Živalski svet
Nekega ne tako lepega dne na travniku:

Krava #1: "Hej, glej ga volka."

Krava #2: "Vidim ja."

Krava #1: "A naj beživa, a se naj bojujeva, ali pa naj upava, da bo občutil tesnobo v vesti preden bo ubil in požrl naše mlade?

Krava #2: "Upajva, da ga bo razsvetlila veličastnost Boga ali lastna notranja samozavednost, preden bo naredil škodo. Ampak tudi če ga ne bo, bo to še vedno vredu, ker bo deloval samo instinktivno in skladno z njegovo nečisto iluzijsko naravo. Zelo primitivno."

Krava #1: "Ja vem. Zamisli si, kako slabo se bo zatem počutil. Hvala Bogu, da smo me bolj civilizirane."

Krava #2: "Poglej, vidiš tam? Tvojega sina davi."

Krava #1: "Vem vem, boga stvarca. Sej ga ne morem kriviti za to. Tako ali tako bo plačal kasneje, ko se bo počutil krivega in osramočenega. Nekega dne se bo zbudil in doumel, da je žvečenje na tej travi v družbi z ostalimi kravami bolj prijetno, kot pa vso to iracionalno in destruktivno vedenje."

Krava #2: "Kaj pa če ne bo? Kaj če občuti večji užitek v ubijanju in okoriščanju živine, do katerih čuti drugačnost in superiornost? Kaj če obstajajo drugi, ki so mu podobni in so organizirani v trop, ki ni del našega blaženega, pastoralnega raja? Kaj če je hudoben?"

Krava #1: "Eh, jaz ne verjamem v zlo - to je ovčja propaganda. Imam vero, da si bo sam sodil ostro in se kaznoval veliko bolj strogo kot bi me kdajkoli lahko. On in njegova vrsta bo kmalu našla pot nazaj v edinost krdela. 'Volk', 'krava', 'ovca', kakšna je sploh razlika?"

Krava #2: "Sestra, ti si tako modra. Zelo dobro poznaš volkove in naravo zverine. Verjetno zato, ker poznaš krave še bolje."

Krava #1: "Res je, vendar ne morem tebe soditi. To ni v moji naravi, zato moram predpostavljati, da nisi nič manj modra kot jaz. Torej vem, ko stojiva tu in žvečiva ter bljuvava to travo, da živiva v vrtu izolirane harmonije."

Krava #2: "Misliš Raju?"

Krava #1: "Kakor hočeš. Nisem religiozna. Nisem ovca...Jaz sem krava."

Krava #2: "To sem vedela."

Krava #1: "Vidiš, kar volk in njegova vrsta še ne ve je, da smo vsi del iste narave. Smo eno. Ko škodujejo nam, škodujejo sebi."

Krava #2: "Veš, ne morem si pomagati ampak nekako mislim, da ne glede na to kako modre smo me krave, da je volk še bistrejši."

Krava #1: "Kako to?"

Krava #2: "Pač, tukaj žvečiva od zore do mraka, vsako leto imava teleta, volk in njegovi bratje pa enostavno pridejo in ubijejo eno izmed nas, potem pa se cel dan igrajo na travi na kateri se me hranimo."

Krava #1: "Ne bom sodila, ker sem boljša od tega. Vendar mislim, da smo boljše od njih. Zavedamo se univerzalnosti naših resnic. Smo eno."

Krava #2: "Kaj pa je z ovcami?"

Krava #1: "Kaj je z njimi?"

Krava #2: "Tako kot me žvečijo travo, pa vendar so se odločile, da bodo živele tam in se poistovetile s svojo lastno vrsto. A ne vedo, da smo vsi eno?"

Krava #1: "Oprosti, ne morem reči, ker ne sodim drugih."

Krava #2: "Aha tako. Koliko let že čakamo, da bodo volkovi občutili tisto tesnobo v vesti in bodo postali krave tako kot me?"

Krava #1: "Mislim, da stoletja in še več. Niti Kravji mesiji jih ni uspelo vzpodbuditi v užitke izbljuvanja trave."

Krava #2: "Ampak, a ni trava del celote? A ji ne škodimo, ko jo pulimo in žvečimo?"

Krava #1: "Tiho bodi! Da se slučajno ne bom počutila krivo in ne bom imela ničesar za jesti, če me krivda prevzame. Vse to je ovčja herezija!! Me se počutimo krive samo, ko škodimo nam podobnim. Trava ne šteje. Moja vest in sojenje sta selektivna...diskriminatorna...sej veš, civilizirana."

Krava #2: "Ampak, a ne sodiš, ko se odločiš kdo je tebi podoben in kdo ne?"

Krava #1: "Utihni!!! Da me ne bo moja volovska glava začela boleti. Ti moraš samo prebrati memoare Kravje mesije in imeti za resnične njene besede in modrost v tvoji preveč-razmišljajoči lobanji."

Krava #2: "Huh, volk se je vrnil s še več volkovi. Njihove mlade učijo loviti."

Krava #1: "Uboge stvarce. Kdaj se bodo naučili?"

Krava #2: *gleda v nebo* Zgleda, da bo dež. Kdaj bodo oblaki spoznali, da jim me mokre čisto nič ne koristimo?"

Krava #1: "Neumna krava. Oblaki nimajo možganov za razliko o nas. Oni samo počnejo tisto, kar jim je namenila narava."

Krava #2: "Ampak, če smo vsi eno, ali niso oblaki nič manj del te edinosti?"

Krava #1: "Ne, oni so drugačni. Nimajo zavesti ali samozavedanja."

Krava #2: "A je to tvoja sodba? Ker volkovi pravijo isto za nas...da sploh ne omenjam kaj imajo ovce povedati o nas in naši grešni naravi."

Krava #1: "A si glupa?!!!!...Khm, se opravičujem, to je bilo preveč obsodilno. Se ti igraš z mano? Oblaki nimajo umov tako kot me, niti ne vedo kaj počnejo. Enostavno so kar so. In pomagajo pri rasti trave. In če smo pri tem me zmočene in se počutimo neudobno, je to samo del dogovora, ki nam ponuja sočne zelene travnike. Zamisli si svet brez dežja, kjer je vsak dan obsevan s soncem, brez trave ali potrebe za travo"

Krava #2: "To ovce počnejo. Boge stvarce. Ampak po drugi strani, se oproščam za mojo herezijo sestra, a nam volkovi tudi ne dajo razlogov, da rodimo več teletov in da spoznamo našo posebno naravo razsvetljnega volovskega bitja?"

Krava #1: "Pa utihni že enkrat!!! Krava!!! Mislim, da gredo volkovi v našo smer."

Krava #2: "Mooooooo, boge stvarce...kdaj jih bo srečala pamet?"Medtem brbljanje ovac.

Ovca #1: "Krave imajo spet probleme. Kazen Človeka jih je doletela."

Ovca #2: "Prav jim je, ker ne verujejo v Boga Trave, Enega in edinega Človeka."

Ovca #1: "A lahko verjameš v njihovo zaupljivost v ne-verovanje, da je travo ustvaril Človek, da lahko nahrani čredo in da volkovi niso zli grešniki, usojeni na jamo puščavskega pekla?"

Ovca #2: "En dan se bodo zbudile, ampak takrat bo prepozno. Hvala Ovnu, da se v njegovi slavi hranimo z eno in edino travo. Noben volk nas ne more dotakniti, ker smo usojene na veličastne pastirske dežele Človekovega čudeža"

Ovca #1: "To zato, ker smo bile izpostavljene Človekovi veličastnosti in VEMO, da je življenje več kot samo preživetje; za njim je stih in razlog; Človekov veličastni načrt."

Ovca #2: "To je očitno, sestra. Samo me izbrane bomo rešene, ko bo kazen Človeka prišla na te travnike in bodo tako krave kot psi ter volkovi občutili vso moč Njegovih rogov. Kazen Človeka bo oprala našo kri in trpljenje."

Ovca #1: "Aleluja, sestra, baaaaaaah. Me smo na poti Ovna in gremo proti odrešitvi in odkritju naše resnične in načistejše ovčje esence, kot enostavne sluge Samega Veličastnega Pastirja. Naj nas molze in brije in da na ketno v Njegovem domu."

Ovca #2: "Kako stupiden moraš biti, da ne verjameš v Ovna, tako kot recimo krave? In še bolj stupiden, da Ovna zanikaš in verjameš, tako kot volkovi, da je eksistenca o lovljenju in hranjenju in dominiranju postirske zemlje, ko pa takoooo očitno pripadajo Ovnu in smo tu, da najdemo svojo pot do Njegovega doma? Ta trava je čudovita! in tako vlažna pride nazaj gor, ko jo hočem prežvečiti v Njegovi slavi."

Ovca #1: "Veš, ne glede na to kako ignorantne so krave, so volkovi tisti, ki me živcirajo. Tukaj smo, nedolžno žvečimo na teh popolnih travnikih, ki nam jih Oven priskrbi v izobilju, in samo hočemo, da nas pustijo primiru čakajoč na Njegov povratek, pa pridejo oni, sami zobje in kremplji, širijo uničenje in motijo naš bljuvaljni mir na Pastirkih travnikih. Jama divjinskega pekla čaka na te tajivce Njegovega veličastva."

Ovca #2: "Ne glede na to, koliko trpimo, oni trpijo še bolj. Poglej kakšni ubogi bedniki so, ko napadajo stupidna teleta. A so tako zadovoljni kot me?"

Ovca #1: "Ne bi rekla. Ne morejo poznati dobrote trave dokler se ne predajo njeni slastni travnatosti. Me smo izbrane - za našo volno in mleko in meso - ki jih oni uporabijo za njihove lastne potrebe. Kako žalostni in bolani morajo biti. Poglej jih, kako se davijo na teh stupidnih teletih in s kako divjostjo požirajo njihovo meso in pijejo njihovo kri!! Niti sanja se jim ne, kaj jih čaka v onstranstvu."

Ovca #2: "Brez dvoma."

Ovca #1: "Me vidimo jasno, ker se hranimo na čisti in veličastni pravi travi na tej strani travnikov in smo izbrane za pastirski hlev. Kako krut in negativen vtis dajo volki tem travnikom; z njihovimi zobi in kremplji so jih naredili za pokvarjene, kot pa, če jih ne bi bilo in bi bilo vse zeleno in sočno in čisto."

Ovca #2: "Oni pravijo, da trava raste na kravjem in ovčjem sranju!"

Ovca #1: "Biki!!..."

Ovca #2: "Tudi na njihovem..."

Ovca #1: "Ne, mislila sem, da je to takooo površinsko. Mislim, res je, trava potrebuje drek, da raste in dež, da postane slastna, ampak obe veva - ker nam je glavni oven povedal - da je več na tem. Ne moreš pogledati na te travnike in si misliti, tako kot volkovi, da je to to.

Ovca #2: "Od nekje pridejo, tako kot pride trava iz semena."

Ovca #1: "Od kje pride seme?"

Ovca #2: "Od trave, butelj!!!"

Ovca #1: "In pastir?"

Ovca #2: "A si že pozabila na ovnove nauke?!!! Pastir od nikjer ne pride. On je tisti od katerega vse prihaja."

Ovca #1: "In volkovi?"

Ovca #2: "Tudi oni...predvidevam."

Ovca #1: "Ampak zakaj bi pastir ustvaril volkove, ki jedo Njegovo čredo?"

Ovca #2: "Zato je udomačil volka v psa. Preveč je zapleteno, da bi ti razlagala...imeti moraš vero. Smisel ima samo, ko žvečiš svojo travo."

Ovca #1: "Ah, torej vse pride on nečesa razen pastirja...pač ker Oven pravi, da mu je On tako povedal. Me pa smo pravične in dobre, ker smo ovce in smo boljše od krav in volkov in psov, in poleg žvečenja in ubijanja obstaja višji pomen, nek velik namen, ki ga krave in volkovi ne sprejmejo, ker se bojijo njegove resnice in so udeleženi v krožnem umovanju, naša ponižnost pa se bo na koncu izplačala."

Ovca #2: "Tako mi je povedala moja mama, oven pa mi je potrdil."

Ovca #1: "Kaj pa je s kozami?"

Ovca #2: "Sploh me ne opominjaj na te nore pogane, ki ne sprejemajo enega in edinega resničnega Pastirja za svojega. Tudi njih čaka jama puščavskega pekla!!!!"

Ovca #1: "Oh-oh, volkovi prihajajo po nas!"

Ovca #2: "Hitro, skrijva se med kozami, da bova rešeni pred prehitrim prihodom v pastirski lonec."

Ovca #1: "Kje za vraga je pastir?!!!!!!!"


In pasja zgodba:

Pes #1: "Sranje, spet volkovi!!"

Pes #2: "Prokleti necivilizirani psi!"

Pes #1: "A ni bi mi morali biti tam in ščititi krave in ovce in koze?"

Pes #2: "Se ti mudi imeti prerezano rit in krvav gobec? Volki so veliki in jim ni mar, če smo bratranci ali ne. Samo hraniti se hočejo."

Pes #1: "Že res, ampak pastir bo razkurjen, ker ne čuvamo Njegovih čred. Potem nam bo odrekel užitek hranjenja z njegovimi ostanki in kuhanim mesom. Sej veš, da ne znam sam loviti in imam probleme s prebavo surovega mesa."

Pes #2: "Ja moj brat, tudi jaz. Ko bi nas volkovi vsaj poslušali in se predali avtoriteti pastirja. Potem bi bili dobro nahranjeni in bi spali v toplih hlevih. Ne razumejo, da je preživetje vseh odvisno od tihe, rejene in mirne črede."

Pes #1: "Mislim, da uživajo v lovu, čedasi krave ne verjameju temu. Obstajati mora boljše življenje od spanja na vlažnih gozdnih tleh na mrazu in tekanja za kravami, ovcami ter kozami. Mi samo opravljamo svoje delo, pastir pa bo poskrbel za nas. Jemo naše kuhano meso in spimo v suhem in toplem hlevu zraven črede. Ok, od časa do časa se pastir razfuka in dobimo za bučo ali pa na prisili, da lovimo palico; majhna cena, ki jo plačamo.

Pes #2: "Volkovi pravijo, da smo mehkužci. Nek volk mi je nekoč povedal, da je večina sveta divjina z žepi pastirjeve zemlje, kjer se ovce in krave in koze obvarovane in rejene...Nisem mu verjel."

Pes #1: "Volkovi so nehvaležni in polni samih sebe. Kot da divjina ne bo nekoč ukročena s strani človeka...tako pravijo pastirjevi vrsti. Takrat bomo mi lepo sedeli, ko bodo volkove iztrebili."

Pes #2: "Še vedno pa volkovi poznajo eksistenco o kateri lahko mi le sanjamo; moje sovraštvo do njih je zakoreninjeno v zavisti in odvisnosti od pastirjeve radodarnosti. Pravijo, da so psi nekoč bili volkovi...ampak mi smo se razvili v višje stanje bitja. Še vedno pa sanjam o teku v gozdu in ugrizu rejenega kozliča ali nežnega teleta."

Pes #1: "Tiho! Bodi zadovoljen z ostanki."


Krdelo...

Volk #1: "Poglej kako krave bežijo! Uživam v tem. Uživam v lovu na njihovo ubogljivo stupidnost, njihovo razvrstitev."

Volk #2: "Tam so psi."

Volk #1: "Dobro. Ljubim izziv. Prežvečimo malo psa preden se pogostimo s teletom. Njihove mišice so mehke zaradi hranjenja s kuhanim mesom in spanja v toplem hlevu. Njihova edina zabava je v ujemanju človekove žoge ali palice ali copat. Za nameček so pa še potrepljani za to."

Volk #2: "Če bi čreda vedela, da se lahko z njimi hranimo samo zato, ker nam dovolijo, potem ne bi imeli sreče."

Volk #1: "A ne bi to iz volkov naredilo vsaj pse?"

Volk #2: "Sej, zato je pa to tako smešno."

Volk #1: "A slišiš krave mukati in klic ovac ter koz in opozorilo psov?"

Volk #2: "Vsi oni nas hočejo narediti za del njih."

Volk #1: "A ni asimilacija strategija človeka?"

Volk #2: "Dobro so bili strenirani. Razširijo noge, da so pomolzene in tečejo za človekovo palico in mahajo z repi, da so opaženi in upoštevani. Sanjajo o divjini ali popolnih pastirskih pokrajinah, kjer ne preži noben volk in noben medved ter noben gorski lev. Vendar nočejo tega o čemer sanjajo."

Volk #1: "Naj sanjajo moj brat. Ko spijo ima njihovo meso boljši okus."

Oddano: 21.12.2007 ob 18:05:10
Zaznamki:
žival, fikcija?
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 473 | Ocena 3.8 od 10 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Žival je vse? So zveri in vzgojena živina. In človek sanjač. To ni fikcija. To je za odrasle prepovedana pravljica.
irenna
pred 547 tedni
2.
Se strinjam, čeprav človeka sanjača ne bi ločeval in ga uvrstil med vzgojeno živino.
Relativist
pred 547 tedni
3.

Nisem tu, da bi sodila, ampak tvoji novejši blogi so... nekaj še nevidenega ali neslišanega ali...ali originalnega... Umetnik si! Tega ne morem dokazati. Na žalost ne vem niti tega, kako to sploh vem.

Memoare Kravje mesije sem prebrala. Zelo zabavna knjiga. Priporočam.
hildegarda
pred 547 tedni
4.
Nadaljevanje svetega pisma, pogojeno z veličastnim, zveličanim.......Ciklus človekove norosti in pogovtnosti.....Razmišljanja o onih in ne onih......Razmišljanja o nas samih.......Biti pravzaprav kdo, v ciklusu človeške norosti ? Se primerjati ali bežati ?
Biti ovca ali vovk ? Ne, biti vse in sploh nič.....Zveličanje ? Nova zaveza 1.
janez56
pred 547 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1Št. registriranih uporabnikov: 183938
Forum avtorjev: 15868 Forum teme: 34418 // Odgovorov: 1872391
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86287 // Komentarjev: 1237917
Avtorji fotografij: 26139 // Slik: 221384 // Videov: 18398 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "