20 letne prevare starih obrazov
Republika Slovenija je bila pred osamosvojitvijo trdna samo oskrbna družba, kar pomeni, da je za dnevno življenje svojih državljanov  nudila preko svoje ekonomije standard, ki je bil pokrit z lastno proizvodnjo in z mednarodno menjavo blaga in dela, to je z  izvozom presežkov domače proizvodnje, ki je tako pokrivala manjkajočo domačo proizvodnjo z uvozom  dobrin, ki jih nismo izdelovali, smo pa jih potrebovali.   
Tako je leta 1985 bila kot industrijska družba končnih izdelkov na 10. mestu v svetu po kakovosti tehnologije in znanju, kot  je imela 80% prehrambeno pokritost lastne proizvodnje.
Prav tako je bila električna in energetska samooskrba lastne proizvodnje zadovoljivo rešena, z izjemo naftnih derivatov in podobno.        
Še posebej je bilo značilno  prevladujoče domače zasebno lastništvo, ki  se je  delilo na dve prevladujoči  zasebni obliki lastnine:
- skupno zasebno lastništvo poznano kot družbena lastnina (nerazdelna lastnina)
- in osebno zasebno lastništvo (razdelna lastnina),  ki se je izkazovalo v posedovanju zasebne lastnine v kmetijstvu, gostinstvu, obrti itd.
Kupna moč državljanov ni bila 1985 nič manjša kot je danes v letu 2011.
Po osamosvojitvi se je s tranzicijo in lažno privatizacijo, odtujevanjem skupne zasebne lastnine, saj je bila SRS in SFRJ država, kjer je bila prevladujoča zasebna lastnina, to je zasebna skupna in osebna lastnina,  pričelo načrtno po ukazih tujine  uničevati domačo industrijsko družbo končnih izdelkov in kmetijsko samooskrbo ter poklanjanje  preostale skupne  - plemenske lastnine tujcem  in domačim izbrancem  s strani državnih političnih oblasti z namenom, da se na teritoriju R Slovenije ustvari prosta cona, v kateri bi državljani služili svoj kruh za preživetje preko hazarda, trgovine z belim blagom, kriminala, preprodajo človeških organov, medicinskih poizkusov in podobno.
Preostali del ne industrijske ekonomije kot so banke, zavarovalnice, trgovine, turistični objekti in javni zavodi  so bili ali se želijo pokloniti tujcem in domačim posameznikom, da bi služili  zgoraj navedenim dejavnostim proste cone.
Vzorec načrtnega uničevanja je podjetje TAM iz Maribora. Tako je državna oblast namesto, da bi naročala izdelke za državo iz tega in drugih podjetij, raje naročala izdelke iz tujine in tako povzročala uničevanja domačih podjetij in masovno  brezposelnost, bedo in revščino.
Samo v dveh poslih, to je pri nakupu tujih izdelkov Pucha in Patrie, so bila TAM in domača podjetja oškodovana za cca 600 milijonov €, mladi pa pri zaposlitvah visoke kvalitete in država dodane vrednosti ter drugih davkov. Iz teh naslovov in drugih programov je  bilo podjetje TAM  oškodovano cca za 5 do 10 milijard €, celotno Slovensko gospodarstvo pa od cca 50 do 100 milijard € v 20 letih.
Državne oblasti so v korist tujine prav tako uničile kmetijsko in prehrambeno industrijo, ki je padla iz nekdanjih 80% na samo še 30%. 
Tako smo včasih uvažali 20% hrane, danes že 70%. V primeru blokade uvoza hrane umre zagotov v enem letu cca 1 milijon prebivalcev od lakote in izčrpanosti.
Ker pridelamo le še 30% hrane, jo moramo 70% uvoziti, kar pomeni, da gre  denar v tujino namesto domačim proizvajalcem in predelovalcem hrane.
Zadolženost R Slovenije izhaja iz naslova, ker so državne oblasti uničile pretežni del  domače industrije, ki s svojo proizvodnjo ne pokriva več standarda preživetja. Da se še ta nizek standard  ohranja, se najemajo državni krediti, ki se navzven prikazujejo kot, da se uporabljajo za investicije, v resnici pa gredo obvodno za plače in druge prejemke  državljanov, ki s tem denarjem kupujejo uvožene dobrine, ki bi jih lahko proizvajali sami. Tako politične združbe na  oblasti  v škodo lastnih državljanov vzdržujejo socialni mir kmetov in delavcev ter kujejo dobičke kapitalu drugih držav EU, saj s krediti kupujemo njihove izdelke, naše gospodarstvo in država pa toneta vse globje in globje v ne povrat in suženjstvo.
Zato starim obrazom, ki so nas spravili tako daleč ne moremo verjeti, da nas bodo tudi rešili.  Nudi se jim, da se pravočasno umaknejo in oblast prepustijo drugim. Slovenije ni zadela  posledica hipotekarne krize,  saj  mi z njo nimamo nič, temveč  opisana zla dela starih obrazov, ki so namensko uničili domačo ekonomijo,  postavili našo skupnost na rob preživetja in v nevarnost izumrtja.

Oddano: 14.11.2011 ob 16:45:10
Zaznamki:
Zgodovina, osamosvajanje...
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 439 | Ocena 3.7 od 22 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Nobenega komentarja .... same petke
Hmmm .... pa ne da se ljudje prebujajo?
buldožer
pred 352 tedni
2.
Kaj ti naj pravim, katastrofa starih obrazov.
Kouvran
pred 352 tedni
3.
@ z namenom, da se na teritoriju R Slovenije ustvari prosta cona, v kateri bi državljani služili svoj kruh za preživetje preko hazarda, trgovine z belim blagom, kriminala, preprodajo človeških organov, medicinskih poizkusov in podobno.
Preostali del ne industrijske ekonomije kot so banke, zavarovalnice, trgovine, turistični objekti in javni zavodi so bili ali se želijo pokloniti tujcem in domačim posameznikom


... na čelu z RKC
pravijezus
pred 352 tedni
4.
@ Zadolženost R Slovenije izhaja iz naslova, ker so državne oblasti uničile pretežni del domače industrije, ki s svojo proizvodnjo ne pokriva več standarda preživetja. Da se še ta nizek standard ohranja, se najemajo državni krediti, ki se navzven prikazujejo kot, da se uporabljajo za investicije, v resnici pa gredo obvodno za plače in druge prejemke državljanov, ki s tem denarjem kupujejo uvožene dobrine, ki bi jih lahko proizvajali sami.

Drži, čimveč moramo proizvajati sami!

Čestitke za odličen blog!
pravijezus
pred 352 tedni
5.
@ Samo v dveh poslih, to je pri nakupu tujih izdelkov Pucha in Patrie, so bila TAM in domača podjetja oškodovana za cca 600 milijonov €, mladi pa pri zaposlitvah visoke kvalitete in država dodane vrednosti ter drugih davkov. Iz teh naslovov in drugih programov je bilo podjetje TAM oškodovano cca za 5 do 10 milijard €, celotno Slovensko gospodarstvo pa od cca 50 do 100 milijard € v 20 letih.

Podjetja so se načrtno uničevala, oblastniki pa so nam lagali, da zato, ker mi premalo delamo.

Jaz pa zelo dobro vem, da je to eden najbolj marljivih narodov na svetu! V tej deželi je toliko zgaranosti in tegobe, kolikokrat je zaradi službe trpelo naše družinsko življenje! Oblast pa še kar naprej laže: premalo ste delali, premalo ste delali, premalo...

pravijezus
pred 352 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2Št. registriranih uporabnikov: 193384
Forum avtorjev: 15882 Forum teme: 34437 // Odgovorov: 1874558
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86744 // Komentarjev: 1241667
Avtorji fotografij: 26262 // Slik: 222376 // Videov: 18359
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "