Vsiljevanje katoliškega klerikalnega totalitarizma ...
Moram reči, da nisem več nad ničemer presenečen, kar prihaja v javnost od nekaterih političnih akterjev na desni, ko najbolj zagrizeni modro rumeni fanatiki uporabljajo različne civilne iniciative za doseganje manipulacij za njihove politične cilje pod pretvezo civilne družbe. Pri tem se poslužujejo potvarjanja zgodovine na najbolj podel in umazan način, ki lahko pri ljudeh vzbudi samo zgražanje in obsojanje. Zadnji twitteraški primer, ko sta si Janša in Breznik dovolila uporabiti ali bolje rečeno kar ukrasti sliko žrtev holokavstva in jo opremiti z nespodobnimi sovražnimi komentarji, je najbrž dobro premišljen a vsega obsojanja negativen medijski spin. Na spodnjem linku bloger HAD razkriva manipulacijo, ki sta se jo poslužila predsednik SDS in njegov strankarski kolega:

https://www.had.si/blog/2017/05/14/kako-
sdsovca-janez-jansa-in-franc-breznik-pot
varjata-ponarejata-zgodovino/

Dejstvo je, da SDS potvarja zgodovino. Tokrat sta v glavni vlogi Janez Janša in Franc Breznik z objavo fotografije na Twitterju o povojnih pobojih pri nas. To, da fotografija ne prikazuje tega, kar sta zapisala ob njej je seveda povsem nepomembno. Za desnico je pomembno to, da poskušajo spremeniti zgodovino. V tem primeru gre za “žrtve Yu komunizma”.•9. maj / Dan zmage nad fašizmom in nacizmom in desnosučno spreminjanje zgodovine
•Marko Štrovs – Italijani so zavarovali Ljubljano z žično ogrado zaradi pobojev komunistov
•Ni bil Ribičič, bil je Ribič / potvarjanje zgodovine Romana Leljaka

Kaj sta objavila Janša in Breznik na Twitterju?

Od 9.5.1941 je Titova vojska takole "osvobodila" 680.000 prebivalcev Jugoslavije.V spomin vsem žrtvam Yu komunizma#Tezno#maj1945 pic.twitter.com/UquD5zvDwb

— franc breznik (@FrancBreznikSDS) 11 May 2017

Da ju ni sram!

Fotografijo sta ukradla iz naslova http://www.holocaustresearchproject.org/
trials/einsatztrial.html – Mass grave of murdered Jews (Stahlecker, Franz W., “Comprehensive Report of Einsatzgruppe A Operations up to 15 October 1941”, Exhibit L-180, translated in part and reprinted in Office of the United States Chief of Counsel For Prosecution of Axis Criminality, Nazi Conspiracy and Aggression, Volume VII, pages 978-995, USGPO, Washington DC 1946 (“Red Series”) in jo izkoristila za to, da bi dokazala, da kako so “komunisti” po vojni pobijali narod.

Ko laž ponoviš stokrat.. Postane resnica. In njuni sledilci so jima aplavdirali ob tem ponarejanju zgodovine! Ampak ja, tako desnica potvarja zgodovino in zgodovinska dejstva. Kako bi jim človek sploh lahko še kaj verjel? Oni so fake!

--------------

Vsak normalen človek se sprašuje, do kdaj bomo gledali to pokvarjeno sramotno početje akterjev, ki si domišljajo, da pod svobodo govora LAHKO počnejo kar koli hočejo in si zamislijo. Treba bo začeti vlagati masovno kazenske ovadbe za take "barabarije" in POZVATI državo, da preganja tovrstni izprijeni politikantski kriminal!

Pri vsem tem je vendarle treba omeniti, da nam Slovencem in vsem drugim prebivalcem RS želijo ti fanatični politični akterji vsiliti katoliški klerikalni totalitarizem pod krinko demokracije in svobode govora s preusmerjanjem pozornosti in poskusi kriminalizacije NOB in povojnega obdobja 1945-1989. Ta katoliški klerikalni totalitarizem je na svojem vrhuncu pripeljal do sramotne in zločinske kolaboracije z okupatorjem in je bil po koncu druge svetovne vojne v Nuernbergu obsojen kot zločinski.

Je res pod svobodo govora dovoljeno vse oz. častiti in poveličevati nacistične in fašistične simbole ter jih zaničljivo celo KRIMINALNO primerjati s simboli NOB in povojnim obdobjem vse splošne revolucije in napredka na teh prostorih? Se bo kot v vseh normalnih evropskih državah, ki imajo z zakonom prepovedano poveličevanja in čaščenja fašizma in nacizma, na tej podlagi le prepovedalo oz. sankcioniralo sovražno rasistično nacionalistično nestrpno ravnanje posameznikov, skupin in celo političnih strank tudi pri nas? Se bo vendarle zganila naša država s konkretnim odzivom in ukrepi? Čas bi že bil! Zli duh fašizma je že zdavnaj ušel iz Aladinove svetilke in bo vse težje obvladljiv. Je res mogoče, da politična stranka, ki vse to podpira vodi na lestvici javnomnenjskih anket?

Oddano: 15.05.2017 ob 16:36:54
RTV Kategorija: Politika
Zaznamki:
do, kam, je, dopustna, svoboda, govora, pri, izražanju, sovražnosti, in, nestrpnosti
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 295 | Ocena 3.7 od 34 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Lej, ti si opravil svojo nalogo, si ju zašpecal z resnico nam bralcem in zdaj gremo naprej... ne toliko čustev, jih je škoda za take...
Zzzzzz
pred 60 tedni
2.
Pojdimo po vrsti torej fašizem in nacizem sta obsojena za zločinska, če se klerikalci že trudijo obsoditi komunizem, ki ga v pravi obliki človeštvo še ne pozna, verjetno mislijo na Stalinov sovjetski boljševizem naj se nehajo sprenevedati saj za utemeljevanje klerikalnega totalitarizma uporabljajo boljševiške metode!!!!!!!
borut49
pred 60 tedni
3.
1 ne morem ti povedati kako so ljudje, ki so dali skozi vojno in vse njene grozote prizadeti, ko vidijo take ...
Rafael Zupančič - Raf
pred 60 tedni
4.
O tem je pisal tudi emonec. Še več bi moralo biti blogov na to tematiko, da bi jih zaznali tudi
tisti,ki glede takega početja lahko kaj storijo.
Da pa JJ po vsem dreku,ki ga ustvarja,še vedno vodi v javno mnenjskih raziskavah, pa tudi mene čudi
in me je strah tega psihopata. Po drugi strani pa se iz tega kaže,kako smo Slovenci neumni ali pa predani kleru.
Groza me je,če pomislim,kaj nas še čaka !
andromaha
pred 60 tedni
5.
To je skrajno neokusno. Javnost bi morala vsakršno politično agitacijo proti duhu nuernberških procesov strogo sankcionirati.
Ostrozor
pred 60 tedni
6.
Za take laži,potvarjanje zgodovine, bi morala ta dva tipa kazensko odgovarjati.
V Nemciji je z zakonom prepovedano zanikanje holokavsta, pri nas pa klerofašisti kar gobcajo
z namenom razvrednotenja NOB in rehabilitacije kolaboracije.
andromaha
pred 60 tedni
7.
Janša in njegova stranka s katoliškimi idejami nimata nič. SDS je stranka udbovcev in bivših komunistov, povečini ateistov, ki so Pučniku ukradli socialdemokratsko stranko in iz nje naredili lažno desno stranko. Katoliške ideje lahko najdeš v NSi.
Petar Karamazov
pred 60 tedni
8.
Kašnih bivših komunistov? Ti tudi, če so bili člani ZK niso bili komunisti ampak egoistični oportunisti, danes simpatizerji domobranstva. Jih podpira kler in zganjajo antikomunistični klerikalizem katerega bistvo je klerikalizem kot totalitarizem. NSi je postala brez teh raznih Hojsov in podobnih normalna desna stranka zato jim očitajo marsikaj. Saj ni problem tega kar govori blog v dveh barabah, to je evropski problem zanikanja holokavsta in vzpenjanja fašizma.
ciafks
pred 60 tedni
9.
@3
Raf, saj se tudi sama oglašam na to temo iz istega razloga... Samo čustvena pa sem vsak dan manj v prestrezanju in odbijanju "žogic". Verjamem, da jim ne bo uspelo "prevrnit" zgodovino, ker je zdaj večje zavedanje... Tako si le kopljejo novo jamo.
Zzzzzz
pred 60 tedni
10.
Evolucija konvertitov tipa Jajota in njim podobnim:

Prikriti fašisti so se priključili komunistom in čakali na kapitalizem da bi se razkrili take, kar že od nekdaj so. Sodrga.
Za to pa so zmeraj rabili podobo sorodne avtoritarne organizacije, RKCja.

Vsaj razkrili so se in s tem izgubili igro.

Problem in precej bolj nevarni so taki, kot je tisti, ki igra predsednika države, ki so za katero koli funkcijo pripravljeni prodati narod in državo. Taki ljudje nimajo ideologije, vse kar imajo so njihove ambicije. Patološke. Njihova največja odlika pa je velika sposobnost manipulacije
grom-instrela
pred 60 tedni
Oddaj svoj komentar - Komentarji so moderirani in ne bodo takoj vidni
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 188201
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34425 // Odgovorov: 1873435
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86493 // Komentarjev: 1239702
Avtorji fotografij: 26202 // Slik: 221773 // Videov: 18357
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "