Dovolj je bilo mojega bloganja tu gori. V zadnjih 10 letih sem blogal v dveh obdobjih.

Prvo obdobje izrazite andiskriminacije in vsega mogočega, dokler se nisem za nekaj časa umaknil, ker so bili konfrontacije z desničarji zelo naporne.

In drugo obdobje, ko sem po neverjetni izkušnji s samomorom blogerke in bolezni prijateljice, začel tudi malce rimati, ker sem čedalje težje fizično pisal.

V zadnjem času so me spet zatekle zdravstvene težave in prav to je poglavitni razlog, da končujem z bloganjem.

Pred mano je bil pepel in za mano bo ostal pepel. Začutil sem, da sem fizično prišel do samega roba, ko več ni poti nazaj.

V vseh teh letih sem se veselil, jezil, žalostil, čudil, od mnogih poslovil, vsega je bilo po malem.

Vse pravzaprav lepo pozdravljam brez kakšnih velikih besed.
29. oktober 2016 | RTV Kategorija: Osebno | Zaznamki: zdravstvene težave | Komentarji (11)
Slovenija vse bolj tone v fundamentalni katoliški klerikalizem. Včerajšnja izjava ga. Angelce Likovič v TV Tarči, da je treba posiljeni ženski pomagati, da rodi, me je šokirala. Ne morem verjeti kam smo res prišli s tem katoliškim fundamentalizmom. Proti volji spočet otrok z zločinom nad žensko, mora jasno omogočiti ženski kot žrtvi, da ima pravico do splava.

Pridobitev vsesplošne in tudi socialne revolucije, ki se je zgodila po letu 1945 prejšnjega stoletja, ko ženske niso bile več postavljene za štedilnik in tretirane predvsem za rojevanje otrok z vsemi sodobnimi pridobitvami človeške civilizacije, ko so prvič dobile volilno pravico, je jasno prineslo tudi pravico do splava kot temeljne človekove pravice vseh žensk pri nas.

Če bi vsi ti vrli moralni fundamentalisti z Likovičevo in Primcem na čelu, ki se domnevno borijo za svetost življenja, malo bolj odprli oči in pogledali po svetu, ko vsak dan umira zaradi osnovnega pomanjkanja na tisoče otrok, bi najbrž drugače gledali na vso stvar. Ampak to je od njih daleč stran in se jih ne tiče oziroma v nekaterih delih sveta pod pretvezo, da pomagajo, rešujejo s pokristjanjevanjem in evangelizacijo.

Nedavno sem spoznal znanca, ki biva na Madagaskarju in je povedal malo drugačno zgodbo o misijonarju Pedri Opeki, od uradne zgodbe Jožeta Možine (rušitelja starih socialističnih spomenikov), ki se že več let trudi, da bi mu podelili Nobelovo nagrado.

No pa da ne zaidem od pravice do splava. Mogoče se katoliški moralisti zavzemajo, da bi vzeli to pravico ženskam, da bi opravičili otroke, ki jih je spočel t.i. Sveti Duh oziroma duhovniki, ki kršijo celibat.

Zagovarjanje roditi otroka zločincu nad žensko se mi zdi sprevrženo do skrajnosti.
14. oktober 2016 | Kategorije: Politika | Zaznamki: pravica do splava | Komentarji (15)
Res sem užival v dvoboju proti Angliji, ki je nov zgodovinski uspeh za Slovenijo. Angležem odščipniti točko ni mačji kašelj. Sicer sem trepetal do zadnjega, da nas bodo po principu kdor ga ne zabije, ga dobi, v izteku tekme Angleži kaznovali kot so Slovake. A naši fantje s selektorjem na čelu so zdržali do konca. Borili so se do zadnjega in lahko bi rekel, da je mladi lev pojedel velike tri leve, naši so res pustili dušo in srce na zelenici. Na tribunah pa izjemna atmosfera brez pretirane uporabe tiste izključujoče diskriminatorne "kdor ne skače ni Sloven'c", ki mi gre res na živce, saj vsi ne moremo skakati.

Lahko bi z nekaj sreče celo zmagali, če ne bi James Hart branil nemogoče in je definitivno rešil Anglijo pred porazom. To bi bilo šele slavje, če bi premagali Angleže in kakor nas je sreča tokrat zapustila upam, da se vrne in nas obdari na Wembleyu. Če primerjam to ekipo Anglije s prejšnjo, ki se je razletela po igrišču in nas kljub dobri igri naših spretno nadigrala in premagala, tokrat naši fantje Angležem niso dali dihati in so jim bili vseskozi za ovratnikom.

Včeraj sem si ogledal še pogovor Srečka z Anžetom Bašljem na drugem programu TV Slovenija in me veseli, da se je selektor tako direktno odzval in, da je dokazal, da ni bilo nesoglasij in sporov na relaciji med njim in manjkajočim Kevinom Kamplom. Mediji, ki so v pričakovanju nove afere stremeli po novem senzacionalizmu, bodo najbrž potihnili, vsaj upam. Srečko je lepo utemeljil, da je v Sloveniji žal postal medijski standard, da se mediji in javnost napajajo in hranijo iz negativizma. Žal. Tudi sam se ne morem znebiti občutka, da so nekateri mediji želeli škodovati našim fantom, ki pa so se odzvali z ekipnim duhom, borbenostjo in vse postavili v najboljšo možno zgodbo. Upal sem na dres Jana Oblaka a sem spregledal zmago proti Slovaški v Stožicah in odgovoril napačno.

Kvalifikacije bodo še dolge in že čez mesec dni bodo fantje na preizkušnji proti vse boljši Malti, ki so jo Litovci ugnali šele v zadnjih petnajstih minutah tekme. Ob verjetnem izostanku nekaj standardnih igralcev bo najbrž imel selektor do tekme celo kopico težav kako sestaviti moštvo. Ne glede na vse težave verjamem, da bodo fantje z istim pristopom v katerikoli postavi, pokazali svojo kvaliteto in prinesli domov nove tri točke. Sodobni nogomet je res tako napredoval, da z izjemo Gibraltarja praktično ni več klasičnih outsiderjev. Kako je samo San Marino namučil Norvežane, Armenci Poljake in celo Andora Švico, da ne omenjam remija Luksemburga v Belorusiji.

Iz zadnjih dveh tekem Slovenije se je jasno pokazal obris naše nove generacije, ki bo spet igrala pomembno vlogo na mednarodnem prizorišču. Islandci katere smo pred tremi leti nadigrali na njihovem terenu, so lep primer uspeha v zadnjih treh letih. In prav lahko so nam v inspiracijo, da stopimo po njihovih stopinjah, saj so v zadnjih treh letih dosegli in še dosegajo izvrstne rezultate. Pri čemer je naša ekipa lahko bistveno bolj ofenzivna.

Slovenija v Rusiji 2018? S takšnim pristopom prav verjetno.
13. oktober 2016 | Kategorije: Šport | Zaznamki: nogometno premišljevanje | Komentarji (3)
V Stožicah nocoj se obeta zmaga,
moja napoved sploh ni nič blaga,
naši fantje znajo dobro res igrati,
favorizirane Angleže le premagati,
Srečko res je posvaril pred evforijo,
naši lahko zmago tudi res s srečo.

Angležev se prav nič ne bojijo,
pozabili so na lansko tragedijo,
ko igrali so naši izjemno dobro,
žal so Angleži odnesli celo kožo,
našim privoščim res prvo zmago,
fantom na poti, da gredo v Rusijo.

Tudi, če vtis naših ne bo najboljši,
za preboj štejejo le pravi rezultati,
treba veliko bo poguma, zbranosti,
čim boljše cele ekipne uigranosti,
brez napak v naši obrambni fazi,
priigrani dobri napadalni realizaciji.

Če Jan Oblak zaklenil bo svoja vrata,
lahko nocoj našim prav zares rata,
to bi bil uvod v novo našo pravljico,
zagotovo bi pomenila spet evforijo,
kaj v resnici se bo nocoj zgodilo,
videli bomo prav kmalu res hitro.
11. oktober 2016 | Kategorije: Šport | Zaznamki: kvalifikacijska | Komentarji (0)
V zadnjih petindvajsetih letih od kar je Slovenija navidezno samostojna in suverena država, se je v zvezi z našo preteklostjo nabralo toliko čudnih reči, da se lahko upravičeno vprašam kakšna bo prihodnost slovenskega naroda in naše države?

Vedno znova se vznemirim, ko se pod krinko nekakšnih spravnih slovesnosti potvarja in izkrivlja naša preteklost, kot, da bi se stvari v preteklosti spreminjale, sedanjost pa je statična, brez pogleda v prihodnost.

Res so me prizadele slike predsednika RS in ministrice, na domnevno spravni slovesnosti ob ustaški zastavi in celo napisu "Slava junakom!". Kakšnim junakom vendar?

Pokojni tam so kvečjemu mučenci oz. žrtve zgrešene politike in zapeljane fašistične soldateske, ki se do zadnjega dne vojne v tistih hudih časih ni predala, niti sprejela kapitulacije.

Celo več, povzročila je kopico nepotrebnih žrtev še po osvoboditvi naše dežele in razglasitvi konca druge svetovne vojne. Kazen, ki jih je doletela je bila res huda in okrutna, a to se je dogajalo po vsej tedanji Evropi, kar zelo nazorno opisuje knjiga avtorja Keith Lowe-a: "Podivjana celina – Evropa po drugi svetovni vojni".

Res je, dogajale so se grozne reči in okrutnosti, ki pa so bile posledice vzrokov poskusa nacifikacije tedanje Evrope za časa vojne in grozodejstev nad njenimi vsemi med drugimi največ slovanskimi narodi.

V tistem obdobju po vojni dokler ni prišlo do denacifikacije Nemčije, v katero so zmagovalci vložili veliko dela in denarja, je bilo bolj nevarno biti Nemec kot kdorkoli drugi. Tudi mnogo nemških civilistov je bilo zato žrtev vsemogočih maščevanj.

Sprašujem se ob porastu vse mogoče fašistične lustracijske propagande, ki je dobila krila tudi v delu današnje politike, ali smo s prehodom iz bivše v novo državo pozabili na denacifikacijo in ali smo jo sploh kdaj v resnici izvedli? Če da, potem se ne bi moglo zgoditi, da se žrtvovance klerikalnega tabora tedanje zgrešene izdajalske politike slavi kot junake!

Človeško je se pokloniti vsem žrtvam druge svetovne vojne, vendar to zlorabljati za ustvarjanje neke nove ekstremne profašistične politike, to je res absurdno in nesprejemljivo.

Pred leti sem se pogovarjal z občanom katerega sin je v bivši državi emigriral v Kanado kot član proustaške organizacije. Slikovito je dejal očetu: "Ko se vrnemo z orožjem, bomo dokončali vse tisto, kar ni uspelo NDH!".

Ker se res nekaterim politikom ob podpori RKC mota po glavi, da bi namesto prihodnosti v sedanjost implementirali leto 1941 ali čas še pred tem, potem se nam res ne more nič dobrega pisati v prihodnosti.
6. oktober 2016 | Kategorije: Politika | Zaznamki: premišljevanje | Komentarji (11)
Ubogi narod slovenski naš, kaj ti je treba teh maš,
okupatorjeve kolaborante pod krinko sprave slavijo,
jih kot velike domoljubne narodne junake še častijo,
še papež Frančišek obsodil zločine je v imenu Boga,
za naše razmere in kraje to izgleda brž le ne velja,
s potvarjanjem nove zgodovine in naše preteklosti,
se namesto bodočnosti ustvarjajo nove razdeljenosti.

Namesto, da bi vsi razumeli kaj se je tedaj zgodilo,
koliko trpljenja ter škode je Slovencem povzročilo,
NDH fašistična soldateska kapitulacije ni razglasila,
zato jo je kazen huda posledično tudi res doletela,
vse kaže, da se druga sv. vojna za njih ni končala,
zato se sprava tu prav zares nikoli le ne bo zgodila,
dokler za dejanja njihova se RKC tu ne bo pokesala.
4. oktober 2016 | Kategorije: Politika | Zaznamki: nespravna | Komentarji (4)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201520162017
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2Št. registriranih uporabnikov: 198633
Forum avtorjev: 15886 Forum teme: 34459 // Odgovorov: 1875798
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87088 // Komentarjev: 1244695
Avtorji fotografij: 26294 // Slik: 223027 // Videov: 18361
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "