Lezbijke v športu
Še v prejšnem stoletju oz. tisočletju sem spisal tale tekst. V luči poplave feministične ideologije, ki je "zasvinjala" Družinski zakonik, zadeva mora biti objavljena. Zaradi feminizma, bo vse hudič vzel. Če nam bo propadla tradicionalna družina, nam (družbi) ni pomoči.
Pa da ne bo pomote: ko delam dobra dela, pomagam tudi športnicam, tudi lezbijkam, do boljših rezultatov. Toda iz njih moram delati "moškinje", in to mi ni najbolj prijetno. Precej raje pristajam na psihično pripravo plesalk (plsalcev niti ne).

Tekstu sem dal nekoč naslove: Ali je perspektiva možatega ženskega športa res na strani lezbijk?

Ko sem nedavno v prijetni družbi feministk bežno omenil, da je ženski šport izgubil stik z ženskostjo in da imajo v športu največjo perspektivo lezbijke, so me omenjene kolegice (nekaj med njimi je bilo lezbijk) gledale malce začudeno. Zaradi pretiranega uvodnega ugovarjanja se nisem spuščal v teoretske detalje, ker sem vedel, da bodo pristali na prizorišču »kresanja mnenj«. Ker kot teoretik mislim, da moje prepričanje ne pripada zgolj registru mnenj, temveč tudi registru spoznanj, se nerad spuščam v kavarniška prepričevanja. Čeprav »vem, da vem«, hkrati tudi vem, da me nekdo povsem legitimno uvrsti v register subjektivnega mnenja.
Ko sem pred skoraj desetimi leti potegnil črto pod svojo trenersko kariero (v ženskem športu), sem se s pomočjo psiho(auto)analize (kot znanosti) poglabljal v različne sfere športnega spoznanja. Osvobodil sem se nekaterih obrambnih mehanizmov (v prvi vrsti racionalizacije) in diskurzivno analiziral mnogo segmentov športa. Še posebno sem se posvetil svojemu simptomu - ženskemu športu. Kaj kmalu sem (na svojo žalost) ugotovil, da ženski šport ni (več) ženski, temveč prav tako moški. S kančkom groze sem ugotovil, da si trenerji v možatem ženskem športu vseskozi prizadevajo (ne da bi se tega v popolnosti zavedali) dekleta oz. ženske »predelati« v fante oz. moške - torej v "fantinje" ("dečkinje") in "moškinje". Nekateri ženstveni športi so se tej paradigmi deloma ognili. Toda generalno gledano je vendarle tudi ženski šport v večini falično moški.
Šport je v svojem bistvu vselej bil in bo »bahalo in ekshibicija« moškega libidinalnega ega. V svoji falični fantazmi so imaginarni scenariji vselej naslovljeni na objekt želje. Ko športnik (moški) zmaga, njegove fantazme niso zgolj iluzija na ravni neuresničljive želje, temveč imajo športniki dejansko privilegij v ženski želji oz. seksualnem poželenju. Z deskriptivno analizo bi to dejstvo v večini primerov lahko tudi empirično dokazali. Da si »boljši« moški izborijo privilegirano mesto v želji (in poželenju) »lepših« žensk torej ni teoretski stereotip. Lahko bi rekli, da je paradigma »boljšosti« in »lepšosti« generalna značilnost libidinalnih odnosov moški - ženska, ki v faličnem športu še posebej drži. Filozofem, da je »šport nastal zaradi ženske«, bi lahko bil v tej luči sprejemljiv, vendar le, če ga prepoznamo kot spoznanje in ne kot mnenje. Tudi filozofem, da je »športnik subjekt, za katerega se predpostavlja, da ima privilegij v ženski želji«, je sprejemljiv kot ugotovitev, ki je empirično preverljiva.
Če se držimo rdeče niti, ki jo narekuje naslov, se končno vprašajmo: »Ali nakazana paradigma velja tudi v ženskem športu?« Ali si tudi zmagovalke (športnice) izborijo privilegij v moški želji oz. poželenju? Empirična dejstva nas v to ugotovitev ne vodijo. Videti je, da so libidinalni mehanizmi in paradigme v ženskem športu dokaj specifične. Zakonitosti izbora v privilegirano mesto objekta želje - moškega, so pri ženskah drugačne. Moško paradigmo pa so nekatere športnice vendarle zadržale. Teniška viceprvakinja avstralskega Grand slama Amelie Muresmo predstavlja anomalijo ženske paradigme. Mlada Francozinja si je z odličnimi igrami v Avstraliji verjetno utrdila status objekta želje za svojo dekle - pevko Sylvie Bourdon. Lezbični odnos postulira moško paradigmo in jo pri tem zalaga s tisto libidinalno energijo, zaradi katere je Francozinja zmogla moške napore na trenažerskih mučilnicah in na teniških terenih in so v svetu športa vselej predhodnica športne uspešnosti. Medtem ko si večina normalno heteroseksualnih ženskih športnic ne izbori privilegija v želji izbranega objekta želje (moškega) s športnimi zmagami, pa je v primeru lezbičnih športnic paradigma tipično moška in tudi libidinalno podprta - energetsko investirana.
Ko sem pred leti finaliziral spoznanja in teorijo o razlikah med moškim in ženskim športom, sem skupino deklet povprašal, »kaj bi rajši bila« - ali svetovna prvakinja v smučanju Vreni Schneider ali top manekeknka npr. Claudia Schiffer, Linda Evangelista... Po pričakovanju so se dekleta enotno opredelejvala za narcistično dimenzijo - »lepšost«. Ko se je ena od deklet odločila, da bi bila vendarle rajši Vreni Schneider, jo je kolegica začela zmerjati z lažnivko, češ da bi »globoko v sebi« zagotovo raje bila kakšna od lepotic. Očitno si falične športnice ne izborijo privilegija v moški želji zgolj s svojimi športnimi zmagami. Videti je, da je diktatura (telesne in obrazne) lepote odločilna za ženstveno ženske fantazmatske scenarije, v katerih se prepoznajo kot ljubezensko-seksualni objekt moške želje. Tovrstni fantazmatski scenariji po definiciji vplivajo na športno-motivacijske faktorje oz. tisto libidinalno investicijsko energijo, ki je tako značilna za današnji fanatični šport.
Takšne ugotovitve postulira večina psihoanalitskih konceptov, ki jih je Freud razvil iz teorije nezavednega in teorije libida. Ojdipov (kastracijski) kompleks z znamenitim »zavidanjem penisa« je odločilen za elaboriranje spoznanja oz. teorije, ki lezbično usmerjenim športnicam v tretjem tisočletju namenja določeno prednost v doseganju tekmovalne odličnosti in športne perfekcije. Tak dispozitiv je na ravni mnenja lahko povsem zanemarljiv, neznosen, za nekatere morda celo žaljiv. Če teorija preseže raven mnenja in postne (žalostno) spoznanje, pa lahko z bojaznijo pričakujemo falično obdobje ženskega športa, ko se bodo ženstvene Martine Hingis ali Ane Kurnikove pritoževale, da igrajo proti moškim Marinom Navratilom ali Ameliem Mauresmom. Tudi v ateltiki in drugih možatih športih bo vse več Ljudmil Kratochvylovih. Če tudi Ljudmila Kratochvylova ni bila lezbijka, je bila zagotovo možata ženska, s katero se mlade atletinje ne identificirajo rade. Zmagovalka v suvanju krogle Heidi Krieger, ki je bila nosilka medalje na Olimpijskih igrah leta 1988 v Seulu, je danes (po plastični operaciji in hudih psihičnih travmah) moški - Andreas Krieger oz. Krause (danes je poročen/a z bivšo vzhodnonemško plavalko Ute Krause). To je paradoks faličnega ženskega športa, ko se vedno bolj teži, da bo športnica čimbolj podobna moškemu. Videti je, da je odrekanje ženskosti in čimbolj fanatično zgledovanje po moških tista perspektiva, ki bo v tretjem tisočletju dajala prednost lezbičnim športnicam. Svetle izjeme bodo sicer potrjevale pravilo. Kot kaže, bo prostor za ženstveno žensko rezerviran le še v ženstvenih športih kot so ples, umetnostno drsanje, sinhrono plavanje, ritmična gimnastika itd. Spolna usmerjenost zna biti odločilna ravno v libidinalno motivacijskem smislu. V luči športne futuristike bi lahko sklepali, da se bodo lovci na talentirane športnice sicer osredotočali na motorične sposobnosti in morfološke značilnosti, toda razrešitev Ojdipovega kompleksa s pripadajočo spolno usmeritvijo zna biti vse bolj odločilen faktor selekcije bodočih vrhunskih športnic. Ravno »zavidanje penisa« zna predstavljati tisti odločujoči libidinalno-motivacijski faktor, ki bo preko sublimacije zagotavljal bolestno falično tekmovalnost in fanatično predanost športu. Če pa bodo genetiki ugotovili, da obstaja gen za psihični spol, pa bodo lovci ne talent(k)e želeli poznati genetsko sliko bodočih športnic. V svetu denarja, v katerem se nahaja tudi šport, je pač vse možno.

PS: Tekst je bil spisan pred več kot 10-imi leti. Zato tudi časovne anomalije.

Oddano: 05.04.2012 ob 10:56:13
Zaznamki:
psihoanaliza, šport, lezbijke
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 945 | Ocena 3.0 od 14 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
O tem, kako so z medicinsko pomočjo v nekdanjem sovjetskem bloku, predvsem vzhodni Nemčiji načrtno spreminjali spol ženskim športnicam je bil posnet dober dokumentarec!
Grozljivo...
Guztl
pred 315 tedni
2.
Vem, sem gledal Heidi Krieger alias Andreas Krause je najbolj eklatanten primer. Problem je, da se feminilna deklica začne ukvarjati z možatimi športom - na pobudo očka -, pa potem pistane v lezbični zvezi - in ta isti očka znori.
Roman Vodeb
pred 315 tedni
3.
Roman

Pohvalno, da pišeš o teh stvareh, ker si še zlasti nekatere ženske rade zakrivajo oči pred temi dejstvi pod krinko neke "enakopravnosti".
murglskiboter
pred 315 tedni
4.
Kaj bi se pa dalo povedati o dečkih, ki se ukvarjajo z lepotilnimi športi, kot sta ples in gimnastika. In navezava na narcisizem moških športnikov (še posebej tovrstnih)?
heimdall
pred 315 tedni
5.
Heimdall:
Kaj bi se pa dalo povedati o dečkih, ki se ukvarjajo z lepotilnimi športi, kot sta ples in gimnastika. In navezava na narcisizem moških športnikov (še posebej tovrstnih)?
Veliko športnikov je to na željo staršev. Tudi z lepotilnimi športi (ples) se mnogi ukvarjajo na željo mam. A moška gimnastika ni ravno ženski šport.
brezposelni
pred 315 tedni
6.
Mnoge športnice lezbijke je možno videti javno v Slovenskem prostoru. Čeprav se o tem o njih ne govori....
brezposelni
pred 315 tedni
7.
kaj bi pa rekli o ljudeh ki se ukvarjajo s problemi drugih na javnem mestu?
miroslav
pred 315 tedni
8.
bravo Roman. Kar tako naprej.
domobrán
pred 315 tedni
9.
tokrat se pa avtor kar sam opredeli za patološkega narcisa - "on je subjekt, ki ve, da ve". bolj točno strukturalno-klinično sliko narcisa je pa težko dati. Taka izjava je simptomatična in nudi super prizmo za branje vseh ostalih prispevkov istega avtorja.
drJames
pred 315 tedni
10.
in očitno mu še vedno ni jasno, da sta kategoriji moškega in ženske strukturni mesti, ki jih lahko zasedajo različne entitete, falos pa je (zgolj) jezikovna kategorija
drJames
pred 315 tedni
11.
Kar je res, je res. Skandinavske rokometašice so več kot polovico lezbijke.
Cerberus
pred 315 tedni
12.
Anja Andersen ... Da ne govorimo o ženskem ameriškem soccerju. Njim je ameriška nogometna zveza prepovedala govoriti o svoji (njihovi) spolni usmerjenosti.
Roman Vodeb
pred 315 tedni
13.
Rokometni klub Krim Mercator in novi okrepitvi
:D
Guztl
pred 315 tedni
14.
Guzti, hvala za tale link. Zanimivo oz. pričakovano. Mene to ne preseneča. Ali je to "prav" ali "ne" sploh ni pomebno (zame), jaz sem bolj teoretski. Vendar: ortodoskih lezbičnih ženske je malo, nekaj procentov. Ženski šport pa je tako faličen, da feminilne ženske (ki jih je 90%) v športu spoloh ne morejo funkcionirati. Šport pa je moden. Pčetje iz svojih hčera delajo sinove, da se bahajo z njihovimi medaljami. To pa se mi ne zdi ravno posrečeno. Večina žensk bi rada bila plesalk. Clotna Plesna zveza Slovenije ima proračun precej manjši kot ženski RK Krim.
Jaz imam velik "psihične" oz. etične pomisleke, ko imam na psihični pripravi dekle, iz katere moram v procesu psihične priprave delati "fantinjo", da bi uspela v športu. Zagata je velika - vsaj zame, ki preveč "tuhtam".
Roman Vodeb
pred 315 tedni
15.
...in zopet nobenega odgovora na (teoretske) kritike
drJames
pred 314 tedni
16.
Vsak dr.Bolan me pa ne bo nagovarjal. Če je pametno vprašanje, lahko govorim, če pa je "bolano" in arpirono žaljivo, pa pač ne.
Roman Vodeb
pred 314 tedni
17.
kaj je bilo žaljivega v mojem komentarju? opozoril sem na simptomatično gesto patološkega narcizma (ki ga vi, včasih zelo upravičeno, "očitate" večini) in iz nje nisem sklepal na nič določenega. žaljiv in ad-hominem neprimeren je zgolj vaš komentar oz. nazivanje dr.Bolan.
upam, da tudi sami opazite, da na nobeno kritiko nikoli ne odgovovrite, niti na fb, niti na blogu... vi ste tisti, ki vse kritike a-priorno označujete za neumne. Kar je nevzdržno, saj 1.četudi so morda res napačne, mislim, da je od intelektualca-teoretika nujno pričakovati, da pokaže na nesmislenost kritik in 2. težko si predstavljam, da je bila moja kritika tako zelo mimo, saj je izhajala iz dveh očitnih lacanovskih konceptualizacij... iz koncepta topologije (ki je zanj ključen) in iz koncepta (vrhovnega) označevalca...

kljub večim poskusom vzpostavljanja (teoretskega) dialoga z vami to pač očitno ni možno.
drJames
pred 314 tedni
18.
in...(in tukaj pač sprejemam vaš žaljiv diskurz "dr. bolan" ipd) očitno vam z razlagom niso priznali doktoratov. pa ne zato, ker bi bili pre-revolucionarni, ampak preprosto zato, ker ne vstopate v teoretski dialog in samo ponavlajate svoje že tisoč.krat izrečeno...
drJames
pred 314 tedni
19.
Dr.Bolan: preberi si moja tri nadeljavanja o Lacanu in Ojdipu, potem mi pa utrujaj. Z vsakim anonimnim psihopatom se na bom ukvarjal!
/blog/roman-vodeb/lacan-in-ojdipov-kompleks-in-druzinski-zakonik-1-del/68898
/blog/roman-vodeb/ojdip-in-lacan-2-del/69068
/blog/roman-vodeb/lacan-ojdip-in-druzinski-zakonik-3-del/69317
Roman Vodeb
pred 314 tedni
20.
najprej - sem mislil, da je očitno, da moja kritika leti tudi na omenjene-linkane prispevke o Lacanu in Ojdipu.
sicer pa ste zopet pokazali, dokazali, da imam prav, ko trdim, da nikoli nikomur ne odgovorite vsebinsko, skozi teorijo... ali zgolj užalite in adhominem napadete ali pa še enkrat poveste isto oz.napotite na nek vaš prispevek, ki bil takisto pod kritiko...skratka brez dejanske teoretske obrambe svojih stališč, kr žalostno.

sam od vas še nisem uspel dobiti odgovora na kritike vaših razprava o spolu, ki ji lahko strnem v sledeče: moški/ženska, mama/oče so mesta, ki jih lahko zasedajo različne entitete, pri čemer imajo mesta-pozicije "gospostvo" nad vsebinami,ki jih zasedajo. iz nerazumevanja tega izhaja tudi vaše mešanje konceptov (toposa) realnega, imaginarnega in simbolnega očeta ter to, da popolnoma spregledate, da je falos jezikovna kategorija-vrhovni označevalec (ne pa realna stvar) (upam, da se zavedate, da to ne pomeni negacije freudove teze "anatomija je usoda")

glede mojega sinonima pa - se opravičujem, sem popolnoma pozabil, da sem na tej strani logiran s sinonim, ki ostaja še od "najstniških let". mea culpa, kritizirati s sinonimom vsekakor ni odgovorno...
lp,
miha andrič
drJames
pred 314 tedni
21.
Sem ti že na FBju poveda: Pojdi si mlečne zobe umit! Pred tridesetimi leti sem bil toliko star kot ti. Ti mi pa tule utrujaš. Pojidi v vrtec in se pogavarjaj z malčki, pa boš videl, kako se jaz počutim, ko se pogovarjam s tabo. Pa saj še mutiral nisi, pa tukaj klamfe serješ.
Roman Vodeb
pred 314 tedni
22.
še enkrat adhominem napadi,ne pa vsebinska reakcija. žalostno, simptomatično....
jaz sem pa mislil, da se vam na faksu resni teoretiki neupravičeno smejijo....
drJames
pred 314 tedni
23.
Naj se ti resni psihoanalitiki tako zelo zresnijo, da mi bodo kos; ne pa da "čivavo" pošiljajo name. In res je, Družinski zakonik je padel. In ne da se točno vedeti, koliko moje vloge je bilo na tehtnici. To, da je jeza nepopisan se pa ve, in meni je toplo pri srcu. Svetuj tistim tvojim s FF naj skušajo dematnirati mojo knjigo "O poslu" - pa se bodo opekli, toliko spoznavnega skepticizma pa vendarle poznajo, da vedo, da se ne da vedeti. Vsak mlečnezobi študentek na FF tega pač še ne ve.
Roman Vodeb
pred 314 tedni
24.
kr smešno.... pa prav vi ste tisti, ki ravno v tem prispevku pravite, da ste tisti, ki ve, da ve...zelo eksplicitno.
toliko o konsistentnosti.

kako pa naj kdorkoli komentira vašo knjigo, vaše teze... če vsako kritiko adhominem napadete in sploh ne odgovarjate nanje.

in to, da konstantno mislite, da je kdo naščuval ljudi proti vam ali spustil čivavo na vas... je samo nova simptomatika... paranoja je pač lastna narcizmu. nekateri se pač oglasimo zgolj ker vidimo, da je vaše pisanje nevzdržno...
drJames
pred 314 tedni
25.
Jaz mislim drJames, da bi ti najprej moral postati "nedkdo" (razkriti identiteto), da bi tvoje replike dobile verodostojno težo.

Šele takrat bi te lahko vzeli kot resnega diskutanta. Do takrat pa - verjamem da ima Vodeb prav.
Ferdek
pred 314 tedni
26.
ferdek, ti bi pa morda moral prebrati vse komentarje, takoj ko so me opozorili, da pišem pod sinonimom sem povedal kdo sem, kr poglej zgoraj.

lp
miha andrič
drJames
pred 314 tedni
27.
Nalimaj (si) še tale link http://www.youtube.com/watch?v=hpoLRU0ECMU pa povej da si letnik 1989. Toliko si star kot moj sin. Upam, da si že mutiral.
Roman Vodeb
pred 314 tedni
28.
in dalje ad-hominem napadi. žalostno je videt taki manko vsebine.
drJames
pred 314 tedni
29.
me pa veseli, da ste googlali moje ime:)
drJames
pred 314 tedni
30.
Norci, ki smetijo po mojem blogu in FBju so zame poučni. Z njihovega patosa se da veliko naučiti. In Mihec, ne me fehtat, da grem na Ptuj preverjat tvojo primarno družino. Hitro bi mi kapnilo, zakaj si tako "strorilnosten", tako narcističen. Da te bom resno jemal, boš moral živeti še kakšnih 10 let. Doseči moraš nivo modrosti. Do tja pa ti še manjka nekaj let, vprašanje je, če boš modrost kdaj dosegel.
Roman Vodeb
pred 314 tedni
31.
Roman, si pa daš posla... Tale Mihec-drJames pa izgleda, kot da je preskočil otroštvo, ki za moje pojme daje tudi pozneje staremu oslu največ moči in smisla za obstajanje, kot nekaj še živega.
crow
pred 314 tedni
32.
Dr. James (Miha Andrič),
žal si še vedno neoseba. Moral boš napisati obširnejšo razpravo, da boš prišel do polemike z Vodebom.
S parcialnimi podvprašanji je seveda čisto lahko provocirati. V daljšem zapisu pa se seveda človek izpostavi, pokaže svoje šibke točke, ipd.

Imaš jajca za kaj takšnega?

Napiši torej svoj blog na to temo in tu pusti naslov, da bomo hodili brat in presojat, kdo je prepričljivejši.

Ferdek
pred 314 tedni
33.
Ferdek.... razumem in se strinjam s teboj.
in ko bom imel spisane tekste, s katerimi bom zadovoljen, bom zagotovo objavil.

a moraš vedeti nekaj - namen mojih izhodiščnih postov ni bila polemika z vodebom, namen ni bil negacija in kritika vsega napisanega. želel sem zgolj izpostaviti teoretske probleme, ki jih sam vidim v njegovem pisanju, probleme, ki se mi zdi, da bi jih videl vsak ki se malo bolj resno ukvarja in študira te tekste/tematike. Skratka - želel sem le vodebov odgovor na to, zakaj se mu zdi upravičeno izpustiti določene koncepcije, predvsem zakaj ne upošteva, da je recimo "oče" koncept, mesto, ki ga lahko zaseda katerakoli entiteta in zakaj ne razločuje med simbolnim in realnim očetom (ko simbolnega nadomešča z realnim) med tem ko večina teoretiko, ki jih sam navaja to počne....

je pa res, da sem bil zelo razočaran nad tem, da nikoli ni odgovoril vsebinsko, je zgolj grdo adhomimem napadal, kar dosti pove o človeku in njegovi vsebini
drJames
pred 314 tedni
34.
33. Mamma mia...
crow
pred 314 tedni
35.
"tokrat se pa avtor kar sam opredeli za patološkega narcisa - "on je subjekt, ki ve, da ve". bolj točno strukturalno-klinično sliko narcisa je pa težko dati. Taka izjava je simptomatična in nudi super prizmo za branje vseh ostalih prispevkov istega avtorja. "

Poglej James,
konotacija ene take izjave meče senco na celoten njegov opus. Kritika v enem stavku pač ne more biti kaj več kot provokacija.

"in očitno mu še vedno ni jasno"
tudi takšna izjava zveni ad hominem. Jaz bi se Vodeba lotil takole (če bi imel kaj kritičnega povedati na njegovo temo): "Po mojem mnenju . . . . je zadeva taka in taka" . . . in poveš svoje drugačno gledanje. Ni treba človeku obenem še povedati, da je bedak. Provokacije pač niso potrebne, saj je iz številnih Vodebovih komentarjev videti, da prav rad odgovorja celo anonimnežem.
Ferdek
pred 314 tedni
36.
ok priznam tole napako. res ni bilo primerno.
sicer je izhajalo iz "jeze" in razočaranja, da vodeb že na več mojih vprašanj na fb ni odgovoril in jih je grdo napadel, kljub temu, da sicer pravi da želi razprave. ampak se strinjam, ton ni bil primeren. mea culpa:)
drJames
pred 314 tedni
37.
Moram pridati svoj loncek. Sam sicer rad preberem kaksno Vodebovo teorijo ali komentar,vendar v tej "debati" (ki to sploh ni bila), pa moram priznati,da me je g.Vodeb razocaral. Menim,da ima dovolj znanja in kot pravi sam (da bi lahko bil tudi oce) tudi izkusenj, da bi lahko "mlecnozobemu" bolj po "ocetovsko" kontriral!!! Pravzaprav sem komentarje bral zgolj zaradi tega, da bi videl, kdaj bo g. Vodeb to sprevidel in bo "mlecnozobega" poucil, da le-ta ne bo zivel v neznanju v nedogled. Konec koncev, ce ima kdo svojo tezo, teorijo,razmisljanje in je ob tem se intelektualec, jo bo znal braniti na vec razlicnih nacinov. Razen ce seveda ne prepisuje, kar je dandanes aktualno in v modi. Upam, da g. Vodeb svojemu sinu hna odgovoriti na ustrezen nacin!? Svetujem (pa nisem za to poklican), da se tako loti tudi "mlecnozobega". Komaj cakam...
coach D
pred 277 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6Št. registriranih uporabnikov: 171732
Forum avtorjev: 15866 Forum teme: 34376 // Odgovorov: 1869857
Blog avtorjev: 3581 // Blogov: 85744 // Komentarjev: 1233052
Avtorji fotografij: 25807 // Slik: 219650 // Videov: 18660 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "