Še eno mitingaštvo proti sodstvu ...
Te dni smo spet dočakali, da se je obudilo politično mitingaštvo zoper sodstvo. Spet so se zbrali vsi, ki so delali proteste za domnevno nedolžnega Janšo, ki sploh ni bil oproščen. Zaradi proceduralnih zapletov v katerih so bili mitingaši občutno podprti s pristranskimi pravniki, tožilci in celo sodniki, je zadeva zastarala, kar ga ni opralo krivde, za povrh bo od davkoplačevalcev uveljavljal in dobil izdaten honorar v obliki odškodnine. Ampak mitingaši se niso zavzeli za Cekuto in Zupana, ki sta za povrh v isti zgodbi bila obsojena.

Bistvo mitingašev je, da na sodišče in imenovane sodnike, ki prevzamejo primere vršijo močan javni in medijski pritisk, ne malokrat tudi na osebni in družinski ter na sorodstveni ravni. Tu gre za način verskega dogmatizma saj so po njihovo že v naprej vsi obtoženi apriori nedolžni in gre za to, da temu verjamejo slepo prepričani in v tej maniri otežujejo sodne procese s proceduralnimi zapleti in ne malokrat zavlačevanjem in izogibanju vročitev sodne pošte obtoženim. Zavzemajo se za navijaško sodstvo, ki bi sodilo ne glede na dokazni postopek, dokaze, pričanja, izvedenska mnenja, po njihovem mnenju in prepričanju. Vse kar ne ustreza temu dojemajo za montirane sodne procese.

Po tem takem njihovim somišljenikom ne more soditi nobeno civilno sodišče, ker poskrbijo za prikazovanje sodišča kot koruptivnega. Nekoč sem se mimoidoč mimo takega mitinga zapletel v pogovor z enim od mitingašev. Izjavil je, da Janše ne more obsoditi nobeno sodišče, ker mu lahko sodi le Bog. Bil sem zaprepaščen nad takšno trditvijo. In nekaj takega je lahko za družbo zelo nevarno. Torej si lahko takšni ljudje privoščijo kriminalna dejanja za katera ne bodo nikdar obsojeni. To pozna Zahod kot t.i. mafijo.

Primera sodnega procesa zoper Strehovca ne poznam, novico sem videl le pri poročilih in tudi vse mitingaše, tokrat jih je počastil s svojim prihodom celo sam Janša. Pritisk na sodišče bo strahovit in, če temu sklepam iz preteklosti bo tudi ta sodni proces zastaral in verjetna morebitna odškodnina bo odstopljena kakšni cerkveni asociaciji dobrodelno. RKC ima kopico neformalnih civilnih iniciativ in dobrodelnih organizacij, ki pod krinko dobrodelnosti skrbijo primarno za oznanjanje in širjenje katoliške vere ter vse bolj delujejo tudi v politični sferi posvetne oblasti in delu javnega sektorja.

V zadnjem obdobju sem zasledil kar nekajkrat javna opravičila vsemogočih škofov in celo samega papeža zaradi spolnih zlorab duhovščine. To ni dovolj, ampak je treba tovrstne duhovnike postaviti vse po vrsti pred civilna sodišča in tudi tiste, ki so zločine prikrivali.

Če bomo v pravni državi dopuščali mitingaštvo zoper sodstvo pod krinko TČPS gre pričakovati, da si bodo tudi vsi mogoči obtoženci in kriminalci organizirali svoje mitingaške skupine in si privoščili podobno.

Oddano: 13.10.2018 ob 15:25:03
RTV Kategorija: Politika
Zaznamki:
sodni, proces, proti, Tadeju, Strehovcu
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 469 | Ocena 4.6 od 19 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Ženske so se tako dolgo borile za pravico do splava,sedaj bi nam pa cerkev to odvzela.
Tega pa ne priznajo,da s spolno zlorabo o človeku tudi uničijo življenje.
Če bi Janša prišel do oblasti, bi verjetno tudi to pravico izgubili (ker je pri tem tako aktiven).
To je samo eden razlog več - nikoli več Janša in podobni skrakneži.
andromaha
pred 4 tedni
2.
http://donmarkom.blog/2018/10/09/spet-duhovniki-rkc-tokrat-pedofilsko-zlorabljali-stotine-gluhonemih-otrok-v-italiji/
Rafael Zupančič - Raf
pred 4 tedni
3.
RKC v Slovenija niti javno ni obsodila spolnih zlorab in tu ima bivši tajnik SŠK tudi precej zaslug za to, menimo, da RKC preko fanatičnih vernikov plasira problematiko splava, da bi preusmerili pozornost od zločinov spolnega zlorabljanja, celibat mora ostati, ker bodo zlorabe postale nekaj vsakdanjega, Teološko fakulteto, ki proizvaja mnogo dogmatikov in fanatikov, ki se okitijo z znanstvenimi naslovi, je treba izključiti iz Univerze in tudi prepovedati kakršnokoli Teološko Univerzo javno financirano.
ciafks
pred 4 tedni
4.
O ten,kar piše v zadnjem delu ,bi se morali ljudje vprašati !!!

Sam sem sicer mnenja, da katoliški duhovniki v teh svojih pedofilskih početjih žal niso generalni krivci za uničenja tisočev in tisočev življenj nedolžnih otrok……ker vse skupaj se začne pri enem drugem vprašanju….

Kateri starš, ki ima resnično rad svojega otroka in mu hoče dobro, si sploh dovoli svojega otroka priključiti takšni verski skupnosti brez otrokove privolitve, ga voziti v cerkev k verouku ter mašam in ga tako neposredno poriniti v roke teh duhovniških RKC pedofilskih pošasti ?…..

večja bizarnost od te so le še tisti, ki trdijo, da je RKC z vsem svojim zgodovinskim in sodobnim početjem temelj slovenske kulture, slovenska vrednota…..Oče, odpústi jim, saj ne vedó, kaj govorijo….

Don Marko M
andromaha
pred 4 tedni
5.
https://www.mladina.si/187712/oko-iz-mordorja/
jdz.slo2011
pred 4 tedni
6.
Več kot strinjam se s ciafaksom. Če verniki ne vidijo,zaznajo....,kako jih RKC vleče,
naj sami financirajo Teološko fakultet,pa tudi škofovske gimnazije ....
andromaha
pred 4 tedni
7.
http://www.renton.si/kako-so-o-vzponu-hitlerja-porocali-slovenski-mediji/
jdz.slo2011
pred 4 tedni
8.
ja ko se začne cerkveno politično vtikati v sodstvo se lahko zgodi ... razlika je ta, da je rabil firer dobrih 19 let, da se je dokopal oblasti s podobnimi prijemi, pri nas bo mimo že 27 let in LV in LO po EMP še ni ratalo in upajmo, da nikoli ...
Rafael Zupančič - Raf
pred 4 tedni
9.
jdz.slo2011- Hvala za povezavi. Pri drugem članku me je ratalo strah - kakšna podobnost !
Psihični bolniki krojijo usodo narodov.
andromaha
pred 4 tedni
10.
Andromaha naj te ne bo strah, to kar si komentirala in sem tudi jaz prebral je bilo v nekih drugih časih, danes upam, da kaj podobnega ni mogoče, če pa pogledaš desničarske propagandne medije od katerih izzvzemam ognjišče, prijatelja in družino, ki so zmerni katoliški mediji in bereš razne na hitro ustvarjene portale kot so politikis, demokracija, reporter, časnik, 24.kul, nova24, kjer mrgoli sovražnega govora v nepodpisanih člankih za katere se avtorji skrijejo pod uredništvo, če prebereš recimo medvojno časopisje, dobil sem zbirko originalnih časopisov domobranec, potem vse to primerjaš, lahko z gotovostjo zatrdim, da gre za iste vzorce nacional-socialistične profašistične propagande s podobnimi cilji ...
Rafael Zupančič - Raf
pred 4 tedni
11.
Rafael - Saj ravno za to. Ne smem več napisati,ker me že imajo na piki.
andromaha
pred 4 tedni
12.
Žalosten sem ker mene ni bilo na spisku.Bi mel fajn razloge za udrihat po njih.
opusdei
pred 4 tedni
13.
Svetovno znani biolog Jerry A. Coyne: "Zgrožen sem nad tem, kaj delajo hrvaškim otrokom z veroukom"! - INDEX.HR
doba
pred 4 tedni
14.
Nekje sem prebral odlično misel: "Tisti, ki molčijo ob spolnih zlorabah in pedofiliji duhovnikov, imajo vključno z duhovščino in drugimi katoliki najmanj pravice se vtikati v pravico do splava ...", ki jo je prinesla sekularna država, gornji članek pa bi morali prebrati vsi verniki in izločiti verske fanatike in izprijence izmed njih vseh ... ne nazadnje to to kristjani naredili med NOB, ko so se uprli klerikalizmu, ki je podpiral fašizem za obstoj vere pred narodovim obstojem ...
Rafael Zupančič - Raf
pred 4 tedni
15.
Gonja proti RKC že daje sadove:

https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/clanek/foto-narobe-svet-mladi-brkinec-oskrunil-cerkvico-94361
Leni1
pred dvema tednoma
16.
Skrunjenje kulturne dediščine je kriminalno dejanje in si v vsakem primeru zasluži obsodbo, če sem prav prebral je to storil bolnik s psihiatričnimi motnjami, kaj ga je napeljalo k temu dejanju lahko samo ugibamo, upam, da bo preiskava našla motiv za to nedopustno dejanje, drugače pa sem mnenja, da to nima zveze s tematiko bloga in komentarji, je pa dejstvo, da se lahko prav ob dnevu reformacije še bolj zamislimo, da sta tako verski kot laični fanatizem nevarna za mir in sožitje ljudi, ...
Rafael Zupančič - Raf
pred dvema tednoma
17.
Kdaj pa boste obsodili ta ubijalski fanatizem?

http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska_dela_1/pdfs/mb11_plohl-andrej.pdf

Leni1
pred dvema tednoma
18.
Danes se ob poskusih revidiranja zgodovine in pojavov obnavljanja že enkrat zavrženega klerikalizma, ki je preko tedanje Ljubljanske nadškofije odgovoren za 100.000 žrtev na Slovenskem zaradi solistične sramotne kolaboracije s tedanjimi okupatorji brez odobritve Vatikana in vnaprejšnjim zavedanjem žrtvovanja svojih krščanskih miličnikov po njihovih zagrešenih zločinih, najprej preko MVAC in kasneje SD, čedalje bolj prizadeva, da bi pridobila nazaj status izpred druge svetovne vojne.
Rafael Zupančič - Raf
pred dvema tednoma
19.
Bom prebral tole kar ste prilepila, vendar naj vam povem, da je že naslov manipulacija, te ljudi, ki so bili usmrčeni je obsodilo Nurnberško sodišče in dogovor velesil na Jalti, vse drugo pa je v zvezi s tem deplasirano, če si ne bi umazali rok z zločini v službi okupatorja ne bi bežali na Koroško, mnogi njihovi poveljniki so jih pustili na cedilu in so jih še enkrat izdali, ko so ušli, vrnjeni pa so bili razvrščeni v Šentvidu pred vojaškim sodiščem in pod kontrolo NOO-jev v tri skupine, mladoletni so bili izpuščeni domov, storilci lažjih zločinov obsojeni na prisilno delo in zapor, preostali, ki so si umazali roke z ubijanjem pa so bili obsojeni na usmrtitev, že leta 1936 se je nek cerkveni dostojanstvenik zagovoril v Beogradu očetu Lojzeta Udeta, ki ga je vprašal, če pride do okupacije kako bo RKC opravičevala sodelovanje z okupatorjem, ta pa mu je odgovoril, da s svojimi pokojnimi po vojni, sam osebno pa ne verjamem v verodostojnpst nekateeih dokumentov, ki so morda čudežno nastali v Mariborski Leljakovi ponarejevalnici arhivskega gradiva, ki ga je tedaj odtujil predstojnik VIS-a, član SDS, za potrebe današnje klerikalne kontrarevolucije, ki še dodatno zlorablja pokojne za umazane politikantske cilje.
Rafael Zupančič - Raf
pred dvema tednoma
20.
Koliko izpuščenih se je pa vrnilo domov? Žal so mnoge pričakali terenci in jih na skrivaj likvidirali. Kot otrok sem živela v bližini Teharja, iz osebnih pripovedovanj vem, kaj se je tam dogajalo, iz iste družine treh sinov so vsi trije imeli srečo in preživeli, eden od mobiliziranih se je vrnil iz ruskega ujetništva, drugi, mobiliziran in ujet v Franciji, je kot prekomorec potem preko Afrike prišel do Trsta in bil tam Kvedrov šofer. Šele pred smrtjo si je olajšal dušo in povedal, kaj se je dogajalo in kako so se izživljali "osvoboditelji". Najmlajši je pomagal "gošarjem", tako so jih imenovali na Štajerskem. Stari ata je vedno le s prstom na ustih in v strahu znal povedati o krutostih povojne oblasti. Pri Mlinarjevem Janezu je stric s koso zadel človeško kost in potem tam ni več kosil. Starše otrok z Anskega vrha so klicali v šolo, ker so v gozdu prižigali sveče, ko so naleteli na človeške kosti. Šolo so poimenovali po človeku, ki je po vedenju krajanov bil zločinec. Drameljski likvidator Djuro je pijan prižigal sveče in norel, ko so se mu prikazovale žrtve. Profesorica zgodovine na celjski gimnaziji nam je dijakom povedala za taborišče in pobijanje vrnjenih domobrancev in zabičala, da naj o tem ne govorimo.
Že Sofoklej je pred več kot dva tisoč leti z Antigono napisal sporočilo za vse večne čase: Ne da sovražim,
da ljubim sem na svetu.
Leni1
pred enim tednom
21.
Resnice se ne da skriti, vedno pride na dan. "Lovite paža, paž je živ!" naroča morilec stražniku v Smoletovi Antigoni leta 1960. Antigona je morala umreti, ker je pokopala brata Polinejka, čeprav je bila za to dejanje zagrožena smrtna kazen. Zakaj je na Slovenskem toliko morišč, uradno vojnih grobišč (čeprav so brez sodb pobijali v miru po vojni)? Večina pobitih muslimanov v Srebrenici je z identifikacijo DNK dobila svoj grob z imenom. Ironija usode, ironija zgodovine, da je Srebreničan odkrival pobite in žive zakopane v rovu Hude jame.

Avtobiografija Nihče in film Rudar dokazujeta (brez obsojanja in moraliziranja), da sta pri nas etika in morala le črka na papirju in zaman trkata na našo vest in vest likvidatorjev, njihovih potomcev in njihovih zagovornikov.

http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska_dela_1/pdfs/mb11_plohl-andrej.pdf

Antigona:
»Če mi odmeriš smrt, me ne boli.
Bolelo bi me le, če bi pustila,
da truplo bratovo nepokopano
trohni.
Nič drugega me ne boli.«
Leni1
pred enim tednom
22.
Veliko izpuščenih mladoletnih se je vrnilo domov, veliko odraslih jih je še nekaj let bilo zaprtih in nato izpuščenih, med njimi je bil tudi kasnejši pionir gerontologije pokojni dr. Franc Pediček, s katerim sem se imel priložnost veliko pogovarjati, ne gre za skrivanje resnice ampak se morate postaviti v čas in razumeti, da tisti, ki so med vojno zganjali teror nad slovenskim narodom ob tem, da so z okupatorji razrušili tedanjo domovine jih je doletela le smrtna kazen, ki je celo bila tedaj v uradno še stari kraljevini za izdajstvo tudi zakonita, pojdite samo na pokopališča in si oglejte farne plošče, ki so jih postavili podporniki kolaboracije, grozljiv sovražni govor, ki zopet neti sovraštvo, ne vem zakaj ampak zdi se mi, da je prisotno dosti sadomazohizma v Sloveniji tistih, ki zlorabljajo pokojne za politične cilje klerikalizma, ki ima v sodelovanju s tedanjo Ljubljansko nadškofijo primarno in največjo odgovornost za usmrčene pripadnike fašističnih enot kot so bili MVAC in kasneje domobranci, ...
Rafael Zupančič - Raf
pred enim tednom
23.
Se pa strinjam, da je poklic izvrševalca usmrtitev zelo težak in prinese posledice, ki jih le malokdo prenese, tudi danes v mirnem času se še izvajajo usmrtitve, le, da so te morda bolj v humanih razmerah kot takrat, pa menda niste pričakovali, da bodo ob razrušenimi domovini in lačnemu prebivalstvu ravnali z vrnjenimi zločinci kako drugače, če se jim ne bi Angleži zlagali, da gredo v Italijo, bi imeli najbrž težave, ker bi se uprli, tako pa je na Jesenicah sledil hladen tuš, no veliko domobranskih klavcev s čini je ob podpori klera vseeno uspelo pobegniti, tudi njim vest ni bila mirna čeprav so umrli kasneje v miru kot državljani tujih držav, zloglasni klavec Frakelj npr. kot gostinec v ZDA, še enkrat naj ponovim, da so glavni krivci za vse te žrtve polega okupatorja tisti tedanji klerikalni politiki, ki so se šli pokloniti Mussoliniju v Rim med njimi Kulovec, ban Natlačen škof Rožman idr., prav cinično je, da je Kulovec umrl ob nemškem bombardiranju Beograda ...
Rafael Zupančič - Raf
pred enim tednom
Oddaj svoj komentar - Komentarji so moderirani in ne bodo takoj vidni
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2Št. registriranih uporabnikov: 206731
Forum avtorjev: 15892 Forum teme: 34482 // Odgovorov: 1877427
Blog avtorjev: 3583 // Blogov: 87443 // Komentarjev: 1248277
Avtorji fotografij: 26330 // Slik: 223675 // Videov: 18350
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "