Logan: Verjemi prosim, to je tvoja hčerka!
Recenzija filma Logan Wolverine


Film ob katerem zelo upravičeno najprej pomislimo na Edvarda Škarje z glavno vlogo legendarnega Johnnya Deppa. A to je samo kratka opazka, ker nerada delam primerjave med filmi. Tako Edvard kot Logan sta imela namreč podobne "prste".

Logan: moški srednji let, ki se zaveda, da je mutant - že od rojstva ima sposobnost, da lahko preseneti s podaljški prstov ob ekstremnih situacijah. Vse to je vidno kot nekakšni meči, sablje oz. škarje. Uporablja jih kot orožje, kar mu seveda še kako pride prav med bojevanjem, ko ga presenetijo nepridipravi v skrivališču blizu mehiške meje. Orožje kot naravna danost mu po eni strani ugaja, po drugi, pa ga neskončno obremenjuje in omejuje, saj ne more živeti normalnega življenja.


Največjo prelomnico doživi, ko skupaj s profesorjem Xavier-jem, ki trpi zaradi Alzheimerjeve bolezni in izgublja spomine, spoznava, da pa vendarle življenje ni takšno, kot si ga predstavlja v svoji glavi. Skrivanje ne more biti večno, sicer pa tudi to ni več zabavno, kajti korporacija pod vodstvom brezkompromisnega Nathaniela v boju proti mutantom prepogosteje prihaja "na obisk". Logan namreč kar naprej beži v svoj omejeni svet, se predaja alkoholu, ki ga za kratek čas sprosti, a v duši vse bolj postaja razvalina.

Kljub svoji moči in inteligentnosti, je Logan preveč trmoglav in skeptičen, ko si domišlja, da je edini tovrsten mutant. Profesor Xavier mu vztrajno dopoveduje, da temu ni tako, a Loganova trmoglavost pač ne pozna meja.Dogajanje je postavljeno v leto 2029, Loganova služba, ki mu predstavlja stik z zunanjim svetom in "navadnimi" ljudmi, je vožnja taksija, ki se ji posveča s posebno mero zadržanosti, negativizma in tečnim, celo nesramnim pristopom. Ravno po spletu okoliščin med opravljanjem tovrstne službe, spozna skrivnostno žensko, Mehičanko, ki ga na kolenih prosi, naj poskrbi za njo in 11-letno Lauro in jo odpelje čez mejo v Mehiko na varno. Logan, znan po svoji neizmerni trmi, se kljub visokemu znesku denarja, ki mu ga ženska obljublja, za to sprva ne zmeni, a po dolgotrajnem prosjačenju, le ugodi ženski. A žal - prepozno.Gledalcu filma bo ob določenih trenutkih, tako kot je tudi meni, Loganova trdosrčna trma popolnoma nerazumljiva. Že prav, da stojiš za svojimi prepričanji, a da si tako zelo trdosrčen, da si že prav hudoben in brez kančka empatije. No, to, pa je res karakterna lastnost, ki zna več kot odbijati.

Ne bom izdala vsega, a vez, ki jo imata 11-letna Laura in Logan, je posebna. Kljub upiranju in krutemu skepticizmu, Logan ne more ubežati usodi - njuno izkazovanje medsebojen ljubezni in naklonjenosti je pač "krvno povezano".Film je precej drugačen, strog, tog, krut, a še kako realen. Za vsako grobostjo se namreč skriva nežen pogled in topel izraz ljubezni, pa čeprav se navzven pokaže drugače. Filma bodo veseli gledalci, ki na svoj seznam redko uvrščajo tipično "pocukrane" vsebine.

Oddano: 09.03.2017 ob 10:35:10
Kategorije:
Film skozi ženske oči
Zaznamki:
Recenzija, filma, Logan, Wolverine
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 212 | Ocena 3.2 od 9 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
ocena: 1

Zanima me kaj imajo v glavi ljudje, ki hodijo gledat take idiotske, bolne filme. In celo napišejo reklamni blog na to shizofreno, KLAVSKO tematiko.

Normalen človek bi napisal recenzijo v enem stavku:
"Niti pod razno ne pojdite gledat tega filma, če ste vsaj približno zdrave pameti!"
Grommm
pred 67 tedni
2.
KLAVSKA tematika?

eno je zgodba, nekaj drugega pa tema.
Ja, je precej prebodenih lobanj v tem filmu, odrezanih glav, z jeklenimi sulicami raztrganih teles, krvi, mlatenja, streljanja

znotrej vsega tega pa se nahaja ganljiva zgodba o družini, pripadnosti, obupu, brezupu, upanju , prijateljstvu, solidarnosti, osamljenosti, ljubezni, borbi proti zlu, ustvarjanju drugačnega življenja.

ja, je precej klanja v tem filmu, bolan in idiotski pa prav gotovo ni.
Ajaa
pred 67 tedni
3.
@Ajaa .. kakor za koga.
Grommm
pred 66 tedni
4.
si ga gledal,Grom,od začetka do konca?
Ajaa
pred 66 tedni
5.
Gromm: Glede na tvoj komentar, se upam ne uvrščaš med "normalne". Na psihiatriji verjetno cel dan vrtijo Titanik, ki se pa nikoli ne potopi.
Rockos
pred 66 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1Št. registriranih uporabnikov: 184398
Forum avtorjev: 15868 Forum teme: 34418 // Odgovorov: 1872481
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86309 // Komentarjev: 1238078
Avtorji fotografij: 26162 // Slik: 221448 // Videov: 18398 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "