Laker's Retro Mirror
THE ONLY NATION-WIDE ALIEN DISCOVERY AGENCY PROUDLY PRESENTS
Prijateljica iz Celja je na svojem FB profilu objavila zanimivo dogodivščino enega njenih znancev, ki je obiskal Moldavijo in v apoteki kupil škatlo Naklofena duo 75 mg:

"V Moldaviji sem kupil tole škatlo naklofena duo za 2,7 €. :)
Me prav zanima, po kakšni ceni slovenske lekarne zaračunavajo iste tablete zavarovalnici. Po mojem par krat višji.
Tudi zaradi takih stvari zmanjkuje denarja v našem zdravstvu in je premalo doktorjev, medicinskih sester,...
Imam občutek, da nas lekarne in tudi podjetje Krka, kar pošteno nategujejo! Seveda s podporo države!"


Potem najdem na spletu članek z naslednjim tekstom:

...Anonimni pisci so ministru Marušiču in direktorju ZZZS Fakinu poslali pismo, v katerem novomeško Krko obtožujejo, da njen zaslužek v Sloveniji temelji na oderuških cenah zdravil....
---V farmacevtski družbi Krka so danes dopoldne najprej povedali, da ob odsotnosti odgovornih omenjenih navedb ne morejo komentirati, popoldne pa je Maja Oberstar Falkner iz Krkine službe za odnose z javnostmi sporočila, da je oblikovanje cen zdravil pomembno odvisno od obsega trga, ki je v primeru Poljske neprimerno večji od slovenskega....

Celoten članek na povezavi: "Krka v Sloveniji služi na račun oderuških cen zdravil"
--------------------------------
V Krki pravijo, da je cena zdravil odvisna od obsega trga! Torej bi naj veljalo pravilo: "večji trg - nižje cene, manjši trg - višje cene."

Slovenija: število prebivalcev - 2 miliona - Naklofen duo 75 mg ? 0,00 eur / ni v prosti prodaji /

Moldavija: število prebivalcev - 3,5 miljona - Naklofen duo 75 mg 2,70 eur

Poljska: število prebivalcev - 38,5 miljona - Naklofen duo 75 mg 16,00 eur

EU - EUROMEDS DOCTOR - Naklofen duo 75 mg- Ppp 0,24 USD - Price 4,84 USD /Prescription drug *we cannot deliver to Slovenia/
----------------------------------
Republika Slovenija - Ministrstvo za zdravje upravlja Centralno bazo zdravil, v kateri je poleg ostalih podrobnih podatkov o zdravilu napisanih za Naklofen duo 75 mg tudi rubrika

Cene zdravila
Regulirana cena / Dogovorjena cena / Najvišja priznana vrednost zdravila/živila
Cena na debelo : Dogovorjena cena : NPV : -
Tip cene : Tip cene : Informativno doplačilo :
Vrsta zdravila :
Velja od : Velja od : Velja od :
Zadnja sprememba podatkov : Zadnja sprememba podatkov. :

...v kateri pa vlada ena velika praznina....

Podatke o cenah sem dobil na naslednjih spletnih straneh:

Spletna lekarna
Rezultati iskanja 'naklofen duo 75 mg 20 kapsul' - ni zadetkov / ni v prosti prodaji /

Opis izdelka: Naklofen gel, 60 g Spletna cena: 6,33 € (Z DDV)

PHARMACY-NEW.ORG

Naklofen duo 75 mg. Kapsulki o zmodyfikowanym ugalnianiu - 20 capsules 16.00€


EUROMEDS DOCTOR

NAKLOFEN DUO 75mg 20 capsules- Price per piece 0,24 USD - Price 4,84 USD

Lowest price: $0.1 USD/Tablet Prescription drug *we cannot deliver to Slovenia"

Spletna stran VISAZS zales Latvija
Bezrecepšu Naklofen gels 11,6mg/g 120g (0) KRKA 8,21 Eur - Bezrecepšu Naklofen gels 11.6mg/g 60g (0) KRKA 5,35 Eur - Recepte netiek kompensēta Naklofen ret.tabletes 100mg N20 (0) KRKA 1,57 Eur 0,07 Eur Recepte tiek kompensēta Naklofen šķīdums injekcijām 75mg/3ml N5 (0) KRKA 2,09 Eur 0,49 Eur

Ja, takole imamo to "urejeno" v naši prelepi podalpski državici...
9. avgust 2018 | Kategorije: ADF | RTV Kategorija: Politika | Zaznamki: Krka, zdravila, Ministrstvo za zdravje, Republika Slovenija, Naklofen, duo, 75, mg, naklofen | Komentarji (7)
Zgodba, v kateri se Predsednik republike in imenovani Ustavni Sodniki lotijo urejanja krivic...

"9 ustavnih sodnikov, ki bi morali biti vrh vrhov pravičnosti in morale države, so včeraj takoj poskrbeli, da je naša mala podalpska postala raj za lopove najtežjih kalibrov…..in to celo zakonito….

US je namreč kot neustavno razveljavilo določbo zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, ki je bil v zakonski veljavi od 2011……ali enostavno povedano – po tem zakonu je naše tožilstvo lahko odredilo odvzem premoženja nezakonitega izvora vsakomur, ki ni mogel transparentno dokazati, da je premoženje dobil na legalen način…."

Več na povezavi Don Marko M: Ustavnemu sodišču je uspelo legalizirati kriminal kot slovenski običaj in vrednoto…..


V Butalah niso imeli Ustavnega Sodišča, so pa bili pametni in iznajdljivi...
BUTALSKI POLICAJ IN CEFIZELJ
V Butalah so se vsi bali policaja, drugod po svetu pa razbojnika Cefizlja. Cefizelj je hotel spoznati policaja, zato je obiskal Butale. Toda policaj ga je takoj prijel, ko ga je opazil in ga peljal v ječo. Cefizelj si je zaželel malo kruha in zato je odšel k peku. Tako mu je ušel. Čez nekaj tednov se je to ponovilo, in sicer dvakrat. Vendar policaj je tretjič pokazal jezik za njim, saj je bil tako jezen. Imel je srečo, da ga Cefizelj ni videl kajti, če bi ga, bi ga zadavil kot je že sedem ljudi in tri ženske.

RAZBOJNIK CEFIZELJ IN OBČINSKA BLAGAJNA
Razbojnik Cefizelj je še naprej zahajal v Butale k peku. Toda nekega dne mu je zmanjkalo denarja in je sklenil oropati občinsko blagajno. Na mizi je pustil tudi sporočilo, da jo je on ukradel. Z blagajno je odšel k peku ter si kupil kruh. Ko je odšel, je pek to povedal policaju in ta ga je prijel. Vodil ga je prav do župana, ki pa ni mogel priti, ker je bil sredi južine. Policaj pa se je zbal, da ga ne bi Cefizelj izpustil, kajti držal je namreč on njega.

Za povrh pa še nekaj neodvisnih komentarjev:

"Humor Milčinskega, ki se navezuje tudi na izročilo Linharta in Jurčiča - spomnimo se samo na Kozlovsko sodbo v Višnji Gori - vzgaja literaturo socialnega upora."
- MilenaMilevaBlažič

"Marsikatero butalsko "lekcijo" velja ponoviti tudi v odraslih letih."
- Ana Jurc, MMC RTV Slo
"Butalci se zdijo pravi intelektualci v primerjavi z današnjo upravljavsko srenjo. Vsaj smisel za humor so imeli!"
- Liljana Klemenčič, Štajerski tednik
"Tudi danes bi Cefizelj molčal, s policajem pa ne bi šel. Ker bi najprej govorili advokati in podobni brati in veliko bi bilo o vsem v časopisih brati in Cefizljeva srenja kar naprej lepo živi ..."
- Liljana Klemenčič, Štajerski tednik
27. julij 2018 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Komentarji (7)
Ministrstvo za javno upravo nas o prihajajočih volitvah obvešča na svoji spletni strani pod Lokalne volitve 2018. Uvodni tekst glasi:

"V nedeljo 18. novembra 2018 bodo redne lokalne volitve, na katerih bodo v vseh občinah izvolili člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin. V občinah, kjer prebivajo pripadniki italijanske in madžarske narodne skupnosti ter romske skupnosti bodo volili tudi predstavnike teh skupnosti v občinski svet. V tej rubriki redno objavljamo vse relevantne informacije in obvestila, ki se nanašajo na redne lokalne volitve 2018."

Več na povezavi; REPUBLIKA SLOVENIJA Ministrstvo za javno upravo - Lokalne volitve 2018

Kot pomoč in podporo, za uspešno izpeljavo Lokalnih volitev 2018, v nadaljevanju posredujem strokovno literaturo za lokalne skupnosti, ki jo je za reševanje prav takšne problematike pred leti napisal Fran Milčinski.


"Ob času Lavdona Štimanega so štele Butale že trideset koč in je Lavdon Štimani imel najdaljšo in najbolj košato brado izmed vseh občinskih mož. In se ni Šprinca Marogla prav nič premišljala, nego je naravnost zlezla vanjo in je bil Lavdon Štimani izvoljen za župana. Če je namreč res, kar pripovedujejo Tepanjčani. Tepanjčani pripovedujejo, da rede v Butalah občinsko uš, in kadar volijo župana, sedijo bradači okoli mize, nanjo deno občinsko živinče in v čigar brado zleze, ta je župan. Uši pa da je ime Šprinca Marogla, ima v pisarni svoj hlevček in prihajajo mestne device, vsak dan druga, in si jo deno za dve uri v glavo."

Pojasnilo: Butalci je naslov zbirke humoresk pisatelja Frana Milčinskega. Objavljal jih je v raznih časopisih, kot zbirka pa so izšli po njegovi smrti.Butalci so prebivalci izmišljenega kraja, imenovanega Butale. Imajo se za zelo pametne in pomembne, čeprav so v resnici precej omejeni. Neprestano tekmujejo s prebivalci sosednjega kraja, Tepanjčani. Pojem butalski (v smislu omejen) se je tako prijel, da so ga sprejeli tudi v Slovar slovenskega knjižnega jezika.
26. julij 2018 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Komentarji (0)
Kako v naši državi nastajajo zakoni in kdo jih v resnici piše?

Ministrstva pripravljajo predloge zakonov... Množice novih poslancev... Skarajšan postopek sprejemanja... Nedovoljeno vplivanje na poslance... Zastaranje sodne preiskave in zavržene ovadbe...

Posledica: Primer Splošne plovbe /lastnik nemški ladjar Peter Doehle - država ga je oprostila plačevanja davka na dobiček/ V času prve vlade Janeza Janše, ko je država v nenavadnih okoliščinah prodala svoj delež v Splošni plovbi, je namreč paralelno sprejela še zakon, ki je Splošni plovbi namesto davka na dobiček omogočal plačevanje davka na tonažo. To je družbi in njenemu nemškemu lastniku omogočalo velike prihranke. Letno je lahko Splošna plovba plačevala le okrog 50 tisoč evrov davka.

Za vse, ki jih zanima kaj se v zakulisju dogaja predlagam, da si vzamejo nekaj dragocenega časa in preberejo pripspevek na SIOLNET. Korupcija, ki se je lahko bojimo: kdo nam piše zakone in reže kruh? Avtorji: Primož Cirman, Vesna Vuković

Nekaj v razmislek...

Opomba 1: Zorenje pršuta - Pršut se suši od 8 do 16 mesecev, včasih pa tudi do 2 leti. Vipavski mora zoreti vsaj 12 mesecev. Kraški pršut je označen z evropskim simbolom kakovosti ‒ zaščiteno geografsko označbo, ki zagotavlja kakovost in pristnost izdelka. Več o tem na Pršut – okusna simfonija mesa, burje in časa

Opomba 2: Usposabljanje poslanca - Poslanec začne svoje delo takoj po izvolitvi. Poslanec mora biti splošno razgledan, imel naj bi visoko stopnjo strokovne izobrazbe, vendar to ni pogoj, ker ga je izvolilo ljudstvo. Poslanec sodeluje pri delu delovnih teles Državnega zbora ter se udeležuje njihovih sej, kjer aktivno sodeluje v razpravah, daje pripombe in pobude in glasuje o posamezni zadevi. ... Z izvolitvijo za poslanca pridobi tako imenovano poslansko imuniteto, zaradi katere ni kazensko odgovoren za mnenje ali glas, ki ga je izrekel ali dal na sejah državnega zbora ali njegovih delovnih teles. Več o tem na ZRSZ - Opis poklica
25. julij 2018 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Komentarji (0)
RTV SLO MMC Portal

Imam občutrek da smo 51 država Združenih držav Amerike. RTV SLO MMC Portal nas vztrajno gnjavi z naslednjimi vprašanji:

Ali podpirate Trumpovo politiko ločevanja prebežniških otrok od staršev na ameriški meji, da bi tako prisilil demokrate k sprejetju strožje protipriseljenske zakonodaje?

Da, včasih so drastične rešitve potrebne.

Se ne strinjam, a menim, da se bo taktika izkazala za uspešno.

Ne, se ne strinjam, gre za kruto in nečloveško politiko.

Ne vem, nimam mnenja.


Predlagam novo anketo, ki bo precej bolj koristila Sloveniji in njenim prebivalcem:

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar se je v Sofiji udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske (t. i. pobude 16+1), kjer so razpravljali predvsem o poglobitvi sodelovanja na področjih gospodarstva, kmetijstva, gozdarstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij, kulture in sodelovanja med ljudmi.


Ali podpirate Cerarjevo izjavo: Slovenija želi z Luko Koper prevzeti pomembno vlogo na novi svilni poti!

Da, včasih so njegove drastične izjave potrebne.

Se ne strinjam, a menim, da se bo taktika izkazala za uspešno.

Ne, se ne strinjam, gre za naivno in nerealno politiko.

Ne vem, nimam mnenja.


8. julij 2018 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Zaznamki: anketa, usa, slovenija, cerar, luka koper, 2tir, blaginja | Komentarji (1)
Kaj se zgodi, ko se zareče FOX News?
GUARDIAN - 'Two dictators': Fox News host says sorry for reference to Trump-Kim summit
Over footage of Trump stepping out of Air Force One, on which he had left the G7 summit in Quebec and from which he had fired off tweets and directions to advisers that stoked a burgeoning diplomatic crisis with Canada, Huntsman said: “Anthony, talk to us about this moment. I mean, this is history, we are living history.

“Regardless of what happens in that meeting between the two dictators, what we are seeing right now, this is history.”

List of Dictatorship Countries

Eight Current Dictators as of 2018

Which countries are the US enemies with now?
There are several countries which are seen as an enemy of the US.The list includes China, North Korea, Iran, Russia, Iraq,Afghanistan, Syria, and Pakistan.

Who are allies of the United States?

Best United States Allies13. junij 2018 | Kategorije: GMJ Morfologija.. | Kategorije: Politika | Zaznamki: trump, kim, putin, xi, erdogan | Komentarji (1)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kategorije
Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 192712
Forum avtorjev: 15882 Forum teme: 34434 // Odgovorov: 1874395
Blog avtorjev: 3583 // Blogov: 86703 // Komentarjev: 1241346
Avtorji fotografij: 26262 // Slik: 222300 // Videov: 18359
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "