Lukšičeva radikalizacija politike SD in njene posledice
Dramatičen dvoboj med Lukšičem in Pahorjem za šibkih 10 glasov razlike kaže, da Lukšič tudi znotraj stranke nima takšne podpore, kot bi jo potreboval za zadovoljitev svojega marksističnegta instinkta, razen tistih, ki jih vabi Janković k sebi v svojo ekstremno neoliberalno levico, ki manipulira s partizani in ostarelimi enobejevci. Nekako polovica članov SD je ostala zvesta Pahorju in ti naj bi pristopili v novo stranko (tako se šušlja), ki naj bi se poimenovala »POD SVOBODNIM SONCEM«. Pahorjeva nova stranka na zmerni levi sredini s staro/novimi člani naj bi pristopila v koalicijo in pomagala novi koaliciji speljati reforme, da ne bo Slovenija dosegla grškega scenarja.

Pahor dobro ve, da je dobil od SD podporo za kandidaturo predsednika države s figo v žepu. Po načelih partijskega centralizma bi moral vprašati Potrča, če ga podpre in odgovoriti, če bo ubogal enoumnega Lukšiča. Vendar Pahor se ne da. Vse bo presenetil! Lukšič bo plesal tako, kot bosta Kučan-Janković v duetu diktirala tempo. Janković je že vnaprej povedal, da bo podprl Danila Türka za predsednika države. Torej Slovenija ima že trojček, če prištejemo še zvezo borcev, je znova obsojena na četvorček (Kučan - Jankovič - Türk - Stanovnik & Co tet in stricev). Za Danila Türka se ve, da je predsednik tistih Slovencev, ki imajo korist od Jankovića in Kučana, on sam, pa od obeh. Vsi davkoplačevalci naj bi mu že plačevali volilne kampanje okrog, ne da bi jih vprašal, če si to želijo.

SD s pomikanjem na levo bi morala gledati najprej pod prste Jankoviću. In ker se to ne bo zgodilo, bo v predsedniški tekmi omogočila zmago tisti opciji, ki je z napadanjem Pahorja iz ozadja, uničila levico. Levice ni več. Uničil jo je tisti, ki jo je ustvarjal kot orodje za svoje potrebe. Mesto levice so trenutno zasedli sindikati, s katerimi se je koaliciji uspelo dogovoriti. Vendar nekateri so prodornejši od indoktriniranega ideologa Lukšiča. Enoumje je pač enoumje in gorje kdor se s to žavbo maže!

V bistvu je Borut Pahor načrtoval svoj sestop in vstop na parket demokratične zmernosti svojega delovanja. Pahor bi rad ujel francosko-nemški vlak in popeljal Slovenijo med razvite pa četudi bo samo pomagal poriniti sosedu voz čez ovire. Navsezadnje Pahor je videl Evropo, Lukšič pa je še vedno v starih totalitarnih časih in svoje mentalitete ne bo mogel spremeniti. Pahor je na kongresu SD le preveril svojo priljubljenost in seštel člane, ki bodo vstopili v novo stranko »POD SVOBODNIM SONCEM«. SD bo takorekoč nekega lepega dne kar izginila s političnega prizorišča. Bogatašem, takšnim kot je Janković in Forum 21 levica marksističnega tipa ne ustreza, zato se je spravila nadnjo in Lukšič je poslednji labodji spev.

Glede na to, da normalni državljani Republike Slovenije odklanjamo vsakršno zaostrovanje na politični sceni, bo po mojem mnenju zagotovo Lukšičeva radikalizacija politike SD imela še posledice, da bo Janez Janša s pospešenim tempom opravil lustracijo ex komunistov Lukšičevega tipa. V Lukšičevih besedah in nastopu je občutiti prikrito grožnjo. Kdo si pa sploh še želi ponovitve totalitarnega zaostrovanja in spravljanja ljudi s transparenti na cesto. Čuvajmo našo policijo, ki je dragocena! Zato bo koalcija imela vso podporo v EU, ker je demokratična javnost obsodila vse totalitarne sisteme; stranka SD bo zagotovo razpadla tako kot je LDS ob Ropovem prevzemu. Enako se bo razdelila kot sta se LDS in Zares in po naslednjih volitvah bo shranjena v spominu le še kot relikvija boljševizma in preživelega marksizma! Žižek bi rekel toliko gorja, da pridemo spet na isto!

Oddano: 04.06.2012 ob 08:33:33
RTV Kategorija: Ljudje
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 381 | Ocena 4.1 od 40 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
Hvala obisk in za vseh 29 "všeč mi je"!
Tatjana Malec
pred 315 tedni
2.
Bo držalo!
crow
pred 315 tedni
3.
Čedalje bolj razmišljam, ugotavljam, da je poleg stricev in tet iz ozadja, Zares-a in LDS-a, metal Pahorju polena pod noge tudi Lukšič. Vseskozi ga je ideološko vznemirjal, da je človek deloval resnično moteno, saj ni imel prave podpore v svoji stranki. Kar se je v EU mentalno odpiral, se je v gulagu zapiral. Vendar sedaj je čas pokazal, od kje so prihajale te motnje in izpdrivanja. Levico je uničil Kučanov-Jankovićev neliberalizem in pohlep po bančnih sredstvih pa Lukšičev skrajno levi preživeli marksizem.
Tatjana Malec
pred 315 tedni
4.
Ali si zamislite, kakšen direndaj bo sedaj v parlamentu na levici? Pahor je poslanec, Lukšič pa ni poslanec! Na TV dokumentarne oddaje Sl 3, bodo morali odpreti posebno okno v svet, na katerem se bodo odvijala Lukšičeva predavanja o marksizmu pa Stanovnikovi nastopi in predavanja o hlapčevstvu ameriškemu veleposlaniku in globalizacijskim imperialistom po Cankarju. Borut Pahor je predstavljal Zoranu Jankoviču zadnjo oviro pred prevzemom leve politične opcije. Vendar sedaj bo boj še srditejši. Lukšič je kritiziral Pahorjevo politiko, vendar ko bo začel Jankovič kritrizirati Lukišičev marksizem, bo šele napeto. Obeta se vražje poletje in dolga vroča jesen. Zima bo pa ledena in mrzla, saj bo marsikdo s svojo kobilo nasedel na ledu. Čuvajte nam policijo, fantje so dragoceni za pravno državo!
Tatjana Malec
pred 315 tedni
5.
Hvala 29 + 1 = 30!
Tatjana Malec
pred 315 tedni
6.
Mene pa močno zanima kako bo Lukšič sprejet v EU institucijah. Tam se levica že dolgo ne zavzeme več za tekovine revolucije in Marxo/Lenin/Stalin doktrine. Hollande kot "levičar" hodi k maši in ima popolnoma drugačne ideje od naših trdorokcev a la Lukšič/Potrata/Veber naveze. EU levičarji niso gradili svoje ideologije na truplih drugače mislečih, žena in otrok. Tudi gradov med vojno niso požigali, čeprav so bili notri nastanjeni Nemci. Drugačna kultura od naše čebinsko/kočevske, da o Kumrovcu ne govorimo. Naši komsomolci so tudi ploskali Hitlerju, ko je le-ta leta '40 zasedel Pariz. Tistega leta bi imel Lušič, če bi bil že živ vsako noč mokre sanje od navdušenja.
Rougier
pred 315 tedni
7.
Rougier, kaj se hecate? Njegovo najdaljše potovanje bo obisk Stožic, da si ogleda, kam so šli tisti 3.000.000,00 Eur, ki jih je poklonil Jankoviću, ko je bil še šolski minister.
Tatjana Malec
pred 315 tedni
8.
Hvala za ogled in za 30 + 3 =33 "všeč mi je"
Tatjana Malec
pred 315 tedni
9.
Problem slovenske levice je v parazith, ki znotraj njenega telesa zastrupljajo njeno zdravo kri. Njeno stanje se iz anemije spreminja v ideološko leokemijo.
Borut Petrovič Vernikov
pred 314 tedni
10.
Dolgo že v svojih komentarjih napovedujem, da je rešitev za Slovenijo taka stranka socialne demokracije, ki ne bo obremenjena s kontinuitetnimi kadri ter njihovo komunistično ideologijo in prakso, tako, ki bo res skrbela za uveljavljanje večje socialne pravičnosti vseh državljanov ter se borila za pravičnejšo delitev skupaj ustvarjenega. Pahor ima zdaj res zadnjo priložnost, da uresniči ta projekt, sicer ga bo moral slej ko prej nekdo drug.
Rak
pred 314 tedni
Oddaj svoj komentar - Komentarji so moderirani in ne bodo takoj vidni
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Uporabnik še ni dodal povezav.
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1Št. registriranih uporabnikov: 184208
Forum avtorjev: 15869 Forum teme: 34418 // Odgovorov: 1872417
Blog avtorjev: 3584 // Blogov: 86297 // Komentarjev: 1237986
Avtorji fotografij: 26159 // Slik: 221430 // Videov: 18398 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "