Motoristi na cesti - POZOR!
Prepogosto smo priče prometnim nesrečam, v katerih jo skupijo motoristi, ne vedno po svoji krivdi. Vsi bi se morali bolj zavedati prometa okoli sebe in bolj paziti druga na drugega. Pred časom so v Franciji prijeli nekega mulca, ki je divjal 200km/h po cesti in medtem v avtu gledal DVD. Še čudno, da ceste ne terjajo več življenj...

Se še spomnite, kaj avto NI?
1. telefonska govorilnica
2. kafetarija ali gostilna
3. sprejemna pisarna
4. prostor za hišni prepir
5. pripravljalnica na sestanek
6. počivalnik
7. ljubezensko gnezdo v gibanju...

Avto prav tako NI zdravniški pripomoček, ki vas spomni da:
1. morate k okulistu, ker slabo vidite
2. morate k ortopedu, ker ne morete obrniti vratu za 120°
3. morate shujšati, ker imate cel projekt za vstopanje in izstopanje
4. morate po persen, ker se zaradi pozabljivosti vstavljate povsod
5. morate k psihiatru, ker imate probleme s seboj, doma, v službi...

Na motorjih pa je čedalje manj zlobnih, nepremišljenih, nebrzdanih mulcev.
Motoristi so tudi:
1. lepe izzivalne punce
2. šarmantni osiveli gospodje
3. zrele, inteligentne ženske
4. postavni umirjeni mladeniči
Vsi imajo čiste namene in nobenih samomorilskih nagnjen.

Torej, vozimo varno, glejmo na cesto in pazimo drug na drugega v prometu!
Salut!


Oddano: 03.05.2008 ob 08:28:48
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 346 | Ocena 3.7 od 3 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Se še spomnite, kaj avto NI?
1. telefonska govorilnica - Obstajajo seti za prostoročno telefoniranje..
2. kafetarija ali gostilna - Povsem brez problema se med vožnjo tudi spije kakšen ledeni čaj
3. sprejemna pisarna - To se strinjam
4. prostor za hišni prepir - Tudi to včasih pride
5. pripravljalnica na sestanek - Ubistvu je, če se res mudi
6. počivalnik - Sedaj ko so novi zakoni se itak folk vozi 30 tak da se da malo zadremat
7. ljubezensko gnezdo v gibanju - Ja pa je lahko


Avto prav tako NI zdravniški pripomoček, ki vas spomni da:
1. morate k okulistu, ker slabo vidite - Se strinjam
2. morate k ortopedu, ker ne morete obrniti vratu za 120° - Se strinjam
3. morate shujšati, ker imate cel projekt za vstopanje in izstopanje - Brigej se zase!
4. morate po persen, ker se zaradi pozabljivosti vstavljate povsod - Motoristi se ne vstavljajo povsod?
5. morate k psihiatru, ker imate probleme s seboj, doma, v službi. - In kaj ti pomaga psihiater je je šef budala?

Na motorjih pa je čedalje manj zlobnih, nepremišljenih, nebrzdanih mulcev. - Ker se jih je 90% že pobilo.
Motoristi so tudi:

1. lepe izzivalne punce
2. šarmantni osiveli gospodje
3. zrele, inteligentne ženske
4. postavni umirjeni mladeniči
Pozabla si točko 5, ki velja tako za motoriste kot za avtomobiliste: Mladi prepotentni mulci, ki so avto oz. motor dobili od očkotov in mislijo da "držijo boga za jajca"
SEAL1986
pred 532 tedni
2.
Se strinjam. Čeprav se bojim, da se bo sedaj usul plaz stereotipnih obtožb, da vsi motoristi divjajo in da je še premalo nesreč. Avtomobilisti se ne zavedajo, da je treba biti v prometu pozoren. Prav pozornost in predvidevanje pa je nekaj kar bi moral imeti vsak motorist v krvi.
Sinpley
pred 532 tedni
3.
seal1986: vsakemu svoje, napisano je le tisto, s čimer se osebno strinjam
tvoji pogledi na zadevo so lahko čisto drugačni :)

sinpley: večina ljudi misli, da ker vozijo avto, morajo zato drugi paziti nanje, ne obratno.
tak pač je ta svet....
tisti pa ki se radi vozimo z motorji, smo prisiljeni še bolj paziti na dogajanje -
kdo pa bo pazil na nas, če ne bomo sami?
kar se pa stereotipnih izjav tiče...
pa naj jih tipkajo, če imajo voljo :)
Rokrca
pred 532 tedni
4.
čista petka! končno ena, ki je istega mnenja kot jaz.. sm se na forumu že velik kregala z unimi stereotipnimi tipi, ki itak za vse krivijo motoriste. drgač se nerada kregam,sam se nism mogla zadržat ker me to ful podžge. prav lepo je blo prebrat tvoj blog, pa čeprav je žalostno vse skupi.. LP!
angel???/girl
pred 531 tedni
5.
Motoristi so nagnjeni k samomorilnosti,mazohisti,sploh v Sloveniji.En kup zakompleksanih ljudi, ki na luknjičastih magistralnih cestah rešujejo svoje težave s kompleksi, velika hitrost jih zdravi,motor v jarku in oni z njim jih bo pa končni cilj duševne rehabilitacije in samopotrditve.
A obstajajo izjeme,samo na naših cestah so to v večini tuji vozniki, ti imajo razčiščeno kulturo vožnje,med tem ko se naši ubijajo na cestah.
Angel girl,veš najbolj me prizadane,ko so za vse krivi šoferji avtomobilov,češ da izsiljujejo prednost motoristom,zanimivo,avtomobilom manjkrat,kot pa votnikom motornih koles.
To bo treba malo analizirat,vsakemu je bolj ali manj jasno s kakšno hitrostjo ponavadi pridrvi "nedolžen izsiljen motorist",čas je da bodo začeli prevzemat odgovornost za svoje divjanje.
lp
hysteria
pred 531 tedni
6.
hysteria: ja, avtomobilom manjkrat, ker sam na hitrco pogledajo in motorista pri tem spregledajo.. ko se začne motoristična sezona, se je pač treba za sekundo al pa dve ustavit in prepričat, da res ni nobenga, sej je motor manj viden kot avto. glede izsiljevanja ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da so me med vožnjo z avtomobilom izsilili mogoče trikrat vse skupaj, medtem ko sem med vožnjo z motorjem bila izsiljena vsaj trikrat na 2 tedna. mislim, da je to kar velika razlika in pove veliko o pazljivosti avtomobilistov. pa še povem, da sem se vozila s skuterjem-torej nisem šla nikoli več kot 80km/h. medtem ko pa na cesti izven naselja, ko mi pač moč skuterja ne dopusti večje hitrosti, avtomobili prehitevajo tudi ko prihaja nasproti vozeči avto in je dostikrat manjkalo le kakšen centimeter, da me ne bi zrinil s ceste. kakšna kultura pa je to? treba se je zavedat, da so motoristi bolj ranljivi v prometu in je treba pač posvečati več pozornosti spremljanju prometa, kot pa telefoniranju, pisanju sms-ov, itd.. se mi je tudi že zgodilo, da se je avtomobil od zadaj zabil vame, medtem ko smo čakali na semaforju, ker je pisal sms in je mislu, da smo že speljali. nočem rečt, da motoristi niso nikol krivi, sam ne mi pa govort o tem, da avtomobilisti ne izsiljujejo motoristov in da je hitrost motoristov zmer kriva. obstajajo norci, tko v avtomobilih kot na motorjih. tko je zmer blo, pa tut bo še v naprej. kakršnakoli posploševanja me pa pogrejejo. pa brez zamere.
LP
angel???/girl
pred 531 tedni
7.
Ja pa kje lahko vidiš nekoga, ki pridivja s 120 in več na uro?Po možnosti izza ovinka.
In kje si vozila skuter?naj uganem,po naselju.80km/h.
Čemu noben ne izsili kolesarja?
Ni govora o avtomobilskih voznikih,na to temo je že tako bilo vse in še več povedanega.
Govora je v tej tematiki o motoristih in jaz ti povem,da je kultura vožnje le teh še slabša,kot pri šoferjih avtomobilov.
Cenim tiste voznike,ki se vozijo lepo choperji za užitek,cestni dirkači so pa primitivni zakompleksanci brez primere in ti žal v Sloveniji prevladujejo.
Kar se pa tiče posploševanj,poglej si koliko motoristov umre letno v Sloveniji.
lp
hysteria
pred 531 tedni
8.
angel???/girl: hvala za strinjanje. in uživaj še naprej v vožnji s skuterjem :)

hysteria: kar je napisano je le moje mnenje in izkušnje na motorju. dejstvo je, da so motoristi bolj ogroženi v prometu, vendar pa ne trdim, da so vedno za vse krivi atvomobili. predvsem je na motoristih samih, da poskrbijo za svojo varnost vendar pa to ni vse. tudi ostali udeleženci bi se morali zavedati tega in biti vsaj malo pozorni do motoristov. zakaj so do kolesarjev lahko, do motoristov pa ne?

drugače pa se kultura vožnje tudi pri nas dviguje na raven tujine. niso vsi le cestni dirkači, ki iščejo adrenalin. pravzapraj je teh čedalje manj. danes prevladujejo ljudje, ki vozijo svoje konjičke v užitek in ne zaradi hitrosti.

Lp
Rokrca
pred 531 tedni
9.
Rokrca: vbistvu prodajam skuterja, ker mam že par let namen kupit neki močnejšga, samo ni blo financ.. dokler je bil skuter moje edino prevozno sredstvo sem se furala vsak dan, zdej se pa rajš vsedem v avto, ker je na skutrju dolgočasna vožnja, pa tut zlo nestabilna in nesigurna zarad majhnih koles. skuterja nikoli več, za uvod v motorizem je bil pa čist zadovoljiv. upam pa, da mi naslednje leto rata kupit en motorček. bom celo poletje delala v tej smeri. zaenkrat pa se očitno moram pelat na zadnem zicu :) kater motor maš pa ti?

Hysteria: skuter vozim po celi moji ožji in širši okolici, hitrost 80km/h pa je končna hitrost, ki jo skuter pridobi na daljši ravnini-zunaj naselja. vidš, kako prehitr sklepaš, sej me sploh ne poznaš. sami stereotipi. če je motor zmožen iti 300km/h še ne pomeni, da je voznik norec in zakompleksan samomorilec, ki ne pozna drugega kot gas! to reče samo nepoznavalec izhajajoč iz stereotipov in črne kronike. recimo meni osebno veliko pomenijo pospeški motorja, veliko bolj kot hitrost. ne rečem, da ne uživam v njej-a po pameti. tam kjer je pregledno in bolj neprometno, se mi ne zdi nič narobe če ga motorist malo stisne. no, pa sej vem, da boš spet našla kaj, kar boš meni in drugim bikerjem po srcu metala naprej. če tako doživljaš in (ne)sprejemaš motoriste, te moje osebno mnenje in izkušnje prav gotovo ne bodo prepričale. tako da je konec koncev škoda besed in časa.

pa lep pozdrav!
angel???/girl
pred 531 tedni
10.
no, glede skuterja imaš prav :) in držim pesti zate, da ti uspe pridobit nekaj močnejšega od tega :) no, v moji garaži kraljuje kawasaki er-5 :) super mašina. čeprav je moj sanjski motor kawasaki ninja... :)
Rokrca
pred 531 tedni
11.
Vse kar lahko povem je to,da si poglejte koliko motoristov letno umre pri nas, s prstom pa veste samo na druge kazat.Št.povedo vse,zares je škoda besed.
lp
hysteria
pred 531 tedni
12.
Rokrca: poznam tega Kawasakija, sem ga mela enkrat tut namen kupit.. sam pol se je vse sfižilo :P zdj si pa bl oglejujem kšno FZR600 al pa suzuki SV650. neki tazga. samo spet odvisno od financ.
Ninja je bla tut men sanjski motor, pa mi je še zmer tok lepa, sam sm se odločila, da verjetno ne bom mela čistega cestaka. Rajš kakšno mešanco med cestnim in potovalnim, pa naked so mi tut všeč. No, bomo vidli. Pa upam, da se ti tvoje sanje uresničijo ;)

LP
angel???/girl
pred 531 tedni
13.
no, sej tudi yamaha in suzuki nista slaba no :) oba modela sta solidni mašin'ci :) no, upam da kmalu najdeš nekaj, kar ti bo ustrezalo.

in ja, enkrat se bodo uresničile sanje :) moja ninja bo mat črna, z zlatimi zavornimi diski :P
Salut!
Rokrca
pred 531 tedni
14.
ja sej je kr neki solidnih pa lepih mašinc na trgu, ki se jih ne bi branla :) upam, da bo ena čimprej v moji lasti :) hmm.mat črna! to men ful lepo zgleda na motorju :) sam na ninji je pomoje še nism vidla.. ko jo dobiš jo prpel pokazat, me ful zanima :)
aja, jutr je pa blagoslov motorjev v Domžalah. prideš kej pogledat? sicr pridm js z avtom, ker je s skutrjem neki narobe, pa itak delam za šankom, tko da bo bolj delovn blagoslov zame. je pa fajn-sm bla vsa leta do zdej.

lp
angel???/girl
pred 531 tedni
15.
finance na kup pa v akcijo :)
ninja je ful lepa mat črna. pripeljem na ogled, ko bo v moji lasti :)
na blagoslov ne utegnem pridit, nažalost. šele danes domov prišla z dolenske. ti pa kar uživaj. :) pa veliko zasluži, ane :)
Rokrca
pred 531 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 188394
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34425 // Odgovorov: 1873470
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86501 // Komentarjev: 1239780
Avtorji fotografij: 26211 // Slik: 221798 // Videov: 18357
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "