Prehranjevanje
Spet me je sram. Malo sem brskal na okoli po spletu in pri tem ugotovil, da se že vse življenje motim. Kot so se motili tudi moji predniki, ki so doživeli osemdeset let in več. Ne znam pravilno jesti. Vse moje dosedanje hranjenje je bilo ena sama napaka. Prebral sem namreč, da moram za dolgo in zdravo življenje vsak dan popiti najmanj pet žličk različnih olj, vsako seveda na tešče, pojesti sedem različnih sadežev, od katerih dva imena sploh ne znam izgovoriti, popiti moram še tri sokove, različne mešanice, prehranske dodatke, vmes še malo sode… Ja, kje pa je potem v želodcu prostor za repo, zelje in žgance?

Sodobno življenje ima ogromno negativnih posledic za našo tradicijo. Vse, samo da ni slovensko. Kot sodobni vrtci uničujejo narečja, tako sodobni način življenja uničuje slovensko kuhinjo. Če ni kitajsko ali tajsko, ne velja nič. Tudi pri drugih stvareh, ko si nekateri za srečo v kožo vtetovirajo kitajske znake, sreča pa naj bi bila tudi, če otroka poimenuješ s tajsko besedo, ki nekaj pomeni. Pa nima haska. Kot sem že enkrat napisal – če bi to držalo, Kitajci ne bi bili še vedno v komunizmu, mladim Tajkam pa ne bi bilo treba izvajati erotičnih masaž.

Je pa v informacijah o prehranjevanju tudi nekaj dobrega. Kot pri nas pravimo, da naj ne bi pili mrzle pijače na tešče, tako tudi Japonci svarijo, da naj ne bi pri ali takoj po kosilu delali istega. Vsaka maščoba takoj skrkne, ko jo poliješ z mrzlo tekočino in to naj bi škodilo črevesju. Vse lepo in prav, saj se skušam tega držati, a kateri Japonec me bo prepričal, da bi ob pici pil pogreto pivo?

Oddano: 01.09.2017 ob 18:10:22
RTV Kategorija: Zabava
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 45 | Ocena 4.5 od 8 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Tole s pizzo in toplim pirom res ne bo šlo...nikoli!

:-)

Lp
Eli
pred 7 tedni
2.
:-)))) 5
andromaha
pred 7 tedni
3.
Zlato zapečena svinjska rebrca s hrustljavo skorjo in slabim centimetrom slanine, zraven pa pražen krompir, maščoba se pa z refoškom raztopi, to je moj recept za zdravo hrano, o holesterolu niti sledi.
jakec taprvi
pred 7 tedni
4.
Eli, zato sem to tudi napisal. Saj je isto, kot bi napisal v Uradni list.
;-)
Možakar
pred 7 tedni
5.
andromaha, na zdravje. Z mrzlim!
Možakar
pred 7 tedni
6.
jakec, kaj pa je to holesterol? Za nas, ki ne živimo po modernih zapovedih?
Možakar
pred 7 tedni
7.
:-)
Pa nazdravje z mrzlim.
branka22
pred 7 tedni
8.
Hi, hi, a si enmalo nabrit..?;)))
sintra
pred 7 tedni
9.
Branka, živeli!
Možakar
pred 7 tedni
10.
Sintra, občasno že, če mi uspe. Tako kot sem občasno obrit.
;-)
Možakar
pred 7 tedni
11.
možakar...drži se žgancev in ocvirkov- vse ostalo je pa škodljivo..:::))))
Kobilica-poet
pred 7 tedni
12.
ne jej pizze in ne pij pira :)
prisegam na kmečko hrano
ko prideš domov, je zele gotov :):):)
čebela
pred 7 tedni
13.
Kobilca, menda je naša prebrala tvoj nasvet. V soboto so bili za kosilo in to kot vedno - odlični!
Možakar
pred 6 tedni
14.
Čebela - v sredo, preden sem šel v gozd, smo ga naribali okoli štirideset glav. Spet se bo obešalo po rebrih, hehe.
Možakar
pred 6 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201620172018
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5



Št. registriranih uporabnikov: 163653
Forum avtorjev: 15837 Forum teme: 34266 // Odgovorov: 1863838
Blog avtorjev: 3556 // Blogov: 84617 // Komentarjev: 1210843
Avtorji fotografij: 25374 // Slik: 216442 // Videov: 19264 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "