Pričujoči video, ki vabi ljudi na volitve, je postal viralen v Rusiji. Dosedaj ga je videlo 3,5 milijona ljudi. Obstajajo tudi drugi v tem stilu, a noben ni tako popularen. Narejen je bil v privatni režiji. Zahodni mediji so ga označili za homofobičnega in rasističnega. Bila bi to grozna stvar, če dandanašnji ne bi bilo vsesorte -istično in -fobično skoraj vse.

Angleški podnapisi: Evgenija Gurevič

21. februar 2018 | Zaznamki: rusija, volitve, video | Komentarji (3)
Vir (klik)

Skrajšana kronologija:

* Angleška spletna trgovina Pricehound (njegova spletna stran trenutno že spet ne dela) je prodajala roza otroške majice za dekleta z napisom "Sem punca... z matematiko se lahko ukvarjam samo ko nakupujem". Za fante so prodajale modre majice z napisom "Definitivno bom postal astronavt".

* Nekdo je to opazil in tvitnil: "Hehehe, poglejte kaj prodaja Pricehound".

* Stvar se je začela besno širiti po twitterju, vključno z izmišljenimi dodatki.

* Starejši možakar po imenu William Price-Hound je na svoj twitter račun, posvečen opazovanju ptic, začel dobivati kupe sovražnih feminističnih tvitov. Gospod William Price-Hound je bil kolateralna škoda že pri podobni tviteraški nevihti iz leta 2013. Takrat so njegova pojasnila še pomagala, tokrat niso.

* Stvar je našla pot v medije in politiko, kjer se je spolitizirala in spolarizirala.

* Pricehound se je opravičil in sporne majice vzel iz prodaje.

* Protestniki in policija so se spopadli pred hišo gospoda Willama Price-Hounda, ki si zaradi tega ni upal iti opazovat ponirkov.

* Pricehound se je opravičil za opravičilo in sporne majice dal nazaj v prodajo.

* O aferi "otroške majice" je tvitnil Donald Trump. Pojavile so se teorije zarote.

* Pricehound se je opravičil za opravičilo za opravičilo za opravičilo za opravičilo in daroval denar dobrodelni organizaciji, ki se bori proti stresu na delovnem mestu.

* Gospod William Price-Hound je obupal, se opravičil vsem opazovalcem ptic ki jih je spoznal na twitterju in izbrisal svoj račun.
21. januar 2018 | Zaznamki: twitter, feminizem, satira | Komentarji (1)
... mislim feministi in ne feministke, potem bi bila tale najboljša:
Po prebiranju tega intervjuja si nisem mogel kaj, da ne bi objavil povezave na blog sorodne tematike, objavljen na Sakerju:

https://thesaker.is/transgender-bathroom
s-are-the-selma-of-my-generation-reader-
mail/


Ramin Mazaheri je pariški dopisnik Iranske državne televizije. Dostikrat kaj napiše tudi na Unz Review in The Saker. Po prepričanju je levak stare šole, Marx, Engels, Lenin, Stalin pa to. Pričujoče pisanje je prejel po elektronski pošti in ga objavil. Avtor v njem Mazakerija kara, ker pri vseh levakarskih tekstih ki jih objavlja, še nikoli ni omenil problematike transspolnih stranišč.

Temu genialnemu literarnemu izdelku ne bom delal krivice z nekim svojim prevajanjem. Če ga boste hoteli prebrati v celoti, boste pač morali klikniti na zgornjo povezavo. Da se boste lažje odločili, bom navedel par najboljših citatov:

- Kakšna korist je od tega, da nahraniš stradajočo transpolno osebo, če ji ne daš prostora, kjer lahko varno izloči to hrano? Kakšna korist je od tega, da ustvariš delovno mesto za transspolno osebo, ki bi namesto tega raje imela svoje stranišče?

- Transspolni straniščni militanti seveda spoštujemo kulturne razlike: Indija bo potrebovala transspolne zidove za uriniranje v javnosti; Turčija bo lahko na tem področju precej prihranila, ker po potrebovala samo oznake- vse luknje v podu so si enake, konec koncev; v zaostalih predelih ZDA bi se morali zanašati na sistem časti glede tega, kateri grmi so namenjeni transspolnim osebam.

- Dol s straniščnim apartheidom! Ni defekacije brez desegregacije!

- Katera je najpomembnejša potreba na svetu- potreba po zraku, vodi, hrani, ali seksu? Odgovor je... nič od tega: Ko te resnično tišči na stranišče, nič drugega ni važno!!!!!
19. december 2017 | Zaznamki: transspolnost, wc, baizuo, satira | Komentarji (8)
Leta 2014 so med Majdanskimi protesti v Kijevu neznani snajperji streljali v množico in ubili 80 ljudi. Zahodni politiki in mediji so za masaker takoj obtožili takratno demokratično izvoljeno Janukovičevo vlado, ki je kmalu za tem padla.

Pred kratkim so Italijanski mediji objavili intervju s tremi Gruzijci ki trdijo, da so bili oni tisti. Kako posebno presenečenje to ni, zadeva je bila sumljiva že od samega začetka. Gruzijce naj bi najel bivši Gruzijski predsednik Mihael Šakašvili. Cena: Puška, potni list in 5000 dolarjev.

Korporacijski mediji to novico po svoji stari navadi navdušeno ignorirajo.

Video je v Italijanščini, z angleškimi podnapisi. Prvi del:


Drugi del:
28. november 2017 | Zaznamki: ukrajina, evromajdan, snajperji, falseflag, video | Komentarji (11)
Ko sem naletel na portal "Medusa Magazine", se mi je na prvi pogled zazdelo da gre za satiro, potem pa sem si rekel "hmmm... pravzaprav so feministke tretjega vala res tako odpuljene, to ne more biti satira. No, v najnovejšem prispevku je avtor naravnost povedal, da to je satira in da je zanalašč napisana na tak način, da bralca stalno pušča v dvomu. Moram priznati, da mu je pri meni to odlično uspelo. In to ne samo pri meni, ampak tudi pri Alexu Jonesu, po katerem je potem povzelo še par portalov.

Na zgoraj polinkanem članku je avtor povedal tudi to, da se ne gre več in da bo Medusa Magazine ukinil. Vzrok: Pred časom je objavil satirično razmišljanje o tem, da je treba ženskam ki obtožijo spolne zlorabe desničarja bolj verjeti kot ženskam ki obtožijo levičarja, ker je dosti huje, če žensko posili desničar. In lejga šmenta, čez par dni se je v Washington Postu (lastnik Jeff Bezos, Amazon) pojavil smrtno resen komentar na isto temo.

Avtorju Meduza Magazine potem ni preostalo drugega, kot da vrže puško v koruzo. Baizuo feministke tretjega vala so tako nore, da se je iz njih nemogoče norčevati.
23. november 2017 | Zaznamki: baizuo, lgbtq+, feminizem, satira | Komentarji (9)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 166150
Forum avtorjev: 15858 Forum teme: 34339 // Odgovorov: 1867600
Blog avtorjev: 3573 // Blogov: 85245 // Komentarjev: 1225598
Avtorji fotografij: 25620 // Slik: 218025 // Videov: 18653 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "