Daleč, tako blizu ... - IV. del
Ko sva se v ponedeljek zgodaj popoldne vrnila domov, me je na mizi čakalo presenečenje, spomnila se me je moja tudi invalidna sestra Vida s steklenico Simčičeve malvazije, kavico in sporočilom, da prejmem poštno pošiljko za rojstni dan. Priložila je tudi 20 EUR. Hvala sestri. V hipu sem odtaval v otroštvo, ko sva posedala na deki položeni na travo in uživala na svežem vaškem zraku ter v lepem vremenu. Ko pa so se prikradli oblaki in se je ulil dež, sem jo jaz po vseh štirih popihal pod atov kozolec, ona pa tega ni zmogla in jo je navadno vedno premočilo.

Komaj sva si z Val slekla jakni je sledil že nov obisk. Uletela je nekdanja predsedniška kandidatka Elena, ki se je želela srečati z Val. S seboj je prinesla dobre puranove zrezke z gobicami in sirovimi štruklji h katerim se je dobro prilegla Simčičeva malvazija. Na Zbiljah nisem imel ravno sreče z ozkimi rezanci, ki so bili trdi oz. najbrž premalo kuhani, zato mi je kar teknilo ponujeno. Z asistentko Lauro sta mi zapeli Happy birthday.

Srečanje je bilo prisrčno kot v starih dobrih časih, ko smo hoteli svet obrniti okoli, pa je svet mnoge od nas, tudi mene obrnil na glavo. Ni kaj, Elena je res od hudiča in se nikoli ne preda. Sploh mi ni jasno od kje ji ob tako krhkem telesu in obstoječem zdravstvenemu stanju toliko volje, psihične moči, da se bori še naprej. Neverjetno. Po moje je svetovni fenomen.

Ne glede, da ni nikoli več kandidirala za predsednika in da sva se razšla, če bi kandidirala, bi jo spet volil. Jazbec je odstopil, torej bom volil Kamniškega župana Šarca, saj sem po duši Kamničan. Če pa bom moral v drugem krogu izbirati med privilegiranem Pahorjem in Ljudmilo Novak, ki mi tudi ni preveč pri srcu, bom vseeno glasoval za njo. Ko že mene ni bilo več v Kamniku, je menda v zavodu poučevala Nemščino. Tudi enkrat se je lepo odzvala na dražbo v korist invalidov. Njena stranka pa je preko njenih sodelavcev prevzela vodilno vlogo, da ji je kot opozicijski stranki uspelo sprejeti Zakon o osebni asistenci, kar me je popolnoma presenetilo. Kaj takega nisem pričakoval, da bom dočakal v življenju. Tega invalidi najbrž ne bodo pozabili. V normalnem političnem prostoru lahko koristi tudi zmerna krščanska stranka, ki kar naprej ne povzdiguje domobranstva in kolaboracije, večina teh skrajnežev je itak prestopila v SDS. Brez široke podpore kristjanov OF in ne kolaboraciji, tudi partizanska vojska ne bi bila tako uspešna pri osvoboditvi naše tedanje domovine. Ma tisti Avstralec srbskih korenin brez rok in nog, sem pozabil njegovo ime, morda mu je ime Nick, Eleni ne seže do kolen. Ker sem pred leti prekinil z njenim društvom sem bil presenečen, da so se preselili na Železno cesto, kamor naju je povabila, da prideva na obisk.

Prišel je še Rudi iz sosednjega bloka. Asistentki Lauri je pohvalil pojedino saj obožuje puranove zrezke z gobicami v omaki. Razveselil se je srečanja z Eleno in Val. In vnela se je prava debata o vsem mogočem seveda po angleško. Vmes sem skočil na recepcijo in se zmotil ter kar po angleško vprašal, če lahko preverijo v knjigo obiskov, kdaj naj bi me iskala sestra? Izvedel sem, da dopoldan a po kasneje opravljenem telefonskem pogovoru mi je povedala, da me je iskal njen mož Slavko.

Zunaj kar ni hotelo prenehati deževati. Val sem vprašal, če bi hotela naslednji dan, da jo prijatelj popelje z oldtimer chopper motorjem na Žagarski vrh, čudovito razgledno točko? Dejala je, da si ne upa zaradi težav s kostmi. Po slovesu sem tega dne po Odmevih, že kar utrujen legel k počitku.

Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 34 | Ocena 3.5 od 8 glasov

Blog: Komentarji
Ni komentarjev.
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30Št. registriranih uporabnikov: 197669
Forum avtorjev: 15886 Forum teme: 34459 // Odgovorov: 1875596
Blog avtorjev: 3586 // Blogov: 87030 // Komentarjev: 1244156
Avtorji fotografij: 26285 // Slik: 222886 // Videov: 18361
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "