Laker's Retro Mirror
THE ONLY NATION-WIDE ALIEN DISCOVERY AGENCY PROUDLY PRESENTS

Vljudno vabljeni na koncert Mešanega pevskega
zbora Georgios iz Pirana, ki bo dne 6. 12. 2017 ob 19. uri v župnijski cerkvi sv. Jurija.

Siete gentilmente invitati al concerto del Coro misto
Georgios di Pirano, che si svolgerà il 6-12-2017 alle ore 19.00 nella Chiesa parocchiale di San Giorgio.

Gostje/Ospiti: vokalna skupina "in spiritu"
Vstop prost!/Ingresso libero!
29. november 2017 | Kategorije: ADF | RTV Kategorija: Kultura | Komentarji (0)
Knjižnica Vojnik - petek, 01.12. ob 18.30 uri

Odprtje razstave Črtokljunke

Daleč od tu, a hkrati čisto blizu je Črtni dol. V njem prebivajo ptičicam podobna bitja, imenovana črtokljunke. Vabljeni v svet njihovih trenutkov.
Bom vesela pofočkov zaradi lažje organizacije dogodka, če pa takrat ne boste utegnili, si lahko razstavo ogledate do konca meseca decembra.

Andreje P. Jezernik

Andreja P. Jezernik Instagram Photos
@sofikleja
27. november 2017 | Kategorije: ADF | Kategorije: Kultura | Komentarji (0)

Vprašanja iz soočenja: Žica na meji 0:1, Sprava 0:1, Strici iz ozadja 0:1, Zunanja politika 1:1, Arbitraža 0:1, Pristojnosti predsednika 0:1, Imenovanje mandatarja 0:0, Katalonija 1:1 EU 1;0 ...,
Delni izzid Pahor:Šarec 3:7

Mogoče bi pa bilo potrebno začeti točkovati odgovore predsedniških kandidatov. Ne vem sicer kdo in na kakšen način bi naj to delal, prepričan pa sem, da za to niso poklicani mediji, ki so svojo kredibilnost že zdavnaj izgubili.

Prvo soočenje obeh tekmecev za mesto predsednika države na Televiziji Slovenija: v čem se razlikujeta, kako vidita svoje pristojnosti in kako odgovarjata na ključna notranjepolitična in zunanjepolitična vprašanja? Voditeljica Erika Žnidaršič. Četrtek, 2.11. ob 20. uri na 1. sporedu Televizije Slovenija.Celotno soočenje na povezavi .Predsedniške volitve 2017

Kdo Borutu pomaga na prestol: SDS Naprej več na povezavi...

Kot bivši poslanec, član prejšnje (tvoje) Koalicije, zaslužen zato, da si postal mandatar (kar obžalujem) in kot državljan, ki mu ni vseeno, Ti postavljam naslednja vprašanja in pričakujem, da bo javnost dobila odgovore, v skladu s tvojo »načelnostjo« in »doslednostjo«:
- ali si pozabil, da si kot predsednik Vlade, poln samoljubja in domišljavosti skoro vsak dan stal pred kamerami sam in neuspešno govoril, igral manekena, uresničil pa skoro nič, kar te je stalo položaja?
- ali si pozabil, da smo v pogovorih s tabo izgubili mnogo časa, poslušal pa nisi ne svojih v stranki, ne drugih, ki smo želeli pomagati?
- ali si pozabil, da smo bili vsi proti zaposlitvi Rupla pa si nas vse ignoriral in vstrajal pri svojem?
- ali te ni sram, da si dokazoval svoj prav s toleranco človeku, ki je lagal predsedniku Republike?
- te ni sram tega, da še danes govoriš in braniš takratno odločitev, samo zato, da bi ugajal Janši?
- ali si pozabil, da si bil nesposoben povezati sorodne stranke, ki so nazadnje obupale in dve kar odšle?
- ali si pozabil, da je predčasne volitve terjala takratna opozicija z J.J. na čelu, ne pa »strici iz ozadja«?
- ali boš naštel »strice in njihova pričakovanja«, o katerih si govoril, ali pa si za dosego nezasluženega položaja, začel uporabljati način tvojih »rabljev«, se pravi z lažmi in namigovanji brez dokazov?....
5. november 2017 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Zaznamki: volitve | Komentarji (4)
V prihajajočem vikendu, v petek 15.9. in v soboto 16.9. bo Caffe Galeria Piran gostila jazz-blues-etno festival. V dveh večerih se bodo na odru zvrstilie štiri zasedbe, ki bodo izvedle atraktiven program jazz, etno in blues žanrov. Vsak dan festivala boste lahko poslušalci uživali v štirih urah čiste glasbe in gostinski ponudbi Caffe Galerie Piran.


Petek 15.9.: jazz-etno večer: Luka Matič trio (jazz) + Trije Muškištirje (etno)

Sobota 16.9.: jazz-blues večer: Just Friends 4tet (jazz) + Jimmy Joe band (blues)


Zasedbe:
Luka Matič trio:
Luka Matić: bobni:
Janez Krevel: kontrabas;
Miha Gantar: klavir;

Luka Matić je leta 2017 zaključil svoje šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer se je učil pri Alešu Rendli in Janezu Gabriču. Istega leta je dosegel 1. mesto na državnem tekmovaju TEMSIG in bil sprejet na glasbeno univerzo v Grazu, kjer bo nadaljeval svoje šolanje. Večinoma igra s svojimi vrstniki v raznolikih zasedbah, z različnimi glasbenimi stili. Poleg tega je tudi dvakrat nastopil z Bigbandom RTV Slovenija.

Trije Muškištirje:
Danijel Bogataj: violina;
Jure Maček: bobni;
Nejc Klun: kontrabas;
Rok Škrlj: ukulele;

Skupina Trije muškištirje se je formirala leta 2016 v Franciji. Člani skupine so bili na gostovanju v St. Tropez-u s simfoničnim orkestrom Cantabile, kjer so se spoznali. Povezuje jih ljudska glasba z razgibanimi aranžmaji in zanimivim zvokom akustičnih inštrumentov.

Just Friends 4tet:
Bojan Volk: saksofon;
Marko Čepak-Maki: kitara;
Nikola Matošić: kontrabas;
Uroš Nemanič: bobni;

Just friends je nastal kot hišni bend kluba Jazz hram, ki otvarja in vodi redne jam sessione. Samo ime namiguje, da v njej igrajo dobri prijatelji, kot tudi asociira na poznan jazzovski standard. Zasedba goji in interpertira zvok kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50' let prejšnjega stoletja, ki je bil zelo transparenten, a je odkril najbolj esencialne elemente jazza. Orientiranost k tradiciji so nadgradili z modernejšimi kompozicijami, v zadnjem času predvsem z glasbo Johna Coltrana ter avtorsko glasbo. V tradiciji je moč odkriti in re-interpretirati elemente jazza kot so ritmični drive, zvočne teksture in zlivanje zvena inštrumentov v kompaktno zvočno zmes.

Jimmy Joe band:
Gianluigi Destradi: vokal, kitara;
Paoulo Amodio: bas;
Marco Sterle: bobni;

La band firma nel 2014 con la storica etichetta triestina BLUE TATTOO MUSIC e a luglio pubblica il nuovo album “Frame”. Il disco, attesissimo dalla critica e dai fans, viene presentato in anteprima in un grande concerto a Trieste, nella centralissima Piazza Verdi, il 31 luglio davanti a più di duemila persone. Il concerto è stato trasmesso in diretta streaming. “Frame” è disponibile, oltre alla versione fisica, anche in distribuzione digitale su tutti i pincipali digital stores.

Za podporo festivalu bodo ob odru označeni tip boxi za prostovoljne prispevke v podporo festivalu.


Vljudno vabljeni!
12. september 2017 | Kategorije: Zabava | Komentarji (0)
Uvodni del "Pohod na Triglav - 2.del", govori o poteku, pogojih in pravilih predsedniških volitev. Odločil sem se , da ga objavim, ker je to glavna tema vseh slovenskih mainstream medijev, ki z objavo pravnih podlag o predsedniških volitvah brez veliko napora zapolnijo medijski prostor. V nadaljevanju pa bom na kratko, s pomočjo nekaterih tujih avtorjev poskusili opredeliti mednarodni politični oder v katerem deluje sedanji predsednik in bo v njega vstopil bodoči izvoljeni predsednik. Pri tem mi bosta na pomoč priskočila filozof Robert Balen in geopolitični analitik Marcelo Gullo. Pa začnimo lepo po vrsti!i

Volitve predsednika Republike Slovenije 2017 bodo potekale z namenom izvolitve predsednika Republike Slovenije za petletni mandat......
....Kandidati - Kandidat lahko postane posameznik na predlog skupine najmanj desetih poslancev Državnega zbora, na predlog registrirane politične stranke in podporo najmanj treh poslancev oz. najmanj 3000 volilcev ali s podporo najmanj 5000 volilcev.
Volitve predsednika republike bodo v mesecu novembru 2017. Več na povezavi Volitve Predsednika republike Slovenije 2017
Predsednik Republike Slovenije (1991 - danes) Funkcija predsednika Slovenije je bila ustanovljena 23. decembra 1991, ko je Skupščina Republike Slovenije sprejela Ustavo Republike Slovenije. Ta funkcijo precej omejuje, tako da je predsedovanje bolj kot ne reprezentativno. Med ostalimi pristojnostmi predsednika je le-ta tudi vrhovni poveljnik slovenske vojske. Predsednik je neposredno izvoljen s strani državljanov, ki so volilni upravičenci, vsakih 5 let. Vsak državljan, star vsaj 18 let lahko kandidira za predsednika, vendar je lahko izvoljen samo dvakrat zaporedoma. Glej Seznam predsednikov Republike Slovenije.


Seznam kandidatov za Predsednika Republike Slovenije: Borut Pahor, Marjan Šarec,Ljudmila Novak, Milan Jazbec, Luj Šprohar, Andrej Rozman-Roza, Damjan Murko, Dominik Kozarič, Žiga Papež – Papster, Jožef Jarh, Jordan Zahar, Ludvik Poljanec, Aleš Cepič, Dušanka Janša, Martina Valenčič, David Cigoj in Valerija Korošec.

Za vstop v predsedniško tekmo morajo zbrati zadostno število podpisov. Neodvisni kandidati za nastop na volitvah potrebujejo najmanj 5000 podpisov podpore volivcev ali desetih poslancev. Kandidate političnih strank pa mora s podpisi podpreti najmanj 3000 volivcev ali trije poslanci. Skrajni rok za zbiranje podpisov volivcev in vložitev kandidatur je 27. september.


Filozof Robert Balen, ki živi v Berlinu, je v intervjuju za dnevnik Večer podal nekaj zanimivih razmišljanj, ki postavljajo priljubljene izjave politikov o samostojnosti, suverenosti in še čem, v malo drugačno luč.Vredno je prečitati celoten intervju na povezavi spodaj in si ustvariti sliko o tem kaj se v resnici dogaja na širšem političnem odru in kakšen je realen vpliv na dogajanje z naše pozicije. Naslov prispevka v Večeru je Ko smo rušili Jugoslavijo, smo ustvarili nov svet.

Se je naivna vera v demokracijo in razvoj dokončno razblinila?

"Mislim, da. Obstaja le še lažni idealizem zmagovalcev, novih elit, ki ponavljajo, da še malo in bo vse prav: rešiti se moramo le še komunistov, ostankov Jugoslavije in stare družbe, socialistične mentalitete, vseh, ki mislijo, da obstaja družbena lastnina, ki hočejo javni prostor.
Za integracijo nacionalnih držav v globalni neoliberalni kapitalizem pa je treba žrtvovati suverenost. Danes je integracija bolj ali manj dokončana in na Hrvaškem so njene posledice katastrofalne. Elite se legitimirajo le še v odnosu do mednarodnih institucij kapitala in transnacionalnih institucij, kot sta EU in Nato. So kompradorji in kriminalci, saj je bila privatizacija skupnega, družbenega bogastva kriminalna. V Sloveniji morda najmanj očitno, a povsod, kjer je bila vojna, je šlo za čisti kriminal. Nujno je, da začnemo pripovedovati to zgodbo, ki je popolnoma drugačna od te, ki jo poznamo. Proces nacionalne osvoboditve se je zaključil v nekdanji Jugoslaviji in od devetdesetih let dalje se dogaja le še integracija suverenih, nacionalnih držav v globalni neoliberalni kapitalizem. To je konec suverenosti." Več na povezavi: Večer Ko smo rušili Jugoslavijo, smo ustvarili nov svet

Medtem pa geopolitični analitik Marcelo Gullo, v svojem razmišljanju o analizi mednarodnega odra ugotavlja, da je prišlo do velikih sprememb pri človeku samem. "Postmoderni človek" vidi in razume svet in njegovo funkcioniranje po svoje in deluje izključno v svojo korist. Članek v angleščini na povezavi je kar zahtevno branje, vendar se ga tistemu, ki ga zanima geopolitika, splača prebrati v celoti.

Analiza mednarodnega odra / An Analysis of the International Stage

In ustvarjen je bil "ćlovek z lučjo", ki se počasi nagiba k temu, da ustreza večini prebivalstva, hedonističnemu in materialističnemu bitju, katerega edini cilj v življenju je doseči uspeh, bitju, ki ga zanima le denar, porabništvo in občutek moči.Ta sprememba je imela velike posledice v političnih prioritetah, saj se je »postmoderni človek« začel ukvarjati s politiko, to pa je storil izključno zaradi svojega osebnega dobička. Iskanje skupnega dobrega v njegovih mentalnih kategorijah ni mogoče najti. Politika mu ni poklic v službi ali revolucionarna akcija. Je "profesionalec v politiki". Ne živi za politiko, temveč "živi" od politike. To je ravno razlog, ki pojasnjuje odsotnost velikih državnikov, kot sta bila Roosevelt in De Gaulle na mednarodnem odru... Več na povezavi: An Analysis of the International Stage 2.3. The international policy in the post-modern world

Mislim, da bo zanimivo poslušati izjave predsedniških kandidatov o tem, kaj vse bodo, ko bodo izvoljeni, storili za neše blagostanje, varnost, odnose s sosedi, uveljavljenost in prepoznavnost v svetu.Ja, veliko je potrebno storiti za redni mesečni dohodek...

Za konec pa še Don Marko M: Borut Pahor – prvi(č) in zadnji(č) slovenski predsednik brez morale…..

Pohod na Triglav - 1.del
29. avgust 2017 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Komentarji (0)
Ponovno prvi! Slovenija ima res srečo, da premore politike z vizijo. Samo njim gre zahvala, da smo tam kjer smo. Zasedajo važne pozicije v državi in EU in imajo vso potrebno podporo, da lahko uspešno prispevajo k prepoznavnosti in blagostanju v naši mali podalpski državici.

..."Po pisanju Guardiana je slovenski premier Miro Cerar prvi voditelj katere od 27 držav članic Evropske unije (EU), ki je javno priznal, česar se v Londonu vse bolj bojijo. V zadnjih tednih je po Cerarjevih besedah postalo jasno, da strani to jesen ne bosta dosegli razširitev pogajanj, piše na spletni strani časnika".Več na: Cerar za Guardian potrdil britanske strahove: EU bo pokopal upanje Londona

Junker&Cerar - /puppetmaster EU/ - Koga izbrati za "sporočanje slabih novic"!

"Cerar told the Guardian: “I think that the process will definitely take more time than we expected at the start of the negotiations. There are so many difficult topics on the table, difficult issues there, that one cannot expect all those issues will be solved according to the schedule made in the first place. “What is important now is that the three basic issues are solved in reasonable time. Then there will optimism on realistic grounds. I know this issue of finance is a tricky one. But it must also be solved, along with the rights of people.” Predsednik vlade Slovenijev v prvih bojnih vrstah EU: Slovenian PM Miro Cerar says EU will block Brexide talks this autumn after failing to make sufficient progress

Slovenija/Velika Britanija Bilateralni gospodarski odnosi:

Blagovna menjava med Slovenijo in Veliko Britanijo 2011 – 2017 (v 1.000 EUR)


Miro Cerar&Violeta Bulc&Jelko Kacin - Kaj delajo naši doma in kaj delajo naši v EU?

Miro Cerar pred časom - Luka Koper in 2TKD - "To je popolnoma nesprejemljivo. Kakor tudi ultimati delavcev, ki so jih postavili vladi,« pravi premier Miro Cerar. Prvi v vladi pravi, da ne bo pustil, da bi »delavci vodili državna podjetja in državo"..

Predsednik vlade Slovenije miirovnik v Sloveniji: Cerar o Luki Koper: Delavci ne bodo vodili države, Erjavca preložil

"Drugi železniški tir med Divačo in Koprom ima že leto in pol pridobljeno gradbeno dovoljenje. A številni opozarjajo, da ne bo rešil slovenske konkurenčnosti in bi bilo treba veliko več vložiti tudi v progo do Sežane, Ljubljane in naprej do Šentilja".

"Konkurenčnejša pomeni hitrejša in cenejša. Res pa je, da bo treba še naprej vlagati v železnice na celotnem ozemlju. "Obnove kar intenzivno potekajo. V zadnjih letih je bilo vloženih že več kot milijardo evrov, v naslednji perspektivi sta predvideni skoraj dve milijardi evrov, tako da so zmogljivosti že bistveno večje, kot so bile, in se bodo še povečale. Zlasti na relaciji od Ljubljane do Maribora," je še povedal".

Mes:Če bo Slovenija imela ustrezno infrastrukturo, bo tovora vedno dovolj

Evropska komisarka za logistiko Violeta Bulc o tej temi ne govori.... Njena prioritena naloga so medsebojne logistične povezave med državami EU.... / Pushing forward work on trans-European transport networks and promoting cross-border transport connections./.

Medtem v Avstriji: Avstrijci že nekaj let prehitevajo Slovenijo z gradnjo železnice, ki bi dokončno povezala Raveno in Gdansk, vmes pa tudi Celovec in Graz.Več na povezavi:Avstrija p ospešeno gradi hitre železniške povezave s severnim Jadranom

Za razmislek pa še povezava: Slovenci govorimo, Avstrijci delajo...

Prav tako pa ima NATO&Jelko Kacin - svoje izvirne plane o katerih predsednik vlade ne govori! "Three Sea Initiative" pod vodstvo Poljske in Hrvaške /puppetmaster Nato/. Ekonomska unija in obrambna linija med Rusijo in EU ali kako ovirati povezovanje Nemčije z Rusijo.


Slovenski Evropski poslanci pa so medtem na počitnicah po svetu...
23. avgust 2017 | Kategorije: ADF | Kategorije: Politika | Komentarji (4)
1 2 3
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201620172018
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Kategorije
Top 5 vpisov


Št. registriranih uporabnikov: 201781
Forum avtorjev: 15890 Forum teme: 34466 // Odgovorov: 1876386
Blog avtorjev: 3585 // Blogov: 87163 // Komentarjev: 1245954
Avtorji fotografij: 26304 // Slik: 223086 // Videov: 18360
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "