LEVI ŠOVINIZEM
Tako kot za fašizem je tudi za  šovinizem dolgo veljalo, da je domena (skrajne) desnice. Resnica pa je ta, da tako desničarji kot levičarji žensko vidijo kot objekt, razlika je zgolj v tem, da jo prvi smatrajo za zasebno, drugi pa za javno lastnino.

Obstaja veliko izrazov in primerov levega šovinizma, tako na svetovni kot slovenski sceni, ampak tokrat se bom osredotočila na uredniško politiko tega portala, ki s svojim izborom naslovov, vsebin, slikovnega materiala in moderiranja, (pre)večkrat promovira stereotipne in seksistične vzorce, ki si jih drugi nacionalni portali, denimo BBC, enostavno ne privoščijo, niti se ti vzorci ne pojavljajo pri drugih diskriminarnih skupinah kot so istospolno usmerjeni, migranti....in podobno. Ženska očitno še vedno ni vredna toliko spoštovanja kot denimo istospolno usmerjeni moški ali moški migrant.

Glede na to, da se v rubriki "MMC priporoča" konstantno pojavljajo blogi s primitivno, seksistično in do žensk ponižujočo vsebino lahko torej zgolj še enkrat ponovim:

BRAVO MMC!!! Za samo 12,75 evra na mesec ne dobimo samo aktualnih vsebin ampak tudi možnost potovanja v preteklost,  direkt v  začetek prejšnjega stoletja.

Oddano: 13.02.2018 ob 09:19:28
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 577 | Ocena 2.4 od 18 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Nihče od tistih, ki se preživljamo z delom, ni deležen spoštovanja. Zakaj bi bile ženske izjema?

In če misliš spet brisat, bi se mogoče raje zmenila pod mojim blogom, kaj praviš?
mataj-finance
pred 35 tedni
2.
Človek se na dogodke v svoji okolici odziva v skladu s tem, kako jih doživlja.

Posledično bi bilo možno sklepati, da feministke tipa Snežinkica nikoli niso osvojile moškega, ki bi jih spoštoval, temveč so se zataknile nekje na poziciji plena velikih lovcev.

Osvajalec je lahko okupator ali osvoboditelj, plen je vedno žrtev.
bin
pred 35 tedni
3.
@2

Pravim, da s tabo ne bom izgubljala časa, če boš pa širil šovinistično propagando na mojem blogu jo bom pa dosledno brisala.
Snežinkica
pred 35 tedni
4.
@bin

Glede na to, da velika večina moških ne spoštuje žensk, ne v polnem pomenu te besede, kar tukaj tudi dnevno dokazujete s svojimi stališči in zapisi, je to očitno problem večine žensk, še najmanjši pa za feministke, ki svoje vrednosti ne iščejo v moški potrditvi.
Snežinkica
pred 35 tedni
5.
Snežinkica je napisal(-a):
Pravim, da s tabo ne bom izgubljala časa, če boš pa širil šovinistično propagando na mojem blogu jo bom pa dosledno brisala.

Nasprotovanje belogardistični levici pač ni šovinizem.
mataj-finance
pred 35 tedni
6.
Velika večina moških ne osvoji ženske, ki bi ga spoštovala "v polnem pomenu te besede", zato bi radi to spoštovanje vsilili z vlogo dominantnega.

Velika večina žensk ne osvoji moškega, ki bi jo spoštoval "v polnem pomenu te besede", zato bi rade to spoštovanje vsilile z vlogo žrtve.

Tako pač je življenje.
Le nečesa ne razumem. Kaj imajo pri tem tisti moški in ženske, "ki svoje vloge ne iščejo v potrditvi" sočloveka drugega spola?
bin
pred 35 tedni
7.
@bin

Tako pač je življenje.


Ne, takšnega ste NAREDILI, s svojim šovinističnim pristopom. Topogledna primerjava med moškimi in ženskami je pa naravnost absurdna, še nisem videla, da bi kakšna blogerka tukaj obsedeno lepila slike napol golih moških zadnjic in zraven pisala butaste stavke.
Snežinkica
pred 35 tedni
8.
@7 , je bila ena tuki, lahko da je še,vendar ne vem njenga novga nicka
opusdei
pred 35 tedni
9.
@8

A celo ENA? Izjema, ki je potrdila pravilo.
Snežinkica
pred 35 tedni
10.
šovinizem je po definiciji-
prepričanje o 'lastni' večvrednosti in sovražen odnos do 'drugega'...


današnja percepcija,predvsem pa učenost in poučenost(pomanjkanje znanja iz filozofije in psihologije in NE ZNANJE latinščine,oz. grščine iz katerih izvira 95% pojmov,ki jih uporabljamo ) NE MORE spreminjati oz. SPREMENITI
definicij ,ki so jih na podlagi znastvenih ugotovitev postavili filozofi 18. in 19. stoletja...pika,amen...bolkonsky
pred 35 tedni
11.
Ne se sekirat. Šovinisti so ponavadi ne ravno kvalitetni moški, ki ženske od blizu v živo že lep čas niso videli. Dejansko si močno želijo, da ne bi bili šovinisti.
Disfenocingul
pred 35 tedni
12.
@disfenocingul

Stereotipni opis šovinista kot nedoraslega tipa, ki v mamini kleti nabija videoigrice in pornografijo ter stresa svoje nebuloze po MRA forumih je precej omejen. Šovinizem je bistveno, bistveno bolj razširjen in zažrt v vse družbene pore, kot se morda zdi komu na prvi pogled.
Snežinkica
pred 35 tedni
13.
@bolkonsky

šovinizem je po definiciji-
prepričanje o 'lastni' večvrednosti in sovražen odnos do 'drugega'..
.


Ja in? Kaj je nepriznavanje polne humanosti ženski, in njeno reduciranje na spolni objekt drugega kot izraz sovraštva in prepričanja o lastni večvrednosti s strani moških?
Snežinkica
pred 35 tedni
14.
snežinkica@

seveda bi se sedaj lahko zapletla v zanimiv pogovor,kjer bi ti jaz to trditev popolnoma izničil ampak
moram v službo...

mogoče drugič...


bolkonsky
pred 35 tedni
15.
@12
tu definitivno ne gre za institucionalni patriarhat, ampak za prebliske nedoj***anih moških v poznih srednjih letih, no.
Disfenocingul
pred 35 tedni
16.
A se lotimo desnega šovinizma?Da nauš pol stokala.....
opusdei
pred 35 tedni
17.
@15

Institucionalnega patriarhata na Zahodu ni, ženske smo že desetletja formalno enakopravne, problem se skriva v neformalnih vzorcih obnašanja in prevladujoči mentaliteti, ki jo je veliko težje spreminjati, sploh če se tega ne lotevaš načrtno in dosledno. In če misliš, da tudi mladi junci nimajo takšnih "prebliskov" potem se hudo motiš oz. nisi na tekočem.
Snežinkica
pred 35 tedni
18.
@16

Ti se kar loti.
Snežinkica
pred 35 tedni
19.
Lauren Bonner, pomočnica direktorja enega največjih hedge skladov Point72 toži svojega delodajalca zaradi grdega ravnanja z ženskami. V tožbi med drugim trdi, da so v komiteju za zaposlovanje sami moški. Žensk sploh ne zaposlujejo, "ker jih žene ne pustijo".

Vir

Bonnerjeva pravi, da so trditve lažne, ampak- kako lahko to dokaže? Po ameriški zakonodaji zakonskim partnerjem ni treba pričati drug proti drugemu. Bil bi pa hec, če bi se katera od soprog kljub temu narisala na sodišču in rekla "Ja, res je, res ne pustim svojemu decu da ga serje okoli drugih bab. Čim manj se jih mota okoli njega, tem bolje. Kwa?? Imate mogoče kak problem glede tega?"
mataj-finance
pred 35 tedni
20.
@19

in kaj ima to veze s paritvenimi obredi koloradskega hrošča?
Snežinkica
pred 35 tedni
21.
@Snežinkica

Sem mislil da bi morebiti lahko dobila kako idejo o ozadju neformalnega institucionalnega patriarhata in zapostavljanja žensk na delovnem mestu.
mataj-finance
pred 35 tedni
22.
Vidim, da polemiziraš s samimi moškimi. Pa se oglašam jaz, ki sem ženska. In ker nisem več ravno rosno mlada, imam tudi nekaj izkušenj. Seveda se najdejo seksisti, a jih zna vsaka količkaj pametna ženska prav lepo zabiti, pohoditi, kakorkoli že. Če se spustiš na nivo primitivcev, ne moreš zmagati. A je enako tudi v povsem moškem svetu: če se pustiš, ti pridejo do živega. Kako je, ko smo ženske med seboj, menda veš. Ni ravno zabavno in po mojih izkušnjah smo ženske tiste, ki znamo biti sila hudobne, spletkarske... Vedno sem se oglašala, ko se je bilo treba boriti za pravice manjvrednih. a na MMC-ju načeloma nisem zasledila, da bi bile ženske v kakem podrejenem položaju, tudi slike ritk in podobnega me ne motijo. Če se mi ne zdijo primerne, jih pač ne gledam, kot ne bi gledala, če bi kdo objavil fotko svojega lulčka. Da pa bi se zaradi tega razburjala? daj, no.
Ne vem, kakšne izkušnje imaš z moškimi, to veš sama.A vedi, da smo ljudje različni in tako, kot nismo vse ženske s svojim obnašanjem, pogledi... vredne spoštovanja, enako velja za moške. a jaz nikoli ne sodim množice na osnovi tistih najbolj skrajnih primerkov. Če naletiš na primitivnega tepca, se obrni in pojdi proč. Ni vredno. Ne boš ga spremenila, še najmanj z jezikom.
lovetotravel
pred 35 tedni
23.
@ Snežinkica....

Tvoje vrste "aktivizem" predvsem pa argumentiranje ima podoben učinek kot gay parade.
cinik
pred 35 tedni
24.
lovetotravel je napisal(-a):
Kako je, ko smo ženske med seboj, menda veš.

Na to sem skušal po ovinkih namigniti v svojem komentarju 19, a kot kaže žal neuspešno.

Kar se mene tiče, si domišljam da to vem. Sem poročen že lepo število desetletij (precej neobičajno za naše čase) in pač poznam kako žensko skrivnost ali pa dve. Pa ne samo od žene, tudi od sodelavk. Ena od njih je na kofetu prisotno moško družbo nekoč vprašala tole:

"A veste, zakaj vedno prihajam v službo nenaličena, brez nakita, z neseksi frizuro in oblečena nevpadljivo v črno ali sivo?"

"Hm... a res? Ja, pravzaprav res, če malo bolje premislim, ja. OK, zakaj?"

"Zato, ker hočem v službi kaj narest in nimam časa in energije, da bi se ukvarjala z babjo foušijo."

"Čakaj malo- v našem oddelku si edina ženska. Zakaj bi se morala sekirat zaradi žensk na drugih oddelkih?"

"Eh... kaj pa vi veste, kakšne so lahko babe! Lahko da sem edina ženska v našem oddelku, nisem pa edina na našem hodniku ."

Lahko rečem, da je bilo nadaljevanje debate izredno poučno. Ljudje povedo marsikaj, samo poslušat je treba.
mataj-finance
pred 35 tedni
25.
@lovetotravel

Seveda se najdejo seksisti,


Ti se kar tolaži, večina moških je seksistov, za takšno ugotovitev je dovolj, če preletiš komentarje na tem portalu pod kakšnim člankom, ki obravnava kakšno kočljivo temo, še bolje če slučajno slišiš kakšen njihov pogovor o ženskah, ko mislijo, da ni nobene blizu. Čeprav je stereotip drugačen, so moški veliko večji hinavci in manipulatorji kot ženske.

Kako je, ko smo ženske med seboj, menda veš. Ni ravno zabavno

Jaz imam izrazito pozitivne izkušnje z ženskami, nobena me ni nikoli nadlegovala, bila nasilna, agresivna ali se do mene primitivno vedla, večina tudi ni bila nesramna ali žaljiva, kar bi težko trdila za moške.

a na MMC-ju načeloma nisem zasledila, da bi bile ženske v kakem podrejenem položaju,

Potem pač slabo vidiš, premalo spremljaš ali pa ti niso jasne osnovne zadeve. Seksizem na mmc-ju, tako v člankih kot komentarjih je vseprisoten.

tudi slike ritk in podobnega me ne motijo.


Če tebe ne moti, da se ženske tretira kot kose mesa razstavljene v vitrini, pač tvoja stvar, jaz pa zase in tudi za druge ženske pričakujem in tudi zahtevam več.
Snežinkica
pred 35 tedni
26.
@doba

Se opravičujem ker sem pomotoma izbrisala tvoj komentar. Sicer pa pri svoji trditvi vztrajam, tudi raziskave kažejo, da so moški večji lažnivci.
Snežinkica
pred 35 tedni
27.
Snežinkica je napisal(-a):
Jaz imam izrazito pozitivne izkušnje z ženskami, nobena me ni nikoli nadlegovala, bila nasilna, agresivna ali se do mene primitivno vedla, večina tudi ni bila nesramna ali žaljiva, kar bi težko trdila za moške.

Oprosti za moj "ageism", ampak vse, prav vse ženske mojih let s katerimi se družim, se ne strinjajo s tvojimi idejami. Pa večina mlajših tudi, vključno z mojo hčerko in njenimi prijateljicami.

Po mojem skromnem mnenju boš prej ali slej tudi ti prišla do tega, ampak- pustimo času čas.
mataj-finance
pred 35 tedni
28.
@27

S katerimi mojimi idejami se ne strinjajo? Da je družba in moški še vedno izrazito seksistična? Ali da so ženske boljše od moških? Je pa res, da feminizem ni za vse, zgolj za tiste, ki so dovolj inteligentne in hkrati pogumne, da si upajo drezati v status quo. Po mojem skromnem mnenju, bom pa jaz več ali manj kar ostala pri svojih stališčih.
Snežinkica
pred 35 tedni
29.
@Snežinkica

Tvojo ideologijo sem pred časom že komentiral. To si zbrisala in trenutno se mi nekako ne da ponavljat.

Lahko ti edino svetujem previdnost. Človeška pokvarjenost pride v vseh barvah kože, narodnostih, veroizpovedih, spolih, spolnostih in kar je še takih in podobnih identitetno političnih ščuvalnih pripomočkov. Če idealiziraš in slepo zaupaš kateremukoli od njih, se boš prej ali slej opekla.
mataj-finance
pred 35 tedni
30.
@18- zbrana dela rupar pavleta,vojeta,jajota,erlaha,.......škoda tipkovnice za te butle
opusdei
pred 35 tedni
31.
"Tako kot za fašizem je tudi za šovinizem dolgo veljalo, da je domena (skrajne) desnice. Resnica pa je ta, da tako desničarji kot levičarji žensko vidijo kot objekt, razlika je zgolj v tem, da jo prvi smatrajo za zasebno, drugi pa za javno lastnino."

Glede na Snežinkino izvajanje, brez dvoma čutim, da smo globoko v stadiju Orwelove prerokbe. Snežinkino ministrstvo resnice nam dirigira, kako moramo gledati ali na žensko ali na karkoli.
1) Nikjer ni zares ugotovljeno, da moški gledamo na žensko kot zgolj na objekt
2) Tudi, če kakšen moški zares gleda na žensko, kot na objekt, se mu za to ni treba opravičevati. To je pač njegova percepcija. Tudi Snežinkica ima name pravico gledati name (in name podobne) kot na moške egoistične svinje. Drugo vprašanje je seveda ali ima Snežinkica prav. Jaz mislim, da nima. Da ni nobenih argumentov za te trditve. Jaz mislim, da je globoko zabredla v slepo črevo narave. V feminizem, od katerega dalje se razvoj človeške rase konča.
Ferdek
pred 35 tedni
32.
@Ferdek

Da ni nobenih argumentov za te trditve

Nobenih argumentov za trditev, da so moški pokvarjene egoistične svinje? LOL. Argumentov kolikor hočeš, pravzaprav v novicah ni skoraj ničesar drugega, od vojn, do vseh vrst kriminala, vse to je posledica toksične moškosti.
Snežinkica
pred 35 tedni
33.
Snežinkica je napisal(-a):
Argumentov kolikor hočeš, pravzaprav v novicah ni skoraj ničesar drugega, od vojn, do vseh vrst kriminala, vse to je posledica toksične moškosti.

Madeline Allbright, Hillary Clinton, Samantha Power, Susan Rice, Nikki Haley in podobne ***khm*** osebe so torej... kaj? Toksične možače?
mataj-finance
pred 35 tedni
34.
"Nobenih argumentov za trditev, da so moški pokvarjene egoistične svinje?"

Snežinkica, ti ne ločiš med realnostjo in med feministično percepcijo sveta.

V praksi to izgleda takole: V feminističnem kotlu ste ženske skuhale trditev, da so moški seksistične in egoistične svinje (ali kaj podobnega). Zdaj, ko ste to skuhale, pa gledate v svet in se vam v fantazmi ves svet prikazuje v že prej skuhanem svetu. Poglejmo tega Weinštajna. Recimo, da je on vendarle bil moška seksistična svinja. Tu vam dam prav. A ženske ste tega Weinštajna posplošile na ves moški svet. He, he, ljubica, tako pa vendarle ne gre. To je tako, kot če bi jaz trdil, da so vse ženske cipe. A jaz tega nikakor ne trdim. Mnoge ste (večina) vendarle ljubka in vsega spoštovanja vredna bitja.
Ferdek
pred 35 tedni
35.
Punca draga, v mineštro seksizma, šovinizma in egoizma mečeš slabo polovico človeštva.
Upam, da je to zgolj poza, igra ali provokacija, ker če to ni to kar se zdi da je, potem, no, potem moraš biti precej nesrečno in naporno bitje.


Če bi preveril vsako definicijo šovinizma in seksizma posebej in zraven definicije namalal še primerke tistih tipčkov, katerih ravnanje ti dve definiciji potrjuje ali/in dokazuje,

bi na koncu z veliko verjetnostjo poleg moških seksi(stičnih) in kar je še podobnih pridevnikov o svinjah,

presevek najbrž naplavil

tudi Snežinkico.
grom-instrela
pred 35 tedni
36.
Snežinkica: tvoja izjava:: "Jaz imam izrazito pozitivne izkušnje z ženskami, nobena me ni nikoli nadlegovala, bila nasilna, agresivna ali se do mene primitivno vedla, večina tudi ni bila nesramna ali žaljiva, kar bi težko trdila za moške" je zame nekako toliko verodostojna, kot če jaz rečem, da nikoli nisem imela negativnih izkušenj z moškim seksizmom. Toliko, da se razumeva.
Seksizem seveda obstaja, prisoten je. Le da jaz medijev, ki žensko enačijo z objektom, ne spremljam. če naletim na takega tipa, mu mirno odvrnem, naj "prošeta" (čudovit izraz, še kako uporaben). Ljudje smo različni, tudi taki primerki so med nami. Ampak: če mi kak moški reče, da imam lepo ritko, mu ne spraskam obraza. Ko sem bila še na faksu, so si fantje omislili ARN (Adamovo rebro nazaj). joj, kako sem se jezila. pa malce kasneje ugotovila, da nehajo z zafrkavanjem in provociranjem, če s ene odzivam, če se le nasmehnem. večina jih je zdaj že gospodov, z lepim številom potomcev in so do žensk izjemno spoštljivi. tisto je bilo pač neresno zafrkavanje, kar tudi sami priznajo.
V bistvu je moje razmišljanje precej feministično, a precej drugačno od tvojega. verjamem, da smo ženske enako sposobne, kot moški. Na svojih potovanjih (nekaj malega jih je bilo, a se mi zdi, da sem nekaj spoznanj o svetu z njih vseeno odnesla) sem obiskala številne države, ki pri nas veljajo za seksistične in kjer so ženske pogosto tudi zelo malo vredne. Veš, kaj so mi povedale recimo Iranke? da je zanje nošnja rut in plačšev majhen problem, veliko bolj pa recimo dejstvo, da mnogi moški pričakujejo, da bodo po poroki, čeprav so visoko izobražene, ostale doma. Srečala sem ženske, ki so jih moški pretepali. ker so lahko. Naletela na zapise o ženskah, ki jim po rojstvu ubijejo otroke, ker niso "pravega" spola...Še veliko je tega. Morda boš zdaj lažje razumela, zakaj me lepa ritka na fotografiji niti slučajno ne požene v bes.
Če se že gremo feminizem, ostanimo pri osnovah, torej boju za pravice žensk, da ne bodo pretepane, posiljevane, manj vredne, prisiljene v prostitucijo, zaklenjene, brez hrane, da bodo imele možnost izobraževanja, da jih ne bodo prisilno poročali... Da se to ne dogaja pri nas? O, še kako se. le da je pri nas očitno treba napisati blog o sliki ritke (pomisli, med MMC priporoča), ne pa o tem, kaj se (žal) premnogim ženskam dogaja.
lovetotravel
pred 35 tedni
37.
@lovetotravel

Če se že gremo feminizem, ostanimo pri osnovah, torej boju za pravice žensk, da ne bodo pretepane, posiljevane, manj vredne, prisiljene v prostitucijo, zaklenjene, brez hrane, da bodo imele možnost izobraževanja, da jih ne bodo prisilno poročali...

A veš zakaj se moški obnašajo do žensk tako kot si zgoraj opisala? Zato ker jih ne vidijo kot polna človeška bitja, ki bi jim bila enakovredna in bi torej terjala spoštljivo ravnanje.

A veš zakaj moški ogledujejo, komentirajo ali lepijo slike posameznih delov ženskega telesa? Zato ker nas ne vidijo kot polna človeška bitja, ki bi jim bila enakovredna in bi torej terjala spoštljivo ravnanje.

Vzrok je torej isti, moško prepričanje o lastni večvrednosti in tako upravičenosti do ravnanja z žensko kot zasebno ali javno lastnino, posledice v drugem primeru se morda zdijo milejše, ampak ali so res?

Objektivizacija sočloveka, njegova uvrstitev v predal "drugi" je prvi potrebni korak k nasilju nad njim. Ženske na Zahodu smo dosegle bistveno višjo stopnjo pravic kot naše sestre drugod po svetu, ampak še vedno je fizično in spolno nasilje ter nadlegovanje nad nami vseprisotno, zato se mi zdi tvoj omalovažujoč odnos do objektivizacije, ki je vir vsega zla, ne samo absurden ampak škodljiv. In, mimogrede, nihče ti ne brani, da ti ne napišeš vse te bloge o za ženske "pomembnejših" temah.

Tudi sama sem dala skozi svojo koto primitivne in nesramne fantovske "zafrkancije", zato ne bom nikoli razumela stališč žensk kot si ti, ki ob tem samo zamahnejo z roko in rečejo "boys will be boys". F**k that!! Zakaj točno bi morali biti toleranti do izzživljanja nad dekleti, ki jim brez potrebe jemlje energijo in veselje do življenja, namesto, da bi udarili po mizi in od razvajenih, pobalinskih sinkotov zahtevali, da se začnejo primerno obnašati ali pa bodo ustrezno sankcionirani.
Snežinkica
pred 35 tedni
38.
@grom

Moški ste veliki manipulatorji zato ste seveda prišli na plano z idejo o ženskem "seksizmu" , ki je toliko relevanten kot diskriminacija Nemcev s strani Judov v času nacizma.
Snežinkica
pred 35 tedni
39.
@ferdek

Snežinkica, ti ne ločiš med realnostjo in med feministično percepcijo sveta.


Ti pa ne ločiš med pravičnostjo in patriarhalnim konceptom sveta, za kar se kot zelo dobro orodje izkaže prav feministična analiza.
Snežinkica
pred 35 tedni
40.
"ostanimo pri osnovah, torej boju za pravice žensk"

Totalna traparija! Le kakšne pravice žensk? Zakaj govoriti o pravicah žensk? Saj že imamo človekove pravice v katerih so že zajete pravice žensk, kakor tudi pravice moških. Si Snežinkica torej predstavlja
1) človekove pravice
in
2) pravice žensk
?
So one nekaj posebnega glede na moške? One same so nepomembne. Kot so tudi moški sami nepomembni. Le oboji skupaj so garant obstoja človeške rase. Moški in ženske si ne konkurirajo, ampak so komplementaren par. In neupoštevanje tega kaže na totalen kretenizem feminizma.
Ferdek
pred 35 tedni
41.
"torej boju za pravice žensk, da ne bodo pretepane, posiljevane,"

Tu ne gre za nikakršne pravice žensk, ampak gre za človekovo patologijo s katero mora opraviti represivni aparat.
Ferdek
pred 35 tedni
42.
@38

OK, razumel. Ženskega seksizma ni. Ti si živ dokaz tega.
grom-instrela
pred 35 tedni
43.
@42

No, končno si nekaj pametnega napisal.
Snežinkica
pred 35 tedni
44.
Najvecji uspeh feministkinj na tem forumu:

Uspelo jim je zdruziti bele in rdece borce v skupno fronto,

LP iz anti-feministicne puscave, Likudnik
Likudnik
pred 35 tedni
45.
Ženska očitno še vedno ni vredna toliko spoštovanja kot denimo istospolno usmerjeni moški ali moški migrant.


Ženske imate neverjetno moč in vpliv na moške. Ampak to tebi in tebi podobnim očitno ni dovolj.Bivši uporabnik
pred 34 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4Št. registriranih uporabnikov: 202306
Forum avtorjev: 15891 Forum teme: 34469 // Odgovorov: 1876559
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 87204 // Komentarjev: 1246283
Avtorji fotografij: 26309 // Slik: 223185 // Videov: 18360
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "