Ukradle so nam Dan žena
Spet so nam zagodle – mislim na feministke, da ne rečem lezbijke. Normalnim ženskam so ukradle Dan žena. Res da je bil ta mednarodni praznik koncipiran zaradi sufražetskega oz. feminističnega gibanja. Ampak v časih, ko se je Dan žena prijel kot praznik, so bile ženske (še) Ženske (pisano z velikim »Ž«, če že ne kar s tremi »ŽŽŽ« = Ženstvene Ženske z Željo /po »organu«, ki ženskam na telesu, med nogami, manjka/).
Dandanes pa je feministična psihoza dosegla, da se ženska meri oz. ocenjuje z moškimi vatli. Negira in smeši se znameniti moški in ženski princip (to počne dr. Darja Zaviršek, ki je izglasovana za osebnost tedna na Valu 202 /seveda z organiziranim glasovanjem/ - kastrirale je svetovnega prvaka v bordanju Roka Marguča in legendarnega smukača Andreja Jermana). In res ni prav modno govoriti o starih in dobrih časih ženskosti, ko smo moški še z radostjo in naklonjenostjo ter s kupovanjem daril razveseljevali Ženske. Dane žena z leti – zagotovo zadnjih 15 let – vse bolj postaja nek prisiljeni oz. vsiljiv praznik. Darila, najpogosteje rože, se kupujejo, ker se morajo, ker moški ne bi radi izpadli bedaki – no, pa tudi v dolžniški odnos je mogoče pahniti žensko, ki potem kar nekako čuti, da se mora moškemu oddolžiti, kako drugače kot s seksom oz. »oddajo (svojega) teles (moškemu) v najem«. Zagata postaja neznosna – in za moške in za Ženske, ki so še kako rada obdarjene z raznimi darili – ker so pač »sprejemajoče«, da ne rečem »vaginalne« – in tudi »oddolžijo« se rade (če so normalne).
Razlike med spoloma so popolnoma zabrisane – in zato sem moral napisati knjigo O spolu. In zato se izpostavljam – kljub temu, da me mnogi mediji na pobudo feministk, načrtno ignorirajo. Ker: če moja besede (teorije) nekaj veljajo, je padli Družinski zakonik trajno zazamovan kot hud zdrs levega liberalizma in feministične ideologije. Prav v objemu psihotičnega feminizma se spola enači, in to se posplošeno vsiljuje kot vrlino, kot nekakšen dosežek feminističnega in/oz. sufražetskega gibanja.
»Rdeča zora«, ki te dni poteka v Ljubljani, je še en feministični festival. Na račun takšnih feminističnih subverzij, se še normalne (in naravne) ženske ne obnašajo do svojega praznika z afiniteto. Osmomarčevska apatija je zajela/zadela mnoge ženske, ki v svojem prazniku ne znajo več uživati, se sprostiti, se poveseliti. Že tako so zasičene z moškimi vedenjskimi vzorci, ukvarjajo se s falično kariero – želijo postati uspešne podjetnice; Dan žena pa jim je ukraden. (TO JE - PO MENENJU FEMINISTK - ENA IZMED NAJBOLJ SEKSISTIČNIH, MIZOGINIH IN ŠOVINISTIČNIH IZJAV MNULEGA DESETLETJA.)
Ko smo že pri karierističnih podjetnica: naslednji teden (v sredo, 13. marca) jih naj bi (v hotelu Austia Trend) malo streznil: http://www.podjetnica.com/program-dogodk
a/


(NO, ZARADI FEMINISTIČNEGA POSREDOVANJA, SE TO NE BO ZGODILO) Moški vedenjski vzorci (pri ženskah) so kovani v zvezde – hkrati pa se možatost moških išče z lučjo pri belem dnevu. Normala ženskost je t. r. izžvižgana. In če se vprašamo, ali ni normalno in naravno, da sta spola različna, skozi različnost pa tudi kompatibilna, feministke znorijo – češ, da je to nevzdržno vprašanje.
Ko je Freud pred več kot sto leti zastavil svojo psihoanalizo in začel izpostavljati anatomijo genitalij kot vzrok psihične in družbene različnosti spolov, so se sufražetke/feministke znašle v »knockdownu«. Nikakor se niso znale lotile Freuda – še posebej zato ne, ker so bile na Freudovi strani tudi ženske psihoanalitičarke (Anna Freud, Melanie Klein, Karen Horney ...). Najbolj jim je šel na živce stebrni kamen psihoanalize, Ojdipov in/oz. kastracijski kompleks z vsemi derivati, tudi z znamenitim (nezavednim in potlačenim) zavidanjem penisa. Simone de Beauvoir je rabila več kot dve desetletji, da je leta 1949 s feministično »biblijo« imenovano Drugi spol skušala sesuti Freuda. Lotila pa se je prav njegovega koncepta (ženskega) zavidanja penisa. Namreč – po Freud oz. v psihoanalizi je prav zavidanje penisa krivo, da se ženske zgledujejo po moških, da kopirajo moške vedenjske vzorce. Rojstveni moment sufražetstva in/oz. feminizma je (nezavedno, torej potlačeno) zavidanje penisa. Freud se je ženske seksualnosti lotil okrogl leta 1924 – s tematiziranjem psihičnih nasledkov ženske anatomije genitalij, torej njene »vaginalnosti« in »klitoralnosti« oz. »ne-celosti«. Žebelj v krsto feminizma pa je zabil v svojem epohalnem spisu Ženskost (1932) – ko je rekel, da nekatere/redke ženske (»fantinje«, »dečkinje«, »moškinje«, »možače«) napačno – torej nenaravno in nenormalno – razrešijo svoj Ojdipov (Elektrin) in/oziroma kastracijski kompleks. Znameniti stavek Simone de Beauvoir: »Ženska se ne rodi, ampak to postane«, cilja v smer, da je spol ideološko posredovan skozi patriarhalno ideologijo. Strogo teoretsko geldano – mimo genetike – teorem o »nastanku ženskosti« sicer drži – vendar drži zato, ker deklica postane ženska zato, ker v falični fazi (pri 3 do 5 letih) premleva oz. primerjaje misli anatomijo lastnih in moških genitalij ter jih fantazmatsko (koitusno) kompatibilizira. Žensko pasivnost in »sprejemajočost« determinirajo njene genitalije, njena »vaginalnosti« (»klitoralnost« ženski omogoča eventualno faličnost). Moška aktivnost in »dajajočost« pa je posledica aktivnosti in »penetrirajočosti« (»udarnosti«) njegovih genitalij. Koncept (medsebojnega) koitusa pa terja določeno logiko. Mimo »očetovega penisa« in materinega »nič-a«, njene »praznine«, »ne-celosti« otrok ne more pravilno razrešiti Ojdipovega in/oz. kastracijskega kompleksa in nanju vezane (normalne) spolne želje in (spolne) identitete. Spola sta torej različna, ker so različne, in hkrati (z užitkom, koitusno) kompatibilne, njune genitalije. Moška aktivnost in dajanje sta tako rekoč psihotično koncipirani – gre za nujnost/imperativ, ki pesti normalnega moškega (ki mora dajati /ženski, družini, otrokom/). Ženske genitalije pa so dvodomne, sprejemajoče, fatalno razcepljene (na vagino in klitoris).
Cel svet se vrti okrog lepih žensk! Res, da ga na videz vrtijo (alfa) moški (in nekateri bleferi – mislimo na tiste v politiki), a vendarle se ženske tiste (v mislih seveda nimamo političark – npr. Alenke Bratušek), zaradi katerih se vse na tem svetu dogaja, perpetuira. In ko – v odnosu z moškimi (v zakonu, družini, partnerskih razmerjih) – zavozijo ženske, zavozi družba. In družba je zavozila, ker matere (skupaj z očeti) ne znajo vzgajati svojih sinov in hkrati krotiti očetov teh svojih sinov. In to je pogosto res »misija nemogoče«. Moške bo resnično treba v red spraviti, in če tega ne zmorejo matere (niti s pomočjo /kastriranih/ očetov svojih sinov), so tu vselej še Ženske, mislimo na tiste lepe »ŽŽŽ«. In prav Ženske so tiste, ki morajo ukrotiti in strezniti moške, jih interpelirati v možatost. Ta proces pa ne sme temeljiti na ženski možati faličnosti – ker ta je za moške (simbolno) kastrirajoča –, pač pa z nežnostjo, ženskostjo, da ne rečemo seksualnostjo. Iztirjene in moralno pokvarjene peteline bo treba (družbeno) v red spraviti, in tej nalogi »petelinke« ne morejo biti kos. To nalogo lahko opravijo izključno »ŽŽŽ« – tiste Ženske, ki 8. marca upravičeno praznujejo svoj praznik. Dan žena mora biti spet Dan Žena in ne dan »moškinj«, torej dan feministk/lezbijk – ker – če sem spet malce provokativen: »Ali so lezbijke (sploh) Ženske?«. Feministke (in lezbijke) si naj najdejo svoj Dan »žena«. Normalne Ženska (»ŽŽŽ«) pa naj se vrne v svojo ortodoksno ženskost, kajti le na ta način imajo moški možnost, da postanejo spet normalno možati, zdravo »testosteronski« in hkrati sposobni moralnega (nadjazovskega) razsojanje (ki je posledica pravilno razrešenega Ojdipovega/kastracijskega kompleksa). In "aritmetična sredina prijetnosti žeivljnja (sreče)" se bo spet dvignila.
PS: Če vam je zapis kolikor toliko znosen/všeč, me pridite poslušat v Mons - danes ob 19. uri (Seks, Freud in jaz) - karte so še na voljo, tudi v samem Monsu.

Oddano: 06.03.2013 ob 10:53:49
Zaznamki:
psihoanaliza, Freud, seksualnost, ženske, lezbijke, feminizem, Ojdip
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 1446 | Ocena 2.3 od 38 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Prvih 10 ocen, deset "cvekov". Ha, ha ... Pa te feministke so bolj organizirane kot Primceva Civilna iniciativa.
Roman Vodeb
pred 301 tedni
2.
»Ali so lezbijke (sploh) Ženske?«.
a boš napisol tudi eno na tole vižo: "so pedri sploh še moški?"

Ali ti to samo po ženskah.
Pokojni Rugelj je dobro povedal, da poženščeni moški visijo za šanki...
vali
pred 301 tedni
3.
Evolucija zahteva svoje Vodeb :)
buldožer
pred 301 tedni
4.
Kdo se skriva za bednim mizoginom? Psihoanalitsko gledano, seveda!
ijaska
pred 301 tedni
5.
Lahko bi napisal spis, ali so "geji moški". Vendar ga ne bom, ker je situacija idenitčn kot pri dilemi "ali so lezbike (sploh) ženske". Jaz nisem mizogin! Zelo rad imam Ženske, če sem odkrit, mi "moškinje" niso prav všeč. Morda so dobre za pogovarjat, ampak kaj bi s "pogovarjanjem"?!
Evolucija? Ne se hecat z evolucijo. Evolucija je ideološka tvarina.
Kar se tiče Ruglja, menda sem prav jaz najboljši približek Ruglja - kar si sicer ne štejem v čast: http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/janez-rugelj-vracal-je-smisel-moskim.html
Roman Vodeb
pred 301 tedni
6.
Feminizacija družbe je res dobro organiziran proces. V zadnji številki One je zapisala Obolnarjeva, da Freud ni imel pojma o ženskah in svojo izjavo podkrepila s tezo, da tako pravi njegova vnukinja, ravno tako psihologinja.
Rambij
pred 301 tedni
7.
v bistvu nam zombijanke niso mogle ukrasti nečesa, česar nikoli nismo imele.
seveda se bo na ta dan zvrstilo v medijih cel kup babnic, ki bodo nastopaško razlagale o tem, zakaj sem tudi jaz ženska in zakaj nisem, žal mi za nakladanje, ki nima veze z realnostjo, dol visi.
sploh pa, če mi ene in iste razlagalke utrujajo leto za letom, ne da se mi jih poslušat- res ne.
ko bi mi ena sama kdaj govorila o povezovalnosti med spoloma, pa o soodvisnosti- potem ja.
žal jih ob 8. marcu marsikatera preveč vneto posluša in potem se gre samozadostnost, kar pa je daleč stran od tistega, kar ženske potrebujemo.
neštetokrat sem že pisala o posameznih primerih, o anomalijah, ki nastanejo, če v zvezi med moškim in žensko zmanjka pogovora , povezovanja, ljubezni....a to so le PRIMERI, ki jim moramo prisluhniti zato, da jih še sami ne ponovimo....
Napisala sem celo knjigo o Ženskah, z njo prejadrala več kot sto krajev z več kot sto srečanji.
In česa- kaj mislite- si ženske želijo?
Razumevanja, naklonjenosti, ljubezni, prijateljstva, pogovora, tolerance... da drug drugemu priskočimo na pomoč- ko je treba.
danes zvečer grem na Grad rajhenburg, prepričana sem, da bo pogovor stekel o podobnem.
Ljudje, ne le ženske- bi se morali ravnati po svoji duši in srcu. na srečo tudi po privlačnosti (nagonu), ki nas žene drug k drugemu. :-)
Pa bi bilo marsikaj drugače.
Mica
pred 301 tedni
8.
vseeno ni vse krivde za zvalit na ženske oziroma moškinje...

krivdo za takšno stanje v družbi nosijo tudi moški sami....če pustimo da nas pomehkužijo...mar ne?
Bivši uporabnik
pred 301 tedni
9.
ker prepričan sem, da še tako zategnjena lezbijka, feministka..itd....ko bi dobila enkrat mankajoči organ tako kot se zagre, vse to njeno kurčenje odpade kot suho listje....
Bivši uporabnik
pred 301 tedni
10.
UKRADLE NAM BODO HARMONIJO,

srečo in posledično ljubezen, tudi do življenja.

Ampak, ne jokat pred sadisti, ker je to za njih uspeh!
bratomir
pred 301 tedni
11.
8.
to je veljalo nekoč, danes pa vse manj, ker direktnega vpliva na družbena dogajanja nimamo. V svetu pa vladajo lobiji, in če ti narekujejo zakone, ki nas bodo ugonobili, si res trenutno ne moremo več kaj dosti pomagati. Da pa ljudje ne bi nasedali lobijem, potem bi se življenje imenovalo raj!
bratomir
pred 301 tedni
12.
eh, meni niso nič ukradle. imam točno toliko dan ženajev, kolikor jih potrebujem.
če si je pa katera postlala tako, da je izgubila žensko v sebi, pa res ne more krivde valiti na vse kar leze in kar gre.
mah
pred 301 tedni
13.
desničarji so vse zafrknli ker so sex naredili tabu
bistvo
pred 301 tedni
14.
Al pa so krivi anarholibarlaci na levi, ki so pustil, da je psihotični feminizem uročil vse.
Roman Vodeb
pred 301 tedni
15.
Zenske si zelijo sexa, pa ga ne dobijo dovolj, Rugelj je celo zivljenje ponavljal 3-5x na dan je treba sexat, da bo zenska normalna.
aleksander.sulek
pred 301 tedni
16.
Ta članek je bil pa zihr napisan s ta spodnjo glavo, ampak pri g. Vodebu to itak ni nič novega.
dr. LeQuack
pred 301 tedni
17.
Če nekdo potrebuje rigorozne in rigidne "psihoanalitske" okvire, ki so v vašem primeru žal le psevdopsihoanalnosti, je seveda to potrebno spoštovati. Nikakor pa ne tudi razumeti! Človeštvo, o tem priča zgodovina, ni in ne prakticira zgolj le dveh spolov, tako kot to z vso mržnjo do telesa in nenazadnje do sočloveka pridiga sveto pismo. O tem nam govorijo tudi druge kulture, ki jim k istemu spolu orientirani posamezniki ne predstavljajo grožnje, ki bi družbi kar koli odvzemali ali jo kvarili, temveč nasprotno predstavljajo njeno naravno dopolnitev. Od vsakega posameznika je odvisno ali se je sposoben "pobotati" z naravo in živeti nekonfliktno, odprto in sprejemajoče. Kot pa je razvidno iz vašega "strokovnega" in po vrhu polpismenega izvajanja, je mržnja, ki jo med drugim odraža vaše besedišče, odraz slepe pege, mrtvega kota vaše psihe, v katerem se poraja globok (samo)prezir.
ijaska
pred 301 tedni
18.
Uff. Če so koli zabiti v tla/zemljo, so nekateri ljudje zabiti v glavo. In ni jim pomoči.
Roman Vodeb
pred 301 tedni
19.
Vaša zmožnost presoje je razvidna iz vaših zaključkov... Če so nekateri koli zabiti v tla/zemljo, so nekateri ljudje zabiti v glavo. O strokovnosti pa ni potrebno zgubljati besed!
ijaska
pred 301 tedni
20.
Al pa so krivi anarholibarlaci na levi, ki so pustil, da je psihotični feminizem uročil vse.

To si pa dobro povedal.
pa poveličevanje uboge cankarjanske matere, ki se žrtvuje, je težek nateg ljudstva.
vali
pred 301 tedni
21.
Mojo strokovnost se da dobiti za 50Eur/uro. Tukaj pišem za hobi, repliciram pa ... bog si ga vedi zakaj. Ker me jezi, ker so/ste nekateri tako butasti (= zabiti v glavo), da se nam bo družba sesula, če bodo/boste butli v večini.
Roman Vodeb
pred 301 tedni
22.
50€ na uro zaračunava tudi frizerka... Same mile projekcije! :D
ijaska
pred 301 tedni
23.
Dimnikar ima tudi 50Eur/uro.
Roman Vodeb
pred 301 tedni
24.
17.
in ne prakticira zgolj le dveh spolov

Ne bit budala no!
bratomir
pred 301 tedni
25.
Vodeb, dej se že enkrat odlepi od snifa ter afrodiziakov. Totalno si inkonsistenten, in to v vseh možnih pogledih. Raje se pojdi izobraževati, kdo so bile sufražetke ter zgodovinsko-materialistični kontekst 8. marca. Ne kr neki pisat, ker se ti bo folk še bolj smejal.
lapsus2327
pred 301 tedni
26.
Bravo Vodeb.
Kako mi gredo na ku*ac te moškinje pa emancipiranke.
Z jezikom bi te najraje kastrirale, tudi na gobec bi vsekale. če bi se upale, potem pa pričakujejo, da jim odpiraš vrata ...
Enkrat je bil dober vic.
Na vratih huda mačkica z oblinami v kombineži, pred njo možače s transparenti z napisi HOČEMO EMANCIPACIJO.
Mačkica pa jih začudeno sprašuje: "Emancipacija, kaj pa je to???"

trenta
pred 301 tedni
27.
Ti Lapsus - moj drugi magisterij je bil zelo "nasičen" s študijem feminizma na FF (Sociologija kulture), tretji podiplomski študij (ISH) pa še bolj. in svoj čas: pred kakšnbimi 10 leti sem spisal tale tekst (v ČKZ):
www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-BUIV0ML7/...8f9c.../PDF
oz.
http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-BUIV0ML7/?&language=eng
blogarska verzije: /blog/roman-vodeb/feminizem/9595#1
Lapsus, dobro bi bilo, da je tvoja replika lapsus, ker sicer ...
Roman Vodeb
pred 301 tedni
28.
Jaz sem se pa vedno spraševal, kolikšen vpliv imajo feministke dejansko na družbo. Jaz kot "outseider" jih gledam bolj kot nek bizaren debatni krožek na raznoraznih univerzah, za kateri večina moške in ženske populacije niti ne ve. To da bi pa babe rade kastrirale moške na tak ali drugačen način pa je pomoje staro toliko kot človeštvo samo. Ne vem zakaj, ampak je.
help
pred 301 tedni
29.
Haha, če ne bi prebral ne bi verjel, da je kdo sposoben napisati nekaj tako ideološko omejenega. No sicer pa vsak ima svoje mnenje. Upam, da ga z Vami deli čim manj. Ker z nestrpnostjo ne boste rešili ničesar. lp
canex
pred 301 tedni
30.
Olols lolol
aleksander.sulek
pred 301 tedni
31.
V tem prispevku Vodeba gre prvič za nerazumevanje feminizma in če sem psihoalalitično provokativen za nezavedni strah pred kastracijo. Ženska ne le sprejema ampak tudi daje. Ženska moškemu "da", se mu ponudi in šele nato lahko moški vzame. Takšne dikcije v jeziku so skregane z tovrstno logiko freudovstva, ampak svojo resničnost izkazujejo skozi osnovno obliko komuniciranja med ljudmi. Šele pri samem aktu se vlogi zamenjata.

Problem strahu pred uspešnimi ženskami ni problem žensk ,ampak problem moških, ker nimajo premožni in vplivni ženski ničesar ponuditi v zameno, za tisto kar ona daje njim v seksualnem smislu. Lahko jo samo konkretno zadovoljijo, v kar pa so nesigurni. Nesamozavestni moški si želi neuspešne ženske, ker svojo seksualno podpovprečnost kompenzira z denarjem, vplivom ipd. Ko ima ženska tega več, se boji, da ima več tudi med nogami. Samozavestni moški nima teh težav in se je pripravljem ženski tudi podrediti, ker ve, da se bo ona v pričakovanju užitka podredila tudi njemu.

Pri feminizmu gre za antipod patriarhalni družbi in je v mnogih pogledih ravno tako skrajen, saj ga poskuša izničiti. Nihalo vedno niha iz ene skrajne lege v drugo, dokler ne izveni in se ustali na sredini. Dejstvo je, da nam je moškim naša kultura vcepila večvrednostni kopleks, ki žensko degradira v gospodinjo, seksualni objekt in trofejo, ne pa kot enakopravnega čeprav ne enakega partnerja. Feminizem mnogokrat napačno enači enakost in enakopravnost zaradi svoje nujne skrajnosti, ampak je za družbo izjemno koristen, ker jo sili v ravnotežno lego iz sedanje nenaravne pozicije, v katero je bila porinjena v večjem delu kultur že v času kmetiske revolucije tisočletja nazaj.
elGoyc
pred 301 tedni
32.
elGoyc - legitimno mnenje, tudi podstat nekega mislenja se čuti v ozadju (za ratliko tistih, ki me žalijo samo zato, ker je /tudi/ zaradi mene padel Družinski zakonik).
Roman Vodeb
pred 301 tedni
33.
elgoyc,

ne bit naiven!

Dejstvo je, da nam je moškim naša kultura vcepila večvrednostni kopleks, ki žensko degradira v gospodinjo, seksualni objekt in trofejo, ne pa kot enakopravnega čeprav ne enakega partnerja.

LAŽ!

Resnica je da enakopravnost v naši družbi že desetletja ni več problem!!!

Zdaj se gre za privilegije!!!

Ne upam niti pomisliti kje se bo stvar ustavila ...

Enako velja za istospolno usmerjene ki bi radi vzgajali otroke, ki jih niti (skupaj) spočeti ne morejo!!!

Sicer pa, pač dodatne oblike zla, vem pa da mojih vrednot zlorabili ne bodo pa če se še tako trudijo.

bratomir
pred 301 tedni
34.
Radio Študent:
"... Ob enajstih bo podeljena tudi nagrada za seksistično izjavo desetletja, Bodeča neža. Konkurenca v rubriki Sramotilni steber, ki se kar šibi pod težo seksističnih opazk, je res velika. Kot primer lahko navedemo izjavo Romana Vodeba: »Rdeča zora, ki te dni poteka v Ljubljani, je še en feministični festival. Na račun takšnih feminističnih subverzij, se še normalne (in naravne) ženske ne obnašajo do svojega praznika z afiniteto. Osmomarčevska apatija je zajela/zadela mnoge ženske, ki v svojem prazniku ne znajo več uživati, se sprostiti, se poveseliti. Že tako so zasičene z moškimi vedenjskimi vzorci, ukvarjajo se s falično kariero – želijo postati uspešne podjetnice; Dan žena pa jim je ukraden.« ..."
Roman Vodeb
pred 301 tedni
35.
34. definicija je jasna torej. Seksist- kdor upošteva, da sta spola dva.
Anarholiberalec- kdor ne upošteva obstoj spolov in človeka dojema kot bitje brez spola.
bratomir
pred 301 tedni
36.
G. Vodeb.
Sem ženska, ena tistih, ki jih vi uvrščate med ženske. Nisem nastrojena feministka. Kdo nam je kaj ukradel je sicer vprašljivo, saj roko na srce praznovanje 8. marca je postalo tako kot med ostalim večina praznikov eno ničvredno komercialno sranje. Nekaj kar nam družba vsiljuje. Tega ne maram. Nihče mi ne bo diktiral dneva oziroma datuma, ko si bom želela kaj praznovati. Se pa absolutno ne strinjam, da ženske čutijo dolžnost vrniti podarjeno rožo s tem, da ponudijo lastno telo. Fuj, žalostno, materialistično morda celo res to tudi obstaja. Srčno upam, da ne bom nikoli prišla do faze, da bom doživljala seks kot dolžnost in ne kot strastno željo po svojem možu in njegovem organu že ob samem pogledu nanj. V kolikor imata z ženo take motnje, moje iskreno sožalje. Moram pa priznati, da me vse to vaše pisanje okoli feminizma in »moškinj« kot jim vi pravite vsakič malček razžalosti, saj vam stroka, ki ste si jo izbrali očitno ni niti malo pisana na kožo in se s tem posiljujete ( in tudi nas ) ( menda se samo še v cerkvi »Jezus je rekel....Mojzes je rekel...ta in oni apostol...itd). Petelinasto pišete, da je vaša tarifa 50 e/h ( a priznani psihoanalisti se gibljejo od 90 navzgor ). Obstajajo psihoanalisti in Psihoanalisti.
Laiku je očitno, da ste vi »kastriran« človek in lastne stiske zdravite s tem, da valite krivdo na druge. Hmmm, moj Roman »FREUD je rekel.... Kaj bi Freud ( ki je sicer resnicno postavil temelje psihoanalize, a so bile davno dodelane in izpopolnjene ) rekel o vaših izpadih?!?! Morda pa je vse zavozlala mama, morda se celo sami borite s težavo, da vaš »penis« ni ravno veliko večji od ženskega klitorisa. Ugibam. Kdo bi vedel. Saj menim, da mora biti veliko bolj frustrantno imeti »penetrirajoči« organ skrčenih dimenzij, kot samo spoznanje, da se s slednjim sploh nismo rodili. A je to nekaj čisto irilevantnega. Morda vas preprosto daje stiska, da niste uspeli v lastni karieri in ste primorani lastno mnenje širiti preko bloga. Človek z lahkoto pade v vlogo provokatorja, saj je po eni strani tudi zabavno in to drži kot pribito. Vi ste provokator in niste neumni, ste samo precej omejen.
Sama sem presrečna, da sem se rodila ženska. Nikakor ne zavidam penisa.Kot ženska ( tako kot vse ženske ) bom lahko do konca svojih dni sprejemala in uživala. V skrajni sili pa bom lahko še zmerom potešila potrebo če nič drugega z lastnimi prsti ( če ne z razno raznimi pripomočki ). Penis pa žal zaradi hipertrofije prostate ( želeli ali ne je to neizogibno ) prej ali slej obvisi ( res, da je tukaj na voljo še modra tabletka a si je s honorarjjem 50e/h niti privosciti ne morete več kot toliko )....a mora biti strašansko FRUSTANTNO za moški ego, ko vsa njegova faličnost in moškost obvisi v apatični hrenovki, ki ni niti malo vredna zavidanja.
Ker je danes dan žena, bodisi takšne in drugačne ženske s klitorisom in željo po penisu ali ne, vam želim postaviti eno vprašanje. Če bi nekega dne spoznali, da vaš sin čuti v sebi željo po prejetju organa in ne dajanju kot bi bilo pričakovano, bi krivil sebe s takšno očetovsko vlogo ali ženo? Bi bil vaš sin zaradi tega manj vreden ali bi gledali nanj še zmerom kot na cloveka? Ljudje se razlikujemo, saj je prav drugačnost tista magična zadeva, ki nas naredi zanimive. Če bi bili vsi isti, bi svet nemara bil resnično monoton. Nisem nestrpna do drugačnega, dokler me slednje ne ogroža. Ne maram generaliziranja in ne mečem vsega v isti koš. In se sprašujem sedaj ali ste slabič, da se počutite tako ogroženega. Sama uvrščam ljudi v lastno »paleto« med pametnimi in manj in jih ne ožigosam kot krave, ne zaradi barve polti, ne zaradi spolnih naklonjenosti, ki jih imajo, ne zaradi vere...saj ne glede na to, se da v njih najti zanimiv skrit svet.
Vsekakor škoda vaših sposobnosti, saj je več kot očitno, da zmorete veliko več kot to kar počnete.....
marlen
pred 301 tedni
37.
olos olol lolololol mater kake. Penis in vagina sta 2 razlicna organa in niti eden ni manj vreden od drugega. olololololololl
aleksander.sulek
pred 301 tedni
38.
na to temo moj meta-psiho-analitičen- blog:
Možače v politiki, represiji in konec civilizacijeobjavljen pa je tudi na Scribd.com
Neptun99
pred 301 tedni
39.
Marlen! A ste se vi zaradi mene logirali MMC?! Moja taraifa je tudi 30 €/h, pa tudi 100 - svetujem pa tudi "pro bono". 50 Eur je sprejemljiva cena. In včasih se debela ura raztegne na tri, pa cene ne dvignem. Moj imperativ je predvsem pomagati tistim, ki rabijo drugo mnenje. Mnogi psihoterapevti in klinični psihoglogi (da o psihatrih ne govorim) so ... butasti. Nikomur se ne vsiljujem, če pa bi kdo rad slišal moje mnenje in bil deležen napenjanja mojih možganov/misli, bo pač plačal 50 €.
Vsako besedo, ki jo zapišem ali izgovorim v svojih ekspozejih lahko argumentiram s piramido. Toda meni ni dovoljeno povedati vsega, kar mora biti povedano - zato ker moje (psihoanalitične) teorije sesuvajo feminizem v temeljih. V nobeno feministično debato nisem pripuščem, ker feministke vedo, da bodo poražene, in to ne s kurcem, pač pa z mojo besedo.
Roman Vodeb
pred 301 tedni
40.
@39 Roman...
Tvoj odgovor komentatorki marlene je pravi pokazatelj kdo in kaj si.
Poiskušaš biti rock-psihoanalitik kot je Žižek rock-filozof. Ni ti pa jasno da oznaki rock- ne sežeš preko
črke r. Predvsem te hebe tvoja nekonsistentnost, katere se sploh ne zavedaš.
In ne nazadnje: marlene je precej blizu ugotovitve ki vsaj zame neizpodbitno drži : tvoja obsedenost
s t.i. Ojdipovim kompleksom je posledica tega da si ti sam najboljši primer nerazrešenega ali/in
napačno razrešenega kompleksa.
cinik
pred 301 tedni
41.
cink in marlen

tole vajino nakladanje nima ne repa ne glave. Argumentov pa tako ali tako ne.
bratomir
pred 301 tedni
42.
Zaradi tega bloga, so znorele feministke in pritisnile na organizatorice (Maro Turk, Zorico Jakolin, Uršo Žorž in Petro Škarja) sredinega "dogodka" "500 podjetnic", da so me skenslale kot predavatelja.
Roman Vodeb
pred 300 tedni
43.
42.

Ženske se znajo boriti zase Vodeb, to mi je v mnogih letih življenja med njimi, že uspelo ugotoviti.
In v tej svoji borbi so izjemno uspešne :)
buldožer
pred 300 tedni
44.
"Moškinje" so militantne in se znajo boriti in organizirati: /blog/roman-vodeb/mojca-dobnikar-ii-del/63518 A femnilne Ženske so na moji strani - in so v večini, samo se ne želijo izpostavljati.
Roman Vodeb
pred 300 tedni
45.
44.

Očtino še nisi spoznal pravih žensk, takih s pravo žensko energijo :)
buldožer
pred 300 tedni
46.
Vodeb je napisal(-a):
Ukradle so nam Dan žena
Spet so nam zagodle – mislim na feministke, da ne rečem lezibijke. Normalnim ženskam so ukradle Dan žena.


Mar to pomeni, da se Vodeb šteje med normalne ženske? Tiste torej, ki jim organ manjka.

Vodeb je napisal(-a):
Razlike med spoloma so popolnoma zabrisane – in zato sem moral napisati knjigo O spolu.

Pri tem pa ga je zafrknilo slabo znanje slovnice, saj bi knjiga morala biti O spoloma.

Ojej, Vodeb pa res nima sreče s temi naslovi
MoFo
pred 300 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6Št. registriranih uporabnikov: 211766
Forum avtorjev: 15897 Forum teme: 34495 // Odgovorov: 1878660
Blog avtorjev: 3596 // Blogov: 87727 // Komentarjev: 1250851
Avtorji fotografij: 26330 // Slik: 224148 // Videov: 18350
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "