Laker's Retro Mirror
THE ONLY NATION-WIDE ALIEN DISCOVERY AGENCY PROUDLY PRESENTS
Gremo na Bled! Nastop MePZ Georgios Piran na odprtju razstave slikarke Mire Ličen Krmpotič. Četrtek, 08.12. ob 15.00 uri - Blejski otok, Bled Več na povezavi: Razstava Mire Ličen Krmpotič na Blejskem otoku

in na povezavi: Advent na Blejskem otoku
V nedeljo, 11.12. ob 19.00 uri pa vas vabimo na naš Letni koncert z gosti v cerkev Sv.Jurija v Piranu. Letos smo povabili k sodelovanju ŽePZ KD Korte, ki ga vodi dirigentka Eneja Baloh. Več na fotografijah!
5. december 2016 | Kategorije: ADF | RTV Kategorija: Kultura | Komentarji (1)
Zgodovinarji razlagajo in popravljajo razlage zgodovinskih dogodkov. To je normalen proces... z izjemo, ko se s ponovno razlago zgodovine ukvarjajo politiki. Njihovi interesi niso intelektualni, temveč politični. Iščejo potrditev svojih politik z obujanjem preteklosti in zgodovino razlagajo v takšni obliki kot jim najbolj ustreza.

Danes lahko dnevno spremljamo dogajanja na svetovni geopolitični sceni. Ustvarjanje prave slike dogajanja pa zahteva kar nekaj truda in časa, saj je potrebno spremljati poročanja vseh strani vpletenih v konflikte in njihovo poročanje pravilno razumeti.

Naslov "Zakaj zahod potvarja zgodovino II.svetovne vojne" je vzet iz objave na Online Journal STRATEGIC CULTURE FUNDATION. Avtor članka je Michael Jabara Carley profesor zgodovine na Université de Montréal, Kanada. Veliko je objavljal na temo Sovjetske relacije z Zahodom.

Prispevek Michaela Jabara Carleya nam predstavi dogajanje pred, med in po drugi svetovni vojni. Seveda gre za predstavitev dejstev na osnovi dostopnih dokumentov, ki nam razkrivajo resnico o tem, kaj se je dogajalo na relaciji Anglija, Francija, Amerika, Poljska, Rusija v času poskusa dogovarjanja za vzpostavitev koalicije držav, ki bi ustavile ekspanzijo Hitlerjevega Reicha. Več na povezavi: Why the West Falsifies the History of World War II

Zgodovinska resnica je ponovno v težavah danes, ko spremljamo dogajanja v Afganistanu, Iraku, Siriji, Jemnu in še kje. Zgodovina se ponavlja, dogodke interpretirajo politiki, objavljajo mediji, resnica pa je kolateralna škoda. Za pokušino pa nekaj iz današnjega časa.

O zadnjem Klovnu v Alepu - Vojko Kogej 2.12.2016

Syrian Hero Boy is a FAKE - Stephanie Linning 15.11.2014

Keiser Report:The ‘Gaddafi-like’ Political Career Death of Hillary Clinton 15.11.2016

Svet pa gre svojo pot...
2. december 2016 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Komentarji (3)
Spoštovane članice in člani Odbora za gospodarske zadeve in Odbora za zadeve EU,

Ne dopustite, da z našimi vodnimi viri upravljajo arbitri, ki bodo delovali v okviru ICS. Sporazum CETA bo vse veljavne koncesije za komercialno črpanje vodnih virov podvrgel sistemu reševanje sporov ICS. Slovenija zaradi tega ne bo več mogla suvereno upravljati s temi vodnimi viri in grozile nam bodo odškodninske tožbe korporacij, kjer višina odškodnin ni omejena.
Interpretativna deklaracija ne rešuje te grožnje. V ponedeljek Vladi naložite, da ustrezno zaščiti naše vodne vire ali v celoti zavrnite predlog stališča Vlade glede sporazuma CETA!

Več na povezavi: CETA -Politični Resničnostni Show

Slovenski EU poslanci so zatajili!

Ne zatajite še vi!
14. oktober 2016 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Komentarji (5)
Društvo Georgios Piran, s podporo Občine Piran, organizira drugo prireditev Pesem nad podmorskim Triglavom 2016.

V soboto, 24. septembra 2016 bo na akvatoriju v Piranskem zalivu, na Tartinijevem trgu, trgu 1. maja in v Caffe Galeria Piran potekalo drugo mednarodno druženje pevskih zborov.

Pevke in pevci zborov iz sodelujočih držav, Italije, Hrvaške, Avstrije in Slovenije, bodo s svojim petjem počastili avtorje postavitve »Podvodnega Triglava« / Ugo in Lean Fonda, Franjo Žele, Maurizio Ruzzer / in zapeli v čast rojstnega dne glasbenika in dirigenta Berta Radojkoviča.

Sodelovali bodo: MePZ Slovenec Slavec Boršt-Ricmanje-Dolina-Trst, CoMi Grisium CI Grisignano, Prijatelji iz Judenburga, MoPZ Pergula Sveti Peter, ŽePZ KD Korte, Comi Giuseppe Tartini Pirano in MePZ Georgios Piran.

Program bo potekal v popoldanskem in večernem času, bo celovit in vsebinsko pester:

13.30-14.45 Prihod sodelujočih zborov - Wellcome Drink v Caffe Galeria Piran

15.00-17.15 Vkrcanje na ladjo Portorož – Pesem nad podvodnim Triglavom

17.30-18.30 Pevski zbori nastopijo po vrtovih lokalov na Tartinijevem trgu

18.45-20.45 Pevski zbori nastopijo na trgu 1.maja

21.00 >Zaključno srečanje pevk in pevcev vseh zborov v Caffe Galeria Piran

Večer bo popestril Duo VAGABUNDA

Vzporedno z uradnim delom prireditve pa bo ves čas potekalo veliko zanimivih spremljevalnih aktivnosti – nagradnih iger, zabavnih tekmovanj...

Prisrčno Vas vabimo, da na prireditvi v Piranu / Tartinijev trg, trg 1.maja in Caffe Galeria/ z nami delite radost petja in prijateljstva.
20. september 2016 | Kategorije: ADF | Kategorije: Kultura | Komentarji (0)
Vljudno vabljeni na udeležbo na delavnici »Metoda« 16., 17. in 18. septembra 2016, v PKC Georgios v Piranu. / Več fotografij o lokaciji delavnice : PKC Georgios Piran /

Nastopanje v javnosti je danes potreba in nuja, ki se ji ne moremo izogniti. Kvaliteten nastop ni odvisen od naključja ali od nadarjenosti posameznika, ampak se ga lahko s pravilnim treningom naučimo ali ga izboljšamo. Udeleženci se seznanjajo s temeljnimi principi nastopnaja in verbalne ter neverbalne komunikacije. Delavnica je izrazito praktična in namenjena reševanju problemov, kot so na primer »trema«, slaba slišnost glasu, neanimirani govor ipd.....Prav tako je namenjena igralkam in igralcem, ki se želijo spoznati s preizkušeno in umetniško izpričano metodo nastopanja, ki jo uporabljajo svetovno znani igralci kot so: Al Pacino, Dustin Hoffman, Meryl Streep…če naštejemo le nekatere. Temelji na igralski tehniki “Method”- Leeja Strasberga, legendarnega režiserja, igralca, pedagoga in ustanovitelja Actor’s studia v New Yorku .

Studio bratov Vajevec goji trening Metode v Ljubljani, že več kot trideset let. Več na : ali FB Studio bratov Vajevec.

PREDAVATELJI

V soboto 17. septembra bosta delavnico vodila brata Janez in mag. Andrej Vajevec, ustanovitelja ljubljanskega Studia. Predavatelja, ki bosta v petek in nedeljo vodila delavnico sta člana Studia bratov Vajevec že več kot dve desetletji.

Zvonko Novosel (Zagreb) je diplomirani gralec in pedagog. Je predsednik zagrebškega Studija za dramsko igro. Specializiran je za delo z glasom. Redno se pojavlja v televizijskih in filmskih produkcijah, tako hrvaških kot tudi tujih. Kot predavatelj poučuje tehniko igre v okviru Studija za dramsko igro. V Zagrebu in vodi delavnice za igralce. V Kanadi je vodil dve delavnici za igralce, leta 2008 in 2009. ZagrebActorStudio

Mag.Irena Zagajšek si je izkušnje z nastopanjem pridobivala po svetu in tudi kot novinarka v radijskem in TV mediju in kot predavateljica na fakulteti.

V petek 16. septembra zvečer si bomo ogledali film, ki je nastal v okviru Studia,v soboto 17.septembra zvečer pa predstavo, ki že pet let uspešno gostuje po Sloveniji : “Zgodba o živalskem vrtu” in je prav tako nastala v okviru Studia.Vstop za udeležence je prost. Ostali 8 evrov.

PRIJAVA

Kotizacija za udeležbo na delavnici je promocijska in za tri dni znaša 65 evrov .

Udeležba na posameznih dnevih je mogoča. Prispevek za posamezni dan znaša 25 evrov in se plača na račun. Potrdila o plačilu prinesite s seboj na delavnico. Kotizacijo nakažite do najkasneje 10. septembra 2016 na:
DRUŠTVO ZA RAZISKOVANJE EVROPSKIH INTEGRACIJ,Slomškova ulica 14, 1000 Ljubljana, davčna številka 44720025, matična št. 4067665000, IBAN SI56 6100 0000 8852 373 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA), SWIFT BIC KODA: HDELSI22 . Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko: 031 425 289 ali pišite na: irenairenaz@gmail.com.

UGODNOSTI ZA UDELEŽENCE

Bivanje rezervirajte čimprej do zapolnitve kapacitet.

HOSTEL PIRANO, HOSTEL PIRAN
Vodopivčeva 9

18 evrov na noč na osebo za dvo - in tri - posteljne sobe. Apartma za 4 osebe je 20 evrov na noč. Dvo- in troposteljne sobe v hostlu Piran so 20 evrov po osebi.

Dodatne informacije: 040 752660 – Jure. E-mail: hostelpiran@gmail.com

+386 31 627647,+386 40 752660; www.hostelpiran.com; www.facebook.com/hostelpiran

HOSTEL VAL

+386 (0)5 673 25 55 ( 30 evrov na noč oz. po dogovoru)

ALIBI

Bonifacijeva ulica 14, 6330 Piran

Phone: 031 363 666

piran@alibi.si

10% popust na vse kapacitete za udeležence seminarja.

TURIST BIRO PIRAN

Tomažičeva ulica 3, 6330 Piran - Pirano

Phone: (05) 673 25 09 4-6

PRI MARI

Apartma za dve osebi brez zajtrka 60 evrov na noč.

Kontakt : 041 616 488

primari.piran@gmail.com

RESTAVRACIJA IVO

10% popust za udeležence

Gregorčičeva ulica 31, 6330 Piran

Telefon:(05) 673 22 33

Odprto: 9.00– 23.00
27. avgust 2016 | Kategorije: Art marketing&P.. | Kategorije: Ljudje | Komentarji (0)
Obvezno berilo za politike-Pahor in Cerar pozdravljata Türkov uspeh

Prvo poskusno glasovanje za generalnega sekretarja ZN v Varnostnem svetu! RTV SLO: Pahor in Cerar pozdravljata...

Čisto malo je manjkalo, pa bi imeli že po prvem poskusnem glasovanju generalnega sekretarja ZN! In to našega slovenca.

Takoj so se javili vsi zaslužni za Türkov dober rezultat, tako vlada, kot tudi predsednik države Borut Pahor.

Miro Cerar zasluge pripisuje dobremu delu vlade in odločni podpori kandidatu, za ostalo pa gre zasluge pripisati samemu kandidatu.

Borut Pahor pa zasluge pripisuje predvsem kandidatu samemu in ne nazadnje tudi njegovi podpori v času, še preden je kandidiral za mesto generalnega sekretarja.

"Kot je znano, je največjo podporo dobil Guterres, ki je dobil 12 glasov spodbude in tri glasove brez mnenja, sledil mu je Türk z 11 glasovi spodbude, dvema nevtralnima glasovoma in dvema glasovoma proti kandidaturi. Na tretjem mestu je prva ženska, Bolgarka Irina Bokova, ki je dobila devet glasov spodbude, vendar pa tudi štiri glasove proti kandidaturi.Ruski veleposlanik Vitalij Čurkin je dvorano po glasovanju zapustil zelo nejevoljen in ni odgovarjal na novinarska vprašanja.

Dejstvo je, da smo v tem glasovanju daleč pred sosedi Hrvati, kajti "Pusička" je... Več tukaj.


Zunanja politika za telebane 5 - Pričakujemo povečanje objav v Ruskih časopisih

Pa smo spet tam, kjer ni muh! V 25 letih samostojnosti smo uspeli vstopiti v zvezo NATO ( 29. marca 2004), EU (1. maja 2004) in OECD, podprli smo sankcije EU proti Rusiji, v Latvijo, v okviru NATO-a pošiljamo vojake na mejo Rusije, zunanjetrgovinska menjava z Rusijo nam upada....
Zanimiv je vrstni red vstopanja: najprej NATO, nato EU!

V NATO nas zastopa , Jelko Kacin, v EU v EC pa za promet Violeta Bulc. Imamo premalo oborožitve in premalo 2TKD.
Hvala bogu, da smo v vsem tem cirkusu našli nov izziv in cilj! "Obisk Vladimirja Putina v Sloveniji naj bi povečal zanimanje ruskih medijev za našo državo, ki si redko utre pot v ruske časopise."
Primorske Novice petek, 22. julij 2016, Pričakujejo, da bo Putin povečal zanimanje za Slovenijo

...Slovenski veleposlanik v Ruski federaciji Primož Šeligo pričakuje, da bo obisk Vladimirja Putina v Sloveniji povečal zanimanje ruskih medijev za našo državo, ki si redko utre pot v ruske časopise. Veleposlanik sicer politično sodelovanje med Slovenijo in Rusijo opisuje kot tradicionalno dobro navkljub trenjem na relaciji EU - Rusija...

Izvozno okno. Bilateralni ekonomski odnosi Slovenija Rusija... Več tukaj.
24. julij 2016 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Komentarji (1)
1 2 3
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201520162017
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Kategorije
Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 177473
Forum avtorjev: 15867 Forum teme: 34396 // Odgovorov: 1871305
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86057 // Komentarjev: 1235986
Avtorji fotografij: 26066 // Slik: 220370 // Videov: 18403 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "