VOLIMO ZA DZ!!!
Gledal sem soočenje ravnatelja XY gimnazije z dijakom, ki je nekak »ombudsman« za pravice dijakov. Pogovoru nisem sledil od začetka – slišal sem le, kako je dijak razlagal, da je fizičnega nasilja v šoli manj, da pa je več verbalnega nasilja.
»Da, več je vseh drugih vrst nasilja,« ga je popravil ravnatelj. V mislih je imel tako verbalno nasilje, kot vse oblike nesramnosti, izsiljevanje, »mobingiranje« med dijaki, poniževanje (spomnimo se samo, kako je par dijakov pred kratkim izsiljevalo profesorico),…
»Ampak,« je nadaljeval ravnatelj, »bojim se, da je za ukrepanje v srednji šoli že malo prepozno. Morda lahko še kaj malega popravimo, a komaj, saj je način takega obnašanja že ponotranjen, že od prej. Zanj so predvsem odgovorni starši, ki so otrokom očitno prenesli napačne vzglede, pa tudi osnovna šola, čeprav…
OŠ je v primežu prepovedi in mora dopuščati skoraj vse - to terjajo starši…«


Družinski zakonik na prvi pogled nima nič s tem, po drugi strani pa so izkrivljene vrednote tudi stvar družinskega zakonika, čeprav ne ravno klavzule o "svetosti družine". Seveda je DZ daleč od popolnosti. Recimo, da v njem ni ničesar, kar bi od takšne "vzgoje" odvračalo. A pustimo vse ostalo in se vrnimo k družini:
Danes vsi vemo, da družina ni nikakršna »sveta družina« (če se malce pošalimo, tudi ta družinica ni bila vzgledna, saj Jožef ni bil biološki oče!) in da dom še zdaleč ni nekak posvečen prostor, kjer vlada samo ljubezen in spoštovanje. Dušebrižniki, ki bi radi definirali družino z atom in mamo, pletejo nekaj o tem, da je zveličavna vloga RODITELJEV ogrožena. Pa ni! Stara forma ostaja, le da je definicija družine razširjena. Torej ne gre samo za šent ata in šent mamo – kar pomnim, smo imeli mamo (ali ata) samohranilca - ampak predvsem ali izključno za averzijo do drugače misečih. ZA IZKLJUČEVANJE DRUGAČNIH, koder je vedno prednjačila konzervativna cerkev (berite Cankarjevega Polikarpa ali pa Notredamskega zvonarja, morda Dickensa,...). Skratka: nehajte se sprenevedati, ker nihče nima namena razvrednotiti institucije »svete družine«, tudi če je termin zgolj pastoralna idila. Zdi se, da je cerkev skozi DZ začutila, kako zaobiti zakon, ki ji prepoveduje vpletanje v politiko. Z afero DZ je našla način, kako se vpletati v politiko, češ – verniki in cerkveniki imamo pravico izraziti svoje mnenje (dr. Strehovec!). To cerkev počne neverjetno agresivno in čas ji je naklonjen, tako, da trenutno ni nikogar, ki bi ji jasno povedal, da je že davno prestopila z zakonom določeno mejo o delitvi države od cerkve. Vsem na očeh se vpleta v politiko.

Sobotno branje pisma škofov s prižnice, od koder so duhovniki v službeni opravi pozivali farane, naj glasujejo proti DZ, je zadnja taka zloraba. HUDA ZLORABA!
Država bi morala ukrepati!


Šnof, šnof, so situacijo zavohali klečeplazniki, brezhrbteničniki, kakršne mobilizira cerkev (ne vera!). Staroslovenski borci za narodne vrednote, polni dušebrižniške vneme in domovinskih čustev, torej razni Tonini, Primci, tista majhna aktivistka NSi (ki se je na okrogli mizi o DZ prav osmešila in ni majhna samo po postavi, ampak je majhna, ker ima majhno srce!) in njim podobni, so kljub temu, da nimajo nobenega konkretnega argumenta, združeni v kleveti. Ker jim je najbolj pri roki zloraba, se jo krepko poslužujejo: tako je prišlo do zlorabe pri agitiranju za podpise v podporo referendumu, tako so zlorabili Pavčkovo pesem, tako so čestokrat prekoračili meje dopustnega (spomnimo se nekulturnega obnašanja in nizkotnih podtikanj gospoda Primca proti ministru Svetliku, spomnimo se božjastnega pogleda dr. Strehovca, ki od primere, da se kaj takega - da je dete pahnjeno v naročje enakospolnim! - ni dogajalo niti v totalitarizmih, ne odstopa – ne, on ne odstopa, zato ima božjasten pogled – in je svojo "misel" nadgradil z »ljubečim« pozivom, da se na dan Treh kraljev obrnemo k družini in ji darujemo protiglas… – Oj, sancta simplicitas!), ker so pravi umetniki zlorab. Zanje so se seveda opravičili, pove Primc, ki se rad opraviči in misli, da je stvar potem rešena. A tale Primc ne pove, da je vse, kar počno, ena sama velika zloraba - zloraba je namreč napeljevanje v izključevanje drugačnih (istospolnih), ki so (po njihovo) »nevredni« vzgajati otroke.
Žalostno je, da so zaskrbljeni za otroke, ki bi rasli v enakospolni družinski skupnosti, pa so prav ti »maziljeni dušebrižniki za ata in mamo«(P. Koljšek) pravice otrok zlorabljali skozi vso zgodovino. Še nedavno je bil »pankrt« zaznamovanec – ve se, kdo ga je zaznamoval prvi! Znano je, da se je največ zlorab otrok zgodilo v katoliških zavodih! To ni treba dokazovati, saj o tem že vrabci čivkajo! Sovražni, poniževalni govor, nestrpnost do drugačnih, ki se ga poslužujejo najbolj goreči privrženci cerkve (Štuhec, Strehovec) – prevelika gorečnost ni nikdar dobra! – se izkazuje tudi pri cerkvenikih, čeprav je Kristus učil strpnosti in ljubezni do bližnjega. Tako je, kadar se cerkev obnaša kot gospodar, kot razsodnik, in se s svojih oblastnih pozicij vtika tja, kamor nima pravice (sprašujem se, če je sploh kdaj bilo drugače?).

Pri vsem skupaj je vera zgolj sredstvo, daleč od duše in še dalj od Boga.


Takšno ravnanje RKC zavračam. Poziv verujočim, da glasujejo proti DZ smatram za veliko prevaro, ne le zaradi vtikanja v politiko, ampak predvsem zaradi zlorabe preprostih ljudi, zaradi netenja sovraštva, nestrpnosti in delitve, kar RKC seje med nas.

Zato pozivam vse, ki so proti takšni praksi, da se pojavijo na volišču in glasujejo ZA DRUŽINSKI ZAKONIK. S tem glasujete proti ofenzivnim in nestrpnim klerikalcem (vojščaki vere so bili vedno takšni!) in predvsem proti farizejem, sluzavim pokvarjencem. ki v imenu boga in vere zlorabljajo lahkovernost tistih, ki jim zaupajo. Poznam jih, dušebrižnike, ki ves čas moralizirajo in so polni sodb, zraven pa so farizeji, ko prikrivajo svoje zavožene zakone, svoje "perverzije" in svoje »sprevrženosti«. Na eni strani sodijo, na drugi pa lažejo svetu in samemu sebi – ravno zato so sprevrženi!

Ne, cerkve in cerkvenikov ne sovražim, a če se je Svetlani zareklo, skušam to razumeti. Preveč umazanosti je nakidane pred božje hrame in pred hiše hinavcev, da ni čudno, da se komu zareče, kot se je Makarovičevi.

Bojim se, da bo s škofovskim pismom kup nesnage še večji..?!

Kar kdo seje, to bo enkrat žel.

Vroče upam, da bo imel njihov "ANGAŽIRAN POZIV" ravno obratni učinek.

Oddano: 20.02.2012 ob 19:53:36
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 307 | Ocena 3.2 od 16 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Čeprav se ne strinjam, ti bom dal 5-ko, ker si dobro argumentiral svoje mnenje ...
okop
pred 326 tedni
2.
Kot evangeličan tudi obsojam zlorabo prižnic in bom podprl DZ zaradi zakona in ne zaradi oseb, kar nekateri tako radi takoj povezujejo.
Samo čakam, kdaj se bo do konca razdelala teza, ki se jo sicer že da zaslediti na teh straneh, da je podpora DZ podpora "porokam z bulmastifi" ali pa "da bodo ljudje spreminjali spol, da bodo lahko posvojili otroke".
Ne moreš verjeti, kako je lahko pokvarjena in bolana domišljija t.i,. čistunov.
Amsel
pred 326 tedni
3.
Argumenti morajo biti jasni in treba je stati za njimi, ne za okopi.
sintra
pred 326 tedni
4.
Že res Sintra...Vsak lahko ima svoje mnenje. Jaz se s tvojim ne strinjam :)
okop
pred 326 tedni
5.
Prav je, da si pobrisal šus DrX - kvazidesnega intelektualca - čeprav sem mu ravno hotel poslati odgovor - dva šusa, v vsako koleno po enega, da malo kleči in razmisli preden kar koli napiše.
Cerberus
pred 326 tedni
6.
Spoštovani Okop, v tvojem blogu obsojaš vlado zaradi potratnega nakupa računalnikov - strinjam se s tabo - vendar vidiš to je čisti praktični primer ko boš lahko dejal, sicer imam mnenje (napisano v blogu) vendar se ne strinjam z njim. Ni problem v strinjanju ali nestrinjanju pač pa v etičnosti naših dejanj in razmišljanj, to je zame sporočilo sintre.
Cerberus
pred 326 tedni
7.
Eh, Amsel, vedno je bila. Poznam ga, ki ves čas visi pri maši in ga je žena zapustila že pred desetimi leti, pa se še vedno opravičuje, kadar ga kam povabimo, "da Metka pride kasneje; da jo boli grlo, da..."
Kot tisti grof v filmu Čokolada.
V Hlapcih je vse zapisano - rad bi enkrat videl predstavo, kjer bi bili na prvem mestu goljufivost in licemerje.
sintra
pred 326 tedni
8.
Jaz ti dam 5 in se tudi strinjam z zapisanim.
andromaha
pred 326 tedni
9.
Pravice otrok so pomembnejše od istospolno usmerjenih!- To je tudi moje mnenje...
okop
pred 326 tedni
10.
DrX je zgrešil - se dogaja;)))
sintra
pred 326 tedni
11.
@ 5 Cerberus

Zdaj ga pa že pošteno biksaš. Ja bela cesta, odloči se že za spol. Letaš, kot muha brez glave. Samokontrola pa taka ... ccc - Amsel, sfriziraj že enkrat svojo prijatelj/ico.
šokantno
pred 326 tedni
12.
Okop, tu se strinjava, in moram reči, da me skrbi, kako je z otroki, kjer sošolci ugotovijo, da sta rejnika istospolno usmerjena. Bojim se, ker smo nestrpna družba in ker gre olika, ki je s seboj nosila spoštovanje, v franže, morda tudi zaradi DZ.
A negativnosti je v DZ manj, kot umazanosti dušebrižnikov, ki jim je DZ dal krila.
Treba bi jih bilo ustaviti!
sintra
pred 326 tedni
13.
šokantno, ne vem, o čem pleteš. Osredotoči se na BLOG, insinuiraj pa s svojega naslova!
sintra
pred 326 tedni
14.
@11 vem da te skrbi, vendar veš kako je pri nas v domu upokojencev, deset dementnežev, pa ena brhka sestra. Potem se pa en prijavi in ostali kar klofamo. Saj boš videla, ko boš v mojih letih, boš srečna, če se ti bo vsaj to dogajalo. LP
Amsel
pred 326 tedni
15.
Sintra - ne sekiraj se za šokantno - to je kot bi dejal bivši poslanec SNS "ena fina gospa, ki rada bere knjige, ima smisel za humor in sploh je lepo z njo občevati".
Amsel
pred 326 tedni
16.
Amsel, hi, hi, hi, ti ga pa pihneš;))))
sintra
pred 326 tedni
17.
@18 SAJ SEM VEDEL, DA TE BOM DOBIL:
občevati je stara slovenska beseda, ki jo je sedaj izpodrinila beseda komunicirati.
Res pa je, da večina takoj pomisli na izmenjavo telesnih tekočin. Meni je prav, da me občuješ. nedolžnost je treba ohranjati!
Amsel
pred 326 tedni
18.
OK, prenehajmo občevati na tak način.
sintra
pred 326 tedni
19.
Zelo dobro si to opisal. Dejansko gre v zakoniku za to, da se tudi istospolnim priznava, da so tudi oni enakovredni ljudje (torej ne bolniki ali celo kriminalci), ko gre za starševstvo bodisi lastnega otroka ali kot posvojitelji otroka svojega partnerja. Otroci, ki že žive v takšnih skupnostih, za katere nič ne kaže, da bi bili v njih nesrečni ali bi se v njih slabo razvijali, npr. vnuki ge. Maje Lupša, ki je ni strah javno govoriti o svoji družini, z zakonikom pridobijo, ostalim pa nihče ničesar ne jemlje; zakonik z enim samim členom ali besedo ničesar ne jemlje tradicionalnim družinam in nikomur ne onemogoča, da si jo ustvari.
Javaša
pred 326 tedni
20.
@ 20 ... Itaq
šokantno
pred 326 tedni
21.
Torej - Javaša, dobimo se na volišču!

šokantno je, da po tvojem že ne vem katerem oglašanju še vedno ne vem, kaj misliš o povedanem?;(((
sintra
pred 326 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3Št. registriranih uporabnikov: 177719
Forum avtorjev: 15867 Forum teme: 34397 // Odgovorov: 1871335
Blog avtorjev: 3585 // Blogov: 86079 // Komentarjev: 1236128
Avtorji fotografij: 26078 // Slik: 220464 // Videov: 18403 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "