Daleč, tako blizu ... - II. del
Vreme nama je pošteno zagodlo in prebudil sem se v oblačno deževno jutro. Ko sem ji poslal vremensko napoved od 23. do 28. septembra je vse kazalo na oblačno a suho vreme brez padavin.

Prinesla mi je prekrasen šopek rož in mi čestitala za rojstni dan. Prav nič me ni zeblo in namesto na Ljubljanski grad sva jo mahnila kar na Fužinski grad. Veriga gostinske ponudbe pod blagovno znamo Caval je odprla na gradu prijetno kavarnico z odlično ponudbo sladic, sladoledov, prigrizkov in napitkov. V muzeju arhitekture in designa je imela kaj videti, saj so vse reči prevedene tudi v angleški jezik. Ker si nisem mogel ogledati posameznih sklopov zaradi arhitektonske oviranosti oz. stopnic, sem jo počakal v sprejemnem osrednjem prostoru te se zapletel v prijeten pogovor z diplomantko umetnostne zgodovine.

Ko sva odšla proti izhodu, sva se zamotila ob množici obloženih miz s prigrizki in smutiji, ki jih ponuja oskrbovalec Petrolovih črpalk podjetje Fresh. Priredili so promocijo v smislu družinskega dneva, vreme in lokacijo pa so popolnoma zgrešili, saj smo bili le trije, ki smo degustirali. Smutiji in prigrizki vključno z različnimi palačinkami so bili izvrstni. Za rojstni dan nisem načrtoval ničesar posebnega in sem si želel le to, da sem z njo. Naletel pa sem na pravo požrtijo, na katero bi z veseljem povabil prijatelje, če bi vedel za to. Mislim, da bi lahko v podjetju Fresh priredili promocijski "družinski dan" pred našim domom na ploščadi pod streho in bi dosegli dosti večji feedback, saj prihaja v hišo 500 mlajših seniorjev v CAF, poleg stanovalcev, obiskovalcev zaposlenih ter seveda tudi mnogo sokrajanov iz lokalne skupnosti. Morda bodo to prebrali.

Nato sva odšla čez Plečnikov most po Trpinčevi nazaj, začelo je deževati in držala mi je marelo, da nisem bil povsem moker. Tu sta me pri gostilni Babnik oz. malo naprej pri nekdanji elektrarni, presenetila dva prijatelja, ki sta mi prišla voščiti. Iskala sta me povsod po Fužinah, ko sta že obupala sta se po tej poti odpravila domov in čisto po naključju naletela na naju.

Popoldne sva preživela v druženju s prijatelji. Privoščila si je belo vino, ki sem ga dan pred tem dobil za darilo. Bilo je zabavo in pestro. Ko je odšla proti domu, sva se poslovila ter dogovorila plan za naslednji dan, ko bova odšla na Zbiljsko jezero. Prevoz sem zagotovil in načrtoval že prejšnji teden.

Zvečer me je še s tretjim šopkom presenetila Vesna in, ker sem imel vse tri šopke na mizi, se je nekdo pohecal, če tu koga kropijo. Razveselilo me je, da se pobira na noge, da si bo uredila življenje, da ji bo stekel še posel s katerim, se bo preživela. Šla je čez takšne stiske in kalvarije, da bi lahko posnela film in spisala knjigo, ki bi oba pritegnila najbrž kot bestseller. Ko človeka uradno ni, fizično pa obstaja. Pravi čudež je, da je vzdržala, ker bi se lahko zelo tragično končalo. V življenju sem v smislu podpore opolnomočenja dal skozi na stotine podobnih zgodb a njena zgodba in Stašota, zanimivo oba sta iz Maribora, je neverjetna in bi ji prisluhnil najbrž tudi kakšen Martin Scorsese.

Se nadaljuje ...
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 39 | Ocena 3.8 od 10 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Imela sta srečo,da sta se še malo posladkala - primerno tvojemu prazniku.

Prva fotografija - pišeš,da je umetniško delo. Ali je slika ali fotografija ?
To je spodnji del buče. Take imam na vrtu:-))
andromaha
pred 41 tedni
2.
Slika je bila napravljena na gradu, morda gre res za bučo v sklopu nekega oblikovnega izdelka, po pravici povedano ne vem, so bili pa uporabljeni mnogi naravni materiali ...
Rafael Zupančič - Raf
pred 41 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 188201
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34425 // Odgovorov: 1873435
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86493 // Komentarjev: 1239702
Avtorji fotografij: 26202 // Slik: 221773 // Videov: 18357
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "