Srečo tistim, ki so zaposleni in imajo vsak nek dohodek pa naj si bo črni, redni, začasni, ilegalni, samo da je. Samo, da preživimo to bedno obdobje. Spomnim se, ko sem pred dvemi leti diplomiral, ravno v času ko je še bil vse super, cedila sta se skorajda med in mleko, prišeč je čas podelitve diplom in bum zlom borze in svetovnega gospodarstva. Nisem se obremenjeval dokler si nisem zač iskati svojo prvo zaposlitev. Pred dvemi leti je bilo že težko, toda boljše kot danes, danes si je zaposlitev najti lažje kot zadeti sedmico na lotu, vsaj takšno delo, ki ti omogoča redno izplačila in mogoče malce večji mesečni priliv kot samo "minimalec", ampak to so žal le še pobožne sanje, vsak dan večjega števila Slovencev.Politike rajši ne omenjam, samo omenil bi, da ni čudno da se politike izogiba vsak pameten in pošten človek, takšen človek rajši skrbi za svojo "rit" ali pa za "riti" svojim zaposlenih, seveda s tme mislim uspešne direktorje, ki jih je kar nekaj, hvala bogu! žal pa je seveda še več pokvarjenih.
Kaj naj sploh še rečem?
14. avgust 2017 | RTV Kategorija: Denar | Komentarji (12)
Živimo v teh časih, ko se vsi borijo za preživetje, zato je primarna navada oz. dolžnost oz. ne vem kako se temu reče, ampak vsi smo, četudi nočemo ali se ne zavedamo avtomatsko malce manj zapravljamo, manj kopujemo, manj investiramo... Ne bi sploh omenjal politike, ki je itak čisto izgubila kompas, ampak dejstvo je, da vsi posegamo p ocenejših izdelkih, pa naj si to bodo oblačila, živila, manj se vozimo in tudi pohištvo rajši nabavimo v kašnem diskontnem trgovcu. Žal je tako, da vsi varčujemo, ampak kako pa bodo kaj zaslužili naši mizarji, v sloveniji jih je po mojih ocenah več kot 2000, govorim o tistih povsem legalnih, z samostojnim s.p.-jem ... Skratka številke so velike, mali mizarji pa prodajo ali pač? Poznam dva mizarja, ki sta v bližini in situacija je zelo različna, tako kot mislim da za vsa slovenska mizarstva, enim "gre" in enim "ne gre", ali drugače povedano, posla je toliko kot si dober oz. si želiš delati po 12 ur na dan. Je pa definitivno težka situacija, denarja je malo, vsak dobro premisli kaj kupi in koliko zapravi, še vseeno se da preživeti z mizarstvom ampak ni pa več preveč rajsko, mislim pa da je podobna tako pri vsakemu malemu podjetniku, pa naj si bo mizar, vulkanizer, cvetličar ali karkoli.
14. avgust 2017 | Kategorije: Osebno | Komentarji (1)
Spomin: Sicer je tisti prvi naval menjave letnih, v zimske pnevmatike že za nami, ampak vseeno, sem se ob včerajšnjem ogledu oddaje "vid in pero šov" malce zamislil, malce smešno ampak resno kolikokrat nas dejansko vulkanizerji ali avtomehaniki po domače povedano nategnejo in zaračunajo mnogo preveč kot bi nas moralo stati, ali pa nam zamenjajo kakšen dodaten del jeklenega konjička, ki je še povsem funkcionalen in praktično nov.
Osebno se mi še ni nikoli zgodilo, ali pa preprosto ne vem, da se preplačal določeno popravilo. Praktično nimam pojma o avtomobilih in kaj je za popraviti in česa ni potrebno zamenjati, mislim da nas je večina državljanov takšnih. Sicer je smešno ali žalostno, ampak praktično vsi imamo avto, vsi vsaj dva krat na leto menjamo nevmatike in tukaj mislim, da smo še najbolj izobraženi. Pnevmatike so drage in letno jih moramo menjavati, zato je logično, da smo pri tej tematiki bolj izobraženi, ko pa se gre za okvare avtomobila pa verjamem, da smo z lahkoto vsi malce nategjeni, pa se opravičujem izrazu, ampak tako je, zato me zanima koliko od vas je bilo pri naših poštenih in nepoštenih avtomehanikih malce "olupljenih"?
14. avgust 2017 | Kategorije: Osebno | Komentarji (2)
Zadnje dneve je mrzlo za umret, ali kako se pač že reče. Dejstvo je da bi že bil čas da bo zapadel sneg in da malce pobeli sicer zeleno slovenijo. Glede na to, da ne gledam televizije in ne poslušam radija, občasno sem na internetu, ampak ne berem kategorije vreme in jo tudi zdajle ne bom. Rajši sem si rekel, da vprašam malce na blogu kdaj bo po vaše zapadel prvi letošnji sneg? 
Sicer je pa pričakovati veliko novih zaposlitev na področjih vlečnih služb in pri posipalcih cest oz. kako se že imenujejo, skratka kmalu je za pričakovati kaos na cestah in na pločnikih. Vedno ista zgodba, ko zapade 1 cm prvega snega v sezoni ljudje kar na enkrat pozabijo voziti, mislim to je res katastrofa. Glede na to, da so ceste vsako leto bolj uničene in da je vsako leto manj redno spluženih cest nas prav gotovo čaka prav zanima zimska izkušnja, predvsem vse voznike. Delo se bo prav gotov našlo za vse, tako za tiste poklicne izurjene, ki plužijo ceste in pločnike za denar in tiste, ki jih plužimo, da lahko odidemo v službo ali v trgovino...
lp.
14. avgust 2017 | Komentarji (0)
O javnih dražbah je iz dneva v dan več govora in sedaj sem
se o njihovem delovanju začela spraševati tudi sama – ali so res tako slabe kot
pravijo nekateri? Zanima me tudi mnenje drugih, saj z mnenjem določenih oseb,
ki imajo glede dražb same slabe izkušnje, ne prideš prav daleč. Mogoče pa ni
vse tako črnogledo: sicer se sama takšne vrste dražbe še nisem udeležila, pa
vendar menim da lahko tudi kaj pridobiš – ne le izgubiš. Sploh če primerjamo
prodajo nepremičnin z premičninami, se pozna razlika. Če nekdo kupuje
novogradnjo bo po vsej logiki plačal več, kot pa če bi kupoval starejšo
nepremičnino, ki je že imela primerno število bivalcev za sabo. In prav zato je
glede dražb toliko odlašanja, ker se ljudje pred njihovo udeležitvijo sploh ne
pozanimajo o namenu le-teh.
Če se je kdo od vas morda javne dražbe že udeležil (ali ima
ta namen), bi bilo zanimivo dobiti povratno informacijo iz prve roke. Menim, da
bodo vaša mnenja bolj pozitivna kot ne – sicer pa, se je potrebno pustiti
presenetiti.
11. julij 2017 | Kategorije: Krneki | Zaznamki: dražbe, dobiček | Komentarji (1)
Če ste tudi sami razmišljali o tem,  kako bi najhitreje pridobili finančna sredstva, je ena izmed dobrih možnosti tudi prodaja nepremičnine. Za koga je to torej še posebej pomembno? Za posameznike, ki imate v lasti kakšno stanovanje ali morda celo hišo, v kateri sami sicer ne bivate oz. omenjenega ne uporabljate. No ja, oglaševati o takšnih prodajah in njihovih prednostih je postalo že vse več kot obširno, vsi pa pozabijo omeniti to, kako zelo dolgotrajen in zahteven postopek lahko to postane, če štejemo zraven še dodatno učenje in informacije. Morda je še najboljša rešitev pridobiti nepremičninskega agenta, a potem zopet pridemo do visokih cen njihovih storitev.
Da pa bi se sami lotili prodaje? No, brez temeljitega razmisleka in priprave se tega vsekakor ne lotevajte, saj lahko s tem izgubite ogromno denarja, in pa tudi časa. Poleg tega se morate zavedati tudi vseh zank, ki jih prodaja nepremičnine lahko privede. Ceno lahko nekdo hitro postavi povsem nerealno in popolnoma logično je, da bo s tem odgnal kupce. Kaj torej storiti preden se kaj takega lotite? Dober nasvet je: pošičite zaupanja vredno osebo, ki s tem ukvarja tudi v vsakdanjem življenju, dobro se pripravite tudi sami in vedno pustite nekaj prihrankov za 'rezervo' – saj lahko še prehitro pride do škode, ki jo boste morda morali plačati sami!
11. julij 2017 | Kategorije: Krneki | Zaznamki: nepremičnine | Komentarji (0)
1 2 3
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30Št. registriranih uporabnikov: 198605
Forum avtorjev: 15886 Forum teme: 34459 // Odgovorov: 1875786
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87083 // Komentarjev: 1244684
Avtorji fotografij: 26293 // Slik: 223013 // Videov: 18361
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "