Politkomisarjev blog
¡No pasarán!
Admiral Stanislav Brovet
Danes mineva točno leto dni od kar je v 77. letu starosti preminil tovariš Stanislav (Stane) Brovet na svojem domu nad Topčiderom v Beogradu, kjer je živel od leta 1991 dalje s svojo soprogo. Rodil se je v okolici Ribnice na Pohorju leta 1930, ko mu je bilo okoli štirinajst let je odšel k partizanom, takrat se je tudi začela njegova vojaška kariera, katero je končal s činom admirala, ko je zaradi nestrinjanja z Miloševićevo politiko moral leta 1992 v prisilni pokoj. Slovenski javnosti je postal znan po tem, ko je postal namestnik sekretarja oz. ministra za obrambo SFRJ.

Omenjam ga predvsem zato, ker gre za zelo pomembno osebnost, ki je takrat ne glede na to, da ga današnja javnost krivično označuje za izdajalca slovenskega naroda, igral nadvse pomembno vlogo pri vzpostavljanju mira in preprečevanju nastajanja še hujših konfliktov med nami in JLA. To možnost mu je v tistem času omogočala njegova funkcija, ki jo je opravljal, ter s katero je bil med vsemi Slovenci v rajnki SFRJ na najvišjem položaju, to je namestnik sekretarja (ministra) za obrambo. Samo on je lahko s te funkcije vplival na to, da nas JLA ni zrušila z vso svojo dejansko močjo, s katero so nam tudi jastrebi v JLA grozili. Če omenim samo grožnjo »bombnega napada na Jedrsko elektrarno Krško« nam bo dovolj jasno za kako resno zadevo je šlo in pri čemer je bil prav admiral Brovet, kot še za mnoge druge zadeve, zaslužen, da se niso zgodile oz. da ni prišlo do še hujše katastrofe!

Preden bi sploh začel omenjati njegove pozitivne zasluge pri vzpostavljanju mira in preprečevanju nastajanja še hujših konfliktov v Sloveniji, kateri bi, kot sem že prej omenil lahko postali usodni za naš narod in celi svet, bi najprej želel demantirati Mladinino poročanje iz leta 1991, kjer so trdili, da je bil Stane Brovet v Hitlerjugendu.

Te trditve je Mladinin poročevalec Ali H. Žerdin prodajal Slovencem na podlagi izjave, ki jo je dal neki koroški Slovenec po imenu dr. Marko Dumpelnik. Ta je trdil, da je bil sošolec Staneta Broveta s katerim sta si delila isto sobo v času šolanja, čudno pa je, da se ga je ta spomnil šele po tolikih letih, ko je bil Brovet že dobro poznan slovenski javnosti. Dumpelnik je trdil, da je bil Brovet goreč pripadnik Hitlerjugenda, ki je zelo rad hodil naokoli s svojo hutlerjugend uniformo, tudi če to ni bilo potrebno, poudaril je celo, da se ga je on osebno bal, ter s tem namignil, da je bil fanatik. Mladina je poskušala te trditve podkrepiti s prikazom dokumenta, natančneje z Brovetovim šolskim spričevalom, nemškim seveda, kjer je pisalo, da je bil Brovet po izvoru arijec in da mu je bil materin jezik nemščina.

Da gre tukaj za očiten falzifikat oz. ponaredek nam priča že dejstvo, da je bil Stane Brovet takrat še premlad, da bi ga sploh lahko vključili v sestavo Hitlerjeve mladine, saj so v to organizacijo lahko vstopali samo fantje, ki so bili stari med 14 in 18 let. Prej sem pa že omenjal, je bil Brovet pri štirinajstih letih v partizanih, torej ni možno, da so ga tako hitro vključili v Hitlerjevo mladino in da je uspel še isti čas izginiti. Poleg tega niso vključevali vseh slovenskih otrok v Hitlerjevo mladino, saj so morali biti starši nemškutarji, kar pa Brovetovi niso bili. Roko na srce, kdo na Koroškem, kjer so ljudje najbolj čutili nacistični teror, pa je bil nemškutar? Redke izjeme!

Druga stvar tega ponaredka, ki takoj pade v oči je poskus prikazati Broveta kot slabega na področju jezikov, sicer mu priznavajo, da je odlično govoril nemško, ostale jezike pa ni obvladal, dejstvo pa je, da je bil Stane Brovet, kot višji oficir JLA poliglot v svojem poklicu in da je govoril tekoče: rusko, nemško, francosko, špansko in delno tudi kitajsko, saj je bil vojaški pomorski ataše v Veliki Britaniji, Italiji in na Kitajskem. Zato mu je bilo znanje tujih jezikov nuja, ergo, če bi res bil slab, potem nikoli ne bi mogel opravljati svoje službe.

Tretja zadeva pa je, da nemška spričevala, kakršna so prikazana v Mladini, niti približno niso izgledala tako. To vem iz zanesljivega vira, glede na to, da sem član ZZB poznam veliko starejših borcev in bork, ki so mi povedali svoje izkušnje z germanizacijo v tistih letih in zato vem, kako je potekala selekcija, še bolj pa vem kako so izgledala spričevala. Zato lahko trdim, da gre tukaj za ponaredek.

Četrta stvar pa je povsem obveščevalne narave. Če bi držale Mladinine trditve, da je bil Brovet v Hitlerjevi mladini, bi vse to morali že prej vedeti v jugoslovanski obveščevalni službi, katere celo načelnik je bil in katera je medse sprejemala samo ljudi, ki so imeli čisto preteklost. Po tej logiki, bi moral Brovet prvi izpasti pa tudi na tako visok položaj nikoli ne bi priplezal, kar pa se ni zgodilo, zato lahko upravičeno sumim, na podlagi vseh argumentov, ki sem jih predstavil, da gre v tem primeru za očitno izmišljotino, katere namen je bil diskreditacija Brovetove osebnosti in nič drugega.

In glavno, avtorji tega falzifikata niso navedli, kje so »dobili« nekaj Brovetovih spričeval, da bi lahko stvar preverili …

Nekje v novicah, kjer so omenjali vest o Brovetovi smrti sem zasledil podatek, da je bil kontraobveščevalec, kar spet ne drži. Stane Brovet je bil samo obveščevalec, zato pa je deloval v tujini kot pomorski vojaški ataše. Iz tega sledi, da je bil eden redkih, ki so zelo dobro poznali ozadje razpada Jugoslavije, saj je bila Jugoslavija zrušena od zunaj s pomočjo notranjih zahodnih agentov in raznih prozahodnih inštitucij. Brovet pa je kot odličen poznavalec tujih obveščevalnih služb s katerimi je imel kontakte, poznal njihove namene, vsaj moral bi jih. Zakaj se o tem danes malo govori? Preprosto zato, ker gre tukaj za zelo občutljivo temo o kateri si nihče ne upa odkrito govoriti, ker bi lahko govoreči nosili težke posledice.

V enem izmed svojih zadnjih intervjujev je Stane Brovet povedal, da je vse, kar je bilo v povezavi z njegovim delom, ko je deloval v prid Slovenije, shranjeno v arhivih JLA v Beogradu. Ste se že kdaj vprašali, zakaj se tisti, ki si želijo pripisati usluge za osamosvajanje Slovenije, teh dokumentov enostavno ne upajo predstaviti javnosti, če že po drugi strani širijo neresnice, da je bil Brovet narodni izdajalec, pa menda ni težko uganiti? Čas bi bil, da začnete razmišljati v to smer. Če samo pogledamo, kdo vse si je »privatiziral« svoje usluge pri osamosvajanju Slovenije in če primerjate njihovo osebno bogastvo, je to končno zdaj vsem jasno!

Na kratko povedano, ljudje ki so na račun razpada Jugoslavije obogateli s krvavim denarjem ter na račun divje privatizacije (kraje družbenega premoženja), so se morali zaščititi tako, da so si enostavno pripisali pretirane usluge pri sodelovanju v procesu osamosvajanja Slovenije ter njene demokratizacije. Ker pa imajo danes moč in denar nas lahko zadnjih petnajst let bombardirajo z medijsko propagando v to smer, da mnogi celo verjamejo takšnim zmotam! Na vse kriplje se trudijo prikazati, da je bilo vse kar je stalo pred njimi slabo. Ampak jaz sem prepričan, da bo resnica nekoč prišla na dan!

Zasluge za miren odhod jugoslovanske armade iz Slovenije (oktobra 1991) je bilo delo admirala Broveta, navsezadnje je bil admiral Brovet podpisnik brionskega sporazuma in prostovoljni pogajalec za premirje. Po njegovi zaslugi se je armada mirno umaknila iz Slovenije. Vse to mu priznava celo Drnovšek v svojih spominih, kot tudi mnogi drugi nam nedostopni dokumenti.

Brovet je bil najbolj užaljen marca leta 1991, ko je prišel v Slovenijo, da bi se pogajal za mir in ko še ni bilo jasno kam se bojo zadeve razvile, je on vlagal vse napore v to, da do hujšega oboroženega konflikta ne pride, pa so se od nekod pojavili demonstranti (verjetno je šlo za planirano provokacijo), ki so ga pričeli obkladali z izdajalcem. On se je prišel k nam pogajati za premirje, naši pa so ga žalili z izdajalcem. Da o provokaciji, ko je prišel Brovet povsem neoborožen na pogajanja s tedanjim slovenskim vodstvom, seveda s polnim zaupanjem v svoje rojake, na drugi strani pa naletel na Janšo in druge, ki so bili oboroženi! To nam lahko marsikaj pove, saj se tukaj nazorno vidi, kako so bili nekateri ljudje v tistem času indoktrinirani, da so prav verjeli, da do mirnega izhoda iz krize ni mogoče priti, zato je bila oborožena intervencija s strani JLA na našo državo neizbežna, vse po zaslugi prav takšnih provokatorjev in njihovih tujih mentorjev! Lahko pa bi se konfliktu izognili, kot so se Makedonci in ostali bi bratje, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo koga še potrebovali! Ampak splošno načelo umazane politike je, da more biti vsaka stvar polita s krvjo, če želi postati sveta, da bi se lahko iz tega razvil mit, kar se tudi počne. Poznamo tiste, ki so takrat glasno vpili: »Kri, kri – krvi nam treba!«

Valentin Areh, znani pristranski novinar komercialne POP TV, je v poročilih glede Broveta povedal veliko neresnic in napačnih ocen, kar je sicer posledica indoktrinacije, da je bila JLA okupator in celo agresor, čeprav je bila še na predvečer osamosvojitve tu, da bi nas branila. V njegovo napačno presojanje se ne bi spuščal, bi pa potrdil, da Brovet nikoli ni bil naklonjen tako zvani četverici JBTZ, za katere je v intervjuju celo priznal, da so to bili štirje neuravnovešeni tipi, ki so spravili celo Jugoslavijo v bankrot. Pomen tega procesa, kot prvo niti ni bil tako velik, kakor se mu to zdaj pripisuje, saj je v vsaki pravni državi, kot tudi v Sloveniji, kaznivo krasti tajne dokumente in jih objavljati v javnih občilih. Na tak način je zaslovela tako imenovana četverica. Poleg tega ta dokument, ki so ga objavili niti ni vseboval takšno vsebino kakršno mu pripisujejo. To je sicer že druga zgodba, vendar se mi jo je zdelo pomembno omeniti. Očitno je tudi, da so slovenski politiki ta proces enostavno vsilili JLA, ker bi bilo normalno, da so četverici (in Bavčarju) sodili zaradi Kučanovega stenograma, partijskega dokumenta, ki je nosil oznako državna tajnost!

Brovet se ni rad preveč izpostavljal javnosti, saj se je bal, da bi ga lahko kdo izkoristil, zato se je vedno skliceval na dokumente, ki dokazujejo njegovo pozitivno vlogo in nedolžnost, izogibal pa se je javnega soočenja, saj je imel v preteklosti s tem slabe izkušnje.

To, da skupaj z Kadijevićem sploh nista podpisala ukaza o napadu na Slovenijo, je tudi eden pomembnih dokazov, da je bil Brovet dejansko to, kar je sam trdil, »najprej Slovenec šele potem vse drugo«. »Osebno pa sem vztrajal na svojem mestu, da bi se zadeve izpeljale koristno za mojo domovino« je povedal v svojem zadnjem intervjuju, zato lahko trdim, da mnogi napačno sklepajo, da je bil izdajalec, saj nam je prej koristil s svojo funkcijo, kot škodil! Prepričan pa sem, da se bo na koncu itak izkazalo, da je bil Brovet, tako kot mnogi drugi zaslužen za osamosvajanje, zato bomo nekoč z vsemi vojaškimi častmi prenesli njegove posmrtne ostanke v domovino, katero je častno predstavljal v JLA.

Razlog zakaj je Brovet ostal v Beogradu je bil povsem jasen - bi vi živeli v državi, kjer so vas ožigosali za narodnega izdajalca? To so zmožni samo domobranci in ostali, ki še danes lažejo slovenski javnosti, kako je bilo po njihovem med drugo svetovno vojno, to pa zato, ker je bila nacistična in fašistična ideologija, kateri so služili, brez časti in morale, ideologija, kateri je služil Brovet pa je temeljila na splošnih humanih vrednotah bratstva in enotnosti, zato mu ni padlo na pamet, da bi se vrnil domov in izpostavljal mrhovinarjem. Ta del zgodovine bomo morali nekoč sigurno na novo pisati! Ne pozabite, da smo tudi generalu Maistru z zamudo postavili spomenik in mu vrnili časti.

Niso bili za osamosvajanje Slovenije zaslužni samo nekateri osebki, ki se danes s tem hvalijo, temveč smo bili zaslužni vsi mi, ki smo leta 1990 na plebiscitu izrazili svojo voljo, da želimo živeti v neodvisni in suvereni državi, ker je pač na žalost tok dogodkov postavil Jugoslavijo v tak položaj, da nam več ni odgovarjala.

Na koncu bi še pristavil, da sem velik domoljub in ljubitelj Slovenije, zato ne bi želel, da mi kdo pripisuje kakšno sovražno nastrojenost do Slovenije, saj sem samo na sledi resnice, priznam pa, da mi je vseeno žal za našo Jugoslavijo, katero so naši očetje in matere z golimi rokami pod geslom bratstva in enotnosti ter socializma gradili 40 let, da so lahko na koncu vse te sadove pobrali vojni profiterji in lopovi vseh vrst, ki danes živijo na račun naših žuljev ter katere nekateri celo slavijo kot heroje (Bog nam pomagaj!), to pa me najbolj žalosti, zato bom še naprej pisal in razkrival svojo resnico, kot jo vidim s svojimi očmi.

Počivaj v miru, tovariš Stanislav Brovet, kmalu ti bo lahka tudi slovenska zemlja!

Politkomisar

Vir:
-Nedeljski, 22.7.2007.
-Mladina, 22.10.1991.

Oddano: 10.06.2008 ob 13:36:28
RTV Kategorija: Ljudje
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 3930 | Ocena 2.0 od 46 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
zame je dovolj da v času agresije ni stopil na slovensko stran... to pove o njem čisto vse
vse ostalo je zgodovinska interpretacija ki me ne zanima

medaljo lahko obračaš ampak še vedno bo medalja
steve francis
pred 548 tedni
2.
Pa dajmo se o tem pogovoriti.

Ampak na nivoju...

Politkomisar.
pred 548 tedni
3.
Lepo, da si se spomnil nanj!
Admiral je ena ključnih osebnosti slovenske vojaške stroke.
Žal je njena cena trenutno na ničli.
Vedno je cena najnižja, kadar se nekaj na hitro prodaja.
Tudi to ne bo trajalo večno. Slovenci smo služili najboljšim vojskam. Čas je, da se to končno tudi pokaže.
Podpiram idejo, da se admiralove ostanke prenese v domovino. Slovenci smo pre dragoceni, da bi se tako nemarno obnašali do najboljših.
zziga+
pred 548 tedni
4.
Bravo Politkomisar! 5+
cinik
pred 548 tedni
5.
+5
Odpisan
pred 548 tedni
6.
Še vedno hranim pismo, ki mi ga je poslal pokojni admiral.
te-nej2
pred 548 tedni
7.
te-nej2

Ali lahko razkriješ, kaj ti je napisal ?
Politkomisar.
pred 548 tedni
8.
O vsebini ne bom govoril, bilo je poluradno dopisovanje. Lahko pa povem, da je bil dosleden in zvest samemu sebi, četudi se z njim nisi strinjal.
te-nej2
pred 548 tedni
9.
5+
SCUD
pred 548 tedni
10.
Slava mu!!
Eni spet nakladate.
Brežnjev
pred 548 tedni
11.
Vsak Slovenec,ki je prostovoljno ostal v JLA je bil,je in bo izdajalec.Nebuloze,da pa so JBTZ krivi za bankrot Jugovine pa prihrani za svoje cimre v Polju.
dardaman
pred 548 tedni
12.
dardaman:

Izražaj se kulturno, izjave glede JBTZ niso moje, ampak, če bi natančno prebral blog bi vedel, čigave so bile...
Politkomisar.
pred 548 tedni
13.
Samo on je lahko s te funkcije vplival na to, da nas JLA ni zrušila z vso svojo dejansko močjo..pretiravat tudi ni treba.
Ravno tako kot ni mogel samo eden vplivat na razpad Jugoslavije, ni bil samo on, ki je rešil Slo pred JLA.
So bili tudi drugi...visoki častniki JLA....pa Perko je tudi zastavil "dobro besedo"...če ti je všeč ali ne.
Slo častnike (ki so službovali v JLA), Slovenija ni sprejela z nasmeškom na obrazu...do nekaterih so se še dolgo obnašali kot bi bili garjavi...po krivem.
nish
pred 548 tedni
14.
nish:

Ne gre za nobeno pretiravanje, temveč gre za dejstvo, da je bil v tistem kritičnem času poleti 1991 ravno Stane Brovet tista oseba, ki je zasedala tako visok položaj na obrambnem ministrstvu, da je lahko vplival na dogodke. Seveda so bili poleg še drugi, ampak Brovet je imel najvišjo funkcijo, zato mu tudi pripisujem večji pomen, kar pa ne zmanjšuje pomen drugih udeležencev teh dogodkov.
Politkomisar.
pred 548 tedni
15.


Spoštovana skupnost MMC !

Avtor tega bloga mi bo težko oporekal:

Visoki mornariški častnik g. Brovet je bil tudi prodajalec orožja. V takratni Jugoslaviji proizvedeno orožje je prodajal nazadnjaškim režimom, ki so vladali v zaostalih deželah Afrike. To so bile države, v katerih je vladala lakota. Orožje pa so potrebovali za to, da so strahovali narode in plemena v lastni državi. Tu ni šlo za nobeno obrambo pred tujci.

Kovanje dobička iz nesreče narodov je nizkotno. Vsi pravični ljudje preziramo tako ravnanje. S tem ravnanjem si je admiral zapravil ugled pred celim svetom. In pred tem spletom.

Njegovo ravnaje v času razpada Jugoslavije je pa zelo sporno.

Avtor bloga ni predstavil nobenega dokaza za svoje trditve.

***

To je moj komentar. Moje trditve so resnične.

***

Če ste vaše petice namenili Brovetu, so bile namenjene, žal, tudi trpljenju narodov v Afriki.
Upam, da ne mislite tako.


S spoštovanjem do vseh članov skupnosti,

Abram
abram
pred 548 tedni
16.
Bravo Politkomisar, vsaj nekdo v naši državi, ki ga še ni zaslepila propaganda naših izdajalcev, ki jo širijo skozi slovenski narod.

Le tako naprej.
Bobbycek
pred 548 tedni
17.
Seveda bom oporekal takšnim trditvam, ki nimajo nobenih dokazov, od kdaj naprej pa se obveščevalci ukvarjajo z prodajo orožja, pa nam vi povejte, ker je to absurd, pihanje na dušo glede afriških težav za mene pač niso ne vem kak dober argument !
Politkomisar.
pred 548 tedni
18.
Prodaja orožja Etiopiji, čisto konkretno.

Izvedel jo je Brovet in, kolikor se še spomnim, beograjsko podjetje Genex.abram
pred 548 tedni
19.
Vljudno vas tudi prosim, za kakšen dokaz, kako je admiral ravnal v tistem času. Če gre tudi vam za resnico...

Lp,

Abram
abram
pred 548 tedni
20.
abram:

A je Etiopija danes na boljšem, kot pred tridesetimi leti? Tvoja logika, da je šlo Afriki na slabše zaradi našega orožja se ni obnesla, pa tudi relevantna ni, prej bi rekel, da gre za neumestno pripombo. Koliko je imel Brovet zraven, ko je šlo za trgovske posle, ki so bili legalni, za razliko od nelegalnih, ki so potekale v devetdesetih letih in kjer je bil vpleten Janša se stvar takoj zaključi. Res pa je, da ne vem, če je resnično on sodeloval pri tej zadevi, če je je stvar potekala legalno, to je pomembno.

Če pa želite dokumente oz. dokaze se pa odpravite po njih v Beograd.

Lp
Politkomisar.
pred 548 tedni
21.

Bistvo mojega komentarja je, da vaše pričevanje ni verodostojno. Ker nima dokazov. Čeprav se z vami strinjam, da ni prav, da se kogar koli obsoja, ker to nekomu godi.

Tisto o trgovini z orožjem, kar sem napisal, je res. Seveda ne vem, ali je Brovet to delal po ukazu ali zaradi svoje koristi.

Prav tako sem razumel človeško dramo, ki ste jo želeli opisati. Ne dvomim, nikoli nisem, da so bili med častniki in drugimi ljudmi na položajih tudi taki, ki jim je usoda slovenskega naroda pomenila več, kot njihova osebna sreča.

Zato me moti, da me pošiljate v Beograd. Nič vam nisem storil. Če o tem res kaj veste, napišite. Tudi na besedo, če ima osnovo, vam bom verjel. Pa tudi vi meni verjemite, kar napišem. Nikoli si nič ne izmišljam.
Prav bi seveda bilo, da vse poštene ljudi očistimo nepravilnih obtožb in krivic. Tu med nama ni nobene razlike. Samo, to mora biti po resnici.

Cinizem o Abesiniji OSTRO zavračam.

S spoštovanjem,

Abram
abram
pred 548 tedni
22.
S tem komentarjem sem to polemiko zaključil.
abram
pred 548 tedni
23.
abram:

Potem se vam opravičujem, če sem vas užalil, ko sem vas poslal po svoje dokaze v Beograd, četudi trdim, da nisem bil daleč od resnice. Po mojih podatkih Brovet ni sodeloval pri prodaji orožja kakšni Etiopiji, pa tudi če bi, ko to za mene ne bi bila črna pika, saj je, kot sem že prej omenil, trgovina potekala legalno za razliko od mnogih nelegalnih trgovin z orožjem, ki so potekale prav v Sloveniji, pa vsi vemo na kaj točno ciljam…

Brovet niti ni imel takšno funkcijo da bi sodeloval, kaj šele prodajal orožje, to je stvar ZSLO in Branka Mamule ter Veljka Kadijevića, ki sta še živa in bi bilo zanimivo slišati njuno mnenje.

Tudi jaz si nikoli nič ne izmišljujem in dejstvo je, da je Brovet v intervjuju (zato sem navedel vire, da me lahko preverite) povedal, da so vsi dokazi o njegovem delovanju shranjeni v Beogradu. Očitno je, da se ni bal zgodovinske presoje, drugače ne bi izdal skrivnost, kam je »skril« svoje sledi…

Jaz sem pošten človek, zavzemam se, da se zadeve presojajo trezno, brez entuziazma in fanatizma. O Brovetu vem toliko, kot vsak povprečen državljan R. Slovenije, saj tudi meni niso na razpolago kakšni dokumenti, vem pa, da obstajajo in vem tudi kakšno vsebino skrivajo, zato si tudi dovolim takšno presojo…
Politkomisar.
pred 548 tedni
24.
Odlično tovariš!
Končno se je nekdo spomnil na admirala Broveta in njegovo delo,
ter zasluge, da smo jo relativno dobro odnesli.
Resnica pa vedno pride na dan, slej ko prej.
Čista 10ka.
smejka
pred 548 tedni
25.

Ta blog sem komentiral samo za to, ker se strinjam, da je potrebno ljudem soditi po pravici: v skladu s tem, kako so se vedli in kaj so počeli.

General štab JLA je bil, čisto v resnici, gadja zalega. Mamula je bil glavni prodajalec orožja. Mladina mu je takrat po pravici napisala: Mamula go home!

V dušah Slovencev je bilo mnogo sovraštva do teh ljudi. Tudi po pravici (Mirković). Mnogi slovenski generali pa so vztrajali na svojih delovnih mestih, da ne bi prišlo do bratomorne vojne. Vsaj v Sloveniji. Ti ljudje so po krivici ne samo prezrti ampak celo v narodu osovraženi.


To je bila rdeča nit bloga.

Druga resnica pa je, da je bil generalštab JLA kačja zalega: trgovci smrti, jim lahko rečemo. V tem so sodelovali mnogi častniki. Kolikor mi je znano, Mamula ni nikoli ni podpisal nobene pogodbe. To so delali podrejeni, verjetno na ukaz.

Zgodba slovenske osamosvojitve bo končana šele, ko bo to znano. Ko bodo arhivi odprti. Do takrat pa je prav, da smo malce zadržani. Kljub temu ni treba nikomur, brez dokazov, delati niti najmanjše krivice.

abram
pred 548 tedni
26.
@ Abram .... Napisal si:
"Visoki mornariški častnik g. Brovet je bil tudi prodajalec orožja. V takratni Jugoslaviji proizvedeno orožje je prodajal nazadnjaškim režimom, ki so vladali v zaostalih deželah Afrike. To so bile države, v katerih je vladala lakota. Orožje pa so potrebovali za to, da so strahovali narode in plemena v lastni državi. Tu ni šlo za nobeno obrambo pred tujci."

Brovet ni bil krneki "visoki mornariški častnik" . Imel je najvišji čin v mornarici: admiral.
V nobeni njegovi funkciji ni bil in ni mogel biti "prodajalec". Še posebno pa ne pred
funkcijo pomočnika zveznega sekretarja za LO, ko je bil načelnik obveščevalne uprave pri
glavnem štabu. Tudi ko je služboval kot vojaški ataše je bil preveč izpostavljen, da bi
se lahko ukvarjal s "trgovino". Takratna Jugoslavija je mnogo več orožja podarila kot
pa prodala, začenši s orožjem Alžiriji. Podarjala ga je tako "osvobodilnim frontam" kot
nekaterim vladam v borbi proti frakcijam ki so bile plačane in oborožene s strani bivših
kolonialnih gospodarjev ali novih "interesentov". To navsezadnje ni bila neka posebna tajna,
posebno ne med neuvrščenimi. Da, Jugoslavija je tudi prodajala orožje. Tako kot so
in delajo vse države (tiste ki imajo lastno proizvodnjo). Toda ta prodaja je bila ciljana
(politično). In prav države Afrike so nam bile hvaležne za to. O tem boš moral še kaj
izvedeti.
Ko omenjaš "Brovetovo" prodajo preko Genexa. Morda bi se Brovetov podpis našel
na kakem "naročilu" če bi bil pomočnik sekretaria za NO pred 1985. Kajti samo do tega
leta so nabave in prodaje vojske potekale preko "civilnih" firm.

Pa še nekaj bolj pomembnega. Prodano in podarjeno orožje Jugoslavije ni bilo nikoli
predmet preiskav , posebno ne recimo komisije Združenih narodov, tako kot so bili
preiskovani trgovci (tudi Slovenci) ko so orožje prodajali orožje s "demokratskimi" sponzorji.
Imena mnogih so se pojavila v razbijanju Jugoslavije, v vojni in po njej. "Pisarna" teh
pa je bila v prestavništvu Ljubljanske banke v New Yorku, v enem od zrušenih stolpnic
WTC.
cinik
pred 548 tedni
27.
@Abram... še nekaj o Mamuli , ker ga že omenjaš. Iz njegovega intervjuja:

"RIJEKA (Beta) - Bivši načelnik Generalštaba JNA i savezni sekretar za narodnu obranu, admiral Branko Mamula izjavio je da je JNA 1987. godine nudila Hrvatskoj, Sloveniji i BiH smenjivanje Slobodana Miloševića.

U intervjuu za riječki "Novi list", Mamula je rekao da se dogovor o "rušenju Miloševića nudio Kučanu, Popitu, Markoviću, Stojčeviću i Mikuliću, ali da su Slovenci tada rekli da njih to više ne zanima".

"JNA nije mogla sama zaustaviti Slobodana Miloševića. Kada je na političkim forumima došlo do izjašnjavanja, glas same JNA bio je preslab", rekao je Mamula.

Strinjam pa se, da bodo šele beograjski arhivi odkrili resnice. Upam le da se jih ne
bodo prej polastili kaki "križarji" ampak da bodo na razpolago zgodovinarjem vseh
bivših republik Jugoslavije. Resnica v tistih arhivih je lahko le skupna.
cinik
pred 548 tedni
28.
Tale blog kaže na dvoličnost rdečih. Hvalite Broveta, češ da je zaslužen da nas "JLA ni zrušila z vso svojo močjo", celo, da je preprečil bombardiranje JE Krško, kar sploh ni res, oziroma za to ni materialnih dokazov. JLA kakšne posebne moči sploh ni imela ter je bila med osamosvojitveno vojno '91 v podrejenem položaju. V primeru eskalacije konflikta bi ona, oziroma njeni pripadniki v Sloveniji potegnili ta kratko in tega so se njeni poveljniki in njihovi srbski politični mentorji dobro zavedali. JLA ni močneje udarila, ker v tem primeru ne bi mogla evakuirati oborožitve iz Slovenije, ki je bilo potrebno za boj za srbske nacionalne cilje v drugih delih Jugoslavije, ogroženi pa bili tudi njeni vojaki, oficirji in njihove družine, ne pa zato, ker naj bi Brovet prosil za milost njene šefe.
Ko tako opravičuje Broveta, ki je ignoriral poziv demokratične slovenske vlade slovenskim častnikom JLA, da izstopijo iz te vojske potem, ko je bila le-ta tudi uradno razglašena za okupatorsko, pa Politikomisar in njegovi somišljeniki blatijo slovenske voditelje z demokratičnim mandatom, ki so bili leta 1941 zaslužni, da se je tisoče ogroženih Slovencev lahko zateklo iz nemške v italijansko okupacijsko cono v kateri je bil tudi uveden zelo mil okupacijski režim. Ta jugonostalgija levičarskih zagovornikov partizanstva je posledica njihovega zavedanja, da komunistični partizani niso zmagali, ker bi jih večinsko podpiral slovenski narod, temveč zato, ker so jih na oblast ustoličili njihovi južni "bratje", ki so množično vdrli v našo domovino maja 1945.
Whale
pred 548 tedni
29.
O dvoličnosti bi se dalo razpravljati tudi drugače, samo ogledalo bi vam nastavil, pa bi osebno videli, kdo je pravi dvoličnež, vi sami. Kajti če po eni strani zagovarjate demokracijo, potem sploh ne bi smeli zagovarjati totalitarno idejo, kot je ta, da ste Broveta še preden se je v Jugoslaviji vojna sploh začela, označili za izdajalca, torej kar vnaprej ste ga ožigosali, in zdaj se čudite, da ni pristopil v vašo vojsko? Koliko visokih generalov v JLA pa je pristopilo slovenski vojski? Morda te bo presenetilo, od okoli 20 samo dva! Le zakaj…

Dvoličnost press
Politkomisar.
pred 548 tedni
30.
Vojno v SFRJ ja zakuhala NATO organizacija, kot sta ofenzivi Blisk in Nevihata vsiljeni s strani USA.
Rastko Plohl
pred 548 tedni
31.
Neumnost ali pokvarjenost je res brezmejna:
Whale je napisal:

"Politikomisar in njegovi somišljeniki blatijo slovenske voditelje z demokratičnim mandatom, ki so bili leta 1941 zaslužni, da se je tisoče ogroženih Slovencev lahko zateklo iz nemške v italijansko okupacijsko cono v kateri je bil tudi uveden zelo mil okupacijski režim."

Škof Rožman je verjetno kar "tisoči Slovencev". Pa mimogrede: Rožman je bežal skupaj
s "ovcami" v Avstrijo. Ni pa sledil preko 60 tisoč Slovencem v izgnanstvo, tudi duhovniki
ga niso brigali.
Jap .mil režim je bil v italijanski okupacijski coni. Celo pošiljali so ljudi v počitniške kampe
v Gonars, na morje na Rab, hotelski kompleks v Rižarni - s priporočilom slovenskih
turističnih agentov.
cinik
pred 548 tedni
32.
Nuno sporočilo!
Lipcanci so si v Lipici ogledali Busha in Josea Manulela Barossoa. Navdušeni so bil nad prostim tekom Busha in galopom Barosse. Najvišjo pohvalo strani Lipicancev pri plesu na glasbo Busha in skoku preko oviri Barosse je dobil jockey Ivan Janša. Slednji je na koncu dal vsakemu sladkorček.
Veliko košček neba je v Lipici so dejali Lipicanci in zvečer z letalom odleteli na druge turnirje.
Rastko Plohl
pred 548 tedni
33.
cinik,
Okoli 20 tisoč Slovencev iz Štajerske in Gorenjske se je leta 1941 zateklo v Ljubljansko pokrajino in se s tem izognilo izgonu v oddaljene dežele ali nemškemu zaporu. Škofa Rožmana ni bilo med njimi, sta pa on in nekdanji ban Marko Natlačen s humanitarno-taktičnimi dejanji, katera so komunisti razglasili za narodno izdajstvo, odločilno pripomogla k temu, da so Italijani odprli vrata svoje okupacijske cone za te begunce. Kasneje je obstajala stalna nevarnost, da bodo italijanske oblasti tem ljudjem odrekle gostoljublje in jih vrnile v nemško cono in to je bil eden od razlogov za kaj sta ta dva človeka nadaljevala s "servilno" držo do italijanskih okupatorjev. Dvoličnost je zagovarjati Broveta, češ da je preprečil še večje zlo v Sloveniji in obtoževati demokratičnih slovenskih voditeljev leta 1941, ki imajo dejansko tovrstne zasluge.
Italijanski okupacijski režim je bil leta 1941 zelo mil, če se primerja z nemškim. Leta 1942 je bil res veliko ostrejši, krivda za to pa leži na komunistih, katerih pohod na oblast pod krinko "boja proti okupatorju" je med vojno prinesel slovenskemu narodu nekajkrat višje žrtve kot pri drugih primerljivih okupiranih evropskih narodih, po vojni pa diktaturo, katere posledice še danes čutimo.
Whale
pred 548 tedni
34.

Prodaja orožja v Etopjio.
SFRJ je Etiopcem prodala večino takrat že zastarelih tankov M-47 Patton ameriške izdelave. In najpomembnejše, za prodajo orožja je potrebno pridobiti dovoljenje države, ki je to orožje proizvedla, v tem primeru ZDA. Brez vednosti in blagoslova ZDA naši Pattoni ne bi šli v Etiopijo.

komsomolec
pred 548 tedni
35.

Odličen blog!
Fino,da TV predvaja dnevnike iz leta 1991. Sedaj se lepo vidi kdo so bili hujskači, ki so sprovocirali krvavo bratomorno vojno v Jugoslaviji.

Še nekaj je pomembno.
Leta 1991, sta TO Slovenije in JLA podpisali sporazum o borbeni tehniki in materijalno tehničnih sredstvih JLA,ki so ostala v skladiščih v Sloveniji (po umiku JLA). Za JLA sta popis orožja in municije podpisala generala Andrija Rašeta in vodja delegacije JLA, admiral Ljubivoj Jokić.
V dokumentih je jasno napisano in podpisano,da je vse orožje LAST JLA DO DELITVENE BILANCE! Borbena sredstva se smejo uporabljati samo za VZDRŽEVANJE!
Ve se ,da so orožje in opremo JLA slovenski vojni dobičkarji prodajali v Bosno in Hrvaško, celo tanke!komsomolec
pred 548 tedni
36.
Whale!
Tvoj komentar ki ni pristranski in navijajoč temveč vprašujoč se, kako priti do resnice? Verjetno je ta, da so delali vsi z vsemi in vsak proti vsakemu. Ko se igra konča pač eni izvisijo. Lahko so srečni, da preživijo. Zakaj je je sploh ta vojna bila potrebna. Če je ne bi bilo tega ne bi bilo. Kdo ima prav in kdo ne. Eni so se pač narobe obrnili. Namesto, da to priznajo poiskušajo to pokazati kot pravilno dejanje. Je kot je rekel Okopo dali so komunistom legitimnost in tako to je in tega ni moč spremeiti. Izvršeno dejanje. Zgodovine ni moč ponarediti lako se jo danes predrugači vnedar v resnici pa se je ne more predrugačiti. Ali si lahko zamišljaš, da samega sebe prepričas, da je bilo drugače, pa v resnici ni bil . Torej zgodovino lahko le tako spremeniš da samega zlažeš da ni bilo tako čeprav veš da je bilo tako. Svet misli tako ti pa tako. V bitvu se gre za priznanje resnice kot take ali nam je vše ali ne, ona je kot je in se ji žvižga za nas. Glejmo, da se nam ne bo zanjo ker smo potem zgubljeni.
Ne volitve ne diktatura ne dasta oblasti. Ima jo tisiti, ki jo je sposoben imeti. Ostalo je farsa. In partija jo je bila sposobna imeti in očitno nihče drug. Sistem ni padel, ko misliš in kot te poiskušajo nategniti, da ne boš spet nasedal temveč so kominusti s Titom 1980 odšli. Potem je zahod uničil SFRJ. In ti in jaz in vsi smo produkt tega uničenja, zbegani izgubljeni .........................
Rastko Plohl
pred 548 tedni
37.
Komsiju so pričeli delovati možgani!
Rastko Plohl
pred 548 tedni
38.
Božji čudež!
Rastko Plohl
pred 548 tedni
39.
Ko si is zaigral Ave se je dogodil čudež!
Rastko Plohl
pred 548 tedni
40.
Komsi kdo je sprl južne Slovane! Če to ugotoviš ti možgani popolnoma funkcionirajo in veretno ne bom več rabil čepeti na blogu, razen če bo še kdo pretirano onaniral z desnico.
Rastko Plohl
pred 548 tedni
41.
Proradilo, bi rekli južna brača!
Rastko Plohl
pred 548 tedni
42.
Dečki sedaj pa je čas da se vležete k puncam, da se ne bomo mislilo da še kdo z desnico onanira.
Rastko Plohl
pred 548 tedni
43.
34. Etiopijo.
komsomolec
pred 548 tedni
44.
whale,

pustimo zdaj drugo svetovno vojno in mi raje odgovori, če znaš, zakaj v slovensko vojsko leta 1991 ni vstopil prav noben general JLA, čeprav so se nekateri nudili, pa jih niso sprejeli? Če je bil režim, ki ga ti podpiraš tako demokratičen, potem ne bi smeli delati razlike, a ne ? Ali pa imaš ti napačne poglede na vso zadevo? Kot sem že omenil, zgodovino bomo morali pisati na novo...
Politkomisar.
pred 548 tedni
45.
Glavni razlog,da visoki oficirji s končano vojno akademijo niso vstopili v TO je bil abrambni minister Janša.
Saj se ve kako je v medijih napadal JLA in posamezne generale.
Glavno vprašanje je, kdo je iskreno deloval za interese Slovenije in kdo ubogal ukaze iz tujine, da je treba zanetiti bratomorno vojno v Jugoslaviji.
Tisoče nedolžnih žrtev jugoslovanskih vojn,terja ta odgovor!
komsomolec
pred 548 tedni
46.
ma...

meni tudi neki' ne diši tip, ki je 91 špilal' patriotstvo na račun - neokrnjenosti naše Kure'...

nema...

imel je možnost prestopiti v naš teritorij, pa se je odločil, da bo ostal - pod okriljem Armade...

valda'...

kje pa si je Stanko mislil, da bo prišlo do takšnega razkola na Balkanu...

in zagovorniki...Admirala

toliko tega - smo doživeli v Jugi - pa smo kljub temu 91 odšli delat' v korist novosodobne dežele, ane...

in če sem leto poprej - za mizo sedel' z vsemi dečki' iz bivše Juge - nato pa šel streljat na Njih...

potem bi to lahko stroril tudi Stanko...

za Slo - ni naredil - ama nič...
imperator
pred 548 tedni
47.
Vse socialistične države so prodajale orožje v Afriko ter podpirale ideološko sorodne vlade.
Bolgarija, Jugoslavija, Sovjetska zveza, Kuba,... Nikoli pa tega niso delali posamezniki, v socializmu
niti slučajno!!!
Brežnjev
pred 548 tedni
48.
Blog ima čudovito ozadje!
Rastko Plohl
pred 548 tedni
49.
Še malo, pa bodo tisti, ki zagovarjajo pobijanje po 2.svetovni vojni, zahtevali rehabilitacijo za vse izdajalce slovenske samostojnosti iz leta 1991.
Brovet in co. so bili prepričani, da je njihova jugoarmada nepremagljiva in da Yuga ne bo nikoli razpadla, pa so se ušteli.
Dobra knjiga na to temo ZMAJ V VIHARJU, o zavednih diplomatih, ki so za Slovenijo delovali iz ozadja in kako so jugooficirji imeli zelo resen namen bombardirati Slovenijo.
Ljudje, ki smo glasovali na referendumu za odcepitev, smo bili najprej zavedni Slovenci, šele nato jugoslovanski državljani. Brovet je dal prednost jugoslovanarstvu.
Valpurga
pred 548 tedni
50.
Ne vem zakaj se nekateri tako sekirajo glede Broveta, pa četudi je res dal prednost Jugoslaviji, ko smo nenazadnje mi to svojo samostojnost itak prodali Švabom in Lahom pod firmo EU in NATO pakta, torej zakaj takšno razburjanje?

Drugo…Brovetu(kot tudi drugim generalom) niso nikoli dali možnosti prestopa v Slo. Vojsko, pa tudi če bi, ko verjetno ne bi prestopil, saj je kot obveščevalec vedel, za koga se borijo t.i. borci za “samostojno Slovenijo“. Kaj pa imamo navadni državljani od te opevane samostojnosti? Prej so se v SFRJ naši miličniki in vojaki “pizdli“, če so morali na Kosovo, zdaj so spet tam, pa “nikom ništa“? Tukaj gre za čisto propagando! Janša in Kučan se nikoli nista borila za samostojno Slovenijo, saj sta jo prodala Zahodu, pri tej veleizdaji pač izobražen kader vred z generali JLA ni želel sodelovati…je to res tako težko razumeti?

Za dokaz si kar sami poglejte, kolikšno je osebno bogastvo bivših obveščevalcev in poštenih oficirjev ter politikov v nekdanji JLA, ter koliko znaša recimo bogastvo Bavčarja in Janše, ki sta še leta 1988 hodila po Ljubljani v strganih Adidaskah? Odgovor je na jeziku…. Mnogi so si zasluge "osamosvajanja" privatizirali in s to znamko prišli do velikanskega bogastva, Janšo pa zato boli želodec, ko mu kak novinar zastavi tako konkretno vprašanje in jo ucvre kot lisica...
Politkomisar.
pred 548 tedni
51.
Pozdravljeni.
Moje mnenje o admiralu je tako,da je je mislil le najboljše. Zakaj ni šel na slovensko stran ve samo on. Glede prodaje orožja,pa itak ga vsi prodajajo,jugoslavija je takrat imela srečo pač da ga je lahko prodala in stem financirala bog ve kaj. Vse skupaj je začaran krog. lp
am9
pred 548 tedni
52.
Jugoslavija je bila tudi slovenska, tako so nekateri razmišljali in zato so ostali na tisti strani, za katero so smatrali, da je manjše zlo...
Politkomisar.
pred 548 tedni
53.
Ja se strijam,da je bila tudi slovenska in mislim ,da bi lahko tudi še danes obstajala če bi delali v dobrobi vsem.
am9
pred 548 tedni
54.
Bistvo bloga je to, da so Broveta po krivici obtožili narodne izdaje in da bi se v ta namen morali prenesti njegovi posmrtni ostanki nazaj v Slovenijo, kjer bi bil pokopan z vsemi vojaškimi častmi, saj se je tudi on na nek način, kot obveščevalec boril za Slovenijo. Ampak, ko pogledam kdo vse si danes lasti takšne usluge, je po eni strani bolje, da ga ni med lopovi, morda pa je tudi zato ostal v Beogradu…kdo ve?! Dokumenti bojo povedali svoje!
Politkomisar.
pred 548 tedni
55.
Raje imam Broveta,ki je ostal zvest svojim načelom(tudi če niso bila prava),kot pa raznorazne
AksentijeviĆe & co (vojni kalkulatorji-izbrisani).
manuchao
pred 548 tedni
56.
Pa naj ostane pokopan v Beogradu, saj je tam pokopan tudi slovenski partizanski
heroj Ivo Lola Ribar. Naj se ve, do kod sega "domovina" !
Brežnjev
pred 548 tedni
57.
Je kdo bral knjigo Balkanski vojaški poligon?
Preteklo bo še kar nekaj časa, da bo zgodovina ljudi iz časa osamosvajanja, postavila na pravo mesto...
Kdo ve, morda bodo JBTZ dobili popolnoma drugačno pozicijo kot danes...in JLA oz. slo častniki, ki so bili v tistem času pod njenim okriljem, oprani dvomov, laži, izdaje....
Resnica je nekje vmes - po moje. Nihče ni brezmadežen.
nish
pred 548 tedni
58.
Če pa že ima madeže so le ti od maže za orožje.
manuchao
pred 548 tedni
59.
Se strinjam, priporočam v branje knjigo Balkanski vojaški poligon, kot tudi mnoge druge, ki se dotikajo te tematike, veliko je bilo napisanih spominov, Jović, Mesić, Mamula, Kadijević ter različne študije...ne bo vam žal, saj gre za nas.
Politkomisar.
pred 548 tedni
60.
Berite , berite resnico o zločinski zaroti,ki je razbila SFRJ in povzročila krvavo bratomorno vojno leta 1991!
Knjiga Balkanski vojaški poligon je bila objavljena v reviji Borec leta 1998.
komsomolec
pred 548 tedni
61.
Cilj je zbrisati južno slovanske narode na Balkanu. Torej je bil IN ŠE JE predvideno pokol in izumrtje 20 milijono Slovanov na Balaknu, očisititi Balkan slovanske sodrge. Mogoče bo Okopo kaj vedel?
Rastko Plohl
pred 548 tedni
62.
Zato so nas pa skregali, da bi se sami pobili...
Politkomisar.
pred 548 tedni
63.
61. Rastko Plohl
Cilj je zbrisati južno slovanske narode na Balkanu. Torej je bil IN ŠE JE predvideno pokol in izumrtje 20 milijono Slovanov na Balaknu, očisititi Balkan slovanske sodrge. Mogoče bo Okopo kaj vedel?


Ah dej no dej - kdo ima pa jajca za kaj takega? Italijani? Vsak drug dan imajo praznik predaje...
Primus Rochwald
pred 548 tedni
64.
Pojdi si prebrati katerokoli zgodovinsko študijo k Italijanom ali Nemcem o tem, kaj si mislijo oni o nas, ter kaj smo mi za njih po zgodovinskem izvoru in kakšna je naša prihodnost! Videl boš, da nič lepega ne povejo.

V Italiji Slovence italjančijo, lep primer laških opranih možganov je uporabnik TIGR2, potem imaš Avstrijce, ki germanizirajo Slovence ter jih krstijo v Windišarje…

Torej, kakor nastopajo te dežele do naše manjšine, tako tudi gledajo na nas kot narod…mi smo za njih barbari, ki jih je treba civilizirati, temu služi potrošniška družba!
Politkomisar.
pred 548 tedni
65.
Mah, še zmerom nimajo jajc, še posebno Italijani... Oni samo parlare kako je zemlja njihova... Heh, pa pridi in jo vzemi, v boju, ah kje pa... Oni imajo "pravico" še iz Rima.

Pa vem kaj si mislijo o nas, še vedno so dobili po p*zdi od nas, pa bodo tudi v prihodnje, če bodo kaj poskušali, kar pa močno dvomim.
Primus Rochwald
pred 548 tedni
66.
Če prodamo vse tujcem, to je tudi Italijanom, potem res ne bomo imeli več kaj braniti...
Politkomisar.
pred 547 tedni
67.
No to je tudi res, na strateško pomembnih podjetjih moramo obdržati državno lastnino.
Za kakšno invazijo pa kot sem že rekel.... Ni jajc, oni bi samo parlare, he he,...
Primus Rochwald
pred 547 tedni
68.
Do invazije bo prišlo...v drugem smislu, ko nam bojo vse pokupili si bojo naše regije samo priključili...kar se že dela.
Politkomisar.
pred 547 tedni
69.
To so tisočletne vojne med Slovani in na drugi strani Germani in Romani. če boste gledali da je začetek in konec sveta II. svetovna vojna ne boste ničesar razumeli. Če boste gledali skozi veke boste spoznali za kja se gre. Hitelr je bil samo muha enodnevnica v tej zadevi. Kot so ideologije le časovni okvirčki .........
Živi živi duh Slovanski, ti boš živel večno ......... In to smo mi.
Rastko Plohl
pred 547 tedni
70.
Duh Slovanski. Ta duh in pripadnost se čutita samo še pri starejših ljudeh. Mi mladi se ne enačimo več s tem. Zakaj? Ker nam že od mladih nog perejo možgane in vse skupaj se nam zdi kot pravljica. Saj je lepo slišat kaj je blo in kako je blo ampak več ali manj se vidi samo sovraštvo,nezaupanje. Kaj je razlog temu se sprašujem? Ali imajo nekateri posamezniki res tako vest,oz. za koga in kaj delajo? Kaj se ne vidi ,da drvimo z nadzvočno hitrostjo v prepad in stem ,,ko drvimo ne opazimo SEDANJOSTI, ker živimo v preteklosti ali priodnjosti sedanjost pa nam beži. Ta tempo je potrebno upočasnit.
am9
pred 547 tedni
71.
In Brovet je delal za jugoslavijo,kod skupnos narodov katreri so živeli v njej in ne za srbe kot dud ne slovence ali hrvate in ostale.
am9
pred 547 tedni
72.
Morda si ti izjema pri mladih ali pa samo del tiste manjšine posameznikov, ki se jim po domače "j*be" za našo zavest...
Politkomisar.
pred 547 tedni
73.
Am9 za to pa skrbi Okopo da živimo v prtetklosti in ne vidmimo prihodnosti, preberi mnoj zadnji blog pa ti bo jasno zakaj Okopo piše o preteklosti. Hlapčevska desnica je hotela sprejeti 3000 črncev in Pariza kot trjane priseljence ker jih je tam preveč. Naj jih imajo Francozi saj so oni koliniazirali Afriko. To prikriva desnica da se v EU pripravlja priselitev v samo nekja destletjih 50 milijonvo priseljencev. Slovenija bo izbrisna v desetih letih. Okopo niti moj blog ne upa prečitati ker ve, da je res in ne upa nič reč.
Rastko Plohl
pred 547 tedni
74.
Politkomisiar si videl tiste dokumente o 50 milijonih novih priselejencev v nekaj destletjih. Okopo bo vujšlo če bi jih videl pa se gre zavednega Slovenca
Rastko Plohl
pred 547 tedni
75.
Vem, saj zato bo pa čez 50 let zadnji Slovenec rekel: "nema nas više" hehe
Politkomisar.
pred 547 tedni
76.
Bolj pomembno je kada se bude zadnji rodil ne umrl.
Rastko Plohl
pred 547 tedni
77.
V sestavku o Brovetu pišete o tistih, ki si želijo pripisati usluge za osamosvajanje Slovenije, teh dokumentov (iz Beograda, ki naj bi dokazali kako je Brovet delal v prid Sloveniji) enostavno ne upajo predstaviti javnosti. V zvezi s tem Vas vprašujem:
- kdo so ti samopripisovalci uslug
- kako bi za božjo voljo lahko prišli do vojaških arhivov v Beogradu (jaz sem hotel priti, pa so se mi smejali)
- kako bi kakšni dokumenti lahko dokazovali Brovetove zavzemanje za Slovenijo, saj če bi obstajali, bi mu dal Kadijević takoj šut karto ali še kaj hujšega
- kako lahko spregledamo dejstvo, da je Mamulin in Kadijevićev vojaški vrh (in Brovet je bil del tega) bil nezaupljiv do predsedstva SFRJ (svojega poveljnika!!) že leta pred razpadom SFRJ
- in da je taisti vojaški vrh hotel rušiti Titovo ustavo iz leta 1974 in Titov koncept SLO in DS

Lep pozdrav!
igoromerza
pred 546 tedni
78.
Tvoja vprašanja so direktna, jaz jih bom poskušal odgovoriti čim bolj korektno. Tisti, ki so si sami pripisali neizmerne zasluge pri osamosvajanju Slovenije so danes na vrhu politike, med prvimi sta to Janez Janša in Igor Bavčar, za ostale se pa tako in drugače ve kje so bili in kaj so počeli med procesom razdruževanja.

Kar se tiče dokumentov…jasno, da ne boste dobili vse kar iščete, recimo samo Angleži imajo določene dokumente še 50-70 let pod oznako strogo zaupno. Isto je v Beogradu…

Sicer je pa bil Brovet na strani liberalnega dela JLA, vse to si lahko preberete v Nedeljskem…

In seveda vam nihče ne bo dal dokumente ter dokaze, da bi lahko zrušili mit in vse kar je s tem povezano…takšna je politika, od vas je odvisno samo, če mi verjamete ali ne…
Politkomisar.
pred 545 tedni
79.
..,glej - ne bodi preveč subjektiven, to je prvo - drugo, moraš biti malo mahnjen ali v zanosu, da misliš, da je Brovet preprečil napad na na našo elektrarno v Krškem??? Pa kaj nas imaš za norca ali res misliš, da če njega ne bi bilo, bi jo res napadli????

pozdrav
semaino
pred 529 tedni
80.
Kako ste nekateri ovce, ki znate samo blejati. Kot se bolj slabo spomnim njegovega intervjuja mislimda v Nedeljkem, se je pripravljal enodnevni (24urni) napad na Slovenijo iz vseh cevi + aviacija, kot kaznovanje za naš napad na JLA v Sloveniji. Ker Kadijeviča ni bilo, sta morala ukaz podpisati Brovet in še eden, Brovet ga ni, zato je zame eden najbolj zaslužnih, Janša in kompanija pa najbolj krivih.
Sicer pa nisem edini, tale zapis sem našel preko tegale sicer skromnega bloga http://osamosvojitelj.blog.siol.net/
Tehnicni
pred 514 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kategorije


Št. registriranih uporabnikov: 211559
Forum avtorjev: 15897 Forum teme: 34494 // Odgovorov: 1878598
Blog avtorjev: 3594 // Blogov: 87719 // Komentarjev: 1250796
Avtorji fotografij: 26330 // Slik: 224127 // Videov: 18350
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "