Daleč, tako blizu ... - VI. zaključni del
Zjutraj je prenehalo deževati. Tina me je lepo obrila in stuširala ter odišavila. Ker se je bližala ura pol deseti so mi že kar nadeli jakno. Ko je prišla Val, sem na njeno prošnjo kje bi lahko dobila kartice in znamke skočil na pošto. Zato sem malo zamudil, saj je kombi z voznikom že čakal. Odpravili smo se okrog 10. ure. Tokrat nisem pozabil naslonjala za glavo, ki mi je presneto prav prišel po kamniti potki proti izviru reke Krke oz. pred Krško jamo.

V Krki smo zavili proti vasi Podbukovje, kjer domujeta Silva in Dušan. V idiličnem vaškem kraju sta si pred enajstimi leti kupila in dokončala prelepo hišo, čisto zraven vasi, ki postaja prepoznavna po TV nadaljevanki "Reka ljubezni". V pritličju smo se namestili v Dušanov kabinet, ker po stopnicah ni bilo mogoče z vozičkom. Silva je šla razkazati Val hišo, nad katero je bila navdušena. Ocenila, da je taka hiša v Angliji vredna 500.000 EUR, ko je slišala, da je naprodaj. Ker sta že v letih in imata več opravka z zdravstvenimi storitvami, se nameravata preseliti v Ljubljano. Imela sta ponudbo za 150.000 EUR in nista sprejela, ker sta ocenila, da je prenizko postavljena cena. Val je ocenila, da bi morala prodati vsaj za polovico cene na otoku torej min. 250.000 EUR ter, da naj počakata na primernega kupca in ne preprodajalca, ki si želi komforta v idiličnem vaškem okolju in ni tako oddaljen od vse bolj prepoznavne vasi, blizu reke Krke in ne tako daleč od Ljubljane. Vse naokoli so mlade družine z majhnimi otroki. Zanimivo je, da v vasi živi tudi Anglež, ki je z mamo prišel iz Južne Afrike, žal je nedavno umrla. Val je bila prijetno presenečena nad škotskim govedom, ki se je paslo na enem posestvu.

Silva in Dušan sta nas lepo pogostila, pridružil se je tudi Avguštin, ki je vmes kot ljubitelj gozda in gobarjenja skočil v bližnji gozd, ni bilo kaj prida nabirke a našel je dva sveže dišeča jurčka.

Ker smo se dobro okrepčali smo odšli nato kar na izvir reke Krke. Za trenutek je posijalo sonce, potka je bila za invalidski voziček kar zahtevna. Dobro me je zrukalo, malo sem jo pičil po travi a bilo je blatno in mokro. Ko smo prišli nazaj smo pozvonili na turistični kmetiji in si izposodili vodovodno cev s katero so mi nato oprali gume. Gospa je bila prijazna in nam namenila nekaj prospektov za gostjo, žal vse v slovenskem jeziku. Jezila se je nad dejstvom, da Slovenci ne znamo dobro promovirati kmečkega turizma tu v kraju, ki je postal medijsko prepoznaven in ima bogato kulturno, etnografsko in naravno dediščino. Ženice so odšle v Salzburg na ekskurzijo in bile navdušene nad tem, kako to dobro znajo Avstrijci.

Nazaj grede smo se ustavili še v kavarni Pri Joži na Fužini, kjer pa smo le našli en angleški prospekt v vitrini turističnega društva "Welcome to Zagradec". Mimogrede nam je Avguštin pokazal svojo domačijo.

Popoldne sva se še pogovarjala z Radom. Kasneje sem jo presenetil z darilom, ki pa ga žal ni mogla odnesti s seboj na letalo, ker je imela prijavljeno le ročno prtljago. Odšla sva na pošto in poslala paket ter se peš odpravila proti Mostam. Tam sva se v zelo prijetnem lokalu v intimnem ambientu pogovarjala dolgo časa. Povedala mi je mnoge reči, katere mi kljub dolgoletnemu prijateljstvu niso bile znane. Elena je sporočila, da ni mogla priti, ker je preminul en njihov uporabnik. Dogovorili sta se za naslednjič, meni pa je tudi ustrezalo kajti v tisto sosesko me prav nič ne mika. Preden je padel mrak sva se poslovila, sledil je objem in vroč poljub. Kljub temu da, ko postane hladneje imam težave z vožnjo zunaj sem kar žarel. Ko me je srečal dolgoletni prijatelj, ki si je spremenil ime in je sedaj Adrian Patrick ter se ukvarja z bioenergijo, mi je rekel, da mi avra kar žari.

Alora za konec naj ponovim, da, če iščete idilično urejeno vaško okolje za umirjeno družinsko življenje, čisto blizu vasi Krka, skozi katero teče reka ljubezni oz. Krka, potem boste več kot zadovoljni ter tudi našli svoj raj na zemlji.
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 81 | Ocena 4.3 od 17 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
V lep konec Slovenije si jo peljal. Sama vas Krka mi je hudo všeč,ob reki pa sploh.
Krka je lepa povsod.
Vesela sem,da ste se lepo imela.
andromaha
pred 50 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30Št. registriranih uporabnikov: 198217
Forum avtorjev: 15886 Forum teme: 34459 // Odgovorov: 1875712
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87061 // Komentarjev: 1244437
Avtorji fotografij: 26292 // Slik: 222968 // Videov: 18361
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "