Sedem tipov levičarjev
Danes sem malce preletel kavarno hayek - in sem našel tale prispevek. To me je nasmejal. Kako lahko nekdo pozna tako dobro levičarje, in kako duhovito jim pove, kar jim gre. Zadel jih je v "nulo".

Pa začnimo.

Baje poznamo pri nas sedem tipov levo usmerjenih bed...ahm, naprednih, razmišljajočih beb...ahm, oprostite, naprednih ljudi.

Slovenija je prestreljena z levičarji, so povsod. A obstajajo različni tipi. Tako sem se pred dnevi spomnil na tekst kolumnista portala DepoDanijala Hadžovića in njegovo klasifikacijo različnih tipov levičarjev izpred dveh let. In da ne bom odkrival tople vode, si bom od njega sposodil pet tipov levičarjev, dodal dva svoja in prilagodil Sloveniji. Delitev na desnico in levico se namreč spreminja od države do države, pač glede na demokratično tradicijo in razmer v družbi. Pred vami je tako sedem tipov levičarjev v Sloveniji in kratek opis, kako jih prepoznate.


Tip št. 1: Jugonostalgik
Gre za najbolj razširjen tip levičarja v Sloveniji. Zanimivo je, da je med njimi veliko mladih, tudi takih, ki so se rodili že v samostojni Sloveniji, zato zanje ni jasno, ali so imeli izkušnjo s časovnim strojem ali se zgolj napajajo z zgodbami starejših jugonostalgikov, ko nosijo zastave z rdečo zvezdo in druge komunistične simbole. Ta tip je sicer lahko povsem simpatičen, ob njem se samo nasmehnemo, če ne bi bil popolna zguba in škodljiv. Kakršnakoli razprava z jugonostalgikom je povsem odveč, kajti argumenti, dejstva in statistični podatki, ki mu jih lahko ure in ure navajate, so popolnoma brez pomena od njegovih lastnih izkušenj z življenjem v Jugoslaviji, najbolj popolni in najbolj dovršeni državi na svetu vseh časov. Po njegovem (ali bolje rečeno, tako kot se spomni jugonostalgik) je bilo vse od vseh, ni bilo socialnih razlik, stanovanja so bila družbena, delo si imel zagotovljeno, prenočil si lahko na klopci v parku, ne da bi se bal za svojo varnost (čeprav ni jasno, zakaj bi tam spal, ko pa si imel zastonj stanovanje), v družbi sta prevladovali pravičnost in enakost in tako naprej. Na teh frazah se začne in konča vsak pogovor z njim, to je doseg njegove komunikacijske sposobnosti.


Če želite jugonostalgiku dokazati, da je bila blaginja (če tistemu sploh lahko rečemo blaginja, prej revščina) v Jugoslaviji le nekaj večja kot v Romuniji, da je bila Češkoslovaška celo pred Titovo državo, da je Jugoslavija v 80. letih prejšnjega stoletja de facto bankrotirala, da ni logično, da so ljudje bodisi bežali iz države bodisi iskali delo v Nemčiji, ko pa naj bi bila Jugoslavija bogata država z visokim standardom in da je njegov spomin po vsej verjetnosti posledica halucinacij ali neuresničenih sanj v mladosti, vas bo, ne da bi dosti razmišljal, obtožil, da se del klero-nacionalno-fašistično-fevdalno-neo
liberalno-kapitalistične elite, ki kleveta Tita, najboljšega voditelja na svetu, ki razširja laži o najboljši državi na svetu, ki želi ropati in tlačiti delavski razred.


Priporočljivo je, da se resnih debat z jugonostalgikom izogibate, ker je vsaka debata popolnoma brezupna. Ko se ga bo napil in vam bo razlagal svoje seksualne izkušnje s potrebnimi kapitalističnimi »švabicami« v gozdičku v okolici Poreča ali na razbeljenem kamenju na Pagu leta 1975, zgolj kimajte z glavo in potožite, da vam je žal, da tudi vi niste tako uživali.


Kje jih najdemo? Na partizanskih proslavah, na predvolilnih zborovanjih SD in ZL, v bifejih urbanih središč, kabinetu predsednika vlade in predsednika države, v ZZB NOB.Tip št. 2: Kaviarec
Kaviarec ima precej značilnosti vseh tipov levičarjev, a z bistveno razliko. Je precej dobro podkovan z znanjem, pred imenom običajno stoji mag. ali dr. Je vpliven in ugleden član družbe, ne zapade v kolektivno evforijo in se ne udeležuje zborovanj, ki so namenjena širokim množicam. Nasprotno. Sam sebe ima za nesporno avtoriteto, katerega dolžnost je razsvetljevanje neumnega naroda. Težava je, ker ljudje veliko bolj poslušajo ali verjamejo Blažu Švabi iz Modrijanov ali gledajo prsato La Toyo, kot pa njegova visokoleteča in intelektualno dovršena sporočila. Tudi med študenti njegova predavanja o socializmu kot družbi prihodnosti in njegovo znanstvo z Jürgenom Habermasom ne naletijo na ustrezen odziv, ker jih bolj zanima večerna zabava, zato so zafrustrirani, kar se kaže tudi navzven v obliki gnojnih turov po telesu, zabuhlosti obraza in podočnjakov.


Sicer so dobro privezani na državni jasli, drug drugega hvalijo v medijih, si med seboj podeljujejo nagrade in priznanja ali pa si med seboj podajajo kakšne neumne študentke, ki se jim ne da študirati. In če med študenti slučajno zablesti kakšna marksistična zvezda, jo bomo že jutri lahko videli v vlogi asistenta pri priljubljenem profesorju ali kot novo zvezdo kolumnistov v enem izmed MSM.
Kje jih najdemo? Na FDV in Filozofski fakulteti, socioloških inštitutih, v nevladnih organizacijah, medijih, kulturnih združenjih.
Tip št. 3: Kruhoborec
So salonski levičarji, ki se od tipa kaviarcev ločijo, da pred svojim imenom običajno nimajo mag. ali dr., niti nimajo ugledne službe na kakšni od fakultet, kljub temu so solidno teoretično podkovani in trosijo neumnosti o zlobnem neoliberalnem kapitalizmu. Običajno so zaposleni v javnem sektorju (tu so pristali, ker so nezaposljivi v zasebnem sektorju), za katerega menijo, da je gonilo razvoja vsake države. Menijo, da imajo vso pravico, da jemljejo drugim in dajo sebi. So proti fiskalnemu pravilu, trdijo, da država ustvarja delovna mesta, ne pa gospodarstvo, in menijo, da so za svoje delo premalo plačani.
Z njimi težko razpravljaš, ker kljub argumentom, ki jih daješ, jim ne prideš do konca. Na vsako vprašanje imajo bolj ali manj neumen odgovor. Ko goreče govorijo o zadružništvu, krožnem gospodarstvu in samoupravljanju podjetij ter jih pozoveš, naj svoje ideje udejanjijo v praksi, te obtožijo, da si fašist in proti socialni državi. Ko zaneseno govorijo po mobilnem telefonu ali tipkajo po tablici in opaziš, da gre za najnovejši in najdražji kapitalistični tehnološki izdelek, ki so ga skupaj sestavili za mizerno plačo delavci nekje na Kitajskem, ter ga opomniš, da prav s tem podpira izkoriščanje »človeka po človeku«, te obtožijo, da si kapitalistični plačanec, ki tako ali tako nič ne razume, nato pa dodajo, da to sploh ni izdelek, ampak pripomoček za osveščanje in povezovanje enako mislečih ali za nadzor podjetnikov.
Kje jih najdemo? V javnem sektorju, v nevladnih organizacijah, humanitarnih društvih, inštitutih in zavodih, ki jih financirajo davkoplačevalci.
Tip št. 4: Varuh
Gre za parazite, ki so dojeli in ugotovili, da so veščine prodajanja megle, ki so jih pridobili s študijami o neenakosti spolov, migracijah in socialne izključenosti še kako dobičkonosne, če le obstaja dovolj veliko število bedakov, ki sprejemajo tovrsten piar in ga doživljajo kot pomembnega za družbo.

Za razliko od jugonostalgikov, so varuhi vseh mogočih pravic usmerjeni v prihodnost. Varuh je kozmopolit in SJW, ki se v imenu drugih žrtvuje, da na svojih ramenih nosi križ, ki so ga z denarjem polepili razni skladi EU in posamezna ministrstva, da bi v primitivno in zaostalo Slovenijo prinesel sapo človekovih, ženskih, transeksualnih, homoseksualnih, rastlinskih, feminističnih, živalskih, ekoloških, gozdnih, vodnih, zračnih, vesoljskih, gorskih in še na milijone drugih pravic, ki so, kakopak, splošne človekove pravice.

Čeprav politična opredelitev varuha človekovih pravic ni toliko posledica jasnega svetovljanstva, kot donosnega sledenja svetovnim trendov, bo sam zase rekel, da je empatični levičar, ker se mu vse, kar je povezano z narodom, vero, tradicijo in drugimi srednjeveškimi slabostmi, gabi in ker je vse to, seveda, desničarsko. Po potrebi in občasno kritizira neoliberalni kapitalizem in multinacionalne korporacije, kako delujejo proti malemu človeku. A ne zato, ker bi vedel o čem govori, ampak zato, ker je »fancy« in »in«.

Kje jih najdemo? V nevladnih organizacijah, medijih, marginalnih političnih strankah, na FDV, Filozofski fakulteta in Fakulteti za socialno delo, na agencijah, ki so specializirane za proizvodnjo in prodajanje megle.
Tip št. 5: Skandinavec
Eden bolj zabavnih tipom levičarja, ki je nagnjen k ignorantstvu. Običajno gre za sindikaliste, ki imajo srce na pravi, levi strani, a kljub vsemu kažejo določen odklon od komunizma. Zasebno podjetništvo jim je sicer v redu, a le, če je pod strogim nadzorom države, ki preprečuje, da bi njegovo dušo dušila zavist, ki jo povzroča pohlepni sosed, ki je nesramno bogat in si drzne pred svojo hišo parkirati porsche cayenna. Zato imajo rešitev, ki sliši na ime Skandinavija. Od tod tudi ime tega tipa levičarja.

Skandinavske države so ideal socialne države in socialne pravičnosti. Tam na severu ti ni treba delati, da bi živel dobro, saj država tistim, ki veliko zaslužijo, veliko jemlje in prerazporedi drugim. Človek bi rekel, da država zate skrbi od zibelke do groba. In »skandinavci«, ki imajo pred očmi skandinavske države pred 40 ali 50 leti, bi to radi preslikali v Slovenijo. Težava je, da Slovenija nima niti približno potrebnega akumuliranega kapitala, da bi tak sistem vzdrževala. Poleg tega so tudi skandinavske države že zašle v krizo (na prelomu 80. v 90. leta prejšnjega stoletja) in od takrat naprej so precej reformirali svoj sistem. No, sindikalisti v skandinavskih državah še vedno vidijo ideal socialne države, kjer država o vsem poskrbi za tebe.
Kje jih najdemo? Pri sindikatih, v SD in ZL, v kabinetu predsednika vlade, v tovarniških kuhinjah, na centrih za socialno delo, na Fakulteti za socialno delo, med migranti.
Tip št. 6: Antifa
Gre za radikalne levičarje, ki jih vodijo najvišji cilji socialne pravičnosti, enakosti in mešanje Delamainovega konjaka z lokalnim sadjevcem. V življenju niso prebrali knjižice s petdesetimi stranmi, a vedo, da živijo v skrajno nehumanem in nepravičnem svetu, kjer vlada diktatura kapitala. Zato so Antifa odločeni, da tej kapitalistični zveri prerežejo vrat. Navdih za svoje početje najdejo v verzih alternativnih in manj znanih underground bendih, ki s herojskim in neartikuliranim kričanjem v mikrofon sporočajo resnico o svetu, v katerem živimo.
Ta tip levičarja nikoli v življenju ni imel želje, da bi kaj naredil v življenju, tudi za osebno higieno mu ni mar. Čas zabija v bifejih in klopcah v parkih, kjer kot študent, ki že deset let študira sociologijo in ima nič (0) dni delovne dobe, sedi oblečen v majico s podobo Che Guevare, v roki ima 2-litrsko steklenico cenenega vina in zvitek kanabisa, ki ga je kupil z denarjem, ki ga je ukradel upokojenim staršem ali babici. In tak sanja, da se bodo nekega dne delavske množice osvobodile kapitalističnih oklepov ter krenile na lov za buržuji in nacionalističnimi kačami. So antiglobalisti. Od časa do časa skuša organizirati zborovanje in protest, kjer udeležencem, ki jih običajno ni za število prstov obeh rok, kriči levičarske parole. Cinik bi rekel, da njihova ideološka prepričanja uplahnejo tisti hip, ko v rokah občutijo večjo vsoto denarja, ki so ga zaslužili z delom. Ampak, poglejmo realno, kdo bo te ljudi sploh zaposlil.
Kje jih najdemo? V mestnih parkih, underground klubih, na Metelkovi, tudi v parlamentu, na shodih v podporo migrantom.
Tip št. 7: Kristjan
Za razliko od drugih levičarjev, ki so zapriseženi ateisti, tip levičarskega kristjana (krščanski socialist) hodi v cerkev, podpira žensko duhovništvo in ne nasprotuje gejevskim porokam, zelo so naklonjeni tudi multikulturnosti, saj menijo, da morajo biti kristjani do migrantov sočutni in da je njihova dolžnost, da odprejo svoje srce in svoje denarnice. So goreči podporniki svojega idola, papeža Frančiška, ki pridiga o socialni pravičnosti, prerazdelitvi bogastva in poziva svoje ovčice, naj medse sprejmejo begunce, ki pridejo v njihove države po boljše življenje.
Čeprav živijo na videz mirno in skromno življenje, si nadvse želijo moči in ugleda, tudi za ceno, da se odpovedo tipu kristjana in preidejo v drug tip levičarja. O delavstvu govorijo skoraj lirično, ciljajo na socialno pravičnost in povzdigujejo v enakost, a ko pride ta tip levičarja v situacijo, ko mora dati prednost ali vplivnemu človeku ali povsem običajni osebi, se odloči za tistega, ki ima večjo moč od njega. V tem pogledu so tipični „kolesarji“, ki se klanjajo tako cerkveni kot posvetni oblasti in tlačijo navzdol.
Kje jih najdemo? V cerkvah, med duhovščino in škofi, v parlamentu, vladnih službah in javnem sektorju, sem in tja kakšnega ulovijo v bordelu.
Originalen tekst Hadžovića si lahko preberete tukaj.

P.S.
V teh 7 tipov levičarjev pa ne spada levičar MMC (torej vi, ki tukaj pišete, in zagovarjate bola....ahm, oprostite, "napredne" ideje) in Vas nikakor ne morem umestit med teh 7. Mogoče pod prvo točko - jugonostalgiki. Čeprav po moji oceni niso prav mladi, zato potrebujejo MMC levičarji svojo kategorijo.
Mi lahko pomagate, saj se poznate, in dodamo še 8mi tip levičarja - levičar MMC.
Kako bi napisali njegovo definicijo?
In pa prosim, vem da bo težko, vzdržite se raznih "opazk" ki so pač za njih samoumevne. Ne rabite jih še stotič omenjati, saj so nam popolnoma jasne. Samo definicijo in to je to.

Oddano: 13.01.2017 ob 17:53:19
RTV Kategorija: Ljudje
Zaznamki:
hec, bedaki, opranoglavarulja, politika, resnica, žalost, sramota, poden od podna, priseljenci, komunizem
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 788 | Ocena 3.1 od 17 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Jaz sem levičar, pa ne spadam v nobeno od teh kategorij. Kako bi mi rekli? Recimo: ''pro-ruski upornik''-

No, saj desničarji so pa samo 3-je tipi v Sloveniji: katoliban, neoliberalec in podkatolibnik.
Wagra
pred 78 tedni
2.
@1,

nisi prebral vsega kajne?

Ravno na koncu pišem, da za vas, ki ste MMC levičarji (torej tudi ti, ki tukaj pišeš) ne spadaš med nobeno izmed sedmih omenjenih, in da potrebujemo še osmo definicijo - definicijo takih levičarjev, kot si ti.
Sponmimose
pred 78 tedni
3.
Mi pa deluješ bolj tak kot je omenjem pod št. 1 - jugonostalgik. Z določenimi "pravičniškimi" primesmi. Bi rekel, da bo kategorija "MMC levičar" osnovana na "jugonostalgiku", samo s kakšno dodatno vrednostjo...
Sponmimose
pred 78 tedni
4.
Da je Jugoslavija bankrotirala lahko napiše le najbolj pogosta vrsta desničarja: zarukanec.
cinik
pred 78 tedni
5.
@4, aaaaaaaa ha ha ha, ... zarukanec. Originalno.
Kouvran
pred 78 tedni
6.
@4,

pozdravljen levičar Cinik.

Ob vsem tem tekstu, ki OČITNO kaže na prave zarukance, si našel samo nek pojem, ki po tvojem ne drži?

Ti ma da si fenomen. MMC fenomen. V bistvu MMC levičarski fenomen.

Nas razsvetliš, kaj se je z Jugo zgodilo?

Samo za info, ker debata s tabo je itak stran vržen čas.

Tebe bi dal pod št. 1 Jugonostalgik - glavne značilnosti -

. Kakršnakoli razprava z jugonostalgikom je povsem odveč, kajti argumenti, dejstva in statistični podatki, ki mu jih lahko ure in ure navajate, so popolnoma brez pomena od njegovih lastnih izkušenj z življenjem v Jugoslaviji, najbolj popolni in najbolj dovršeni državi na svetu vseh časov.

Če želite jugonostalgiku dokazati, da je bila blaginja (če tistemu sploh lahko rečemo blaginja, prej revščina) v Jugoslaviji le nekaj večja kot v Romuniji, da je bila Češkoslovaška celo pred Titovo državo, da je Jugoslavija v 80. letih prejšnjega stoletja de facto bankrotirala, da ni logično, da so ljudje bodisi bežali iz države bodisi iskali delo v Nemčiji, ko pa naj bi bila Jugoslavija bogata država z visokim standardom in da je njegov spomin po vsej verjetnosti posledica halucinacij ali neuresničenih sanj v mladosti, vas bo, ne da bi dosti razmišljal, obtožil, da se del klero-nacionalno-fašistično-fevdalno-neo
liberalno-kapitalistične elite, ki kleveta Tita, najboljšega voditelja na svetu, ki razširja laži o najboljši državi na svetu, ki želi ropati in tlačiti delavski razred.


Ampak ne, on se obregne ob "pojmu" da Juga baje ni "bankrotirala". Sedaj bo uporabil kakšen fini, partijski izraz, kot so ga imeli včasih za umore. Cinik, nas razsvetliš, kaj se je z Jugoslavijo zgodilo?


Tale blog je res SAM SEBI NAMEN....Ki ga izkazujejo ravno ti tipi "levičarjev" ki tukaj komentirajo.

Sponmimose
pred 78 tedni
7.
Tak zapis bi lahko bil zabaven, če bi imel kaj povezave z realnim življenjem ali realnim stanjem. Pa ga nima.

Ta zapis je samo malo drugačen način zamehovanja levičarjev s strani desničarjev (beri: zasmehovanje drugače mislečih). Pa vendar ta zapis se ne ustavi pri zasmehovanju, ampak gre dalje - v svojem nakladanju med vrsticami sporoči, da levičarji nič ne delajo in da se jih najde samo v javnem sektorju in seveda - levičarjem je potrebno podtakniti tudi to, da nimajo argumenotv in da z njimi ni mogoče debatirati. (Čeprav imajo slovenski desničarji ponavadi za argument kakšen copy paste ali samo vneto ponavljajo ene in iste besede, ki jih je izrekel Janša).Na koncu pa še to - ali si kloniranec ali pa si ta zapis skupaj z virom našel na forumu.
jamea
pred 78 tedni
8.
@5,

pozdravljen Kouvran.

Še en razgledan.

Pod katero kategorijo pa ti spadaš'?
Sponmimose
pred 78 tedni
9.
Gre za trola, ki je registriran 11.1. Me prav zanima, koliko identitet še ima.
Ivo Lola
pred 78 tedni
10.
@7,

pozdravljena Jamea, anarholevičarka.

Uporabni argumente, katera točka za levičarje ne drži. Če samo zanikaš, nisi naredila nič, in te smatram kot nekoga, ki bi spadal pod tole:

Če želite jugonostalgiku dokazati, da je bila blaginja (če tistemu sploh lahko rečemo blaginja, prej revščina) v Jugoslaviji le nekaj večja kot v Romuniji, da je bila Češkoslovaška celo pred Titovo državo, da je Jugoslavija v 80. letih prejšnjega stoletja de facto bankrotirala, da ni logično, da so ljudje bodisi bežali iz države bodisi iskali delo v Nemčiji, ko pa naj bi bila Jugoslavija bogata država z visokim standardom in da je njegov spomin po vsej verjetnosti posledica halucinacij ali neuresničenih sanj v mladosti, vas bo, ne da bi dosti razmišljal, obtožil, da se del klero-nacionalno-fašistično-fevdalno-neo
liberalno-kapitalistične elite, ki kleveta Tita, najboljšega voditelja na svetu, ki razširja laži o najboljši državi na svetu, ki želi ropati in tlačiti delavski razred.

in pa tole:

. Običajno so zaposleni v javnem sektorju (tu so pristali, ker so nezaposljivi v zasebnem sektorju), za katerega menijo, da je gonilo razvoja vsake države. Menijo, da imajo vso pravico, da jemljejo drugim in dajo sebi. So proti fiskalnemu pravilu, trdijo, da država ustvarja delovna mesta, ne pa gospodarstvo, in menijo, da so za svoje delo premalo plačani.
Z njimi težko razpravljaš, ker kljub argumentom, ki jih daješ, jim ne prideš do konca. Na vsako vprašanje imajo bolj ali manj neumen odgovor. Ko goreče govorijo o zadružništvu, krožnem gospodarstvu in samoupravljanju podjetij ter jih pozoveš, naj svoje ideje udejanjijo v praksi, te obtožijo, da si fašist in proti socialni državi.

Torej, trije ste sedaj, kot sem predvideval, bolj uvrščeni v kategorijo "jugonostalgik", Jamea pa še pridih "kaviarsocijalista".


Kot sem predvideval, MMC levičarji poberejo ogromno lastnosti iz prve kategorije, z določenimi primesmi, ki pa nam bodo bolj jasne in razumevajoče, ko bo vzorec testiran še na drugih kaviarMMClevičarjih.Sponmimose
pred 78 tedni
11.
@9,

pozdravljen, IVO LOLA PECAROŠ.

Registriran sem takrat zato, ker sem pozabil moj mail od prejšnjega računa. Pa sem moral novega narest.

Imaš lepo slikoco, še celo lepa rdeča zvezdica je zraven.

Ker s epočutiš ogroženega, in ker resnica včasih boli, te bom dal kar pod št. 1 Jugonostalgik. Ti je prav?
Sponmimose
pred 78 tedni
12.
No, saj vzorec se počasi kaže. Še kakšno mnenje, dva - pa vas bomo že sposobni legitimirati in napisati razlago za MMClevičarja.
Sponmimose
pred 78 tedni
13.
Očitno po mnenjih sodeč, tale žebljica na glavico gre spet v nos našim "pravovernim".

Koliko časa, preden me kdo zašpeca uredniku, ker je njegov ego ranjen, ko mu končno nekdo enkrat pove resnico?
Sponmimose
pred 78 tedni
14.
Srečno 2017

Samo v vednost vsem

Zgodovine pa se ne da spremeniti. Vsak ima svojo in imamo tudi skupno.

Kam spadam?

:-)))
Eli
pred 78 tedni
15.
In pa prosim, brez žalitev. Lepo sem napisal, da se vzdržite žalitev. Ker potem bo blog smatran kot sovražni govor, pa namesto da bi izključili tiste, ki zmerjajo z imeni (kar se bajdavej tukaj ne sme) in bom spet jaz, nedolžen nastradal.

Kot Slovenci v 2 sv. vojni, ki so jih vaši "somišljeniki" kaj že?

........
Sponmimose
pred 78 tedni
16.
@14,

Poztdravljen/a Eli,

uf ti si pa težek/ka primerek!

Ne kažeš nikakršnih lastnosti izmed 7 zgoraj omenjenih, hmmmm.....

Si prepričan/na, da si sploh levičarka?

Kajti v tvojih besedah se čudi pridih, hmm, kako bi temu rekel, SMISLENOSTI?

Ni zaznati opranoglavih floskul, tudi zmerjaš me ne z imeni.

Se mi je zdelo, ti sploh nisi levičar/ka!

haha....
Sponmimose
pred 78 tedni
17.
MMC levičar ima preveč časa, rad odkriva trole in drugim podtika kloniranje. veseli se vsakodnevnih zarot. ne mara smeha in se neverjetno rad praska, tam, kjer ga nič ne srbi, joče, ko za to ni razloga, jamra iz navade. hvali tehnologijo spred 50 let. mmc levičar je hujši od vsake krize - ne da se ga rešiti.

@jamea... četudi je s foruma....a je tudi to zdaj po novem problem?
Sejvernik
pred 78 tedni
18.
Fantje in dekleta, tisti, ki ste užaljeni....Zakaj neki ste? Taki pač ste....

Pa saj piše v "orodni" vrstici, da gre za hec....

Vi pa takole, po hinavsko mi porivate nož v hrbet....

Zakaj?
Sponmimose
pred 78 tedni
19.
Žena je, ampak jaz pa ne spadam nikamor. Včasih se mi zdi da je moja pot prava pot. Včasih pritrdim eni strani, drugi pa nikakor ne morem.
Bi pa prisegel s krvjo tistim, ki bi kaj za nas vse dali in naredili, brez da bi za to kaj nazaj dobili.
Utopično pa vendar
Lp
Eli
pred 78 tedni
20.
@7,

Jamea, očitno nisi prebrala bloga. Ker je vir naveden na začetku =)

Taki ste levičarji - egoistični, pa kar nekaj na pamet govorite. Veste pa seveda vse. Sploh vam prebrat ni treba haha....

Patetično, se ti ne zdi?

Predlagam ti, da šeenkrat vsaj prebereš blog in potem pokomentiraš.
Sponmimose
pred 78 tedni
21.
@17,

pozdravljen Sejvernik!

Odlično si definiral!

Ponavljam, bolj podkrepljeno:

MMC levičar ima preveč časa, rad odkriva trole in drugim podtika kloniranje. veseli se vsakodnevnih zarot. ne mara smeha in se neverjetno rad praska, tam, kjer ga nič ne srbi, joče, ko za to ni razloga, jamra iz navade. hvali tehnologijo spred 50 let. mmc levičar je hujši od vsake krize - ne da se ga rešiti.
Sponmimose
pred 78 tedni
22.
@19,

veš Eli, čuti se, da je tvoja žena desničarka. Že po tvojih zapisih tukaj na mojem blogu.

Si na pravi poti, ki je tvoja. Le tako naprej!
Sponmimose
pred 78 tedni
23.
Sorry, žena je levičarka in jaz tudi v sanjah ne bi bil desničar.Siicer sem pa napisal, da ne pripadam nobeni strani. Boš moral prebrat še enkrat

:-)
Eli
pred 78 tedni
24.
@23,

aha, stvar interpretacije.

Torej si levičar, ampak očitno si neki "specialni".


Hmmm, v zgoraj omenjenih 7 te ne morem dat....

Pa ne, da si ti prvi NORMALEN LEVIČAR? ampak potem pa spet trdiš, da nisi ne v levo ne v desno....

Hmmm, trd oreh si, veš.


haha
Sponmimose
pred 78 tedni
25.
Ko grem lulat mi nese v levo, če ti to kaj pomaga.

:-))))

Tovor na ladji mora biti enakomerno porazdeljen na levo in desno, drugače so problemi na poti. Zmerno in lepo po sredini je treba pa je

:-))))

Be happy
Eli
pred 78 tedni
26.
@7,

jamea, napisala si naslednje:

Tak zapis bi lahko bil zabaven, če bi imel kaj povezave z realnim življenjem ali realnim stanjem. Pa ga nima.

Ta zapis je samo malo drugačen način zamehovanja levičarjev s strani desničarjev (beri: zasmehovanje drugače mislečih). Pa vendar ta zapis se ne ustavi pri zasmehovanju, ampak gre dalje - v svojem nakladanju med vrsticami sporoči, da levičarji nič ne delajo in da se jih najde samo v javnem sektorju in seveda - levičarjem je potrebno podtakniti tudi to, da nimajo argumenotv in da z njimi ni mogoče debatirati. (Čeprav imajo slovenski desničarji ponavadi za argument kakšen copy paste ali samo vneto ponavljajo ene in iste besede, ki jih je izrekel Janša).


jamea, še to - kaj si po političnem prepričanju, in kje si zaposlena?
Sponmimose
pred 78 tedni
27.
@26, po političnem prepričanju sem neopredeljena, nisem niti levičarka niti desničarka, moje mnenje se razlikuje glede na posamezno temo/projekt/izjavo/osebo/politika, o kateri se govori ...

v svojem življenju sem bila zaposlena v javnem in zasebnem sektorju, moje mnenje se ni nikoli spreminjalo glede na to, kje sem delala

@20, blog sem prebrala, videla sem tudi naveden vir, kljub temu je povsem možno, da je zapis posledica objave na forumu, razen seveda če nisi popoln računalniški analfabet

@17, Sejvernik, včasih je tudi tebe motilo, da so bile ideje copy-paste ...
jamea
pred 78 tedni
28.
Ej, a Janšo voliš?
PatakPajo30
pred 78 tedni
29.
Vodeb, sto posto si ti?
PatakPajo30
pred 78 tedni
30.
Dej povej noooo :)
PatakPajo30
pred 78 tedni
31.
@ 25,

tudi meni nese na levo, ko grem lulat.

Praviš, da mora biti tovor tako na desni kot na levi.

Potem ima pa naša ladja zeeeelo velik problem, saj je ves tovor na levi.

Kako pa bova to rešila?

Hmmmm.....

Vidiš, ne moreva bit happy....
Sponmimose
pred 78 tedni
32.
@27,

Ta zapis (torej prvih 5 točk) je prvi objavil Daniel Hadžović iz portala Depo, in sicer pred dvema letoma. Zadnji dve točki, torej tč. 6 in 7 je dodal bloger, ki vzdržuje in je tudi pisec vedno bolj znane slovenske internetne strani , Kavarne-Hayek.

O kakšnem forumu govoriš, mi ni najbolj jasno.

Edino avtorsko delo, ki ga bom pa sam prispeval, je pa lepo zapisano na koncu tega bloga, kjer trdim, da bom dodal še 8. točko in sicer definicijo MMC levičarja.

Upam, da je sedaj dovolj jasno.
Sponmimose
pred 78 tedni
33.
Jamea, ne izmišljuj si! Mene moti, da ljudje kradejo drugim in to predstavljajo za svoje.
Tu pa tega ni.
Sejvernik
pred 78 tedni
34.
@10, no tu te bom pa tudi sama prosila za argumente in razlage ...

1. Kaj pomeni anarholevičarka? Namreč med vsemi 7imi tipi, ki so našteti v blogu, te opredelitve ni.

Kot sem sicer napisala že v 27. komentarju niti nisem levičarka, sem politično neopredeljena.


Hvala, sicer, da si me uvrstil med Kaviarce, vendar ti moram z argumenti povedati, da zame marsikaj iz tega tipa levičarja ne drži. Najprej - morda sem res dobro odkovana z znanjem (hvala za kompliment), nikakor pa niam naziva mag. ali dr. Tudi nisem vpliven ali ugleden član družbe in se tudi nimam za nesporno avtoriteto (razen seveda takrat ko me desnjakarski janšisti začnejo žalit in obkladat z anarholevičarko, ko jim zmanjka argumentov). Nikoli nisem imela nobenega predavanja med študenti, nisem privezana na državne jasli, nikogar ne hvalim v medijih in nikomur ne podeljujem nagrade, tudi ne menjam si študentk. Pa še to - ne najdeš me na nobenem izmed naštetih mest za kaviarca.

No, tu je nekaj argumentov, zakaj niti slučajno nisem kaviarec, upam, da boš zmogel kakšen protiargument, medtem ko bom premislila o argumentih za druge tipe.
jamea
pred 78 tedni
35.
@28,29,30

Pozdravljen PatakPajo!


Hmmm, si pa napadel takoj na prvi kol =)

A ti slučajno voliš vedno "nove obraze"?

Če je odgovor pritrdilen, te dam takoj kar pod točko 1. jugonostalgik. Ker po tvojem pisanju nama ni treba razglabljat, če si slučajno desno usmerjen, knede? =)

Fak, imaš prav - ko bodo predčasne volitve, bom šel volit SDS. Premišljujem, da bi se celo včlanil v njihovo stranko. Res bi lahko kdaj pa kdaj izpolnil svojo državljansko dolžnost.
Sponmimose
pred 78 tedni
36.
Grem se kepat...

:-)

Eli
pred 78 tedni
37.
@34,

no, ti jaz povem, ker te dostikrat berem po tem forumu. Da si leva, kolikor se da. t.i. anarholevičarka.

No, če pa trdiš, da ne spadaš v omenjeno skupino, si pa potem bolj za

Tip št. 3: KruhoborecSo salonski levičarji, ki se od tipa kaviarcev ločijo, da pred svojim imenom običajno nimajo mag. ali dr., niti nimajo ugledne službe na kakšni od fakultet, kljub temu so solidno teoretično podkovani in trosijo neumnosti o zlobnem neoliberalnem kapitalizmu. Običajno so zaposleni v javnem sektorju (tu so pristali, ker so nezaposljivi v zasebnem sektorju), za katerega menijo, da je gonilo razvoja vsake države. Menijo, da imajo vso pravico, da jemljejo drugim in dajo sebi. So proti fiskalnemu pravilu, trdijo, da država ustvarja delovna mesta, ne pa gospodarstvo, in menijo, da so za svoje delo premalo plačani.
Z njimi težko razpravljaš, ker kljub argumentom, ki jih daješ, jim ne prideš do konca. Na vsako vprašanje imajo bolj ali manj neumen odgovor. Ko goreče govorijo o zadružništvu, krožnem gospodarstvu in samoupravljanju podjetij ter jih pozoveš, naj svoje ideje udejanjijo v praksi, te obtožijo, da si fašist in proti socialni državi. Ko zaneseno govorijo po mobilnem telefonu ali tipkajo po tablici in opaziš, da gre za najnovejši in najdražji kapitalistični tehnološki izdelek, ki so ga skupaj sestavili za mizerno plačo delavci nekje na Kitajskem, ter ga opomniš, da prav s tem podpira izkoriščanje »človeka po človeku«, te obtožijo, da si kapitalistični plačanec, ki tako ali tako nič ne razume, nato pa dodajo, da to sploh ni izdelek, ampak pripomoček za osveščanje in povezovanje enako mislečih ali za nadzor podjetnikov.
Kje jih najdemo? V javnem sektorju, v nevladnih organizacijah, humanitarnih društvih, inštitutih in zavodih, ki jih financirajo davkoplačevalci.

Potem se tukaj malce bolj prepoznaš?

Saj ni problema, torej mešanica med kaviarcem in kruhoborcem.
Sponmimose
pred 78 tedni
38.
@32, sprenevedanje na višku!

Da veš, kaj je forum in kje je so naslednji argumenti:

1. V 10. komentarju si me pozdravil kot anarholevičarko! A se tako nazivaš nekoga s katerim prvič debatiraš? (Zanimivo "naključje", da me tako nazivajo nekateri janšinsti na forumu, ki ga omenjam.)

2. Forum ima pod temami prostorček "registrirani uporabniki foruma", kjer se izpiše, kdo je tam prisoten in tvoj vzdevek je bil tam zapisan. Padel mi je v oči, ker je pred nekaj dnevi obstajal nekdo z vzdevkom "Spomnimo", ki je kaj hitro izginil s foruma zaradi sovražnega govora.


Seveda lahko napišem tudi 3. in 4. točko, pa se mi dozdeva, da boš že 1. in 2. gledko spregledal, se sprenevedal in zanikal.
jamea
pred 78 tedni
39.
Oprostite, bomo jutri nadaljevali. Jaz grem ven žurat. Petek je.


LP
Sponmimose
pred 78 tedni
40.
ej, kam pa jst spadam, če sploh:

Sem mlad, no ok, v kristusovih, s sedmo stopnjo izobrazbe. Izhajam iz mešane družine ( SLO; HR, SRB ).
Menim, da je komunizem farsa. V osnovi je dober sistem, ampak se je izkazal za slabega, ker v vseh sistemih vladajo elite. Zakaj bi imeli isti sitem kot kapitalizem, ko pa nimaš dostopa do določenih dobrin, ki jih recimo v sosednjih državah imajo. Ampak menim, da je bil jugoslovanski mehki socializem daleč od železne zavese. Konec koncev se je uprl obema velesilama. NOB je bil plemeniti boj, medtem ko je belogardizem navadna izdaja. Janez janša ni nič drugega kot postdobni komunist, ki je eno avtoriteto ( Tita, komunizem ) zamenjal za desničarstvo in Boga. usmeril se je tržno, tako da je nekaj najhzjšega, kar se lahko zgodi, volk preoblečen v ovco. Nikoli nisem delal v javnem sektorju, zaposlen sem v mednarodni firmi, kjer večinoma govorimo vsaj štiri jezike ( ANG, NEM, IT, HR-SRB ). Ne razumem zaplankanosti in strahu pred tujim lastnikom in kapitalom. Ne obsojam nikogar. Tudi če dela v javnem sektorju, pa naj, če lahko. sta to dva malo različna svetova, ampak tako je. Ne razumem obsedenosti z lastnino, zakaj mora biti država lastnik tovarn, kaj ima ona pri tem? Ona naj spodbuja gospodarstvo. Ne razumem lenih ljudi, sploh ne maram izkoriščevalcev države, ki živijo na sociali. menim, da bi lahko več dali ravno tistim, ki zares potrebujejo. Ne razumem sovarštva glede na vero, raso in spolno usmerjenost. Človek je svobodno bitje, tako da ne štekam ljudi, ki vsiljujejo Boga ali neko drugo avtoriteto tistemu, ki mu pač ni do tega. Sem za strožje zakone, kar se tiče zaposlovanja ( Slovenci smo izkoriščevalci prve klase ). Sem za zvišanje minimalne plače in znižanje dajatev na osebne dohodke. Bolano je, da če hoče nekdo zaposliti človeka in mu dati 2500€ plače, da mora plačati državi in delojemalcu vsaj 5500€. Bolano je tudi, da zaposluje folk ljkudi na minimalne plače, potem pa jim nabija variabile 800€. Se pravi goljufa državo in zaposlenega, ker je na manjši bruto osnovi ( pokojnine, kreditna sposobnost ).


Aja, pa sem peder. Ta beseda me ne užali, sem jo prevečkrat slišal. mislim, da so stereotipi in razne fobije za slabiče. Verjamem v to, da v kolikor nekdo želi imeti družino, naj jo ima. Ne razumem novodobnih ujčkastih staršev. Menim, da današnji šolski sitem dela mulce idiote. Nelogike, neaktivne, neiznajdljive.
PatakPajo30
pred 78 tedni
41.
kva žurat, sneg je not bod, kva če padeš, pa boš delal dren an urgenci. desničarji ne smete žurat, Bog in Veliki Vodja te gledata!!! :)
PatakPajo30
pred 78 tedni
42.
@37, no, pa dajmo obdelat še tip št. 3 oz. t.i. kruhoborca. Torej, najprej - zame ne velja, da sem levičarka, kaj šele, da bi bila anarholevičarka (leva, kar se da). Ta naziv sem na forumu dobila zato, ker se ne strinjam z janšisti oz. ne verjamem v večno janševo nedolžnost in razmišljam človeško do vseh ljudi.

Torej - glede kruhoborca, kot sem že napisala nisem mag. ali dr. niti ni nimam službe na fakulteti. Da sem teoretično podkovana pa najbrž drži, saj veliko berem in se v prostem času samoizobražujem. Ne trosim neumnosti o zlobnem neoliberalnem kapitalizmu, ampak občasno zgolj argumentirano opozarjam na napake, ki jih ima ta sistem (seveda pa se zavedam, da imajo vsi politično gospodarski sistemi do sedaj uporabljeni v praksi določene pomanjkljivosti in slabosti). Glede na to, da sem delala tako v javnem kot v zasebnem sektorju zame očitno ne velja, da sem nezaposljiva v zasebnem sektorju. (O tem, da je zasebni sektor gonilo razvoja vsake države, bi se dalo debatirati.)
Nikakor ne menim, da imam pravico jemati drugim in dajati sebi (če bi to verjela, bi verjetno šla med tatove), jaz osebno verjamem, da ima vsak zaposleni (ali v JS ali v ZS) pravico do pravičnega plačila za svoje delo. Nisem proti fiskalnemu pravilu, država je velikokrat subvencionirala in pomagala raznim podjetjem, res pa je, da ne ustvarja delovnih mest. Nikakor ne mislim, da sem premalo plačana (razen takrat, ko dejansko delam 12 ur na dan in tega nihče ne ceni).
Nikoli nisem goreče govorila o zadružništvu (razen mogoče negoreče in analitično o kakšnem uspešnem primeru, recimo o Mondragon zadrugi), krožnem gospodarstvu in/ali o samoupravljanju podjetij. Glede mobilnega telefona kot kapitalistični tehnološki dosežek bi se dalo debatirati, še posebej zato, ker je bilo nekaj izmed komponent pametnega telefona razvitih s pomočjo javnega/državnega denarja. (Ampak o tem se pač ne sme govoriti.). Res je, da drage telefone za mizerne plače sestavljajo nekje na Kitajskem - to je zame zelo dober argument o slabostih in krutostih kapitalizma.
In še nenazadnje - ne najdeš me v nobenem izmed naštetih krajih za ta tip levičarja.

Torej - me boš postavil v nov tip levičarja?
jamea
pred 78 tedni
43.
Zakaj nisem tip št. 2 in 3. sem že utemeljila. Ker predvidevam, da bom obtožena, da sem kateri izmed drugih naštetih tipov, bom predhodno argumentirala, zakaj nisem nobeden izmed teh.
Tip št. 1: Jugonostalgik zagotovo nisem, saj so mi jasne prednosti in slabosti stare Jugoslavije. Še najbolj kleni desničarji, ki jih poznam pa znajo povedati, kaj dobrega o Jugoslaviji tako, da očitno Jugoslavija ni bila samo slaba. Ne nosim zastave z redečo zvezdo ali drugih komunističnih simbolov. Najbližja rdeča zvezda mi je tista na Heinekenovi pločevinki. Ne najdeš me na nobenem izmed krajen naštetih za Jugonostalgika.

Tip št. 4: Varuh tudi zagotovo nisem. Vsekakor sem mnenja, da istospolni nikomur ne škodijo in da bi jim morali priznati nekatere pravice, vendar se ne ukvarjam s študijami na tem področju (razen ko je treba kakšnemu ksenofobu ali homofobu dati kakšen smiseln argument ali pokazati kakšno raziskavo, ampak ksenofobi in homofobi tako ali drugače ne sprejemajo tega), tudi nimam nobene veze z denarjem EU skladov ali ministrstev. Zame nikakor ne velja, da se mi narod, vera, tradicija ali kar koli povezanega s tem gabi. Če se mi kaj gabi je izkoriščanje naštetih stvari v politične namene. Me pa ne moreš najti v nobenem izmed naštetih krajev za ta tip levičarja.

Tip št. 5: Skandinavec tudi nisem. Sicer se strinjam s tem, da so Skandinavske države ideal socialne države in socialne pravičnosti. Vendar ostala nakladanja o Skandinaviji v tem tipu nikakor ne veljajo. Glavna prednost Skandinavije je v miselnosti in ne v nakladanju, ki ga našteva avtor pod točko 5. Namreč država, ki ima dobro urejeno socialo, ima tudi dobro urejene načine za zaposlovanje ljudi. Tudi v tej točki pod "Kje jih najdemo?" mene ne najdeš.

Tip št. 6: Antifa zame jasno ne velja, saj sem prebrala precej knjig, tudi z več kot petdesetmi stranmi, nimam povezave z underground bendi, imam željo, da bi kaj naredil v življenju, tudi za osebno higieno mi je mar. Časa ne zabijam v bifejih ali klopcah, pa tudi doštudirala sem v doglednem času, ne pijem in ne kadim in ne kradem in ne hodim na zborovanja. Čeprav to vse skupaj zame ne velja, sem pa bila nekajkrat na Metelkovi. Včasih imajo tam dobre žure.

Tip št. 7: Kristjan zame ne velja, ker že več let nisem bila v cerkvi. Se mi pa zdi, da bi lahko bile tudi ženske duhovnice (kot pri protestantih, tam to deluje), gejevskim porokam res ne nasprotujem, ampak se jih ne predstavljam v katoliški cerkvi, naklonjena sem multikulturnosti, podpiram sočutnost in iskreno krščanstvo. Res pa je, da me ne najdeš v naštetih krajih za tega tipa levičarja.
jamea
pred 78 tedni
44.
Ena izmed velikih slabosti tega zapisa je, da avtor vse levičarje najde v javnem sektorju in v tovarniških kuhinjah, kar je skregano z realnostjo.

Levičarje najdeš tudi med delavci, še posebno med tistimi, ki so bili žrtve socialne nepravičnosti, t. i. opeharjeni delavci, ki več mesecev niso dobili plač, ker je njihov direktor ali direktorica naredila vse, da denar do delavcev ne bi prišel.
Levičarje najdeš tudi med ljudmi, ki trpijo na delovnem mestu in delajo veliko za malo denarja, medtem ko njihovi šefi živijo na veliki nogi.
Nenazadnje levičarje najdeš tudi med ljudmi, ki imajo svoja manjša podjetja in imajo vsakodneven stik z delavci in vidijo, da to, da jih pozitiven odnos in priznanje njihovega prispevka vpliva na motivacijo do dela in zadovoljstvo na delovnem mestu.
jamea
pred 78 tedni
45.
Komunist je imel vedno odgovor in resitev na vse problem z marksiticno teorijo. V eni roki je drzal Marxov capital in v drugi red flag.

Levicar danes ima v eni roki pametni telefon in v drugi roki false flag.

Sponmimose :dreznil si v levicarsko levico in nimas sanse. Levicarji te bodo frontalno napadali, dokler te ne bodo mentalno ucili.

Kocbek naj bo za opomin na levicarsko-komunisticni humanizem!

LP iz desnicarske puscave, Likudnik
Likudnik
pred 78 tedni
46.
A kletvice niso dovoljene? Pa si bom vsejeno dovolil samo eno.
Slovenski levicar je humanist.
LP iz demokraticne puscave, Likudnik
Likudnik
pred 78 tedni
47.
Potem pa napiši da poznamo 8 sort
ponosnikmet
pred 78 tedni
48.
Tako lepo si znanstveno opisal levičarje, kot da bi opisoval slavčke, ki čudovito pojejo, škrjančke, kose, vrane, celo kradljive srake, kjer je ena na meji z Rusijo Estoncu, čim je pomolil pasoš skozi okno, pasoš iztrgala iz roke, in odletela. Pozneje so pasoš našli, ampak brez enega lista, in ni mogel nadaljevati poti. Zdaj ta revež zaradi ene edine srake sovraži vse srake!

Od tebe smo sicer izvedeli, koliko vrst levičarjev obstaja, nisi pa nam dal opisa lastnosti levičarja, po čem ga prepoznamo.

Slavčki, vrane, srake so ptiči, ptiče pa prepozamo po perju, kljunu in dvema nogama. Kako pa spoznamo levičarja?

Razveseljivo je, da si ugotovil, da so celo med verniki levičarji, čeprav ne vemo, kakšen tip ljudi je to. Vemo pa seveda, da je humanizem nastal prav znotraj cerkve! Kar seveda priča, da so tudi nekateri duhovniki plemenitega srca in zvesti Kristusovem nauku dobrote. Kot je, recimo, bil pokojni, med ljudstvom izredno priljubljen škof Grmič, znotraj cerkve zasramovan kot rdeči škof!

Ostaja torej še drugi del duhovništva znotraj Svete cerkve, ki jih ne zanima drugo, kakor bogatenje, pohlep, cuzanje denarja od vernikov, in še mnogo mnogo več od države, ki jih pooseblja sam kardinal Rode, današnji šef rimske inkvizicije! In pazite, nekoč največji zagovornik samoupravljanja!

To so tisti, ki so vpregli vsa javna občila v zmerjanje komunizma, izključno za zavajanje ljudstva,
kajti v Titovi Jugoslaviji ni bilo komunizma! Samoupravljanje ni bil komunizem, niti socializem,
samoupravljanje je bil delavski kapitalizem!

TITO je dal tovarne delavcem, s čemer so delavci postali kapitalisti, ki so si kot kapitalisti, lastniki tovarne, sami prisvajali ustvarjen dobiček in sami skrbeli za razvoj podjetja! Kar je čisti kapitalizem!

Čudna so pota gospodova. Prej je bil delavec kapitalist, ki si je prisvajal dobiček podjetja, a je bil tovariš.
Zdaj pa je ta isti delavec, prej kapitalist, postal moderni suženj, pa ga celo oslavljajo z gospodom!
Po zaslugi Svete cerkve, ki se danes razburja in obtožuje nepostoječe komuniste, češ da so prav oni krivi, da so cerkve danes prazne, prej pa so bile polne!! Dvomim celo, da je kdaj Cerkev bila tako osovražena med ljudstvom kot je danes. Ljudje ja niso butasti, in vedo, kdo je kriv njihovega suženjskega položaja!

Govoriti, kakšna revščina je bila takrat, ko so si ljudje gradili celo hiše, hodili celo v tujino nakupovat, danes pa v Sloveniji živi že 300 tisoč ljudi od karitativne pomoči, že meji na podlost!
Naš Tito
pred 78 tedni
49.
Tale vaša mantra.....TITO je dal tovarne delavcem,...je prav smešna.
Kdor ne gradi prevelikih bajt, ni Slovenc!

Se mi zdi, da sami sebe prepričujete, kako je bilo krasno. Ko se je celo v tujino hodilo! Pa nazaj, švercalo! Juhej!
(omg omg omg)
Sejvernik
pred 78 tedni
50.
Nostalgija je gonilna moc starcev.
Ko pri mladih nostalgija postane argument je to dodokaz intelektualne nemoci.

Ko NKVD oficir vodi ze leta in leta razpadajoco Rusijo je to znak demokracije za levicarske intelektualce.

Ali bi levicarski intelektualci bili pripravljeni, da bi nemski predsednik bil bivsi oficir SS ali Gestapa?
Seveda bi! Ker bi se boril proti judovski mafiji in njihovem False Flag.

LP iz puscave,kjer imamo zastavo z false David's Star, Likudnik

Likudnik
pred 78 tedni
51.

Kar se tiče desničarjev sta somo dva tipa: roparji in njihovi pomagači .

Vsak tip ima še dva podtipa : tisti ki fanatično verjamejo v boga in tisti ki vero izkoriščajo za goljufije.


Amen
blaz3k
pred 78 tedni
52.
Hm, obstaja pa še naslednja možnost: Js sem rojena levičarka (zapisano v zdravstv eni kartoteki), vzgajana pa desničarsko, po tradicionalnih vrednotah... Tako skačem z levega na desni breg in obratno :))))))
Zzzzzz
pred 78 tedni
53.
Blaz3k, čista petka !
Kouvran
pred 78 tedni
54.
Ad 49 Pišeš:
Tale vaša mantra.....TITO je dal tovarne delavcem,...je prav smešna.

In zdaj kot protiargument visoke krščanse fiozofije napišeš:
Kdor ne gradi prevelikih bajt, ni Slovenc!

In to bi naj bil dokaz, da Tito ni dal tovarne delavcem!

Tito je namreč Čerčilu obljubil, da v Jugoslaviji ne bomo imeli socializma. In ker je TITO vedno držal svojo obljubo, je s predajo tovarno delavcem, ki so s tem postali kapitalisti, uničil socializem, in uvedel posebno vrsto kapitalizma, delavski kapitalizem, imenovan samoupravljanje.

Razlika med enim in drugim kapitalizmom je edino v lastništvu nad ustvarjenim dobičkom, kjer si v delavskem kapitalizmu dobiček delijo izključno v tovarni zaposleni delavci, ki so ga tudi ustvarili,
medtem ko si pa v demokratičnem kapitalizmu dobiček prisvajajo pohlepni voluharji, katerih ideološki vodja in skrbnik je prav Sveta cerkev, ki je prav sama v tej vlogi grabežljivosti na račun revščine delavcev.

Čeprav so škofje dušni pastirji naroda, prav nikjer ni zaslediti niti trohice duhovnosti med njimi. V vseh blogih vatikanskih janičarjev vsi govorijo izključno o materialnih dobrinah. In to samo o materialnih dobrinah nekaterih, pa četrtino Slovencev, ki živijo pod pragom revščine opravičujejo s "temno stranjo naše stvarnost!"!

Kakšna so stališča vatikanskih podritnikov smo gledali na hrvaški TV, ko je neka ženska postavila vprašanje: Kako da je priživim četvoročlansku familiju sa tristo kuna?
Ogovor je dal prisotni gospod s poštirkanim ovratnikom:
Draga gospođo, svugje su jedni bogati, a drugi siromašni. A vi ste žena, pa možete zaraditi!

Nagnusno!


Naš Tito
pred 78 tedni
55.
@ blaz3k & Naš Tito: imata moj podpis, odlično povedano.
doba
pred 78 tedni
56.
@21. Bova mal razširila definicijo.....
MMC levičar ima preveč časa, rad odkriva trole in drugim podtika kloniranje. veseli se vsakodnevnih zarot. ne mara smeha in se neverjetno rad praska tam, kjer ga nič ne srbi, joče, ko za to ni razloga, jamra iz navade. težko ali sploh ne razume napisano, v cerkvi vedno najde navdih, čeprav menda ni nikoli prestopil njenega praga. sebi enakim rad podarja medalje, izjemno dobro se razume na vse odtenke grehov, čeprav jih sam nikoli ne dela. hvali tehnologijo spred 50 let, podivja ob omembi Janše in selektivno odloča kdo potrebuje psihiatrično zdravljenje mmc levičar je hujši od vsake krize - ne da se ga rešiti.
Sejvernik
pred 78 tedni
57.
Dober večer, dragi moji jezni levičarji.

Kako ste?

Smo že izluščili pravo definicijo MMC levičarja?

Vidim, da je bilo kar nekaj jeze....eni opranoglavci spet opletajo z marskističnimi bedarijami ala Naš Tito (kdo bo takega b*bca resno jemal - ki nosi ime lopova in morilca in totalitarista, zaradi katerega je umrlo ogromno ljudi - HALO RTVSLO SI???? Boste kaj odreagirali? Tip javno nosi ime klavca in zločinca!), drugi spet poizkušajo oprat svoj ranjeni, levičarski ego, tretji spet na vso moč zagovarjajo teoretične boljševiške nebuloze, itd itd....Samo prvi odstavek njegovih(titotvih) nebuloz sem prebral, pa mi je bilo jasno kako je z njim:Ta tip je sicer lahko povsem simpatičen, ob njem se samo nasmehnemo, če ne bi bil popolna zguba in škodljiv. Kakršnakoli razprava z jugonostalgikom je povsem odveč, kajti argumenti, dejstva in statistični podatki, ki mu jih lahko ure in ure navajate, so popolnoma brez pomena od njegovih lastnih izkušenj z življenjem v Jugoslaviji, najbolj popolni in najbolj dovršeni državi na svetu vseh časov. Po njegovem (ali bolje rečeno, tako kot se spomni jugonostalgik) je bilo vse od vseh, ni bilo socialnih razlik, stanovanja so bila družbena, delo si imel zagotovljeno, prenočil si lahko na klopci v parku, ne da bi se bal za svojo varnost (čeprav ni jasno, zakaj bi tam spal, ko pa si imel zastonj stanovanje), v družbi sta prevladovali pravičnost in enakost in tako naprej. Na teh frazah se začne in konča vsak pogovor z njim, to je doseg njegove komunikacijske sposobnosti.

In pa tole:

Z njimi težko razpravljaš, ker kljub argumentom, ki jih daješ, jim ne prideš do konca. Na vsako vprašanje imajo bolj ali manj neumen odgovor. Ko goreče govorijo o zadružništvu, krožnem gospodarstvu in samoupravljanju podjetij ter jih pozoveš, naj svoje ideje udejanjijo v praksi, te obtožijo, da si fašist in proti socialni državi.

Resnica je pa verjetno, da je en pritepen južnjak, polpismen, ki so mu v tisti šoli, ki jo je pač dal skozi, v glavo natrajbali tele marskistične nebuloze, katerim se danes že 15 letni mulci smejejo. Sedaj bi pa tukaj sral te floskule, doma pa verjetno še vode nimajo, ki bi iz pipe pritekla...

In še ene par vas je takih, ki ste tudi pisali pod moj blog....

Da dragi moji bralci, to ste levičarji! Brez občutka za svoje okolje, egoisti, škodoželjneži in lopovi, če bi bili le lahko. Kot vaši predniki, ki so vas takih idej učili!!

IN ZATO JE MORALA UMIRAT PRIDNA SLOVENSKA MLADINA.


Zadnji čas, da take povozi čas.


Na splošno imate pa vsi (razen redkih izjem, ki so toliko prisebni, da niso popolnoma oprani v glavo) lastnosti zgoraj omenjenih sedmih tipov "levičarjev".

Zato vam predlagam, da si sami naredite svojo definicijo MMC levičarja.

Saj sami, veste, kam spadate in kdo ste....

In tudi sami veste, kam nas bo vaša opranoglava ideologija pripeljala....

Sponmimose
pred 78 tedni
58.
Likudnik, tebi sem storil krivico, ker sem te dal "vmes". Oprosti.Zzzz, lepo pozdravljena.
Sponmimose
pred 78 tedni
59.
in pa še Likudnik:

Slovenski levičar je humanist.


Ta je bila pa močna. In kako ironična.

Imam pa še eno misel, ki jo je javno izjavil Winston Churchill:

The Fascists of the future will be the anti-fascists

Po slovensko - bodoči fašisti bodo antifašisti.

Sponmimose
pred 78 tedni
60.
Besedilo s pojasnilom razvrstitve je soliden izdelek za desničarja. Takšnih in drugačnih klasifikacij je kar nekaj. Upam, da tole dopaminsko onaniranje avtorju pomaga pri njegovem boljšem počutju.
Scotsman
pred 78 tedni
61.
Sponmimose
Zelo lepo si napisal: "...od njegovih lastnih izkušenj z življenjem v Jugoslaviji, najbolj popolni in najbolj dovršeni državi na svetu vseh časov."

Ne samo lepo, ampak tudi popolnoma točno!
Če kaj čitaš, so pred kratkim odprli nekatere dokumente, v Ameriki seveda, iz katerih je razvidno, kako so se bali zaradi huanosti družbenega sistema, ki ga je Tito uvedel v Jugoslaviji, v strahu, da se ne bi razširil po svetu. To samo dokazuje v točnost, kot si jo zgoraj zapisal!

Delavski kapitalizem, samoupravljanje, je najvišja možna stopnja razvoja družbeno ekonomskih odnosov med ljudmi. Samo nazaj še lahko gremo, in smo tudi šli! V Sloveniji z zaplembo delavskih tovarn nazaj v socializem, ker je v socializmu lastnik proizvajalnih sredstev država, potem pa je država s privatizacijo Slovenijo vrnila nazaj v demokratični kapitalizem!

Duhovnik je poklic!
Duhovnika izšola država na državne stroške, kot tudi izšola vse druge za vse druge poklice, in to brezplačno, po komunističnem načelu solidarnosti! Vsak, ki opravlja kak poklic, mora plačevati davke in se ravnati po predpisih države. Ampak to ne velja za poklic duhovnika!

Celo angleška kraljica je papežu Janezu Pavlu II. čestitala za uspešno likvidacijo komunizma, ki ga sicer nikoli ni bilo in ga tudi ne bo, ker komunizem ni družbeno ekonomski sistem, ampak je po Marksovi definiciji NAUK o osvobajanju proletariata. Papež je uničil le socializem in delavski kapitalizem, samoupraljanje!

Sveta cerkev ima skoraj v slednji fari svojo cerkev in župnišče, ki je v lasti Vatikana, ne pa slovenske države, je kot nekakšno družbeno premoženje.

In zdaj tja pošlje škof nekega duhovnika kot delavca in prodajalca, mu preda župnišče v upravljanje, s titulo župnika, in ga obveže, da mora škofu predati tretino zbranih dohodkov, ostanek je župnikova plača! Če dohodkov ni dovolj, ga kazensko prestavijo v drugo župnijo.

Pa saj je to vendar čista kopija samoupravljanja v gospodarstvu! Vprašanje je samo, če si je Kardelj samoupravljanje izmislim sam, ali pa je le kopiral že uveden samoupravni sistem znotraj Cerkve!

Zdaj je težko zvedeti, zakaj je samoupravljanje delavcev v gospodarstvu papež zrušil, medtem ko pa je samoupravljanje znotraj Cerkve obdržal. Mogoče le zato, ker si družbene lastnine nihče ni mogel lastniniti, kot sedaj, ko se tovarne prodajajo kot žemljice. Drugače ja Sveta cerkev ne bi mogla postati lastnik Mariborske banke, in drugih podjetij, za kar se je Janez Janša dogovoril z OECD-jem, ker okupator okupira zato, da bi cuzil denar od naroda.
Naš Tito
pred 78 tedni
62.
Komunizem je konzerva na kateri pise, da je datum uporabe pretekel.
In levicar se vedno odpira to konzervo in prodaja vsebino kot ekolosko zdravo hrano.
Demokrati pazite in spostujte svoj zelodec!
LP iz ekolosko zavedne puscave, Likudnik
Likudnik
pred 78 tedni
63.
Definicija za levicarja No.8: konzervativec
Prs.odbor za klasifikacijo za potrditev!
LP iz demokraticne puscave, Likudnik
Likudnik
pred 78 tedni
64.
@57, Dober večer, dragi moji jezni levičarji.

Glede na celoten komentar, bi rekla, da niso jezni levičarji, ampak ti osebno.

Smo že izluščili pravo definicijo MMC levičarja?

Mislim, da niste in tudi ne boste, saj je jasno, da smo ljudje na MMCju zelo različni, kar se tiče mnenj in nas ne moreš stlačiti v en koš. Razen seveda če vse skupaj zelo posplošiš in izenačiš, kar pa tako ali tako počneš že od samega začetka.


V svojih komentarjih (@6 @10 @37 @57) namesto argumentov ali utemeljitev ponavljaš ene in iste besede (copy paste) iz bloga, kar očitno kaže na to, da ne znaš sam argumentirati ali utemeljiti (ali celo normalno debatirati).Nazadnje pa še tole - v komentarjih @42,@43,@44, sem utemeljila, argumentirala in/ali razložila, zakaj nobeden izmed tipov levičarjev, ki si jih omenil, zame ne velja, vmes sem napisala tudi nekaj mnenj o temah, ki so v zgornji tipizaciji omenjene.
Ni OK, da sem po izčrpnem pisanju ostala brez odgovora.
jamea
pred 78 tedni
65.
2 vprasanja ; - zakaj ni clanka tipi desnicarjev.
- zakaj nemores najt , kdo se skriva za imenom Kavarna Hayek
Vongobongo
pred 78 tedni
66.
@ 59 Zanimivo, da se "pravičpnik" sklicuje na laž:

The fascists of the future will be called anti-fascists[edit]
I've seen this quote (with small variations) many times, but I'm having trouble finding the source. Can anyone shed some light on the source of the quote, or if it was said by Churchill at all or if it's been proven false altogether? --Thecakeisalie 13:18, 12 October 2009 (UTC)


false. search for Ignazio Silone.

I actually contacted the Churchill Society and asked them if Winston Churchill had ever said "the fascists of the future will be called anti-fascists" They replied saying there was absolutely no evidence anywhere of him ever saying is and so, therefore, he didn't say it. For some reason it has been attributed to him incorrectly. —The preceding unsigned comment was added by 83.100.173.161 (talk) 12:56, 2 May 2010

It can't be traced back to Silone either 91.138.67.186 16:10, 12 August 2010 (UTC)
It was Rebecca Black who said that. --Ron Oliver (talk) 13:52, 21 July 2016 (UTC)
"therefore, he didn't say it" -- that's not valid reasoning. Fche (talk) 15:54, 14 December 2016 (UTC)
I've seen this quote attributed to different Italian writers but I could never find a definite source. 93.133.241.206 00:16, 24 October 2010 (UTC)

A similar quote is by another Italian writer, this one confirmed: "In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti." [1] (In Italy there are two types of fascists: fascists and anti-fascists. Turion (talk) 11:36, 9 April 2014 (UTC)
pepe 2
pred 78 tedni
67.
Vesel sem tudi tvoje trditve, da je Titova Jugoslavija bila najbolj popolna in najbolj dovršena država na svetu vseh časov." In še res je! In tudi najbolj humana!

Tvoja izčrpna analiza levičarjev je resnično narejena v detajle.

Ker si takšen genialen analitični um, te ponižno prosim, v svojem in v imenu bralcev,
da bi podobno analizo izvedel tudi za desničarje! Prosim lepo!


Ker, če tega nisi sposoben narediti, potem si to samo prepisal od nekoga,
pa jaz krivo občudujem tvoj analitični um!

Ko so v Agliji uvedli strankarski sistem in ustanavljali stranke, so stranko ustanovili tudi delavci, oziroma njihovi sindikalni predstavniki. Angleški delavci so seveda volili svojo delavsko stranko in prišli v parlament.

Tam je bilo popolnoma nasprotno kot v Sloveniji, kjer desničarski sindikalni voditelji nočejo niti slišati, da bi ustanovili svojo delavsko stranko! Delavci sami pa volijo desne, katoliške, stranke, volijo torej celo svojega lastnega razrednega sovražnika! In potem se pa čudijo, da so postali moderni sužnji!

In ko je delavska stranka v Angliji prišla v parlament, je plemičem in buržuaziji bilo ispod časti sedeti skupaj s predstavniki delavcev, pa so se kar preselili na desno stran parlamenta, delavski poslanci pa tja, kjer je bilo prosto, na levo stran parlamenta.

Tako so izkoriščevalci in zatiralci delavskega razreda poimenovani desničarji, borci in predstavniki delavcev pa levičarji. Zanimivo pa je, da so desničarji, sovražniki delavskih pravic, vsepovsod tesno povezani z verskimi voditelji!

Katoliška in pravoslavna cerkev sta največja veleposestnika na zemlji, po funkciji torej buržuja, in ker nekdo mora obdelovati njihova polja, jima ne pade v glavo, da bi se borila za delavske pravice. Tako je Sveta cerkev že samo zaradi svojega ogromnega bogastva in politične moči ključni partner desničarjev v zatiranju in iskoriščanju delavcev. Izkoriščanje delavcev pa ni to, da mora delavec delati, ker je to normalno, ampak je v višini plačila za svoje delo, plačila, ki mu ne zadostuje za normalni fizični obstoj njega in njegove družine. Čemur pravimo revščina!
Naš Tito
pred 78 tedni
68.
@66,

pozdravljen pepe2,

lepo, da si našel pravi izvor tega reka. Pač ga ni izustil Churchill, če ti tako praviš, ampak nekdo drug. Kar pa jasno z bistvom sporočilnosti ni nekih konfliktov. Še vedno velja

Antifašisti bodo bodoči (današnji )fašisti.

Boš to trditev tudi pokomentiral? Ali je resnična ali ne?
Sponmimose
pred 78 tedni
69.
@67,

dragi Naš Tito,

daj nehaj no.

S takimi nebulozami so nas futrali v prvih dve letnikih srednje šole.

Pa ne me imet za bebca, ker za te tvoje teorije, KI NIKJER NIKOLI NISO DELOVALE, nisem dovzeten.

Moraš razumet, da nisem bebc. Ker nekako ne morem bit. Mi vest tega ne pusti. S tabo je pa povsem druga zgodba.....Še kar neke marksistične nebuloze furaš, nič drugačne, kot pred 50 leti. A ni že čas, da se tudi sam osebnostno razviješ, in začneš na svet gledat skozi svoje možgane, ne pa skozi možgane drugih? Samo malo tako, za osebnostno rast.

Priporočam!
Sponmimose
pred 78 tedni
70.
Opažam pa nek trend (razen zakrknjenih tipa Naš tito) da vas počasi postaja sram, da ste levičarji?

Vsi pravite - jaz nisem ne levičar ne desničar (pri takem veš takoj, da je levak).

Zakaj se izmikate?

Pa saj normalni vedo, kdo ste in kaj ste. Saj se ni treba sprenevedat, ste pač levičarji.

Sponmimose
pred 78 tedni
71.
@67,

ne vem pa zakaj ne prebereš, saj te ta definicija zadane točno v srčiko tvojih opranomožganskih nebuloz:

. Kakršnakoli razprava z jugonostalgikom je povsem odveč, kajti argumenti, dejstva in statistični podatki, ki mu jih lahko ure in ure navajate, so popolnoma brez pomena od njegovih lastnih izkušenj z življenjem v Jugoslaviji, najbolj popolni in najbolj dovršeni državi na svetu vseh časov.

Če želite jugonostalgiku dokazati, da je bila blaginja (če tistemu sploh lahko rečemo blaginja, prej revščina) v Jugoslaviji le nekaj večja kot v Romuniji, da je bila Češkoslovaška celo pred Titovo državo, da je Jugoslavija v 80. letih prejšnjega stoletja de facto bankrotirala, da ni logično, da so ljudje bodisi bežali iz države bodisi iskali delo v Nemčiji, ko pa naj bi bila Jugoslavija bogata država z visokim standardom in da je njegov spomin po vsej verjetnosti posledica halucinacij ali neuresničenih sanj v mladosti, vas bo, ne da bi dosti razmišljal, obtožil, da se del klero-nacionalno-fašistično-fevdalno-neo
liberalno-kapitalistične elite, ki kleveta Tita, najboljšega voditelja na svetu, ki razširja laži o najboljši državi na svetu, ki želi ropati in tlačiti delavski razred.

S tabo je debata nemožna, ker s svojimi idiotskimi prepričanji lahko človeka potegneš na svoj nivo, in ga uničiš.


Sponmimose
pred 78 tedni
72.
@64,

draga Jamea,

si se potrudila in izčrpala vse svoje znanje in prepričanja.

Odgovoril ti bom samo takole:

pojdi prebrat svoja razmišljanja , predvsem na forumu, in primerjaj ta razmišljanja z odstavki, katere sem jaz močno črno poudaril

In primerjaj.
Sponmimose
pred 78 tedni
73.
@60,

dragi Scotsman, iz napačnega kota gledaš to stvar.

Jaz sem vam samo nastavil ogledalo -

vse to je vaš izdelek.
Sponmimose
pred 78 tedni
74.
Dragi Spomnimose,

hvala za ogledalo, ki je očitno zanič, saj v njem niti sebe ne vidiš. Če bi bilo dobro,
mi ga kot demosovec sigurno ne bi pošiljal. Demos = lastnik sužnja!

Tvoj nasvet, "A ni že čas, da se tudi sam osebnostno razviješ, in začneš na svet gledat skozi svoje možgane, ne pa skozi možgane drugih?" me je do solz ganil!

Ampak to so samo prazne, puhle besede, značilne za prodajalce boga vernikom, kajti jaz bi ti srčno rad ustregel, če bi mi vsaj namignil na nekaj konkretnega! Rad bi se namreč tudi "osebno razvil", ampak brez nasveta, kako naj to naredim! Ponujaš mi ključavnico brez ključa! In kaj naj počnem s ključavnico brez ključa?

Jeziš se, kako da ne moreš jugonostalgiku niti statistično dokazati pomanjkanja blaginje, ki je zelo širok pojem. Res je bilo pomanjkanje, toda ni bilo revščine! Vsi smo gradili lastne hiše, vsi smo kupovali avtomobile, vsi smo hodili po gradbeni material v tujino, pa tudi po kavbojke v Italijo!

Toda, moj dragi domobranec, imeli smo DENAR za gradnjo hiše, imeli smo DENAR za nakup avtomobila, imeli smo DENAR za nakup kavbojk, in imeli smo celo avtomobile, s katerimi smo hodili po nakupe, kjer ni bilo NIČ zastonj! Vse smo plačali, ker smo imeli DENAR!

DENAR pa smo imeli, ker smo dobro gospodarili, in ker smo si ustvarjen dobiček mi delavci, kot kapitalisti, razdelili med seboj, v nasprotju z zdaj, ko si ga v celoti tajkun prilasti, delavec pa dela za mizerno plačilo!!!

Vidiš, prav zaradi tega ne moreš jugonostalgika z nobenim statističnim podatkom prepričati, kako hudo mu je bilo pod "zločinskim komunističnim režimom"! In, da ti še malo pokvarim veselje, ker sem hudoben kot kakšen demokrat, še ne dolgo nazaj, sta kar dva ameriška politologa zatrjevala, da bi danes bila Jugoslavija med najbolj razviti državami na svetu, če bi še obstajal delavski kapitalizem. To ti pa ni všeč, kaj ne?

Pa še malo, ker namiguješ na Marksa, največjega ekonomista doslej. Pred leti je profesor Kovač zaničevalno označil Marksa kot psa kosmatinca, čeprav vsa politična ekonomija temelji na Marksovem Kapitalu, čeprav jo celo on sam poučuje in čeprav se vsa gospodarska previdevanja in analize gospodarstva vršijo po Marksovih formulah! Jaz si z lahkoto predstavljam, s kakšnimi protidelavskimi idejami prihajo študenti od njegovih predavanj!

Marks je najbolj opsovan človek na svetu, to pa izključno zato, ker je delavcem razlagal, zakaj in odkod izvira njihova beda! Ampak še najhuje, ker je zatrjeval, da morajo delavci prevzeti oblast, če želijo imeti svobodo! Oblasti pa cerkev ne da kar tako iz rok!

In če ti meni očitaš, češ da mislim z Marksovo glavo, kar bi mi bila celo nedojemljiva čast, kajti ni bilo nikoli nobenega človeka, ki bi imel več znanja kot Maks, potem lahko jaz to isto očitam tudi tebi, da si analizo tipov levičarjev od nekoga drugega prepisal, ker je jasno, čeprav trdiš, da si zelo pameten, verjamem, ampak brez trohice humanosti, da kljub opevani pameti nisi sposoben narediti podobne analize za desničarje.

To, da ti je ispod časti, ne bo držalo!
Naš Tito
pred 78 tedni
75.
@74,

nisi me prepričal. Drugi razmišljajo namesto tebe. Tip št .1 še vedno:

Jugonostalgik

Gre za najbolj razširjen tip levičarja v Sloveniji. Zanimivo je, da je med njimi veliko mladih, tudi takih, ki so se rodili že v samostojni Sloveniji, zato zanje ni jasno, ali so imeli izkušnjo s časovnim strojem ali se zgolj napajajo z zgodbami starejših jugonostalgikov, ko nosijo zastave z rdečo zvezdo in druge komunistične simbole. Ta tip je sicer lahko povsem simpatičen, ob njem se samo nasmehnemo, če ne bi bil popolna zguba in škodljiv. Kakršnakoli razprava z jugonostalgikom je povsem odveč, kajti argumenti, dejstva in statistični podatki, ki mu jih lahko ure in ure navajate, so popolnoma brez pomena od njegovih lastnih izkušenj z življenjem v Jugoslaviji, najbolj popolni in najbolj dovršeni državi na svetu vseh časov. Po njegovem (ali bolje rečeno, tako kot se spomni jugonostalgik) je bilo vse od vseh, ni bilo socialnih razlik, stanovanja so bila družbena, delo si imel zagotovljeno, prenočil si lahko na klopci v parku, ne da bi se bal za svojo varnost (čeprav ni jasno, zakaj bi tam spal, ko pa si imel zastonj stanovanje), v družbi sta prevladovali pravičnost in enakost in tako naprej. Na teh frazah se začne in konča vsak pogovor z njim, to je doseg njegove komunikacijske sposobnosti.


Če želite jugonostalgiku dokazati, da je bila blaginja (če tistemu sploh lahko rečemo blaginja, prej revščina) v Jugoslaviji le nekaj večja kot v Romuniji, da je bila Češkoslovaška celo pred Titovo državo, da je Jugoslavija v 80. letih prejšnjega stoletja de facto bankrotirala, da ni logično, da so ljudje bodisi bežali iz države bodisi iskali delo v Nemčiji, ko pa naj bi bila Jugoslavija bogata država z visokim standardom in da je njegov spomin po vsej verjetnosti posledica halucinacij ali neuresničenih sanj v mladosti, vas bo, ne da bi dosti razmišljal, obtožil, da se del klero-nacionalno-fašistično-fevdalno-neo
liberalno-kapitalistične elite, ki kleveta Tita, najboljšega voditelja na svetu, ki razširja laži o najboljši državi na svetu, ki želi ropati in tlačiti delavski razred.


Priporočljivo je, da se resnih debat z jugonostalgikom izogibate, ker je vsaka debata popolnoma brezupna. Ko se ga bo napil in vam bo razlagal svoje seksualne izkušnje s potrebnimi kapitalističnimi »švabicami« v gozdičku v okolici Poreča ali na razbeljenem kamenju na Pagu leta 1975, zgolj kimajte z glavo in potožite, da vam je žal, da tudi vi niste tako uživali.


Kje jih najdemo? Na partizanskih proslavah, na predvolilnih zborovanjih SD in ZL, v bifejih urbanih središč, kabinetu predsednika vlade in predsednika države, v ZZB NOB.


Sponmimose
pred 78 tedni
76.
Torej nimas pojma gdo se skriva za imenom Kavarna Hayek?
Vongobongo
pred 77 tedni
77.
Je pa zanimivo kako uzivas u zaljenju levih, da bi pa kaj takega napisal za desnake, pa niti pomislit neupas ;)
Vongobongo
pred 77 tedni
78.
Ne vidim se kot levega ali desnega, vendar me je kot levaka označil komentator. Ne vem zakaj, morda zaradi mojih stališč, morda ker se nisem strinjal z njim in se ima za desničarja. Niti približno se ne najdem pod avtorjevo: Kje jih najdemo (nobena skupina)? Ali to pomeni, da nisem levičar, ali pa avtor ne pozna dovolj te skupine ljudi?
Zagotovo vem, da nisem desničar, ker so preveč nestrpni do drugačnosti. V večini primerov se ravno zaradi drugačnosti z njimi ne da komunicirati (kar potrdi da nisem desničar). Je to morda definicija 9. skupine levičarjev: ljudje, ki se ne opredeljujejo z oznako levi ali desni in so zmožni iskrenega in poglobljenega dialoga, dokler sogovornik ni žaljiv in agresiven. Kje jih najdeš? Povsod, če znaš gledati, poslušati in se pogovarjati.
7x7
pred 77 tedni
79.
Ad 77

Medtem ko na televiziji raziskovalni novinarji ugotavljajo, da zdaj že POLOVICA Slovencev živi pod pragom revščine, ki je nastala odkar je tovariš Kučan Sveti cerkvi predal oblast, ki je načrtno, torej namerno, likvidirala tovarne s programiranimi stečaji, da bi delavci ostali brez dela in tako brez sredstev za preživetje,

pa se "humanist" pater Spomnimose na vse pretege trudi prepričati Slovence, v kakšni grozoviti revščini smo živeli v Titovi Jugoslaviji, in to na podlagi statistike, kjer sploh nihče ni bil lačen, kjer nikogar niso vrgli iz stanovanja, kjer se je lahko vsak otrok brezplačno šolal, kjer se je lahko vsak brezplačno zdravil, kjer ni bilo brezdomcev, kaj šele beračev, in kjer je skoraj vsak Slovenec imel službo in dobival plačo, in
kjer je vsak delavec bil kapitalist, solastnik tovarne!

In še, kjer je Jugoslovan, kot edini na svetu, lahko svobodno potoval po celem svetu, in to brez vize!

Papež je ustanovil NATO pakt za borbo PROTI komunizmu! Ne za obrambo, ampak za napad!
Ampak, ker smo v Titovi Jugoslaviji imeli kapitalizem, zakaj so torej ta delavski kapitalizem uničili?

Odgovor nam je že na začetku dal kar sam predsednik CK ZKS, takrat še tovariš Milan Kučan, malteški vitez, s trditvijo, da je bilo "samoupravljanje sistem družbene nepravičnosti", kar je pozneje še dopolnil z izjavo, da "Slovenija brez bogatih nima prihodnjosti"! Ekola!

Če želimo zdaj analizirati pomen teh izjav, moramo tem besedam poiskati njihovo nasprotje!
Nasprotje od nepravičnosti je seveda pravičnost! Kaj ne?
Nasprotje od bogatih pa seveda revnih!

Logičen sklep in spoznanje je torej, da bo uvedel pravičnost s tem, da bo uvedel revščino! Tako je tudi naredil, in tega ni potrebno posebej dokazovati.

Poglejmo naprej!
Vatikanska multinacionalka pohlepnežev za trženje Kristusa se bolj bojii komunizma, kot samega hudiča!
Komunizem in komunisti, vsi so proglašeni kar za zločince, ki jih je potrebno iztrebiti z obličja zemlje.

Postavimo tudi komunizmu njegovo nasprotje!
Nasprotje komunizma je individualizem!

Za komuniste je vse NAŠE! Naša zemlja, naša država, naša vlada, naša cerkev, naša tovarna, naša mama
naši otroci, naš narod...Torej tam, kjer ljudje živimo in se družimo. Le lastnina za osebne potrebe je moja, moja hiša, moj vrt, moj avto...

Individualizem zagovarja bogastvo bogatih s trditvijo, da posameznik, s svojo željo po večanju svojega bogastva, ustvarja dobiček z učinkovitim iskoriščanjem naravnih dobrin in delovne sile, kar baje pripomore k "blagostanju" vseh! Malo morgen! Kakšno korist imajo ljudje, če milijarderju ležijo neporabljene milijarde na njegovem bančnem računu? Kakšno korist imajo judje, če takšen pohlepnež brezobzirno uničuje naravo?

Sveta cerkev s svojim neizmernim pohlepom je seveda glavni zagovornik individualizma.

Naš Tito
pred 77 tedni
80.
@72

"pojdi prebrat svoja razmišljanja , predvsem na forumu, in primerjaj ta razmišljanja z odstavki, katere sem jaz močno črno poudaril

In primerjaj. "


Ne vem, s kakšno logiko pričakuješ, da bom primerjala na forumu svoja mnenja s tvojimi podtikanji, ki nimajo nobene povezave z mojimi mnenji. UPS, saj res, ne gre za tvoja podtikanja, ampak za copy-paste pisanja nekoga drugega.

Pa še to - ne samo, da moja razmišljanja na forumu nimajo nobene povezave z mojimi mnenji, na forumu so povsem druge teme, v katerih sem izražala svoja mnenja. In kot sem že napisala moja mnenja niso leva ali desna, ampak so različna glede na posamezno temo/projekt/osebo/ravnanje ipd.
jamea
pred 77 tedni
81.
@75, nisi me prepričal. Drugi razmišljajo namesto tebe. Tip št .1 še vedno:


Medtem ko drugim podtikaš, da drugi razmišljajo namesto njih, bi se moral osredotočiti na lastna pisanja in ugotoviti, da je nekdo razmišljal namesto tebe in ti podatknil neko mnenje, ki mo slepo slediš.

V prid temu pa govorijo naslednji argumenti:

1. tvoj blog je (z izjemo kratkih dodatkov) copy-paste nekega drugega pisca oz. nekega drugega mnenja, kar pomeni, da je nekdo razmišljal namesto tebe

2. v komentarjih namesto svojih argumentov vedno znova ponavaljaš ene in iste citate iz bloga (ki je v večni copy-paste) in jih jemlješ kot čisto resnico, čeprav je tipizacije povsem posplošena in so mnenja piscev zelo različna kot smo tudi različni ljudje

3. uporabnikom oz. piscem na MMCju lahkotno in površno pripisuješ tipe levičarjev, čeprav morda niti niso levičarji in čeprav poznaš njihova mnenja le delno in površno, skratka deluješ kot točno določen politik, ki vsakega, ki se ne strinja z njim označi sa komunista ali kaj drugega


jamea
pred 77 tedni
82.
Jamea,
če nimaš pojma, kaj sploh je levičar, kako lahko potem določaš tipe levičarjev?
Ne mislim tebe, ampak na patra.

Problem je razlikovanje med socialo in socializmom.
Borec za socializem je socialist.
Kaj pa je borec za socialo? Tudi socialist, kaj ne?

To je eno in isto, ker je cilj socializma uvesti socialo,
in je prav zato tudi nastal predvsem tam, kjer je revščina bila najhujša,
kot Kitajska, Rusija, Jugoslavija, Kuba...

In kakšna je razlika med socialistom in komunistom?

Socialist pravi kapitalistu, daj mu malo večji kos kruha,
da ti ne bo crknil. Socialist v osnovi podpira hlapčestvo.

Komunist ravno nasprotno. Komunist zahteva ODPRAVO hlapčestva!
To pa sem jaz!

Za tebe pa ne vem, kaj si, ker trdiš, da nisi ne eno ne drugo,
ostane le še, da si buržuj,
kar pa tudi nisi.

alist,
kaj pa je borec za socialo?


Naš Tito
pred 77 tedni
83.
V oči sta me zbodle 2 stvari:

1. "Mi lahko pomagate, saj se poznate, in dodamo še 8mi tip levičarja - levičar MMC.
Kako bi napisali njegovo definicijo?
In pa prosim, vem da bo težko, vzdržite se raznih "opazk" ki so pač za njih samoumevne. Ne rabite jih še stotič omenjati, saj so nam popolnoma jasne. Samo definicijo in to je to."

Ko zapišeš: vem da bo težko, vzdržite se raznih "opazk". Ali pri tem misliš opazke kakor so tele:

"Baje poznamo pri nas sedem tipov levo usmerjenih bed...ahm, naprednih, razmišljajočih beb...ahm, oprostite, naprednih ljudi."

Lahko zaključim, da se težko vzdržiš takšnih opazk in v primeru zapisa tega bloga ti ni uspelo? Upaš pa, da bo to uspelo bralcem/komentatorjem bloga?

2. Zakaj bi morali zapisati samo definicijo in nič več. Je daljše branje preveč utrujajoče?
7x7
pred 77 tedni
84.
@83

"Baje poznamo pri nas sedem tipov levo usmerjenih bed...ahm, naprednih, razmišljajočih beb...ahm, oprostite, naprednih ljudi."

Ta citat in nekateri zaznamki bloga so povsem jasen znak, da si je avtor bloga omenjeni blog skupaj s komentarji začrtal kot izredno žaljivega do drugače mislečih.
jamea
pred 77 tedni
85.
Hudo je ko desničar kot vire navaja izjave človeka na iĆ.
Bravo cinik!!
opusdei
pred 77 tedni
86.
Ehhhhhhhhhhh, je to vse kar zmoreš na to temo? Nek povzetek neke teze ali celo malček plagiata nekoliko iskrivih misli kakšnega šaljivca.
Ti pa takoj vzameš šalo hudo resno in skušaš zadevo še nadgraditi z nekaj domačijskosti.
Tudi prav.

Ampak ne morem se znebiti misli, ki vso zadevo pokaže v malček drugačni luči;

zdi se, da bi bilo prekorajžno reči, da je vsak bedak desničar
z veliko manj dvoma pa bi lahko rekel
da je vsak desničar vsaj malček bedaka.

Kajti le bedak ne razume šale ali iskrive domislice pametnejšega od sebe.

Včasih je bolje molčati, da se drugi ne trkajo po čelu....
grom-instrela
pred 77 tedni
87.
Nasedli ste mu - niste opazili, da vas samo vleče za jezik. Škoda časa.
velenjcan
pred 77 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 188361
Forum avtorjev: 15872 Forum teme: 34425 // Odgovorov: 1873461
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86499 // Komentarjev: 1239770
Avtorji fotografij: 26210 // Slik: 221796 // Videov: 18357
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "