Boljševistična komunistična partija je prevzelai oblast s krvavo revolucijo, torej bratomorno vojno, po španskem konceptu in to še celo s pomočjo angloameričanov. Komunistična partija ni v prvi vrsti vodila boja proti mnogo premočnemu okupatorju v svoji deželi, kakor že nazorno prikaže sam dr. Aleksander Bajt, takratna partizanska eminenca v samem partijskemu vodstvu in kasneje predavatelj politične ekonomije na pravni fakulteti, ki v svojem obširnem zbranem gradivu Bermanov dosje, izdanem leta 1999, dokumentirano dokazuje, da je bil cilj partije fizično odstraniti takratne napredne intelektualce, veletrgovce, posestnike, duhovščino, skratka vse, ki so kakor koli nasprotovali takratni komunistični doktrini, da je partijsko vodstvo lahko neovirano prevzelo oblast v celotni Jugoslaviji in ne le v Sloveniji. Za vse to pa je bila ljudska cena v naši domovini ena najkrutejših in procentualno najštevilčnejših v celotni Evropi.

Za takšno revolucionarno usodo Slovenije je na znani čebinski noči aprila 1937 odločalo enajst prekaljenih komunistov: To so bili: Edvard Kardelj, Pepca, Maček, Miha Marinko, Albin Vipotnik, Franc Leskovšek, Ivan Tominec, Franc Salamon, Janez Marentič, Jože Butinar, France Fračnik in Lojze Hohkraut /vir: Muhič/.

Dr. Aleksander Bajt, Bermanov dosje (str. 944, 945): Nasilne podreditve slovenskega naroda komunistični partiji in njegovo skrčenje na objekt partijske samovolje (kar so komunisti storili z odločitvijo za nasilno uvedbo boljševizma z revolucijo), dejansko izvajanje te od ločitve in končno njeno uresničenje ne moremo označiti drugače kot zločin nad slovenskim narodom. Naši komunisti so storili ta zločin v času sovražne zasedbe. Z zvijačo, točneje, s prevaro so pridobili pod krinko osvobodilnega boja za revolucijo velike dele slovenskega prebivalstva. To je gotovo nekaj najpodlejšega in najbolj zavrženega, kar lahko kdo zagreši nad svojim narodom. Načrtno izkoriščanje osvobodilnega boja za izvedbo boljševiške revolucije je brez dvoma izvirni greh izdaje slovenskega naroda. Ko je bil storjen izvirni greh, so si protiljudski zločini komunistov sledili z logiko, s katero se domine podirajo same od sebe.

K tej zgodbi bi dodala še eno, zelo travmatično. Če že govorimo o javni rabi zgodovine, naj spomin prodre tudi v zlorabo žrtve, še skoraj otroka. Bilo je davno, okoli leta 1953. Kljub neprosojnosti ureditve starostnega spomina in izmišljanja, olepševanja in ideološkega skrivljanja preteklosti, je le treba povedati tudi zgodbo, ki se je zgodila, kajti nekateri so popolnoma otrdeli na jeziku in duši in bi lahko nesli tudi kdaj na grob kakšno svečo in rožo.

Bil je še mlad. Rad je z motorjem obiskoval veselice. Povabil je deklico, še skoraj otroka, da jo pelje domov. Med potjo pod mogočnimi drevesi se je zgodilo. Posilstvo. Ostala je noseča. Pri petih mesecih nosečnosti ji je prinesel iz Nemčije, ona je dejala "strup", ki bi ji odpravil plod. Zaužila ga je, dobila je neznosne porodne popadke. V neznosnih bolečinah je bila sama. Nikogar ni bilo ob njej. Še sama ni vedela ali je to splav ali porod mrtvorojenca.

Od tedaj naprej je bila srčna bolnica. Umrla je mlada. Grob ima na začetku pokopališča. Vselej se spomnim na brezvestneža in njeno zgodbo. Več ne bom govorila. Dosegla sem namen, da se je v zgodbi morda prepoznal. Opisala sem dogodek, ime bom odnesla v grob. Grdobijo lahko imenitnež javno zanika, ne more pa jo zanikati v sebi. V svoji vesti.

Zgodba je zgrajena na živem pesku, ki jo je za vedno pokopal. Vsako morebitno ime, izrecno omenjeno v tej zgodbi, je izključeno.
23. januar 2012 | RTV Kategorija: Ljudje | Komentarji (4)
Kdor je pravi moški, naj prihodnjo soboto gre za zaveso. Tam ga čaka presenečenje, naprava za preverjanje moškosti.
*
Lojze Ude, do 1980 sodnik vrhovnega sodišča v bivši SFRJ in prognostik, napoveduje deževno vreme: obstrukcijo Jankovićeve liste zaradi prekratkih noči.
*
Stanovnik naj bi baje kanil napovedati NOB proti sredinski desnici, ki pa naj ne bi sprejela izziva, ker se ne gredo ideološke teme. Verouk bo zaenkrat ostal v zakrstilnicah, partizani pa na položajih.
*
Erjavec, bodoči zunanji minister, pravi, da bo izpogajal dobre pokojnine v Bruslju.
*
Mako Voljč naj bi rekel, da banane ne da več, da bi jo mehčali in mečkali, naj ostale raje v hladilniku.
*
Kaj pomeni beseda dribling? SSKJ: dríbling -a m (i) žarg., šport. vodenje žoge z rahlimi sunki mimo nasprotnega igralca; preigravanje: bil je mojster driblinga in točnih podaj / bliskoviti driblingi. Če pomensko prenesemo dribling na politično območje, bi to lahko pomenilo z rahlimi sunki porivati Jankovića brez zadostnega števila glasov za mandatarja. Bliskoviti driblingi pa je menjava igralca Jankovića z Volčem.
*
A veste kje je srce zveri? V Ljubljanski banki, kjer je bil Volč na položaju do leta 2004 , ko se je prvobitna akumulacija kapitala pretočila k trazicijskemu levičarskemu klanu. Še malce pretakanj gor in dol, pa jim le ne bi škodilo!
*
Predsednik države se je pokazal kot izjemno čustven človek v sporih doma in z Ameriko. Pesnik in dramatik Joseph Mussomeli piše dramsko besedilo.
*
Američani so tako objokani zaradi koalicije, da so v navalu čustev odpovedali Žbogarju obisk v Washingtonu.
*
Vojščaki revolucije so na položaju in krepijo svoje vrste. Iščejo glasove …
23. januar 2012 | Kategorije: Ljudje | Komentarji (0)
Domovina ni več tista epohalna resnica in pravičnost, ki si jo vsi želimo. Spremenili so jo v tisti inštrumentarij, ki ne more več dajati večini ljudi kruha. Spet bodo primorani hoditi s trebuhom za kruhom v tujino kot pred in po drugi svetovni vojni.

V daljni Avstraliji in Novi Zelandiji potrebujejo fizične delavce, mojstre raznih poklicev in izobraženo delovno silo. Očitno se bo spet znašel v tujini najboljši del mladega narodovega telesa. Doma bodo ostali tisti srečneži, ki imajo še delo in domači in uvoženi lenuhi ter 'mučeniki' socialistične revolucije, ki potrebujejo slovenske pokojnine in privilegije na račun zadolževanja v breme naših otrok.

Dosegli smo zgodovinsko komplementarnost s preteklostjo. Nikar ne jočite za ideali svobodne izbire poklica, pravice do dela in dostojnega življenja, ki vam jih je Tito in nekateri še živeči ciniki ubijali v glavo, ker je prav on v imenu socializma najbolj kruto ideološko obračunal s slovenskimi podjetniki, obrtniki, trgovci, kmeti in slovensko inteligenco, da so se raztepli po svetu kot sovražniki delavskega razreda. In prav ti so ohranili narodno zavest in v tujini eksistenčno prosperirali in pomagali na najrazličnejše načine pri osamosvajanju.
Tu so ostali tisti upognjenci in podložniki režima, ki se idejno niso upirali in so tako družbenopolitično odgovarjali navedenim pogojem, ki so jim omogočili preživetje. Tito je po narodnem eksodusu kruto obračunal s tistimi drugače mislečimi, ki so ostali in uvozil v Slovenijo dobršen del Balkana. Ko sem brskala po internetu, sem našla ime in priimek nekoga (imena ne bom navajala zaradi družine), ki so ga obsodili na 6 let ječe in poklicno onemogočili, ker se je kot študent izrazil, da je za kraljevino. Bilo je to dovolj. Razjokal se je in odšel na delo v Nemčijo. Danes ždi v nekem germanskem domu upokojencev s spomini na čas zla, ko je moral po prestani robiji zapustiti domovino in družino.

Vsa ta jugo folklora je ostala, se krepila in speljala tranzicijo in pri tem nesramno obogatela. V tej kadrovsko konstelaciji »naprednih« sil so se zgodile najbolj skurbane reči z vsem, kar so ljudje s svojim delom ustvarili po letu 1960.

Pod dežnikom iste politike so tisti, ki naj bi najbolj ščitili človeka in njegove pravice v imenu »demokratičnih reform« in angažirane plemenske politike (klanovstva) naredili nad njim največji zločin po drugi svetovni vojni.

Izropali so vas!

Zato spoštovani Slovenci in Slovenke, ko boste odhajali v tujino s trebuhom za kruhom, najverjetneje v daljno Avstralijo in Novo Zelandijo (v Dubaj zagotovo ne!), kjer ne vladajo nazadnjaki in partijski ideologi z barabinsko logiko, vedite, da zapuščate za sabo izkrivinčeno zgodovino in zatohlo politikantstvo in da bo nastopil čas dolgega potrpljenja, da bo turbokomunistični bolnik izdihnil.

Človek res ne more razumeti te brezobzirne totalne volje. Človekovo antropološko in družbeno bistvo je opešano s svojim razvojem doseglo dno, ki je protislovno s svojim bistvom žitja in bitja naroda. Politična resničnost teženj po demokratizaciji družbe v zadnjih 20 letih ni obrodila sadov. Izid grabežljive tekme je na grozovit način uničil mnoga gospodarstva in človekovo dostojanstvo s pravico do dela in preživetja. Totalitarizem je vseobsežen, ker ne dopušča, da bi gospodarstvo in duhovne vrednote živele zunaj njega. To je pojem, s katerim je mogoče opisati tudi današnjo realnost, ko hoče predsednik države vsiliti ljudstvu bankirja, čeprav je jasno, da je banka povzročila krizo gospodarstva in njegov zlom. Vsakomur bi moralo biti jasno, da Slovenija nima istega položaja v EU kot Italija (morda samo formalno pravno, ne pa tudi dejansko zaradi svoje majhnosti ekonomije in nesposobnosti vladanja). Bankir Monti bo v okviru EU Italijo rešil na račun gospodarstev, ki se ne znajo same upravljati in edino kar imamo, so gozdovi in surovine, iz katerih bodo spretni znali izdelovati resurse in jih vnovčiti na svetovnem trgu. Vedeti je treba, da je Italija zgodovinsko zelo diplomatska in spretna pogajalka v svetovnem merilu in da nas bi uporaba istih vzorcev posnemanja pripeljala v mat pozicijo, iz katere nas noben bankir ne bi mogel rešiti.

Zelo balkansko kratkovidno!
23. januar 2012 | Kategorije: Ljudje | Komentarji (2)
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201120122013
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5Št. registriranih uporabnikov: 184767
Forum avtorjev: 15868 Forum teme: 34419 // Odgovorov: 1872553
Blog avtorjev: 3586 // Blogov: 86336 // Komentarjev: 1238322
Avtorji fotografij: 26166 // Slik: 221510 // Videov: 18399 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "