Ko meso-jedcem zmanjka izgovorov, zakaj uživajo mrtve živali, ponavadi izpljunejo dva nesmisla. Najprej razglasijo spoštovanje do veganskega načina življenja in tudi sami prosijo za spoštovanje. Seveda meso-jedci spoštujejo veganski način življenja. Zakaj ga ne bi? Smo mar preveč sočutni, usmiljeni in altruistični? Ko vegane prosijo za spoštovanje, je to tako, kot bi pedofili prosili za spoštovanje ljudi, ki ne zlorabljajo otrok. Ne spoštujem ljudi, ki izberejo krutost. Ne spoštujem pedofilove odločitve, da bo zlorabljal otroke. Ne spoštujem želje posiljevalca, da bi oskrunil telo ženske. Ne spoštujem roparjeve želje, da bi oropal banko. Ne spoštujem prepričanja nacistov, da so judje, črnci, geji, itd. manjvredni in bi jih bilo treba iztrebiti. Ne spoštujem načina življenja, ki temelji na sovraštvu in diskriminaciji.

Naslednji nesmisel meso-jedcev je njihov poskus okriviti veganski način življenja za trpljenje rastlin, saj naj bi rastline umrle, da nahranijo vegane tega sveta. Kljub temu še vedno iščem društva ‘Ljudje za etično ravnanje s korenčki’, ‘Zadnja priložnost za brokoli’ ali ‘Jabolka si zaslužijo popolno zaščito danes in jutri’. Ta društva ne obstajajo, saj vsak pozna razliko med puljenjem korenčka iz zemlje in razkosanjem pujsa. Vsak tudi pozna razliko med košnjo trave in metanjem živih piščančkov v stroj za mletje (jajčna industrija). Če nekdo ne razume razlike, ta oseba ni bistroumna, razumna, niti ne razmišlja logično. Dejstvo, da nekateri ljudje primerjajo korenček s kravo, dokazuje, kako podli so meso-jedci v resnici v svojih zatiralnih idejah.

Naj pojasnim, kako absurdno je mišljenje, da so rastline podobne živalim. Moja žena je pred kratkim obiskala svoje starše in opazila, da 20 let star kaktus v njeni otroški sobi ni v dobrem stanju. Po skrbnem pregledu nasvetov o vrtnarjenju sva kaktus razrezala na pol in ga postavila na sonce, da se je sušil 3 dni. Presadila sva ga z zmajevko in sedaj lepo uspeva. Če resnično verjamete, da so živali in rastline eno in isto, razrežite človeškega dojenčka na pol, in videli boste, kaj se bo zgodilo. Ali še bolje, pojdite do lokalnega hospic centra in pozdravite vse tako, da jih razrežete na pol. Če bi ta spletna stran razpravljala o trpljenju korenja in paradižnikov, ali če bi predaval o krutosti nad indijskimi oreščki, bi se mi smejali in prijateljem pisali sporočila o moji norosti.

Celo z zornega kota meso-jedcev je nelogično govoriti o dajanju pravice do svobode in telesne nedotakljivosti nečutečim rastlinam, medtem ko milijardam čutečih živali povzročajo trpljenje in posledično smrt. Rastline, za razliko od živali, so nečuteča bitja brez centralnega živčnega sistema, pljuč, srca, ledvic, črevesja, krvi, ušes in oči. Ne iztrebljajo, niti ne urinirajo. Nihče ne kriči v grozi, ko njihovi sosedje kosijo travo (tudi trava je rastlina). Če pa bi sosedje klali pujsa na trati pred hišo, bi ljudje jokali, fizično posredovali, pooblaščene avtoritete pa bi bile poklicane, da zaustavijo prelivanje krvi. Če ljudje resnično verjamejo, da je narobe jesti rastline, še vedno lahko izberejo ultraveganski način življenja – frutarijanstvo (prehranjevanje izključno samo s sadeži in oreški, ki sami padejo na tla). S perspektive judov, kristjanov in muslimanov je bil rajski vrt zatočišče frutarijancev. S fiziološkega vidika smo ljudje dejansko frutarijanci/frugivori.
Filozof Voltaire je nekoč dejal: “Tisti, ki te lahko pripravijo do tega, da verjameš nesmisle, te lahko tudi pripravijo do tega, da zagrešiš grozodejstva.” Kar se tiče bolečine in trpljenja, kriki, kri, zvijanje v bolečinah in strah živali prekašajo t.i. valove rastlin.

Naj vam pokažem, kako varljiv je argument o ubijanju rastlin. Domnevajmo za trenutek, da meso-jedci, ki se nanj sklicujejo, resnično verjamejo, da vegani rastlinam povzročamo trpljenje in smrt. Če bi bilo tako, bi ti meso-jedci po logiki bili zavezani k preusmeritvi k veganski prehrani, saj karnivorske družbe uničijo veliko več rastlin kot veganske. V Ameriki je 70–80 % koruze, pšenice, ovsa in soje namenjene 10 milijardam kopenskih živali, ki jih zakoljejo vsako leto. Gledano globalno je 35–65 % vseh rastlin namenjenih prehrani 60 milijard kopenskih živali, ubitih vsako leto. Če bi ljudje nehali jesti živali, bi bilo pridelanih manj rastlin, saj vsak vegan neposredno zaužije približno eno desetino rastlin, ki jih neposredno ali posredno zaužije vsak meso-jedi človek. Veganstvo je še vedno edina rešitev tega problema, saj bi umrlo manj bitij (čutečih in nečutečih), če bi ljudje, ki so fiziološko gledano rastlinojedi, neposredno jedli samo rastline. Celo Svet za znanost, tehnologijo in kmetijstvo je v zgodnjih 90-ih letih prejšnjega stoletja potrdil, da bi rastline, pridelane samo v ZDA, lahko dvakrat nahranile vse ljudi na svetu, a samo pod enim pogojem – vsi bi morali biti vegani.Gary Yourofsky je eden najbolj karizmatičnih in prepoznavnih borcev za pravice živali v Združenih državah Amerike. Znan je po svojih predavanjih o etničnem veganstvu, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Doslej je na več kot 2.400 predavanjih govoril več kot 60.000 slušateljem v raznih izobraževalnih ustanovah širom ZDA, na spletnem portalu Youtube pa sta Gary in njegovo predavanje postala pravi fenomen. »Najpomembnejše predavanje, ki ga boste kdaj videli«, je bilo posneto poleti 2010 na univerzi Georgia Institute of Technology. Do danes si ga je ogledalo več kot tri milijone ljudi, prevedeno pa je v 30 svetovnih jezikov, tudi v slovenščino. Predavanje s slovenskim prevodom je samo na Youtube v prvem letu preseglo 30.000 ogledov.

V Mariboru je bik pobegnil iz klavnice, med tekom po ulicah Evropske prestolnice kulture (EPK) pa je padel v gradbeno jamo... mediji so poročali: Na Titovi cesti ustrelili pobesnelega bika ...

"Za vprašat se je, kdo je v tej zgodbi zares tisti, ki je pobesnel - ali ljudje, ki masovno in vsako sekundo koljejo in ubijajo živa čuteča bitja ali ne-človeška žival, ki beži pred ubojem, ker ji je lastno življenje v enaki meri dragoceno, kot nam naše lastno (torej želi ŽIVETI)...Kako lahko sploh še bolj ponižujemo živali?! Šolski primer specizma in kako deluje karnistična ideologija oziroma "izobraževanje" ljudstva, da je žival zgolj komoditeta, zmešana, umazana ipd...grozljivo, tragično." Jadranka Juras
zdaj boste jedli manj mesa?!

Živali vam bodo hvaležne!

Vlada končno skrbi za zdravje prebivalstva ...Hvala!
4. september 2012 | Kategorije: Hrana, Izobraževanje, .. | Kategorije: Narava | Zaznamki: meso, vlada, zdravje, prebivalstvo, dražje, živali, hvaležne, hvala | Komentarji (41)
"Vlada Republike Slovenije svojim državljankam in državljanom sporoča, da je z dnem 25. junijem 2012 v državi prepovedana kakršnakoli oblika posedovanja izdelkov naslednjih blagovnih znamk, saj vsebujejo totalitarne simbole.
 
S spoštovanjem,
 
Vaša neideološka vlada"
25. maj - Dan mladosti1892 - 2012

Še pomnite, tovariši? Še pomnite, prijatelji?
Tisti, ki nam danes žugajo iz parlamenta o varčevanju in odrekanju, revščini, so v času svoje mladosti uživali brezplačne vrtce, šole, imeli so zagotovljeno službo, živeli so v brezplačnih stanovanjih.
Še pomnite Dneva mladosti? Dan vseh mladih, rojstni dan tovariša Tita, človeka katerega je spoštoval cel pozitiven svet?

Še pomnite Dan mladosti v neki drugi državi, v nekih drugih časih, kjer ni bilo ne lakote, ne brezposelnih, kjer je bilo bratstvo in enotnost, kjer so naši očetje in matere živeli neko drugo zgodbo.

Vsem, ki se tistih časov in človeka, ki je za to zaslužen še spominjajo, želim vesel in srečen Dan mladosti.

Če boste imeli kakršno koli vprašanje, se obrnite na Ministrstvo za šolstvo, ki opozarja ...
Zakaj so spuščali nevarno aluminijevo zmes v času proslave na dan upora proti okupatorju, 27. aprila na Kongresnem trgu v Ljubljani???


Strupi z neba
Najnovejše raziskave so potrdile, da v okviru projekta Shield spuščajo ameriška letala tudi v Evropi v nebo nevarno aluminijevo zmes. Aluminijevo zmes spravljajo v zrak težka vojaška letala, pa tudi linijska letala mednarodnih letalskih družb. Tekočina se pod pritiskom brizga iz cistern po ceveh in šobah vzdolž letalskih kril. Ko vidimo letalo, ki brizga to tekočino, vidimo za njim belo sled, ki pa se za razliko od navadnih letalskih kondenzov ne zmanjša in tudi takoj ne izgine. Zaradi takšnega načina se je aluminijeve zmesi prijelo ime »Chemtraili« ali če to prevedemo – kemični repi.
Po intenzivnem škropljenju kemikalij v ozračje postane nebo bolj belo. To je posledica razpršenega prahu aluminija, pa tudi zbranih kapljic kondenza, ki so primešane Chemtrail tekočini.
V dnevih in tednih po škropljenju so npr. v ZDA zaznali povečanje naslednjih simptomov: spontane krvavitve iz nosu, težave z dihanjem, glavoboli, motnje v ravnotežju in kronična utrujenost. Pogostejše so bile epidemije gripe, astme, vnetja mrežnice in kratkoročne izgube spomina.
Skratka, škropljenje atmosfere s Chemtraili nam ne prinaša ničesar dobrega, tako za nas, kot tudi za naše otroke in vnuke.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30Št. registriranih uporabnikov: 198125
Forum avtorjev: 15886 Forum teme: 34459 // Odgovorov: 1875701
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87057 // Komentarjev: 1244393
Avtorji fotografij: 26291 // Slik: 222958 // Videov: 18361
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "