018 objavijo na multimedijskem portalu anketo, katere rezultati bi verjetno bolj koristili prebivalcem Slovenije /davkoplačevalcem/, kot pa iskanje komentarjev na poteze ameriškega predsednika Donalda Trumpa glede migrantov in vpletenosti Rusije v ameriške volitve.

Anketa: 20. avgust 2018 ob 24:00
RTV SLO MMC Portal

Ali na osnovi poznavanja primera "Naročitelj Strokovne Literature" in "uspešnega" reševanja problematike "Strokovna Literatura" podpirate delo DZ, najvišjega predstavniškega in zakonodajnega organa, ki sprejema in nadzira državni proračun in DRŽAVNEGA ODVETNIŠTVA, ki opravlja strokovne naloge na področju varstva premoženjskih in drugih pravic in interesov države prek pravnega zastopanja?

Da, včasih so drastične rešitve potrebne.

Se ne strinjam, a menim, da se bo taktika izkazala za uspešno.

Ne, se ne strinjam, gre za kruto in nečloveško politiko do predstavnikov ljudstva.

Ne vem, nimam mnenja.

GLASUJ ARHIVA
15. avgust 2018 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Zaznamki: RTV, SLO, MMC, Anketa, strokovna literatura, DZ, državno odvetništvo, davkoplačevalci | Komentarji (2)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kategorije
Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 212052
Forum avtorjev: 15897 Forum teme: 34495 // Odgovorov: 1878707
Blog avtorjev: 3595 // Blogov: 87748 // Komentarjev: 1250978
Avtorji fotografij: 26331 // Slik: 224256 // Videov: 18350
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "