Politkomisarjev blog
¡No pasarán!
Primer Vaskrsić
V tej državi mora biti nekaj res hudo narobe, da tajkunom, ki so zapravili cela podjetja, uničili življenja tisočim delavcem, za seboj pa pustili milijonske dolgove, ne more ukrepati nobena policija, sodišče ali tožilstvo.

Še več, tajkuni se lahko svobodno sprehajajo po naših ulicah, trgovskih centrih in elitnih restavracijah. Akademske vrste pa celo vabijo nekatere tajkune na “znanstvene simpozije“, kjer vrli modreci hitijo razlagati študentom, kako so uspeli leta 1991 z prevaro in manipulacijo nategniti Slovence, da bi uzakonili legaliziran rop družbenega premoženja, ki ga je takrat branila JLA, ki je bila še zadnja ovira, katera je branila v revoluciji krvavo priborjeno družbeno premoženje in delavske pravice. Danes smo tako zelo napredovali v zagotavljanju človekovih pravic, ki jih je baje prejšnja Titova Jugoslavija množično kršila, kar so celo ovekovečili v preambuli sedanje ustave, da smo vsi začudeno obmolknili, ko gledamo kako se navadnim državljanom, poštenim in delovnim ljudem rubi hiša za absurdnih 124€ dolga? Le kaj je tu tako boljšega od socializma, ki je človeku za razliko od kapitalizma omogočal osnovne življenjske pogoje za preživetje (delo, dom, izobrazbo, zdravstveno oskrbo)? To kar počne Slovenija more biti res blesteč napredek v širjenju demokracije in zagotavljanju osnovnih človekovih pravic. Če so se v prejšnji ljubi Jugoslaviji starejši ljudje vajeni cesarske podložnosti čudili temu, ko je takratna država rubila premoženje premožnim veleposestnikom in kapitalistom, se moramo danes vsi skupaj čuditi temu kako se država, ki se razglaša za zaščitnico človekovih pravic in demokracije, vede do ljudi, ki naj bi jih branila.

Morda pa vse to kaj se dogaja v Sloveniji sploh ni čudno. Po mojem mnenju ne gre za napako v sistemu ali nekakšno naključje. Tako nam seveda poskušajo prikazati mediji. Kolikokrat sem že tukaj govoril, da živimo v pokvarjenem kapitalističnem sistemu, ki so nam ga leta 1991 podtaknili in ga nihče ni želel imeti, razen parazitov, ter da moramo zato nujno ukrepati, če želimo izboljša svoja življenja, saj tako več ne gre naprej! Eni se bogatijo na račun prevar in nedela, drugi pa garajo do onemoglosti, da bi jim na koncu lahko zasegli vse premoženje za absurdno nizke dolgove. Tako deluje kapitalizem. Kaj takega se ni dogajalo niti v času Matije Gubca. Dogaja se lahko samo v Sloveniji, deželi na sončni strani Alp, kjer so ljudje že dolgo znani po tem, da se vsak briga za sebe in je vsem vseeno za vse. Fino, a ne? Še premier ima debeli kriminalni dosje. Si lahko sploh obetamo kaj dobrega? Bom tukaj raje zaključil...

Politkomisar

Oddano: 16.03.2012 ob 17:10:57
RTV Kategorija: Politika
Kategorije:
Aktualno
Zaznamki:
rubeži, kapitalizem, socializem, Slovenija
Natisni
Priporoči
Neprimerna vsebina
 
Oceni:

Ogledi 531 | Ocena 3.8 od 27 glasov

Blog: Komentarji
Prijavi sovražni govor
1.
5*
Tako je. Naj začnejo zdaj rubiti tajkune, privatnike in ostale izdajalce delavskega razreda!
SomOne
pred 318 tedni
2.
Kaj ni TITO na sodišču izjavil, da tega sodišča ne priznava, ker sodi po zakonih, ki si jih je buržuazija napisala, da lahko legalno zatira in izkorišča proletairiat.

Jaz sem pa mislil, da se je samo tako za hec bunil.
Naš Tito
pred 318 tedni
3.
Politkomisar,
ko pa pravi, da je to sploh še država?
tupamaross
pred 318 tedni
4.
Oprosti komisar, v Jugi se je morda res zastonj vsem praznilo greznice ampag dolgov se pa ni nikomer odpisovalo - je bilo treba vse plačati in nič krasti. Še cigani ne!

A po tvoje bi morali onim delavcem, ki so mu drek stran vozili, zmanjšati plačo al kaj. Ti ne stanujejo v vili ampak v samskem domu in redno plačujejo kanalščino. Pa naj bi si baraba biogreznico naredil, namesto tistih levov pred vhodom.

Ko bi ti vedel koliko sranja sem že imel zaradi svojih terjatev majhnih zneskov, bi te kap. Tudi če ne računam vseh sodnikov, pisarjev, poštarjev, računovodij ... sem sam vsaj desetkratno vsoto v pisarskem delu že stran vrgel, pa so popolnoma jasne stvari že po 4 leta na sodišču, barabe se mi pa smejijo v brk.

... tako, da sam ne bi mešal ljudske armade, pa bratstva, pa jugo potnih listov z enim drekom iz greznice.
zziga+
pred 318 tedni
5.
Bojim se, da je prvi v vrsti med tajkuni Zoki iz Ljubljane in če se začne rubež pri njemu, sem takoj 100% za.
Janko1973
pred 318 tedni
6.
žid rostropovič je imel pred vojno vilo v ljubljani

med vojno so ga nemci poslali v dachau, ker je bil žid. tam so ga skurili v krematoriju.

po vojni je pravična socialistična oblast žida rostropoviča razglasila za sodelavca okupatorja, da so lahko njegovo vilo nacionalizirali.

evo ti tvoj pravični socializem

(vaskrsič je pa baraba, ki se je več let izogibala plačilu dolga)

avto je zato imel na leasing, ni pa računal, da se mu bojo vsedli na hišo
g.majster
pred 318 tedni
7.
5, Janko1973,

Prvi med tajkuni je brez dvoma orožarski trgovec na črnoit začetka devetdesetih in pozneje. Včasih se podpisuje kot Majer, ampak gotovo veš, kdo je to. Njega naj rubijo prvega, nimam pa nič proti, da rubijo še Zojia.

Ta država je greznica, kapitalizem pa je v resnici samo preoblečeno sužnjelastništvo. Politkomsar ima prav, da ne gre za napako v sistemu, tako pač deluje ta sistem - kradi revežu in daj bogatemu.

Rešitev? Revolucija!
Ivo Lola
pred 318 tedni
8.
Sami podpiralci tistih, ki so pred pol stoletja kradli domove družinam veleposestnikov. Sramota za narod ste.
domobrán
pred 318 tedni
9.
@6 v tisti vili imajo še danes pisarne Potrč, Potrata, Pahor, Bevk, Pečanka, Frangež, Leva-nič(desna-tudi nič), itd.
Rougier
pred 318 tedni
10.
9
vem. bedno,...
g.majster
pred 318 tedni
11.
Ko desnica vlada, narod nastrada.
komsomolec
pred 318 tedni
12.
11
imaš prav. zato ne maram jankovića, ker je desničar
g.majster
pred 318 tedni
13.
ti nimaš nikoli prav. hehe
komsomolec
pred 318 tedni
14.
Oh ja Komsi, ohne werth ......
TinkiPinki
pred 318 tedni
15.
šo be?
komsomolec
pred 318 tedni
16.
haha, ta je pa dobra. Ta TITO je bil šele lopov, m*mo mu *ebe*. Ta je šele kradu, prekleta rdeča poturica.
nehi-mitezit
pred 318 tedni
17.
16 ja taprav lopov ki je omogocil brezplacno zdravstvo brezplacno solstvo razlika med placami minimalna vsi so si gradili hise ja pravi lopov kajne...ja svasta
edvard1
pred 318 tedni
18.
edvard1, no pa še to povej, komu je vse to pokradel, da je to omogočil? Aja, saj res, euri v komunizmu z neba padajo. Pa na drevesih tut rastejo. Svašta ja, ima glupih ko majmuna i posle rata , knede?
nehi-mitezit
pred 318 tedni
19.
brezplačno je najdražje
g.majster
pred 318 tedni
20.
Tudi jaz za ta sistem tatov nisem glasoval leta 1991. Naj bodo rdeči ali črni, vsaj milijonarjem bi bilo treba takoj zarubiti premoženje in jih umakniti iz javnega življenja.
odpadnik-1
pred 318 tedni
21.
odpadnik 5,5,5
milojka
pred 318 tedni
22.
Eh-
poli tebi pozdrav in všeč mi je, da ne pišeš več - Vsi smo Gadafiji!....a ne, kje je že to.....
milojka
pred 318 tedni
23.
V tej državi mora biti nekaj res hudo narobe, da tajkunom, ki so zapravili cela podjetja, uničili življenja tisočim delavcem, za seboj pa pustili milijonske dolgove, ne more ukrepati nobena policija, sodišče ali tožilstvo.

Pa saj zdaj "vlada" desnica. Bo ja uredila, da se take stvari ne bodo več dogajale :))
buldožer
pred 318 tedni
24.
Ni kriv kapitalizem, ampak neumni sodniki. Kako je lahko sodnik izvrsitelj in sprasuje upnika kaksna bo kazen je meni smesno, da ne recem bebavo!

sodnik oz. na sodiscu lahko izrecejo samo sodbo na podlagi ugotovitev sodnika, ki na podlagi ugotovitve izrece lahko tudi kazen in nikogar ne sprasuje kaksna kazen . Izvrsujejo pa jo drugi.

Kako je potem neka izvrsba, ki je se v nasprotju z neodvisnostjo sodnikov, pod sodisci ne vem.

xena
pred 318 tedni
25.
Vsi ki Vaskrsića zagovarjate si preberite poročilo o zadevi Vaskrsić in preštejte kolikokrat je imel možnost preprečit prodajo hiše na dražbi ..... potem se pa posujte s pepelom ....
Delboy Trotter
pred 318 tedni
26.
@24 xena, ni prvič, da se s svojim komentarjem izkazuješ kot nevednica.

"Cilj sodnega varstva v izvršilnem postopku ni odločanje o spornih pravicah, temveč prisilna
izvršitev dajatvenih zahtevkov, za katere že obstaja pravnomočna odločba ali druga izvršljiva
listina. V izvršilnem postopku je sodišče vezano na predloge upnika, ki odreja predmet in
sredstvo izvršbe, torej tudi prodajo nepremičnine. Zaradi varstva dolžnika pa zakon določa, da
lahko sodišče na dolžnikov predlog določi za izvršbo drugo primerno sredstvo za izvršbo
namesto tistega, ki ga je predlagal upnik…"

A razumeš? V izvršilnih postopkih ne gre za izrekanje sodb, temveč za izvršitev že pravnomočnih odločb (sodb, sklepov), ker dolžnik ne izvrši tega, kar mu je bilo z odločitvijo, ki je že pravnomočna, naloženo.
Javaša
pred 318 tedni
27.
V izvršilnem postopku je sodišče vezano na predloge upnika

Ne more biti tako, ker potem ne spada pod sodisce, razumes?
xena
pred 318 tedni
28.
Sodnik lahko samo do pravnomocne sodbe, ki temelji na njegovih ugotovitvah, na katero se lahko dolznik pritozi, in ko je sodba potrjena, je potrjena in sodbo izvrsijo drugi nap.davcna in ne sodnik.

xena
pred 318 tedni
29.
Pravna država še ni pravična država!
doba
pred 318 tedni
30.
Za vse tiste, ki mislite, da osebno zagovarjam Vaskrsića si še enkrat preberite blog.

Gre za nekaj čisto drugega. Recimo da si res tako obubožan in ne moreš plačati vseh svojih računov, nakar ti država zapleni tvoj bivalni prostor in te vrže na cesto. To se mi zdi zelo problematično. Mene individualni primeri ne zanimajo, mene zanimajo dejstva in v tem primeru se je izkazalo, da smo nekateri lahko ob celo premoženje, če ne bomo mogli plačevati svojih obveznosti, seveda ne po naši krivdi, ampak recimo po krivdi tajkunov, ki so zapravili podjetje v katerem sem delal in se preživljal. Nekateri ste res površni bralci. Moj blog sporoča nekaj čisto drugega....
Politkomisar.
pred 318 tedni
31.
Nosotros pasaremos! Slej ko prej, no...
5
Konec despotizmu
pred 318 tedni
32.
Politkomisar,
jaz pa zagovarjam Vaskrsića. Če je res, da ni hotel plačati na
ta način, da je nekajkrat zavrnil prevzem sodne pošte, bi ga
po naši zakonodaji kaznovali zaradi nespoštovanja sodstva,
ga oglobili z tisoč EUR in ga poslali v DOB, kjer bi mesec dni
8 ur dnevno delal na polju, za 124 EUR pa bi mu zaplenil
kariolo z gnojem, lopato in vile pa še kaj...
tupamaross
pred 318 tedni
Oddaj svoj komentar
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Zadnji komentarji
Povezave
Vsi blogi avtorja

201720182019
JanFebMarAprMajJun
JulAvgSepOktNovDec
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Kategorije


Št. registriranih uporabnikov: 172259
Forum avtorjev: 15866 Forum teme: 34377 // Odgovorov: 1869938
Blog avtorjev: 3582 // Blogov: 85772 // Komentarjev: 1233278
Avtorji fotografij: 25828 // Slik: 219757 // Videov: 18660 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "